Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Ανάδοχος γονέας.

Δεν είναι υιοθεσία, προσφέρει όμως την ευτυχία της (γονικής) σχέσης στους αναδόχους και στο παιδί που έχει ανάγκη μιας οικογένειας, ώστε να μη μεγαλώνει σε ίδρυμα .
Ανάδοχοι μπορούν να γίνουν άτομα ηλικίας 30 έως 55 ετών, οικογένειες με ή χωρίς παιδιά, μονογονικές οικογένειες, μεμονωμένα ενήλικα άτομα.

Σύμφωνα με την κοινωνική λειτουργό Ελένη Σωτηροπούλου,..........


"εάν νομίζετε ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε στις ανάγκες ενός παιδιού, τηλεφωνήστε στον Ξενώνα Παιδιών "Μελία"
τηλέφωνο: 210-2135895 210-2135895
κάθε μέρα εκτός Κυριακής από 9.00 έως 18.00,
Φαρκαδώνος και Πιτυούντος 4, 111 42 Λαμπρινή, Αθήνα"
Τέσσα


~ Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

48ωρη απεργία 27 και 28 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν οι ταξιτζήδες


Ακόμη ένα διήμερο ταλαιπωρίας περιμένει την επόμενη εβδομάδα τους πολίτες αφού οι ιδιοκτήτες ταξί σκληραίνουν τη στάση τους με νέο γύρο απεργιών.
Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Πέμπτης, στο γυμναστήριο του Περιστερίου, οι ταξιτζήδες ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη, 27 και 28 Σεπτεμβρίου.
«Δεν θα φύγουν με ελικόπτερο. Υπάρχει και το Γουδή», είπε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, χρησιμοποιώντας για ακόμη μια φορά σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση.
Παράλληλα επιτέθηκε στα ΚΤΕΛ του νομού Αττικής, ότι με εισιτήριο 5 ευρώ μεταφέρουν κόσμο στο αεροδρόμιο.



~

Σημαντική Ανακοίνωση


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25/9 
ώρα: 17:00, 

ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ 
ΣΤΗΝ Α11 ΓΕΩΛΟΓΙΚΟΥ 
ΜΕ ΘΕΜΑ:
O ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΙ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ, ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΗ Δ.Ε.Π. ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ 
ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

~

«Όλα στη μέση», η προτεινόμενη λύση.

Ο Κλεισθένης γράφει.

Κούρεμα του Ελληνικού χρέους στο 50% (για να ανασάνουμε).
Η χρεοκοπία κουτσουρεμένη (αποικιοκρατικού τύπου).
Μοίρασμα της κυβέρνησης σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (το πολιτικό κόστος γαρ).
Οι μισθοί των δημόσιων υπαλλήλων στο μισό (για να μην απολυθεί κανένας).
Οι συντάξεις στο μισό (για να σωθεί η πατρίδα).
Τα πετρέλαια του Αιγαίου στο μισό [οι Τούρκοι έχουν ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο (Κ. Σημίτης)].
Η εθνική κυριαρχία στο μισό (επαλήθευση της προφήτισσας πρώην προέδρου της βουλής).
Φυσικά το φαγητό στο μισό, το σχολείο στο μισό, η υγεία στο μισό και πάει λέγοντας.
Η νεολαία στο μισό (λόγω μετανάστευσης).
Μήπως και το ευρώ στο μισό;
Μήπως και η Θράκη στο μισό; Η Ήπειρος στο μισό; Η Μακεδονία στο μισό;
Η λαϊκή αντίδραση στο μισό;
Οι βουλευτικές έδρες των κομμάτων εξουσίας στο μισό;
Το μόνο που θα παραμείνει σαν ολότητα είναι η ικανοποίηση των Ελλήνων πολιτών που αδυνατούν να γκρεμίσουν το σάπιο οικονομικοπολιτικό σύστημα.
Στην μισή υγειά μας.



~

Τετ-α-τετ Λαμπρινίδη-Νταβούτογλου στη Νέα Υόρκη

Τετ-α-τετ Λαμπρινίδη-Νταβούτογλου στη Νέα Υόρκη
Η ένταση που επιχειρεί να "στήσει" η Αγκυρα στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, με αφορμή την έναρξη των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.Την ανάγκη αποφυγής κινήσεων που δημιουργούν περιβάλλον αστάθειας, σε μια ευαίσθητη περίοδο για όλη την περιοχή υπογράμμισε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών κατά τη συνάντηση του με τον ομόλογό του.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Λαμπρινίδης επανέλαβε την ανάγκη για μείωση της έντασης, καθώς και το γεγονός ότι οι τουρκικές ενέργειες δεν συμβάλλουν στη διατήρηση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, με τις έρευνες για φυσικό αέριο στην αποκλειστική της οικονομική ζώνη, εξασκεί αυτονόητα κυριαρχικά δικαιώματα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, που δεν αμφισβητούνται από κανένα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τουρκικής πλευράς διατυπώθηκαν οι πάγιες θέσεις που έχουν παρουσιαστεί και δημοσίως. Η τουρκική πλευρά ισχυρίζεται ότι απαντά σε μονομερείς ενέργειες (των Ελληνοκυπρίων) και ότι δεν επιδιώκει τη δημιουργία περαιτέρω έντασης.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, συζήτησαν επίσης θέματα διμερούς συνεργασίας και την προετοιμασία που γίνεται και από τις δυο χώρες για την πραγματοποίηση του επόμενου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, για το οποίο πρόθεση και των δυο κυβερνήσεων είναι να γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα, σ' έένα κλίμα κατάλληλο για να μπορέσει να είναι παραγωγικό.


Πηγή:

~

Το τελευταίο ζεϊμπέκικο για τον Νίκο Κοεμτζή Η ταινία «Παραγγελιά» του Παύλου Τάσιου ήταν βασισμένη στη ζωή του

Το τελευταίο ζεϊμπέκικο για τον Νίκο Κοεμτζή



 Στην Πολυκλινική Αθηνών άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Νίκος Κοεμτζής, ο άνθρωπος - του κοινωνικού περιθωρίου ή του κοινωνικού αποκλεισμού, εξαρτάται από την οπτική γωνία - μιας άλλης, πάντως, εποχής της Ελλάδας. Ο μικροκακοποιός που κάποτε σκότωσε για μια παραγγελιά - για το φιλότιμο του αδερφού του που χόρευε το τραγούδι του (όσο παράξενες και κυρίως ασυμβίβαστες κι αν ακούγονται αυτές οι λέξεις σήμερα) - τρεις ανθρώπους και πέρασε μια ζωή στη φυλακή.

Τα τελευταία είκοσι πάνω κάτω χρόνια ζούσε ελεύθερος και όπου τον έβλεπες κρατούσε πάντα το βιβλίο του - μερικά αντίτυπα για την ακρίβεια - στα χέρια. Στο «Νίκος Κοεμτζής: Το μακρύ ζεϊμπέκικο», όπως ήταν ο τίτλος του, είχε εξιστορήσει όπως εκείνος ήξερε και μπορούσε τη ζωή του, καταθέτοντας τελικά ένα βιβλίο μαρτυρία για τη ζωή και τους κώδικες της φυλακής, που όταν εκδόθηκε αποκάλυψε ένα τοπίο σκοτεινό και άγνωστο για τους πολλούς.
Δύσκολος πάντα, σκληρός και τρυφερός ταυτόχρονα, αλλά δεν ήταν πια ο ίδιος άνθρωπος. Σίγουρα, πάντως, δεν ήταν ίδια η εποχή. «Είμαι ελεύθερος σκλάβος. Σηκώνομαι από τις 8.00, θα πάω να τρέξω να πουλήσω το βιβλίο μου και έχω και κυνηγητά», είχε πει πριν λίγα χρόνια σε μια εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο «Ιανός». Τελικά ο Δήμος Αθηναίων του εξασφάλισε μια άδεια για να διαθέτει, χωρίς να τον ενοχλεί κανένας, το βιβλίο του.
Επί χρόνια στεκόταν σε μια γωνιά της Αδριανού, άλλοτε λίγο πιο πάνω στην πλατεία Μοναστηρακίου, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, από την Κηφισιά ως τον Πειραιά. Ενα τραπεζάκι μπροστά του και μερικά αντίτυπα του βιβλίου του. Η ζωή του όλη.
Το φονικό, που στοίχειωσε τη ζωή του, έγινε το 1973. Μαχαίρωσε τότε τρία άτομα, κατά την διάρκεια συμπλοκής, σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Εκτοτε το περιστατικό περιγράφηκε πολλές φορές με διαφορετικές εκδοχές και άλλους τόσους μύθους.
Ισως η αλήθεια να βρίσκεται πιο πειστικά αποτυπωμένη στα πλάνα και το περιβάλλον της τανίας «Παραγγελιά» του Παύλου Τάσιου, που γυρίστηκε το 1980 εμπνευσμένη από αυτή την ιστορία, με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Αντωνίου. Με ένα τρόπο και στη φωνή της Κατερίνας Γώγου, που ακούγεται στην ίδια ταινία, να διαβάζει μερικά από τα πιο σκληρά ποιήματά της. Οπως και στο «Μακρύ ζεϊμπέκικο για το Νίκο», το εμβληματικό τραγούδι του Δ. Σαββόπουλου, που είχε γραφτεί ένα χρόνο νωρίτερα, το 1979, και περιλήφθηκε στο δίσκο «Ρεζέρβα».
Το μακρύ ζεϊμπέκικο για τον Νίκο
Ο Νίκος Κοεμτζής (ή Κουγιουμτζής) γεννήθηκε στο Αιγίνιο Πιερίας στις 17 Ιανουαρίου του 1938. Τα ξημερώματα της 25ης Φεβρουαρίου 1973 έχοντας βγει από την φυλακή, όπου κρατούνταν για κλοπές μαζί με τον αδελφό του και ένα ακόμη άτομο, πηγαίνουν στο νυχτερινό κέντρο «Νεράιδα» για να διασκεδάσουν.
Ο Δημοσθένης, ο μικρός αδελφός του, ζητά από την ορχήστρα να παίξει το τραγούδι «Βεργούλες» του Μάρκου Βαμβακάρη. Στο μαγαζί την ώρα εκείνη βρίσκονταν και τρεις αστυνομικοί της Ασφάλειας που γνώριζαν τον Κοεμτζή.
Μόλις ξεκίνησε το τραγούδι εκτός από τον Δημοσθένη σηκώθηκαν να χορέψουν και οι αστυνομικοί, παρά την «ανακοίνωση» του τραγουδιστή πως επρόκειτο για «παραγγελιά».
Ακολούθησε συμπλοκή και τότε ο Νίκος Κοεμτζής φωνάζοντας «παραγγελιά ρε!» βγάζει ένα μαχαίρι και σκοτώνει τους τρεις αστυνομικούς, ενώ στην συμπλοκή τραυματίστηκαν άλλα οκτώ άτομα.
Ο Ν. Κοεμτζής καταδικάζεται τρις εις θάνατον και σε 3ετη φυλάκιση ο αδελφός του, ενώ αθωώθηκε ο τρίτος της παρέας τους. Επί τρια χρόνια ζούσε με το ενδεχόμενο της εκτέλεσης του. Γλύτωσε τη ζωή του με την κατάργηση της θανατικής ποινής στην Ελλάδα, όταν η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια.
Στις 31 Μαρτίου 1996 το δικαστικό συμβούλιο Πάτρας αποφυλακίζει τον Νίκο Κοεμτζή ύπο όρους. Έκτοτε ζούσε πουλώντας το βιβλίο με την αυτοβιογραφία του σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας - ένα από τα «πόστα» του έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον αναγνώριζαν και σταματούσαν να του μιλήσουν για λίγο και δεν χαλούσε το χατήρι τους υπογράφοντας αφιερώσεις στην 2η σελίδα του βιβλίου.
Το βιβλίο ξεκινά με τα πρώτα χρόνια της ζωής του στο Αιγίνιο Πιερίας και την κακοποίηση που υπέστη ο πατέρας του απλώς επειδή ήταν κομμουνιστής, όπως και ο ανάπηρος βετεράνος παππούς του, από τους αστυνομικούς, προτού μιλήσει για τις δικές του περιπέτειες και τα σκληρά χρόνια της φυλακής.
Εγραφε για την ιστορία της Νεράιδας: «Έψαχνα να βρω μια λύση, να διορθώσω το κακό που σκόρπισα....Υπέφερα τρομερά και προσπαθούσα απεγνωσμένα να ξεχωρίσω μια εικόνα από τη σφαγή, και δεν μπορούσα...Κι ούτε τώρα μπορώ, αν και αγωνίζομαι ακόμα...Ως φαίνεται την ώρα που σκορπούσα το θάνατο χωρίς να δουλεύει το μυαλό μου και κινιόμουν σαν ενα ρομποτ, με είχε κυριέψει ο δαίμονας ή το κτήνος που φωλιάζει μέσα μου...».
Ο Νίκος Κοεμτζής βρέθηκε το μεσημέρι από διερχόμενος στο Μοναστηράκι πεσμένος πάνω στο τραπεζάκι που πωλούσε τα βιβλία του. Είχε πάθει έμφραγμα. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ, που έφτασαν με μοτοσικλέτες, ειδοποίησαν ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στην Πολυκλινική. Οι γιατροί προσπάθησαν να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν την ανακοπή. Το μακρύ ζεϊμπέκικο είχε φτάσει στο τέλος του.




Πηγή:

~

Εξάγουν στην Ελβετία Δημόσιους Υπαλλήλους!

Εικόνα από το 10λεπτο όπου ανοίγουν οι θυρίδες για να πάρει αέρα το πολύτιμο περιεχόμενό τους (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)

Oι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέληξαν σε τράπεζες της Ελβετίας, αγγίζουν τις 100.000. Αριθμός αρκετός για δύο έδρες της Β’ Αθηνών!

  Εικόνα από το 10λεπτο όπου ανοίγουν οι θυρίδες για να πάρει αέρα το πολύτιμο περιεχόμενό τους (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)
Με διαρκείς ελέγχους, προσπαθεί η επιτροπή ελέγχου για την καταπολέμηση της μαύρης εκλογικής πελατείας, να ανακόψει την αθρόα εξαγωγή ρουσφετοκεφαλαίων προς τις τράπεζες του εξωτερικού. Εξαγωγή που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες και οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στη συνεχόμενη φημολογία για επικείμενη στάση πληρωμών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέληξαν ύστερα από ενέργειες των πολιτικών που τους διόρισαν σε τράπεζες της Ελβετίας, αγγίζουν τις 100.000. Αριθμός αρκετός δηλαδή για δύο ολόκληρες βουλευτικές έδρες της Β’ Αθηνών. Όπως είναι ευνόητο, αυτό σημαίνει ανυπολόγιστη ζημιά στην πολιτική οικονομία της χώρας, αφού λόγω επιβάρυνσης του προϋπολογισμού κανείς άλλος δεν μπορεί να διορίσει. Επίσης προκαλεί την δημιουργία κλίματος αβεβαιότητας στους πολίτες και ενδεχόμενες κοινωνικές εκρήξεις.
Ηδη το θέμα απασχόλησε την έκτακτη Κυβερνητική επιτροπή, όπου έπεσαν στο τραπέζι σκέψεις για πλαφόν δημοσίων υπαλλήλων που μπορεί να εξάγει κάθε βουλευτής. Πιθανή θεωρείται επίσης και η δημιουργία μιας επιτροπής ελέγχου που θα επεξεργαστεί κίνητρα ώστε οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που έχουν φύγει λαθραία και βρίσκονται σε θυρίδες του εξωτερικού, να επιστρέψουν στη χώρα, με μίνιμουμ απολύσεις, προκειμένου να τονωθεί η αγοραστική κίνηση ρουσφετιών ξανά.
Τέλος, έγιναν συστάσεις σε βουλευτές κυρίως της επαρχίας, που φυλάνε μεγάλο κομμάτι της εκλογικής τους περιουσίας από Δημόσιους Υπαλλήλους στο στρώμα, να δώσουν το καλό παράδειγμα και να τους επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους.


Πηγή: 

~ Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Πετρελαιοκίνηση: περιβαλλοντικά βιώσιμο σύστημα μεταφορών ζητάει η Greenpeace

«Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για την πετρελαιοκίνηση την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» και μάλιστα όταν η ατμοσφαιρική ρύπανση απειλεί τη ζωή μας!» αναφέρει η ΜΚΟ Greenpeace με αφορμή την ενημέρωση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για για την άρση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
«Την ώρα που οι υπερβάσεις των ορίων του όζοντος αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και απειλούν την υγεία μας, η κυβέρνηση συζητά την άρση απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης, επιδεινώνοντας το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Και μάλιστα η συζήτηση αυτή γίνεται χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί τα αυτονόητα, όπως την πάταξη της νοθείας και της λαθρεμπορίας καυσίμων και τον έλεγχο των παλαιών οχημάτων», συνεχίζει η ανακοίνωση.
«Η κοινωνία και η αγορά χρειάζονται ένα οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμο σύστημα μεταφορών: ενίσχυση των συλλογικών μέσων μεταφοράς, ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου, τόνωση της αγοράς αυτοκινήτου με κίνητρα για οχήματα χαμηλού κυβισμού / κατανάλωσης, πάταξη της νοθείας / λαθρεμπορίας καυσίμων”, καταλήγει η Greenpeace.
Σημειώνεται πως τόσο η Greenpeace όσο και το Ecocity έχουν επανειλημμένως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις καταστροφικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις μια πιθανής απελευθέρωσης της πετρελαιοκίνησης στα μεγάλα αστικά κέντρα.



Πηγή:

~

Πώς μεθοδεύουν την χρεοκοπία



Tο ψέμα έχει κοντά ποδάρια.  Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει επικίνδυνα και η κλυδωνιζόμενη κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη τις διεθνείς εξελίξεις, ανήμπορη να αντιδράσει.  Άλλωστε, η λέξη πατριωτισμός ήταν ανέκαθεν απαγορευμένη στο εκσυγχρονιστικό ή το νεοφιλελεύθερο λεξιλόγιο του ΠΑΣΟΚ.
Η επίσημη ελληνική χρεοκοπία αποφασίστηκε εσπευσμένα αμέσως μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, καθώς, αντίθετα με τα προσδοκώμενα, οι αγορές αρνήθηκαν να συμμορφωθούν, οι ιδιώτες φάνηκαν απρόθυμοι να συμπράξουν σε μια αμφιβόλου αποτελέσματος αναδιάρθρωση και οι μικρές χώρες – πιστωτές ανέβηκαν στα κάγκελα απειλώντας θεούς και δαίμονες.  Αντιλαμβανόμενοι οι Γερμανοί, ότι ένας ξαφνικός  θάνατος της ελληνικής οικονομίας θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά τους συμφέροντα, έβγαλαν άρον – άρον από το συρτάρι το περιβόητο plan B.
Πώς θα χρεοκοπήσουμε
Σύμφωνα με φρέσκες πληροφορίες, οι οποίες ώρα με την ώρα επιβεβαιώνονται από πρόσωπα και ΜΜΕ του εξωτερικού, η ελληνική ελεγχόμενη πτώχευση θα είναι σχετικά σύνθετη:
Καταρχήν θα διαγραφεί όλο το χρέος (σε ομόλογα).  Στη συνέχεια ο EFSF θα διαθέσει κεφάλαια ίσα με το 50% των ομολόγων που θα έχουν διαγραφεί.  Τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν, θα είναι εγγυημένα από τις χώρες της Ε.Ε.  Έτσι κάθε κάτοχος ελληνικών ομολόγων, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία κ.α., θα λάβει το 50% της αξίας των ομολόγων που κατέχει, αλλά σε πολύ ισχυρό ‘’χαρτί’’.  Πιθανότατα αυτή η ανταλλαγή θα συνοδευτεί και με επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής, ενώ το επιτόκιο βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση (θα είναι όμως αρκετά χαμηλότερο από το σημερινό).
Μέχρι εδώ ήταν τα καλά νέα.  Τα άσχημα νέα είναι ότι, όπως έχει καταγράψει η ιστορία, έπειτα από χρεοστάσια ακολουθούν με μαθηματική ακρίβεια δύο δυσμενείς καταστάσεις:
1.Το φαινόμενο bank run (δηλαδή η επικείμενη επίσκεψη των καταθετών στα γκισέ των τραπεζών, για τον προφανή λόγο και σε μαζικό επίπεδο)
2. Η συνεπακόλουθη κατάρρευση του εγχώριου τραπεζικού και ασφαλιστικού συστήματος
Αυτές οι δύο δυσάρεστες καταστάσεις, δεν θα ενδιέφεραν καθόλου τους κυνικούς Γερμανούς (“οι Γερμανοί είναι φίλοι μας” ), αν δεν ήταν στην κυριολεξία χεσμένοι,  αναφορικά με την πορεία του κοινού μας νομίσματος.  Έτσι έχουν να λάβουν υπόψη τους δύο δυσμενείς καταστάσεις για τους ίδιους:
1. Τυχόν κατάρρευση μεγάλων ελληνικών τραπεζών, που υποτίθεται ότι ελέγχονται από την ΕΚΤ και λογοδοτούν σε αυτή, θα μπορούσε να επιφέρει ένα πανευρωπαϊκό bank run (και εδώ δε μιλάμε για μικροκαταθέτες, αλλά για Funds, ταμεία και κρατικές αποταμιεύσεις)
2. Τυχόν έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ, θα άνοιγε την όρεξη σε Ισπανία και Ιταλία και το όνειρο μιας ενιαίας Ευρώπης υπό Γερμανική εποπτεία, θα πήγαινε περίπατο και θα καθιστούσε τη Γερμανία ακόμα ένα ασήμαντοι πιόνι στη διεθνή σκακιέρα
Για να μπορέσουν οι Γερμανοί φίλοι μας να αντεπεξέλθουν αυτές τις διελκυστίνδες, αποφάσισαν να κρατήσουν την Ελλάδα εντός του Ευρώ και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της επανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών με φρέσκα κεφάλαια από την ΕΚΤ, εγγυώμενοι ταυτόχρονα και τις καταθέσεις (τα κεφάλαια αυτά υπολογίζονται σε 20 δις).  Η διαδικασία αυτή συμπεριλαμβάνει πωλήσεις βαλκανικών θυγατρικών, συγχωνεύσεις, μερικές κρατικοποιήσεις και εξυγίανση ενεργητικού.
Σύμφωνα με το Γερμανικό σχέδιο, η περικοπή του χρέους θα επιτρέψει τη δραστική μείωση του ελλείμματος έτσι ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια με βάση μια εξοντωτική δημοσιονομική πολιτική (που θα εποπτεύεται από Γερμανούς αξιωματούχους), να καταστεί το –μειωμένο- χρέος εξυπηρετήσιμο, από τα έσοδα του προϋπολογισμού ή έστω με μικρές ενέσεις ρευστότητας από εκδόσεις εντόκων γραμματίων ή διμερή δάνεια.
Η συμφωνία αυτή, η οποία βρίσκεται ήδη σε διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση (όλοι γνωρίζουμε πόσο σκληρά διαπραγματεύεται η κυβέρνησή μας), προαπαιτεί την πλήρη εκχώρηση της άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής στη Γερμανία, με τρόπο που να καλύπτει τη διαφαινόμενη συνταγματική εκτροπή.  Για τις επιπτώσεις που θα δημιουργήσει στο μέσο ελληνικό  νοικοκυριό, πήρατε ήδη μια πρόγευση από τα πρόσφατα μέτρα που ανακοινώθηκαν.
Το μόνο παρήγορο (αν και όχι απόλυτα σίγουρο) είναι ότι μια τέτοιας σοβαρότητας συμφωνία απαιτεί, είτε αυξημένη πλειοψηφία, είτε προκήρυξη εκλογών.



Πηγή:

~

Η άγνωστη ιστορία μιας Ελληνίδας κατασκόπου



Γεννήθηκε στην Αίγυπτο, μετανάστευσε στην Αυστραλία, ασχολήθηκε με το θέατρο, έπαιξε ως ηθοποιός σε αθηναϊκές παραστάσεις λίγο πριν τον πόλεμο, υπηρέτησε την αντίσταση κατά των Ναζί και κατέληξε κατάσκοπος των Βρετανών.
Το όνομά της είναι Όλγα Σταμπόλη και η συγκλονιστική ιστορία της μόλις τώρα γίνεται γνωστή, χάρη στο βιβλίο που έγραψε ο ελληνικής καταγωγής εγγονός της, Φιλ. Καυκαλούδης που φέρει τον τίτλο «Someone Else’s War - Ο πόλεμος κάποιου άλλου».
«Το μυθιστόρημα αυτό, ήταν για χρόνια στο μυαλό μου και βασίζεται σε πραγματικές ιστορίες που είχα ακούσει από την γιαγιά μου Όλγα, αλλά και την μητέρα και τις θείες μου», είπε ο κ. Καυκαλούδης και πρόσθεσε: «Είναι ιστορίες που έχουν να κάνουν με το πώς η γιαγιά μου βοήθησε στην διάσωση συμμαχικών στρατιωτών, ιδίως Βρετανών και Αυστραλών πιλότων, στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, πως εκπαιδεύτηκε από τους Βρετανούς για να γίνει κατάσκοπος και πως αποχωρίστηκε από την οικογένειά της, που πίστευε ότι ήταν νεκρή».
Η γιαγιά του Όλγα Σταμπόλη, από την πλευρά της μητέρας του, βρισκόταν στο Σίδνεϊ το 1936. Ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών και σύζυγος. Εξαφανίστηκε υπό μυστηριώδεις συνθήκες και κάποια στιγμή εμφανίστηκε στην Αθήνα, πάμπτωχη και μόνη.
Στην ελληνική πρωτεύουσα οι «ικανότητές της ως ηθοποιού και το γεγονός ότι μιλούσε πέραν της μιας γλώσσας, μιας και γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, τράβηξαν την προσοχή του βρετανικού υπουργείου των Εξωτερικών, που την εκπαίδευσε για να λάβει μέρος στην αντίσταση εναντίον της εισβολής των ναζί στην Ελλάδα», όπως αναφέρεται σε εισαγωγικό σημείωμα.



Πηγή:

~

Με γάλα και ψωμί πήγε η Κανέλλη στη βουλή!

Κανέλλη-Γάλα-Βουλή
Ο λόγος σου με χόρτασε και το ψωμί σου φάτο...
«Κάπως συμβολικό, δεν βρίσκετε, μον σερί; υπερβολικά συμβολικό!».
Κάποιοι μάλιστα θεώρησαν πως προσέβαλε το θεσμό του κοινοβουλίου η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη η οποία παρουσιάστηκε με ένα καρβέλι ψωμί κι ένα μπουκάλι γάλα στο Βήμα.
Ήταν λαϊκισμός; Ναι ήταν. Μελίρρυτος, όμως για μια φορά, ο κύριος Βενιζέλος ως άλλη Μαρία Αντουανέτα, στο ίδιο βήμα του κοινοβουλευτικού διαλόγου σέρβιρε παντεσπάνι. Παντεσπάνι τρόμου.
Στις μέρες, εγώ προσωπικά φοβάμαι πως δεν μπορώ να διαλέξω τι είναι πιο λαϊκίστικο από τα δύο. Το κλείσιμο του ματιού στις μάζες της Λιάνας με το ψωμί ή η τρομοκρατία του Βενιζέλου.
Γιατί περι τρομοκρατίας πρόκειται. «Μνημόνιο ή χανόμαστε» , «Μεσοπρόθεσμο ή χανόμαστε» , «Έκτακτη εισφορά ή χανόμαστε» , «Έκτακτα μέτρα που γίνονται τακτικά ή χανόμαστε» και τελικά μένει το χανόμαστε.
Κι αν είναι να χαθούμε το ψωμί και το γάλα έχει μεγάλη σημασία. Τέτοια που να μην μοιάζει τόσο λαϊκισμός η παράσταση της κυρίας Κανέλλη.
Αλλωστε το δίλημμα «χρεοκοπία ή βούτυρο» δεν υπήρξε ποτέ! Απλώς η χρεοκοπία ήταν πάντα βούτυρο στο ψωμί των χορτασμένων…

 
 

~ Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Βίλχελμ Ραϊχ: Άκου Ανθρωπάκο!



Kραυγάζεις, Ανθρωπάκο, όταν κάποιος σου υπενθυμίζει την ψυχική σου δυσκοιλιότητα. Δε θέλεις να τ’ ακούσεις, δε θέλεις να το μάθεις, θέλεις απλώς να φωνάζεις, «ζήτω»! Εντάξει, αλλά γιατί δε μ’ αφήνεις να σου πω ήσυχα για ποιον λόγο δεν πρόκειται να ευτυχήσεις; Διακρίνω το φόβο στα μάτια σου. Η ερώτησή μου αυτή σε χτύπησε στην καρδιά. Υποστηρίζεις την «ανεξιθρησκία». Θέλεις να είσαι λεύτερος να λατρεύεις το Θεό σου. Πάει καλά. Όμως θέλεις κάτι περισσότερο. Θέλεις η Θρησκεία σου να είναι η μοναδική. Η ανεξιθρησκία να εφαρμόζεται μόνο για την δική σου Θρησκεία και όχι για τις άλλες. Γίνεσαι θηρίο όταν κάποιος, αντί να λατρεύει έναν προσωπικό Θεό, λατρεύει την Φύση και προσπαθεί να την καταλάβει.
Θέλεις οι σύζυγοι να κάνουν μήνυση ο ένας στον άλλον, να κατηγορεί ο ένας τον άλλο για ανηθικότητα ή βαναυσότητα, όταν δεν μπορούν πια να συμβιώσουν. Δεν αναγνωρίζεις το διαζύγιο με βάση την αμοιβαία συμφωνία, μικρέ απόγονε των μεγάλων επαναστατών. Γιατί φοβάσαι τον ίδιο σου τον ερωτισμό! Θέλεις την αλήθεια σ’ έναν καθρέφτη, όπου δεν μπορείς να την αγγίξεις. Ο σωβινισμός σου πηγάζει απ’ τη σωματική σου ακαμψία, την ψυχική σου δυσκοιλιότητα, Ανθρωπάκο. Δε στο λέω χλευαστικά, μα μόνο επειδή είμαι φίλος σου, έστω κι αν εσύ σκοτώνεις τους φίλους σου όταν σου λένε την αλήθεια. Ρίξε μια ματιά στους πατριώτες: δεν βαδίζουν, παρελαύνουν. Δε μισούν τον εχθρό. Αντίθετα, έχουν «κληρονομικούς εχθρούς» που τους αλλάζουν κάθε δέκα χρόνια περίπου, κάνοντάς τους κληρονομικούς φίλους και ξανά πάλι κληρονομικούς εχθρούς. Δεν τραγουδούν τραγούδια, κραυγάζουν πολεμικά άσματα. Δεν αγκαλιάζουν τις γυναίκες τους, τις «παίρνουν» και «το» κάνουν πολλές «φορές» την νύχτα.
...Ποθείς την αγάπη, αγαπάς τη δουλειά σου και κερδίζεις το ψωμί σου μ’ αυτήν και η δουλειά σου στηρίζεται στη γνώση την δική μου και άλλων ανθρώπων. Η αγάπη, η δουλειά και η γνώση δεν έχουν πατρίδα, δεν ξέρουν τελωνειακούς σταθμούς και δεν φοράνε στρατιωτικές στολές. Είναι διεθνείς κι αγκαλιάζουν όλη την ανθρωπότητα. Εσύ όμως φοβάσαι την γνήσια αγάπη, φοβάσαι ν’ αναλάβεις ευθύνη για τη δουλειά σου, φοβάσαι την γνώση. Γι’ αυτόν το λόγο μπορείς μόνο να εκμεταλλεύεσαι την αγάπη, την δουλειά και την γνώση των άλλων: δε θα μπορέσεις ποτέ να δημιουργήσεις κάτι μόνος σου. Γι’ αυτόν το λόγο προσπαθείς να αρπάξεις ευτυχία «ως κλέπτης εν νυκτί». Γι’ αυτόν το λόγο γίνεσαι πράσινος από φθόνο, όταν βλέπεις ευτυχισμένους ανθρώπους.
...Η ζωή σου θα γίνει ωραία και ασφαλής όταν η ζωντάνια σημαίνει για σένα περισσότερα απ’ την σιγουριά, η αγάπη περισσότερα απ’ το χρήμα, η ελευθερία σου περισσότερα απ’ την γραμμή του κόμματος ή την κοινή γνώμη, όταν η ψυχική διάθεση του Μπετόβεν ή του Μπαχ γίνει η ψυχική διάθεση του εαυτού σου (την έχεις μέσα σου αυτήν την διάθεση, Ανθρωπάκο, θαμμένη όμως βαθιά σε μια γωνιά της ψυχής σου), όταν οι σκέψεις σου είναι σε αρμονία και όχι σε διάσταση με τα αισθήματά σου, όταν θα είσαι σε θέση να καταλαβαίνεις νωρίς τα προτερήματά σου και να αναγνωρίζεις έγκαιρα τα γηρατειά σου, όταν θα κάνεις πρότυπο της ζωής σου τις σκέψεις των μεγάλων ανθρώπων και όχι τα εγκλήματα των μεγάλων πολεμιστών, όταν οι δάσκαλοι των παιδιών σου θα πληρώνονται καλύτερα απ’ τους πολιτικούς, όταν θα έχεις μεγαλύτερη εκτίμηση για τον έρωτα μεταξύ άντρα και γυναίκα παρά για την άδεια γάμου, όταν θ’ αναγνωρίζεις τα σφάλματά σου έγκαιρα κι όχι πολύ αργά όπως σήμερα, όταν θ’ ανυψώνεσαι πνευματικά ακούγοντας την αλήθεια και θα νιώθεις τρόμο για τις τυπικότητες, όταν θα έρχεσαι σε απ’ ευθείας επαφή με τους συναδέλφους σου σε ξένες χώρες και όχι με την βοήθεια διπλωματών, όταν η ερωτική ευτυχία της έφηβης κόρης σου θα σε γεμίζει με ευχαρίστηση κι όχι με λύσσα, όταν θα κουνάς μόνο το κεφάλι σου σε περιπτώσεις που άλλοτε τιμωρούσαν τα μικρά παιδιά επειδή άγγιζαν τα γεννητικά τους όργανα, όταν τα πρόσωπα των ανθρώπων στο δρόμο εκφράζουν ελευθερία, ζωντάνια κι ευχαρίστηση και όχι πια λύπη και αθλιότητα, όταν οι άνθρωποι δε θα περπατούν πια με συσπασμένη κι άκαμπτη μέση και νεκρωμένα σεξουαλικά όργανα.
Θέλεις και ζητάς οδηγίες και συμβουλές, Ανθρωπάκο. Χιλιάδες χρόνια τώρα σου δίνουν οδηγίες και συμβουλές, καλές και κακές. Δε φταίνε όμως οι κακές συμβουλές που είσαι ακόμα στην αθλιότητα, μα η μικρότητά σου. Θα μπορούσα να σου δώσω καλές συμβουλές, μα τέτοιος που είσαι και με τον τρόπο που σκέφτεσαι, δεν είσαι σε θέση να τις βάλεις σε εφαρμογή για το καλό όλων. 

Γράφει ο Wilhelm Reich (1897-1957) στο «Άκου ανθρωπάκο»

~

«Δέντρο από Καπνό», Ντ. Τζόνσον (Πατάκης)


Όσοι καταναλώνουμε αμερικανική κουλτούρα-κυρίως στην ποπ εκδοχή της-έχουμε δώσει τις δικές μας μάχες στο Βιετνάμ. Μπορεί να μη μας στοιχειώνει η ψύχωση, αλλά, όπως και να το κάνεις, είμαστε περισσότερο εξοικειωμένοι με την απώλεια της Σαϊγκόν παρά με την Έξοδο του Μεσολογγίου. Αν αυθαίρετα υποθέσουμε ότι υπάρχει αμερικανική ψυχή, τότε θα βρούμε πάνω της χαρακιές από το Βιετνάμ. Φαίνονται στο πανί της οθόνης, στο χαρτί της λογοτεχνίας τους. Με το Ιράκ δεν είναι το ίδιο. Ούτε με το Αφγανιστάν. Ίσως επειδή τα μέτωπα παραμένουν ανοιχτά και δεν υφίσταται η έννοια της ήττας. Είναι και η εποχή διαφορετική. Όταν έπεσε η πρώτη ναπάλμ στο Βιετνάμ η αμερικανική νεολαία ήταν στους δρόμους ζητώντας ειρήνη, λουλούδια και σεξ. Άκουγε ροκ και δοκίμαζε ουσίες. Στους επόμενους πολέμους τα γεράκια είχαν μεγαλύτερη πειθώ και οι ψηφοφόροι περισσότερο κυνισμό.
Το Δέντρο από Καπνό δεν πραγματεύεται ακριβώς το αμερικανικό τραύμα από τον πόλεμο του Βιετνάμ-μεταξύ μας, πόσα ακόμα να πεις σαράντα χρόνια μετά; Το βιβλίο του Ντένις Τζόνσον ασχολείται με τις ζωές, τις ψυχώσεις και τις διαστροφές των ανθρώπων στον πόλεμο. Δεν κατάλαβα αν θέλει να δείξει τι κάνει ο πόλεμος στους ανθρώπους ή ποιοι άνθρωποι κάνουν πόλεμο. Αλλά προφανώς αυτό είναι το θέμα που θέλει να συζητήσει με τον αναγνώστη του. Σκηνικό αυτής της ψυχεδελικής παράστασης είναι, φυσικά, ο πόλεμος του Βιετνάμ με κάποιες παράλληλες ματιές στην Αμερική. Ένας συνταγματάρχης των Ψυχολογικών Επιχειρήσεων της CIA στρατολογεί τον ανιψιό του στο χειρισμό ενός διπλού πράκτορα. Δύο αμόρφωτα αδέλφια από την Αριζόνα που υπηρετούν στη Ν.Α Ασία. Πληρωμένοι δολοφόνοι, ιεραπόστολοι, πράκτορες, εθελοντές ανθρωπιστικής βοήθειας. Όλοι αυτοί κινούνται στις 750 σελίδες του βιβλίου, στάζουν ιδρώτα και υγρασία από τους τροπικούς.
Ναι, το Δέντρο από Καπνό είναι ένα βιβλίο που σου κόβει την ανάσα. 'Όχι με την πλοκή του, αλλά με την υγρασία, την αποπνικτική ατμόσφαιρα των χαμαιτυπείων, τον παραλογισμό των ηρώων. Οι περιγραφές του Τζόνσον είναι εξαντλητικές. Ουσιαστικά πρέπει να αποδεχθείς τον τρόπο με τον οποίο αφηγείται για να φτάσεις στην τελευταία σελίδα. Είναι τόσο λεπτομερής που, ακόμα και αν σε εκνευρίσει στην αρχή, στο τέλος θα ακούς την καρδιά των ηρώων του. Και όμως, όταν κάποιοι απ' αυτούς πεθάνουν, ο Τζόνσον, δεν θα σου δώσει την περιγραφή του θανάτου, πιθανότατα επειδή θέλει να τη δημιουργήσεις εσύ, να αισθανθείς τον πόνο και την αγωνία. Ο συγγραφέας κάνει και κάτι ακόμα: περιγράφει συναισθηματικές διακυμάνσεις όπως σου δείχνει ένα τοπίο. Και αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.
Δεν ένα βιβλίο για όλους. Είναι ένα μακρύ, διεισδυτικό ανάγνωσμα που εστιάζει στους χαρακτήρες. Ναι, είναι σαφώς αντιπολεμικό με αναφορές στις παθογένειες της Αμερικής, αλλά τέτοια βιβλία γεμίζουν ράφια. Η μοναδικότητα στο βιβλίο του Τζόνσον βρίσκεται στον παραλογισμό που φυτεύεται μέσα στην τρέλα. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αυτό το σενάριο για το «Αποκάλυψη Τώρα». Η μετάφραση του Γιώργου Ίκαρου Μπαμπασάκη είναι όχι απλώς πετυχημένη, αλλά αισθάνεσαι πως είναι ο καθρέφτης εικόνων και συναισθημάτων όπως γεννήθηκαν στην αυθεντική γραφή.   





~

Η ελεύθερη πτώση της ελληνικής οικονομίας


Ο ορισμός της ελεύθερης πτώσης καταγράφεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στο διάγραμμα αυτό όπου αναπαρίσταται η μεταβολή του ΑΕΠ όπως επίσης και η μεταβολή της κατανάλωσης.
Η κυβέρνηση εξακολουθεί να κτυπάει την μεσαία τάξη διαχέοντας την επιβάρυνση σε όλη την αγορά και στερώντας εργασία από χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες.
Μελετά την απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων χωρίς όμως να έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την απορρόφησή τους στον Ιδ. Τομέα. Όμως οι υπάλληλοι αυτοί αποτελούν ένα είδος χρηματοδότησης του κράτους προς την αγορά. Η αφαίρεσή τους από την διαδικασία αυτή αν και θα γλυτώσει από την κυβέρνηση τα έξοδα πληρωμής μισθών εντούτοις θα αφαιρέσει ασφαλιστικές εισφορές αφού αυτοί θα περάσουν πλέον στην ανεργία και η αγορά θα στεγνώσει περαιτέρω. Αποτέλεσμα: Μεγαλύτερη ύφεση και λιγότερα έσοδα για το κράτος, αποτυχία του κυβερνητικού προγράμματος και νέα μέτρα.
Ένας φαύλος κύκλος λοιπόν που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην κοινωνική αναταραχή και τότε οι κυβερνώντες θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν. Όμως αυτή την φορά το "θα τρέχουν" είναι κυριολεκτικό καθώς θα τους κυνηγά ο κόσμος για να τους λιντσάρει.





Πηγή:

~

Απεργούν σήμερα 22 Σεπτεμβρίου

Δάσκαλοι 24ωρη
Καθηγητές μέσης εκπαίδευσης τρίωρη στάση εργασίας
ΑΔΕΔΥ 12:30 έως λήξη ωραρίου
ΜΕΤΡΟ
ΤΡΑΜ
ΟΣΕ &

Προαστιακός
ΕΘΕΛ (Λεωφορεία)
ΗΛΠΑΠ (Τρόλεϊ)
ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός)
TAXI (από τις 05:00 το πρωί της Πέμπτης μέχρι και τις 05:00 το πρωί της Παρασκευής)
ΠΟΕ - ΟΤΑ 11:30 έως 15:30

~

Το Σ.Δ.Ο.Ε. ανοίγει λογαριασμούς φορολογουμένων




sdoe
Στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών επιτηδευματιών ή φορολογουμένων μπορεί να προχωρά στο εξής, αν κρίνεται σκόπιμο, το Σ.Δ.Ο.Ε..
Αυτό ξεκαθαρίζει ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Ν.Δ., Μιχάλη Μπεκίρη, σχετικά με τραπεζικές καταθέσεις γιατρών και δικηγόρων.
Στην ερώτησή του, ο βουλευτής επικαλείτο διαρροές του Σ.Δ.Ο.Ε. στα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες δικηγόροι και γιατροί στην Αχαΐα διατηρούσαν τραπεζικούς λογαριασμούς με υπέρογκα ποσά που δεν δικαιολογούνταν από πουθενά.
Στην απάντηση του, ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει τον βουλευτή ότι η εν λόγω ερώτηση διαβιβάζεται στον οικονομικό επιθεωρητή που εποπτεύει την Περιφερειακή Διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε. Δυτικής Ελλάδας, για παρακολούθηση της πορείας και ολοκλήρωσης των ενδεδειγμένων ενεργειών προς διερεύνηση της υπόθεσης αυτής. Ταυτόχρονα όμως, ο υπουργός υπενθυμίζει στον κ. Μπεκίρη ότι «τα στοιχεία που αποστέλλονται από τις τράπεζες διασταυρώνονται και επεξεργάζονται από το Σ.Δ.Ο.Ε. και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας συντάσσεται πόρισμα ελέγχου με την τήρηση των διατάξεων περί απορρήτου».


Πηγή:

~

ΝΤΡΟΠΗ: ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ DVD ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΕ GREEKLISH!!!


ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 

Στη μία γκάφα μετά την άλλη υποπέφτει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Στα DVD, που έδωσαν αντί βιβλίων στα σχολεία, το μενού με τα περιεχόμενα είναι γραμμένο στα greeklish! Δείτε το screenshot να μείνετε... kokalo (opos tha elege kai h Anna)...



Ιδού το screenshot από το DVD που μοίρασαν σε Έλληνες μαθητές:

 

Και μετά αναρωτιώμαστε, γιατί οι νέοι δεν έχουν ανεπτυγμένη την Εθνική Συνείδηση και το σπουδαιότερο ΔΕΝ ξέρουν να γράφουν. 
Στο αντίποδα, λέμε εμείς καλοπροαίρετα ότι δεν είναι λάθος της Διαμαντοπούλου (που είναι, γιατί όφειλε να ελέγξει ως υπουργός τι είναι αυτά τα ρημάδια τα DVD και τι περιέχουν) και είναι λάθος των συνεργατών της.
Ερωτάμε, λοιπόν, γιατί δεν καρατόμησε... χθες, τους υπεύθυνους αυτής της αηδίας; Γιατί αηδία είναι να βλέπεις κάποιον να αλλοιώνει τα ΕΠΙΣΗΜΑ βιβλία των μαθητών, που τώρα αποκτούν παιδεία και εθνική συνείδηση.
Κύκλοι του υπουργείου διαρρέουν, όπως πληροφορούμαστε στο planet-greece ό,τι ο λόγος που έγινε αυτό ήταν για να μπορούν να διαβάζουν το "δέντρο των περιεχομένων" οι υπολογιστές !!! Και μάλιστα αυτό το ανέφεραν ως δικαιολογία οι τεχνικοί (πληρώνονται αυτοί οι άνθρωποι!!!!) προς την ηγεσία του υπουργείου!!! Αν είναι δυνατόν!!!
Η επί λέξει απάντησή τους είναι: Επίσημα στα αρχεία ψηφιακών δομών του κράτους χρησιμοποιούνται λατινικοί χαρακτήρες. Όταν χρησιμοποιούνται Ελληνικοί, δημιουργούνται προβλήματα.




~ Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Οι άνθρωποι που προσφέρονται ανιδιοτελώς ως εθελοντές, ζουν περισσότερα χρόνια


Οι άνθρωποι που γίνονται εθελοντές σε διάφορες δραστηριότητες και το κάνουν καθαρά για αλτρουιστικούς λόγους, προκειμένου να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, ζουν περισσότερο από όσους δεν κάνουν εθελοντισμό, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Όσοι γίνονται μεν εθελοντές, αλλά τα κίνητρά τους είναι πιο εγωκεντρικά, δηλαδή το κάνουν για να νιώσουν καλύτερα κυρίως οι ίδιοι, δεν έχουν καμία ωφέλεια από άποψη προσδόκιμου ζωής.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Σάρα Κόνραθ του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό ψυχικής υγείας «Health Psychology» του Αμερικανικού Ψυχολογικού Συλλόγου, μελέτησαν ένα τυχαίο δείγμα περίπου 10.300 ανδρών και γυναικών. Οι επιστήμονες κατέταξαν τα άτομα ανάλογα με το πόσο είχαν προσφερθεί για εθελοντές κατά την τελευταία δεκαετία και, έπειτα, συσχέτισαν τη διάθεση και τα κίνητρα για εθελοντισμό με την σωματική υγεία των ανθρώπων και με τον χρόνο του θανάτου τους.
Διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν υπάρξει για περισσότερο χρονικό διάστημα εθελοντές και μάλιστα με καθαρά αλτρουιστικά κίνητρα, εμφάνισαν συνολικά ως ομάδα μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας σε σχέση με όσους δεν είχαν υιοθετήσει τον εθελοντισμό στη ζωή τους. Το 4,3% των 2.384 μη εθελοντών είχαν πεθάνει μετά από μια τετραετία έναντι μόλις 1,6% των αλτρουιστών εθελοντών. Όμως όσοι είχαν δηλώσει ότι είχαν δραστηριοποιηθεί μεν εθελοντικά, αλλά παραδέχτηκαν ότι το έκαναν κυρίως για την προσωπική τους ευχαρίστηση και όχι για να βοηθήσουν άλλους, αυτοί εμφάνισαν ίδιο σχεδόν ποσοστό θνησιμότητας (4%) με τους μη εθελοντές. Οι «εγωκεντρικοί» εθελοντές είχαν δηλώσει ότι κάνουν εθελοντισμό επειδή «τους βοηθάει να δραπετεύσουν από τα δικά τους προβλήματα» ή επειδή «τους κάνει να νιώθουν καλύτερα για τον ίδιο τους τον εαυτό». Αντίθετα, οι αλτρουιστές δήλωσαν πρωτίστως ότι γίνονται εθελοντές «επειδή είναι σημαντικό να βοηθάμε τους άλλους». Προηγούμενες έρευνες εξάλλου έχουν δείξει ότι οι αλτρουιστές εθελοντές, ιδίως οι άνδρες, έχουν και άλλα «τυχερά», όπως ότι ανεβαίνουν στα μάτια των γυναικών και αυξάνει η ελκυστικότητά τους.



~

Τι είναι η Τρόικα;

 
Νομίζω ότι λίγοι γνωρίζουν τι είναι η Τρόικα και ποιοι την αποτελούν. Παρόλα αυτά είναι από τις πιο δημοφιλείς λέξεις το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα. Φυσικά με ένα google search μπορεί ο καθένας να  ενημερωθεί για αυτή τη "λεπτομέρεια". Πόσο καλές είναι οι απόψεις μας και η κοσμοθεωρία μας όταν υπάρχουν βασικά κενά σε δήθεν αυτονόητες γνώσεις;

Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι είναι δύσκολο να είμαστε ενεργοί κριτές των καθημερινών γεγονότων, όταν ακόμα και πράγματα που ακούμε δεκάδες φορές επί μήνες δε ξέρουμε τι πραγματικά είναι. Κάθε μέρα στα δελτία ειδήσεων πολλές είναι οι λέξεις και οι ορισμοί που επαναλαμβάνονται όμως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αδυνατεί να επεξεργαστεί κριτικά τη ροή των εξελίξεων αλλά και να αντιληφθεί τα ψιλά γράμματα πίσω από τις καταστάσεις. 

Σημασία έχει ότι έστω και για πρώτη φορά αρκετοί είναι αυτοί που νοιώθουν την ανάγκη του να συμμετάσχουν κριτικά και δημιουργικά στα προβλήματα που όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Σημαντικό όμως είναι οι απόψεις που εκφράζονται στους δρόμους και τις καφετέριες από τους νεοσκεπτόμενους πολίτες να μην έχουν στοιχεία αυταρχικότητας και τάσης απλού εντυπωσιασμού, αλλά να διέπονται από μετριοπάθεια και πάντα να τηρούν τις βασικές αρχές του διαλόγου.

Η περίπλοκη ελληνική πραγματικότητα έχει ανάγκη από καθαρή σκέψη.
 
 

~

Το ΠαΣοκ γιορτάζοντας τα 100 χρόνια του νόμου Βενιζέλου απολύει δημοσίους υπαλλήλους

Βενιζέλος το ψήφισε , Βενιζέλος το καταργεί
ΜΑΙΟΣ 1911. Πρωθυπουργός ο Ελευθέριος Βενιζέλος.. Με εισήγηση του πρωθυπουργού θα περιληφθεί στο Σύνταγμα άρθρο, το 102, το οποίο θα προβλέπει τη μονιμότητα των δημόσιων υπαλλήλων.
Ο Βενιζέλος θα πει χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποβλέπει στο συμφέρον του λαού και όχι των δημόσιων υπαλλήλων.
Μέχρι τότε οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ήταν όμηροι της πολιτικής εξουσίας. Κάθε κόμμα που ανέβαινε στην εξουσία απέλυε τους υπαλλήλους που ανήκαν στο αντίπαλο κόμμα για να προσλάβει τους δικούς του.
Και οι απολυθέντες, οι αποκαλούμενοι Παυσανίες, συνέρρεαν σ’ ένα σανιδένιο παράπηγμα επί της πλατείας Κλαυθμώνος (από κει και το όνομά της), που εκτελούσε χρέη καφενείου, για να θρηνήσουν την κακή τους τύχη, που τη συνέδεαν με την τύχη της χώρας, κραυγάζοντας ότι το νέο γκουβέρνο οδηγεί την Ελλάδα στο χάος.
Σεπτέμβριος 2011. Υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος Το ΠΑΣοΚ εορτάζοντας τα 100 χρόνια από την ψήφιση του νόμου ξεκίνησε την αποστολή  ειδοποιήσεωνγ ια  απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων και ήδη οι Δημόσιοι υπάλληλοι μαζεύονται στη πλατεία Κλαυθμώνος.
Τις δικές σας απολύσεις κύριοι της Κυβέρνησης πότε θα τις υπογράψετε;;;


Πηγή:

~ Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Δύο ελληνικά σχολεία διακρίθηκαν στο 'Πρόγραμμα Πρωτοπόρων Σχολείων' της Microsoft


Διεθνείς διακρίσεις απέσπασαν δύο ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, κατόπιν ειδικής αξιολόγησης που διενεργείται στο πλαίσιο του "Παγκόσμιου Προγράμματος Πρωτοπόρων Σχολείων" της Microsoft. Συγκεκριμένα, το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού) αναδείχθηκε ως "Microsoft Mentor School", ενώ τα Εκπαιδευτήρια Δούκα επιλέχθηκαν ως "Microsoft Pathfinder School', για το σχολικό έτος 2011-2012, μετά την αξιολόγηση σχολείων από περισσότερες από 117 χώρες.
Η ανάδειξη του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος αποτελεί επιβράβευση της επιτυχούς ενσωμάτωσης στην εκπαιδευτική διαδικασία καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας, μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών, καθώς και της δέσμευσής του για διαρκή επένδυση στην καινοτομία. Κατακτώντας τη διάκριση αυτή, το σχολείο αποκτά πλέον τη δυνατότητα συμμετοχής στο "Παγκόσμιο Φόρουμ Συνεργατών στην Μάθηση" της Microsoft, στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, τον προσεχή Νοέμβριο, όπου θα υπάρχει δυνατότητα δικτύωσης, συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών με εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος θα εκπαιδευτούν σε εργαλεία της Microsoft και θα παρακολουθήσουν σεμινάρια για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας.
Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα επιλέχθηκαν ως "Microsoft Pathfinder School" σε αναγνώριση των πρωτοποριακών εκπαιδευτικών πρακτικών που εφαρμόζουν, οι οποίες αναδείχθηκαν έπειτα από αξιολόγηση περισσότερων από 200 σχολείων παγκοσμίως. Έχοντας συμπεριληφθεί στα "Pathfinder Schools", τα Εκπαιδευτήρια Δούκα θα έχουν πρόσβαση σε ειδικά σεμινάρια και εκπαίδευση, είτε από ειδικούς, είτε από εκπαιδευτικούς με εμπειρία σε σχολεία που έχουν ανέλθει στη βαθμίδα "Microsoft Mentor School". Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο "Παγκόσμιο Φόρουμ Συνεργατών στην Μάθηση" της Microsoft στην Ουάσινγκτον.
Βασικός στόχος του "Προγράμματος Πρωτοπόρων Σχολείων" είναι να βοηθήσει τα σχολεία που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενθαρρύνοντας και διευκολύνοντας την ανάπτυξη σύγχρονων εκπαιδευτικών μοντέλων και εργαλείων, καθώς και τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας μεταξύ των σχολείων.
Τα σχολεία μπορούν να ενταχθούν στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα "Συνεργάτες στην Μάθηση" και να επωφεληθούν από τις παροχές του, έχοντας δυνατότητα συμμετοχής στα τρία επίπεδα του προγράμματος:
1) Στην Παγκόσμια Κοινότητα Πρωτοπόρων Σχολείων, στην οποία μπορεί να συμμετάσχει κάθε σχολείο, μέσα από μια απλή εγγραφή στο Δίκτυο Συνεργατών στη Μάθηση.
2) Στο Πρόγραμμα Pathfinder Πρωτοπόρων Σχολείων, στο οποίο λαμβάνουν μέρος όσα σχολεία έχουν υποβάλει αίτηση στο Δίκτυο Συνεργατών στη Μάθηση και έχουν επιλεχθεί ως πρωτοπόρα από ανεξάρτητη επιτροπή.
3) στο Πρόγραμμα Mentor Πρωτοπόρων Σχολείων, στο οποίο η συμμετοχή προϋποθέτει πρόσκληση από το κεντρικό Δίκτυο Συνεργατών στη Μάθηση, εφόσον το σχολείο έχει επιδείξει σημαντικές επιδόσεις όσον αφορά στην εξέλιξή του, αλλά και τη διάθεσή του να ανταλλάσει τις γνώσεις και εμπειρίες του.
Στην Ελλάδα, το Πρόγραμμα Πρωτοπόρων Σχολείων θα προσφέρεται, από το σχολικό έτος 2011-12, με την υποστήριξη της Microsoft και τη συνεργασία του Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας της Μορφωτικής Πρωτοβουλίας, μέσα από το πρόγραμμα "Αριστεία-Καινοτομία". Το πρόγραμμα αυτό θα προσφέρεται στα ελληνικά σχολεία με σεμινάρια και εξ' αποστάσεως υποστήριξη, καθώς και την παροχή εξειδικευμένου επιμορφωτικού υλικού σχετικά με την ανάπτυξη της σχολικής μονάδας. Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Πρωτοπόρων Σχολείων και την ευρύτερη πρωτοβουλία "Συνεργάτες στην Μάθηση" είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.partnersinlearning.gr.


Πηγή:

~

"Έρχονται" τα αυτοκίνητα ντίζελ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Τις επόμενες εβδομάδες το υπουργείο Περιβάλλοντος αναμένεται να καταθέσει το σχέδιο νόμου για την άρση της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το σχέδιο θα προβλέπει αυστηρούς ελέγχους στην ποιότητα του ντίζελ κίνησης ώστε να μην υπάρχουν αυξημένη ρύπανση του περιβάλλοντος αλλά και κίνητρα για απόσυρση.
Τις κυβερνητικές προτάσεις για την πετρελαιοκίνηση στα ΙΧ και τα ελαφρά φορτηγά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει την Πέμπτη στη Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει μαζί με την άρση της πετρελαιοκίνησης να δώσει κίνητρα αποσύρσεις στα επαγγελματικά ντιζελοκίνητα οχήματα που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το πετρέλαιο.
Η συνολική κυκλοφορία των επιβατικών οχημάτων με ντίζελ στην Ελλάδα είναι περίπου 4%, όταν στην Ευρώπη κυκλοφορούν ευρέως με μέσο όρο 51%. 
Κυβερνητικά στελέχη και επαγγελματίες τονίζουν ότι πλέον τα πετρελαιοκίνητα οχήματα έχουν χαμηλές εκπομπές αερίων κάτι που όμως δεν συμφωνούν μέλη των περιβαλλοντικών οργανώσεων. Περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως η Greenpeace αλλά και αρκετοί επιστήμονες θεωρούν ότι εάν αυξηθεί η κυκλοφορία των οχημάτων ντίζελ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα πολλαπλασιαστούν οι συγκεντρώσεις οξειδίων του αζώτου και των σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.


Πηγή:

~

Παγκόσμιο μυστήριο προκαλεί ο μονήρης πολιτικός βίος του Έλληνα πρωθυπουργού…


Παγκόσμιο μυστήριο προκαλεί η «εξαφάνιση» του Έλληνα πρωθυπουργού, από τη διεθνή πολιτική σκηνή, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα. Η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου από τη Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ, εξακολουθεί να απασχολεί τα διεθνή ΜΜΕ.
Η σημερινή κυβερνητική σύσκεψη δεν δικαιολογεί τη ματαίωση του πρωθυπουργικού ταξιδιού στη Νέα Υόρκη.
Ο Βενιζέλος μίλησε για μέτρα που υπάρχουν ήδη στο Μεσοπρόθεσμο, όπως ο περιορισμός των δημοσίων δαπανών, ακόμη και οι απολύσεις στο Δημόσιο.
Άρα εξακολουθεί να είναι ανεξήγητη η «εξαφάνιση» του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από το όλο σκηνικό.
Αλλά ακόμη και αυτό καθαυτό το ταξίδι έγινε κάτω από συνθήκες μυστηρίου. Γιατί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Λονδίνο χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική ενημέρωση;
Κι αν η κρυψίνοια στη περίπτωση μετάβασης της ΔΕΘ-εδώ ο πρωθυπουργός έφτασε μια μέρα πριν για το φόβο των διαδηλώσεων-στο Λονδίνο ποιοι θα μπορούσαν να τον απειλούν; Γιατί κανείς από τους στενούς συνεργάτες του, δεν είχε ενημερωθεί για τη «στάση» Λονδίνο;
Θυμίζουμε πως στη τελευταία ιδιωτική επίσκεψή του στο Λονδίνο, είχε συναντηθεί σε μοδάτο εστιατόριο με τον Μαργέλο του γνωστού σκανδάλου του καλαμποκιού.
Οι λάτρεις των θεωριών συνομωσίας στέκονται στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει να πατήσει το πόδι του στις ΗΠΑ από την εποχή της σύλληψης του Στρος Καν.
Ήταν τότε που ο και μεγαλοεπενδυτής Σόρος-τρομαγμένος από τη σύλληψη και τον διασυρμό του Γάλλου(;)- είχε ανακοινώσει την απόσυρση του από την διαχείριση των hedge funds.
Κι αν ο πρωθυπουργός προκαλεί ερωτηματικά με την «απουσία» και τον μονήρη πολιτικό βίο, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται γιατί ο Βενιζέλος δέχεται να τσουρουφλίζεται και ν απαξιώνεται καθημερινά στα μάτια των πολιτών με ανούσιες τηλεοπτικές τρομοεμφανίσεις.
Αλήθεια τι πραγματικά συμβαίνει εδώ;


Πηγή:

~

Γιατί πρέπει να παραδώσουμε έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που βρήκαμε..

τι μπορούμε να κάνουμε
Δέκα λόγοι για να επαναστατήσεις...
1. Γιατί έχεις αξιοπρέπεια. Δεν είσαι ζώο. Και δεν ανέχεσαι να σου φέρονται σαν τέτοιο. Είσαι άνθρωπος και απαιτείς σεβασμό. Δε θα ανεχθείς πια άλλα ψέμματα. Σε κοροϊδεύουν συνεχώς και σε φτύνουν στα μούτρα και αυτό δε θα το ανεχθείς άλλο.

2. Γιατί δε φοβάσαι να ζήσεις. Ξέρεις ότι ο κόσμος δε φτιάχτηκε για εσένα παρά τα όσα λένε στις διαφημίσεις. Ξέρεις ότι είσαι μια μικρή μονάδα μιας μυρμηγκοφωλιάς, μια κουκκίδα στο ψηφιδωτό που ονομάζουμε ανθρωπότητα. Μια κουκκίδα που έχει αποστολή να λάμπει και όχι να τρεμοπαίζει... Και ξέρεις ότι κάποτε θα πεθάνεις. Και για το λόγο αυτό χαίρεσαι το δώρο της ζωής. Με πάθος. Και όταν ο θάνατος έρθει να σε βρει, τότε, έχοντας ζήσει, ήρεμα θα τον δεχθείς χωρίς να τον φοβάσαι.

3. Γιατί δε θα επιτρέψεις στους σημερινούς ισχυρούς να διαμορφώσουν μια χειρότερη ανθρωπότητα από τη σημερινή και γιατί πιστεύεις ότι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα για το οποίο αξίζει να ζήσεις και να πεθαίνεις είναι το να παραδόσεις έναν κόσμο ίδιο - αν όχι καλύτερο - από αυτόν που βρήκες. Έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας και όλα εκείνα τα παιδιά που θα έρθουν όταν εμείς θα έχουμε φύγει..

4. Γιατί είναι δικαίωμα σου να καθορίζεις τη ζωή σου και να ασκείς εξουσία στη γή των πατέρων σου. Γι αυτήν τη γη πολέμησε ο παππούς σου, ο προπάππος σου ή ίσως και ο πατέρας σου, για να μπορείς εσύ ελεύθερα να ζεις και να καθορίζεις τη ζωή σου εντός των ορίων της ποτισμένης με αίμα αυτής γης. Την γη αυτήν την κληρονόμησες από τους πρόγονους σου και οφείλεις να κάνεις το χρέος σου τώρα που κινδυνεύουμε να τη χάσουμε. Αυτή η γη είναι η πατρίδα σου. Σε χρειάζεται.

5.Γιατί κατάλαβες ότι η αποχή σου από τα κοινά και η απάθεια είναι που δίνουν την εξουσία στους μόνιμους εξουσιαστές μας και αποφάσισες να βγεις από αυτό το τέλμα της απάθειας και της μιζέριας. Ξέρεις πως να τους πολεμήσεις. Θα αυτό-οργανωθείς. Μετέχεις σε ομάδες, φτιάχνεις ομάδες, συλλόγους και εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία για να μιλήσεις με τους συμπολίτες σου, να ξυπνήσεις κάποιον που κοιμάται, να συζητήσεις με κάποιον για το τι μπορούμε να κάνουμε και κάνεις ότι αποφασίσετε. Μπορεί σε άλλους να φαίνεται λίγο, αλλά όχι σε εσένα. Εσύ ξέρεις ότι όλα τα μεγάλα ταξίδια αρχίζουν με ένα μικρό βήμα.

6. Για να σταματήσεις να πλήττεις, να είσαι μίζερος, καρμίρης και δυστυχισμένος. Δεν αρμόζουν τα συναισθήματα αυτά να είναι μόνιμα στον άνθρωπο. Δεν είσαι ανθρωπάκος. Είσαι άνθρωπος. Και αντί να διαβάζεις δωρεάν βιβλία για την κατάθλιψη, κάνε προσπάθειες να αλλάξουν οι συνθήκες που δημιουργούν όλη αυτή τη μιζέρια και την ακεφιά.

7. Γιατί βλέπεις καθαρά ότι τα νήματα με τα οποία σε κινούν είναι μεταξωτά. Όλο αυτό το χρέος που χρωστάνε όλοι οι λαοί σε κάποιους εξωγήινους, όλο αυτό το ψέμα που σε κάνανε να πιστέψεις και με το οποίο σε καθοδηγούν σε πράξεις που κάνουν την ψυχή σου χειρότερη, τη ζωή τη δική σου και των παιδιών σου πιο μαύρη, δεν είναι παρά ένα νήμα που εσύ επιτρέπεις να σου κινεί τα χέρια και τα πόδια. Ξέρεις ότι μόλις βρεθείς μαζί με πολλούς αποφασισμένους να μην υπακούν στο νήμα, τότε αμέσως το νήμα θα κοπεί και κανείς δε θα έχει εξουσία πάνω σας.

8. Γιατί γνωρίζεις ότι υπάρχει φάρμακο ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις που βλάπτουν την ανθρωπότητα σήμερα. Το φάρμακο αυτό πρώτοι το ανακάλυψαν οι Έλληνες πρόγονοι σου και λέγεται δημοκρατία. Οι σκοτεινές δυνάμεις, με τη σημερινή ολιγαρχία της βρωμιάς και του ψέματος που τολμούν να αποκαλούν δημοκρατία, μπορούν να νικηθούν μόνο με αληθινή δημοκρατία. Ξέρεις ότι η δημοκρατία προϋποθέτει ισηγορία και ισονομία. Ξέρεις ότι σήμερα δεν υπάρχει ούτε δημοκρατία ούτε ισηγορία ούτε ισονομία. Υπάρχουν μόνο κάποια "δημοκρατικά δικαιώματα" τα οποία οι ολιγάρχες σου παρουσιάζουν μαζί με το σάπιο πολιτικό τους σύστημα σαν "δημοκρατία" . Ξέρεις ότι αν επιβληθεί από εσένα μια δημοκρατία χωρίς βουλευτική ασυλία, χωρίς νόμους περί ευθύνης υπουργών, με κληρωτούς πολίτες ενόρκους στις εξεταστικές επιτροπές, με διενέργεια δημοψηφισμάτων όταν το απαιτεί ο λαός και όχι αποκλειστική εξουσία διενέργειας δημοψηφίσματος να έχει μόνο η κυβέρνηση, με έλεγχο των τηλεοπτικών σταθμών από ΕΣΡ κληρωτών πολιτών, με υποχρέωση των καναλιών να παίζουν ίσο χρόνο όλους τους αρχηγούς κομμάτων, ακόμα και αυτών που μετέχουν για πρώτη φορά... Είναι τόσα πολλά που μπορούν να γίνουν... Αρκεί μόνο να επιβληθεί δημοκρατία.

9. Γιατί μόνο όταν εκτελείς το χρέος σου ως άνθρωπος και με τις πράξεις σου βοηθάς να δημιουργηθεί ένα καλύτερο αύριο, σταματάει το πουλάκι που σου τρώει τα σωθικά να σου τρώει τα σωθικά.

10. Γιατί δεν είσαι δειλός να κρύβεσαι πίσω από δικαιολογίες ότι δήθεν το να επαναστατήσεις δεν έχει νόημα, ή ότι όσοι άνθρωποι και να βγουν στο δρόμο δε θα έχει αποτέλεσμα ή οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία για να μην κάνεις τίποτα, να μείνεις στην απάθεια, τη δυστυχία και τη μιζέρια. Είσαι άνθρωπος. Με τιμή. Και αξιοπρέπεια. Και επαναστατείς όταν δε σου φέρονται ανάλογα.



Πηγή:

~

To Focus βύθισε την Ακρόπολη

Μετά την παρουσίαση της Αφροδίτης της Μήλου ως «ζητιάνας», το περιοδικό Focus ξαναχτυπά, εμφανίζοντας την Ακρόπολη να βουλιάζει από τα ελληνικά χρέη.
Το περιοδικό στο επόμενο τεύχος του με το παραπάνω πρωτοσέλιδο, δημοσιεύει δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία...........


η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποφύγει τη χρεοκοπία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της εταιρείας Emnid για λογαριασμό του Focus, το 56% των Γερμανών θεωρούν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, ενώ το 40% πιστεύει ότι με τη βοήθεια των εταίρων της, η χώρα μας θα καταφέρει να βγει από την κρίση.
Διχασμένοι είναι οι ψηφοφόροι των Χριστιανοδημοκρατών και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (49% βλέπουν χρεοκοπία), ενώ οι ψηφοφόροι των Φιλελευθέρων σε ποσοστό 69% θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει.
Μεγάλο όμως είναι και το ποσοστό που πιστεύει σε χρεοκοπία της Ελλάδας και στους ψηφοφόρους Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων, που σε ποσοστό 56% πιστεύουν ότι δεν θα αποφύγουμε το μοιραίο.



Πηγή:

~

Α, ΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΤΡΥΠΙΔΑ


Θα επιμεληθώμεν και επ ουδενί λόγω δεν θα στρατικοποιήσομεν τας κινήσεις της Τουρκίας. Κουνηθώμεν, λυγισθώμεν, δύσκολα παραδοθώμεν.
Με ένα περιπολικό του… Λιμενικού κατάλληλο μόνο για δίωξη λαθρεμπόρων, που είναι “δεμένο” στη Μεγίστη (Καστελόριζο), απαντά η Ελλάδα στην ανακοίνωση της Άγκυρας για πετρελαϊκές έρευνες εντός της ελληνικής και κυπριακής ύφαλοκρηπίδας. Το περιπολικό είναι το μόνο σκάφος ελληνικής κρατικής αρχής που βρίσκεται ανατολικά της Ρόδου (πάλι καλά που και στη Ρόδο έχουν… μία πυραυλάκατο) και έχει αναλάβει τη φύλαξη της Ανατολικής Μεσογείου(!), αλλά και να απαντήσει σε τυχόν τουρκικές προκλήσεις.
Τη στιγμή που η Άγκυρα έχει μεταφέρει μεγάλες δυνάμεις στο λιμάνι της Αττάλειας  (όπως αποκάλυψε το defencenet.gr, συνολικά 14 σκάφη συμμετείχαν στη μεγάλη έκτακτη άσκηση που μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου) η Ελλάδα νοτιότερα των Κυκλάδων δεν έχει τίποτα από αυτά που θα δικαιολογούσε η λέξη “αποτροπή”.
Αντικειμενικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μην θεωρήσει η Άγκυρα ότι η Ελλάδα κλιμακώνει. Και κατ’ αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση προχωρά σε κινήσεις πέραν πάσης επιχειρησιακής και εθνικής λογικής. Το ερώτημα είναι “Τι είδους μηνύματα παίρνει ο αντίπαλος όταν διαπιστώνει φοβική συμπεριφορά από αυτόν του οποίου διεκδικεί εδάφη και δικαιώματα;”. Αλλά και πώς νιώθουν οι κάτοικοι της Μεγίστης βλέποντας απέναντι από τον τουρκικό Στόλο, ένα περιπολικό του Λιμενικού;
(ΣΣ Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι κάτοικοι της Μεγίστης μελετούν εντατικά την Τουρκική γλώσσα. Παρακαλώ διαψεύστε με, εάν δεν αληθεύει. )
Αν συμβεί κάτι αιφνιδιαστικό, π.χ. απειλή κατά του Καστελόριζου, είναι πρακτικά αδύνατο για το Π.Ν. να προλάβει να στείλει από την κεντρική Ελλάδα ή την Κρήτη, δυνάμεις στην περιοχή σε λιγότερο από τέσσερις ώρες, ακόμη και αν πλεύσουν «πάση δυνάμει» τα ελληνικά σκάφη. Οι επιτελείς Στρατού και Ναυτικού αντιλαμβάνονται αυτό το επιχειρησιακό κενό, αλλά η πολιτική εντολή είναι σαφής: “Δεν στέλνετε δυνάμεις”. ..

Οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ Ελλαδος αξιόμαχου κ. Λαμπρινίδη από την Νέα Υόρκη ήταν αποτρεπτικότατες:
«Η Ελλάδα κινήθηκε άμεσα. Ήδη, κατοχύρωσε και διεθνώς τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο ζήτημα αυτό. Όλοι γνωρίζουν, όλες οι εμπλεκόμενες κυβερνήσεις και οι εμπλεκόμενες εταιρίες, που μπορούν και που δεν μπορούν να κάνουν έρευνες» απάντησε σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Εξωτερικών.
»Αυτό που έχω τονίσει επανειλημμένα είναι ότι είναι πολύ μεγάλο λάθος να στρατιωτικοποιεί κανείς τη συζήτηση έτσι επειδή ενδιαφέρεται να το κάνει η Τουρκία, η οποία δεν έχει επιχειρήματα. Και γι’ αυτό πηγαίνει συνήθως σε ένταση. Εμείς και επιχειρήματα έχουμε και ανελλιπώς τα προβάλλουμε και θωρακίζουμε τα συμφέροντα της χώρας, κάτι που συνεχίζουμε να κάνουμε»
(ΣΣ: Επίσης ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ.Μπεγλίτης-σε παλαιότερη συνέντευξη- ήταν λίαν καθησυχαστικός.

Οι αεροπόροι μας, δήλωσε, μπορεί να έχουν ένα θέμα με τα ντόγκλ φάϊρ πότε πότε, αλλά οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν εμπνέουν καμία ανησυχία.)


Πηγή:

~ Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Έλληνες ερευνητές “καθαρίζουν” τον καρκίνο από τους ασθενείς

Ανακαλύφθηκε επαναστατική τεχνική που κάνει τα καρκινικά κύτταρα των ωοθηκών να λάμπουν και να ξεχωρίζουν από τα υγιή, με αποτέλεσμα να μπορούν να αφαιρεθούν με μεγαλύτερη ακρίβεια. Επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών ο Βασίλης Ντζιαχρήστος.
Χάρη στη νέα τεχνική, ο “τέλειος” εντοπισμός των καρκινικών κυττάρων στις ωοθήκες μειώνει τις πιθανότητες επανεμφάνισης του καρκίνου, αφού αν τα κύτταρα είχαν μείνει απαρατήρητα και δεν είχαν αφαιρεθεί κατά την επέμβαση, θα οδηγούσαν πιθανότατα στην επανεμφάνισή του μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.
Ο ελληνικής καταγωγής Βασίλης Ντζιαχρήστος, επικεφαλής του Ινστιτούτου Βιολογικής και Ιατρικής Απεικόνισης του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου και του Κέντρου Χέλμχολτς στη Γερμανία, ανοίγει με αυτήν την ανακάλυψη το δρόμο για πιο αποτελεσματικές αφαιρέσεις καρκινικών ιστών και για το καλύτερο "καθάρισμα" ενός ασθενούς από τον καρκίνο.

Η μελέτη των ερευνητών παρουσιάστηκε στο ιατρικό περιοδικό "Nature Medicine", ενώ από ελληνικής πλευράς, συμμετείχαν επίσης οι συνεργάτες του Ντζιαχρήστου στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Γιώργος Θέμελης και Αθανάσιος Σαραντόπουλος.

Οι ερευνητές χορήγησαν ενδοφλέβια στους ασθενείς μια ειδική ουσία και κατάφεραν να προσδέσουν στα καρκινικά κύτταρα ένα μόριο της φθορίζουσας ουσίας, κάνοντας τους καρκινικούς ιστούς να λάμπουν πλέον υπό το φως μιας ειδικής κάμερας. Αυτό επιτρέπει στους χειρουργούς να ξεχωρίζουν με ακρίβεια, σε πραγματικό χρόνο την ώρα της επέμβασης, τα καρκινικά από τα γύρω υγιή κύτταρα. Οι γιατροί, με τη νέα μέθοδο, βρήκαν κατά μέσο όρο 34 όγκους σε κάθε ασθενή έναντι μόλις επτά με τις υπάρχουσες έως τώρα τεχνικές!


Ο Ντζιαχρήστος μίλησε για "πραγματικό άλμα προόδου στην χειρουργική απεικόνιση" και πρόσθεσε ότι "μέχρι τώρα έπρεπε να βασιστούμε μόνο στο ανθρώπινο μάτι για να εντοπίσουμε τον καρκινογόνο ιστό ή σε μη εξειδικευμένες χρωστικές ουσίες που χρωμάτιζαν τόσο τα επιμέρους καρκινικά κύτταρα όσο και τον υγιή αγγειακό ιστό. Τώρα πια ακολουθούμε ακριβείς μοριακές ενδείξεις και όχι απλώς την φυσιολογία. Αυτό παρέχει μεγαλύτερη ακρίβεια και βεβαιότητα στους γιατρούς για να αφαιρέσουν τα καρκινικά κύτταρα στο χειρουργείο σε πραγματικό χρόνο".

Η τεχνική δοκιμάστηκε σε δέκα επεμβάσεις σε γυναίκες ηλικίας 41-76 ετών και οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν όγκους μικρότερους από ένα χιλιοστό σε μέγεθος, δηλαδή περίπου 30 φορές μικρότερο σε σχέση με τους μικρότερους όγκους που μπορεί να εντοπίσει η συμβατική χειρουργική τεχνική. Σύμφωνα με τον Ντζιαχρήστο, η τεχνική θα μπορούσε να εντοπίσει καρκινογόνο ιστό μεγέθους μέχρι και 50 μικρομέτρων, ήτοι εκατομμυριοστά του μέτρου.


Οι Έλληνες επιστήμονες κάνουν για άλλη μια φορά την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα να υποκλιθεί.


Πηγή:

~

Δήλωση Στρος Καν με ιδιαίτερη σημασία

 

Δεν το είπε, βέβαια, ακριβώς έτσι, όμως, αυτό εννοούσε: Το ελληνικό χρέος θα πρέπει να διαγραφεί. Ποιος το εννοούσε; Μα ο… Ντομινίκ Στρος Καν, που απόψε έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά τη γνωστή περιπέτειά του με την καμαριέρα.

«Στις 21 Ιουλίου είχαμε συνάντηση κορυφής που πήγε καλά. Σήμερα, δύο μήνες μετά, και τίποτα ακόμα δεν είναι σε ισχύ. Η Ελλάδα δεν έκανε αυτά που έπρεπε, οι Ευρωπαίοι δεν ήλεγξαν επαρκώς, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν λειτούργησαν αρκετά γρήγορα για να δώσουν λύση», είπε αρχικά ο Στρος Καν, πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Λίγο πριν είχε κατηγορήσει τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι δεν έχουν εκτιμήσει το εύρος της κρίσης που πλήττει ολόκληρη την Ευρωζώνη.
Στο ερώτημα εάν μπορούμε να αντιδράσουμε σήμερα και εάν το σχέδιο για την Ελλάδα μπορεί να θεωρηθεί επαρκές, ο Ντομινίκ Στρος Καν απάντησε:
«Μπορούμε να αντιδράσουμε. Σε ότι δε αφορά στην Ελλάδα, βλέπουμε ότι το χρέος είναι τεράστιο και θα πρέπει οπωσδήποτε και με κάθε τίμημα να το μειώσουμε. Με κάθε τίμημα εκτός από το τίμημα της στασιμότητας και της ύφεσης», τόνισε, αναγνωρίζοντας ότι ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις «δυσκολεύονται να ακολουθήσουν γιατί δεν θέλουν να δουν το μέγεθος του προβλήματος».
Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου εάν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διαγραφεί το ελληνικό χρέος, ο κ. Στρος Καν αναγνώρισε ότι «αυτή είναι κατά κάποιο τρόπο η ιδέα».
Και η καμαριέρα;
Όσο για την καμαριέρα, ο Ντομινίκ Στρος Καν είπε πως ήταν “ένα λάθος απέναντι στη γυναίκα μου, στα παιδιά μου και στο γαλλικό λαό που είχε εναποθέσει σε μένα τις ελπίδες του για αλλαγή. Ήταν κάτι παραπάνω από μία αδυναμία. Ήταν ένα ηθικό λάθος για το οποίο δεν είμαι περήφανος. Το μετανιώνω κάθε μέρα τους δύο τελευταίους μήνες και δεν πιστεύω ότι θα σταματήσω ποτέ να το μετανιώνω”.
Όταν ρωτήθηκε αν πλήρωσε για να κάνει σεξ, ο κ. Στρος Καν απάντησε κατηγορηματικά και μονολεκτικά: “Όχι”!
Αρνήθηκε, ακόμη, πως εξανάγκασε την καμαριέρα να του κάνει στοματικό έρωτα, λέγοντας πως πίστευε ότι όσα έγιναν ήταν με τη συγκατάθεσή της. “Δεν υπήρξε τίποτα βίαιο σε αυτήν τη σχέση”, υποστήριξε. Όσο για τα λεγόμενα της Ναφισάτου Ντιαλό, ανύπαντρης μητέρας από τη Γουϊνέα, ισχυρίστηκε πως “είναι όλα ψέματα”.
Πάντως, πριν τη συνέντευξη, οι δικηγόροι της καμαριέρας βρήκαν την ευκαιρία να του επιτεθούν εκ νέου. “Αν ο κ. Στρος Καν πιστεύει ότι ο γαλλικός λαός θα πεισθεί πως ήταν ικανός να πείσει τη δεσποινίδα Ντιαλό, που δεν τον είχε ξαναδεί ποτέ και δε γνώριζε πως ήταν στο δωμάτιο να ενδώσει σε σεξουαλικές πράξεις μαζί του μέσα σε ελάχιστα λεπτά, τότε πρέπει να μας περιγράψει πώς έγινε αυτό” είπαν οι δικηγόροι της Ντιαλό Κένεθ Τόμσον και Ντάγκλας Γουίγκντορ.



~