Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Εξάγουν στην Ελβετία Δημόσιους Υπαλλήλους!

~ Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Εικόνα από το 10λεπτο όπου ανοίγουν οι θυρίδες για να πάρει αέρα το πολύτιμο περιεχόμενό τους (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)

Oι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέληξαν σε τράπεζες της Ελβετίας, αγγίζουν τις 100.000. Αριθμός αρκετός για δύο έδρες της Β’ Αθηνών!

  Εικόνα από το 10λεπτο όπου ανοίγουν οι θυρίδες για να πάρει αέρα το πολύτιμο περιεχόμενό τους (Digital Artwork: Μάκης Ανασιάδης)
Με διαρκείς ελέγχους, προσπαθεί η επιτροπή ελέγχου για την καταπολέμηση της μαύρης εκλογικής πελατείας, να ανακόψει την αθρόα εξαγωγή ρουσφετοκεφαλαίων προς τις τράπεζες του εξωτερικού. Εξαγωγή που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες και οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στη συνεχόμενη φημολογία για επικείμενη στάση πληρωμών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέληξαν ύστερα από ενέργειες των πολιτικών που τους διόρισαν σε τράπεζες της Ελβετίας, αγγίζουν τις 100.000. Αριθμός αρκετός δηλαδή για δύο ολόκληρες βουλευτικές έδρες της Β’ Αθηνών. Όπως είναι ευνόητο, αυτό σημαίνει ανυπολόγιστη ζημιά στην πολιτική οικονομία της χώρας, αφού λόγω επιβάρυνσης του προϋπολογισμού κανείς άλλος δεν μπορεί να διορίσει. Επίσης προκαλεί την δημιουργία κλίματος αβεβαιότητας στους πολίτες και ενδεχόμενες κοινωνικές εκρήξεις.
Ηδη το θέμα απασχόλησε την έκτακτη Κυβερνητική επιτροπή, όπου έπεσαν στο τραπέζι σκέψεις για πλαφόν δημοσίων υπαλλήλων που μπορεί να εξάγει κάθε βουλευτής. Πιθανή θεωρείται επίσης και η δημιουργία μιας επιτροπής ελέγχου που θα επεξεργαστεί κίνητρα ώστε οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που έχουν φύγει λαθραία και βρίσκονται σε θυρίδες του εξωτερικού, να επιστρέψουν στη χώρα, με μίνιμουμ απολύσεις, προκειμένου να τονωθεί η αγοραστική κίνηση ρουσφετιών ξανά.
Τέλος, έγιναν συστάσεις σε βουλευτές κυρίως της επαρχίας, που φυλάνε μεγάλο κομμάτι της εκλογικής τους περιουσίας από Δημόσιους Υπαλλήλους στο στρώμα, να δώσουν το καλό παράδειγμα και να τους επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους.


Πηγή: 



Share