Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Γλυπτό από βούτυρο ηλεκτροδοτεί φάρμα

 
Τι κάνεις με 370 κιλά βουτύρου; Δημιουργείς με αυτά ένα έργο τέχνης και στη συνέχεια τα χρησιμοποιείς για να ηλεκτροδοτήσεις τη φάρμα σου για τρεις μέρες.
Την απάντηση αυτή έδωσαν οι καλλιτέχνες που δημιούργησαν ένα τεράστιο γλυπτό από βούτυρο που παρουσιάστηκε σε γεωργική έκθεση στην Πολιτείας Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Το γλυπτό απεικονίζει ένα νεαρό παιδί να οδηγεί ένα μοσχάρι διασχίζοντας ένα πανηγύρι.
Μετά το πέρας της έκθεσης, ένας αγρότης από την κομητεία Τζουνιάτα της Πενσυλβάνια σκοπεύει να κομματιάσει το γλυπτό και να χρησιμοποιήσει το βούτυρο για να ηλεκτροδοτήσει τη φάρμα του.
Πρόκειται για μια αναπάντεχη χρήση του βουτύρου ως εναλλακτική μορφή ενέργειας. Πώς γίνεται όμως αυτό;
Αρχικά, ο βουτυρένιος όγκος θα ανακατευτεί σε ένα λάκκο με κοπριά. Με αυτό τον τρόπο το βούτυρο θα μετατραπεί σε αέριο. Μικροοργανισμοί που αναπτύσσονται στο μείγμα κοπριάς-βουτύρου, θερμαίνονται σε μια ειδική μονάδα μετατροπής κοπριάς σε καύσιμο μεθάνιο.
“Οι μικροοργανισμοί μπορούν να διασπάσουν τα μόρια λίπους σε λιγότερο περίπλοκες μοριακές δομές. Η θέρμανση επιταχύνει τη λειτουργία τους, καθώς πασχίζουν να επιζήσουν και να αναπαραχθούν. Προσπαθούν να τραφούν και να δημιουργήσουν περισσότερα βακτήρια” λέει ο Γκλεν Κάουφμαν επιστήμονας του τμήματος Γεωργίας του πανεπιστημίου Penn State.
Η διαδικασία αυτή οδηγεί στην παραγωγή μεθανίου το οποίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή ηλεκτρισμού και θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα έως ότου το μείγμα διασπαστεί εντελώς σε μεθάνιο. Σε αυτό το σημείο δεν απαιτείται παρά η σύνδεση μιας γεννήτριας μεθανίου.
Ο τυχερός αγρότης με το βουτυρένιο γλυπτό δεν είναι ασυνήθιστος στη διαδικασία. Συνεργάζεται με το παρακείμενο εμπορικό κέντρο από το οποίο συγκεντρώνει υπολείμματα τροφών για να τροφοδοτεί τη μονάδα μετατροπής σε μεθάνιο.
Συχνά παράγει πλεόνασμα ενέργειας το οποίο μεταπωλεί στον διαχειριστή του δικτύου.




~ Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Μεσσηνία: Θρίλερ μεσοπέλαγα με λαθρομετανάστες - Ο καπετάνιος αγνοεί το λιμενικό!

Το πλοιάριο που μεταφέρει 58 λαθρομετανάστες, εντοπίστηκε το μεσημέρι - Ο καπετάνιος αρνείται να ακολουθήσει τα σκάφη του λιμενικού και θέλει να συνεχίσει για Ιταλία...

~

Το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος δίνει εκατομμύρια ευρώ για όσους έχουν ανάγκη

 
Το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη των ανθρώπων, που έχουν ανάγκη, σκοπεύει να διαθέσει το Ίδρυμα Στάυρος Νιάρχος.
Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Ιδρύματος, Λένα Βλαβιανού, από την 1η Μαρτίου θα ξεκινήσουν άμεσα τρία προγράμματα που αφορούν την κοινωνική κατοικία, τη δημιουργία κέντρου ημέρας για αστέγους και την παροχή επισιτιστικής βοήθειας.
Αυτά κύριοι της τρόικας είναι που χαρακτηρίζουν την ελληνική κοινωνία. Δέσιμο και αλληλεγγύη. Πάτε αλλού να σπείρετε τη διχόνοια και τα ατομικιστικά σας πρότυπα…




~

Τα ελληνικά κρασιά κατακτούν την Κίνα

 
Είναι η μελλοντική οικονομική υπερδύναμη και το… πολυτελές “ευ ζην” φαίνεται να εισάγεται επίσης με ταχύτατους ρυθμούς και εκεί.

~

Δεκαέξι κιλά κοκαΐνης εστάλησαν κατά λάθος στον …ΟΗΕ

 
Συναγερμός στις ΗΠΑ
Δύο δέματα που προέρχονταν από το Μεξικό και περιείχαν συνολικά 16 κιλά κοκαΐνης παραδόθηκαν κατά λάθος την περασμένη εβδομάδα στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Τα δύο δέματα, που έφεραν ένα λογότυπο παρόμοιο με αυτό των Ηνωμένων Εθνών, έφτασαν στις 16 Ιανουαρίου. Όταν διαπιστώθηκε τι περιείχαν σήμανε συναγερμός και ειδοποιήθηκαν οι αμερικανικές Αρχές.
Σύμφωνα με τον Πολ Τζ. Μπράουνι, τον υπεύθυνο των δημοσίων σχέσεων της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, τα δέματα περιείχαν 14 βιβλία με κομμένες τις σελίδες κατά τρόπο που το καθένα από αυτά να κρύβει στο εσωτερικό του κάτι παραπάνω από ένα κιλό κοκαΐνης.
Η Αστυνομία και η Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης του εμπορίου Ναρκωτικών Ουσιών διαπίστωσαν ότι τα δέματα είχαν σταλεί από το Μεξικό και κατέληξαν στο κέντρο διαλογής μιας ιδιωτικής εταιρείας κούριερ στο Σινσινάτι του Οχάιο.
Οι υπάλληλοι είδαν το λογότυπο που έμοιαζε με εκείνο του ΟΗΕ και, καθώς δεν αναγραφόταν παραλήπτης, τα έστειλαν στη Νέα Υόρκη.
«Υποθέτουμε ότι τα ναρκωτικά αυτά δεν επρόκειτο να βγουν από το Μεξικό. Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε κάποιος στο Μεξικό σίγουρα έχει μπλέξει άσχημα γιατί έχασε μια τόσο μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης», είπε ο Μπράουνι.
Η αξία της κοκαΐνης στην αγορά υπολογίζεται ότι αγγίζει τα δύο εκατομμύρια δολάρια.
Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Μάρτιν Νεσίρκι, διευκρίνισε ότι στα δέματα δεν αναγραφόταν η διεύθυνση του Οργανισμού, ούτε το όνομα κάποιου υπαλλήλου ή άλλου εργαζόμενου, ούτε φυσικά επρόκειτο για κάποιο «διπλωματικό σάκο».
Επίσης, αρμόδια στελέχη του ΟΗΕ ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχει στοιχείο που να υποδεικνύει ότι στην υπόθεση εμπλέκεται υπάλληλος του οργανισμού.



Πηγή:ΑΠΕ – ΜΠΕ, news.in.gr, με πληροφορίες από Γαλλικό

~

Σαν Σήμερα - 28 Ιανουαρίου


Γεγονότα


1756: Ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ βαφτίζεται στο ναό του Αγίου Ρούπερτ στο Ζάλτζμπουργκ.

1788: Δημιουργείται η πρώτη αποικία καταδίκων στο Botany Bay της Αυστραλίας.


1826: Η Ναυμαχία του Αράξου. Ο Ανδρέας Μιαούλης καταναυμαχεί τον τουρκικό στόλο και τον αναγκάζει να καταφύγει στην Πάτρα. Έτσι, κατορθώνει να μπει στο πολιορκούμενο Μεσολόγγι και να το εφοδιάσει με τρόφιμα και πολεμοφόδια.

1855: Γίνεται το πρώτο ταξίδι με ατμομηχανή από τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το εγχείρημα αυτό σχεδίασε και πέτυχε η διηπειρωτική εταιρία σιδηροδρόμων Panama Railway.

1878: Ο Τζορτζ Μακόι είναι ο πρώτος τηλεφωνητής στον κόσμο που αναλαμβάνει υπηρεσία. Προσλαμβάνεται στη νεοσύστατη τηλεφωνική υπηρεσία της Νέας Υόρκης και με τη βοήθειά του πραγματοποιείται η πρώτη τηλεφωνική σύνδεση στην ιστορία της ανθρωπότητας.

1887: Η μεγαλύτερη πιστοποιημένη χιονονιφάδα πέφτει στο Φορτ Κίοχ της Μοντάνα και έχει μέγεθος 38 εκατοστά επί 20 εκατοστά.

1896: Η πρώτη κλήση για παραβίαση του ορίου ταχύτητας στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Γουόλτερ Άρνολντ τιμωρείται με πρόστιμο ενός σελινίου, επειδή συνελήφθη να τρέχει με το αυτοκίνητό του με ταχύτητα 12 χλμ/ώρα κι ενώ το όριο ταχύτητας ήταν 3 χλμ/ώρα.

1897: Ο λαός της Σητείας και της Ιεράπετρας Λασιθίου ζητάει με ψήφισμά του την Ένωση με τη μητέρα Ελλάδα.


1908: Καθίσταται υποχρεωτικό το μάθημα της γυμναστικής για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διάσταση Συγκλήτου και Υπουργείου Παιδείας για το θέμα.

1914: Το Μπέβερλι Χιλς, η συνοικία των σταρ του Χόλιγουντ, γίνεται δήμος.

1921: Ο Αϊνστάιν αιφνιδιάζει το Βερολίνο, υποδεικνύοντας την πιθανότητα μέτρησης του σύμπαντος.

1933: Το όνομα Πακιστάν (Η χώρα των Καθαρών) πιστώνεται στον Τσουντχαρί Ρεχμάτ Αλί Καν και θα γίνει αποδεκτό από τους μουσουλμάνους της Ινδίας, οι οποίοι θα το υιοθετήσουν ως όνομα του κράτους που θα δημιουργήσουν το 1947.


1935: Η Ισλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που νομιμοποιεί τις εκτρώσεις.


1938: Ο γερμανός ραλίστας Ρούντολφ Καρατσόλα με Mercedes-Benz W195 καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας σε δημόσιο δρόμο με 432,7 χλμ/ώρα, που ισχύει μέχρι σήμερα.

1961: Έρχεται στο φως το ανάκτορο της Βεργίνας από τις ανασκαφές που διενήργησε το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης υπό τον Μανώλη Ανδρόνικο.

1976: Η δημοτική γλώσσα καθιερώνεται επισήμως στην εκπαίδευση και στη δημόσια διοίκηση, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, έπειτα από εισήγηση του υπουργού Παιδείας, Γεώργιου Ράλλη.


1996: Κρίση των Ιμίων: Το περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού «Αντωνίου» κατεβάζει την τουρκική σημαία που ύψωσαν την προηγούμενη μέρα τούρκοι δημοσιογράφοι και υψώνει την ελληνική. Το βράδυ Έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάζονται στη Μεγάλη Ίμια, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τα παραπλέοντα εκεί τουρκικά πολεμικά. Η πολιτική εντολή προς τους έλληνες στρατιωτικούς είναι να αποφευχθεί κάθε κλιμάκωση της έντασης.

2000: Εγκαινιάζεται η πρώτη γραμμή του μετρό της Αθήνας, η οποία συνδέει τη Δάφνη με τα Σεπόλια. Σύντομα θα λειτουργήσει και η γραμμή Σύνταγμα - Εθνική Άμυνα.




Γεννήσεις


1706: Τζον Μπάσκερβιλ, άγγλος τυπογράφος, που εφηύρε τα τυπογραφικά στοιχεία. (Θαν. 8/1/1775)

1717: Μουσταφά Γ', σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1757 έως το 1774. (Θαν. 21/1/1774)

1853: Χοσέ Μαρτί, κουβανός συγγραφέας, δημοσιογράφος και ηγέτης της κουβανικής εξέγερσης κατά των Ισπανών. (Θαν. 19/5/1895)




1884: Ογκίστ Πικάρ, ελβετός φυσικός και εφευρέτης. (Θαν. 24/3/1962)


1912: Τζάκσον Πόλοκ, αμερικανός ζωγράφος, εισηγητής του αφηρημένου εξπρεσιονισμού. (Θαν. 11/8/1956)


1936: Ισμαήλ Κανταρέ, αλβανός συγγραφέας.


1955: Νικολά Σαρκοζί, πρόεδρος της Γαλλίας.



Θάνατοι

814: Καρλομάγνος, αυτοκράτορας των Φράγκων, ένας από τους οραματιστές της Ενωμένης Ευρώπης. (Γεν. 2/4/742)


1547: Ερρίκος 8ος, βασιλιάς της Αγγλίας, ονομαστός για τις 6 συζύγους του. (Γεν. 28/6/1491)

1725: Μέγας Πέτρος, τσάρος της Ρωσίας (1682-1725). (Γεν. 30/5/1672)

1823: Έντουαρντ Τζένερ, άγγλος γιατρός, που ανακάλυψε το πρώτο εμβόλιο για την ευλογιά και άνοιξε το δρόμο για την επιστήμη της ανοσολογίας. (Γεν. 17/5/1746)



1937: Αναστάσιος Μεταξάς, αρχιτέκτων και αθλητής σκοποβολής. (Γεν. 27/2/1862)




2003: Ταϋγέτη Μπασούρη, ηθοποιός, που έγινε γνωστή με το μικρό της όνομα. (Γεν. 1917)

2008: Χριστόδουλος, κατά κόσμο Χρήστος Παρασκευαΐδης, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος (1998 - 2008). (Γεν. 17/1/1939)




Πηγή:

~

Ανοίγει την Τετάρτη το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής


Θα δέχεται τους ανασφάλιστους, ανέργους
και φτωχούς Αθηναίους.

Ανοίγει από την Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που δημιούργησαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Αρχιεπισκοπή. Θα δέχεται τους ανασφάλιστους, ανέργους και φτωχούς Αθηναίους.


Θα στεγάζεται σε κτίριο του Συλλόγου, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, και χτες στις 7μ.μ εγκαινιάστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.



«Ένας στους τέσσερις είναι σήμερα ανασφάλιστος, ενώ 350.000 συμπολίτες μας χρωστούν στον ΟΑΕΕ και δεν έχουν υγειονομική κάλυψη οι ίδιοι, ή συγγενείς τους. Επιπλέον, το φαινόμενο των νέο-αστέγων, δηλαδή πρώην επιχειρηματιών και εμπόρων που πτώχευσαν, λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις», εξηγεί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης.

«Προσθέστε σε αυτούς και όλους τους άνεργους. Οι χιλιάδες ανασφάλιστοι αποτελούν βόμβα στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους», ανέφερε.

Ειδικά για τους αστέγους, γιατροί του ΙΣΑ με οχήματα της Αποστολής θα μεταβαίνουν στους χώρους προσωρινής τους στέγασης για την παροχή βασικών ιατρικών υπηρεσιών.



«Στόχος της προσπάθειάς μας είναι να μη μείνει
κανείς χωρίς φαγητό, γιατρό και φάρμακο»

Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής θα εργάζονται εθελοντές ιατροί διάφορων ειδικοτήτων, ενώ ο ΙΣΑ θα παραπέμπει στα εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ για περιπτώσεις ασθενών, που έχουν ανάγκη από μακροχρόνια νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ο ΙΣΑ αναμένεται να ιδρύσει και κοινωνικό φαρμακείο, όπου οι ασθενείς θα προμηθεύονται φάρμακα δωρεάν, ενώ εθελόντριες γραμματείς από τοπικούς συλλόγους θα στελεχώσουν την γραμματεία.

Το ωράριο λειτουργίας του Ιατρείου είναι αρχικά καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Αργότερα, θα δέχεται ασθενείς και τα απογεύματα μεταξύ 17:00 και 20:00.

Την αύξηση των αναγκών σε φαγητό, στέγη και είδη πρώτης ανάγκης, υπογραμμίζει ο γενικός διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» που συνεργάζεται με τον ΙΣΑ για τη δημιουργία του Ιατρείου, Κωνσταντίνος Δήμτσας.

«Από 5.000 μερίδες, που ήταν αρχικά το συσσίτιο της Αρχιεπισκοπής πριν από τρία χρόνια, φτάσαμε σήμερα σε περισσότερα από 12.000 συσσίτια. Επίσης, από τα 1.500 δέματα, που δίναμε στις άρχες του φθινοπώρου, φτάσαμε σήμερα στα 2.000 δέματα. Στόχος της προσπάθειάς μας είναι να μη μείνει κανείς χωρίς φαγητό, γιατρό και φάρμακο», είπε.




~

Σε συναγερμό Σαντορίνη, Κρήτη, Ρόδος: 68 σεισμοί σε 34 ώρες!

 
Έντονη και ανησυχητική σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο τρίγωνο Σαντορίνη, Κρήτη και Ρόδος.
Μόλις τις τελευταίες 34 ώρες έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 68 καταγεγραμμένοι σεισμοί, με αποκορύφωμα τους δύο σεισμούς των 5, 3 ρίχτερ που σημειώθηκαν σήμερα και χθες τα ξημερώματα.
Και η αγωνία των κατοίκων του Νοτιοανατολικού Αιγαίου όσο πάει και εντείνεται…




~ Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Στο άρθρο 99 και η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ του ΚΚΕ

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. Η ιστορική εκτυπωτική επιχείρηση του ΚΚΕ φέρεται να οδηγήθηκε στην έσχατη αυτή κίνηση λόγω των ασφυκτικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν συσσωρευτεί.
Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε την 31/12/2010 στα 43.214.753 ευρώ και την 31/12/2009 στα 50.730.108 ευρώ. Σημειώνεται ότι στο τέλος του Απριλίου 2011 ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναδιάρθρωσης του μακροπρόθεσμου δανεισμού της εταιρείας με μείωση των ποσών των δόσεων που ήταν πληρωτέες εντός του 2011 και αύξηση των ποσών των δόσεων που ήταν πληρωτέες μετά την 31/12/2011. Και αυτό, όπως σημειωνόταν στην ετήσια οικονομική έκθεση της εταιρείας, χωρίς την παράταση της διάρκειας των δανείων ή την μεταβολή του αριθμού και των ημερομηνιών λήξεως των δόσεων. Ωστόσο, όπως προκύπτει, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών παραγόντων της επιχείρησης.
Ήδη μέχρι τον Απρίλιο του 2011 ο κυριότερος εκ των μετόχων της εταιρείας, το ΚΚΕ, κατέθεσε στο ταμείο της, πέραν των ήδη κατατεθειμένων μέχρι την 31/12/2010 ποσών, άλλα 2.671.000 ευρώ, για την περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυση και την αντιμετώπιση της ταμειακής ρευστότητας της εταιρείας, ενόψει της οικονομικής κρίσης. Έτσι το συνολικό μέχρι την 30/4/2011 ποσό των καταθέσεων των μετόχων για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ανερχόταν στα 7.118.565,30 ευρώ.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων της εταιρείας κατά την χρονιά που πέρασε, η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ «αντιμετωπίζει (και) εξωγενείς κινδύνους που προέρχονται από την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, δεδομένου ότι η οικονομική αυτή κρίση έχει αρνητικές επιπτώσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους της οικονομίας συμπεριλαμβανομένου και του κλάδου του Τύπου».
Όπως αναφερόταν στην οικονομική έκθεση της χρήσης του 2010 «η διοίκηση της εταιρείας αποδεδειγμένα παρακολουθεί ενεργά τις εξελίξεις στην αγορά και όπου χρειάζεται και έχει τη δυνατότητα αντίδρασης προσπαθεί να προσαρμοσθεί στις εκάστοτε συνθήκες».

Διάρθρωση μετοχικού κεφαλαίου
Το Μετοχικό Κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε έντεκα εκατομμύρια τετρακόσιες πενήντα οκτώ χιλιάδες διακόσια είκοσι ευρώ (11.458.220,00 €), διαιρούμενο σε ένδεκα εκατομμύρια τετρακόσιες πενήντα οκτώ χιλιάδες διακόσιες είκοσι (11.458.220) κοινές ονομαστικές μετοχές.
Η μετοχική σύνθεση της Τυποεκδοτικής Α.Ε.
Το 2010 το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος κατείχε 11.389.472 μετοχές (ποσοστό 99,40%), ο κ. Ιορδάνης Α. Μενεμενόγλου, επικεφαλής της επιχείρησης επί σειρά ετών, ο οποίος έχει ήδη αποχωρήσει, 22.916 μετοχές (ποσοστό 0,20%), ο κ. Στέφανος Λουκάς, διευθυντής του «Ριζοσπάστη» 22.916 μετοχές (ποσοστό 0,20%) και ο κ. Χρ. Καράτσαλος 22.916 μετοχές (ποσοστό επίσης 0,20%). Σύνολο 11.458.220 μετοχές.
Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 1977 και σήμερα έχει στην κυριότητά της ένα συγκρότημα κτιρίων συνολικής επιφάνειας 19.907 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο Κρυονέρι Αττικής, κτισμένο σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 33.419,00 τ.μ. και χρησιμοποιείται ως βιομηχανική μονάδα εκτυπώσεων τόσο του «Ριζοσπάστη» και των άλλων κομματικών εντύπων, όσο και εφημερίδων ή άλλων εντύπων άλλων επιχειρήσεων.




~

Η δασκάλα που παραιτήθηκε ξεσπάει με επιστολή της

Θέλω να μιλήσω, σε όλους... το οφείλω..

Στην άβυσσο που βρέθηκα τον Ιούλιο, βιώνοντας ένα ύπουλο και άνανδρο χτύπημα από τους εχθρούς της χώρας μου, που διέλυσε, γκρέμισε, σκόρπισε τη ζωή μου, φωτεινές λυχνίες στο σκοτάδι αυτό ήταν οι φίλοι, οι συνάδελφοι, οι συναγωνιστές μου.

Όλους αυτούς τους θεωρώ αδέλφια μου, ομοαίματους.
Γιατί μαζί τους πορεύτηκα……….
Ήταν οι φωνές που μού ‘λεγαν «κοριτσάκι μου, δεν είσαι μόνη, είμαστε δίπλα σου».
Παρηγοριά κι ελπίδα έγιναν στην καρδιά μου.
Τον πόνο, την θλίψη και την οδύνη δεν μπορούσαν να μου τα πάρουν, ήταν εκεί.
Η σκέψη τους όμως, αυτό τους το αίσθημα, ήταν για μένα κινητήριος δύναμη.\

Με βοήθησαν να βρω ένα μονοπάτι, το όποιο μονοπάτι.
Δεν ήξερα πού θα με πάει, αλλά και δεν με ένοιαζε.
Δεν μπορώ φυσικά να περιγράψω με λέξεις αυτή την αγάπη που μου δόθηκε.
Αυτή η αγάπη με ωθούσε κάθε φορά σε αγώνα.
Και σε κάθε νέο αγώνα, το σθένος μου όλο και δυνάμωνε κι έτσι σιγά-σιγά βρήκα τη δύναμή μου, τολμώ να πω βγήκα στο φως, βρήκα το δρόμο μου.

Έτσι έφτασα τη μέρα της παραίτησης.

Ήθελα μόνο να σας πω ότι την ώρα που υπέγραφα ήσασταν όλοι εκεί, κρατούσατε το χέρι μου, υπογράφατε μαζί μου, μοιραζόσασταν τη χαρά μου.
Η απόφαση ήταν δική μου αλλά η πράξη ήταν όλων.
Ανήκει ακόμα και σ’ αυτούς που, παρότι δεν με γνωρίζουν, με καλούν αυτές τις μέρες για να μου σταθούν.
Κι αυτοί τον αγώνα μου τον βίωσαν σαν δικό τους.
Νιώθουν σαν οι ίδιοι να υπέγραψαν.
Αν αξίζει κάποια τιμή στην πράξη μου, αυτή ανήκει σε όλους.

Όσο πιο πολύ πίεση μού ασκείται, τόσο το σθένος μου, η δύναμή μου εκατονταπλασιάζεται.
Κι αν δεν μπόρεσε να με λυγίσει ο θάνατος τίποτα δεν το μπορεί.
Εκτός από την συμπαράσταση, δέχθηκα και πιέσεις για να πάρω πίσω την παραίτησή μου.

Το ισχυρότερο επιχείρημά τους για να με πείσουν ήταν «μάνα είσαι εσύ; Δεν σκέφτεσαι το παιδί σου;» Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δίλημμα για έναν γονιό, ιδίως αν είναι ο μόνος γονιός που έχει απομείνει………

Η απάντησή μου ήταν «το παιδί μου σκέφτομαι. Γι’ αυτόν το κάνω, γιατί ντρέπομαι να το κοιτάξω στα μάτια και να του παραδώσω την χώρα μου σκλαβωμένη. Να του ζητήσω να ζήσει ανελεύθερος, χωρίς αξιοπρέπεια».

Σε όλους εσάς θέλω μόνο να πω «φέρε την εικόνα στο μυαλό σου... είναι ένα φράγμα γεμάτο νερό, με πολύ μεγάλη πίεση, και ξαφνικά το φράγμα σπάει... Γυρίζει φίλε αυτό πίσω; Φαντάσου την εικόνα! Μαζεύεται;»

Μαρία Αλιφραγκή




~

Ψάχνουν στο Αιγαίο το αρχαιότερο ναυάγιο του κόσμου

Πρόκειται για το πρώτο μινωικό ναυάγιο. Η έρευνα, ωστόσο, έχει ήδη αποκαλύψει...σημαντικά στοιχεία για το αρχαίο εμπόριο στη Μεσόγειο…

~

Ιαπωνικό ενδιαφέρον για το κρητικό ελαιόλαδο

Οι Ιάπωνες συναντήθηκαν με αρμόδιους του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου με τους οποίους συζήτησαν για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου.Οι Ιάπωνες συναντήθηκαν με αρμόδιους του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου με τους οποίους συζήτησαν για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου.
Για την αγορά ελαιόλαδου ενδιαφέρεται αντιπροσωπεία Ιαπώνων της KYUDENKO CORPORATION που επισκέφθηκε το Ηράκλειο σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου.

Για την αγορά ελαιόλαδου ενδιαφέρεται, όπως είπε, αντιπροσωπεία τεσσάρων Ιαπώνων της εταιρείας KYUDENKO CORPORATION που επισκέφθηκε το Ηράκλειο την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου. Η αντιπροσωπεία συνάντησε και το Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη.
Νωρίτερα οι Ιάπωνες πραγματοποίησαν συνάντηση με αρμόδιους του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου με τους οποίους συζήτησαν για τις ευεργετικές επιδράσεις του ελαιόλαδου στον ανθρώπινο οργανισμό. Έχουν εντυπωσιαστεί από τη μακροζωία των Κρητικών και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την κρητική διατροφή, τους τρόπους που παράγεται το ελαιόλαδο στην Κρήτη, αλλά και την τεχνογνωσία σε σχέση με την καλλιέργεια της ελιάς. Τέλος ο Δήμαρχος αντάλλαξε δώρα με τους επισκέπτες και τους ενημέρωσε ότι θα βρίσκεται πάντα στη διάθεση τους για προώθηση του εξαιρετικού ελαιολάδου στην αγορά της Ιαπωνίας.





~

Λήστεψε εκκλησία για να πληρώσει τη ΔΕΗ


Ένας 32χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να κλέβει χρήματα από την εκκλησία της Μεταμόρφωσης στην οδό Σολωμού στην Πάτρα. Ο άγνωστος εισέβαλε στο εσωτερικό του ναού, κατευθύνθηκε στο γραφείο του ιερέα και άρπαξε ένα φάκελο που περιείχε 350 ευρώ, χρήματα που προορίζονταν για την πληρωμή του λογαριασμού στη ΔΕΗ. Οι κινήσεις όμως του 32χρονου έγιναν αντιληπτές από τον ιερέα που ειδοποίησε την αστυνομία , η οποία τελικά τον συνέλαβε τέσσερις ώρες αργότερα μετά από αναζητήσεις στο κέντρο της πόλης.

Στην κατοχή του βρέθηκε μόνο το ποσό των 90 ευρώ αφού τα υπόλοιπα χρήματα τα είχε ξοδέψει. Ο δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της κλοπής.


 

~

Καθιερώνεται διεθνές βραβείο «Θόδωρος Αγγελόπουλος»

Διεθνές Βραβείο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» καθιερώνουν ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού, που έφυγε πρόωρα, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

~

Βομβιστική επίθεση σε σπίτι αστυνομικών με θύματα μικρά παιδιά!

 
Δέκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και έξι παιδιά, σκοτώθηκαν σε επίθεση που είχε στόχο το σπίτι δυο αστυνομικών στη Μουσαγιέμπ, 60χλμ νότια της Βαγδάτης.


~

Πολλά υποσχόvμενη η καλλιέργεια ενεργειακών φυτών

Τις προοπτικές ενίσχυσης της οικονομίας μέσω της καλλιέργειας ενεργειακών φυτών, τόσο για την κάλυψη μέρους των ενεργειακών μας αναγκών όσο και για τη συμμόρφωση με τις διεθνείς μας υποχρεώσεις, «σκιαγραφεί» ο καθηγητής Γεωργικής Μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Φάνης Γέμτος.

~

Βιοκαύσιμα από ουίσκι παράγουν στη Σκωτία

 
Βιοκαύσιμα από υποπροϊόντα της παραγωγής ουίσκι παρήγαγαν ερευνητές του πανεπιστημίου Napier του Εδιμβούργου.
Οι Σκωτσέζοι επιστήμονες έχουν συστήσει μια εταιρεία που παράγει βιοκαύσιμα από ουίσκι σε μεγάλη κλίμακα.
Η ανακάλυψη της μεθόδου παραγωγής χρονολογείται από τον Αύγουστο του 2010, ενώ η σύσταση της Celtic Renewables ανακοινώθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως το καύσιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κανονικά οχήματα χωρίς να απαιτούνται μετατροπές στον κινητήρα.
Οι έρευνες στο Κέντρο Έρευνας Βιοκαυσίμων του Πανεπιστημίου Napier διήρκεσαν δύο χρόνια, ενώ χρησιμοποιήθηκαν δείγματα από το αποστακτήριο Glenkinchie της περιοχής του ανατολικού Λόθιαν.
Ειδικότερα, οι Σκωτσέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν πως με δύο υποπροϊόντα της παραγωγής ουίσκι- το κατακάθι στους χάλκινους άμβυκες απόσταξης και τους χρησιμοποιημένους σπόρους του κριθαριού- μπορούν να παράξουν καύσιμη βουτανόλη.
Ο καθηγητής Μάρτιν Τάνγκνεΰ δηλώνει πως “η μίξη αυτών των ουσιών σε μια σούπα την οποία μπορούμε να υποβάλλουμε σε ζύμωση και στη συνέχεια να αποστάξουμε παράγει βουτανόλη, η οποία είναι άμεσο υποκατάστατο του πετρελαίου και μπορεί να τροφοδοτήσει κινητήρες αυτοκινήτων ως πρόσθετο ή αποκλειστικά χωρίς να απαιτείται μετατροπή”.
Μάλιστα, δηλώνει αισιόδοξος για την εμπορική επιτυχία των εναλλακτικών καυσίμων καθώς αποτελούν υποπροϊόντα ενός από τους μεγαλύτερους εξαγωγικούς κλάδους της Σκωτίας, το ουίσκι.
Παράλληλα, πρόκειται για μια επιχειρηματική δραστηριότητας που αναμένεται να δημιουργήσει πολλές επιπλέον θέσεις εργασίας στα αποστακτήρια, ενώ έχει πολύ χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.




~ Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας -Σερβίας

 
Στην υπογραφή του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας έτους 2012 προχώρησαν Ελλάδα και Σερβία.
Για το λόγο αυτό αντιπροσωπεία του ΓΕΕΘΑ επισκέφτηκε από 24 έως 26 Ιανουαρίου το Βελιγράδι με σκοπό τη συζήτηση και υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας.
Επίσης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη διεύρυνση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.




~

Πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς να έχουν φάει πρωινό

Με έγγραφό του στους διευθυντές σχολείων ο δήμος Θεσσαλονίκης ζητά την καταγραφή φαινομένων υποσιτισμού μαθητών που φοιτούν στα σχολεία της αρμοδιότητάς του, με αφορμή περιστατικά που σημειώθηκαν κυρίως σε σχολεία δημοτικού, μετά από αναφορές δασκάλων και καθηγητών.

~

ΠΥΡ ΑΜΙΣ- Αμφείον Καδμείας Θήβας. Ο μύθος δεν είναι παραμύθι (παρά-μύθος), είναι λόγος αληθινός.

Μια άποψη. Στην Αίγυπτο εμπνευστής της πρώτης πυραμιδωτής κατασκευής ήταν ο δεύτερος Φαραώ της Γ’ Δυναστείας (2650 π.Χ) Ζοζέρ (Τόσορθρος). Κατασκεύασε την κλιμακωτή ή βαθμιδωτή πυραμίδα της Σακκάρας. Αρχιτέκτονας της ο Ιμχοτέπ (Ι -εμ -Χετεπ, δηλαδή ”ο ερχόμενος εν ειρήνη”), είναι ο Ιμούθης των αρχαίων Ελλήνων, ο οποίος ταυτίζεται με τον Ασκληπιό, τον γιο του Απόλλωνα και της Κορώνιδας (στην μυθολογία πατέρας και γιος συχνά ταυτίζονται). Ο Απόλλωνας πρώτος ιατρός των θεών και θεός του αστρικού ή αιθεριακού (πνευματικού) φωτός και της μουσικής, δίδαξε τον Ασκληπιό πως να γιατρεύει τα άλγη με τη μουσική, πράγμα για το οποίο τον υμνεί ο Πίνδαρος. Στον Ελλαδικό χώρο κλιμακωτή πυραμίδα, που στην Αίγυπτο είναι γνωστή ως “ Μασταμπά”, είναι το Αμφείο με “ τάφο” (σωρό χώματος όχι μεγάλο) του Αμφίονα και του Ζήθου, των Θηβαίων Διοσκούρων (διδύμων) και βασιλέων της Καδμείας Θήβας. Την ακρόπολη Καδμεία ίδρυσε ο Κάδμος στη θέση που σταμάτησε η αγελάδα. Οι θεϊκοί δίδυμοι γιοι του Δία και της Αντιόπης (του Ασωπού) έκτισαν τα τείχη της Θήβας με τις επτά πύλες. Υπερασπιστής της πόλης ο Ζήθος και υμνητής των θεών της ο Αμφίων. Ο Αμφίων με τον ήχο της επτάχορδης λύρας του και το τραγούδι του κινούσε τις πέτρες που τον ακολουθούσαν όπως τ’ άγρια ζώα ακολουθούσαν τον Ορφέα όταν έπαιζε τη δική του λύρα. Οι κινούμενες πέτρες με τη θεία δύναμη της μουσικής, που ακολουθεί τους νόμους των μαθηματικών, έμπαιναν σε τάξη (αρμονία), έτσι υψώθηκε το τείχος με τις επτά πύλες! “ Μασταμπά” αραβικά σημαίνει πάγκος, κάθισμα (θέση), ελληνικά θα χρησιμοποιούσαμε τη λέξη έλλα (σέλλα) που σημαίνει καθέδρα, κάθισμα αλλά και λάμψη, λάβρος Διός Ταύρου (λάβρος σημαίνει καπνός, πυρ, πνεύμα, σέλας). Πράγματι, ελληνικά έλα (ελ, ηλ, ήλιος) είναι η αυγή και το καύμα. Συνεπώς οι δύο λέξεις, μασταμπά και έλλα, σημαίνουν την έδρα ή κάθισμα (θέση) του Δία ήλιου (Λαμπαδιάς, α Ταύρου). Τη σύνδεση του αστερισμού του Ταύρου με το Αμφείο επιβεβαιώνει ο Παυσανίας. Πολύ εύκολα θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το Αμφείο Λαβύρινθο, τόπο του λάβρου. Όπως λάβρυς σημαίνει πέλεκυς έτσι και τ’ όνομα λαβύρινθος φαίνεται ότι είναι ταυτόσημο του πυραμίς. Εξηγούμαι, πυρ = λάβρος, σέλας, λάμψη και αμίς = δοχείο νυκτός. Το κτίσμα ολόκληρο λειτουργεί ως δοχείο. Χωρίς ανοίγματα το εσωτερικό του είναι σκοτεινό. Εξωτερικά θα μπορούσε να λειτουργεί ως “ παρατηρητήριο” μόνο κατά τη διάρκεια της νύκτας, αφού μόνο χωρίς το φως του Ήλιου μπορούμε να δούμε το φως των άστρων στον ουρανό! Επί πλέον στο εσωτερικό του υπάρχει σύστημα υπόγειων στοών-συριγγών (δεν έχουν ερευνηθεί σε όλη τους την έκταση διότι μετατέθηκε απρόοπτα ο ανασκαφέας, Θ. Σπυρόπουλος), πραγματικός Λαβύρινθος όμοιος μ’ εκείνο του Μινώταυρου στην Κρήτη. Το θέμα είναι τι είδους είναι ο λάβρος -πυρ,  η ενέργεια που συλλέγει η αμίς και κατ’ επέκταση ο τόπος, η οποία κάνει το έδαφος πιο εύφορο! Όταν έπαιρναν χώμα από τον τάφο των Διοσκούρων, λέει ο Παυσανίας, ο οποίος βρισκόταν πάνω στην πυραμίδα (σωρός χώματος, είναι έκφραση που ο Παυσανίας χρησιμοποιεί συχνά), κατά τη διάρκεια του περάσματος του ήλιου από τον αστερισμό του Ταύρου, ο τόπος που το πήγαιναν γινόταν πιο εύφορος!
Να σκεφτώ ότι οι αγρότες της Θήβας έχουν δίκιο για τα προϊόντα τους; Από την άλλη οι διαβεβαιώσεις των πολιτικών γι’ αυτό με βάζουν σε σκέψεις. Όσον αφορά τον Δήμαρχο της Θήβας θα μπορέσω να εμπιστευθώ τις διαβεβαιώσεις του όταν δημιουργηθεί και λειτουργήσει ο Σύλλογος ο σχετικός με την ανάδειξη του Αμφείου και τις προσπάθειες για τη συνέχιση των αρχαιολογικών εργασιών σε συνεργασία με τον ανασκαφέα, αρχαιολόγο Θ. Σπυρόπουλο.





~

Ένας βράχος στην Αλμωπία που αλλάζει σχήμα, μέγεθος και χρώματα...

Ένα περίεργο- αλλά όχι ανεξήγητο- φαινόμενο καθιστά μια μικρή περιοχή της Αλμωπίας του νομού Πέλλας εξαιρετικά ελκυστική, όχι μόνο για τα θερμά λουτρά της, αλλά και για το εντυπωσιακό θέαμα που προσφέρει στους επισκέπτες και τους κατοίκους της ένας βράχος, που από μέρα σε μέρα και από εποχή σε εποχή αλλάζει σχήμα, χρώματα και μέγεθος!
Ο βράχος αυτός καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 30 στρεμμάτων και έχει ύψος λιγότερο από 50 μέτρα. Βρίσκεται τρία χιλιόμετρα βόρεια του χωριού Πρόμαχοι, μέσα στην κοιλάδα ενός ποταμού που διασχίζει την περιοχή, και έχει γίνει αντικείμενο μελέτης γεωλόγων, σπηλαιολόγων και άλλων επιστημόνων, αλλά και μιας ομάδας μαθητών του γυμνασίου Προμάχων και του καθηγητή τους, στο πλαίσιο του μαθήματος Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Όπως συμβαίνει στις περισσότερες ανακαλύψεις, έτσι και στην περίπτωση αυτή, οι συχνές επισκέψεις των μαθητών στην περιοχή τους οδήγησαν στην παρατήρηση του φαινομένου.
"Στο πλαίσιο του μαθήματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης επισκεπτόμασταν συχνά την περιοχή, φωτογραφίζαμε και παρατηρούσαμε τις εναλλαγές του τοπίου" εξηγεί ο μαθηματικός Δημήτρης Καραδημητρίου.
Όπως ο ίδιος αναφέρει, μέχρι τότε η ύπαρξη του βράχου ήταν λίγο γνωστή στην επιστημονική κοινότητα, γι΄αυτό η σχολική ομάδα αποφάσισε να καλέσει κάποιους ειδικούς προκειμένου να εξηγήσουν το φαινόμενο.
"Τα αίτια που προκαλούν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν είναι μοναδικά στην χώρα μας και στο εξωτερικό, ωστόσο, θεωρείται σπάνιο το γεγονός ότι το φαινόμενο αυτό στην περιοχή είναι συνεχές και εξελίσσεται" αναφέρει από την πλευρά του ο γεωλόγος, σπηλαιολόγος και υποψήφιος διδάκτορας παλαιοντολογίας του ΑΠΘ Γιώργος Λαζαρίδης, που κλήθηκε στην περιοχή για να μελετήσει τις "μεταμορφώσεις" των πετρωμάτων της.
Επιστημονικά, το φαινόμενο στηρίζεται στην ύπαρξη των θερμών νερών της Αλμωπίας, που δεσμεύουν σημαντική ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα, διαλύουν τα ασβεστολιθικά πετρώματα και κατά την άνοδό τους στην επιφάνεια της γης αποθέτουν τα συσσωρευμένα (ανθρακικά κυρίως) άλατα σε αυτήν.
"Λόγω της αλλαγής των φυσικοχημικών συνθηκών του νερού της πηγής, κατά την έξοδό του στον ατμοσφαιρικό αέρα, αποτίθενται αναγκαστικά τα άλατα στην επιφάνεια. Η συσσώρευση αυτή δημιουργεί πετρώματα ανά στρώματα, ακόμη και σε έκταση δεκάδων μέτρων, εγκλωβίζοντας πολλές φορές φυτά και άλλα οργανικά υλικά" επισημαίνει ο κ. Λαζαρίδης.
Ανάλογα με τη ροή του νερού, ανά εποχή, αλλά και από την ύπαρξη βιολογικών παραγόντων (φυτικοί - ζωικοί οργανισμοί και βακτήρια) που αναπτύσσονται στην περιοχή, τα πετρώματα αλλάζουν χρώμα. Κυρίαρχο είναι το λευκό (από όπου έχει πάρει και το όνομα "άσπρη πέτρα" η περιοχή), ωστόσο, μπορεί κανείς να δει αποχρώσεις του γκρι, πράσινου, κίτρινου και ροζ, σε μια μεγάλη έκταση της κοιλάδας.
Οι αλλαγές στην ποσότητα απόθεσης των αλάτων οδηγούν, επίσης, στην αλλαγή μεγέθους και σχήματος.
"Το πέτρωμα 'τραβερτίνης', κοινώς ο πωρόλιθος, έχει πολλές τέτοιες εμφανίσεις στο νομό Πέλλας, όπως για παράδειγμα στη Βέροια και στη Νάουσα, οι οποίες είναι χτισμένες πάνω σε τέτοια πετρώματα. Παρατηρείται, επίσης, σε άλλα μέρη της Ελλάδας, που διαθέτουν καρστικές ή θερμές πηγές, όπως στην Αιδηψό, την Υπάτη, τα Κύθηρα, το Σιδηρόκαστρο. Παρ' όλα αυτά όμως, σε κάποιες περιοχές το φαινόμενο δεν εξελίσσεται πλέον, κυρίως λόγω της απώλειας του νερού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν εναλλαγές, γεγονός που καθιστά το φαινόμενο του βράχου Προμάχων σπανιότερο" διευκρινίζει ο κ. Λαζαρίδης.
Ο κ. Καραδημητρίου υπογραμμίζει ότι αν και το πέτρωμα δεν έχει καμιά οικονομική αξία, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τουριστικούς, επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, επιφέροντας σημαντική ανάπτυξη στην τοπική κοινωνία, όπως στην περίπτωση του Παμούκαλε της γειτονικής Τουρκίας.
Ε. Ρακιτζή




~

«Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα».



Ο Κλεισθένης γράφει.

Η σημερινή σύγχυση και το πολιτικό αλαλούμ συνθέτουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.
Τα τελευταία «ελπιδοφόρα» νέα είναι χαρακτηριστικά.
Η Carrefour χρωστάει τόσα πολλά σε τόσους πολλούς που έχει
χαθεί ο λογαριασμός.
Η απελευθέρωση της ενέργειας έβαλε στο παιγνίδι δύο «αξιολογότατες» εταιρίες που έστελναν τις εισπράξεις σε off-shore αντί της ΔΕΗ.
Οι αιτήσεις για ενοικίαση δημόσιων αγροτεμαχίων με

~

Βιοτσίπ για τους διαβητικούς


Εναν πολύ πιο εύκολο και ανώδυνο τρόπο για να μετρούν οι διαβητικοί τη γλυκόζη, χωρίς να χρειάζεται να ελέγχουν το αίμα τους, αναπτύσσουν αυτόν τον καιρό επιστήμονες στις ΗΠΑ. Ερευνητές στο πανεπιστήμιο Μπράουν σχεδίασαν ένα βιοτσίπ, το οποίο θα μπορεί με τη βοήθεια αισθητήρα να μετρήσει τη συγκέντρωση της γλυκόζης όχι από το αίμα των ασθενών αλλά

~

Αυλαία...


thumb
Σκηνή πρώτη: Πλατεία Συντάγματος. Η φτώχεια συνωστίζεται γύρω από τους πάγκους όπου έχει απλωθεί η «βοήθεια». Στο φόντο το πρώην παλάτι, ευρύχωρο για να χωράει την καμαρίλα, είτε αυλική είτε εκλεγμένη. Ποιος νοιάζεται όταν πεινάει, χάνει την αίσθηση του χρόνου, χάνει το φως του από την οργή;
Σκηνή δεύτερη: Οι Γερμανοί επέστρεψαν - αυτήν τη φορά, και προς το παρόν τουλάχιστον, χέρι - χέρι με τους Αμερικανούς. Τα σύγχρονα όπλα δεν φαίνονται με το μάτι και σκοτώνουν αθόρυβα τους διπλανούς μας

~

Υπάρχουν και Έλληνες!


 Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη άξιοι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό! Διαßάστε πως ένας Έλληνας στον ΟΗΕ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και άφησε άφωνους τους συνομιλητές του: «Ένα λαµπρό υπόδειγµα ρητορικής και πολιτικής από πρόσφατη συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών, που έκανε τη διεθνή κοινότητα να χαμογελάσει: Ο λόγος του Έλληνα εκπροσώπου στα ΗΕ.
«Πριν ξεκινήσω, θέλω να σας πω κάτι για τον Μέγα Αλέξανδρο. Όταν δάµασε τον Βουκεφάλα

~

Την Παρασκευή η δίκη του Σεραφείμ Φυντανίδη!

Για την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη του δημοσιογράφου και πρώην διευθυντή της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» Σεραφείμ Φυντανίδη, ο οποίος συνελήφθη εχθές το πρωί για οφειλές προς το Δημόσιο, από μη καταβολή ΦΠΑ, συνολικού ύψους 135.000 ευρώ.
Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι ......
σε βαθμό πλημμελήματος και αφορά χρέη προς τη ΔΟΥ Ψυχικού, από εταιρεία που είχε συστήσει ο κ. Φυντανίδης, με αντικείμενο θέματα επικοινωνίας.
Σημειώνεται ότι το αρχικό ποσό της οφειλής ήταν περίπου 55.000 ευρώ και με τις προσαυξήσεις έφτασε τα 135.989 ευρώ. Η δίκη αναβλήθηκε καθώς ο κατηγορούμενος ζήτησε να κάνει χρήση του τριημέρου που προβλέπει ο νόμος για τα αυτόφωρα αδικήματα, ώστε να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.
Ο δημοσιογράφος που παρέμεινε χθες τη νύχτα κρατούμενος, μετά την αναβολή της δίκης του αφέθηκε ελεύθερος, με εντολή του δικαστηρίου.




~ Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Σας ευχαριστούμε που στηρίζετε την Ελλάδα μας!

greecemylove_-_CopyΤης Χριστίνας Σαλεμή,
Τον τελευταίο καιρό, και παρά  την πρωτοφανή εκστρατεία δυσφήμισης της χώρας από την κατά τα λοιπά - "Ελληνική"  κυβέρνηση και την ανελέητη μαύρη προπαγάνδα των ΜΜΕ, εκδηλώθηκε στην Ευρώπη αλλά και σ' ολόκληρο τον κόσμο, ένα επίσης πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης στην Ελλάδα και στους Έλληνες.

 Δηλώσεις, διαδηλώσεις, δημοσιεύσεις, τραγούδια αλλά και μια σειρά από άλλα πρωτότυπα "όπλα" χρησιμοποιήθηκαν σε αυτά τα πλαίσια από σωρεία σκεπτόμενων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Συνειδητοποιώντας το μέγεθος και το σημαντικό ειδικό βάρος αυτής τους της προσφοράς, αισθάνομαι την ανάγκη όχι μονάχα να τους ευχαριστήσω, αλλά και να προβάλω με κάθε τρόπο το έργο τους. Και από  ευγνωμοσύνη, και από σεβασμό, αλλά πρωτίστως για να πληροφορηθούν όλοι  οι συμπολίτες μου, ότι υπάρχει και αυτή η πραγματικότητα και ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Απέναντι σε όσους  δε δίστασαν να κατασυκοφαντήσουν απερίφραστα και προδοτικά, τη χώρα τους και το λαό της, έχουμε  σύμμαχο τη  θέση που κατέχει η Ελλάδα και ο Ελληνισμός στο νου και τις καρδιές των ανθρώπων.




~

Επιστολή 15 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για στήριξη ανέργων

 
Να προχωρήσει σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων καλούν τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη, 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Προτείνουν συγκεκριμένα, όσα άτομα κατά τα έτη 2009 και 2010 είχαν προϋποθέσεις ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και λόγω ανεργίας έχασαν τη δυνατότητα αυτή να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας ανεξάρτητα αν το 2011 κάλυψαν τον απαραίτητο αριθμό που απαιτείται από το νόμο.
Στην επιστολή τους προς τον αρμόδιο υπουργό, οι βουλευτές κάνουν λόγο για «κοινωνικό εφιάλτη» από τη «δραματική αύξηση της ανεργίας», τονίζοντας την ανάγκη η Πολιτεία, παράλληλα με άλλες δράσεις, να διασφαλίσει την υγειονομική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη των πολιτών που πλήττονται.
Την επιστολή υπογράφει πρώτος ο Γιάννης Αμοιρίδης που είχε και την πρωτοβουλία, μαζί με τους Νίκο Ζωίδη, Γιάννη Βλατή, Θανάση Χαντάβα, Ηλία Θεοδωρίδη, Αναστάση Σιδηρόπουλο, Βασίλη Κεγκέρογλου, Παναγιώτη Δημητρόπουλο, Γιώργο Παπαμανώλη, Παύλο Στασινό, Σάββα Εμινίδη, Αφροδίτη Παπαθανάση, Νικόλαο Τσώνη, Βασίλη Τόγια και Δημήτρη Βαρβαρίγο.
Στο ΠΑΣΟΚ, πλέον όποιος διαφωνεί με την γραμμή του κόμματος πλήττεται άσχημα. Να περιμένουμε διαγραφές;




~

Οι μετανάστες φεύγουν από την Ελλάδα

 
Αδειάζει σιγά-σιγά η Ελλάδα από τους μετανάστες. Περισσότεροι από 2.000 αλλοδαποί – κυρίως από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Μαρόκο θα επιστρέψουν οικειοθελώς στις πατρίδες τους, τους επόμενους μήνες, μέσα από το νέο πρόγραμμα Εθελοντικού Επαναπατρισμού, που εκτελεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.
Καθημερινά μετανάστες προσέρχονται στα γραφεία του Οργανισμού στον Άλιμο, σε μια προσπάθεια να βρουν τρόπο να γυρίσουν στις χώρες τους, καθώς δεν κατάφεραν να βρουν δουλειά στην Ελλάδα, ούτε να διαφύγουν στις χώρες του Βορρά όπως σχεδίαζαν αρχικώς.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 5 εκατομμύρια ευρώ.



~

Εργολαβίες θανάτου

Κάνουν πως δεν ακούν, κάνουν πως δεν βλέπουν, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Κάνουν απλά τη δουλειά τους ! Εργολάβοι και εταιρείες αποβράσματα μιας κατοχικής εποχής.
Κυνηγοί κεφαλών, εκβιαστές, τυμπανιστές του φόβου, κήρυκες της άνευ όρων υποταγής.


Εργολάβοι κάθε έργου: διακοπών

~

Εισαγγελική έρευνα για Hellas Power και Energa

 
Στο εισαγγελικό μικροσκόπιο μπαίνουν όσα καταγράφονται στο πόρισμα του επικεφαλής της αρχής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα εισαγγελέα Παναγιώτη Νικολούδη σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος των ΔΕΣΜΗΕ-ΡΑΕ με τις εταιρείες Hellas Power και Energa.

~

Πιο φτωχή η Ελλάδα - "'Εφυγε" ο Θόδωρος Αγγελόπουλος - Έπεσε θύμα τροχαίου στη Δραπετσώνα

- Ένας από τους πιο βραβευμένους Έλληνες σκηνοθέτες. Με βραβεία από όλα τα μεγάλα Φεστιβάλ Ταινιών.
- Μηχανή που οδηγούσε ειδικός φρουρός τον παρέσυρε σε περιφερειακό δρόμο στη Δραπετσώνα
- Είχε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα σε όλο του το σώμα
- Συγκλονιστικό το ιατρικό ανακοινωθέν για τα πολλαπλά τραύματά του


~

Ξανά Έλληνες του ... '50;



Η Λυδία γράφει:

Το 1950 Οι Έλληνες συνέρχονταν από τον εμφύλιο αλλά πείναγαν.
Το 1970 Οι Έλληνες δούλευαν και ήλπιζαν, το τραπέζι τους ήταν γεμάτο.
Το 2000 Οι Έλληνες γέμισαν τους δρόμους με 4Χ4, BMW, Z3 και φρακάρισαν την παραλιακή,  τις ταβέρνες και τα clubs
Το 2012 οι Ευρωπαίοι Έλληνες ... ξαναξεκινούν από το 1950.
Εγώ πάντα μου ελπίζω και ποτέ μου δεν ξεχνώ (γιατί μονάχα αυτό μπορώ) τα λόγια τούτα:
Χρόνους μας ταξιδεύει, δε βουλιάξαμε,
χίλιους καπεταναίους τους αλλάξαμε.

Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε,
μπήκαμε μες στα όλα και περάσαμε.
 


~ Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Αρνήθηκε το βραβείο του ο κ. Ντ. Χριστιανόπουλος - Ακούστε την άποψή του για τα βραβεία και τις σχέσεις με το κράτος

Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2011 (αφορούν στις εκδόσεις έτους 2010) στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας από τον «βραχύ κατάλογο» των υποψήφιων προς βράβευση έργων.

~

Πρωτοστατεί στην ανακύκλωση ο Δήμος Πειραιά

 
Με το βλέμμα στραμμένο στην προστασία του Περιβάλλοντος κινείται ο Δήμος Πειραιά, όπου μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου διοργανώνεται το μεγάλο φεστιβάλ ανακύκλωσης στην πόλη.


~

Συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ ο Σεραφείμ Φυντανίδης-Χρωστούσε 300.000 ευρώ στη ΔΟΥ Ψυχικού


Συνελήφθη ο Σεραφείμ Φυντανίδης για χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Έπειτα από έλεγχο της ΔΟΥ Ψυχικού για οικονομικά έτη έως το 2011, αποκαλύφθηκε ότι δεν απέδωσε ΦΠΑ, ύψους περίπου 300.000 ευρώ, ενώ του έχουν καταλογιστεί και σημαντικά πρόστιμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr , o γνωστός δημοσιογράφος κατέβαλε προσπάθεια να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Επιπλέον σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, αναζητείται και η σύζυγός του, Βιργινία Βεντουράκη, για χρέη προς το Δημόσιο




~