Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Αχαΐα: 30 oι συλλήψεις για οικονομικά εγκλήματα στα Δυτικά του Νομού - Γιγαντιαία επιχείρηση σε όλη τη χώρα - Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.



21.44 Τις 30 έφτασαν οι συλλήψεις για το κύκλωμα της Κ.Αχαίας. Oι διωκτικές αρχές μπλόκαραν 7 νταλίκες με εμπόρευμα πραγματοποιώντας παράλληλα ελέγχους στα τιμολόγια που εντόπισαν.

20.30. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι συλλήψεις κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ έγιναν τέσσερις, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  όπλα, χρυσές λίρες και 250.000 ευρώ.


16:26 Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η Αστυνομία για την γιγαντιαία επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην Αχαΐα για την εξάρθρωση κυκλώματος απατεώνων, αναφέρει τα εξής:
"Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΥΠΟΔΗΕ) σε Αττική, Αχαΐα, Εύβοια και Θεσσαλονίκη με τη συνδρομή τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών και εισαγγελικών αρχών. Αντικείμενο της επιχείρησης είναι η εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε οικονομικά εγκλήματα κακουργηματικού χαρακτήρα."
Μετά το πέρας της επιχείρησης θα ακολουθήσει δελτίο Τύπου από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
12:42 Δυο επιχειρηματίες οδηγούνται σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες με κλούβα της αστυνομίας στην Αθήνα. Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχέιρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Δυτική Αχαϊα.
Η επιχείρηση αφορά την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος απατεώνων που πραγματοποιούσαν απάτες σε βάρος ελληνικών και κινεζικών τραπεζών και βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα  το πρωί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, συλλήψεις και προσαγωγές γίνονται σε Κάτω Αχαΐα, Αττική, Εύβοια και Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και προσαχθεί τουλάχιστον 30 άτομα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» οι έρευνες για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση του κυκλώματος διεξάγονται για περισσότερο από ένα χρόνο με την συνεργασία της Οικονομικής Αστυνομίας και των τμημάτων ασφαλείας πάνω από 10 ελληνικών τραπεζών που έχουν πέσει θύματα του κυκλώματος.
Οι δράστες, σύμφωνα με πηγές από τον τραπεζικό κλάδο, πραγματοποιούσαν παραγγελίες κινεζικών προϊόντων βάζοντας ως διαμεσολαβητές κινεζικές και ελληνικές τράπεζες. Ενώ πλήρωναν μέρος της αξίας του εμπορεύματος κατάφερναν –παραπλανώντας τραπεζικούς υπαλλήλους- να αρπάζουν τα έγγραφα παραλαβής και να παίρνουν τα εμπορεύματα χωρίς να ξεπληρώσουν την αξία όλου του εμπορεύματος.
Τραπεζικά στελέχη, μιλώντας στην «Καθημερινή» κάνουν λόγο για ζημιά την οποία χρεώθηκαν οι ελληνικές τράπεζες, που ξεπερνάει τα 4 εκατομμύρια ευρώ σε ένα χρόνο.
12.10 Η αποτίμηση της γιγαντιαίας επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη απο το πρωί στη Δυτική Αχαϊα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο για δεκάδες προσαγωγές και κατασχέσεις που αφορούν σε λαθρεμπόριο και μεγάλου ύψους φοροδιαφυγή αλλά και σε υποθέσεις ναρκωτικών. Στην επιχείρηση συμμετείχαν περισσότεροι απο 300 αστυνομικοί της Α.Δ. Αχαϊας αλλά και της οικονομικής αστυνομίας απο την Αθήνα.
08. 44 Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στον οικισμό των Ρομά στην Κάτω Αχαΐα.
Δεκάδες αστυνομικοί από την Α.Δ. Αχαΐας αλλά και την Αθήνα κάνουν ελέγχους που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αφορούν οικονομικά εγκλήματα.
Αντίστοιχη, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην παραλία του Αλισσού.




~ Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Αλκίνοος Ιωαννίδης: “Μα, για τα δύσκολα δεν υποτίθεται πως υπάρχει η Αριστερά;”

Αλκίνοος Ιωαννίδης: “Μα, για τα δύσκολα δεν υποτίθεται πως υπάρχει η Αριστερά;”
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι από τους σπάνιους εκείνους καλλιτέχνες που όταν τον γνωρίζει κανείς από κοντά, διαπιστώνει ότι δεν είναι ούτε ένα γραμμάριο πιο λίγος από το έργο του. Αυθεντικός, απλός, καθόλου ματαιόδοξος. Οι δημοσιογράφοι σχολιάζουμε συχνά πόσο απογοητευτικοί είναι πολλοί δημιουργοί, όταν τους συναντάς. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ανήκει στις εξαιρέσεις. Τον γνώρισα πριν από δεκατέσσερα χρόνια στην Τιφλίδα. Έναν χρόνο μετά, τον συνάντησα ξανά στο Βελιγράδι, κατά τη διάρκεια των νατοϊκών βομβαρδισμών, όπου είχε έρθει για να τραγουδήσει, δείχνοντας την αλληλεγγύη του σ’ έναν λαό που δοκιμαζόταν. Ήταν κι άλλοι καλλιτέχνες μαζί του, τότε, μεγαλύτεροι και πιο καταξιωμένοι εκείνη την εποχή, αλλά μόνο ο Αλκίνοος έδειχνε να νοιάζεται τόσο πολύ για αυτό που πραγματικά συνέβαινε εκεί και καθόλου για την προβολή του. Από τότε, τον ξαναείδα τυχαία στα Κύθηρα και πάντα ήταν ο ίδιος: ανεπιτήδευτος, ονειροπαρμένος, ανέγγιχτος από τη ματαιότητα.

Σήμερα, πολλά χρόνια μετά, το μόνο που άλλαξε πάνω του είναι ότι απέκτησε λίγα γκρίζα μαλλιά, αλλά πολύ περισσότερη ευτυχία, χάρη στις τέσσερις γυναίκες της ζωής του: τη σύντροφό του και τις τρεις κόρες του, στις οποίες θέλει να παραδώσει έναν πιο όμορφο κόσμο.


Οι ζωές των περισσότερων, τον τελευταίο καιρό, αλλάζουν βιαίως. Η δική σου και των φίλων σου, έχει αλλάξει;

«Όλων η ζωή έχει αλλάξει. Ακόμα κι έναν βιομήχανο να πάρεις, κι εκείνου η ζωή έχει αλλάξει. Αυτοί όμως που πριν από τρία χρόνια την έβγαζαν με τα χίλια ζόρια, σήμερα δεν τη βγάζουν καθόλου. Και των καλλιτεχνών η ζωή έχει αλλάξει. Στη χειρότερη θέση είναι όσοι παλαιότερα, ενώ έκαναν σημαντικά πράγματα, δύσκολα επιζούσαν. Αυτοί, σήμερα δεν μπορούν να τα βγάλουν καθόλου πέρα. Οι νέοι άνθρωποι είναι πολύ φοβισμένοι και δύσκολα επιλέγουν πια να γίνουν μουσικοί, συνθέτες, στιχουργοί, ηθοποιοί, ζωγράφοι και χορευτές, βλέποντας τους συναδέλφους να δουλεύουν ντελίβερι ή κούριερ».


Συμβαίνει αυτό στ’ αλήθεια;

«Ναι, βέβαια. Πάντα ήξερες ότι αν γίνεις μουσικός, μπορεί να ζήσεις φτωχός, κάνοντας όμως αυτό που αγαπάς. Τώρα υπάρχει ο κίνδυνος να μη ζήσεις καθόλου και να μην κάνεις ποτέ αυτό που αγαπάς. Θα υπάρξει τεράστιο καλλιτεχνικό κόστος από αυτή την κρίση. Μόνο τα παιδιά που δεν πάνε στο ωδείο, γιατί δεν έχουν οι γονείς τους να πληρώσουν, να σκεφτούμε…


Πόσες σπουδαίες ερμηνείες θα χάσουμε, πόσοι νέοι άνθρωποι θα ζήσουν στη μιζέρια, εξαρχής απογοητευμένοι, κάνοντας άλλα πράγματα απ’ όσα ήθελαν, πόσοι πίνακες ζωγραφικής δεν θα υπάρξουν, πόσα μεγάλα πράγματα της ζωής μας δεν θα εκφραστούν, πόσα σπουδαία τραγούδια δεν θα γραφτούν, πόσοι σπουδαίοι μουσικοί δεν θα γίνουν ποτέ μουσικοί. Κάποιοι θα πρέπει να μας εξηγήσουν το γιατί».


Σε παλαιότερες δεκαετίες, το ’60 και το ’70, υπήρχαν μουσικοί που εξέφραζαν τις πολιτικές ανάγκες των καιρών, συνεγείροντας και συγκινώντας τα πλήθη. Γιατί δεν υπάρχει πολιτικό τραγούδι σήμερα που να συγκινεί, όπως τότε, που ο κόσμος έκλαιγε ακούγοντας τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ή καλλιτέχνες όπως τον Νίκο Ξυλούρη, τη Μαρία Φαραντούρη και τον Μάνο Λοΐζο;

«Είναι πολλοί οι λόγοι. Φταίει το τραγούδι μας, φταίει κι ο ακροατής. Έχουμε χάσει την ικανότητα να κλαίμε με ένα τραγούδι. Το όνειρο, την ουτοπία, τα θεωρούμε αμαρτία πια. Χωρίς αυτά, δεν υπάρχει τραγούδι. Πιστεύουμε ότι πρέπει να είμαστε πραγματιστές για να επιβιώσουμε ως λαός και ως άνθρωποι χωριστά. Λείπει επίσης το κοινό βίωμα, είμαστε σκόρπιοι. Στις λέξεις “συνεγείροντας” και “συγκινώντας” που χρησιμοποίησες, το πρώτο συνθετικό είναι το “συν”. Το τραγούδι είναι μοιρασιά, θέλει ομάδα, κοινό βίωμα και κοινό όραμα για να λειτουργήσει. Σήμερα, περνά ο καθένας μας το ζόρι μόνος του. Από την άλλη, υπάρχει στους σημερινούς τραγουδοποιούς ένας φόβος απέναντι στο πολιτικό τραγούδι. Κατά την άποψή μου, το πολιτικό τραγούδι σπανίως εξυπηρέτησε, είτε την πολιτική είτε το τραγούδι. Ο Μάνος Χατζιδάκις που δεν έγραψε εμφανώς πολιτικά τραγούδια, έκανε σπουδαία πολιτική δουλειά, ανεβάζοντας το επίπεδο του κόσμου. Το ίδιο έκανε κι ο Θεοδωράκης, κάνοντας πολιτικό τραγούδι. Τα “μη πολιτικά” τραγούδια του Μαρκόπουλου έπαιξαν τον ίδιο σημαντικό ρόλο με τα “πολιτικά” του. Το να γράφουν ο Γκάτσος και ο Χατζιδάκις ένα αριστούργημα που λέει ότι «αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ», είναι πιο επαναστατικό από το να γράφει κάποιος άλλος ένα μέτριο, που λέει «εμείς θα αλλάξουμε τον κόσμο».


Δεν το έκαναν όμως μόνο οι πολιτικά στρατευμένοι καλλιτέχνες αυτό. Οι στίχοι του Ελύτη «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή» είχαν τη δύναμη να συγκινούν και να κινητοποιούν μάζες.

«Έχουμε φάει, οι μάζες που λες, πολλή απογοήτευση τις τελευταίες δεκαετίες. Είδαμε πολλά, ζήσαμε πολλά, είμαστε πια καχύποπτοι. Δεν μας πείθουν εύκολα ούτε τα λόγια ούτε τα τραγούδια. Υπάρχει έντονα στους δημιουργούς ο φόβος του λαϊκισμού. Από τη μια δεν μπορεί να σφυρίζεις αδιάφορα και να εξαιρείς την πραγματικότητα από τον στίχο, και από την άλλη είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να μιλήσει για αυτή την πραγματικότητα, έχοντας προλάβει να αφομοιώσει και να μετατρέψει τα γεγονότα σε τέχνη. Πρέπει να είναι σίγουρος ότι δεν λέει απλώς τα πράγματα που όλοι θέλουν να ακούσουν, για να εξυπηρετήσει τελικά τον εαυτό του. Το ότι δεν γράφουν ακόμη οι περισσότεροι τραγουδοποιοί “επίκαιρα” τραγούδια, είναι κατά τη γνώμη μου δείγμα υγείας. Αν σε μερικά χρόνια δεν γραφτούν σημαντικά τέτοια τραγούδια όμως, θα είναι δείγμα ανικανότητας».


Από τις συγκεντρώσεις της πλατείας Συντάγματος πώς και δεν βγήκε τίποτα;

«Βγήκαν λίγα τραγούδια, μάλλον απλοϊκά. Κι εγώ έγραψα ένα τραγούδι για την πλατεία και το τραγούδησα εκεί. Κι αυτό απλοϊκό. Είμαστε όλοι ξαφνιασμένοι. Δεν θα έπρεπε, αλλά είμαστε. Είναι πολύ δύσκολο να πεις την αλήθεια για αυτό που συμβαίνει, χωρίς να το έχεις αφομοιώσει πρώτα. Κι αν το τραγούδι δεν πει την αλήθεια, τότε δεν έχει λόγο ύπαρξης. Πριν από την κρίση ήταν πιο απλό το να γράψω ένα τραγούδι σαν την “Πατρίδα”. Αν το έγραφα τώρα, εκ των υστέρων δηλαδή, ίσως να μην το έβαζα σε δίσκο. Θα με υποπτευόμουν για δεύτερες σκέψεις. Σήμερα εξετάζω τον εαυτό μου δέκα φορές για να καταλάβω αν είναι καθαρός».


Εσύ που είσαι καλλιτέχνης με ευαισθησίες, έχεις νιώσει την ανάγκη να γράψεις ένα τραγούδι-κραυγή;

«Δεν είμαι άνθρωπος που κραυγάζει. Πρέπει να συνεννοηθούμε επιτέλους και να βάλουμε όραμα μπροστά μας. “Να οργανωθούμε ρε παιδιά”, που λέει και το ανέκδοτο. Κι αυτό δεν θα γίνει ούτε με κραυγές οργής, ούτε με “ζήτω”. Γι’ αυτό και ο όρος “αγανακτισμένοι” μού είναι απεχθής. Δεν εμπεριέχει υπόσχεση. Το “ονειροπαρμένοι”, αν και αστείο, θα ήταν καλύτερο. Γράφω ένα τραγούδι όταν χρειάζομαι να το ακούσω. Από ανάγκη δηλαδή.


Και η ανάγκη αυτή τη στιγμή είναι να συγκεντρωθούμε, να δούμε ποιοι είμαστε, ο καθένας και όλοι μαζί, τι μας συμβαίνει και να ονειρευτούμε πού θέλουμε να πάμε. Μαζί με αυτά, θα έρθουν και τα σπουδαία τραγούδια. Πάντα έρχονται».


Η κρίση και η φτώχεια σε επηρεάζει ως δημιουργό;

«Το “ως καλλιτέχνης και ως άνθρωπος” μού φαινόταν πάντα γελοίο. Με επηρεάζουν όλα, συνολικά, όπως όλους μας. Υπάρχει όμως και η θετική πλευρά της ιστορίας αυτής».


Ποια είναι αυτή;

«Έχουμε αρχίσει να ντρεπόμαστε να εκθέτουμε την ψεύτικη ευδαιμονία και τον πλούτο κι αυτό είναι ένα κέρδος από την τραγική αυτή κατάσταση. Βλέπω στα φανάρια τις κυρίες στα πολυτελή πανάκριβα αυτοκίνητα να σκύβουν καμιά φορά το κεφάλι κι ελπίζω να είναι από ντροπή. Το βρίσκω ανθρώπινο, σαν μια αυτογνωσία επιτέλους. Οι περισσότεροι έχουμε πολυτέλειες που δεν συνάδουν με τη φτώχεια της χώρας, με την πείνα του γείτονα».


Τι εννοείς;

«Εννοώ πως όλοι, φτωχοί και πλούσιοι, καταναλωθήκαμε στα περιττά, εις βάρος των άλλων και του εαυτού μας, χάνοντας την ουσία. Και τώρα ντρεπόμαστε».


Δεν νομίζω να συμφωνείς ότι «τα φάγαμε όλοι μαζί»;

«Κάθε επικίνδυνη φράση κρύβει μεγάλες δόσεις αλήθειας. Αυτό που μας ενοχλεί στη φράση αυτή δεν είναι αυτό που σε πρώτη ανάγνωση λέει. Είναι τα όσα κρύβονται πίσω της. Η χυδαιότητα του πολιτικού, που ενώ έχει εμπνεύσει και υπηρετήσει αυτόν τον τρόπο ζωής, μέσα από τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπεί, ενώ τον έχει ουσιαστικά επιβάλει στους συμπολίτες του, έρχεται τώρα και τους κατηγορεί γι’ αυτό.


Όπως και το υπονοούμενο που κρύβει: Όλοι μαζί τα φάγαμε, άρα όλοι μαζί θα τα πληρώσουμε… Στην πράξη, εννοεί πως αυτοί που έφαγαν τα λιγότερα, θα πληρώσουν τα περισσότερα και αυτοί που οδήγησαν τη χώρα εδώ, θα απαλλαγούν των ευθυνών τους, αφού όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι. Εξισώνει δηλαδή τον εργάτη που έκλεισε παράνομα το βεραντάκι για να το κάνει δωμάτιο, με τον άλλον που πήρε τις μίζες των εκατομμυρίων».


Μήπως άφησαν όλα αυτά να συμβαίνουν, ακριβώς για να μπορούν να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους και μετά να λένε ότι είμαστε όλοι συνένοχοι;

«Έπρεπε να πέφτουμε χαμηλά, να εξευτελιζόμαστε κάνοντας μικροαπατεωνιές, βάζοντας μέσον ή δηλώνοντας λιγότερα περιμένοντας την “περαίωση”, προκειμένου να νιώθουμε ότι, όσο κι αν δεν μας αρέσει, έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν».


Ποιο ήταν τελικά το μεγάλο λάθος;

«Νομίζω ότι ένα μεγάλο λάθος ήταν ότι δεν πιστέψαμε αρκετά στον ελεύθερο άνθρωπο. Δεχθήκαμε σιωπηλά μια βολική υποδούλωση. Μας άρεσε να έχουμε την ψευδαίσθηση της ελευθερίας χωρίς να πληρώνουμε το τίμημά της».


Είναι ακριβή η ελευθερία;

«Είναι τεράστια η χαρά να την πληρώνεις, μάλλον το έχουμε ξεχάσει. Υποδουλωθήκαμε με διάφορους τρόπους. Γίναμε ευτυχείς καταναλωτές. Ανταλλάξαμε την ελευθερία με τη γυαλιστερή φωτογραφία της. Δώσαμε ευχαρίστως μία εβδομάδα εργασίας για ένα μίξερ, ενώ είχαμε άλλα δύο στο σπίτι. Μια μέρα απουσίας από τα παιδιά μας για ένα “προϊόν”. Γίναμε τηλεμάρκετινγκ. Τα όνειρά μας έγιναν πλαστικούρα. Δεν ξέρω από πού ξεκινούν τα λάθη, ούτε πώς θα διορθωθούν. Φοβάμαι όμως πως, αν υποθέσουμε ότι βρισκόταν ένας καλός άνθρωπος να μας πει “ξεχρεώνω όλο το εθνικό σας χρέος και σας δίνω άλλα τόσα από πάνω, επειδή είστε ωραίοι”, θ’ αρχίζαμε πάλι τα ίδια, θα τελειώναμε τις ζωές μας ικανοποιημένοι και ηλίθιοι.»


Είσαι αισιόδοξος ή ανησυχείς;

«Στενοχωριέμαι γιατί πολλοί αθώοι άνθρωποι υποφέρουν, απελπίζονται και δεν μπορούν να βρουν βοήθεια. Τα υπόλοιπα, αισιοδοξίες και ανησυχίες είναι δευτερεύοντα».


Σε προβληματίζει πώς θα είναι ο κόσμος όταν θα βγουν σε αυτόν τα παιδιά σου;

«Εννοείται. Και αισθάνομαι και υπόλογος. Το πρόβλημα της πείνας σε άλλα μέρη του πλανήτη, όσο είχαμε μια άνεση, ελάχιστα μας απασχολούσε. Ζούσαμε σε βάρος αυτών των ανθρώπων. Το παιδί μου έπαιζε μ’ ένα παιχνίδι που το είχε φτιάξει ένα κινεζάκι, το οποίο εργαζόταν κάτω από το μαστίγιο. Πηγαίνω την κόρη μου στο σχολείο, καίγοντας βενζίνη, για την οποία έχει χυθεί αίμα άλλων παιδιών.


Κι ας μην ξεχνάμε πόσοι φτωχοί υπήρχαν στην Ελλάδα πριν από την κρίση και πόση εκμετάλλευση είχαν υποστεί τόσοι εργάτες, Έλληνες και ξένοι, όταν τα πράγματα ήταν υποτίθεται καλά. Αφήσαμε τα ορφανά παιδιά του Χατζηκυριάκειου να ζουν σε κοντέινερ, από τον σεισμό του ‘99 μέχρι σήμερα. Όταν όμως η φτώχεια χτυπάει μαζικά την πόρτα σου, όπως τώρα, δεν μπορείς πια να κοιτάς από την άλλη. Υπάρχει μπροστά μας ο πόνος των προσώπων, που δεν είναι αριθμοί, δεν είναι μία πληροφορία στην τηλεόραση, δεν πονάνε πια κάποιοι άγνωστοι, άγνωστο πού.


Είναι άνθρωποι δικοί μας, γνωστοί μας, που ξέρουμε το όνομά τους και λέμε καλημέρα και δεν έχουν να ταΐσουν το παιδί τους το βράδυ, ή καρκινοπαθείς που δεν έχουν να πάρουν τα φάρμακά τους. Είμαστε εμείς οι ίδιοι. Όλο αυτό πρέπει να μας αλλάξει, στη σκέψη και στην πράξη. Και να μας κάνει όχι πιο ρεαλιστές, αλλά πιο ουτοπιστές. Γιατί, τι μπορείς να ονειρευτείς, αν όχι την ουτοπία; Να ονειρευτείς πως χρωστάς λιγότερα στην τράπεζα; Είναι όνειρο αυτό; Όχι, θα ονειρευτείς το απόλυτο, για να καταφέρεις το ελάχιστο. Όποιος δεν ονειρεύεται το άπιαστο, δεν ονειρεύεται».


Κατέβαινες στις συγκεντρώσεις της πλατείας Συντάγματος;

«Πολλές φορές».


Χημικά έχεις φάει;

«Πολλά».


Δεν θυμώνεις που ψεκάζουν με χημικά και απαγορεύουν με τη βία σε κάθε φιλειρηνικό πολίτη να διαδηλώσει την αντίθεσή του στην κυβερνητική πολιτική;

«Επέζησα δύο βομβαρδισμών στη ζωή μου. Η αγριότητα στην πλατεία ήταν ίδια. Από τη μια έλεγες ‘‘δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό’’ και από την άλλη ήξερες ότι ήταν αδύνατον να μη συμβεί. Είδα αστυνομικούς να πετάνε μάρμαρα σε ηλικιωμένους, που ήταν ξαπλωμένοι σε φορεία, λιπόθυμοι.


Ήταν σαφές πως είχαν το ελεύθερο να κάνουν ότι γουστάρουν, φτάνει να διαλύσουν αυτό που συνέβαινε. Και αυτό που συνέβη στην Πλατεία, παρ’ όλες τις αντιρρήσεις, ήταν σημαντικό. Η συνύπαρξη και μόνο τόσο διαφορετικών ανθρώπων, τόσο διαφορετικών ιδεολογιών και τάσεων, σε μια πλατεία για μέρες και νύχτες, ήταν σπουδαίο σχολείο.


Δεν υπήρχε σαφές ιδεολογικό στίγμα στη μάζωξη αυτή. Μπερδεμένη, αλλοπρόσαλλη, υστερική, απλοϊκή, ανήσυχη, σκεπτόμενη, απερίσκεπτη, ουσιαστική, οργισμένη, αστεία, ανόητη, υποσχόμενη, παιδική χαρά, όπως θέλεις πες την. Ήταν πάντως ένα ζωντανό πρόσωπο δικό μας. Ήταν η εικόνα μας. Πριν από λίγο καιρό ήμουν στην Ουάσιγκτον και βρέθηκα στο Occupy Washington. Είναι κι αυτό εικόνα της κοινωνίας τους.Ένας Έλληνας εκεί δύσκολα θα ένιωθε στα νερά του».


Τι εννοείς;

«Είναι αμερικανιά το πράγμα, κι έτσι πρέπει να είναι. Είναι άνθρωποι με τα ίδια ιδανικά και τις ίδιες ανάγκες, με άλλα όμως βιώματα, εκφρασμένα με έναν διαφορετικό τρόπο, μέσα από μία άλλη γλώσσα. Ρωτάω κάποιον ‘‘πώς παν’ τα πράγματα;’’ Μου λέει ‘‘άσε, είναι πολύ επικίνδυνα’’, ‘‘δηλαδή;’’ ρωτάω ξανά. ‘‘Υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί η αστυνομία και να αρχίσει να ξεστήνει τις σκηνές μας’’ απαντάει».


Χημικά δεν είχε εκεί;

«Είχε. Και ξύλο έχει πέσει. Και συλλήψεις έχουν γίνει πολλές, σε όλες τις ΗΠΑ. Αλλά δεν είναι ο πόλεμος που ζήσαμε εμείς εδώ, αυτή η απίστευτη βία. Εδώ, το μόνο που έμεινε είναι να αρχίσουν να πυροβολούν».


Αυτή η ακροδεξιά ρητορεία που κυριάρχησε τελευταία στην ατζέντα με τους «λαθρομετανάστες», πώς σου φάνηκε;

«Γιατί βάζουμε σε εισαγωγικά τη λέξη «λαθρομετανάστης»; Γιατί βάζουμε ένα “μετά συγχωρήσεως” μετά τη λέξη; Γιατί μετατρέπουμε έναν τυπικό χαρακτηρισμό σε αρνητική έννοια; Λαθρομετανάστης είναι όποιος συνάνθρωπος έφυγε από την απάνθρωπη χώρα του, πέρασε τα απάνθρωπα σύνορα του απάνθρωπου κράτους μας και βρέθηκε εδώ, στην απάνθρωπη χώρα μας, χωρίς χαρτιά. Είναι κι αυτός μετανάστης. Και ο όρος αυτός, για τους Έλληνες, θα έπρεπε να είναι ιερός.


Το πρώτο συνθετικό της λέξης μας πειράζει; Εμάς, τους σε όλα νόμιμους, τους καθόλου λαθραίους; Ας μιλήσουμε επιτέλους μια γλώσσα αληθινή».


Έχει χρωματιστεί η λέξη αυτή και κάποιος που τη χρησιμοποιεί μπορεί να χαρακτηριστεί και ακροδεξιός.

«Μα το ότι χρωματίστηκε είναι ήδη μια νίκη δική τους. Και βάζουμε εμείς εισαγωγικά, μη μας πούνε ακροδεξιούς. Σε λίγο θα βάλουμε εισαγωγικά και στη λέξη άνθρωπος. Πάντως, η συζήτηση για τη μετανάστευση έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια. Ανθρώπινα».


Συμφωνείς με αυτούς που λένε ότι και η Αριστερά έχει ευθύνες, γιατί είχε υποτιμήσει το πρόβλημα;

«Αν και θα αδικήσω τις προσπάθειες πολλών ανθρώπων εδώ, στη Μυτιλήνη, στη Χίο και αλλού, σε έναν βαθμό συμφωνώ. Αν η Αριστερά, η παγκόσμια αλλά και η ελληνική, ήθελε, όπως λέει, να έχει ως βάση της τον άνθρωπο, έπρεπε να είχε ασχοληθεί με την ανθρωπιστική πλευρά του θέματος πολύ πιο σοβαρά και πρακτικά, χωρίς καμιά ρητορεία. Χωρίς να γιγαντώνει ή να χρησιμοποιεί το θέμα σαν πιστοποιητικό αριστεροσύνης, χωρίς να τρώγεται με τα ρούχα της.


Θα έπρεπε να είχε προβλέψει το σημερινό μέγεθος του ανθρωπιστικού προβλήματος και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, με όλο το κόστος, να είχε βρει και να είχε επιβάλει μια λύση. Θα μου πεις, είναι διασπασμένη, είναι αδύναμη η θέση της, οι δεξιοί είναι κάφροι, το σύστημα είναι σάπιο, είναι δύσκολη η εποχή, είναι πολύ δύσκολο το θέμα. Μα, για τα δύσκολα δεν υποτίθεται πως υπάρχει η Αριστερά; Αν μπορεί να συνεννοηθεί και να είναι αποτελεσματική μόνο στα εύκολα, να μας το πει να το ξέρουμε. Γιατί και οι ντόπιοι υποφέρουν από αυτό το ζήτημα, και όσο το παραγνωρίζουμε, φοβούμενοι μην μας πουν πως δεν είμαστε αρκετά αριστεροί, τρέφουμε την ακροδεξιά.


Την ευθύνη της εξύψωσης του ανθρώπου από τα χαμηλά στα ψηλά την έχει αναλάβει οικειοθελώς η Αριστερά. Με μεγάλη αυταρέσκεια, αν και αναποτελεσματικά, την κουβαλάει τόσα χρόνια. Έχει λοιπόν ευθύνη. Τώρα που ανεβαίνει, είναι η μεγάλη της ευκαιρία να μπορέσει να κάνει μια αυτοκριτική, να παραδεχτεί τις αδυναμίες, τις αναποτελεσματικότητες, τις ανικανότητες και τα λάθη της.


Τώρα, την ώρα που είναι δυνατή. Γιατί όλοι κάνουν την (αστεία πάντα και ανέξοδη, αφού ό,τι ήταν να χάσουν το έχασαν) αυτοκριτική τους όταν γκρεμίζονται, όπως ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ. Αν θέλει η Αριστερά να δώσει ένα μάθημα και μια υπόσχεση, ας κάνει την αυτοκριτική της τώρα».


Πολλοί περιμένουν έναν μεσσία…

«Ναι, τον “από μηχανής θεό”. Δεν θα έρθει. Εμείς θα βρούμε τον τρόπο. Και αφού ο τρόπος δεν θα είναι θεϊκός, ας είναι τουλάχιστον ανθρώπινος. Ανάλογα με το πόση αγάπη και σεβασμό προς τον άνθρωπο θα εμπεριέχει, η όποια λύση θα δείξει σε μεγάλο βαθμό και το αν αξίζουμε να πάμε κάποτε καλύτερα σαν τόπος.


Στην Κύπρο λέμε: “Ο τόπος είναι ο άνθρωπος”. Κι αν στην αδύναμη στιγμή μας συμπεριφερθούμε απάνθρωπα στους ακόμη πιο αδύναμους, δεν θα μας αξίζει τίποτα».


Ελεύθερος νιώθεις; Έχεις αυτά που θέλεις σε αυτή την χώρα;

«Νιώθω ελεύθερος, χωρίς να έχω αυτά που θέλω. Θέλω παιδεία για τα παιδιά μου, σύστημα υγείας για τους γονείς μου, δικαιοσύνη, ισότητα, προσβασιμότητα για τα ΑΜΕΑ, ανθρώπινες συνθήκες ζωής για όλους, αξιοπρέπεια, λιγότερο απαίσιες πόλεις, μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στη δημοκρατία, λιγότερη γραφειοκρατία, ένα τέλος στη φεουδαρχία και χίλια δυο άλλα.


Αυτή η κουτσή χώρα όμως, μου χάρισε πολύτιμα πράγματα. Την αγαπώ με πάθος και της είμαι ευγνώμων. Αν ζούσα στο εξωτερικό και είχα την αντίστοιχη αποδοχή, τρία τινά θα μπορούσαν να συμβούν:


Είτε θα γινόμουν σούπερ σταρ και θα είχα μιαν άλλη, αφόρητη ζωή, είτε θα γινόμουν κανένας εναλλακτικός πλην πλούσιος καλλιτέχνης-γκουρού, πράγμα που αποστρέφομαι (άσε που δεν βοηθάει η φάτσα μου), είτε θα εξαφανιζόμουν γιατί δεν θα άντεχα να ξυπνάω με τον μάνατζερ, να τρώω πρωινό με τον δικηγόρο, μεσημεριανό με τον εταιριάρχη, τσάι με τον λογιστή, βραδινό με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων και το βράδυ να κοιμάμαι με τον δημοσιογράφο.


Η Ελλάδα (δηλαδή οι πολίτες της) μού πρόσφερε μια ζωή χωρίς να χρειάζεται να κάνω όλα αυτά. Μου έδωσε τη δυνατότητα να μην λογοδοτώ σε κανέναν για τις καλλιτεχνικές και τις προσωπικές μου επιλογές. Εκμεταλλεύτηκα, αν θες, την ανοργανωσιά μας, καθώς και την ανάγκη μας για το μη τυποποιημένο, για να ζήσω και να πράξω όπως αντέχω. Πληρώνοντας βέβαια το κόστος».


Σου λέει κάτι το δίλημμα «μέσα ή έξω από την Ευρωζώνη;» Θέλεις να μου πεις γι’ αυτό;

«Κι εγώ; Δεν θέλω να επηρεάσω κανέναν, ούτε να πάρω κανέναν στον λαιμό μου. Πιστεύω, πάντως, πως το αν θα μείνει μία χώρα στην Ευρωζώνη ή όχι, δεν θα εξαρτηθεί από το ποιος θα βγει στην κυβέρνηση. Ούτε από το εάν θα επαναδιαπραγματευθεί απλώς ή αν θα καταγγείλει το μνημόνιο. Και θεωρώ πως, αν ο δικομματισμός πραγματικά τελείωσε –και αυτό θα φανεί πιο αργά- τότε η 6η Μαΐου θα πρέπει να γιορτάζεται σαν εθνική γιορτή».


Τι κάνεις αυτή τη στιγμή; Ετοιμάζεις κάτι;

«Έχω ξεκινήσει και γράφω μετά από καιρό…»


Πώς γράφεις; Λες τώρα θα καθίσω να γράψω ή περιμένεις να σου έρθει η έμπνευση;

«Πρέπει να μη με κυνηγάνε πράγματα, να έχω ησυχία, να κοιμούνται όλοι, να απουσιάζει η ζωή για ν’ αναγκαστώ να τη δημιουργήσω ο ίδιος. Όταν η ζωή είναι εκεί, παλλόμενη και φαντασμαγορική, το βρίσκω πολύ μικρό να κλείνεσαι κάπου, προκειμένου να την επινοήσεις εξαρχής και να την τραγουδήσεις. Γράφω αργά τη νύχτα ή τα ξημερώματα, όταν δεν κινείται τίποτα.


Περνώντας μέσα από μια διαδικασία σύγχυσης, καθαρότητας, βαρεμάρας, ποτού, διαβάσματος, ακρόασης, απελπισίας, άκρα της χαράς, με πιάνει μια μανία ν’ ακούσω ένα τραγούδι που δεν υπάρχει. Σ’ ένα κομμάτι χαρτί γράφω πέντε νότες, δυο λέξεις από κάτω και σε μερικά λεπτά είναι εκεί, ζωντανό σαν μωρό.


Καλό, μέτριο ή κακό, αυτό είναι, αυτός ήμουν σήμερα. Αυτή η στιγμή της απομόνωσης όταν έρχεται… μόνος μου είμαι τρελός».


Είσαι ένας άνθρωπος που ζει τη ζωή…

«Η αλήθεια είναι πως δεν πολυβγαίνω, δεν έχω χόμπι, δεν κάνω παρέα με διάσημους, κοιμάμαι περισσότερες από τις μισές νύχτες εκτός σπιτιού, δεν βλέπω ποδόσφαιρο ούτε άλλη τηλεόραση, σπάνια ψωνίζω, ζω ακόμη με τον πατέρα μου, δεν έχω καμία “κοινωνική ζωή”, δεν παίρνω ναρκωτικά, δεν έχω ιδέα τι είναι το facebook. Παρ’ όλα αυτά, προς μεγάλη μου έκπληξη, ζω σχεδόν κανονικά».

 
Συνέντευξη στη Βασιλική Σιούτη για το περιοδικό ΜΟΝΟ
 

~

Από τους 300 μόνο 35 αρνήθηκαν το βουλευτικό αυτοκίνητο και μόνο ένας όλα τα προνόμια


Δεν μπορούν και δεν θέλουν να αποχωριστούν τα προνόμια οι εκπρόσωποι του έθνους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΕΘΝΟΣ, μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της Βουλής, δόθηκε στους βουλευτές ο φάκελος, με τις παροχές που υπάρχουν από το Κοινοβούλιο. Μεταξύ άλλων τα γραφεία, οι υπάλληλοι, τα κινητά και τα αυτοκίνητα.

Για πρώτη φορά όμως στο περιεχόμενου του φακέλου υπήρχε σχετικό έγγραφο για εκείνους που ΔΕΝ επιθυμούν να πάρουν το αυτοκίνητο που τους διαθέτει η Βουλή.


Μόλις 35 όμως έκαναν χρήση αυτού του εγγράφου. Οι υπόλοιποι το έστειλαν για.. ανακύκλωση.


Μεταξύ αυτών ήταν 11 νεοεκλεγέντες βουλευτές και 24 «παλιοί» βουλευτές.


Όλων των προνομίων παραιτήθηκε ο βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ Παύλος Σιούφας . Με δήλωση του στη βουλή αρνήθηκε το αυτοκίνητο που δικαιούνται οι βουλευτές, τα επιδόματα ενοικίου πολιτικών γραφείων,τα επιδόματα για ξενοδοχειακές διανυκτερεύσεις, τις ατέλειες, τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, τα επιδόματα για μετακίνηση ως βουλευτής επαρχίας!

Ημαρτον ρε,πόσα επιδόματα δικαιούνται οι εθνοπατέρες μας;και μετά κατηγορούν τους δημοσίους υπαλλήλους γιατί παίρνουν επιδόματα τα οποία δεν είναι παρά αυξήσεις του μισθού των!


Από τους νέους βουλευτές μόλις οι 11 απαρνήθηκαν του προνομίου και μεταξύ αυτών είναι οι βουλευτές της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης, Φωτεινή Αραμπατζή, Βασίλης Κικίλιας, Ανδρέας Ψυχάρης, αλλά και ο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μπάρκας,


Από τους παλαιότερους βουλευτές δεν ξεπερνούν τους 24 αυτοί που δήλωσαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής πως θα αρκεστούν στο δικό τους, προσωπικό όχημα για τις μετακινήσεις τους.


Μεταξύ αυτών είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που το είχε παραδώσει από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας αλλά και ο Προκόπης Παυλόπουλος.


Η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της Ηλία Κασιδιάρη, θα προμηθευτεί τα βουλευτικά αυτοκίνητα προκειμένου, όπως λέει, να τα παραχωρήσει σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό που αναφέρει η Χρυσή Αυγή δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής και άρα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.





~

"Δώρο" 754 εκ. ευρώ από τη Γαλλία στην Ελλάδα..


Το σχέδιο συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2012, στην Γαλλία, προβλέπει την επιστροφή των επιτοκίων των δανείων στην Αθήνα.
Πρόκειται για μια μικρή φράση στο σχέδιο συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2012 που πέρασε λίγο απαρατήρητη, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro. Στο πλαίσιο των συμφωνιών για....
οικονομική βοήθεια στην Αθήνα, η οποία συνήφθη τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, «το γαλλικό κράτος θα επιστρέψει στην Ελλάδα τους τόκους που εισπράττονται από την Τράπεζα της Γαλλίας ανάλογα με τους ελληνικούς τίτλους που κατέχει».
«Πρόκειται λοιπόν για το ακριβές ποσό των 754 300 000 ευρώ», αναφέρει η εφημερίδα.
Στο πλαίσιο αυτό, το σχέδιο του προϋπολογισμού δημιουργεί ένα λογαριασμό «εμπιστοσύνης», στον οποίο διοχετεύεται η ροή των κεφαλαίων μεταξύ της Τράπεζας της Γαλλίας, το γαλλικό κράτος και το Ελληνικό Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, το γαλλικό κράτος θα επιστρέψει τα 754 εκατομμύρια των τόκων από την Τράπεζα της Γαλλίας στην Ελλάδα. «Όλες αυτές οι ενέργειες θα είναι ουδέτερες για το κράτος, το οποίο θα διαδραματίσει διαμεσολαβητικό ρόλο», λέει ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός - σχέδιο για το 2012.




~

Επιστολή στα νιάτα της Ελλάδας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στους νέους της Ελλάδας

Σε σένα κορίτσι και αγόρι της Ελλάδας θέλω να μιλήσω, σε σένα που σε ποτίζουν με το δηλητήριο της ανέχειας και τόσο δίκιο έχεις να θέλεις να φύγεις, για να λευτερωθείς από το οικονομικό αβέβαιο. Σε σένα που για λόγους ανασφάλειας έχεις «όνειρο» να γίνεις μετανάστης, στέλνω ετούτες τις σκέψεις μου και σε παρακαλώ ρίξε μια ματιά, μετά κάνε ό,τι σε προστάζει η καρδιά και η ψυχή σου.



Η γενιά σου παρουσιάζεται ως η πλέον αδικημένη και την αδικία που υφίστασαι την προβάλλουν και την στηρίζουν με πάθος όλα τα μέσα που επιθυμούν τον εκπατρισμό σου. Τα μέσα που έχουν πληρωθεί αδρά για να υπηρετήσουν εκείνους που επιθυμούν μια Ελλάδα ορφανή από τον ανθό της νιότης της, μια Ελλάδα ανύπαρκτη.


Σε έπεισαν και εξακολουθούν ακόμη περισσότερο να θέλουν να σε πείσουν, σπέρνοντας στην ψυχή σου τον τρόμο του αναξιοπαθούντα, ότι η μόνη λύση είναι ο ξεριζωμός σου. Κανείς ποτέ δεν σού είπε και ούτε πρόκειται να σού ομολογήσει, ότι η δική σου η γενιά είναι ευλογημένη, γιατί τάχθηκε στην πρώτη γραμμή πολέμου.


Σου απέκρυψαν το ποιος είσαι αληθινά και ότι τάχθηκες για να προσθέσεις ακόμη μια φωτεινή σελίδα στο αναρίθμητο βιβλίο της Ελληνικής καταβολής σου. Καταβολή που θέλουν να αφανίσουν…


Όμως τώρα, σε σένα κορίτσι και αγόρι της Ελλάδας ρίχνεται ο κλήρος της Μοίρας κι εσύ είσαι που θα πάρεις την απόφαση για το αν θα επιτρέψεις να μεταμορφωθεί η Ελλάδα του Φωτός σε Μουσουλμανική Ελλάδα, όπως επιτάσσουν τα σχέδια της νέας εποχής.



Ο σημερινός πόλεμος που βιώνεις --και μαζί με σένα όλοι μας τον υποφέρουμε-- είναι πρωτόγνωρος και αριστοτεχνικά στημένος.


Τι θα κάνεις λοιπόν παιδί μου; Θα προδώσεις την Πατρίδα σου εγκαταλείποντάς την στις ορδές των βαρβάρων που κατέκλυσαν ετούτα τα θεία χώματα, ορμώμενοι κι επικουρούμενοι από το φθονερό των σκοτεινών της πολέμιων;



Όλη η ανθρωπότητα γνωρίζει ότι ο Έλληνας όσο εξασθενημένος και να ήταν, πάντα στάθηκε απέναντι στον εχθρό με σθένος και αυτοθυσία, στον κλασσικά δοσμένο πόλεμο της πρώτης γραμμής και των χαρακωμάτων, γι’ αυτό και τώρα προσπαθούν να επιτάξουν απέναντί σου μια αρρωστημένη μορφή ανέχειας, έναν αόρατο και παντοδύναμο εχθρό, αφού πρώτα κατάφεραν να σ’ εγκλωβίσουν στην παγίδα της υπερεπάρκειας.



Όμως ο Έλληνας δεν είχε ποτέ του ανάγκη τα πολλά, μόνο την ουσία χρειαζότανε για αίτιο και αφορμή του. Την ουσία που κατόπτριζε την ίδια την ψυχή του και τούτο αποτυπώθηκε μέσα από μια σταγόνα λάδι, που πολύ πρόσφατα ενδυνάμωσε τον Έλληνα για να πει ΟΧΙ και να βροντοφωνάξει ΑΕΡΑ, μέσα στον αέρα που έδωσε ζωή στο λιόδεντρό του (το δέντρο της δικής σου γης που σού δωρήθηκε να σε κρατήσει δυνατό).!



Κορίτσι και αγόρι της σημερινής Ελλάδας, έχεις μια μεγάλη οφειλή:


Να στηρίξεις τη Φυλή που σ’ έσπειρε και στήριξε το κύτταρό σου μέσα στο αναρίθμητο του αιώνα και τώρα σε στέλνει στον εχθρό μπροστά, για να σου δώσει την ευκαιρία να αποδειχθείς Έλληνας και πάλι. Το οφείλεις στην ιστορία της ιερής σου Πατρίδας, αλλά και στο ανιστόρητο της πανάρχαιας πορείας σου που με τέχνη σού αποκρύβουν.


Η αντίσταση σε τούτο τον βρώμικο πόλεμο είναι υπόθεση των αμιγώς Ελλήνων. Και όλοι όσοι χρεωνόμαστε για Έλληνες, είμαστε υποχρεωμένοι ν’ ακολουθήσουμε την εντολή των προγόνων και να λογιστούμε ότι εγκαταλείποντας τη γη μας, είμαστε απλώς υπάκουοι στα σχέδια των εχθρών της που θέλουν την Ελλάδα εξαφανισμένη.



Κορίτσι και αγόρι της Ελλάδας, αν σε τούτη εδώ την προκλητική συγκυρία εγκαταλείψεις τη μάχη, αφήνεις την έκβαση του πολέμου έρμαιο στα σχέδια των απέναντι. Αφήνοντας τώρα την Ελλάδα, είναι σαν να ρίχνεις την ασπίδα σου στο χώμα και να εγκαταλείπεις το πεδίο της μάχης.


Θυμήσου ότι η μεγαλύτερη ντροπή για τον πρόγονό σου ήταν να τον αποκαλέσουν ρίψασπι. Όρος που χαρακτηρίζει τον ατιμασμένο, εκείνον που απέρριψε την ασπίδα του στην μάχη και πέρασε στη συλλογική μνήμη σαν άνανδρος, μικρόψυχος και ψοφοδεής . Ντροπή που ούτε ο θάνατος δεν ξέπλυνε ποτέ.


Θαρσείν χρη ταχ’ αύριον έσετ’ άμεινον (πρέπει να έχεις θάρρος, ίσως αύριο θα είναι καλύτερα)… Λόγος αθάνατος της Νόησης Αθηνάς που διά στόματος Οδυσσέως απέτρεψε τους Έλληνες από το να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους, οδηγώντας τους και πάλι στον πόλεμο.


Το αποτέλεσμα ετούτης της ρήσης είναι πάντα ζωντανό στις ψυχές των Ελλήνων καθώς οδήγησε στην καταδρομική επιχείρηση του Δούρειου Ίππου και εξακολουθεί να εμψυχώνει τους Έλληνες, ως καταδρομείς πολεμιστές που είναι από τη φύση τους...


Θαρσείν χρη διότι η έννοια Έλλην, δεν είναι προσδιορισμός υπηκοότητας, είναι χρέος Μνήμης, Έθνους και πάνω απ’ όλα είναι ΤΙΤΛΟΣ!...


Εδώ είναι ο Πόλεμος, εδώ και η γιορτή του!

 
Εύη Μπότσαρη
 



Πηγ

~

Εφορία σε 9 δόσεις.

Εφορία σε 9 δόσεις.
 
Σε 9 δόσεις θα πληρώνει ο Έλληνας τους φόρους του ladies and gentlemen, σύμφωνα με το νέο μεγαλοφυές σχέδιο της πιο μπασταρδεμένης κυβέρνησης του κόσμου. Η καινοτομία αυτή, γίνεται και για την αντιμετώπιση του νέου κινήματος "δε δηλώνω", ενώ παράλληλα βοηθά τους οφειλέτες, να πεθάνουν αργά και σίγουρα.

Οι φωστήρες του Υπουργείου Οικονομικών, αφού κατάλαβαν ότι ο Έλληνας δεν έχει να πληρώσει, σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν το τέχνασμα των τραπεζών. Έχει λεφτά ο Κώστας ο περιπτεράς να πάρει BMW; Όχι. Αν του πούμε να μας πληρώσει σε 60 δόσεις όμως θα έχει.

Η αλήθεια είναι ότι οι φόροι πρέπει να εισπραχτούν. Φυσικά δε μιλάω για τους φόρους των μεγαλοεκδοτών, των καναλά(ρχι)δων, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων κτλ. Πολλή μανούρα για το τίποτα, που να τρέχεις με δικηγόρους, να απειλούν να σε ρίξουν κτλ. Όχι. θα τα πάρουμε από το μαλάκα το μισθωτό. Αλλά για τι φόρους μιλάμε;


Αν βάζαμε έναν μαθητή γυμνασίου στο τιμόνι του Υπουργείου, θα έλεγε "ας δώσουν όλοι από 1000 ευρώ να μαζέψουμε λεφτά". Ούτε σχέδιο ανάπτυξης, ούτε τίποτα. Σας έχω ξαναπεί, βάλατε την έκτακτη εισφορά, βάλατε το χαράτσι, βάλατε 23 φόρους στη βενζίνη. Φορολογήστε και τον αέρα 20.000 ευρώ για τον κάθε Έλληνα, που στην τελική είναι απαραίτητος και για να ζήσει κανείς, και σε 1 χρόνο ξεχρεώσαμε.

 
 



~

Σε ποιούς θα γίνει προσαύξηση 7% στα τιμολόγια της ΔΕΗ;

Προσαύξηση 7% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους πρώην πελάτες των Energa και Hellas Power που έκλεισαν προβλέπει απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Η προσαύξηση αυτή επιβάλλεται στις ανταγωνιστικές χρεώσεις του τιμολογίου (δεν θα αφορά δηλαδή τις χρεώσεις για τη χρήση δικτύων, το τέλος Ανανεώσιμων Πηγών, κλπ.) και αποτελεί σύμφωνα με τη ΡΑΕ αποζημίωση προς τη ΔΕΗ για την υπηρεσία που παρέχει προς τους συγκεκριμένους καταναλωτές, χωρίς να έχει συμβατική σχέση μαζί τους.

Σημειώνεται ότι οι πελάτες των δύο εταιριών έπρεπε ως τα τέλη Ιουνίου να έχουν υπογράψει συμβόλαιο με νέο προμηθευτή (ΔΕΗ ή τρίτον), ωστόσο με απόφαση των αρχών δόθηκε άτυπη παράταση στην ηλεκτροδότησή τους από τη ΔΕΗ καθώς στη λήξη της προθεσμίας υπήρχαν ακόμη 60.000 πελάτες (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) χωρίς σύμβαση.

Η απόφαση της ΡΑΕ έχει μεταβατικό χαρακτήρα, μέχρι να προσδιοριστεί μετά από διαγωνισμό το κόστος παροχής της υπηρεσίας «Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας», δηλαδή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε οικιακούς καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις που είτε έχουν αδρανήσει είτε δεν βρίσκουν προμηθευτή.

Το σκεπτικό της ΡΑΕ για την έγκριση της προσαύξησης του 7% είναι ότι η ΔΕΗ δεν εισπράττει προκαταβολή ή εγγύηση από τους καταναλωτές που προμηθεύει με το καθεστώς της καθολικής υπηρεσίας, ενώ ταυτόχρονα είναι υποχρεωμένη να προμηθεύει τους πελάτες αυτούς, εφαρμόζοντας τις ίδιες χρεώσεις με αυτές που εφαρμόζει στους υπόλοιπους πελάτες της, οι οποίοι όμως έχουν καταβάλει προκαταβολή. Έτσι, κατά την ΡΑΕ δημιουργείται ζήτημα άνισης μεταχείρισης των καταναλωτών.




~

Στο αυτόφωρο για συκοφαντία ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος!

Στο αυτόφωρο ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, έπειτα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε εναντίον του ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

H μήνυση αφορά δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Σούρλα, που είχαν αναρτηθεί στο site του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Σούρλας υποστήριζε πως ο Κώστας Βαξεβάνης «έθαψε» θέμα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Επίσης συνελήφθη και ο αρχισυντάκτης του portal, Νίκος Γεωργιάδης.

O κ. Βαξεβάνης είχε μηνύσει και το κ. Σούρλα παραθέτοντας στη μήνυση του δημοσιεύματα της «Πανδώρας» που αναφέρονταν στις καταγγελίες του κ. Σούρλα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Για την υπόθεση διατάχτηκε προκαταρκτική εξέταση.

Ο κύριος... νανογιλέκοςO γνωστός και για τις αμφιλεγόμενες μεθόδους του Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έχει πολλές φορές βρεθεί αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη αλλά μέχρι στιγμής (με κάποιο τρόπο… ) πάντα τη... σκαπουλάρει.

Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα μοιάζουν να έχουν δυσκολέψει, καθώς ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος δεν ζει τις παλιές του δόξες που εν πολλοίς του εξασφάλιζαν το απυρόβλητο, αλλά θα λέγαμε ότι μάλλον βρίσκεται σε φάση αποστασιοποίησης από την δημοσιογραφία, αφού κάποιοι τον αποκαλούν πλέον με το παρατσούκλι «Ο κύριος νανογιλέκος».

Όπως είναι προφανές αναφέρονται στο γεγονός ότι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έχει βάλει στο περιθώριο την δημοσιογραφία και ασχολείται περισσότερο με τα οικονομικά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει, πουλώντας από νανογιλέκα μέχρι κινέζικα κινητά.

Ο Μάκης παλεύει για τις εντυπώσεις!
Αφού έγινε γνωστό ανά το πανελλήνιο ότι η πάλαι ποτέ γνωστή τηλεπερσόνα "Μάκης" ανέβηκε τα σκαλιά της εισαγγελίας, κατηγορούμενος –πάλι- για συκοφαντία, άρχισε έναςεπικοινωνιακός πόλεμος για τις εντυπώσεις.

Οι δικηγόροι του Τριανταφυλλόπουλου προσπάθησαν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι ενώ είχε κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, Τριανταφυλλόπουλος και Γεωργίαδης εμφανίστηκαν αυτοβούλως στην εισαγγελία.

Από την άλλη πλευρά, πάντως, πηγές της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος επιμένουν ότι ο Τριανταφυλλόπουλος συνελήφθη από τους ανθρώπους της, όπως έγραψε και ο ίδιος ο Κ. Βαξεβάνης στο site του.

Ο τελευταίος, μάλιστα, μέσω twitter καλούσε όποιον έχει θιγεί από τον Τριανταφυλλόπουλο να στραφεί τώρα εναντίον του.




~

Τέλος τα αυτοκόλλητα τέλη κυκλοφορίας - Πως «έκλεβαν» σήματα οι ιδιοκτήτες Ι.Χ.

Το κόστος για τα αυτοκόλλητα σήματα των τελών κυκλοφορίας που τοποθετούνταν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων και τις μοτοσικλέτες, καθώς και τα ειδοποιητήρια που αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες φτάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ, ποσό απαγορευτικό πλέον για τη χώρα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ημερησία» καταργείται πλέον το σύστημα της ειδοποίησης και τις παραλαβής των σημάτων, αφού εκτός από το μεγάλο κόστος, έχουν διαπιστωθεί πάρα πολλά κρούσματα παράνομης τοποθέτησης αυτοκόλλητου σήματος σε οχήματα που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη.

Με το νέο σύστημα οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα πηγαίνουν στην τράπεζα με τη φορολογική τους δήλωση αλλά και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους ώστε οι υπάλληλοι να μη χρειάζεται να βεβαιώσουν ούτε τους φορολογήσιμους ίππους αν πρόκειται για παλιό ΙΧ ούτε τις εκπομπές ρύπων αν είναι καινούργιο και θα ολοκληρώνουν τη διαδικασία.

Πως «έκλεβαν» σήματα οι ιδιοκτήτες Ι.Χ.
Κάποιος που έχει δύο ή περισσότερα αυτοκίνητα κατέβαλε τα τέλη για το όχημα που είχε το μικρότερο κινητήρα ή τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και για το άλλο δεν έπαιρνε. Μετά από 20 μέρες πήγαινε στην εφορία με την απόδειξη καταβολής των Τελών του ΙΧ και υποστήριζε πως καταστράφηκε το παρμπρίζ όπου είχε βάλει το αυτοκόλλητο. Ετσι έπαιρνε καινούργιο μόνο με 3 ευρώ και το τοποθετούσε στο όχημα που δεν είχε πληρώσει τα τέλη!




~

Κωδικός Carole: Παγκόσμια επιχείρηση κατά της παιδεραστίας στο διαδίκτυο

VIENNA, Austria
Hundreds of paedophiles prowling
on the Internet have been identified in an operation
in 141 countries, Austrian federal police said
Wednesday, July 4.

Εκατοντάδες παιδεραστές που δρούσαν μέσω διαδικτύου εντοπίστηκαν στη διάρκεια παγκόσμιας αστυνομικής επιχείρησης σε 141 χώρες, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή δικαστική αστυνομία της Αυστρίας.

Με την κωδική ονομασία Carole, η αστυνομική επιχείρηση που άρχισε πριν από σχεδόν ένα χρόνο, οδήγησε μόνο στην Αυστρία στον εντοπισμό 272 παιδεραστών που προέβαλαν στο Ίντερνετ βίντεο πορνογραφικού υλικού με παιδιά.
Είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση δικτύων παιδεραστίας στο διαδίκτυο που διεξάγεται στην Αυστρία και αναμφίβολα στον κόσμο.
Το σύνολο των πληροφοριών που συλλέχθηκαν και η μεγάλη ποσότητα των βίντεο που κατασχέθηκαν εξετάζονται από τις αστυνομίες των 141 χωρών.




~ Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Αυτοί οι βουλευτές αρνήθηκαν να παραλάβουν το δωρεάν αυτοκίνητο


Πολλές συζητήσεις προκαλεί η απόφαση μόλις 35 από τους 300 βουλευτές που ορκίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα να μην παραλάβουν τα αυτοκίνητα που δικαιούνται από την Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους νεοεκλεγέντες βουλευτές που δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να παραλάβουν βουλευτικό αυτοκίνητο ήταν οι Βασίλης Κικίλιας, Ανδρέας Ψυχάρης, Φωτεινή Αραμπατζή από την Νέα Δημοκρατία και Κώστας Μπάρκας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Απο τους βουλευτές που επανεξελέγησαν αρνήθηκαν να πάρουν βουλευτικό ΙΧ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Νικήτας Κακλαμάνης και ο Βύρων Πολύδωρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής , όπως γράφει το protothema.gr, μετά από σχετική οδηγία του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου θα πάρουν μεν τα βουλευτικά ΙΧ, δεν θα τα κρατήσουν όμως για τους ίδιους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρατικά αυτοκίνητα θα δοθούν σε πολύτεκνες οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης θα «μεταβιβάσει» το δικαίωμα σε μονογονεϊκή οικογένεια 6 παιδιών.

Αύριο θα γίνει στην Βουλή η κλήρωση των αυτοκινήτων στους βουλευτές. Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές Αττικής δικαιούνται ΙΧ έως 1.400 κυβικά εκατοστά και αυτοί της επαρχίας έως 1.800.





~

Ηλεία: Οικογενειακή τραγωδία που δεν τη χωράει ο νους! 19χρονος "έφυγε" την ίδια μέρα με την αδερφή του!

Ηλεία: Οικογενειακή τραγωδία που δεν τη χωράει ο νους! 19χρονος "έφυγε" την ίδια μέρα με την αδερφή του! Χτυπημένοι και οι δυο απο καρκίνο
Η μοίρα είχε διαγράψει το ταξίδι της ζωής, μέχρι την ηλικία των δεκαεννέα ετών για τον Σταμάτη Χηνοφώτη απο την Βαρβάσαινα, που έχασε την περασμένη Δευτέρα τη μάχη με τον καρκίνο, βυθίζοντας την οικογένειά του στη θλίψη.
Το άσχημο παιχνίδι που έπαιξε η ίδια η ζωή, τόσο σκληρά και άδοξα για τον νεαρό που δεν πρόλαβε να τη ζήσει και να την χαρεί όπως του άξιζε, έρχεται να συμπληρώσει με τον χειρότερο τρόπο την αδικία που για δεύτερη φορά χτυπά την πενταμελή οικογένεια.
Τραγική ειρωνία, σε όλα αυτα είναι πως πρίν απο δεκαέξι χρόνια, η μικρή Μαρία Χηνοφώτη το πρώτο παιδί της οικογένειας, είχε χάσει την μάχη με την ζωή πριν ακόμα προλάβει να την αγγίξει, όταν ήταν μόλις έξι ετών. Ο καρκίνος όμως χτύπησε την πόρτα για δεύτερη φορά στη χαροκαμένη μάνα και της πήρε και το δεύτερο αγγελούδι της, στις 2 Ιουλίου, μια ημερομηνία που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Ποιός να το πίστευε τότε, όταν η ύπουλη ασθένεια διαγνώσθηκε στο μικρό Σταμάτη, πριν απο δύο χρόνια, πως θα έσβηνε στην αγκαλιά της μητέρας του την ίδια ακριβώς ημερομηνία που τόσα χρόνια πριν είχε χάσει την εξάχρονη αδελφή του χτυπημένη κι εκείνη άδικα απο τον καρκίνο.
Ποιός να καταφέρει να παρηγορήσει αυτή την μάνα, τον πατέρα και τα τρία παιδιά που έμειναν πίσω, για το κακό που τους βρήκε; Κανείς.
Θλίψη, πόνος και ένα μεγάλο γιατί, συναισθήματα που έγιναν ένα με την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους οι οποίοι βρέθηκαν στην νεκρώσιμο ακολουθία, το απόγευμα της Δευτέρας, στη Βαρβάσαινα.
Δίπλα στην οικογένεια κουράγιο και δύναμη έδιναν οι εκπρόσωποι του ιδρύματος "ΕΛΠΙΔΑ" της Μαριάνας Βαρδινογιάννη, που ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας για τον αδικοχαμένο Σταμάτη. Και εκεί, στο τέλος, στο σημείο του αποχαιρετισμού, τα "ΓΕΝΕΘΛΙΑ" του Νότη Σφακιανάκη, το τραγούδι του Σταμάτη, ηχούσε θλιβερό και τον συνόδευε στην τελευταία του κατοικία.




~ Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Το νου μας στους αρχαίους και… στον Τσόρτσιλ

Παρά το γεγονός ότι οι επικεφαλής της τρόικα, θα πιάσουν το νήμα από εκεί που το άφησαν πριν το Πάσχα ,όταν ξεκινούσε η πρώτη προεκλογική περίοδος, η παρουσία τους στη χώρα αυτή τη φορά, έχει ή καλύτερα μπορεί να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά μιας καινούριας αρχής...

Όχι μόνο γιατί όπως και να το δει κανείς ,κάτι άρχισε να κινείται στην Ευρώπη απέναντι στις Γερμανικές επιμονές. Αλλά κυρίως γιατί στην Ελλάδα έχει διαμορφωθεί μια νέα πολιτική πραγματικότητα που μέσα από δύο εκλογικές αναμετρήσεις πέρασε από το δικομματισμό στον διπολισμό.

Και επειδή όπως έλεγαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι , κάθε αρχή είναι το ήμισυ του παντός, είναι καθοριστικό για την πορεία μας, να δείξουμε πειστικά από τώρα ότι στην Ελλάδα πνέει καινούριος αέρας (όχι πάντως κοπανιστός)


Για να βρούμε τη σωστή στρατηγική για την απαραίτητη επαναδιαπραγμάτευση προκειμένου να αντιμετωπιστούν ,στρεβλώσεις , μεγάλες αδικίες και υπερβολές, πρέπει να διαλέξουμε αντί της κούφιας ρητορείας μια πολιτική αυστηρής στοχοπροσήλωσης στο αποτέλεσμα.


Μεταρρυθμίσεις που θα ψηφίζονται όχι για να δημοσιευτούν στα ΦΕΚ, αλλά για να εφαρμοστούν και να οδηγήσουν στην αλλαγή του κοινωνικού και αναπτυξιακού μας προτύπου.


Γρήγορες συμβολικές κινήσεις ,όπως η παράκαμψη γραφειοκρατικών και χρονοβόρων λειτουργιών του κράτους (ίδρυση επιχειρήσεων- συλλογή υπογραφών- αντιμετώπιση φοροδιαφυγής κ.α.) που μπορούν όμως να οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές και να διεγείρουν μια ακολουθία γεγονότων, μια αλυσιδωτή αντίδραση που θα πολλαπλασιάσει άπειρες φορές την αρχική κίνηση


Μετρημένα λόγια και προσγειωμένες εξαγγελίες που δεν θα σπαταλούν διλήμματα, και προγραμματισμός που θα ελαχιστοποιεί το χρονικό διάστημα μεταξύ σχεδιασμού και εφαρμογής .


Άμεσες θεσμικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα που θα τονώσουν το κύρος του και την εμπιστοσύνη των πολιτών .


Διαφάνεια, κανόνες και πραγματικός ρυθμιστικός ρόλος της πολιτείας σε κρίσιμούς τομείς όπως οι τράπεζες και τα ΜΜΕ


Συνειδητοποίηση από την πλευρά εκείνων που κυβερνούν ότι η πιο επιθετική και αποτελεσματική άμυνα, απέναντι σε αυτούς- και ιδίως αυτούς τους συγκεκριμένους- που αντιπολιτεύονται, δεν είναι ούτε το στρογγύλεμα, ούτε η ενοχική υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής ,ούτε φυσικά η συνεχής επίκληση του φόβου ,αλλά η πολιτικοποίηση της αντιπαράθεσης με επιχειρήματα, γεγονότα και κυρίως με παραγωγή αποτελέσματος.


Ο Τσόρτσιλ έλεγε ότι « τις πρώτες 100 μέρες κυβερνάς μετά απλώς διαχειρίζεσαι τον χρόνο». Μέσα σε αυτές τις μέρες πρέπει ως Έλληνες να δούμε και να δείξουμε ότι αφήνουμε πίσω πληγές και παθογένειες της μεταπολιτευτικής περιόδου. Προχωράμε από μόνοι μας πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά σε εκείνα που πρέπει να αλλάξουμε. Μέσα από αυτή τη διαδρομή, διαμορφώνουμε συμμαχίες, ενισχύουμε το κύρος μας, αντλούμε δύναμη για να διορθώσουμε στην δανειακή σύμβαση εκείνα που πρέπει να διορθωθούν.


Μπορούμε;


Φυσικά, γιατί να μην μπορούμε;




~

Δεν υπάρχει καμία ελπίδα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ
Ανεργία στα ύψη, όλοι χρωστάνε σε όλους, φορολογούμενοι σε απόγνωση, αυτοκτονίες και φυλακίσεις. Απαιτήσεις για πληρωμές φόρων, χαρατσιών και δανείων απο πολίτες που με το ζόρι επιβιώνουν και στο βάθος φυλακή και κατασχέσεις μέχρι και για 300€!!

Καλημέρα Ελλάδα της δημοκρατίας και τις κοινωνικής δικαιοσύνης εν έτη 2012.

Αναρωτιέμαι για άλλη μια φορά σε πια χώρα θέλουν να κυβερνήσουν. Έχουμε τρεις ανθρώπους που αποφάσισαν να κάνουν κυβέρνηση "ταχα" για να επαναδιαπραγματευτούν το μνημόνιο.

Ο ένας από τους τρεις κάτι ειχε πει για επαναφορά των συντάξεων και των μισθών σε φυσιολογικά

πλαίσια. Τώρα ακούω οτι οι κόκκινες γραμμές είναι να μη μειωθούν άλλο αλλά οχι να αυξηθούν.

Για το δημόσιο ορθά πρέπει να γίνουν μετατάξεις και να κλείσουν διάφοροι οργανισμοί που απαρτίζονται από χαραμοφάηδες αλλά πρώτα πρέπει να γίνουν μετατάξεις σε οργανισμούς που έχουν προβλήματα.


Όσο για τους φόρους άσε καλύτερα. Που να τα βρει ο κόσμος να τα δώσει; Τι να κάνει να σταματήσει να τρώει και να πληρώνει λογαριασμούς και δάνεια για κάνα τρίμηνο;

Δε περιμένω καμιά απάντηση γιατί δεν υπάρχει.

Θα ήθελα όμως να σκεφτείτε τι κάνετε. Δε μπορείτε να επικαλείστε έκτακτη ανάγκη να ζητάτε διαφορά και να μην έχει ο κόσμος δουλειές. Άλλα και όσους έχουν ή δεν πληρώνονται ή παίρνουν τόσα λίγα που δεν τους φτάνουν να επιβιώσουν. Όλο αυτό το αδιέξοδο εσείς το δημιουργήσατε και τώρα ζητάτε απο εμάς τα ρέστα δε γίνετε


Πολύ αμφιβάλω αν κάποιος απο εσάς ξέρει τι βιώνει ο Έλληνας
αυτή τι στιγμή. Κλεισμένοι στο καβούκι σας ψάχνετε να βρείτε τι θα δώσετε στους δανειστές για να τους κάνετε να μας πετάξουν ενα κόκαλο.

Ο μόνος τρόπος για να πάρετε τους φόρους και να έρθει παλι η αισιοδοξία στους Ελληνες είναι να δημιουργήσετε θέσεις εργασίας αλλά οχι με μισθούς Βουλγαρίας φορολογία Φιλανδίας και τιμές σε αγαθά και υπηρεσίες Βελγίου!! Δεν συμβαδίζουν όλα αυτά.


Εκτός βέβαια αν θέλετε να μας πάρετε τα σπίτια και οτι άλλο έχουμε και να μας κλείσετε όλους φυλακή. Δηλαδή να μας εξοντώσετε. Νομίζω λοιπόν οτι ήρθε η ώρα να πάρουμε .Δε χρειάζεται να δώσουμε άλλα τρία χρόνια δίνουμε φτάνει πια ήρθε η ώρα να πάρουμε και άμα δεν μας δώσουν δε δίνουμε και εμείς άλλα. ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΡΕΠΗ ΔΙΑΊΩΣΗ

 

Πηγή:

~

Γερμανία: Ένοπλος κρατά ομήρους

Όπως ανέφερε το ΣΚΑΙ, πριν λίγο, αρκετούς ανθρώπους κρατά ομήρους ένοπλος σε διαμέρισμα στην Καρλσρούη στη νοτιοδυτική Γερμανία. Ανάμεσα στους ομήρους είναι ένας ή δύο δικαστικοί κλητήρες.
Το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια έξωσης. Σύμφωνα με την αστυνομία ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Η αστυνομία εκτιμά ότι υπάρχουν τραυματίες, αλλά δεν μπορούν να ξέρουν ούτε την κατάσταση της υγείας τους, ούτε τον αριθμό των ομήρων.

Το AP σημειώνει ότι υπάρχουν αναφορές για ένα νεκρό.

Επί τόπου έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας. Δεν έχει γίνει γνωστό αν η αστυνομία έχει επικοινωνήσει με τον ένοπλο.

Η περιοχή γύρω από το διαμέρισμα έχει αποκλειστεί.





~