Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Μόλις τέσσερις από τους 350 οίκους ανοχής λειτουργούν με άδεια


 

Χωρίς άδεια εξακολουθούν να λειτουργούν εκατοντάδες οίκοι ανοχής στην Αθήνα, παρά τους ελέγχους που πραγματοποιούν οι αρμόδιες αρχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις τέσσερις από τους 350 οίκους ανοχής στην περιοχή της Αθήνας λειτουργούν άδεια εκτιμά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Αυτό αναφέρει έγγραφο του Νίκου Δένδια, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Α. Γεωργιάδη. «Ο ακριβής αριθμός οίκων ανοχής στην περιοχή της Αθήνας δεν μπορεί να προσδιοριστεί λόγω των συχνών μεταβολών, καθώς άλλοι σφραγίζονται, άλλοι μεταστεγάζονται ή κλείνουν. Ωστόσο υπολογίζεται ότι λειτουργούν συνολικά πάνω από 350 οίκοι ανοχής, με αριθμό συνεχώς μεταβαλλόμενο, εκ των οποίων μόνο τέσσερις λειτουργούν με άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στο αποκαλυπτικό έγγραφο, ο κ. Δένδιας ενημερώνει ότι σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε οίκους ανοχής, καθώς και σε πιθανά μέρη διάπραξης των αδικημάτων περί εκδιδόμενων προσώπων. Αναφέρει, επίσης, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ διενεργούν ελέγχους και αναπτύσσουν επιχειρησιακή δράση στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και ιδίως στην περιοχή του Μεταξουργείου, στις οδούς Φυλής, Λιοσίων και στις καθέτους αυτών, όπου υφίστανται και λειτουργούν οίκοι ανοχής.



Πηγή:

~ Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιοι απολυμένοι έχουν δικαίωμα αυτασφάλισης; Δείτε αναλυτικά

Είτε πρόκειται για πλήρη είτε για μειωμένη σύνταξη...
Όλοι οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που έχουν απολυθεί στο χρονικό διάστημα από 15/07/2010 έως και 31/12/2012, είναι ηλικίας από 55 έως 64 ετών και παραμένουν άνεργοι, μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος για αυτασφάλιση, προκειμένου να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης λόγω γήρατος,είτε πρόκειται για πλήρη είτε για μειωμένη σύνταξη.
Αυτό αναφέρει διευκρινιστική εγκύκλιος της διεύθυνσης ασφαλίσεων του ΙΚΑ, ερμηνεύοντας το άρθρο 66 του ν.3996 («Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις»).

Σύμφωνα με το νόμο, οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ που είναι ηλικίας 55 έως 64 ετών, και έχουν απολυθεί δικαιούνται να προχωρήσουν σε αυτασφάλιση, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ομαδικές ή μεμονωμένες απολύσεις, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4.500 ημέρες ή 15 έτη ασφάλισης.
Ο εργοδότης που τους απέλυσε έχει την υποχρέωση να συμμετέχει στο κόστος της αυτασφάλισης με ποσοστό :

α) 50%, προκειμένου για ασφαλισμένους ηλικίας 55 έως 60 ετών και για χρονικό διάστημα μέχρι τη συμπλήρωση τόσο του ορίου ηλικίας όσο και των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης για τη λήψη πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος και

β) 80%, προκειμένου για ασφαλισμένους 60 έως 64 ετών και για χρονικό διάστημα ομοίως μέχρι τη συμπλήρωση τόσο του ορίου ηλικίας όσο και των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης για τη λήψη πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος.

Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται, οι συνταξιούχοι των άλλων φορέων ασφάλισης και του Δημοσίου, καθώς και όσοι κατά τον χρόνο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας έχουν συμπληρώσει αθροιστικά, τόσο το όριο ηλικίας, όσο και τις απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης για να λάβουν, πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος.



Πηγή:

~

"Νεανική Επιχειρηματικότητα, καινοτομία και τοπική αυτοδιοίκηση" στην Καλαμαριά

Εκδήλωση με θέμα "Νεανική Επιχειρηματικότητα, καινοτομία και τοπική αυτοδιοίκηση" διοργανώνουν την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στις 19:00 ο δήμος Καλαμαριάς...και το Εργαστήριο Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Εργαστήρι Νεανικής Επιχειρηματικότητας, απευθύνεται σε φορείς του Δήμου αλλά και σε όλους τους νέους και νέες της περιοχής που αναζητούν εναλλακτικές μορφές απασχόλησης μέσα από την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. 
Κατά τη διάρκειά της θα γίνει μια πρώτη γνωριμία με το πρόγραμμα «Εργαστήρι Νεανικής Επιχειρηματικότητας», το οποίο θα δώσει την ευκαιρία σε νέους και νέες του Δήμου να εκπαιδευτούν και να αποτελέσουν πολλαπλασιαστές-μέντορες της δράσης και να μεταδώσουν διαχρονικά την τεχνογνωσία που θα αποκτήσουν σε άλλους νέους της περιοχής μας.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

Σιδηρόπουλος Μωυσής, Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ

Βαρσακέλης Νικόλαος, Αν. Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ

Γωνιάδης Ηρακλής, Διδάκτορας σε ζητήματα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Γαλατσίδας Γεώργιος, Οικονομολόγος, υπ. Διδάκτορας

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2310 455988 και 6974035205 καθώς και στο site του προγράμματος http://auth-epixeirimatikotita.gr.




~

«Αδικος κόσμος» και ελπίδα για Οσκαρ

«Αδικος κόσμος» και ελπίδα για Οσκαρ

Προτάθηκε επισήμως από την Επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού,

Απόφαση με την οποία προτείνεται η συμμετοχή της ταινίας «Αδικος κόσμος» του σκηνοθέτη Φίλιππου Τσίτου, στις διαδικασίες του βραβείου Oσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας υπέγραψε o αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας. 

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση εκδόθηκε μετά τη γνωμοδότηση της Επιτροπής που συγκροτήθηκε για την επιλογή του κινηματογραφικού έργου που θα συμμετάσχει στις διαδικασίες για το βραβείο Oσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, η οποία διατυπώθηκε στη συνεδρίασή της στις 12 Σεπτεμβρίου 2012.




~

Βραβείο συντήρησης για τις Καρυάτιδες στο Μουσείο Ακρόπολης

Βραβείο συντήρησης για τις Καρυάτιδες στο Μουσείο Ακρόπολης

Τιμήθηκε από το International Institute for Conservation,
Με το Βραβείο Keck 2012 τιμήθηκε το Μουσείο Ακρόπολης από το International Institute for Conservation (Διεθνές Ινστιτούτο Συντήρησης) στην Βιέννη την περασμένη Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου. Το βραβείο αφορά στο πρόγραμμα του Μουσείου για την συντήρηση και αποκατάσταση των Καρυατίδων της νότιας πρόστασης του Ερεχθείου με χρήση τεχνολογίας λέιζερ. Η ιδιαιτερότητα μάλιστα της συγκεκριμένης απονομής έγκειται στην επιτυχία του Μουσείου Ακρόπολης να φέρει τους επισκέπτες σε άμεση επαφή με διαδικασίες που έως τώρα γίνονταν σε απροσπέλαστα εργαστήρια. Ετσι, από τον Δεκέμβριο του 2010 περισσότεροι από 2 εκατομμύρια επισκέπτες παρακολούθησαν τις εργασίες των συντηρητών συμμετέχοντας έτσι σε μία ιστορικής σημασίας μουσειακή διαδικασία.
Να σημειωθεί εξάλλου ότι η τεχνική λέιζερ που εφαρμόζεται στο Μουσείο είναι πρωτοποριακή και έχει αναπτυχθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης (ΙΗΔΛ - ΙΤΕ). Η ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα επιτρέπει την απομόνωση κάθε αγάλματος ενώ τα ειδικά προστατευτικά πετάσματα που την περικλείουν, εμποδίζουν την ακτινοβολία να βλάψει τους επισκέπτες, οι οποίοι παρακολουθούν σε οθόνη την εργασία της συντήρησης.
Το βραβείο Keck υιοθετήθηκε από το IIC το 1994, έπειτα από πρωτοβουλία του ζεύγους Sheldon και Caroline Keck, πρωτοπόρων στη συντήρηση έργων τέχνης. Η απονομή του γίνεται κάθε δύο χρόνια, «στο άτομο ή την ομάδα που έχει συμβάλλει κατά τον μέγιστο δυνατό τρόπο στην προώθηση της κατανόησης και εκτίμησης των επιτευγμάτων του έργου της συντήρησης», όπως αναφέρεται στο ιδρυτικό του.




~

Πειθαρχική δίωξη για τα επιδόματα τυφλότητας μαϊμού


 

Πειθαρχική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της έκδοσης των πλαστών πιστοποιητικών τυφλότητας από την υγειονομική επιτροπή της Ζακύνθου άσκησε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Όπως προκύπτει από στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα το ΙΚΑ , σε σύνολο 221 περιπτώσεων επιδοματούχων που επανεξετάστηκαν, το ποσοστό των μη τυφλών ανέρχεται στο 82,35%, ενώ το 17,65% των περιπτώσεων ήταν όντως τυφλοί. Το συνολικό ποσοστό των μη τυφλών είναι ωστόσο ακόμη μεγαλύτερο, δεδομένου ότι από τους 388 επιδοματούχους που εκλήθησαν για έλεγχο δεν προσήλθαν οι 146 (δηλαδή το 37,63% των κληθέντων).
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ΙΚΑ, από τα 221 άτομα που εξετάστηκαν, διαπιστώθηκε ότι 34 ήταν τυφλοί εφ’’ όρου ζωής, πέντε ήταν τυφλοί για ένας έτος, ενώ οι 182 δεν ήταν τυφλοί.



Πηγή:

~

Λαμία: Νταλίκα έπεσε σε γκρεμό - Για 2 ώρες έψαχναν τον οδηγό!


O οδηγός της νταλίκας που έπεσε στο γκρεμό τη νύχτα στο 7ο χλμ. Λαμίας-Δομοκού, έδωσε σημεία ζωής από το νοσοκομείο Γρεβενών και είναι σχετικά καλά στην υγεία του - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο του ατυχήματος...
Όπως ενημέρωσε την τροχαία πριν από λίγο άνθρωπος της εταιρείας στην οποία ανήκει η νταλίκα, ο 44χρονος οδηγός είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό τη Νεάπολη Κοζάνης. Μια ώρα περίπου μετά τα μεσάνυχτα έπεσε στο γκρεμό και γύρω στις 03.00 τον παρέλαβε άλλος οδηγός φορτηγού ο οποίος τον μετέφερε στο νοσοκομείο Γρεβενών.

Κανείς όμως μέχρι πριν από λίγο δεν είχε ενημερώσει τις αρχές που συνέχιζαν τις έρευνες, αφού δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, γύρω στις 06:00 το πρωί διερχόμενος οδηγός είδε το τεράστιο φορτηγό, όπως το βλέπετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν και ενημέρωσε την αστυνομία.
ΦΩΤΟ από lamiareport.gr
ΦΩΤΟ από lamiareport.grΦΩΤΟ από lamiareport.gr
ΦΩΤΟ από lamiareport.grΦΩΤΟ από lamiareport.gr

Από τις 07:00 το πρωί κλήθηκε η Πυροσβεστική και η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία, οι άνδρες της έψαχναν μέσα στα πουρνάρια τον άτυχο οδηγό. Η διπλή νταλίκα μετέφερε μέσα σε τελάρα εντόσθια πουλερικών και στο σημείο υπάρχει έντονη δυσοσμία.
ΦΩΤΟ από lamiareport.grΦΩΤΟ από lamiareport.g

~

Tρόμο σπέρνει το ναρκωτικό που σε κάνει "ζόμπι" στην Αθήνα!

Σκηνές που προκαλούν τρόμο διαδραματίζονται κάθε βράδυ στο κέντρο της Αθήνας καθώς κάνει θραύση το "πάμφθηνο" ναρκωτικό shisha, που μεταμορφώνει του χρήστες του σε... "ζόμπι".

Την «κοκαΐνη των φτωχών», όπως αποκαλείται το νέο παραισθησιογόνο ναρκωτικό που έχει κατακλύσεις τις πιάτσες του θανάτου, μπορεί κάποιος να την προμηθευτεί με τρία ευρώ τη δόση.

Δημιουργείται σε αυτοσχέδια εργαστήρια που μπορεί να βρίσκονται ακόμα και σε άλση της πρωτεύουσας. Βασικά συστατικά για την παρασκευή του συγκεκριμένου ναρκωτικού είναι τα υγρά μπαταρίας αυτοκινήτου, η χλωρίνη και ένας τύπος κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Το δυνατό παραισθησιογόνο μετατρέπει τον χρήστη για τουλάχιστον 20 ώρες σε ένα πολύ επιθετικό άτομο, με τεράστια δύναμη και υπερκινητικότητα.

Ανάμεσα σε αυτούς που κάθε φορά ρισκάρουν τη ζωή τους όταν έρχονται σε επαφή με τους χρήστες της συγκεκριμένης ουσίας, είναι και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που περιγράφουν στην Espresso τις σκηνές που αντικρίζουν κατά καιρούς.


«Πριν από ένα μήνα συναντήσαμε στην Ομόνοια έναν άντρα που είχε κόψει και τα δύο του χέρια. Το αίμα έτρεχε ποτάμι αλλά εκείνος δεν καταλάβαινε τίποτα. Αν και έχανε αίμα δεν έδειχνε σημάδια αδυναμίας, ήταν στην τσίτα και άρχισε να μας βρίζει» δηλώνει ο γενικός γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Αλέξης Κιτσόπουλος.

Ο υπεύθυνος τμήματος μοτοσικλετιστών του ΕΚΑΒ Κυριάκος Σιδηρόπουλος εξηγεί ότι υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που έκαναν ηρωίνη και πέρασαν στο shisha και σήμερα δεν τους αναγνωρίζει καθώς έχουν μείνει μισοί.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες του ΚΕΘΕΑ οι χρήστες του shisha γερνούν σε διάστημα έξι μηνών. Τις ζημιές που προκαλεί στον οργανισμό τους η ηρωίνη σε 20 χρόνια, το shisha τις προκαλεί σε ελάχιστο διάστημα.

Αρχικά το πρόσωπο και το σώμα του χρήστη γεμίζουν πληγές, η απώλεια βάρους είναι άμεση, το δέρμα γεμίζει ρυτίδες, τα δόντια σαπίζουν, ενώ καίγεται το λίπος στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα άνθρωποι 25 και 30 ετών να μοιάζουν αποστεωμένοι, ετοιμοθάνατοι, κάτι σαν ζωντανοί νεκροί.



Πηγή:

~