Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Νεκρός ο αδερφός του υφυπουργού Αμυνας – ενδείξεις για αυτοκτονία

ΚΑΜΑΡΕΣ ΜΑΝΗΣ
Ο οδηγός ταξί που είχε συμφωνήσει να παραλάβει τον άτυχο 61χρονο από το εξοχικό του, τον βρήκε νεκρό μέσα σε λίμνη αίματος το μεσημέρι της Κυριακής.
Νεκρός ο αδερφός του υφυπουργού Αμυνας - ενδείξεις για αυτοκτονία
Οπως αναφέρει το τοπικό messinea.gr, βρέθηκε πυροβολημένος και νεκρός στο εξοχικό του, στο χωριό Καμάρες της Μάνης, ο αδερφός του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στρατηγού Παναγιώτη Καράμπελα. Ο νεκρός, γεννηθείς το 1951, εντοπίστηκε μέσα σε λίμνη αίματος γύρω στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής.
Στο σημείο εξακολουθούν να βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ προανάκριση για το μυστηριώδες συμβάν διενεργείται από το αστυνομικό τμήμα Γυθείου και την Ασφάλεια Σπάρτης. ΈχεΙ ενημερωθεί βεβαίως και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, υποστράτηγος Ηλίας Γεωργόπουλος.
Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι πρόκειται για αυτοκτονία.
Νεώτερες πληροφορίες για το συμβάν που αιφνιδίασε τον πολιτικό κόσμο λένε ότι ο 61χρονος αδερφός του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, αντιστράτηγου εν αποστρατεία Παναγιώτη Καράμπελα, αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα στον κήπο του εξοχικού του σπιτιού, στην περιοχή Καμάρες Λακωνίας, δίπλα από το παραθαλάσσιο Σκουτάρι, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Γύθειο.
Το θύμα έφτασε στον συνοικισμό το πρωί της Κυριακής με φίλο του ταξιτζή με τον οποίο έδωσε ραντεβού για να τον παραλάβει το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Όταν ο ταξιτζής πήγε πάλι στο χωριό τον βρήκε μέσα σε λίμνη αίματος και δίπλα του εντοπίστηκε μια καραμπίνα.
Κατά πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο θάνατος πρέπει να επήλθε μεταξύ 9 το πρωί με δύο το μεσημέρι. Ο αδερφός του υφυπουργού ήταν γεννημένος το 1951, ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά. Οι λόγοι της τραγικής αυτοχειρίας πρέπει να είναι και οικονομικοί καθώς ο θανών ασχολείτο με την ανέγερση οικοδομών.
Προνάκριση διενεργείται από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας(αστυνομικό τμήμα Γυθείου).



Πηγή:Εθνος

~ Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Πόσο ακρίβυνε η ζωή στην Ελλάδα από το 2004 έως σήμερα

Πόσο ακρίβυνε η ζωή στην Ελλάδα από το 2004 έως σήμερα

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» στον ιδιωτικό τομέα ο βασικός μισθός είναι 586 ευρώ τον μήνα (το 2004 ήταν 559 ευρώ) ενώ στον δημόσιο τομέα έρχεται το τρίτο «κούρεμα» αποδοχών που φέρνει τις αμοιβές για το σύνολο των υπαλλήλων οκτώ χρόνια πίσω και για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων (όπως στις ΔΕΚΟ) ακόμη πιο παλιά.


Μόνο με την καθιέρωση του νέου μισθολογίου, που άρχισε να ισχύει ουσιαστικά από τις αρχές του έτους, ορισμένες κατηγορίες που είχαν υψηλά επιδόματα έχασαν ως και το
40% των αποδοχών τους, παρ’ ότι υπήρξε αύξηση των βασικών μισθών τους. Από αυτή την αύξηση ευνοήθηκε ένας πάρα πολύ μικρός αριθμός υπαλλήλων, όπως οι υπάλληλοι π.χ. του υπουργείου Παιδείας, που είχαν χαμηλά επιδόματα και έτσι κι αλλιώς πολύ χαμηλές αποδοχές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα,
τα πράγματα όμως είναι ακόμη χειρότερα για τους περίπου 1,5 εκατομμύριο ανέργους, των οποίων τα εισοδήματα έχουν υποστεί την πιο επώδυνη καθίζηση. Η άμεση υλοποίηση του τρίτου μνημονίου θα προκαλέσει την πιο βίαιη ως τώρα προσαρμογή σε χαμηλά επίπεδα του βιοτικού επιπέδου εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ωστόσο, και ενώ οι αμοιβές και τα εισοδήματα εργαζομένων, μικρομεσαίων, αγροτών και συνταξιούχων συρρικνώνονται - με τραγικό σε αρκετές περιπτώσεις τρόπο -,
οι τιμές της βενζίνης, του πετρελαίου θέρμανσης ή των εισιτηρίων είναι υψηλότερες ως και 350% σε σχέση με τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Ενδεχομένως το παστεριωμένο γάλα να πωλείται φθηνότερα από τότε, αλλά το στοιχείο αυτό δεν αποτελεί ένδειξη προσαρμογής των τιμών στα επίπεδα της πρώτης περιόδου του ευρώ αλλά μάλλον εξαίρεση που υποδηλώνει την ανάγκη της τάσης που πρέπει να επικρατήσει στον τομέα των τιμών στο σύνολο της αγοράς.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι σ’ όλες τις περιπτώσεις που το κράτος είχε την οποιαδήποτε εμπλοκή στη διαμόρφωση των τιμών, είτε άμεσα είτε έμμεσα, η απογείωση του έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ.
Μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτή των καυσίμων, οι τιμές των οποίων έχουν τριπλασιαστεί από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όπως επίσης των προϊόντων καπνού, των αλκοολούχων και μη ακοολούχων ποτών.

 


Πηγή: 

~

Ο ιδρυτής της McAfee καταζητείται για ανθρωποκτονία

Ο John McAfee, ο θρυλικός ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας αντιικού λογισμικού, καταζητείται από την αστυνομία της Μπελίζ, μιας μικρής χώρας της Κεντρικής Αμερικής, καθώς φέρεται να είναι ...ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία ενός αμερικανού εργολάβου από τη Φλόριδα που βρέθηκε νεκρός το Σάββατο το βράδυ στο σπίτι του στην κωμόπολη Σαν Πέντρο.

Οι δύο άνδρες βρίσκονταν σε αντιπαράθεση εδώ και καιρό για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Την περασμένη Τετάρτη, το θύμα κατέθεσε επίσημη καταγγελία κατά του McAfee στο γραφείο του δημάρχου, υποστηρίζοντας ότι ο McAfee πήγε στο σπίτι του και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα .

«Τον αναζητούμε για τη δολοφονία» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μπελίζ για τον McAfee. Διευκρίνισε πάντως ότι ακόμη δεν έχουν απαγγελθεί επίσημα κατηγορίες σε οποιονδήποτε ύποπτο, ούτε έχει γίνει κάποια σύλληψη ή κράτηση, αναφέρει ο skai.gr



~

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να προληφθεί 100%

Ο  του τραχήλου της μήτρας μπορεί να προληφθεί 100% χάρη στα τεστ Pap και HPV-  καθώς και με το εμβόλιο κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). Ο ιός HPV, που σε ποσοστό 99,7% ευθύνεται γι' αυτόν τον καρκίνο, μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή, ενώ η χρήση προφυλακτικού δεν προσφέρει πλήρη κάλυψη διότι η λοίμωξη μεταδίδεται και με απλή δερματική επαφή. Περίπου το 80% των σεξουαλικά ενεργών γυναικών και το 50% των ανδρών υπολογίζεται πως θα προσβληθούν σε κάποια στιγμή της ζωής τους από κάποιο τύπο του ιού HPV. Στις περισσότερες περιπτώσεις η λοίμωξη υποχωρεί μόνη της, ενώ σε ποσοστό 10% παραμένει και σταδιακά μετά από πολλά χρόνια μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο (κυρίως του τραχήλου της μήτρας). Αυτό όμως αφορά ορισμένους ογκογόνους τύπους του ιού.
Αν η γυναίκα κάνει τακτικά τεστ Pap οι αλλοιώσεις που προκαλεί ο ιός θα αναγνωριστούν έγκαιρα και μπορεί να θεραπευτούν με μία μικρή επέμβαση. Επειδή η αξιοπιστία του τεστ Pap φθάνει το 60-70%, αυτό θα πρέπει να επαναλαμβάνεται τακτικά ώστε ακόμη κι αν τη μία φορά δεν έχουν εντοπιστεί κυτταρικές αλλοιώσεις, να υπάρχει η δυνατότητα να εντοπιστούν στο επόμενο τεστ. Εξάλλου, η ανίχνευση του ιού στον τράχηλο της μήτρας μπορεί να γίνει με το HPV- τεστ, μια εξέταση με διαδικασία λήψης παρόμοια με αυτή του τεστ Pap. Η πιθανότητα να υπάρχει ταυτόχρονα μόλυνση και από τους 4 ή 2 τύπους του ιού που καλύπτουν, αντίστοιχα, τα εμβόλια είναι μικρότερη από 1%.
Ο ιός HPV εκτός από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας ευθύνεται για τους καρκίνους του αιδοίου, του κόλπου, του πέους, του πρωκτού, του στοματοφάρυγγα, τα γεννητικά κονδυλώματα και την αναπνευστική θηλωμάτωση του λάρυγγα. Αυτά επισήμαναν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο καθηγητής μαιευτικής-γυναικολογίας στο ΑΠΘ Θεόδωρος Αγοραστός και ο λοιμωξιολόγος διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης Ιωάννης Καβαλιώτης, τονίζοντας ότι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας πλήττει παγκοσμίως 500.000  κάθε χρόνο εκ των οποίων η μία στις δύο πεθαίνει.
«Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ένας ιδιαίτερος καρκίνος πρώτον γιατί ξέρουμε τα αίτιά του, δεύτερον γιατί αφορά νέες  με ό,τι αυτό σημαίνει για τη γονιμότητά τους , τρίτον είναι ο μόνος καρκίνος για τον οποίο υπάρχει εμβόλιο το οποίο προφυλάσσει και τέταρτον ο καρκίνος αυτός είναι από τους λίγους που μπορούν να προληφθούν με το Pap, το τεστ HPV καθώς και με τον εμβολιασμό», υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός.
Σήμερα κυκλοφορούν δύο εμβόλια κατά του ιού HPV. Το ένα προστατεύει από 4 στελέχη του ιού και έχει αποδειχτεί ότι προφυλάσσει από τα γεννητικά κονδυλώματα, τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τον καρκίνο του κόλπου και του αιδοίου, ενώ το δεύτερο προστατεύει από δύο στελέχη του ιού και έχει αποδειχτεί ότι προφυλάσσει από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μια γυναίκα, παρόλο που έχει εμβολιαστεί, μπορεί αργότερα να μολυνθεί από κάποιο άλλο ογκογόνο τύπο του HPV εκτός εκείνων που περιέχει το εμβόλιο και έτσι να κινδυνεύσει να εμφανίσει κυτταρικές αλλοιώσεις στον τράχηλο. Ο εμβολιασμός γίνεται σε τρεις δόσεις σε κορίτσια ηλικίας 12-15 ετών και σε νέες  ηλικίας 15-26 ετών. Όσον αφορά τη διάρκεια προστασίας που παρέχει το εμβόλιο, τα δεδομένα παρέχουν στοιχεία προστασία μέχρι 6 έτη. Να σημειωθεί ότι ακόμη και μετά τον εμβολιασμό θα πρέπει να γίνεται προληπτικά το τεστ Pap διότι το εμβόλιο προστατεύει σε ποσοστό 70%, ενώ ποσοστό 30% των καρκίνων του τραχήλου οφείλονται σε άλλους ογκογόνους τύπους του ιού.


~ Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Δύο έφηβοι καταδικάστηκαν για «υποκίνηση σε ανθρωποκτονία» μέσω Facebook


Ένα ζευγάρι εφήβων από την Ολλανδία καταδικάστηκε σήμερα Δευτέρα επειδή «υποκίνησε», μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ένα αγόρι να μαχαιρώσει μέχρι θανάτου μια 16χρονη έπειτα από έναν καυγά που είχαν μαζί της, όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο του Άρνχαϊμ.
«Καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια φυλάκιση και τρία χρόνια εγκλεισμό σε ψυχιατρική κλινική για νέους, από τα οποία το ένα έτος με αναστολή», δήλωσε η Μάρλου Νίτζλαντ, εκπρόσωπος του δικαστηρίου, διευκρινίζοντας ότι είναι η ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε ανηλίκους αυτής της ηλικίας.
Η νεαρή κοπέλα, η Πόλι, και ο φίλος της Ουέσλεϊ επικοινώνησαν μέσω τηλεφώνου και Facebook με ένα αγόρι, που την εποχή του συμβάντος ήταν 14 ετών, με το όνομα Ζινγκ Χουά, για να τον πείσουν να δολοφονήσει την Ουίνσι, ένα 16χρονο κορίτσι που είχε καυγαδίσει με την Πόλι για κάποια σχόλια στο Facebook.
Ο Ουέσλεϊ, που την εποχή του συμβάντος ήταν 17 ετών, ζήτησε τον Δεκέμβριο του 2011 από τον Ζινγκ Χουά να «κάνει κάποιον να σωπάσει». Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, ο Ουέσλεϊ υποσχέθηκε στον Ζινγκ Χουά ότι θα του δώσει 150 ευρώ «ή μερικά ποτά», αν δολοφονήσει την Ουίνσι.
Στις 14 Ιανουαρίου 2012 ο Ζινγκ Χουά μαχαίρωσε την Ουίνσι στην είσοδο του σπιτιού της στο Άρνχαϊμ. Από την επίθεση τραυματίστηκε και ο πατέρας της κοπέλας, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της πέντε ημέρες αργότερα. Ο Ζινγκ Χουά καταδικάστηκε τον Σεπτέμβριο σε έναν χρόνο φυλάκιση και τρία χρόνια εγκλεισμού σε ψυχιατρική κλινική, η ανώτατη ποινή που μπορούσε να του επιβληθεί.

Οι δικαστές έκριναν ότι η Πόλι και ο φίλος της πάσχουν από «διαταραχή προσωπικότητας», ενώ το επίπεδο κοινωνικής και συναισθηματικής τους εξέλιξης είναι κατώτερο του κανονικού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικαστηρίου.

Πηγή: ProtoThema.gr

~