Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Η χαμηλή φορολογία οδηγεί την Ιρλανδία εκτός ΔΝΤ...

Η Ιρλανδία φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη από τις τρεις χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται εκτός διεθνών αγορών , η οποία θα αποχαιρετήσει το ΔΝΤ. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Έντα Κένι, προαναγγέλλοντας την επάνοδο εντός του 2012 στις αγορές.
«Από όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, η Ιρλανδία αποτελεί το παράδειγμα», δήλωσε ο Κένι σε συνέντευξη που έδωσε στην...
τηλεόραση του Bloomberg.
Και πρόσθεσε ότι η Ιρλανδία βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να πει πρώτη «αντίο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι φέτος η κυβέρνησή του ελπίζει να πετύχει με το παραπάνω τον στόχο που έχει θέσει για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 10,6% του ΑΕΠ.
Η Ιρλανδία είναι η τέταρτη πλέον φιλική χώρα για επενδύσεις στον κόσμο στη λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό Forbes -η Ελλάδα βρίσκεται στην 68η θέση.
 Το μείζον συγκριτικό πλεονέκτημα της Ιρλανδίας είναι η πολύ χαμηλή φορολόγηση των επιχειρήσεων (12,5%). 
Η κυβέρνηση του Δουβλίνου είχε αρνηθεί να αυξήσει το συντελεστή αυτό, όπως απαιτούσε η «τρόικα» για να συνεχίσει την εκταμίευση των δόσεων της εξωτερικής βοήθειας προς τη χώρα.


Πηγή:

~ Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

'Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για την ελεγχόμενη χρεοκοπία και όχι μόνο

Τι θα συμβεί αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση;
H χώρα δεν έχει υποχρεώσεις προς ξένους δανειστές πριν από τον Ιανουάριο. Τα ομόλογα που λήγουν τον Δεκέμβριο είναι αυτά που έχουν δοθεί προς τις φαρμακοβιομηχανίες για την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου. Τα έχουν στα χέρια τους ελληνικές βιομηχανίες και ελληνικές τράπεζες. Αυτές θα την «πληρώσουν».

Επίσης, εννοείται ότι δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν όλοι οι μισθοί και οι συντάξεις, τουλάχιστον μετά τα μέσα Δεκεμβρίου. Ακόμη κι αν αυξηθούν τα έσοδα της έκτακτης εισφοράς, που έφτασαν τα 650 εκατ. ευρώ μέχρι τα ......
τέλη Σεπτεμβρίου, και χρησιμοποιηθούν τα πρώτα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, ύψους περίπου 850 εκατ. ευρώ (αν και το τελευταίο δεν επιτρέπεται με βάση το νόμο), στο τέλος κάθε μήνα το Δημόσιο πρέπει να εκταμιεύει 1,8 δισ. ευρώ περίπου για μισθούς και συντάξεις. Επομένως, πιθανώς μισθοί και συντάξεις θα δίνονται κουρεμένα έως ότου δοθεί λύση, όποια κι αν είναι αυτή.
Αυτό θα έχει προφανώς ευρύτερες συνέπειες, καθώς δεν θα μπορούν να πληρωθούν δόσεις δανειοληπτών σε τράπεζες.
Ο μεγαλύτερες κίνδυνος είναι να προκληθεί πανικός ότι επίκειται χρεοκοπία και να επιχειρηθούν μαζικές αναλήψεις καταθέσεων.
Οι δανειστές μας είχαν, σύμφωνα με μια εκδοχή, εξετάσει το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η δόση για λόγους άσκησης πίεσης. Eδώ που έχουμε φτάσει όμως, ο εκβιασμός αυτός έχει χάσει πλέον το νόημά του.

Γιατί όχι σε ένα γενναίο κούρεμα της τάξης του 50%;

Επί της αρχής, είναι σωστό να υποστούν οι τράπεζες τις συνέπειες της απερίσκεπτης ή κερδοσκοπικής πρακτικής τους στο παρελθόν, όταν δάνειζαν το ελληνικό κράτος κλείνοντας τα μάτια στους κινδύνους. Αυτό άλλωστε υποστηρίζει και η «ηθικολόγος» Γερμανία. Ομως, αν οι τράπεζες καταρρεύσουν θα την πληρώσουν και οι πελάτες τους. Για να προστατευθούν οι καταθέτες πρέπει να στηριχθούν οι τράπεζες, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Τα πράγματα είναι χειρότερα για τα ασφαλιστικά ταμεία, για τα οποία δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα αντίστοιχο ταμείο. Το κράτος πρέπει να βρει πηγή χρηματοδότησής τους, προκειμένου να εξακολουθήσουν να πληρώνουν τις συντάξεις.
Η Ελλάδα για να μπορέσει να ελέγξει και να διαχειριστεί τις επιπτώσεις ενός μεγάλου κουρέματος πρέπει να έχει εξασφαλίσει τη διάθεση ενός ποσού 70-100 δισ. ευρώ (επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και των Ταμείων, αντικατάσταση βραχυχρόνιου δανεισμού - τρίμηνα και εξάμηνα έντοκα γραμμάτια -, κάλυψη στοιχειωδών αναγκών λειτουργίας ενόψει και της πιθανής έως βέβαιης κατάρρευσης εσόδων κ.λπ.). Εκτός του ότι μέρος του οφέλους από το κούρεμα «χάνεται» αμέσως με τον νέο δανεισμό, ο μόνος «πρόθυμος» δανειστής μπορεί να είναι η τρόικα. Θα τα δώσει; Αν υπάρξει συμφωνία για ελεγχόμενη χρεοκοπία, μάλλον ναι. Ασφαλώς, όμως, δεν θα το κάνει χωρίς δεσμεύσεις για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους μετά το βαθύ κούρεμα. Για τους πολίτες αυτό θα σημαίνει «άγρια λιτότητα».
Δεδομένου ότι το ποσοστό του χρέους που κατέχουν ξένες τράπεζες είναι μικρό (αν εξαιρεθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), όσοι είναι αντίθετοι στην ιδέα του μεγάλου κουρέματος υποστηρίζουν ότι δεν έχει νόημα να προκληθεί όλη αυτή η αναστάτωση και οι κίνδυνοι για τόσο μικρό όφελος. Από τα 135 δισ. ευρώ που προβλέπεται να «ρυθμιστούν» με βάση τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, μόνο τα 45 κατέχουν οι ξένοι. «Θα χρεοκοπήσουμε, λοιπόν, ενάντια στον εαυτό μας;» διερωτάται στέλεχος ασφαλιστικού οργανισμού.
Υπάρχει περίπτωση να βγούμε προσωρινά από την ευρωζώνη;
Κανένας από τους αναλυτές δεν το θεωρεί πιθανό αυτή τη στιγμή, αν και δεν το αποκλείουν για αργότερα. Το ενδεχόμενο αυτό συνδυάζεται με την έναρξη λειτουργίας του μόνιμου Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ESM), που προβλέπει τη δυνατότητα «ελεγχόμενης» χρεοκοπίας σε κράτος-μέλος της ευρωζώνης. Κάτι που σύμφωνα με ορισμένους, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, συνεπάγεται και «οικειοθελή» αναστολή της συμμετοχής του σε αυτήν. Εάν η επόμενη μέρα της ελεγχόμενης χρεοκοπίας δεν εξασφαλίζει μια πορεία σύγκλισης με τους εταίρους της ευρωζώνης, η αναστολή, τουλάχιστον της συμμετοχής στην ευρωζώνη, θα είναι σε μερικά χρόνια επιθυμητή από την ίδια τη χώρα μας. Κανονικά, ο ESM προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία το 2014, ωστόσο επιχειρείται, κυρίως από τη Γερμανία, η επίσπευση της λειτουργίας του για το καλοκαίρι του 2012.
Στο ερώτημα τι θα σήμαινε μια προσωρινή ή μόνιμη έξοδος από την ευρωζώνη, οι περισσότεροι αναλυτές απαντούν με τη λέξη «καταστροφή». Επισημαίνουν το πρόβλημα με τις εισαγωγές ακόμη και εντελώς απαραίτητων προϊόντων (τρόφιμα, πετρέλαιο, φάρμακα), τον πανικό, την απόσυρση των καταθέσεων από τις τράπεζες, τα περιοριστικά μέτρα που ως εκ τούτου ίσως καταστούν αναπόφευκτα, την απώλεια της αγοραστικής αξίας των μισθών, την αύξηση της αξίας του δημοσίου χρέους, την πιστωτική ασφυξία. 
 
 
 

~

Εσείς οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δεν φοβάστε μην μπουκάρουν τις νύχτες οι κολασμένες ψυχές των συμπολιτών σας;

Από τον Ρήγα Φεραίο
Φτάνει πια ρε υποτελή  γιουσουφάκια  της Τρόικας!
Ορθώστε επιτέλους το ανάστημά σας!
Εσείς οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πως αντέχετε να κοιτάτε τον εαυτό σας στο καθρέφτη;
Δεν φοβάστε μην πεταχτεί ένα χέρι από μέσα και σας αρχίσει στα χαστούκια;
Δεν τρέμετε τις  νύχτες που κοιμάστε μην μπουκάρουν στις κρεβατοκάμαρές σας οι κολασμένες ψυχές των Ελλήνων και σας κατασπαράξουν;
Πως μπορείτε να βουλιάζετε τη χώρα στην εξαθλίωση  όταν είναι προφανές το αδιέξοδο της συνταγής;
Γιατί δε μπορείτε να δείτε  βρε νάνοι της Ιστορίας λίγο πιο πέρα από τη πάρτη σας και τις οικογένειές σας τα δράματα της διπλανής πόρτας;
Ποιος σας δίνει το δικαίωμα να λεηλατείτε τις ζωές μιας ολόκληρης γενιάς;
Ποιος σας βεβαιώνει ότι θα συνεχίσετε ατιμώρητοι τον δολοφονικό σας κρεσέντο;
Ποιος;


Πηγή:

~

«ΣΧΕΔΟΝ 20 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΨΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ»


Σε σχεδόν 20 δισ. ευρώ υπολογίζονται τα κεφάλαια που έχουν «κρύψει» Έλληνες στην Ελβετία, σύμφωνα με τον διευθυντή του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης (TJN) Τζον Κρίστενσεν, ο οποίος υποστηρίζει πως το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων αυτών είναι αδήλωτα στην εφορία. Σε...
συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο Τζ.Κρίστενσεν περιγράφει τη φοροδιαφυγή σαν «βόμβα» στα θεμέλια της οικονομίας, συμβουλεύοντας την Αθήνα να εξουδετερώσει τους φορολογικούς παραδείσους και να ζητήσει ενίσχυση των διαδικασιών ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παραδοσιακά, αναφέρει, οι Έλληνες προτιμούν ευρωπαϊκούς φορολογικούς παραδείσους λόγω της εύκολης πρόσβασης, όπως Βρετανία, Ελβετία, Λουξεμβούργο και Λιχτενστάιν.

Ο αξιωματούχος εκτιμά επίσης ότι μια συμφωνία με την Ελβετία όπως της Γερμανίας δεν θα απέδιδε καθώς οι λογαριασμοί για να φορολογηθούν θα πρέπει να είναι ονομαστικοί και η πλειονότητα έχει τις καταθέσεις σε όνομα εταιρείας που συνήθως είναι off shore.



Πηγή:

~

Η στρατηγική του Κόμματος του Μνημονίου

Έχουν μια μοναδική στρατηγική: Απλή και επικίνδυνη

Ποια είναι η στρατηγική του Κόμματος του Μνημονίου, από τη διαπλοκή και την κυβέρνηση μέχρι τους ξένους;
Μία και μοναδική: να σπάσουν την ραχοκοκαλιά των εργαζομένων, πολιτικά και ηθικά, και να οδηγήσουν την χώρα σε μια βαθιά εσωτερική υποτίμηση. Να γίνει η Ελλάδα πιο φτωχή και ταυτόχρονα πιο φτηνή χώρα για τους έχοντες και κατέχοντες. Δηλαδή, να συνεχίσει η εσωτερική υποτίμησή της.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;
Σημαίνει να περιορίζονται τα εισοδήματα των μισθωτών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών, ενώ, ανάλογα, να φτηνύνουν οι ιδιοκτησίες τους.

Αρχικά κτυπήθηκαν τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, όπως είναι οι συλλογικές συμβάσεις. Κατόπιν μειώθηκαν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα και κουρεύτηκαν εκείνοι στο δημόσιο. Επίσης το κράτος απαλλάχτηκε με δικές του αποφάσεις, σε συνεργασία με την τρόικα, από δεσμεύσεις έναντι των συνταξιούχων. Οσο κλαίγεται το ελληνικό δημόσιο έναντι των ξένων δανειστών ότι δεν θα χάσουν ούτε ένα σεντς, τόσο κυνικό αποδεικνύεται έναντι των δανεικών που έχει πάρει για συντάξεις και το εφάπαξ.
Η συνολική πρόθεση της κυβέρνησης και της τρόικας είναι να μειωθεί το εισόδημα από μισθούς και συντάξεις σε λιγότερο από το σημερινό 50%. Θα έλεγα στο 50%, αλλά στους αρχικούς σχεδιασμούς έχει προστεθεί η ανικανότητα των κυβερνόντων να κάνουν αυτά που είχαν αρχικά συμφωνήσει με την διαπλοκή και κατά προέκταση των ξένο παράγοντα. Αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να αναμένω η εσωτερική υποτίμηση να ξεπεράσει το 50%.
Η χαμηλή πληρωμή της μισθωτής εργασίας σημαίνει κατάργηση ιστορικών κατακτήσεων της. Εύκολη πρόσβαση για το ξένο κεφάλαιο σε εργατικά χέρια με σχετικά καλύτερη μόρφωση από ότι στον τρίτο κόσμο και γεωγραφικά πλησιέστερα στις χώρες-κέντρα που προωθούν αυτή την πολιτική.
Στη δεύτερη φάση της υποτίμησης, έχει προστεθεί η «αποφασιστική» μείωση της αξίας της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας. Η επίθεση άρχισε με τους πολλαπλούς φόρους επί της κατοικίας καθώς και το «τέλος της ιδιοκτησίας».
Σε λίγο καιρό, οι φόροι πάνω στην κατοικία θα υπερβαίνουν το νοίκι που θα πλήρωνε κάποιος αν έμενε σε διαμέρισμα / σπίτι τρίτου. Επίσης, η μείωση της αξίας της ιδιοκτησίας του, έχει ως επίπτωση να αλλάζει ο λόγος ανάμεσα σε αυτήν και την εξυπηρέτηση του στεγαστικού δανείου με την οποία αγοράστηκε. Ας μην ξεχνάμε ότι η μεγάλη φούσκα ακινήτων που έσκασε στις ΗΠΑ οφείλεται ακριβώς σε αυτές τις δύο μετακινήσεις. Όταν, δηλαδή, η δόση δανείου είναι μεγαλύτερη από το τυχόν νοίκι που θα πλήρωνε κανείς καθώς και το υπόλοιπο του προς αποπληρωμή δανείου είναι μεγαλύτερο της αξίας του σπιτιού, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην παρατήσει κανείς σπίτι και δάνειο.
Ασφαλώς αυτό δεν γίνεται έτσι απλά, διότι υπάρχουν πολλοί οικονομικοί και συναισθηματικοί δεσμοί με την μικρή και μεσαία ιδιοκτησία, καθώς και νομικοί δεσμοί έναντι των δανειστών. Οι τελευταίοι έχουν εξασφαλίζει στην Ελλάδα ιδιαίτερα σκληρούς όρους σε βάρος των δανειζόμενων.
Η εσωτερική υποτίμηση / απαξίωση της αξίας της εργασίας και ιδιοκτησίας όσων είναι μισθωτοί , συνταξιούχοι και μικρομεσαίοι, συμβαδίζει με την απαξίωση της ίδιας της χώρας. Των μετοχών των δημόσιων (αλλά και πολλών ιδιωτικών) εταιρειών καθώς και του ορυκτού πλούτου.
Με αυτή την υποτίμηση είναι σε θέση τμήματα της λαμογιάς / διαπλοκής καθώς και μεγάλοι υπερεθνικοί κολοσσοί να αγοράσουν φτηνά τις πηγές πρώτων υλών που δεν διαθέτουν καθώς και σημαντικά δίκτυα. Κατόπιν να κερδίσουν από τις υπεραξίες που θα δημιουργηθούν, με την αξιοποίησή τους στις διεθνείς αγορές σε τιμές διεθνείς και όχι εσωτερικής υποτίμησης, ενώ να διασφαλίσουν και την άμεση αξιοποίηση των πρώτων υλών που θα ελέγχουν. Σε αυτό τους βοηθά και το γεγονός ότι ο Νέος Ραγιαδισμός τους μπάζει στο εσωτερικό του ελληνικού κράτους ως ελεγκτές και γνώστες κάθε λεπτομέρειάς του!

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ



~

Γιατροί του Κόσμου: SOS για τους...Έλληνες άπορους


Τα πολυϊατρεία στα οποία μπορείτε να πάτε τα φάρμακα είναι:
Αθήνα, Σαπφούς 12, Πλατεία Κουμουνδούρου, τηλ. 210 3213150
Θεσσαλονίκη, Ίωνος Δραγούμη 65, τηλ. 2310 566641
Χανιά, Μπόνιαλη 12, τηλ. 28210 23110

Πέραμα, Αριστείδου 5 & Ξενοφώντος
Έως και κατά 90%, σε διάστημα μόλις δυο μηνών, έχουν αυξηθεί οι άποροι ασθενείς που απευθύνονται στα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου. Στην υποδομή του Περάματος οι άνθρωποι που ζητούν δωρεάν παροχή στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι αποκλειστικά Έλληνες.
 Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση απευθύνει έκκληση
στην κοινή γνώμη για τη διάθεση απλών
πλην αναγκαίων φαρμάκων.

Τη δραματική αύξηση εκείνων που αδυνατούν να διασφαλίσουν τη στοιχειώδη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας επιβεβαιώνει στο tvxs.gr η γενική διευθύντρια της Ελληνικής Αντιπροσωπείας των Γιατρών του Κόσμου Ευγενία Θάνου, η οποία τονίζει ότι από το Σεπτέμβριο η προσέλευση του κόσμου στα πολυϊατρεία της ΜΚΟ έχει αυξηθεί κατά 90% στο Πέραμα, κατά 60% στη Θεσσαλονίκη και κατά 30% στην Αθήνα. Σταθερή είναι η εικόνα στα Χανιά.
Περιγράφοντας το προφίλ των ανθρώπων που καταφεύγουν στους Γιατρούς του Κόσμου προκειμένου να ικανοποιήσουν βασικές ιατροφαρμακευτικές ανάγκες, εκτός από τους -παγιωμένους ως ενδιαφερόμενους- μετανάστες, η κ. Θάνου κάνει λόγο για Έλληνες όλων των ηλικιών, άνεργους, πρώην φυλακισμένους ή μέχρι πρότινος κάτοχους μικρών μαγαζιών και βιοτεχνιών που χρωστούν στα ασφαλιστικά τους ταμεία και άρα δεν δικαιούνται περίθαλψης. 
Επίσης, «φωτογραφίζει» χαμηλοσυνταξιούχους των 300 ευρώ οι οποίοι -καθώς πάσχουν από κάποιο χρόνιο νόσημα και λαμβάνουν σε μηνιαία βάση τα απαιτούμενα φάρμακα, οφείλουν να συνεισφέρουν με μια συμμετοχή της τάξης των 5 ευρώ- αναγκάζονται να απευθύνονται στους Γιατρούς του Κόσμου, μια και «με αυτά τα χρήματα αγοράζουν το ψωμί της εβδομάδας». Μάλιστα, στα πολυϊατρεία της ΜΚΟ απευθύνονται και ασθενείς που προηγουμένως έχουν εξεταστεί από δημόσια νοσοκομεία τα οποία, ωστόσο, ενίοτε αδυνατούν να παρέχουν τα φάρμακα που χρειάζονται για τη θεραπεία. Δεν λείπουν και οι μητέρες οι οποίες επιθυμούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους ή γενικότερα πολύτεκνες οικογένειες που χρήζουν ιατρικής εξέτασης.
Η αυξημένη προσέλευση δημιουργεί πρόβλημα στην Οργάνωση να ανταποκριθεί. «Χορηγούμαστε μόνο από τον κόσμο. Όποτε έχουμε έλλειψη φαρμάκων, απευθυνόμαστε στα σχολεία, σε διάφορους φορείς ή σε φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες το τελευταίο διάστημα δεν ανταποκρίνονται ιδιαίτερα», αναφέρει η κ. Θάνου, εξηγώντας ότι απαιτούνται άμεσα κυρίως αντιβιώσεις, αντιβηχικά, παυσίπονα, σκευάσματα για το στομάχι, δερματολογικές αλοιφές (κυρίως για άστεγους) και φάρμακα για καρδιοπαθείς ή υπερτασικούς. Αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, η ίδια επισημαίνει την υψηλή ανεργία. Για τα Χανιά αναφέρει ως κύριο χαρακτηριστικό την πύκνωση των μεταναστών, η προσέλευση των οποίων αυξάνεται επίσης στα πολυϊατρεία της ΜΚΟ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κινητές μονάδες της ΜΚΟ αναγκάζονται να επισκέπτονται κέντρα υγείας της περιφέρειας (πιο πρόσφατο παράδειγμα η Πάτμος), όπου σημειώνεται σοβαρή έλλειψη προσωπικού. Σύμφωνα με την κ. Θάνου, δεν υπάρχουν ούτε γιατροί να υπογράψουν τα έγγραφα που χρειάζονται οι μαθητές για να κάνουν γυμναστική.

Ακολουθεί η σχετική επείγουσα έκκληση των Γιατρών του Κόσμου:
Το τελευταίο διάστημα, σαν επακόλουθο της αυξανόμενης φτώχειας που οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση, τα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα δέχονται ένα δραματικά αυξανόμενο αριθμό ασθενών. Χιλιάδες άποροι άνθρωποι χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας (μετανάστες, αλλά και  Έλληνες πολίτες πλέον) συνωθούνται για δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, με αποτέλεσμα τα δωρεάν φάρμακα να εξαντλούνται. Κάνουμε έκκληση για μία ακόμα φορά, στην ευαισθησία των Ελλήνων πολιτών για απολύτως αναγκαίο φαρμακευτικό υλικό.
 
Πιο συγκεκριμένα, χρειαζόμαστε ΑΜΕΣΑ:
1)  Αντιβιοτικά
2)  Αντιπυρετικά
3)  Αντιβηχικά δισκία
4)  Αντιδιαβητικά δισκία
5)  Φάρμακα για το στομάχι
6)  Δερματολογικές αλοιφές

Πολυϊατρεία :
Αθήνα , Σαπφούς 12 , Πλατεία Κουμουνδούρου, τηλ. 210 3213150 Θεσσαλονίκη, Ίωνος Δραγούμη 65 , τηλ. 2310 566641 Χανιά, Μπόνιαλη 12 , τηλ. 28210 23110

- ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ
- ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ) ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΙΚΤΑ) ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ.
- ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ (ΚΟΥΠΟΝΙ) ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΠΩΣ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ.
- ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΛΗΞΗΣ ΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ -ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΑΠΦΟΥΣ 12 ΑΘΗΝΑ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ Η ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΤΗΛ 6937132999.
-ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΛΙΣΤΑ. ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΚΤΟΣ ΛΙΣΤΑΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ.
- ΣΕ ΟΣΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

ΛΙΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Accupron 20 mg
Accuretic
Aerolin inhaler
Amoxil
Aprovel
arcoxia
Atorvastatin 20
Augmentin
Berovent inhaler
Brufen
Ceclor
Celebrex
Ciproxin
Co Aprovel
Co Diovan
Daflon
daonil
Depakine Chrono
depon
diamicron
Diovan
efexor
Eucreas
Flixotide inhaler
Glucophage
Klaricid
Laprazol
Legofer
lipitor
Lobivon
Lopresor 100mg
Meloxicam
Mesulid
Nexium
Normell
Norocin
Norvasc
Nozinan
olartan
olmetec
Omacor
Omeprazol
omnic tocas
Pancoran
Plavix (Clopidogrel)
ponstan
Pradif tocas
Salospir 100mg
Seractil
seretide diskus
seropram
Seroquel 100 , 200, 300, 400 mg
Simvastatin 20mga
singulair 5+ 10 mg
solosa
Symbicort
Tenormin κυριως 100mg
Triatec
voltaren (Ολα εκτος ενεσιμο)
Xozal
Zantac
Zinadol
Zirtek
Zodin
Zyprexa
Επιδεσμικο υλικο και γαζες
Ινσουλινες ολων των ειδων, κυριως Lantus Ολα τα αντιβηχικα σιροπια και χαπια. Ολες τις κρεμες και αλοιφες.
Σύριγγες ινσουλίνης και γαζες fucidin

Για περισσότερες πληροφορίες:
Κανάκης Νικήτας,
Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου
Τηλ: 2103213150, Κιν.: 6948504756
,
info@mdmgreece.gr

~

Χρεοκοπημένοι...

Της Κυρας Αδαμ
Οι Ευρωπαίοι εταίροι - δανειστές - πάτρωνες έχουν σηκώσει ψηλά τα χέρια με την Ελλάδα. Η κυβέρνηση στην Αθήνα επιδίδεται σ' ένα ξέφρενο ράλι εισπρακτικών μέτρων, απειλώντας τους πολίτες ότι αν δεν τα πληρώσουν, οι Ευρωπαίοι δεν θα μας πληρώσουν.
Την ίδια στιγμή το χρέος τρέχει ανεξέλεγκτο, το έλλειμμα ξεφεύγει μονίμως και οι πολίτες βρίσκονται με τα μυαλά στα κάγκελα ανάμεσα σε....
λογαριασμούς, χαράτσια, μειώσεις μισθών και συντάξεων -πριν από τις απολύσεις.
ΜΕΣΑ σ' αυτό το σκηνικό κινείται ξυλάρμενη η χώρα, με ζοφερό παρόν και άδηλο μέλλον.
ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ εταίροι - δανειστές - πάτρωνες δεν κρύβουν την έντονη δυσφορία τους απέναντι στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ευθέως πλέον ότι δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Η ευρωπαϊκή δυσπιστία είναι πλέον ολοφάνερη.
Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ της Αθήνας ότι δεν έχει επιτύχει το στόχο για το έλλειμμα του 2011, το οποίο μυστηριωδώς τραβάει μόνον την ανηφόρα, καθυστερεί όχι μόνον την 6η δόση του αρχικού δανείου, αλλά έχει ανοίξει διάπλατα και ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης τη συζήτηση για το αν, πόσο, πώς και πότε θα κουρευτεί το ελληνικό χρέος. Οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να καταλήξουν σε μια θέση και μια απόφαση, αφού δεν μπορούν να σταθμίσουν, εκτός των άλλων, πόσο θα «πειραχτούν» και οι δικές τους τράπεζες από την κίνηση αυτή.
ΕΤΣΙ παρατείνουν το καθημερινό μαρτύριο για την Ελλάδα, διαβεβαιώνοντάς την -για την ώρα- ότι μέχρις ότου αποφασίσουν τι θα κάνουν τελικώς με την περίπτωσή της, δεν θα αφήσουν να βγει η Ελλάδα από το ευρώ.
ΣΤΗΝ Αθήνα, η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει στους εταίρους ότι «θα τα κάνει όλα» και «στο ακέραιο». Και κάνει ό,τι μπορεί για να ανησυχήσει και να εκνευρίσει ακόμη περισσότερο τους δανειστές -πάτρωνές της.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ το μόνο που έχει καταλάβει είναι ότι πρέπει «να μαζέψει λεφτά» για να ικανοποιήσει τους Ευρωπαίους «σαδιστές». Και το έκανε και εξακολουθεί να το κάνει με αμείωτο σαδισμό και η ίδια. Μειώνει οριζοντίως και καθέτως μισθούς και συντάξεις, βάζοντας υπέρμετρα χαράτσια σε ό,τι στέκεται και κινείται. Με δυο λόγια, δημιουργεί η ίδια συνθήκες «ρουμανοποίησης» της χώρας, πράγμα που δεν άφησε να πέσει κάτω ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ακόμη, άνοιξε τον ασκό της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων, σαν αυτόματη θεριστική μηχανή -300 εκατομμύρια θα αποδώσει όλα κι όλα αυτός ο «άθλος» της κυβέρνησης.
Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ δεν πρόκειται να σταματήσει, αφού είναι βέβαιο -η τρόικα το λέει, οι εταίροι το υπαινίσσονται- ότι θα χρειαστούν «και άλλα μέτρα» για να σταθεί η Ελλάδα στο ύψος των δεσμεύσεών της.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ έτσι τυχαία η εμφάνιση στο καθημερινό λεξιλόγιο της «χρεοκοπίας» και της «πτώχευσης».
ΑΡΚΕΙ να μην το πιστέψουμε. Σημερινοί χρεοκοπημένοι και πτωχοί τω πνεύματι δεν μπορούν να σημαδέψουν την τύχη ενός λαού για τα επόμενα τριάντα και πλέον χρόνια.



Πηγή:

~ Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Η Μέρκελ μιλάει για το Project Helios


Εν όψει των «διαπραγματεύσεων» με τον κύριο für Wirtschaft und Technologie, Philipp Rösler, θα σας παραθέσω μία ειδησούλα από το Reuters,
  Η Μέρκελ υπαινίσσεται ότι θα κόψει κι άλλο τις ηλιακές επιδοτήσεις
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel είπε την Τρίτη ότι θα έπρεπε να μειωθούν οι επιδοτήσεις σε ηλιακή ενέργεια, και θα είχε περισσότερο νόημα να αντλείται ηλιακή ενέργεια στο μέλλον από μέρη όπως η Ελλάδα, όπου έχει περισσότερο ήλιο.
 Η Μέρκελ είπε ότι ενώ η αιολική ενέργεια βαίνει να γίνει εμπορικά βιώσιμη στην Γερμανία, δεν φαίνεται αυτό να ισχύει για την ηλιακή ενέργεια.
 Τα τελευταία δύο χρόνια, η Γερμανία μείωσε δραστικά τα λεγόμενα feed-in-tariffs,  μέσω των οποίων οι επενδυτές ελάμβαναν εγγυημένη απόδοση στην παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια.
 «Αλλά δεν είμαι σίγουρη αν θα πρέπει να ασχολούμαστε με αυτό περαιτέρω» είπε η Μέρκελ σε συνέδριο του CDU στο Magdeburg.
 Η Ευρώπη είναι μακράν η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για ηλιακή ενέργεια, αν και αυτή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από κρατικές επιδοτήσεις επειδή η ηλιακή ενέργεια είναι οκτώ φορές πιο ακριβή από συμβατικές μορφές όπως το κάρβουνο ή το αέριο.
 Ο κλάδος άνθησε από το 2000 με τους επενδυτές να σπεύδουν να πάρουν μερίδιο από το «επόμενο κελεπούρι» εν μέσω ανησυχιών για την κλιματική αλλαγή και νέους στόχους που ενθάρρυναν Κράτη να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα.
 Αλλά τώρα, οι Κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, στριμωγμένες για μετρητά, και αντιμέτωπες με δανειακές κρίσεις και εύθραυστες οικονομικές αναπτύξεις, μειώνουν την υποστήριξή τους στα ηλιακά, για να μειώσουν το κόστος της παραγωγής τους και να κάνουν την βιομηχανία τους πιο ανταγωνιστική.
 Η Μέρκελ είπε ότι δεν θα ήταν ορθολογικό για τόσες πολλές επιδοτήσεις να πηγαίνουν σε ένα κλάδο, που σε τελευταία ανάλυση παράγει λίγη μόνο ενέργεια.
Εν όψει λοιπόν των «διαπραγματεύσεων», παρακαλώ τους «διαπραγματευτές» να αναλογιστούν εάν είμαστε πλούσια χώρα χωρίς δημοσιονομικά προβλήματα, με πολλά μετρητά, και χωρίς προβλήματα ανάπτυξης, και εάν αντέχουμε χώρος εναπόθεσης Γερμανικών gadgets. Ναι, έχουμε περισσότερο ήλιο από την Γερμανία (η διαθεσιμότητα εκεί θα είναι περί το 15%, εδώ θα είναι περί το 25%, και εδώ το φ/β ρεύμα (στα €390 την μεγαβατώρα) είναι πάνω από 10 φορές ακριβότερο από τα €35/MWhr που ήταν η οριακή τιμή συστήματος όταν ανέλαβε ο ΓΑΠ.  Λιγνίτη έχουμε άφθονο, και ο φόρος άνθρακας είναι μία προαιρετική πολυτέλεια που μπορούν να την κρατήσουν για πάρτη τους. Και μην σας πούνε οι Γερμανοί ότι θα εισάγουν ρεύμα… Το φ/β ρεύμα θα θέλει έξτρα καλώδια, και θα περνάει από την Βουλγαρία ή από χώρες με πολύ περισσότερο ή/και πυρηνικό ρεύμα.   Άσε που είναι παλαβό να βάλεις καλώδια για 4-5 ώρες την ημέρα, τις μέρες του καλοκαιριού.  Μην τρελαθούμε δηλαδή…


Πηγή:

~

Ποιές τράπεζες έχουν πρόβλημα λόγω του κουρέματος του χρεους;

Το κούρεμα (haircut) του ελληνικού χρέους είναι στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών. Πόσο εφικτό είναι όμως αυτό χωρίς δραματικές συνέπειες για τον τραπεζικό κλάδο;
Εδώ μπορείτε να βρείτε ένα διαδραστικό γράφημα στο οποίο μπορείτε να θέσετε τoν στόχο λόγου κεφαλαίου και το ποσοστό κουρέματος των προβληματικών χωρών (PIIGS) και να δείτε πόσες και ποιες τράπεζες αποτυγχάνουν το stress test καθώς επίσης και το ποσό σε δις που απαιτείται για την ανακεφαλαιοποίησή τους.
Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ας πούμε ότι μόνο η Ελλάδα υφίσταται κούρεμα (σενάριο απίθανο γιατί αν συμβεί στην Ελλάδα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επεκταθεί και σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωζώνης) και ας υποθέσουμε ότι είναι της τάξης μονάχα του 30%. 
Πόσες τράπεζες αποτυγχάνουν τότε στο stress test; Για μαντέψτε; 46! Ναι, 46 ευρωπαϊκές τράπεζες δεν περνάνε το test. Όσον αφορά τις ελληνικές έχουμε και λέμε: Eurobank, ATE, ETE, Πειραιώς, ΤΤ, Marfin, Alpha Bank, με λίγα λόγια όλες οι μεγάλες τράπεζες της χώρας μας. Το ωραίο όμως έρχεται πιο κάτω.
Αποτυγχάνει και η Deutsche Bank! Οι Γερμανοί που θέλουν την συμμετοχή του Ιδ. Τομέα θα πρέπει να επανακεφαλαιοποιήσουν την μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας τους. Τώρα το πόσο λογικό είναι αυτό δεν ξέρω. Φυσικά αποτυγχάνει και η γνωστή Societe General και βεβαίως η ιταλική Banco Popolare.
Το κούρεμα συνεπώς δεν είναι απλή υπόθεση και εννοείται ότι το 21% που αποφασίστηκε στις 21 του Ιούλη δεν αρκεί για να ανακουφίσει την Ελλάδα. Χρειάζεται πολύ παραπάνω. 
Η επέκταση των αρμοδιοτήτων του EFSF του επιτρέπει να χρηματοδοτεί απευθείας τις τράπεζες και να αγοράζει ομόλογα στην πρωτογενή και δευτερογενή αγορά. Αυτό είναι ένα θετικό βήμα. Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι αν τα 440δις ή τα περίπου 770δις με τις εγγυήσεις αρκούν για να απορροφήσουν τους κραδασμούς των κουρεμάτων ή αν θα χρειαστεί να γίνει τελικά μόχλευση. Μένει να το δούμε.
Το διαδραστικό γράφημα έχει πολύ ενδιαφέρον και σας συνιστώ να "παίξετε" με τις παραμέτρους και να παρατηρήσετε τα αποτελέσματα.



~

Το χαστούκι

Μια ιστορία χωρίς φρένο αφημένη σε ένα κατήφορο είναι "το χαστούκι". Πρωταγωνιστές εμείς, εσύ εγώ. 

Μια στιγμή βλέπεις φως. Από τότε υπάρχεις και διαμορφώνεσαι. Προσπαθείς να καταλάβεις όλα όσα σε περιβάλλουν ρωτάς μα δε παίρνεις πάντα απαντήσεις, σε απορίες πολλές φορές απλά απαντάς χωρίς να είσαι σίγουρος για την αλήθεια.
Έτσι μεγαλώνεις ορθώνεσαι και με το ανάστημά σου ψάχνεις το χώρο σου τυφλωμένος από το μυστήριο της ζωής. Το δίκαιο και το άδικο σε μια μάχη πάντα σε κάνουν να απορείς, μα είσαι σίγουρος για αυτό που μέσα σου βρυχάται και το λένε ελευθερία. Αυτή ζει μέσα σου μα το θάρρος δεν κατοικεί σε κάθε σώμα μαζί με την ανάγκη για ελευθερία.

Ενώ δε νιώθεις βίαιος βιώνεις από νωρίς τη βία στο πρώτο σου χαστούκι. Έτσι η ιστορία αυτή παίρνει νόημα, εσύ παίρνεις μορφή και ο κόσμος γίνεται ένα μάγουλο κόκκινο σαν την καρδιά του, μα η καρδιά του κόσμου είναι κόκκινη για να εκφράζει αγάπη και όχι για να θυμίζει το χαστούκι. Το πρώτο σου χαστούκι ίσως δεν έκανε καν θόρυβο ίσως δεν ήταν καν υλικό, μα ήταν η αρχή της κοινωνικής σου εξημέρωσης, της κοινωνικής μου εξημέρωσης·μα είναι στιγμές που δραπετεύω γιατί το δίδαγμα που πήρα βρήκα πως δεν ήταν ένα κομμάτι από την αλήθεια. 

Τα πρώτα χαστούκια πληγώνουν πιο πολύ γιατί προδίδουν τα αυριανά που θα με κάνουν τον μεγάλο που δε θα θυμίζει αυτό που αγάπησα όταν ήμουν όμορφος στην απλότητά μου. Πόσα χαστούκια ακολούθησαν μετά. Πόσα βλέμματα με χαστούκισαν όταν δεν συμφωνούσαν με το έξω από αυτό που αντιλαμβάνονταν. Πόσες κριτικές χαστούκισαν τις σκέψεις που ήταν για μένα ο πρώτος μου θησαυρός μα κάποιοι δε δέχονταν να αγοραστούν από ιδέες όσο έπιαναν χρυσάφι. Χαστούκι στην αγάπη, στον έρωτα, στην αθωότητα. Χαστούκια γλυκά, χαστούκια που ήταν απαραίτητα, άλλα που αγκάλιασα και θεμιτά τα δέχτηκα. Μα πάντα έψαχνα τα σημάδια που μου άφηναν και έτσι βάδιζα με γνώση των πληγών μου. 

Για κάθε χαστούκι που δέχτηκα αυθόρμητα έδινα άλλα δυό στους γύρω μου, μέχρι που κράτησα το χέρι μου και έκανα τα χαστούκια δικούς μου σκλάβους. 

Μια ανάσα για να αναπολούμε τα γιατί και το που βρισκόμαστε είναι αυτό που κάνει τα χαστούκια ευλογία και τα χαστούκια μίσους πιθανά χάδια του μέλλοντος. Μα πιο πολύ μια στάση αναπόλησης κάνει τα χαστούκια επιτέλους ορατά.
 
 

~

G.A.P. ΓΚΟΥΠ, RUA ΜΑΤ

Γράφει ο SakTsak
  • Οι ΜΑΤατζήδες που σπάνε πάνω από 10 κεφάλια ανά διαδήλωση παίρνουν πριμ παραγωγικότητας;
  • Οι υπουργοί εργασίας και παιδείας δε θα έπρεπε να είναι άνεργοι αφού δεν έχουν αντικείμενο;
  • Μπορεί να μην έχουν βιβλία οι μαθητές αλλά τουλάχιστον έχουν δακρυγόνα τα ΜΑΤ.
  • Πως λέγεται η παιδεία χωρίς βιβλία, χωρίς δασκάλους και χωρίς τον Ο.Σ.Κ.;                         Απ.: Ελληνική παιδεία
  • Οι Έλληνες παρακολουθούν τούρκικα σίριαλ και όλος ο υπόλοιπος κόσμος ελληνικό δράμα.
  • Ο Jobs πέθανε, το ίδιο και όλες οι "jobs" στην Ελλάδα.
  • Δεύτερη απεργία μέσα σε ένα μήνα (19/10) για τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αυτή τη φορά πρέπει να είναι πραγματικά τσαντισμένοι...
  • Σκέφτονται να κατέβουν στο Σύνταγμα για διαμαρτυρία οι ληστές και οι λωποδύτες. Κατηγορούν τη κυβέρνηση για μονοπωλιακές τακτικές στο επάγγελμα.

 

~

Μπουγάτσα με κρέμα 13% ΦΠΑ – Μπουγάτσα με τυρί 23%


Μπάχαλο με το ΦΠΑ στα είδη εστίασης. Σε ποιες περιπτώσεις θα πληρώσουμε τον ανώτατο φόρο και σε ποιες θα τον αποφύγουμε, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.
Με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών ανά χείρας θα πρέπει πλέον να κυκλοφορούν οι πολίτες σε εστιατόρια και καφετέριες για να γνωρίζουν πόσο «καπέλο» σε ΦΠΑ θα μπαίνει σε καθετί που καταναλώνουν.
Έτσι για παράδειγμα αν κάποιος πάρει μπουγάτσα με τυρί θα πληρώσει ΦΠΑ 23%, ενώ στην μπουγάτσα με κρέμα επιβάλλεται ΦΠΑ 13% διότι θεωρείται γλυκό. «Αν ορισμένα από τα παραπάνω σφολιατοειδή και πίτες ή αρτοσκευάσματα περιέχουν γλυκαντικές ύλες, με αποτέλεσμα να προσδίδουν σε αυτά γλυκιά γεύση, θεωρούνται γλυκά και υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή, όταν δεν καταναλώνονται εντός των καταστημάτων από τα οποία διατίθενται» αναφέρει χαρακτηριστικά η εγκύκλιος.

Όλα τα ψημένα σφολιατοειδή στο 23% - τα άψητα στο 13%
Πίτσες, κασερόπιτες, κρέπες, κρουασάν και όλων των ειδών τα σφολιατοειδή και οι πίτες υπάγονται στον αυξημένο συντελεστή 23% είτε καταναλώνονται εντός του καταστήματος είτε όχι. Ωστόσο αν κάποιος επιλέξει να τα φάει άψητα τότε θα πληρώσει μόνο 13%. «Οι πωλήσεις άψητων σφολιατοειδών και πιτών υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, καθώς δεν πρόκειται για έτοιμα προς άμεση κατανάλωση αγαθά».

Πάρτε το στο χέρι και μην καθίσετε ούτε σε παγκάκι
Σε περίπτωση που τολμήσει κάποιος να καθίσει για να φάει από τυρόπιτα μέχρι να πιει ένα νερό, ακόμα κι αν βρίσκεται σε ενιαία καθίσματα που χρησιμοποιούν πολλά μαγαζιά ταυτόχρονα, όπως στα εμπορικά κέντρα, πάλι θα πληρώσει αυξημένο συντελεστή 23%.
«Η επιτόπια κατανάλωση σε τραπεζοκαθίσματα που διαθέτουν οι επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, ψητοπωλεία, ταβέρνες, ταχυφαγεία, καφετέριες, αναψυκτήρια, κυλικεία κλπ.) υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%) ως υπηρεσία εστίασης, ανεξάρτητα από το είδος που καταναλώνεται (περιλαμβανομένων των γλυκών, του μη ανθρακούχου νερού και του ψωμιού). Αυτό ισχύει και για τα εστιατόρια που λειτουργούν στα πλαίσια εστίασης μαθητών, φοιτητών και γενικά σπουδαστών όπως και για περιπτώσεις επιτόπιας κατανάλωσης σε τραπεζοκαθίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους πελάτες μιας επιχείρησης εστίασης, αλλά από τους πελάτες πολλών επιχειρήσεων εστίασης που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο (π.χ. ενιαίος χώρος τραπεζοκαθισμάτων σε χώρο εμπορικού κέντρου)» σημειώνει η εγκύκλιος.

Καταναλώστε από το μίνι μπαρ του δωματίου στα ξενοδοχεία
Απαγορευτικό κρίνεται το room service στα ξενοδοχεία καθώς όλα τα προϊόντα ακόμα και το νερό θα το πληρώνουμε με ΦΠΑ 23%. Αντίθετα αν καταναλώσουμε από το μίνι μπαρ του κάθε είδος χρεώνεται ανάλογα με τον συντελεστή που ισχύει για κάθε αγαθό. «Η υπηρεσία εξυπηρέτησης δωματίου (room service) που συνίσταται σε διάθεση φαγητών ή/και ποτών εντός των δωματίων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και των λοιπών καταλυμάτων υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%), ως υπηρεσία εστίασης (περιλαμβανομένου του μη ανθρακούχου νερού). Αντίθετα, οι καταναλώσεις του μίνι μπαρ που υπάρχει εντός του δωματίου αποτελούν παραδόσεις αγαθών και χρεώνονται με τον συντελεστή που ισχύει για κάθε αγαθό».

 
 

~

Έφυγε ο Στηβ Τζόμπς

Ο Στήβεν Πωλ Τζομπς (Steven Paul Jobs, γενν. 24 Φεβρουαρίου 1955 - 5 Οκτωβρίου 2011) ήταν μια από τις πιο γνωστές προσωπικότητες στον χώρο της τεχνολογίας, ένας εκ των δύο συνιδρυτών, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Apple και πρώην πρόεδρος της Pixar (μέχρις ότου εξαγοράστηκε από τη Disney, στης οποίας το ........

Διοικητικό Συμβούλιο διατηρούσε θέση και της οποίας ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος). Έχει χαρακτηριστεί ως οραματιστής στον χώρο των υπολογιστών και πολλές ιδέες του άλλαξαν των τρόπο που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία. Ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα του οικιακού προσωπικού υπολογιστή.

Η ιδέα της εμπορικής εκμετάλλευσης της δουλειάς του δεύτερου ιδρυτή της Apple, Στηβ Bόζνιακ, ήταν δική του και η αρχική οικονομική επιτυχία της Apple στα τέλη της δεκαετίας του 1970 με τους υπολογιστές Apple I και II καθώς και μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, με τον υπολογιστή Macintosh, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην επιχειρηματική του ικανότητα. Παρ'όλα αυτά, ο σκληρός τρόπος διαχείρισης καθώς και κάποιες ριζοσπαστικές, οικονομικά ριψοκίνδυνες ιδέες και ο αυταρχικός τρόπος αντιμετώπισης των στελεχών κορυφώθηκαν το 1985 σε μια διαμάχη με τον τότε διευθύνων σύμβουλο της εταιρίας και πρώην στέλεχος της Pepsi, John Sculley και την απομόνωση και την μετέπειτα αποχώρησή του από την εταιρία. Το 1986 ίδρυσε την εταιρεία NeXT, μια εταιρία που αρχικά επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη ακριβών υπολογιστών/σταθμών εργασίας. Παρότι αποτυχημένη εμπορικά, η NeXT συνέχισε να επιχειρεί μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1990, αναπτύσσοντας και πωλώντας το λειτουργικό της NeXTSTEP (αργότερα πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών OpenSTEP). Με την αγορά της NeXT από την Apple το 1996, το NeXTSTEP αποτέλεσε τη βάση για το λειτουργικό σύστημα MAC OS X.

To 1986 o Στήβ Τζόμπς αγόρασε την εταιρεία Pixar, μέχρι τότε αυτόνομο τμήμα της Lucasfilm, εταιρίας που ανήκε στον Τζορτζ Λούκας, ο οποίος είναι παραγωγός σειράς ταινιών όπως ο Πόλεμος των Άστρων. Η Pixar γρήγορα έγινε η πλέον επιφανής εταιρία στον χώρο των κινουμένων σχεδίων βασισμένων σε γραφικά υπολογιστών. Με την Walt Disney Pictures ως διανομέα δημιούργησε σειρά ταινιών κινουμένων σχεδίων με πρώτη το Toy Story, κάτι που την έκανε γνωστή και απέφερε μεγάλα κέρδη στον Στήβ Τζόμπς. Παράλληλα το 1996, η Apple προέβη στην εξαγορά της NeXT σκοπεύοντας να χρησιμοποιήσει το λειτουργικό της σύστημα ως τη βάση για το νεο Mac OS. Η αγορά της NeXT φέρνει τον Τζομπς πίσω στην Apple αρχικά ως interim CEO και αργότερα ως τον CEO και πρόεδρο του ΔΣ, θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα.

Η επιστροφή του Στηβ Τζόμπς στην Apple θεωρείται κρίσιμης σημασίας για την επιβίωση της εταιρίας. Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια και με την αναδιάρθρωση των προϊόντων και τμημάτων της, όπως για παράδειγμα τη κατάργηση του Apple Newton, την συγχώνευση των υπολογιστών Macintosh σε δύο σειρές και την εξασφάλιση της επένδυσης $100 εκ. από τη Microsoft και τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ των δυο εταιριών σχετικά με τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της πλατφόρμας Macintosh για 5 χρόνια, η Apple γίνεται ξανά κερδοφόρα.

Το 1998 λανσαρίστηκαν οι πολύχρωμοι και αξιόπιστοι iMac Και τα iBook. Στον χώρο των πολυμέσων ο iMac ήταν ανώτερος από το IBM PC και εταιρείες όπως η Adobe και Macromedia συνείσφεραν στην επιτυχία του παρέχοντας προγράμματα πολυμέσων γι αυτόν. Αν και οι χρήστες των Mac θέλουν παραδοσιακά να παραμένουν αποστασιοποιημένοι από τα ΙΒΜ PC και τα Microsoft Windows, o Στηβ δεν ακολούθησε αυτή την γραμμή.

Ιδιαίτερα σημαντική, επιχειρηματικά, ήταν η κίνηση της Apple στον χώρο της μουσικής. Ο Τζομπς, αντιλαμβανόμενος την επανάσταση του Ίντερνετ και της ψηφιακής μουσικής, δημιούργησε το 2001 το iPod. Δύο χρόνια αργότερα, το 2003, και με δεδομένη την επιτυχία του iPod, η Apple μπήκε δυναμικά στον χώρο της διανομής μουσικής μέσω του διαδικτύου και του iTunes Music Store (iTMS).

Παρά τις διαψεύσεις σχετικά με την ανάπτυξη κινητού τηλεφώνου από τον Στηβ Τζόμπς, στις αρχές του 2007 η Apple μπήκε στην αγορά των κινητών τηλεφώνων με την παρουσίαση του iPhone, μιας συσκευής που γρήγορα κατέκτησε μεγάλο μέρος της αγοράς κινητών τηλεφώνων στις ΗΠΑ και διατίθεται επισήμως και σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες.

Τον Ιανουάριο του 2010 ο Τζομπς παρουσίασε το iPad. Κατά το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς του απονεμήθηκε ο τίτλος του «προσώπου της χρονιάς» από τη βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times.

Το καλοκαίρι του 2011 παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της Apple για λόγους υγείας.

Έναν μήνα αργότερα, στις 5 Οκτωβρίου, μια μέρα μετά την παρουσίαση του iPhone 4s, άφησε την τελευταία του πνοή.



~ Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Μα, γιατί επιμένουν να μας... "συμβουλεύουν";

 Γράφει ο Κων/νος Δρακάτος

"Εκεί που έφθασαν τα πράγματα μόνο διά παθημάτων θα βελτιωθεί το έθνος. Όσα

έθνη έχουν άνδρας βελτιώνονται διά ριζικών μεταρρυθμίσεων υπό τούτων
προτεινομένων, αλλά ημείς δεν έχουμε σοβαρούς άνδρας. Λοιπόν, το έθνος θα
βελτιωθεί διά των παθημάτων”

Παύλος Καλλιγάς (1814-1896)
Νομικός, ιστορικός, Διοικητής της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος,
Βουλευτής και Υπουργός, ομότιτλος του κ. Βενιζέλου (τι σύμπτωση)
στην Κυβέρνηση Θ. Τρικούπη... (λέτε κι' άλλη σύμπτωση;)

Φαίνεται τελικά ότι η επεξεργασία των πολιτικών λόγων και πράξεων δια της κοινής λογικής, είναι μία εντελώς παράλογη ενέργεια, δηλαδή παραλογισμός. Παράδειγμα ο κ. Βενιζέλος (ποιος άλλος;), ο οποίος προ......
ημερών (18/09), δήλωσε: "Εμείς με πολύ μεγάλη χαρά θα παρουσιάζαμε πρόγραμμα φοροαπαλλαγών ή παροχών, ιδίως για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Γι' αυτό, αυτό που θέλουμε είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερα η ελληνική οικονομία να είναι ξανά σε θέση να αποκαταστήσει αδικίες και να κάνει τέτοιου είδους πολιτικές. Αλλά για να έρθει κάποτε, το ταχύτερο, αυτή η ώρα πρέπει τώρα να είμαστε σοβαροί".

Σύμφωνα με την κοινή λογική θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος Βενιζέλος, ως εξέχουσα επιστημονική προσωπικότητα του τόπου, έχει ως δεύτερη φροντίδα το πρωί και προτελευταία το βράδυ (η πρώτη και η τελευταία θα πρέπει να είναι η φροντίδα για τα δόντια του κατά τα οδοντιατρικώς συνιστώμενα), την συμβολή του στην ευημερία όλων ημών των λαϊκών υποκειμένων. Όμως ο κ. Βενιζέλος είναι και πολιτικός και ως τέτοιος το νόημα των λεγομένων του είναι διαφορετικό, εκτός των ορίων της κοινής λογικής.

Κατ' αρχήν, προσέξτε έχει σημασία, σε ποιους δείχνει ότι έχει ιδιαίτερη έννοια: "... ιδίως για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες" λέει και ξέρει γιατί το λέει και συνεχίζει λέγοντας ότι "... αυτό που θέλουμε είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερα η ελληνική οικονομία να είναι ξανά σε θέση να αποκαταστήσει αδικίες ...". Και μετά τον καλό λόγο έρχεται... το λουκουμάκι του... πονηρού πριν από την "ανήθικη" πρόταση που λέει: "Αλλά για να έρθει κάποτε, το ταχύτερο, αυτή η ώρα πρέπει τώρα να είμαστε σοβαροί"! Νάτηηηη... η "ανήθικη" πρόταση που ανέφερα. "... να είμαστε σοβαροί..." λέει. Δηλαδή; Δηλαδή, λέει ότι "πρέπει τώρα να είμαστε σοβαροί"... (;) και βάλτε εσείς στο μυαλό σας τι μπορεί να εννοεί αν μια πρόταση είναι... "ανήθικη".

Για να διευκολύνω λιγάκι την σκέψη σας θα σας πω ότι όλος ο συλλογισμός του κ. Βενιζέλου αναφέρεται στην... οικονομία και την τσέπη μας και όχι βέβαια στο πως αυτοί οι άχρηστοι κατάφεραν μέσα σε μια 30ετία ώστε σήμερα να βάζουμε το χέρι στην τσέπη μας και να πιάνουμε κατ' ευθείαν γυμνό τον... μηρό μας. Και μην σας μπερδεύει το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο "να είμαστε σοβαροί". Εμάς και μόνο εμάς εννοεί, γιατί αν έβαζε και τον εαυτό του μέσα θα έπρεπε πρώτος αυτός να το είχε κάνει για να δώσει και το καλό παράδειγμα. Ναι, σιγά... Αν αυτό δεν είναι ανήθικη πρόταση τότε τι είναι;

Καταλάβατε τώρα γιατί η χρήση της κοινής λογικής στην κατανόηση πολιτικών λόγων και πράξεων είναι παραλογισμός; Άντε, να ξυπνήσουμε κάποια στιγμή, ε'; Που θα πάει; Κάποτε θα... ξαναψηφίσουμε! Δημοκρατία γαρ.


Υ.Γ. Μόλις διάβασα την παρακάτω ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ είδηση και θα ήθελα να την αφιερώσω εξαιρετικά στον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο κ. Βενιζέλο, μήπως και... καλά, καλά άστο.

Ο προϊστάμενος Δ/νσης Ελέγχων του ΣΔΟΕ, κ. Ν. Λεκάκης κατήγγειλε από τηλεοράσεως, λέει η είδηση, κωλυσιεργία των τραπεζών σε αιτήματα του ΣΔΟΕ στο άνοιγμα των καταθέσεων υπόπτων για φοροδιαφυγή.

Όπως είπε ο κ. Λεκάκης, από τα 3000 και πλέον αιτήματα που έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής, έχουν ανοίξει περίπου 130 λογαριασμοί. Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 130 αυτές περιπτώσεις επιβλήθηκαν και εισπράχθηκαν πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Αμ, έτσι κ. Βενιζέλε μου (δάσκαλε που δίδασκες...) δουλειά δεν γίνεται, πολύ περισσότερον όταν ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι δεν είσαστε σοβαροί ! Έτσι όπως το πάτε όμως, τελικά εμείς οι "ευπαθείς κοινωνικά ομάδες", όχι μόνο φοροαπαλλαγές και παροχές δεν θα προλάβουμε να απολαύσουμε από τα χεράκια σας, αλλά πολύ φοβούμαι ότι από το πολύ "κούρεμα" δεν θα μας μείνει τρίχα όχι μόνο στην κεφαλή μας. Φανατικέ, λογολάτρη, προστάτη μας. Άκου "... πρέπει τώρα να είμαστε σοβαροί".

~

Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;


Δεν είμαστε άσχετοι να μην απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό που βασανίζει χρόνια την Ελλάδα, αλλά την παρούσα χρονική στιγμή παίρνει διαστάσεις τρέλας.
Υποτίθεται ότι τον τόπο αυτό τον κυβερνά το ΠΑΣΟΚ, με άνετη πλειοψηφία και με μόλις δύο χρόνια στην εξουσία. Τότε, όμως, τι νόημα έχουν οι δηλώσεις δύο κορυφαίων υπουργών οι οποίες δείχνουν ότι μπορεί το ΠΑΣΟΚ να είναι στην κυβέρνηση νοερά, στην πραγματικότητα είναι στα έδρανα της αντιπολίτευσης.
Ο λόγος για τους Α. Λοβέρδο και Μ. Χρυσοχοϊδη οι οποίοι έρχονται αν επιβεβαιώσουν ότι το καράβι είναι ακυβέρνητο. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Δηλώνει ο κ. Λοβέρδος στη Βουλή την Τετάρτη αναφερόμενος στις κοινωνικές αντιδράσεις: «Ξέρετε ότι σήμερα δεν μπορούμε να πάμε στα γραφεία μας και ότι δεν υπάρχει, με τη λογική του σεβασμού στις κινητοποιήσεις, ελληνικό κράτος αυτή τη στιγμή, με την τρόικα εδώ και τη χώρα να βρίσκεται εκεί που είναι;».
Προσέξτε: Παραδέχεται ότι δεν υπάρχει ελληνικό κράτος, ένας υπουργός που έχει και τη φιλοδοξία κάποτε να γίνει πρωθυπουργός. Και συνεχίζει: «Ο σεβασμός στις κινητοποιήσεις είναι δημοκρατικό δικαίωμα, όμως, η παράλυση του κράτους, είναι η καλύτερη συνταγή και ο καλύτερος αγωγός της καταστροφής. Η δημοκρατία πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, αλίμονο αν παρασυρθούμε σε διακοπή λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών. Διακόψαμε τη λειτουργία του κράτους, δεν υπάρχει σήμερα δυνατότητα να δουλέψουμε».
Ο κ. Λοβέρδος λοιπόν σέβεται τις κινητοποιήσεις αλλά με αστερίσκους. Το γεγονός ότι για τις κοινωνικές αντιδράσεις φταίει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στην κυβέρνηση δεν του περνά από το μυαλό.
Και στο κάτω – κάτω, αν υπάρχουν ακραίες αντιδράσεις, αν κάποιοι απεργάζονται την κατάλυση της δημοκρατίας ας το καταγγείλει ή τουλάχιστον ας κάνει κάτι. Γιατί έγινε υπουργός δηλαδή αν όχι για να λύνει προβλήματα;
Πάμε τώρα στον Μ. Χρυσοχοίδη, άλλος φιλόδοξος δελφίνος στο ΠΑΣΟΚ ο οποίος έδωσε συνέντευξη σε γερμανική εφημερίδα.
Λέει λοιπόν ωσάν να μην κυβερνά αυτός την Ελλάδα ότι η πολιτική και κοινωνική ειρήνη «βρίσκονται σε κίνδυνο» ενώ για την πολιτικής λιτότητας τονίζει ότι «εάν είχαμε “κόψει” ακόμη πιο βαθιά, η ζήτηση στην αγορά θα ήταν ακόμη χαμηλότερη από ό,τι σήμερα».  Επισημαίνει επίσης ότι η κλειστή στρόφιγγα της τραπεζικής χρηματοδότησης έχει φέρει τις ελληνικές επιχειρήσεις αντιμέτωπες με «αργό θάνατο».
Το τελευταίο λίγο αργότερα το διέψευσε με ανακοίνωση στην οποία λέει ότι στη συνέντευξη είπε: Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, εξαιτίας της έλλειψης αποφάσεων (σσ. σε ευρωπαϊκό επίπεδο) και της έλλειψης ρευστότητας που αυτή δημιουργεί, οι τράπεζες είναι «κλειστές». Και κατά συνέπεια οι ελληνικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν έναν αργό θάνατο».
Δύο υπουργοί λοιπόν, οι οποίοι ακολουθώντας τους άλλους ανευθυνοϋπεύθυνους της κυβέρνησης, εμφανίζονται να ζουν σε άλλη χώρα ή να βλέπουν όσα συμβαίνουν από κάπου ψηλά χωρίς να έχουν συμμετοχή στα δρώμενα.
Όμως, η αλήθεια είναι ότι αυτοί κυβερνούν, αυτοί παίρνουν αποφάσεις ή δεν παίρνουν, αυτοί κάνουν λάθη, αυτοί βουλιάζουν το καράβι. Έλεος πια με την αφ’ υψηλού πολιτική την ώρα που διαλύεται ο τόπος.


Πηγή:

~

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου άνθρωποι σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης θα βγουν στους δρόμους των πόλεων και θα διαδηλώσουν για τα δικαιώματά τους και για «αληθινή δημοκρατία». Από την Αμερική μέχρι την Ασία...
και από την Αφρική μέχρι την Ευρώπη ο κόσμος ξεσηκώνεται και οργανώνεται διαδηλώνοντας ειρηνικά.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κινήματος «ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή» οι εξουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας, αγνοώντας τη θέληση της πλειοψηφίας και το κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος που αυτή καλείται να πληρώσει.



 Πηγή:

~

Ακούει άραγε κανείς εκεί στο Υπουργείο;

έλλειψη βιβλίων και καθηγητών στα σχολεία
Πρωτάκια ενωθείτε!
Αγαπητέ κύριε.

Είμαι ένα μικρό πρωτάκι σε ένα από τα πολλά σχολεία στο Φάληρο στον Πειραιά.
Δύσκολα τα πράγματα στην πρώτη Δημοτικού, έρχονται στο διάλειμμα τα μεγαλύτερα παιδιά και μας διώχνουν από την αυλή και μας λένε ότι είμαστε μικρά αλλά δεν πειράζει γιατί μόλις μεγαλώσω λίγο δεν θα μπορεί να με διώξει κανένας από την αυλή, θα γίνω πολύ δυνατό πρωτάκι.

Στην τάξη μας είναι πολύ ωραία, έχω μεγάλο θρανίο και η δασκάλα μας είναι πολύ καλή, και μας δώσανε και πρόγραμμα, θα μάθουμε λένε γλώσσα, μαθηματικά, μελέτη περιβάλλοντος, μουσική και θα κάνουμε και γυμναστική.

Περιμένω πως και πως να κάνω μουσική που μου αρέσει τόσο αλλά μας είπε η διευθύντρια ότι δεν έχει έρθει ακόμα ο δάσκαλος... τι κρίμα, μεγάλος άνθρωπος και να μην είναι στην ώρα του...δεν είναι καθόλου ευγενικό!

Μετά πήγα σπίτι να δω τα καινούρια μου βιβλία αλλά μόνο γλώσσα είχαμε και για τα άλλα μαθήματα δεν μίλαγε κανένας... μόνο για κάτι υπουργεία έλεγε η Διευθύντρια που δεν ξέρω τι είναι, αλλά δεν με νοιάζει και πολύ εγώ θέλω να κάνω μαθηματικά, μου έχουν πει ότι είναι πολύ ωραίο μάθημα και περιμένω πως και πως, και για το περιβάλλον θέλω να μάθω, θέλω να μάθω τα πάντα .... αλλά δεν έχουμε ακόμα βιβλία, και η Διευθύντρια λέει ότι αυτό το υπουργείο δεν της έχει απαντήσει ακόμα.

Τι κρίμα , αλλά η μαμά μου που με αγαπάει πολύ αποφάσισε να φέρει στην τάξη τα βιβλία που λείπουνε αλλά της είπαν ότι αν δεν έχουν και τα δύο τμήματα βιβλία, δεν μπορεί να γίνει μάθημα γιατί τα τμήματα πρέπει να συμβαδίζουν, έτσι λέει η σχολική επιτροπή.....

Ποια είναι αυτή η σχολική επιτροπή? Και αφού έχουμε πάει όλα τα παιδιά φωτοτυπικό χαρτί στην τάξη γιατί δεν μας βγάζουν φωτοτυπίες από τα άλλα βιβλία να μας τα μοιράσουν?

Ποιος κανονίζει τελικά αν θα κάνουμε μάθημα? Η δασκάλα? Η διευθύντρια? Η σχολική επιτροπή? το υπουργείο? Είναι κάποιος κύριος που κανονίζει και σε ποιο γραφείο κάθεται να πάμε να τον βρούμε όλα τα πρωτάκια μαζί?

Τι να κάνουμε και εμείς? Μικρά πρωτάκια είμαστε ας μας βοηθήσει κάποιος....
Χριστίνα

Σχόλιο: Ακούει άραγε κανείς εκεί στο Υπουργείο;

 
 

~

Επιστολή Ομπάμα για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας


Προσδοκά και στηρίζει συνολική λύση του Κυπριακού. Τη δέσμευση και στήριξη των ΗΠΑ στην επίτευξη συνολικής λύσης στο Κυπριακό, η οποία θα φέρει ευημερία και ασφάλεια στις μελλοντικές γενεές στην Κύπρο, υπογράμμισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, με την ευκαιρία της 51ης επετείου της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Ομπάμα επεσήμανε, στο πλαίσιο αυτό, την προσδοκία των ΗΠΑ για την επανένωση της Κύπρου στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον Πρόεδρο Χριστόφια για την 51η επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας και έκανε αναφορά στη φιλία που μοιράζονται οι ΗΠΑ και η Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και στα κοινά ιδανικά που τις ενώνουν.
 
 
 

~

O προϋπολογισμός της παταγώδους αποτυχίας...

Αν σε μια οποιαδήποτε εταιρεία, ακόμη και μικρομεσαία, παρουσίαζε ο οικονομικός διευθυντής ένα μπάτζετ σαν κι αυτό που παρουσίασε ο Ευ. Βενιζέλος το πρωί της Δευτέρας η επόμενη κίνησή του, αν διέθετε μια μικρή έστω επίγνωση της πραγματικότητας, θα ήταν να πάει να χαιρετήσει τους συναδέλφους του. Ήθελε πολύ θράσος για να πάει από το λογιστήριο, να διεκδικήσει δηλαδή αποζημίωση... Περισσότερο ακόμη κι αυτό που χρειάστηκε για να καταθέσει τον προϋπολογισμό...

Ο προϋπολογισμός του 2012 που πρόκειται να ψηφιστεί από τη Βουλή εντός του Οκτωβρίου είναι....
ένα σύνολο αποτυχιών. Ένα μοναδικό, εκρηκτικό δείγμα διαψεύσεων, αστοχιών και αποκλίσεων που έχει γραμμένο στο DNA του, την μη εφαρμογή του. Ας δούμε μία – μία τις αποτυχίες του:
Πρώτη και μεγαλύτερη αποτυχία η αδυναμία της κυβέρνησης να πιάσει το στόχο του ελλείμματος για το 2011. Για το τρέχον έτος προβλεπόταν έλλειμμα 17,1 δισ. ευρώ (7,8% του ΑΕΠ), το οποίο τελικά θα διαμορφωθεί σε 18,69 δισ. ευρώ (8,5% του ΑΕΠ). Για να καλύψει το φιάσκο της η κυβέρνηση επιστράτευσε τη δημιουργική λογιστική κι έτσι, όπως ακριβώς οι μετεξεταστέοι που ...πάνε για τον Σεπτέμβρη, ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011 θα κριθούν μαζί με αυτούς του 2012, θα αντιμετωπιστεί δηλαδή ενιαία η διετία. Στο τέλος της οποίας κατά τον αντιπρόεδρο, άγνωστο πως, θα εμφανιστεί πλεόνασμα. Η πρώτη αποτυχία λοιπόν είναι πως «ξέφυγε» το έλλειμμα.
Η δεύτερη αποτυχία είναι πως «ξέφυγε» και η πρόβλεψη για την εξέλιξη του ΑΕΠ. Για φέτος πρόβλεπαν μείωση του ΑΕΠ της τάξης του -3,8% (πρόβλεψη Ιουνίου) και η ύφεση θα φτάσει το -5,5%. Για το δε 2012 ενώ υπολόγιζαν επιστροφή στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, έστω και της τάξης του 0,6%, τελικά θα καταγραφεί ύφεση της τάξης του -2,5%. Ως αποτέλεσμα η, επίσημη πάντα, ανεργία από 15,2% φέτος θα φτάσει στο 16,4% το 2012. Η ανατροπή που σημειώθηκε στους ρυθμούς μεγέθυνσης, έχει όμως και συγκεκριμένα αποτελέσματα, τα οποία η κυβέρνηση μπορεί να μην τα ανέφερε καν, δεν συνέβη το ίδιο όμως και με τους Γερμανούς. Έγραφε έτσι η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου: «Τα νέα νούμερα είναι ιδιαίτερα δυσοίωνα δεδομένου ότι οι ηγέτες της ΕΕ όταν συμφώνησαν τον Ιούλη σε ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, υπέθεταν ένα ποσοστό μεγέθυνσης της τάξης του 0,6%. Με την ύφεση τώρα να συνεχίζεται για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη, η χώρα θα χρειαστεί πιθανότατα σημαντικά μεγαλύτερη χρηματοδότηση»... Οι τίτλοι δε του άρθρου ήταν: «Κακά νέα από την Αθήνα, Τα στοιχεία του ελληνικού προϋπολογισμού περιπλέκουν τις προσπάθειες διάσωσης». Καμιά σχέση δηλαδή με το κλίμα εφησυχασμού που καλλιέργησε η κυβέρνηση.
Η τρίτη και πιο κραυγαλέα αποτυχία σχετίζεται με τις προβλέψεις για φορολογικά έσοδα. Την ίδια στιγμή που οι έμμεσοι φόροι θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με φέτος (παρά την γενναία αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ) και ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων το 2012 σε σχέση με φέτος θα μειωθεί κατά 22%, ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων θα αυξηθεί κατά 27,5%. Στην πραγματικότητα δηλαδή το μόνο φορολογικό έσοδο το οποίο θα αυξηθεί θα είναι οι φόροι που πληρώνουν τα φυσικά πρόσωπα, που σαν ψάρια πιασμένα στα δίχτυα της εφορίας, αδυνατούν να ξεφύγουν, υπομένοντας την μια αυθαίρετη επιβάρυνση μετά την άλλη. Αξίζει ωστόσο να ειπωθεί πως ούτε κι αυτά τα έσοδα πρόκειται να πιαστούν λόγω του ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει αγγίξει το κόκκινο κι επίσης λόγω της απήχησης που συναντά το κίνημα «δεν πληρώνω» από τη στιγμή που επεκτάθηκε και στην εφορία.
Η τέταρτη και κορυφαία αποτυχία αφορά την εξέλιξη του δημόσιου χρέους και των χρημάτων που θα πληρωθούν για τόκους. Τη στιγμή που το κονδύλι των αποδοχών και συντάξεων θα μειωθεί κατά 5,8% (φθάνοντας τα 20,47 δισ. ευρώ μετά τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων) και το κονδύλι της ασφάλισης, περίθαλψης και κοινωνικής προστασίας θα μειωθεί κατά 9% τα χρήματα που θα δοθούν για τόκους θα αυξηθούν κατά 9,8%, όπως φαίνεται και στον πίνακα που παραθέτουμε! Οι μόνοι δηλαδή που θα χαρούν από τον προϋπολογισμό θα είναι οι τοκιστές. Στους πιστωτές θα κατευθυνθεί το 8,3% του προϋπολογισμού, σηματοδοτώντας μια πρωτοφανή για πρόσφατα χρονικά μεταβίβαση πλούτου από την κοινωνία στην λεγόμενη «αργόσχολη τάξη».

Ύψος δαπανών για τόκους χρέους κεντρικής διοίκησης

(ποσά σε εκατ. ευρώ)


                               2007       2008       2009       2010       2011*       2012**


Τόκοι                    9.796       11.207    12.325    13.223    16.300     17.900


ως % του ΑΕΠ     4,3%        4,7%        5,2%        5,7%      7,4%        8,3%


* Εκτιμήσεις

** Προβλέψεις


Πηγή: Προσχέδιο κρατικού προϋπολογισμού 2012

Απογοήτευση προκαλεί και η άνοδος του δημόσιου χρέους, που επιβεβαιώνει στο ακέραιο τις εκτιμήσεις του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, που είχε κάνει λόγο για ανεξέλεγκτη δυναμική του δημόσιου χρέους. Πρόβλημα που όπως όλοι θυμούνται ξεπεράστηκε με την ...εκτέλεση του αγγελιοφόρου. Το «μήνυμα» όμως έφτασε και συνιστά την πιο απρόβλεπτη αποτυχία της κυβέρνησης καθώς φαίνεται πως το χρέος όσο καιρό διαρκεί η διάσωσή μας κατέγραψε την μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων χρόνων: όπως φαίνεται στον πίνακα που παραθέτουμε από 127% του ΑΕΠ που ήταν το 2009, όταν το ύψος του κρίθηκε ...επικίνδυνο για την οικονομική σταθερότητα της Ευρώπης, θα φτάσει το 182%. Το ΔΝΤ δε, το υπολόγισε ακόμη πιο ψηλά, την προηγούμενη εβδομάδα: Στο 189% του ΑΕΠ!

Ευτυχώς που σωθήκαμε δηλαδή...

Σύνθεση και εξέλιξη δημόσιου χρέους

(σε εκατ. ευρώ)
                                                     2007          2008          2009         2010         2011*         2012**


Χρέος κεντρικής διοίκησης     239.958      262.071   298.524    340.286    373.220      391.420


(ως % του ΑΕΠ)                       105,7%       110,6%    127,0%     147,8%     169,4%      181,8%





Πηγή:

~ Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011