Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Πυρά κατά Ζακ Ρόγκ για τις δηλώσεις στην τελετή έναρξης

 

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αναφορά του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζαν Ρόγκ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ότι κατά κάποιο τρόπο οι Αγώνες επιστρέφουν στο σπίτι τους. Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ επιτέθηκε με σφοδρούς χαρακτηρισμούς κατά του κ. Ρογκ, χαρακτηρίζοντάς τον ως απαράδεκτο, ανιστόρητο και προκλητικό, ενώ σημείωσε πως «έτσι κι αλλοιώς είναι άξιος συνεχιστής της εμπορευματοποίησης του Ολυμπιακού Ιδεώδους».
Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη του κατά της ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και κατά του αρμόδιου υπουργού. «Σε αυτή την άθλια δήλωση, δεν αντέδρασε ούτε ο ανύπαρκτος Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ούτε ο γνωστός… ξεχασιάρης επικεφαλής της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής Ισίδωρος Κούβελος, ούτε ο μνημονιακός Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας στη τελετή έναρξης των Αγώνων και άκουσε τον προκλητικό Ζαγκ Ρογκ από πρώτο χέρι» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σημείωσε με νόημα ότι «οι σνομπ λιγούρηδες του διεθνούς τζετ σετ, όταν διευθύνουν Οργανισμούς, τουλάχιστον πρέπει να ξέρουν την ιστορία του θέματος που καλούνται να καλύψουν» και επισήμανε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να επιστρέψουν στη γενέτειρά τους, την Αρχαία Ολυμπία, «και να πάψουν να είναι περιοδεύων θίασος ανά τετραετία».
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από συνομιλία που είχε ο πρόεδρός της Σπύρος Καπράλος με τον κ. Ρογκ, σημειώνεται πως από την πλευρά της ΔΟΕ δόθηκαν οι παρακάτω διευκρινίσεις:
«O Πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι, όπως γνωρίζουν όλοι οι μαθητές, οι Έλληνες γέννησαν τους Ολυμπιακούς αγώνες και η Ελλάδα είναι η γενέτειρα (το σπίτι) των Ολυμπιακών. Αλλά χτες στο λόγο του είπε ότι η Βρετανία είναι «το σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού» όπου οι κανόνες και οι κώδικες πολλών πολλών σύγχρονων αγωνισμάτων εφευρέθηκαν και κωδικοποιήθηκαν το 19ο αιώνα. Υπ’ αυτή την έννοια, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι του σύγχρονου αθλητισμού αλλά η Αθήνα είναι το σπίτι των Ολυμπιακών».




~ Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπών στη Λάρισα

Το πέμπτο κατά σειρά ερωτικό ραντεβού μιας 20χρονης Ρουμάνας μέσα σε μια ημέρα, ήταν μοιραίο για το ζευγάρι των προαγωγών της που την κρατούσαν φυλακισμένη μαζί με άλλες πέντε αλλοδαπές γυναίκες και τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται για να θησαυρίζουν. Ο τελευταίος «πελάτης» ήταν αστυνομικός της Ασφάλειας Λάρισας που παγίδευσε τους μαστροπούς.

Ο 59χρονος Έλληνας μετέφερε τη νεαρή αλλοδαπή με το αυτοκίνητο ενός συγγενικού του προσώπου από το κέντρο διασκέδασης της 26χρονης Ρουμάνας συζύγου του. Μόλις παρέλαβε τα τρία προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ συνελήφθη και πάνω του κατασχέθηκαν 965 ευρώ, ενώ στο αυτοκίνητο έκρυβε άλλα 48.555 ευρώ από τον «τζίρο» του, τρία κινητά και τρεις ατζέντες με το πελατολόγιό του σε ιδιόχειρες σημειώσεις που τώρα «ξεψαχνίζουν» οι αστυνομικοί!


Ακολούθησε έφοδος στο νυχτερινό κέντρο όπου συνελήφθη η σύζυγος του μαστροπού και μια 19χρονη ομοεθνής της η οποία ήταν μέλος του κυκλώματος.


Εκεί βρέθηκαν φυλακισμένες πέντε νεαρές Ρωσίδες και άλλη μια Ρουμάνα των οποίων τα ταξιδιωτικά έγγραφα κατακρατούσε το ζευγάρι και τις εξανάγκαζε να εργάζονται στο κατάστημα, ενώ παράλληλα τις προωθούσαν στην πορνεία! Οι αλλοδαπές χαρακτηρίστηκαν από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας ως θύματα εμπορίας ανθρώπων και μεταφέρθηκαν σε ειδικό Κέντρο Φιλοξενίας, ενώ στους μαστροπούς άσκησε δίωξη για σωματεμπορία και παράνομη κατακράτηση.




~

2012… Ολυμπιακοί Αγώνες; Όχι δα…

2012… Ολυμπιακοί Αγώνες; Όχι δα…
Κάποτε οι Ολυμπιακοί ήταν Αγώνες… αγώνας για επικράτηση απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται την υπόστασή σου. Τρέξιμο, άλμα, πάλη για να θυμίζουν στον Άνθρωπο ότι γεννήθηκε στη ζούγκλα. Και εκεί έπρεπε να είναι δυνατός για να επιβιώσει…

Σήμερα οι Ολυμπιακοί είναι Παίγνια (Games)… εκεί που μαζεύονται κάμποσα μεταλλαγμένα παιδιά από όλες τις χώρες, γίνονται πειραματόζωα των φαρμακευτικών εταιρειών για να δοκιμάσουν τη χημεία τους και με μόνο τους σκοπό τη νίκη, και όχι την ευγενή άμιλλα, αφήνουν τις ουσίες που ρέουν στο αίμα τους να αντικαταστήσουν τη Θέλησή τους….


Όταν οι Έλληνες έδιναν στον πλανήτη έναν Ηρακλή εκπολιτιστή, γεννήτωρα ηρώων για την Ανθρωπότητα …

οι Σκύθες Εγγλέζοι έχουν μόνον έναν αμφισεξουαλικό ήρωα της μεγάλης οθόνης, να σκοτώνει στο όνομα της βασίλισσάς του να παρουσιάσουν.

Όταν οι Έλληνες κατέβαζαν τον αγγελιοφόρο των θεών τους στα ηλιόλουστα πάτρια ολάκερης της Οικουμένης ελληνικά εδάφη, για να πάρουν το Μήνυμα των Θεών…

οι Σκύθες Εγγλέζοι έχουν μονάχα έναν βλαμμένο πιτσιρικά με τα “hocus- pocus” του να προσπαθεί να “μαγέψει” την Πραγματικότητα γύρω του.

Όταν ο Φειδιππίδης έτρεχε χιλιόμετρα Μαραθωνίου για να φωνάξει “Νενικήκαμεν τους βαρβάρους… ματώσαμε και πεθάναμε για την Ελευθερία μας”, ξεψυχώντας έπειτα από την εκτέλεση του καθήκοντος…

οι Σκύθες Εγγλέζοι έχουν μόνον έναν λάτρη του ιδίου φύλου με αυτόν να κλωτσάει ένα τόπι, κατεβάζοντας το Κέντρο του Ανθρώπου από τη Νόηση στα …πόδια.

Όταν ο Όμηρος με τη φωνή του Δημόδοκου μιλούσε για κατορθώματα ηρώων που μάτωσαν και πέθαναν μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους για την προσβολή που έγινε στο φιλότιμο ενός δικού τους…

οι Σκύθες Εγγλέζοι κάνουν γάμους της ακολασίας πηγαίνοντας κόντρα στη Φύση και τους νόμους της ανθρώπινης ράτσας, όπου δύο “άντρες” αγοράζουν το παιδί μιας υποτιθέμενης “μάνας” για να επισφραγίσουν την κολασμένη τους “οικογένεια”.

Ηρακλής, Ερμής, Φειδιππίδης, Όμηρος… η κληρονομιά των Ελλήνων στον Πλανήτη Γη και την απανταχού Ανθρωπότητα… στον πλανήτη ή και αλλού…


James Bond, Harry Potter, David Becham, Elton John…
η παρακαταθήκη του Τίποτα σε μια Ανθρωπότητα που ψάχνει απεγνωσμένα να βρει πρότυπα να την βγάλουν από το τέλμα που βρίσκεται…
Τα μεγέθη είναι εύκολα συγκρίσιμα.
Όπως ορατοί πλέον και οι λόγοι του μίσους των Τίποτα απέναντι σε έναν Λαό που έδωσε τα Πάντα…
Και κυρίως μία λέξη… και μία έννοια.

… ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ …


2012… Ολυμπιακοί Αγώνες;

Όχι δα…

 

~

Η Ελληνική αποστολή άνοιξε την αυλαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που έκανε την είσοδό της στο Ολυμπιακό Στάδιο. Δείτε τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και τους υπόλοιπους Έλληνες, στις φωτογραφίες που ακολουθούν!






~

Τελετή για κλάματα!!!! Τζέιμς Μπόντ, Μαίρη Πόπινς και μίστερ Μπιν, σ’ έναν πολυπολιτισμικό αχταρμά

Τελετή για κλάματα!!!! Τζέιμς Μπόντ, Μαίρη Πόπινς και μίστερ Μπιν, σ’ έναν πολυπολιτισμικό αχταρμά
Πώς βρώμισαν τον κόσμο στην βιομηχανική επανάσταση θέλησαν να μας δείξουν αρχικά οι Άγγλοι μετατρέποντας το πράσινο αγγλικό λιβάδι σε βιομηχανικό “ντουμάνι” μέσα σε ένα κάκιστα σκηνοθετημένο σκηνικό.
Ακολούθησε ο Τζέιμς Μπόντ που πήδηξε με αλεξίπτωτο μαζί με την βασίλισσα της Αγγλίας!
Μετά το μεγάλο καμάρι των Άγγλων το …Σύστημα Υγείας τους με δεκάδες άρρωστα παιδάκια που βλέπουν εφιάλτες με την Κρουέλα Ντε Βιλ κι έρχεται η …Μαίρη Πόπινς να τα σώσει!!!!!
Ενώ δεν έλειψε το κρύο βρετανικό χιούμορ με τον Μίστερ Μπιν να κοροϊδεύει το κορυφαίο μουσικό δημιούργημα του μεγάλου Έλληνα Βαγγέλη Παπαθανασίου “Δρόμοι της Φωτιάς”…

Μάθαμε πάντως ότι Άγγλοι διαχρονικά ενδιαφέρονται μόνο για το πού θα βγουν το Σαββατόβραδο, ενώ δεν ξέρω αν το προσέξατε τις δεκαετίες του 70 και 80 αντάλλασσαν μηνύματα με κινητό κι άλλαζαν status στο facebook χορεύοντας πάνκ και ραπ…


Ξέχασαν φυσικά να προβάλλουν πώς κατακρεούργησαν τον Παρθενώνα!!!


Ένας απίστευτος αχταρμάς χωρίς κανένα πολιτισμικό στοιχείο καμία εθνική ιδιαιτερότητα.


Ειλικρινά δεν πίστευα ότι οι Βρετανοί θα έκαναν κάποια τελετή έναρξης που θα μιλούσε στην ψυχή των ανθρώπων, αλλά τόσο χάλι δεν περίμενα. Φυσικά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με την κινεζική του 2008, ενώ κάθε σκέψη για σύγκριση με την ελληνική τελετή έναρξης του 2004 είναι προσβλητική…

 
 

~

Ελληνόπουλο νίκησε σε διεθνή διαγωνισμό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Greek boy's letter to Roger Federer wins gold

Ο 14χρονος μαθητής από τα Γιαννιτσά, Μάριος Χατζηδήμου, είναι ο νικητής του φετινού διεθνούς διαγωνισμού έκθεσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU).
Το θέμα του φετινού διαγωνισμού, λόγω της Ολυμπιάδας, ήταν "Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες".

14χρονος Έλληνας νίκησε 1.000.000 μαθητές σε διεθνή
διαγωνισμό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από ένα 1.000.000 νέοι από 55 χώρες, μέσω των ταχυδρομείων των χωρών τους.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Δημοκρατία", ο μαθητής της Δευτέρας Γυμνασίου έγραψε στον αγαπημένο του τενίστα, Ρότζερ Φέντερερ.

"Στεκόσουν εκεί στεφανωμένος..."

"Είμαι ο Μάριος, ένας από τους χιλιάδες, φαντάζομαι, θαυμαστές σου. Ένας μικρός, ασήμαντος Μάριος, μπροστά σε έναν γίγαντα του αθλητισμού. Κι ο λόγος που σου γράφω; Για να σε ευχαριστήσω, που ξύπνησες μέσα μου την αγάπη για τον αθλητισμό", έγραψε στην αρχή της έκθεσής του ο 14χρονος.

"Άρπαξα την παρατημένη ρακέτα του αδελφού μου και αποφασιστικά μπήκα στο γήπεδο, έτοιμος να νικήσω. Τότε, συνειδητοποίησα πόσο διαφορετικό είναι να βλέπεις τη ρακέτα στα χέρια του Φέντερερ από το να προσπαθείς να την κουμαντάρεις στα δικά σου χέρια. Παιδεύτηκα, ίδρωσα, άκουσα δικαιολογημένα τις φωνές του προπονητή μου, όμως δεν τα παράτησα. Η  μορφή σου στο βάθρο του Ολυμπιονίκη με κρατούσε εκεί και συνέχιζα...".

Ο Μάριος περιγράφει, πώς με τη φαντασία του ταξίδεψε στην Αρχαία Ολυμπία, "στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στους πρώτους επίσημους Ολυμπιακούς Αγώνες του 776 π.Χ.".

Στη συνέχεια, περιγράφει τον διάλογο που είχε με το ίνδαλμά του, το οποίο η φαντασία του ήθελε εκεί.

"Στεκόσουν εκεί, στεφανωμένος και σε ρώτησα τι σημαίνουν για σένα όλα αυτά. 'Άκου μικρέ μου, αγωνίζομαι σημαίνει νικώ, να το θυμάσαι αυτό. Η συμμετοχή, ο αγώνας είναι ήδη μία μεγάλη νίκη, ανεξάρτητα από το τρόπαιο. Νίκη ενάντια στους φόβους, τις ανασφάλειες και τις δυσκολίες του εαυτού σου, ενάντια στον εγωισμό και τη φιλαυτία σου. Και κάτι ακόμα. Νικώ σημαίνει αγαπώ. Αγαπώ τον συναγωνιστή μου, που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ, τον προπονητή μου, που  μου έμαθε τον τρόπο να αγωνίζομαι και να νικώ, τον κόσμο που  με στηρίζει στην προσπάθειά και τον δρόμο προς τη νίκη, τον Θεό που μου χαρίζει τη δυνατότητα να αγωνίζομαι και να νικώ".

"Ε ναι λοιπόν, για εμένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σημαίνουν ούτε αναβολικά ούτε πρωταθλητισμό ούτε οικονομικά συμφέροντα, οικονομική κρίση, αντιζηλίες και μίση. Σημαίνουν χαρά για τη συμμετοχή, 'ευ αγωνίζεσαι', φιλία, ειρήνη και σε αυτό το πνεύμα εύχομαι να σταθούν οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες", κατέληγε η έκθεσή του.

"Μάγεψε" την κριτική επιτροπή

Η αναφορά του Μάριου στις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και του πνεύματος που πρέπει να έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο μαθητής "μάγεψε" την κριτική επιτροπή, που τον έστεψε "Χρυσό Ολυμπιονίκη".

Η διεθνής επιτροπή επεσήμανε μάλιστα τον απλό και δημιουργικό τρόπο γραφής του Μάριου: "Η σύνθεση είναι πρωτότυπη, πολύ προσωπική και δημιουργική, ενώ αναδεικνύονται έντονα οι Ολυμπιακές αξίες".

Μιλώντας στην "Δημοκρατία", ο 14χρονος "Ολυμπιονίκης" είπε πως είναι πολύ χαρούμενος για την πρωτιά. "Αρχικά δεν το πίστευα", είπε, ενώ παραδέχθηκε πως δεν τον ενδιαφέρει πολύ, να ασχοληθεί επαγγελματικά με κάποιο άθλημα.


Ο νικητής θα βραβευθεί την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου, στις 9 Οκτωβρίου 2012, στην Ντόχα του Κατάρ, στο πλαίσιο του 25ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της ΠΤΕ που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 149 χωρών.

Από την πλευρά τους, τα ΕΛΤΑ προσπαθούν να στηρίζουν τη γνώση και τη δημιουργική προσπάθεια των νέων και να μεταφέρουν το μήνυμα του Ολυμπιακού Ιδεώδους σε ολόκληρο τον κόσμο.



Πηγή:

~

Αποκάλυψη αθλήτριας για τα... καυτά βράδια στο Ολυμπιακό χωριό!

Ο αθλητισμός αποτελεί τη βασικότερη πλευρά των Ολυμπιακών Αγώνων, όμως υπάρχουν και άλλες οπτικές γωνίες από τις οποίες μπορεί κανείς να δει το μεγάλο αυτό γεγονός.....
Οι αθλητές μάλιστα προσθέτουν σε αυτές και τον παράγοντα σεξ, αφού στο Ολυμπιακό χωριό της εκάστοτε πόλης που φιλοξενεί τους Αγώνες δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνεις στον… ελεύθερο χρόνο σου.
«Υπάρχει πολύ σεξ στα Ολυμπιακά χωριά» επιβεβαίωσε μία από τις.......
ομορφότερες αθλήτριες που λαμβάνουν μέρος στους Αγώνες. Η Χόουπ Σόλο εκτός από όμορφη είναι και εξαιρετική στα καθήκοντά της ως τερματοφύλακα στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ.
Η 30χρονη ήδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πεκίνο πριν από τέσσερα χρόνια: «Πρόκειται για ευκαιρία ζωής. Πάντοτε ένας αθλητής θέλει να κρατά αναμνήσεις από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μεταξύ αυτών των αναμνήσεων είναι και οι ερωτικές. Εχω δει ανθρώπους να κάνουν σεξ έξω, σε δημόσια θέα. Στο γρασίδι, ανάμεσα σε κτίρια, οι αθλητές είναι άνθρωποι με πάθη και μερικές φορές δεν έχουν ενδοιασμούς»
Η Σόλο εξηγεί ότι τα πράγματα γίνονται πολύ εύκολα σε τέτοιες περιπτώσεις:
«Σε αντίθεση με ένα μπαρ, δεν είναι δύσκολο να βρεις τρόπο να ξεκινήσεις μια συζήτηση. Απέναντί σου κάθεται ένας άνθρωπος που βρίσκεται εκεί για τον ίδιο λόγο με εσένα. Ξεκινάς με ένα “σε ποιο άθλημα αγωνίζεσαι;” κι έπειτα όλα παίρνουν τη σειρά τους. Δεν είναι μόνο το σεξ. Κάθε βράδυ γίνεται τουλάχιστον ένα πάρτι και ίσως δεν έπρεπε να το πω αυτό, αλλά υπάρχουν και επώνυμοι ανάμεσά μας. Εχω βρεθεί σε μπαρ με τον Βινς Βον και τον Στιβ Μπάιρν, και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε το πάρτι μας στο Ολυμπιακό χωριό. Φτάσαμε στην είσοδο, απασχολήσαμε τους φύλακες με τα μετάλλιά μας και βάλαμε πίσω από την πλάτη τους τους επωνύμους στις εγκαταστάσεις.Αν θέλω, μπορώ να έχω έναν επώνυμο ή έναν άγνωστο στο δωμάτιό μου χωρίς να το ξέρει κανείς. Αυτό είναι το “Ολυμπιακό” μου μυστικό»




~ Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Στην Τράπεζα Πειραιώς το υγιές κομμάτι της ΑΤΕ

 

Στην Τράπεζα Πειραιώς μεταβιβάστηκε τελικά το υγιές κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας. Το www.koutipandoras.gr και το περιοδικό ΗΟΤ DOC είχαν αποκαλύψει το σενάριο του «σπασίματος» της Αγροτικής Τράπεζας σε «good» και «bad» bank, με απώτερο στόχο να περάσει στα χέρια των εγχώριων τραπεζιτών. Πρωταθλητής στην προσπάθεια αυτή αναδείχθηκε ο όμιλος Πειραιως.
Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η Τράπεζα της Ελλάδος, το πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης, που προβλέπει ο σχετικός νόμος 4021/2011, διερευνήθηκε το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων τραπεζών για την απόκτηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας. Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει κυρίως τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων καθώς και το σύνολο των καταθέσεων, ενώ οι θυγατρικές εταιρείες της ΑΤΕ θα τεθούν σε εκκαθάριση από το ΤΑΙΠΕΔ.
Σε ότι αφορά τη διαφορά αξίας μεταξύ των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού, αυτή θα καλυφτεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος.
Αναφορικά με τις θέσεις εργασίας η Τράπεζα Πειραιώς διαβεβαιώνει πως η προσφορά της διασφαλίζει όλες τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας, «πράγμα που αποτελεί και δέσμευση της Διοίκησης», η οποία καλωσορίζει τους νέους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς.
Για «μείζον έγκλημα» σε βάρος της Αγροτικής Τράπεζας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς [BOPr.AT] Σχετικά άρθρα , δηλώνοντας πως θα επιδιώξει να διερευνηθεί «η ύπαρξη σοβαρών ευθυνών από την κυβέρνηση, επειδή δεν διαφυλάχθηκε σημαντικής αξίας δημόσια περιουσία».
«Η επιχειρούμενη διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την τύχη ολόκληρου του ελληνικού λαού, αφού θα ελέγχει το σύνολο σχεδόν της γεωργικής δραστηριότητας στη χώρα», προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως εξηγεί, αυτός ο οποίος ελέγχει την Αγροτική Τράπεζα «στην πραγματικότητα θα ελέγχει ως ιδιοκτήτης το 40% του εγγείου κεφαλαίου της χώρας, το οποίο είναι υποθηκευμένο σ’ αυτήν και μπορεί, να τους «κατευθύνει» σε μορφές παραγωγής, οι οποίες μπορεί να μη συμφέρουν τον ελληνικό λαό», και οι οποίες στην πραγματικότητα «συμφέρουν τους «επενδυτές» της τράπεζας».




~

Μέχρι και 4 εκ. ευρώ μπορεί να απαιτήσει η Παπαχρήστου!

Νομικοί αθλητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι η Βούλα Παπαχρήστου που αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω ρατσιστικού σχολίου, δικαιούται να εγείρει απαιτήσεις για αποζημίωση.

Κρίνουν ότι η αποπομπή της αθλήτριας , η οποία πριν αποκλειστεί ζήτησε συγγνώμη, δε μπορεί να γίνει με απόφαση είτε του αρχηγού της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής είτε της ΕΟΕ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή).


Για να αποκλειστεί η Παπαχρήστου θα έπρεπε να υπάρχει: α) Δική της απόφαση, β) Απόφαση της ΔΟΕ, γ) Πειθαρχική διαδικασία του ΣΕΓΑΣ. Δηλαδή θα έπρεπε να συμβαίνει οπωσδήποτε ένα από τα τρία παραπάνω. Με δεδομένο ότι η αθλήτρια είχε υψηλές επιδόσεις και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θεωρείται βέβαιο ότι θα συμμετείχε σε χρυσοφόρα meeting, μετριοπαθείς οικονομικοί κύκλοι υπολογίζουν τις απώλειες της αθλήτριας και του προπονητικού team στα 4 εκατομμύρια ευρώ.


Αυτά τα χρήματα θα προέρχονταν από χορηγίες εταιρειών αθλητικών ειδών και κρατικές επιχορηγήσεις. Απαιτήσεις για αποζημιώσεις μπορεί να εγείρει και ο ΣΕΓΑΣ, ο οποίος όμως τώρα βρίσκεται στριμωγμένος μετά το ντοπάρισμα Χονδροκούκη.




~

Ναρκωτικά με καμουφλάζ! Τα αρωματικά χώρου είχαν ιδιότητες... κάνναβης

Απαγορευμένα σε ΗΠΑ - Ευρώπη,
πωλούνταν νόμιμα στην Ελλάδα

Τα «spice» ναρκωτικά είναι πιο επικίνδυνα από το χασίς, ενώ στον βαθμό που έχουν ήδη μελετηθεί έχουν βρεθεί συστατικά έως και εκατό φορές πιο δραστικά από την κάνναβη.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ «ΞΗΛΩΜΑ» ΤΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ «SPICE»

Ως αρωματικά ποτ πουρί κυκλοφορούσαν στην ελληνική αγορά οι ναρκωτικές ουσίες. Την άμεση απόσυρση των σκευασμάτων αποφάσισε ο ΕΟΦ. Δεκάδες οι αναφορές στο Διαδίκτυο, ακόμα και από μαθητές λυκείου

Τα ναρκωτικά «spice» πρωτοεμφανίστηκαν το 2004, δύο χρόνια μετά άρχισαν να πωλούνται στο Ιντερνετ και μέχρι το 2009 έκαναν την εμφάνισή τους σε 21 ευρωπαϊκές χώρες
Από ένα κατάστημα ψιλικών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το «ξήλωμα» των καμουφλαρισμένων ναρκωτικών τύπου «spice», που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά ως φυτικά αρωματικά χώρου, αλλά καπνίζονται ως υποκατάστατα κάνναβης.
Το συγκεκριμένο κατάστημα είχε γίνει γνωστό σε ολόκληρη την Ελλάδα ως προμηθευτής «spice» προϊόντων, που παρουσιάζονται ως ασφαλή υποκατάστατα του «κακού» χασίς και υπόσχονται το ίδιο, αν όχι καλύτερο αποτέλεσμα «ψυχοτρόπων εμπειριών».

.

Σε φόρουμ νεανικών συζητήσεων στο Διαδίκτυο, μάλιστα, μπορεί κανείς να βρει δεκάδες αναφορές, ακόμη και από μαθητές λυκείων, που συνιστούν σε όσους βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο πενθήμερης εκδρομής, να επισκεφθούν το ψιλικατζίδικο.
Τα «Spice» μιμούνται τη δραστική ουσία της κάνναβης και έχουν τις ίδιες ψυχοδραστικές ιδιότητες. 
 Ένας πολίτης, ο οποίος έγινε αυτόπτης μάρτυρας της πώλησης ενός τέτοιου προϊόντος και γνώριζε περί τίνος πρόκειται, το κατήγγειλε στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ). Το τελευταίο ενημέρωσε τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, και από εκεί ζητήθηκε η εξέταση δειγμάτων στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Κατά την εξέταση ανιχνεύτηκαν ουσίες - αγωνιστές των υποδοχέων κανναβινοειδών του εγκεφάλου, τύπου CB1 και CB2.
Επειτα από αυτό, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προχώρησε στην απόσυρση τεσσάρων σκευασμάτων «ποτ πουρί αρωματικών» που εισήγε στην Ελλάδα συγκεκριμένη εταιρεία. Πρόκειται για τα «FREEDOM FLY HIGH», «FREEDOM EU EDITION 2G», «ULTRA CLOUD10 1G» και «HEAD TRIP No10», ποτ πουρί αρωματικά χώρου παραγωγής ΗΠΑ, που σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ «είναι τεμάχια αποξηραμένου φυτικού ιστού, που είναι δυνητικά ικανά να χρησιμοποιηθούν ως γόμωση σε τσιγάρα και να καπνιστούν». Ο ΕΟΦ κάλεσε την εισαγωγική εταιρεία να επικοινωνήσει με τους αποδέκτες των σκευασμάτων για την εφαρμογή της ανάκλησης.
Επιστήμονες που ασχολούνται τα τελευταία χρόνια με τη μελέτη των συγκεκριμένων ουσιών χαρακτήρισαν στο «Εθνος» την απόσυρση των σκευασμάτων ως πράξη προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά όχι αρκετή. «Είναι θετικό ότι η χώρα αποφάσισε να κάνει κάτι γι' αυτό το θέμα, αλλά πρέπει να απαγορεύσει τις δραστικές ουσίες, όχι τα σκευάσματα», σχολίαζαν.

Επικίνδυνες παρενέργειες για τους χρήστες
Απαγορευμένα σε ΗΠΑ - Ευρώπη, πωλούνταν νόμιμα στην Ελλάδα

Απαγορευμένα εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στη Ρωσία και σε ολόκληρη την Ευρώπη, τα ναρκωτικά τύπου «spice» πωλούνταν μέχρι πρόσφατα νόμιμα στην Ελλάδα.

Πρόκειται για βότανα ή άλλα αποξηραμένα φυτά, που ψεκάζονται με συνθετικούς αγωνιστές υποδοχέων κανναβιδοειδών.

Αυτές μιμούνται την τετραϋδοκανναβινόλη (τη δραστική ουσία της κάνναβης) και έχουν τις ίδιες ψυχοδραστικές ιδιότητες, «χτυπώντας» ανάλογα με τη σύνθεσή τους στο ανοσοποιητικό ή στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Πρωτοεμφανίστηκαν το 2004 με την επωνυμία Spice, δύο χρόνια μετά άρχισαν να πωλούνται στο Ιντερνετ και μέχρι το 2009 έκαναν την εμφάνισή τους σε 21 ευρωπαϊκές χώρες. Σήμερα κυκλοφορούν με δεκάδες εμπορικές ονομασίες και συσκευασίες με σχέδια που «κλείνουν το μάτι» στους υποψήφιους αγοραστές (νεκροκεφαλές, περίεργα συμπλέγματα κ.ά.). Η τιμή τους είναι περίπου 7 ευρώ το γραμμάριο.

Το ζήτημα είχε απασχολήσει τις εργασίες επιστημονικής ημερίδας που διοργανώθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη με θέμα τις νέες τάσεις στη χρήση ουσιών.

Οπως επισημάνθηκε, οι επιδράσεις των σκευασμάτων αυτών στον οργανισμό του χρήστη δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς, σε αντίθεση με την κάνναβη που είναι καλά μελετημένη, με γνωστές και προβλέψιμες τις ανεπιθύμητες ενέργειες. Αυτό καθιστά τα «spice» ναρκωτικά πιο επικίνδυνα από το χασίς, ενώ στον βαθμό που έχουν ήδη μελετηθεί έχουν βρεθεί συστατικά έως και εκατό φορές πιο δραστικά από την κάνναβη.

Κλινικά έχουν καταγραφεί συμπτώματα ευφορίας, άγχους, παράνοιας, ταχυκαρδίας, υπέρτασης, προκάρδιου άλγους, υποκαλιαιμίας, ευερεθιστότητας, τρόμου, παραισθήσεων και σπασμών σε υγιείς χρήστες.




~

Τι είναι η στανοζολόλη, που βρέθηκε θετικός ο Χονδροκούκης;

Τι είναι η στανοζολόλη

Η ουσία στην οποία βρέθηκε θετικός ο Χονδροκούκης είναι ένα αναβολικό της δεκαετίας του '60,

Πρωτοεμφανίστηκε στη δημοσιότητα το 1988, όταν χρησιμοποιήθηκε από τον Καναδό σπρίντερ Μπεν Τζόνσον στους Ολυμπιακούς της Σεούλ. Το συνθετικό αναβολικό φάρμακο στανοζολόλη φαίνεται ότι παραμένει στη μόδα, αφού ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ύψους Δημήτρης Χονδροκούκης είναι ο τρίτος Έλληνας αθλητής που βρίσκεται θετικός σε διάστημα λίγων εβδομάδων.

Η στανοζολόλη, συνθετικό στεροειδές με δομή παρόμοια με της τεστοστερόνης, κυκλοφορεί νόμιμα εδώ και 50 χρόνια ως φάρμακο για μια ποικιλία παθήσεων όπως η μυική ατροφία και η αναιμία. Χρησιμοποιείται επίσης στην κτηνιατρική για την αύξηση της όρεξης, της μυικής μάζας, της οστικής πυκνότητας και της παραγωγής ερυθρών αιμοσφαιρίων -ακόμα και ως παράνομο αναβολικό και στις ιπποδρομίες.

Η στανοζολόλη χρησιμοποιείται επίσης παράνομα από αθλητές λόγω της ιδιότητάς της να βοηθά στη δημιουργία νέων αιμοφόρων αγγείων και να αυξάνει τη μυική δύναμη χωρίς υπερβολική αύξηση του βάρους.

Όπως όλα τα στεροειδή αναβολικά, η στανοζολόλη (κυκλοφορεί με διάφορες εμπορικές ονομασίες) μιμείται τη δράση της τεστοστερόνης: αυξάνει τη σύνθεση πρωτεϊνών, ειδικά στα μυικά κύτταρα, και ενισχύει τα ανδρικά χαρακτηριστικά όπως η βαθιά φωνή και η σωματική τριχοφυία.

Όλα τα στεροειδή αναβολικά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες, όπως αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης, διαταραχές στα επίπεδα σακχάρου, καρδιαγγειακά νοσήματα, ηπατικές βλάβες, ψυχικές διαταραχές και ατροφία των όρχεων, μεταξύ άλλων.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού περιλαμβάνει τη στανοζολόλη στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών και πραγματοποιεί συστηματικούς ελέγχους από το 1988, όταν βρέθηκε θετικός ο Μπεν Τζόνσον.

Η ανίχνευση είναι σχετικά εύκολη, αφού ακόμα και σχετικά μικρές δόσεις εντοπίζονται στα ούρα για διάστημα τουλάχιστον δέκα ημερών.

Λίγες εβδομάδες πριν βρεθεί θετικό το πρώτο δείγμα του Χονδροκούκη στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, θετικοί στη στανοζολόλη είχαν βρεθεί ο ακοντιστής Γερβάσιος Φιλιππίδης και ο πρωταθλητής στα 400 μέτρα Τηλέμαχος Ρούτας.





~

Εναλλακτική παιδική κατασκήνωση στην καρδιά της πόλης

Εναλλακτική παιδική κατασκήνωση στην καρδιά της πόλης

Λυμπεροπούλου Κατερίνα 

Τη Δευτέρα ξεκινά το τέταρτο δεκαήμερο στον «Ελληνικό Κόσμο»,

Tο τέταρτο δεκαήμερο της εναλλακτικής «κατασκήνωσης» «Καλοκαίρι στην πόλη» ξεκινά στον «Ελληνικό Κόσμο» τη Δευτέρα 30 Ιουλίου. Στο τέταρτο δεκαήμερο, με τίτλο «Παίζω, παίζεις, παίζουμε; Παιχνίδια που μας ενώνουν», παιχνίδια γνωστά και μη, παιχνίδια φαντασίας, έκφρασης και ανεμελιάς καλούνται να γεμίσουν το χρόνο των παιδιών. Η ανασκαφή, τα μαθηματικά και η διατροφή είναι μόνο μερικά από τα θέματα που θα γίνουν παιχνίδι. Επίσης, κατά τη διάρκεια του δεκαημέρου οι μικροί «κατασκηνωτές» θα ταξιδέψουν στις γωνιές όλου του κόσμου μέσα από τη μαγειρική, τη μουσική, το θέατρο, αλλά και τις προβολές εικονικής πραγματικότητας. 

Φέτος επαγγελματίες από διάφορους χώρους, γνωστοί για τη συμμετοχή του σε πρωτοβουλίες που απευθύνονται σε παιδιά, όπως οι σεφ Λευτέρης Λαζάρου, Δημήτρης Σκαρμούτσος και Γιάννης Λουκάκος, το μουσικό συγκρότημα Burger Project, η θεατρική ομάδα AbOvo, η Ομάδα Κοπέρνικος, ο Γιώργος Κωνσταντινίδης και το κουαρτέτο εγχόρδων Crescento, καθώς και αθλητές και αθλήτριες των Παραολυμπιακών Αγώνων, συμμετέχουν στα διαφορετικά δεκαήμερα του προγράμματος «Καλοκαίρι στην Πόλη».

Στο «Καλοκαίρι στην πόλη», επί δέκα ημέρες, από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή (χωρίς τα Σαββατοκύριακα), τα παιδιά από 5 έως 12 ετών έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία εναλλακτική «κατασκήνωση» μέσα στο μουσειακό χώρο του «Ελληνικού Κόσμου». Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την εικονική πραγματικότητα, να αγαπήσουν το περιβάλλον, να πραγματοποιήσουν ανασκαφές σαν μικροί αρχαιολόγοι φέρνοντας στο φως μυστικά, να «ταξιδέψουν» με την τριακόντορο _ πιστό αντίγραφο ενός αρχαίου ελληνικού καραβιού σε φυσικό μέγεθος _ αλλά και να ασχοληθούν με θέματα όπως η μυθολογία, η ελληνική παράδοση και ιστορία, τα μαθηματικά, η αστρονομία και το κουκλοθέατρο. 

Τα παιδιά ολοκληρώνουν το δεκαήμερο με μια εορταστική εκδήλωση, όπου παρουσιάζουν στους γονείς τους διάφορα «δρώμενα» και τις κατασκευές που έχουν ετοιμάσει κατά τις δέκα ημέρες στον «Ελληνικό Κόσμο». Μετά το τέλος του τέταρτου δεκαημέρου στις 30 Ιουλίου, ακολουθεί το 5ο δεκαήμερο, 27 Αυγούστου-7 Σεπτεμβρίου, με τίτλο «Ο γύρος του κόσμου στον "Ελληνικό Κόσμο"».

«Καλοκαίρι στην πόλη», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»




~

Ελληνική παρουσία στο φεστιβάλ Βενετίας

Ελληνική παρουσία στο φεστιβάλ Βενετίας

Γιάννης Ζουμπουλάκης 

Η ανοδική πορεία του Γιώργου Ζώη συνεχίζεται με τους «Τίτλους τέλους»,

Ακόμα μια ελληνική επιτυχία στον κινηματογραφικό χώρο σημειώθηκε σήμερα αφού όπως ανακοίνωσε το φεστιβάλ Βενετίας, η μικρού μήκους ταινία «Τίτλοι τέλους» του σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη επελέγη για να προβληθεί στο τμήμα Orizzonti της 69ης Κινηματογραφικής Μόστρα που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Αυγούστου ως τις 8 Σεπτεμβρίου. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μόστρα φιλοξενεί τον σκηνοθέτη. Ως γνωστόν η εξέχουσα πορεία του «Casus belli», προηγούμενης ταινίας του Ζώη, ξεκίνησε από το φεστιβάλ Βενετίας το 2009.

Η ταινία του Ζώη είναι η μοναδική ελληνική παρουσία στην εφετινή Μόστρα, της οποίας το διαγωνιστικό πρόγραμμα εμφανίζεται αρκετά μειωμένο με 17 μόλις τίτλους. Ανάμεσά τους η τελευταία ταινία του Τέρενς Μάλικ «To the wonder» με την Ρέιτσελ Μακ Ανταμς και τον Μπεν Αφλεκ, το «Spring speakers» του Χάρμονι Κοράιν με τον Τζέιμς Φράνκο, το «Passion» του Μπράιαν Ντε Πάλμα, επίσης με την Μακ Ανταμς αλλά και η τελευταία ταινία του Μάρκο Μπελόκιο«Bella addormentata» όπου πρωταγωνιστεί ο Τόνι Σερβίλο, βασικός ηθοποιός στην ανολοκλήρωτη ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Η άλλη θάλασσα»




~

Στην Ελλάδα για διακοπές Γερμανοί πολιτικοί

Το μήνυμα ότι στηρίζουν την Ελλάδα, θέλουν να στείλουν Γερμανοί πολιτικοί, οι οποίοι αλλάζουν στάση, καθώς επιλέγουν τη χώρα μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές...

Σε μια περίοδο, που οι ελληνογερμανικές σχέσεις έχουν «επιβαρυνθεί» σημαντικά από τις οικονομικοπολιτικές εξελίξεις στην ευρωζώνη, οι Γερμανοί πολιτικοί φαίνεται να προωθούν τη σταδιακή και συνεχή «ενδυνάμωσή» τους.

Για την βουλευτή των Πρασίνων Μπεάτε Μίλερ-Γκέμεκε ο ήλιος, η παραλία και η θάλασσα ήταν οι κυριότεροι λόγοι των επισκέψεων στην Ελλάδα μέχρι στιγμής. «Όταν άκουσα ότι ο αριθμός των τουριστών στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 50% ήταν για μένα αυτονόητο ότι θα πάω στην Ελλάδα», υποστηρίζει ο ίδιος.


Αυτός ήταν ο λόγος για να πάει στην Ελλάδα και ο Ρίχαρντ Πέτερλε, βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς, ο οποίος θα ταξιδέψει με την οικογένεια του στην Κρήτη. Δεν θέλει όμως να στηρίξει μόνο τον τουρισμό, αλλά και να μιλήσει άμεσα με τον κόσμο υπογραμμίζοντας με την παρουσία του ότι «δεν σας έχουμε ξεγράψει».


Και ενώ ο Ρίχαρντ Πέτερλε σχεδιάζει ακόμα το ταξίδι του, η Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός Φρίντλιντε Γκουρ Χιρς μόλις επέστρεψε από την Ελλάδα. Η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της CDU στο κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης επισκέφθηκε με την οικογένειά της την Κέρκυρα. Με τον άντρα της, τα τρία παιδιά της και τα εγγόνια της. Οι εντυπώσεις της από την Ελλάδα ήταν πως η ατμόσφαιρα ήταν λίγο βαριά, παρόλα αυτά όμως η Γερμανίδα πολιτικός επισημαίνει: «Ήταν όλοι πολύ φιλικοί, οι συνθήκες ήταν πολύ καλές και δεν μας είπαν τίποτα του τύπου ‘γιατί μας πιέζετε’. Ήταν φιλικοί και επαγγελματίες».


Η παρατεταμένη κακοκαιρία στη Γερμανία ώθησε και την οικογένεια του φιλελεύθερου πολιτικού Έρικ Σβένκερτ να επισκεφθεί την Ελλάδα. Οι αρχικές επιλογές ήταν δύο: Ελλάδα ή Τουρκία, την οποία είχε ήδη επισκεφθεί και είχε πολύ καλή εμπειρία. Στο τέλος Ιουλίου θα πάει με την οικογένειά του στην Κω. Με τον τρόπο αυτό θέλει να στείλει το μήνυμα ότι η Γερμανία δε στηρίζει την Ελλάδα μόνο με δημόσιο χρήμα, αλλά οι Γερμανοί πολιτικοί είναι πρόθυμοι και ιδιωτικά να ξοδέψουν χρήματα.


Η Βερολινέζα σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Μέχτχιλντ Ράβερτ έχει μια συνεργάτιδα ελληνικής καταγωγής και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφθεί την Ελλάδα. Φέτος επέλεξε τη Θάσο. Όσο για το αν θα μιλήσει με τον κόσμο απαντά: «Δεν θα έχω ένα πανό που να λέει είμαι Γερμανίδα πολιτικός. Σίγουρα όμως θα μιλήσω με τους φίλους της συνεργάτιδάς μου. Αυτό είναι και το μόνο που μπορεί να μας βοηθήσει. Να μιλάμε μεταξύ μας».


Το μήνυμα ότι στηρίζει την Ελλάδα θέλει να στείλει και η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών Ίνγκριντ Φίσμπαχ επισκεπτόμενη τη Ρόδο. «Θέλω να δείξουμε ότι με τη στήριξη του τουρισμού στέλνουμε το μήνυμα πως ερχόμαστε και πάλι ευχαρίστως εδώ και εάν είναι ωραία θα ξαναέρθουμε και του χρόνου».




~

«Ναι» στις έρευνες πετρελαίου αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον

 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σχολίασε τα αποτελέσματα της ημερίδας του ΤΕΕ, το βράδυ της Δευτέρας στην Πάτρα, για τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ως προς την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Δυτικό Πατραϊκό Κόλπο, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Η πλήρης δήλωση του Περιφερειάρχη έχει ως εξής:
«Η ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου αποτέλεσε μια σημαντική στιγμή στη μέχρι  τώρα πορεία των συζητήσεων για τους υδρογονάνθρακες στην περιοχή μας. Η προοπτική εντοπισμού εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων στην Περιφέρειά μας, αλλάζει άρδην την εικόνα που έχουμε για το μέλλον. Ο γεωστρατηγικός ρόλος της Δυτικής Ελλάδας αναβαθμίζεται διεθνώς με όλα όσα τούτο συνεπάγεται.
Η οικονομική μας θέση από πλευράς παραγωγικής δομής και Ακαθάριστου Προϊόντος επιτρέπουν σοβαρά σενάρια διαφυγής από την υστέρηση και γρήγορων ρυθμών ανάπτυξης. Η απασχόληση και μάλιστα σε τομέα αιχμής από τεχνολογικής άποψης μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά.
Ωστόσο αυτήν τη στιγμή έχουμε επί τάπητος το κρίσιμο ζήτημα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τόσο στη φάση των ερευνών όσο και στην επόμενη περίοδο της εκμετάλλευσης.
Στο ζήτημα αυτό είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι.
Επιδιώκουμε τους πλέον αυστηρούς όρους προστασίας του περιβάλλοντος και μαζί τους πιο αυστηρούς μηχανισμούς για την επίβλεψη στην τήρηση αυτών των όρων. Έχει ειδική σημασία για εμάς η δυνατότητα να αποκτήσουμε τη δική μας ανεξάρτητη επιστημονική ομάδα που θα εργάζεται αποκλειστικά για την Περιφέρεια και θα παρακολουθεί την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων.
Την προσεχή Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο θα γνωμοδοτήσει επί των στρατηγικών μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Θα λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν τις απόψεις των ειδικών και θα προχωρήσουμε στις δικές μας αποφάσεις με γνώμονα την πλήρη προστασία του περιβάλλοντος, τις ανάγκες των οικοσυστημάτων και την προστασία στις ήδη υπάρχουσες δραστηριότητες.
Ο στόχος και η πολιτική μας συνοψίζονται στο να προχωρήσουν οι έρευνες και, ελπίζουμε, η εκμετάλλευση με όρους πλήρους σεβασμού στο περιβάλλον και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».




~

Μόνον την ιδέα του φόβου φοβάμαι πλέον....

Μόνον την ιδέα του φόβου φοβάμαι πλέον....
Έχει εδώ και πολύ ώρα κάνω βόλτες μέσα στο blog γυρεύοντας κάτι που να μου κινήσει το ενδιαφέρον, κάτι που να πω αυτό ήταν το διαβάζω και κοιμάμαι ήσυχος, αυτό ήταν άλλαξα άλλη μια φορά τις ιδέες μου, επαναστάτησα, έχω μια γνώμη για αύριο, έχω τέλος πάντων κάτι να πω στο καφενείο, η σε μια παρέα και ας είναι ξένη και ας μην συμφωνώ μαζί με την ιδέα και ας μην την νιώθω αρκεί που ήταν λογική και είχε σύνεση και δεν τελειώνει με τίποτα αυτός ο οχετός σκέψεων. .. .. .. .

Αλλά εγώ δεν είμαι ήσυχος, δεν μπορώ να κοιμηθώ, δεν μπορώ να νιώσω λίγο γαλήνη, όχι γιατί δεν βρήκα τίποτα ενδιαφέρον, όχι γιατί τα κείμενα των παιδιών που γράφουν δεν μ’ αγγίζουν αλλά κάτι μέσα μου επαναστατεί, κάτι μέσα μου με τρώει σαν σκουλήκι, κάτι με σπρώχνει στο να μοιραστώ το συναίσθημα μου και τι το προκαλεί.


Έχω κολλήσει εδώ και ώρες σε μια κουβέντα που είχα με την φίλη μου την Στεφανία και από τότε όλα σταματήσανε και έχουνε ένα όνομα: ΦΟΒΟΣ.


Αφού τελείωσε αυτή η συζήτηση (σε αυτό, το φατσοβιβλιο) έμεινα στον φόβο και ποια είναι αυτά που φοβάμαι σήμερα για την ζωή μου.


Η όλη κατάσταση της κοινωνίας και όλη η δύναμη αυτής της σκατό-ελίτ βασίζεται στον φόβο και δυστυχώς το μεγαλύτερο ποσοστό της κοινωνίας φοβάται. Έρχομαι και ρωτάω στον εαυτό μου τι είναι αυτό που φοβάμαι σήμερα περισσότερο


Τα παίρνω με τη σειρά όπως μου έρχονται και όχι ως τα πιο σημαντικότερα.


Φοβάμαι μήπως δεν έχω δουλειά και το μέλλον μου είναι αβέβαιο μα αυτό συμβαίνει σήμερα και όμως επιβίωσα.


Φοβάμαι μήπως χρεοκοπήσει η Ελλάδα και έρθουν οι ξένοι, μα στα αλήθεια πιστεύει κανείς ότι έχουν φύγει ποτέ από την τότε επανάσταση του 1821; εγώ δεν το πιστεύω αλλά επιβίωσα και σήμερα.


Φοβάμαι μήπως γυρίσουμε στην δραχμή μα.. .. χαχαχαχαχα.. . αμήν και ποτέ αλλά σε εθνικό δικό μας νόμισμα δικιάς μας κοπής. γίνεται ; και ναι και όχι, αλλά εγώ επιβίωσα και σήμερα.


Φοβάμαι μήπως με κλείσουν φυλακή για χρέη. E και τι έγινε, μπορεί να φυλακίσουν μόνο το κορμί μου αλλά και αυτό δεν έγινε σήμερα και επιβίωσα.


Φοβάμαι μήπως και μου κάνουν κατάσχεση το σπίτι που θα μου αφήσουν οι γονείς μου και μείνω στο δρόμο. E και, και αυτό το έκανα, έμεινα στο δρόμο και μάλιστα μέσα στην τρέλα της ηρωίνης και όμως είμαι εδώ και ας πείνασα και ας κοιμήθηκα στα παγκάκια και ας έγιναν τόσα πολλά, εγώ επιβίωσα και είμαι σήμερα εδώ.


Φοβάμαι μήπως τελικά αποκαλυφτεί ότι η εικόνα μου δεν είχε καμία σχέση με την τον πραγματικό μου εαυτό, φοβάμαι πως δεν θα έχω αμάξι, φοβάμαι πως δεν θα έχω πιστωτική, φοβάμαι πως δεν θα έχω λεφτά για ρούχα και τελικός φοβάμαι πως δεν θα με γουστάρει καμία γκόμενα που ψάχνει τον πρίγκιπα των περιοδικών και γω ο καημένος δεν θα γ.. .. .. .. . ποτέ.. .. και όμως επιβίωσα και σήμερα.


Τελικά κατέληξα σε αυτό που είπα τελείως αυθόρμητα στην Στεφανία, ότι το μοναδικό πράγμα που φοβάμαι είναι η ιδέα πως καμία στιγμή θα φοβηθώ όλα τα παραπάνω και ακόμη τόσα που δεν μου παίρνανε τώρα από το μυαλό.


Φοβάμαι μην τύχει και πιστέψω πως είμαι αυτό το σήμα στο αμάξι, φοβάμαι μην πιστέψω πως είμαι μια ετικέτα ρούχου, φοβάμαι μήπως και πιστέψω στην εικόνα μου και χάσω τον εαυτό μου, αυτόν τον μικρό εαυτούλη μου που πρόλαβα να γνωρίσω.


Και μέσα σ’ αυτόν τον εαυτό μου γνώρισα τον αληθινό φόβο και αυτός ο φόβος έχει να κάνει με τον θάνατο, με τον κάθε λογής θάνατο που μπορώ να προκαλέσω στον εαυτό μου. Το αν με σκοτώσει κάποιος είναι τον μοναδικό θάνατο που δεν μπορώ να μου χρεώσω. Για όλους τους άλλους θανάτους που μπορώ να προκαλέσω στον ένατο μου είμαι υπεύθυνος. Θα προκαλέσω θάνατο στην ζωή μου μόνο όταν φοβηθώ την ιδέα του φόβου.. .. ..


Μέχρι τότε η μάχη έχει δρόμο και γράφει ιστορία.. .. .. .. ..


Υγ. Κλείστε τις γαμημένες τις τηλεοράσεις.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..

 
 

~

Στις 23.00 -ώρα Ελλάδος- η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών - Τι θα δούμε


204 χώρες, χιλιάδες αθλητές και εκπλήξεις απο τον σκηνοθέτη της τελετής Ντάνι Μποιλ θα παρακολουθήσει το βράδυ της Παρασκευής όλος ο πλανήτης.

Χιλιάδες αθλητές από τις 204 χώρες που συμμετέχουν στους Αγώνες θα παρελάσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πρώτος θα μπει ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, Αλέξανδρος Νικολαϊδης, στο πρώτο μέρος της τελετής. Θα ακολουθήσουν ομιλίες και την επίσημη έναρξη των Αγώνων, την οποία κατά παράδοση κάνει ο ανώτατος πολιτειακός άρχων της διοργανώτριας χώρας (στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας, η Βασίλισσα Ελισάβετ), το άναμμα του Ολυμπιακού Βωμού από τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο και την εκφώνηση του όρκου αθλητών και κριτών.

Θα ακολουθήσει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος με όσκαρ σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ. Πολλά μέρη της τελετής παραμένουν «επτασφράγιστο μυστικό» και μάλιστα αρκετά απο αυτά παραλείφθηκαν από τη γενική πρόβα, προκειμένου να μην διαρρεύσουν μέσω του Τύπου ή των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.


Η τελετή, με τίτλο «τα νησιά των θαυμάτων», που κόστισε 27 εκατομμύρια λίρες, φιλοδοξεί να «διασχίσει» τη βρετανική ιστορία και να την «παντρέψει» με τη σύγχρονη εικόνα της χώρας. Ο Μπόιλ έχει δηλώσει ότι θα ήθελε η τελετή έναρξης του Λονδίνου να παρομοιαστεί με εκείνη των Ολυμπιακών του Σίδνεϊ, το 2000, αλλά είναι σίγουρο ότι έχει ετοιμάσει αρκετές πρωτοτυπίες, με στόχο να εντυπωσιάσει τους τηλεθεατές, αλλά και τους θεατές, οι οποίοι έχουν πληρώσει ως και 2.012 λίρες για να εξασφαλίσουν μία θέση στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου.


Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια της τελετής, το πρώτο μέρος κρατάει κατά το πρωτόκολλο, περίπου μιάμιση ώρα, και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν είναι διατεθειμένη να κάνει... εκπτώσεις, αν και αποδέχθηκε να μειωθεί ο αριθμός των συνοδών που θα παρελάσουν μαζί με τις εθνικές αποστολές.


Για το καλλιτεχνικό μέρος, φημολογείται ότι υπήρξαν πιέσεις στον Μπόιλ να μειώσει τη διάρκειά του, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή αποχώρηση των θεατών από το χώρο του Ολυμπιακού Πάρκου, εντός του (διευρυμένου) ωραρίου λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.


Η παρέλαση των αποστολών θα αρχίσει, όπως συμβαίνει πάντα, με την Ελλάδα, και θα ολοκληρωθεί με τη διοργανώτρια χώρα, τη Μεγάλη Βρετανία. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν αθλητές που θα παρελάσουν υπό την Ολυμπιακή σημαία (όπως στην περίπτωση του Νότιου Σουδάν, που έχει κηρυχθεί ανεξάρτητο κράτος αλλά δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη από τη ΔΟΕ).




~

Μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Άγιοι Πάντες, στη Ζάκυνθο.
Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των Πυροσβεστών, οι οποίοι δίνουν μάχη με τις φλόγες. Επί τόπου έχουν σπεύσει 35 πυροσβέστες, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 20 οχήματα της πυροσβεστικής, καθώς και εννέα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εντείνουν τις προσπάθειές τους, προκειμένου να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, πριν πέσει η νύχτα.




~ Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Τσακνής προς Παπαχρήστου: Βούλα, παιδί μου!

Βούλα παιδί μου!

Επίτρεψέ μου αρχικά, αυτή την προσφώνηση, γιατί ηλικιακά και μόνο θα μπορούσες να ήσουν. Ο δεύτερος γιος μου άλλωστε, γυμναστής και αθλητής ανήκει κι αυτός στην ΑΕΚ όπως κι εσύ. Εσύ στο τριπλούν, εκείνος στο Handball.


Ξέρω επομένως, από πρώτο χέρι και τους κόπους και τον ιδρώτα και τις στερήσεις και την αυτοπειθαρχία, που επιτάσσει τρόπον τινά, ο λεγόμενος επαγγελματικός αθλητισμός.


Καμαρώνω για τις νίκες σας και συμπάσχω με τις λεγόμενες αποτυχίες ή ήττες σας. Μα πάνω απ’ όλα, σας βλέπω σαν παιδιά μου. Όλους σας. Τι ωραίος αυτός ο συναγωνισμός, (το πρώτο συνθετικό της λέξης, δίνει μέγιστη σημασία στο δεύτερο, τον αγώνα-αν με εννοείς) τι ωραία η επιβράβευση των κόπων και τι μεγαλείο η προσπάθεια για υπέρβαση των ατομικών σας ορίων.


Είναι σα να σε ξέρω. Ακούω τον Αναστάση (το γιο μου) να μού λέει «κατέβασα ρολά σήμερα πατέρα» (τερματοφύλακας γαρ) και είναι σαν να ακούω να λες στο δικό σου, «πάτησα τέλεια στο πρώτο μου βήμα μπαμπά.»


Να γυρίζεις στο σπίτι «φορτωμένη» με τον προπονητή σου και να μη μιλιέσαι, ή να έχεις να διηγηθείς κάτι καινούριο απ’ την έτσι κι αλλιώς κοπιαστική σου μέρα.


Όπως γνωρίζω καλά, και την ανάγκη σου να αποφορτιστείς με το αγόρι ή τους φίλους σου. Μετρημένη όμως πάντα, γιατί αύριο, θα πάρεις τον αθλητικό σάκο σου και θα πρέπει στις 8 να είσαι εκεί, όπως κάθε μέρα. Να γυρίσεις, να συμμαζέψεις τα κομμάτια σου, να λύσεις τις όποιες εκκρεμότητές σου, γιατί και το απόγευμα σε περιμένει η δεύτερη προπόνηση.


Τα ξέρω σού λέω…


Θα σου πω και κάτι άλλο. Η πολιτική μου τοποθέτηση είναι δηλωμένη και γνωστή. Ανήκω στην Αριστερά, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Καταλαβαίνεις λοιπόν, όσο εγωιστικό κι αν ακούγεται, πως τις ίδιες πολιτικές πεποιθήσεις, προσπαθώ να εμπνεύσω στα τέσσερα παιδιά μου. Ο τρόπος της ζωής μου και η καθημερινή μου συμπεριφορά θα τους πείσει όμως, κι όχι τα λόγια και οι θεωρίες.


Πολλές φορές, σ’ αυτό το άγιο και λυτρωτικό μεσημεριανό τραπέζι, ακούγονται τα νέα της μέρας του καθένα και συνήθως τα μικρότερα, έχουν να διηγηθούν ένα αστείο ή ένα ανέκδοτο απ’ το σχολείο. Κι οι μεγάλοι δεν πάνε πίσω. Δεν ξέρω γιατί, το υποθέτω μάλλον, όταν πρόκειται για «μαύρα» ή ρατσιστικά ανέκδοτα, ζητούν άδεια! Πάντα τη δίνω βέβαια, για να υπάρξει αφορμή για κουβέντα εκ των υστέρων και άλλα τα «εγκρίνουμε» ως έξυπνα και άλλα, απλώς ως χαζά.


Να φανταστείς, αυτό που ανάρτησες στο face book, το είχα ακούσει μια μέρα πριν. Κάποιοι γέλασαν, κάποιοι όχι. Δεν έχει σημασία. Όταν ήσουν πιο μικρή,. τα «μαύρα» ανέκδοτα με τη μικρή Ελενίτσα που πεθαίνει, έδιναν κι έπαιρναν. Με τον Αλβανό επίσης…


Παιδί είσαι και κάτι που σού φάνηκε έξυπνο, να το μοιραστείς θέλησες με τους φίλους σου στο φατσοβιβλίο. Κι από δω ξεκινάει το πρόβλημα. Στα μάτια πολλών, υποκριτών ή μη, που ξεπλένουν την ανεπάρκειά τους στη διαπαιδαγώγηση τη νέας γενιάς, παύεις να είσαι ένα νέο έως και αφελές (με την πιο καλή έννοια του όρου) κορίτσι. Γίνεσαι πρέσβειρα του ελληνικού αθλητισμού, γίνεσαι πολιτικό πρόσωπο, γίνεσαι τάχα ο ταχυδρόμος μιας ανεπίδοτης επιστολής στους απανταχού λακέδες των διοργανωτών, των έτσι κι αλλιώς εμπορευματοποιημένων Ολυμπιακών αγώνων. Στην πυρά λοιπόν. Μ’ αυτόν τον τρόπο οι ιεροεξεταστές ξεπλένουν τις αμαρτίες τους και κοιμούνται ήσυχοι, μια και έπραξαν το καθήκον τους…


Ποιοι; Αυτοί οι ίδιοι που εξαπολύουν καθημερινά πογκρόμ διώξεων και συλλήψεων αδιακρίτως; Αυτοί που φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για να μαντρώσουν την ανθρώπινη δυστυχία; Αυτοί που ανέχονται τους ξυλοδαρμούς και τα μαχαιρώματα των αλλοδαπών και καλλιεργούν το μίσος στη διαφορετικότητα; Έτσι είναι μάτια μου.


Ακόμα- ακόμα και στην περίπτωση που υιοθετούσες αυτό το με ή χωρίς εισαγωγικά αστείο, πάλι δεν φταις εσύ. Αυτοί που φταίνε μετατρέπονται σε εισαγγελείς για να αποσείσουν από πάνω τους τον εγκληματικό ρόλο της στρεβλής διαπαιδαγώγησης των αθλητών σε όλους τους τομείς: «Φα’ την», «σκίσε την αράπισσα», «λιώσε τη σχιστομάτα». Τα ξέρεις…


Ζήτησες συγγνώμη. Εμένα με έπεισες. Δεν ξέρω κι ούτε με νοιάζει να μου δείξεις την πολιτική σου ταυτότητα. Δέχτηκες πως έκανες μια αστοχία, πως επέδειξες αφέλεια, άγνοια. Δεν είσαι πολιτικό πρόσωπο, παιδί είσαι. Δικό μου παιδί, δικό μας.


Πήρες το μάθημα: Άλλο μια ιδιωτική κουβέντα κι άλλο μια δημόσια δήλωση. Μετράνε αλλιώς. Έτσι είναι. Υποψιάζομαι όμως πως δεν το εννοούσες. Έλα όμως που κάποιοι θέλουν να κρυφτούν πίσω σου και να πουλήσουν εκ του ασφαλούς, τάχα δημοκρατικές ευαισθησίες, τάχα καθωσπρεπισμό και τάχα Ολυμπιακό πνεύμα…


Να συνεχίσεις με πείσμα και αγάπη σ’ αυτό που κάνεις. Παραδέχτηκες το λάθος σου, ενώ κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να εγκληματούν σε βάρος ενός ολόκληρου λαού με τις πιο ρατσιστικές ταξικές επιθέσεις.


Ένας πατέρας ονόματι


Διονύσης Τσακνής





~

FTD:Πάνω σπό 25.000 Έλληνες μετανάστευσαν το 2011 στη Γερμανία







Σύμφωνα  με δημοσίευμα των «Financial Times Deutschland» («FTD»), περισσότεροι από 25.000 Έλληνες μετανάστευσαν το 2011 στη Γερμανία, που επισημαίνουν ότι το ποσοστό αντιστοιχεί στο 0,6% του εργατικού δυναμικού της χώρας και θα αναλογούσε σε 250.000 Γερμανούς εργαζόμενους. 
Η τάση πάντως αναμένεται να ενισχυθεί, καθώς, όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Trendforce, οι μισοί απόφοιτοι τεχνικής σχολής στην Ελλάδα και το 40% των συναδέλφων τους στην Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία, σκέφτονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, ενώ επισημαίνεται ότι και οι γιατροί φεύγουν κατά χιλιάδες. 
Ως θετικό στοιχείο για τη δημιουργία νομισματικού χώρου, εκτιμά τη μετακίνηση του εργατικού δυναμικού μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης ο νομπελίστας Ρόμπερτ Μάντελ, ο οποίος εξηγεί στους «FTD» ότι, εφόσον η υποτίμηση του νομίσματος δεν είναι εφικτή, η ύφεση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσω της μείωσης των τιμών και των μισθών και μέσω της μετανάστευσης. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το 2011 μετανάστευσαν στη Γερμανία 33.000 Ιταλοί και 28.000 Ισπανοί.





~

Οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις 2012-2013

Τακτικές και έκτακτες ετήσιες κρίσεις για το 2012-13 διενήργησε την Τετάρτη το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) σε δύο συνεδριάσεις του.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας, το ΣΑΓΕ κατά τη συνεδρίαση για τις έκτακτες κρίσεις:
Στο Στρατό Ξηράς
α. Προήγαγε στο βαθμό του Αντιστρατήγου για πλήρωση κενών θέσεων, τους:
(1) Υποστράτηγο Ταμουρίδη Νικόλαο
(2) Υποστράτηγο Μανωλά Χρήστο
(3) Υποστράτηγο Τελλίδη Βασίλειο
β. Έκρινε “Ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του” τον Υποστράτηγο (ΤΘ) Αναγνωστόπουλο Θεμιστοκλή τον οποίο προήγαγε στον ανώτερο σε αποστρατεία βαθμό και του απένειμε τον τίτλο Επιτίμου της θέσης που υπηρετούσε.
Στο Πολεμικό Ναυτικό
Προήγαγε στο βαθμό του Αντιναυάρχου για πλήρωση κενών θέσεων τους:
(1) Υποναύαρχο Μαζαράκη – Αινιάν Κωνσταντίνο
(2) Υποναύαρχο Αποστολάκη Ευάγγελο
Στην Πολεμική Αεροπορία
Προήγαγε στο βαθμό του Αντιπτεράρχου για πλήρωση κενής θέσεως τον Υποπτέραρχο (Ι) Βαΐτση Χρήστο.
Επίσης, στην πρώτη του συνεδρίαση για τις τακτικές κρίσεις το ΣΑΓΕ έκρινε:
1. Στο Στρατό Ξηράς ”Διατηρητέους” τους:
α. Αντιστράτηγο Σοφιανίδη Γεώργιο
β. Αντιστράτηγο Κουτρουμπέλη Αθανάσιο
γ. Αντιστράτηγο Μπασιακούλη Γεώργιο
δ. Αντιστράτηγο Τσέλιο Αθανάσιο
ε. Αντιστράτηγο Τόπη Κωνσταντίνο
2. Στο Πολεμικό Ναυτικό ”Διατηρητέους” τους:
α. Αντιναύαρχο (Μ) Ελληνιάδη Παναγιώτη
β. Υποναύαρχο Μαζαράκη – Αινιάν Κωνσταντίνο
γ. Υποναύαρχο Αποστολάκη Ευάγγελο
δ. Υποναύαρχο Λίτσα Παναγιώτη
και “Ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους” τους:
α. Υποναύαρχο Κατσάρη Αναστάσιο
β. Υποναύαρχο (M) Κριμιώτη Αχιλλέα
γ. Υποναύαρχο (O) Ζώτο Ιωάννη
δ. Υποναύαρχο (I) Μαντίδη Απόστολο
3. Στην Πολεμική Αεροπορία ”Διατηρητέους” τους:
α. Αντιπτέραρχο (Ι) Τουρνά Ευάγγελο
β. Yποπτέραρχο (Ι) Βαϊτση Χρήστο
γ. Yποπτέραρχο (Ι) Προκοπίου Δημήτριο
δ. Yποπτέραρχο (Ι) Σπυρούλια Κωνσταντίνο
ε. Yποπτέραρχο (Ι) Πέτκο Γεώργιο
στ. Yποπτέραρχο (Ι) Χριστοδούλου Χρήστο
ζ. Yποπτέραρχο (Ι) Λάμπρου Χαρίλαο
η. Yποπτέραρχο (ΜΑ) Ζαγγογιάννη Κωνσταντίνο
θ. Yποπτέραρχο (ΥΙ) Φουρλεμάδη Στέφανο
και “Ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία” τους:
α. Αντιπτέραρχο (Ι) Κρεβάϊκα Φώτιο
β. Αντιπτέραρχο (Μ) Λέλλα Αχιλλέα
γ. Yποπτέραρχο (Ι) Πριόνα Κωνσταντίνο
δ. Yποπτέραρχο (Ι) Παπανικολάου Αθανάσιο
ε. Yποπτέραρχο (Ι) Σωτηρίου Παναγιώτη
στ. Yποπτέραρχο (Ι) Παπαδάκη Σπυρίδων
ζ. Yποπτέραρχο (ΜΑ) Οικονόμου Κωνσταντίνο
η. Yποπτέραρχο (ΕΑ) Τσέλιο Θεόδωρο
θ. Yποπτέραρχο (Ο) Λάτσιο Ευάγγελο
ι. Yποπτέραρχο (ΥΙ) Καβασακάλη Σταύρο
4. Στο Σώμα Στρατολογικού – Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων ”Διατηρητέο” τον Υποστράτηγο (ΣΣΝΣ) Μπούρα Περικλή.
5. Σε όλους τους αποστρατευόμενους Αξιωματικούς απενεμήθη ο ανώτερος σε αποστρατεία βαθμός και ο τίτλος Επιτίμου της θέσης που υπηρετούσαν.




~