Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Τα e-books ευνοούν τη διάδοση του βιβλίου

 
Οι περισσότεροι βιβλιοφάγοι δυσκολεύονται να συνηθίσουν στην ιδέα ότι μελλοντικά θα διαβάζουν τα αγαπημένα τους βιβλία ηλεκτρονικά. Οι πιο πολλοί δείχνουν να το απεύχονται όταν τους μιλά κανείς. Και όμως, σε πολλές περιπτώσεις τα e-books ευνοούν το διάβασμα.
Σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), γυα τα e-books, ο υπεύθυνος του blog «Ηλεκτρονικός Αναγνώστης» Μιχάλης Καλαμαράς, ανέφερε με το ηλεκτρονικό βιβλίο, «μπορεί κανείς να έχει μαζί του μία ολόκληρη βιβλιοθήκη, τουλάχιστον 1500 βιβλία που είναι περισσότερα από αυτά που έχουμε διαβάσει σε ολόκληρη τη ζωή μας. Επίσης μπορούμε να χειριστούμε καλύτερα το κείμενο, να κινηθούμε σε διαφορετικά σημεία, να κρατήσουμε σημειώσεις, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν πρόκειται για κάποια μελέτη».
Το σίγουρο είναι ότι το ηλεκτρονικό βιβλίο δίνει περισσότερες ευκαιρίες σε νέους συγγραφείς, αφού είναι πολύ πιο εύκολο και με μικρότερο κόστος να εκδώσουν τα βιβλία τους. Επίσης μπορεί να λειτουργήσει και σαν μια έρευνα αγοράς γι” αυτό και αρκετοί εκδότες τεστάρουν πρώτα τα βιβλία τους ψηφιακά και μετά τα τυπώνουν.



Πηγή:

~ Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Παρουσίαση βιβλίου απόψε στη Θεσσαλονίκη


Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012  
και ώρα 20:30 
στον πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων» (Πασαλίδη 29, περιοχή Αγ. Φανουρίου, Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη) 
θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου «Μετζ Γιεγέρν» του Πάολο Κόσι από τις εκδόσεις «Τσουκάτου». 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κοινωνιολόγος Θεοφάνης Μαλκίδης και ο εκπρόσωπος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Μπετρός Χαλατζιάν. 
Το βιβλίο του Πάολο Κόσι είναι ένα σπαρακτικό διήγημα σε μορφή κόμικς, που περιστρέφεται γύρω από την Αρμενική Γενοκτονία του 1915. Πρόσωπα συναισθηματικά δεμένα. Κυνικοί πολιτικοί. Εκμεταλλευτές, που υπάρχουν πάντοτε σε περιόδους πολέμων. Και ένα κόμικς, πραγματικά σύγχρονο, που συμμετέχει στην αποκάλυψη μιας τραγωδίας και αποτελεί μέρος μιας καυτής επικαιρότητας. 
Είσοδος ελεύθερη. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει και θα μας δώσει χαρά.





~

Υπεγράφη η συμφωνία για τη Δωδώνη

Την υπογραφή της συμφωνίας για την εξαγορά του ποσοστού της στην «Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου Α.Ε. ΔΩΔΩΝΗ» από το κοινοπρακτικό σχήμα «S.I.», έναντι τιμήματος περίπου 21 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος υπό Ειδική Εκκαθάριση.

Σημειώνεται ότι στο εν λόγω κοινοπρακτικό σχήμα συμμετέχει με 90% η Strategic Initiatives UK LLP, επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού, και με 10% η ΣΙΜΟΣ Food Group Α.Ε.

Σύμφωνα και με τις ανειλημμένες από τον αγοραστή συμβατικές υποχρεώσεις, με τη συμφωνία, εκτός των άλλων, επιδιώκεται η ανάπτυξη της ΔΩΔΩΝΗ στην εγχώρια και στη διεθνή Αγορά με διατήρηση της έδρας της στα Ιωάννινα, η αξιοποίηση του προσωπικού, οι επενδύσεις στις υποδομές, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και στην προώθηση των προϊόντων, η διατήρηση και ανάπτυξη της τοπικής ζώνης γάλακτος, η ενδυνάμωση των σχέσεων της εταιρείας με τους κτηνοτρόφους και γενικά με τους προμηθευτές της με σεβασμό στο περιβάλλον καθώς και η υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Σύμβουλοι της ΑΤΕbank είναι η Alpha Bank, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και η δικηγορική εταιρεία Σαραντίτη.




Πηγή:

~

Συγκινεί η 23χρονη που έμαθε ότι έχει καρκίνο ενώ κυοφορούσε τετράδυμα..

Όταν η Άσλεϊ και ο Άντι Άνταμς, 23 ετών και οι δύο, έμαθαν ότι θα φέρουν στον κόσμο τετράδυμα, ένιωσαν φυσικά τρομερή ευτυχία... Δυστυχώς όμως η χαρά τους δεν κράτησε για πολύ, αφού ακολούθησε μια τραγική είδηση: η γυναίκα είχε καρκίνο.
Ενώ διένυε την 21η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, οι γιατροί διέγνωσαν πώς έχει προσβληθεί από καρκίνο στον θυρεοειδή αδένα και έχει εξαπλωθεί στους λεμφαδένες.

«Πήρα τηλέφωνο τον κολλητό μου και έκλαιγα σαν μωρό, γιατί νόμιζα ότι θα χάσω την γυναίκα μου», θυμάται ο Άνταμς.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ασθενής υποβάλλεται αμέσως σε επέμβαση για να του αφαιρεθεί ο όγκος, όμως στην περίπτωση της νεαρής μητέρας κινδύνευαν τα έμβρυα. Αποφάσισαν να περιμένουν μέχρι να γεννηθούν τα μωρά και να υποβληθεί μετά σε εγχείρηση.

Της χορηγήθηκαν χάπια για να μην εξαπλωθεί ο καρκίνος και πραγματικά η νεαρή μητέρα, που πάλευε δύο χρόνια να μείνει έγκυος, κατάφερε και έφερε στον κόσμο τέσσερα πανέμορφα και υγιέστατα μωρά.

«Τις πρώτες δύο μέρες που μάθαμε ότι δεν θα κάνω την εγχείρηση ήταν τρομακτικό, αλλά μετά προσπαθήσαμε να μην το σκεφτόμαστε, γιατί το δικό μας στρες θα περνούσε στα παιδιά», εξηγούν σήμερα οι γονείς.

Σήμερα η γυναίκα υποβλήθηκε σε επέμβαση, η οποία ήταν επιτυχημένη, ενώ τα μωρά, που γεννήθηκαν πρόωρα, θα παραμείνουν στο νοσοκομείο μέχρι την «Ημέρα των Ευχαριστιών».

Τώρα θα υποβληθεί σε θεραπείες, για να κρατηθεί στην ζωή...



Πηγή:

~

Η πολυμετοχικότητα στην ανακύκλωση – Λακωνική Βιοενεργειακή

 

Τους πρώτους 20 τόνους χαρτιού προς αξιοποίηση συγκέντρωσε η Εταιρεία Κοινωνικής Πολυμετοχικής Βάσης – Λακωνική Βιοενεργειακή Α.Ε.
“Αυτό είναι το αποτέλεσμα των συντονισμένων προσπαθειών από χιλιάδες πολίτες που εντός ολίγων εβδομάδων έφεραν και πούλησαν τα μέχρι εχθές «σκουπίδια» τους και σήμερα απορρίμματα-χρήσιμα προϊόντα με οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική αξία” αναφέρει η εταιρεία.
Την ερχόμενη Πέμπτη το μεσημέρι θα πληρωθούν και οι πρώτοι πολίτες οι οποίοι “πούλησαν” στην κοινωνική εταιρεία τα διαχωρισμένα απορρίμματα-προϊόντα τους.
Οι πληρωμή αφορά αρκετές εκατοντάδες ευρώ και θα πραγματοποιηθεί μέσω τραπεζικών επιταγών και καταθέσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Οι ενεργοί πολίτες που συμμετείχαν στην πρώτη προσπάθεια της Λακωνική Βιοενεργειακή ανέρχονται σε 3000 περίπου.
Σύμφωνα με το σύστημα της Λακωνική Βιοενεργειακή οι δημότες που συμμετέχουν στο σύστημα πραγματοποιούν διαχωρισμό και διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή.
Τα απορρίμματα περιλαμβάνουν:
α) τα οργανικά υλικά
β) χαρτί και χαρτόνι,
γ) διαφορετικής ποιότητας και κλάσης πλαστικά,
δ)διαφορετικής απόχρωσης γυαλί,
ε) τα διάφορα μέταλλα
στ) το ξύλο.

Στόχος είναι η διαλογή του οργανικού κλάσματος στη πηγή και η διοχέτευσή του σε μονάδες αναερόβιας ζύμωσης για την παραγωγή βιοαερίου. Το εναπομένον της ζύμωσης κλάσμα θα γίνεται κομπόστ (εδαφοβελτιωτικό λίπασμα).
Χαρτί, πλαστικά, μέταλλα, ακόμα και τηγανέλαια είτε θα ανακυκλώνονται είτε θα επαναχρησιμοποιούνται.
Η πρόταση της Λακωνικής Βιοενεργειακή προβλέπει τη συμμετοχή των  πολιτών στο σύστημα διαλογής των απορριμμάτων και της οικονομικής αποζημίωσής του είτε άμεσα, από πιθανή συμμετοχή του στην εταιρεία είτε έμμεσα, μέσω του Δήμου του και των ανταποδοτικών έργων της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής μετά την διανομή των κερδών.
Παράλληλα προάγει ένα αποκεντρωμένο σύστημα διαχείρισης σε επίπεδο είτε μεγάλου Δήμου ή πρώην Νομαρχιακής ενότητας.



Πηγή:

~ Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ελλάδα στο Ευρωδικαστήριο για τη χωματερή της ντροπής στη Ζάκυνθο

 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε χθες να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τον χώρο υγειονομικής ταφής που λειτουργεί σε προστατευόμενη περιοχή στη Ζάκυνθο.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, η χωματερή λειτουργεί κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας περί αποβλήτων και συνιστά σοβαρή απειλή για την ανθρώπινη υγεία, το περιβάλλον, και ιδίως για τον φωλεασμό των χελωνών.
Η Ελλάδα πρέπει είτε να κλείσει τον χώρο υγειονομικής ταφής είτε να ευθυγραμμισθεί με τη νομοθεσία της ΕΕ για τα απόβλητα, αναφέρει η Επιτροπή.

Ο χώρος υγειονομικής ταφής βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο στη Ζάκυνθο, το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό την προστασία της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα, είδος προτεραιότητας που κατατάσσεται πλέον στα απειλούμενα με εξαφάνιση.
Σύμφωνα με το patrisnews., πέραν του γεγονότος ότι αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, ο χώρος υγειονομικής ταφής προκαλεί βλάβες λόγω της ρύπανσης από διαρροές στο τοπικό περιβάλλον και από πλαστικές σακούλες, και προσελκύει γλάρους που κυνηγούν τα χελωνάκια.
Η άδεια για τους υφιστάμενους χώρους υγειονομικής ταφής ανανεώθηκε πρόσφατα κατά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας της ΕΕ, και τα σχέδια για την προτεινόμενη μεταβατική περίοδο, κατά την οποία τα απόβλητα θα αποστέλλονται σε κινητές μονάδες και όχι στην υφιστάμενη χωματερή, έχουν εγκαταλειφθεί.



Πηγή:

~

Παγκόσμια ελληνική πατέντα θέρμανσης - Καίει ρεύμα όσο μια τοστιέρα και μπαίνει ακόμη και σε μια παπουτσοθήκη!

Παγκόσμια ελληνική πατέντα θέρμανσης - Καίει ρεύμα όσο μια τοστιέρα και μπαίνει ακόμη και σε μια παπουτσοθήκη!
Τι λέει o εφευρέτης του συστήματος θέρμανσης "Προμηθέας" το οποίο λειτουργεί με τη μέθοδο της ηλεκτροδιέγερσης με σώματα καλοριφέρ χωρίς νερό, χωρίς σωλήνες και σκαψίματα για υδραυλικές εγκαταστάσεις. Πόσο κοστίζει το καινοτόμο σύστημα.

Ο Προμηθέας είναι ένα νέο εναλλακτικό σύστημα θέρμανσης, το οποίο μάλιστα είναι και παγκόσμια ελληνική πατέντα. Υπόσχεται οικονομία τουλάχιστον 50% σε σχέση με το πετρέλαιο η διάθεση του οποίου θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου με τιμή από 1,40 εως 1,60 ευρώ κάνοντας το απλησίαστο για χιλιάδες νοικοκυριά που αναζητούν άλλους τρόπους για να ζεσταθούν.



ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ


Το σύστημα "Προμηθέας" λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια και με τη μέθοδο της ηλεκτροδιέγερσης καταφέρνει να καίει ελάχιστο ρεύμα και μπορεί να εγκατασταθεί όχι μόνο σε σπίτια αλλά και σε μεγάλα κτίρια όπως ένα νοσοκομείο, ένα σχολείο η μια βιομηχανία.



Όπως δήλωσε o εφευρέτης του καινοτόμου συστήματος θέρμανσης, Μπάμπης Ψωμιάδης "
αναπτύξαμε μια τεχνολογία που βασίζεται στη μέθοδο της ηλεκτροδιέγερσης, δηλαδή φανταστείτε το φούρνο μικροκυμάτων αλλά χωρίς ακτινοβολία για παράδειγμα".


ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - ΚΑΙΕΙ ΡΕΥΜΑ ΟΣΟ ΜΙΑ ΤΟΣΤΙΕΡΑ


"
Για να μπει ο Προμηθέας σε ένα σπίτι με κεντρική θέρμανση δε χρειάζεται να σκάψουμε και να βάλουμε σωληνώσεις ούτε να βάλουμε λέβητες στο μπαλκόνι ή σε κάποιο άλλο χώρο καθώς υπάρχουν καλοριφέρ υψηλής αισθητικής τα οποία έχουν το σύστημα ηλεκτροδιέγερσης, δηλαδή τον λέβητα ενσωματωμένο μέσα τους.


Εχουμε εγκαταστήσει κεντρική μονάδα σε σπίτι μέσα σε μια παπουτσοθήκη επειδή η πελάτισσά μας δεν ήθελε να κάνουμε κάποια τεχνική παρέμβαση στο χώρο της. Βάλαμε λοιπόν το λέβητα μέσα σε ένα συρτάρι στο έπιπλο της παπουτσοθήκης" δήλωσε ο κύριος Ψωμιάδης.



ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ


Το κόστος όσον αφορά στο λέβητα ξεκινά από τα 1400 ευρώ συν ΦΠΑ για ένα σπίτι 100 εως 120 τετραγωνικών μέτρων με μονοφασικό ρεύμα. Από εκεί και πέρα για σπίτια ή χώρους εως 600 τετραγωνικά μέτρα με τριφασικό ρεύμα το κόστος είναι 1600 ευρώ συν ΦΠΑ και για χώρους εως και 1.000 τετραγωνικά μέτρα και παραπάνω το κόστος του λέβητα είναι 2.000 ευρώ συν ΦΠΑ που είναι και το ακριβότερο σύστημα. Η μέση τιμή των καλοριφέρ είναι ανά σώμα 500 ευρώ με την εγκατάσταση να συμπεριλαμβάνεται.


Παρά το γεγονός πως πρόκειται για παγκόσμια ελληνική πατέντας εως τώρα το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον. Από την άλλη πλευρά η τοπική αυτοδιοίκηση έχει αντιληφθεί τα οφέλη αυτού του συστήματος και ήδη πολλοί Δήμαρχοι έχουν επικοινωνήσει με τον κύριο Ψωμιάδη προκειμένου να προμηθευτούν τον Προμηθέα για τα σχολεία των περιοχών τους.


Ο ίδιος ο εφευρέτης πάντως ξεκαθάρισε πως δε σκοπεύει να πουλήσει την πατέντα του στο εξωτερικό παρά τις προσφορές που έχει δεχθεί.

 

~

 Αμύθητη περιουσία άφησε πίσω του ο 55χρονος αυτόχειρας επιχειρηματίας

Ακίνητα φιλέτα στην Αθήνα αλλά και σε νησί των Σποράδων άφησε πίσω του ο 55χρονος αυτόχειρας εφοπλιστής, ο οποίος αυτοκτόνησε μέσα σους σωρούς από κομμένα χαρτονομίσματα...Ο 55χρονος, γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, με τεράστια περιουσία, τις τελευταίες ημέρες είχε εξαφανιστεί αλλά κανενός το μυαλό δεν πήγε στο κακό. Εκείνος όμως έβαλε σε εφαρμογή το μοιραίο σχέδιο του.Κλείστηκε στο δωμάτιο του σπιτιού και άρχισε να κόβει σε λωρίδες, χαρτονομίσματα του ευρώ, δολάρια, ακόμα και λίρες Αγγλίας. Στις 500.000 υπολογίζεται η αξία τους.Και αφού τα κατέστρεψε όλα κόλλησε το πιστόλι στο κεφάλι του και πάτησε την σκανδάλη. Οι αστυνομικοί τον βρήκαν νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος.



Πηγή:

~