Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Εύβοια: Ανεξέλεγκτη φωτιά απειλεί σπίτια - Χτυπούν καμπάνες για να φύγει ο κόσμος!

Εύβοια: Ανεξέλεγκτη φωτιά απειλεί σπίτια - Χτυπούν καμπάνες για να φύγει ο κόσμος! Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης με τις φωτιές στην περιοχή

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης με τις φωτιές στην περιοχή - Οι κάτοικοι στο χωριό Μαντράκι προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους, μαζί με τους άνδρες της πυροσβεστικής... Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι στον οικισμό Μαντράκι, βόρεια του Αυλωναρίου, καθώς η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.
"Με αυτοκίνητα πήραν τα παιδιά από το χωριό και εμείς με ένα λάστιχο στα χέρια κάνουμε ότι μπορούμε για να σώσουμε την περιουσία μας" έλεγαν κάτοικοι του χωριού.
Γύρω στις 16.00 άρχισαν να χτυπούν και οι καμπάνες στο χωριό. Μάχη με αντίξοες συνθήκες δίνουν οι πυροσβέστες, η πολιτική προστασία και οι κάτοικοι που δεν μπορούν με τίποτα να πιστέψουν το μεγάλο μέγεθος της πύρινης λαίλαπας.
Οι αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να συγκεντρωθούν σε ανοιχτούς χώρους, αν και σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν αντιμετωπίζεται προς το παρόν το ενδεχόμενο εκκένωσης κατοικημένων περιοχών.
H φωτιά στην Εύβοια ξέσπασε τα ξημερώματα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην Ελαία του Αυλωναρίου. Αν και φαίνονταν ότι θα την έθεταν γρήγορα υπό έλεγχο οι πυροσβέστες, γύρω στις 06.00 το πρωί λόγω του αέρα και της βλάστησης, τους ξέφυγε με αποτέλεσμα να καίει προς την Οκτωνιά και το Μαντράκι.




~ Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Λαστέικα Πύργου: Κόλαση πυρός σε καταυλισμό ΡΟΜΑ


Λαστέικα Πύργου: Κόλαση πυρός σε καταυλισμό ΡΟΜΑ Παραμένει άγνωστο ακόμα αν μέσα στον καταυλισμό υπήρχαν παιδιά ή ηλικιωμένοι

Παραμένει άγνωστο ακόμα αν μέσα στον καταυλισμό υπήρχαν παιδιά ή ηλικιωμένοι
Τεράστιες διαστάσεις έλαβε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε καλαμιώνες δίπλα σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Λαστέικα Πύργου λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι. Παραμένει άγνωστο ακόμα αν μέσα στον καταυλισμό υπήρχαν παιδιά ή ηλικιωμένοι που δεν απομακρύνθηκαν εγκαίρως ενώ όλα τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών απουσίαζαν.

Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής επιχειρεί έως αυτή την ώρα, ενώ κινδύνεψαν από τις φλόγες τα γύρω σπίτια και επιχειρήσεις. Ο καταυλισμός δεν δείχνει να έχει καταστραφεί καθώς ο χώρος ήταν καθαρός απο καλάμια και ξερά χόρτα και εξετάζεται αν υπάρχει άτομο που έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα από τις αναθυμιάσεις.




~

Πρατηριούχος βενζίνης με έδρα την Πάτρα, διαθέτει κότερο μήκους 30 μέτρων και αξίας άνω των 5 εκ. ευρώ- Το ΣΔΟΕ έβγαλε το...λαβράκι στην Ηγουμενίτσα

 Πρατηριούχος βενζίνης με έδρα την Πάτρα, διαθέτει  κότερο μήκους 30 μέτρων και αξίας άνω των 5 εκ. ευρώ- Το ΣΔΟΕ έβγαλε το...λαβράκι  στην Ηγουμενίτσα   Υποστήριξε ότι το υπερπολυτελές σκάφος ανήκε σε Αμερικανό επιχειρηματία  για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι τελικά είναι νεαρός εργαζόμενος που πλένει πιάτα

Υποστήριξε ότι το υπερπολυτελές σκάφος ανήκε σε Αμερικανό επιχειρηματία για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι τελικά είναι νεαρός εργαζόμενος που πλένει πιάτα


Πρατηριούχο βενζίνης, ο οποίος διαθέτει κότερο μήκους 30 μέτρων, αξίας τουλάχιστον πέντε εκατομμυρίων ευρώ, εντόπισαν στελέχη του ΣΔΟΕ στην Ηγουμενίτσα αργά χθες το βράδυ. Ο βενζινοπώλης, η επιχείρηση του οποίου έχει έδρα την Πάτρα, υποστήριξε ότι το υπερπολυτελές σκάφος ανήκε σε Αμερικανό επιχειρηματία για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι τελικά είναι νεαρός εργαζόμενος που πλένει πιάτα σε εστιατόριο στις ΗΠΑ.
Παράλληλα απο το ΣΔΟΕ διερευνάται η υπόθεση 80χρονης γυναίκας που δηλώνει εισόδημα 12.200 ευρώ και η οποία, όπως έγινε γνωστό, διακινεί στους τραπεζικούς της λογαριασμούς ποσά που υπερβαίνουν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Η 80χρονη εμφανίζεται ακόμη ως ιδιοκτήτρια μεγάλου νυκτερινού κέντρου της παραλιακής λεωφόρου, όπου εμφανίζονται ιδιαίτερα γνωστοί καλλιτέχνες.


Στελέχη του ΣΔΟΕ κάνουν λόγο για δύο κραυγαλέες όσο και ενδεικτικές περιπτώσεις ύποπτου πλουτισμού και ασύδοτης φοροδιαφυγής. Και στις δύο περιπτώσεις οι ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών θα ελέγξουν τα πλήρη περιουσιακά στοιχεία τους.

Σύμφωνε με το Nooz.gr, το ενδιαφέρον για τον βενζινοπώλη - ιδιοκτήτη της θαλαμηγού εστιάζεται στο ποιες είναι οι άγνωστες συναλλαγές του και πως κατόρθωσε να αποκτήσει σκάφος που έχουν στην κατοχή τους συνήθως "ιδιοκτήτες πετρελαιοπηγών καιι όχι βενζινάδικου", όπως έλεγαν χαρακτηριστικά υπάλληλοι του ΣΔΟΕ.
Από την άλλη πλευρά, έχει ζητηθεί να υπάρξει πλήρης έλεγχος στα λογιστικά βιβλία του νυκτερινού κέντρου της παραλιακής σε συνδυασμό με το άνοιγμα όλως των τραπεζικών λογαριασμών της 80χρονης γυναίκας.



Πηγή:




~

Γιορτάζει επιτέλους η Θεσσαλονίκη: Στις 26 Οκτωβρίου θα ανάψει η φλόγα στον Πύργο του Τριγωνίου

Μπορεί να έφτασε Αύγουστος για να αρχίσουν οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ωστόσο ο δήμος Θεσσαλονίκης και οι περιφερειακοί δήμοι...είναι αποφασισμένοι να φορτσάρουν στην τελική ευθεία. Η αρχή γίνεται την ερχόμενη Παρασκευή, με μία συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους. Η Κρατική Ορχήστρα, με πλήρη σύνθεση, θα παρουσιάσει δώδεκα κορυφαία έργα του διεθνούς ρεπερτορίου και θα γιορτάσει με όλη την πόλη κάτω από το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι.
Οι εκδηλώσεις, σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια των τεσσάρων μηνών που απομένουν έως το τέλος του 2012.
Ξεχωρίζουν ιστορική έκθεση και διεθνές επιστημονικό συνέδριο.Συγκεκριμένα, από 28 έως 30 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί το «Διεθνές Συμπόσιο της Θεσσαλονίκης», με στόχο την υποστήριξη των διεθνών προοπτικών της πόλης. Το συμπόσιο θα περιστραφεί γύρω από τρεις ευρείς θεματικούς άξονες: την παρακμή της Δύσης, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, την άνοδο της Κίνας και το Ισλάμ μετά την Αραβική Ανοιξη.
Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ένα τριήμερο επιστημονικό συνέδριο, με θέμα «Θεσσαλονίκη: Μία πόλη σε μετάβαση, 1921 - 2012», με στόχο τη δημιουργική συνάντηση των σύγχρονων ιστοριογραφικών ρευμάτων αλλά και όλων των συναφών κοινωνικών επιστημών.
Η μεγάλη φλόγα στον Πύργο του Τριγωνίου που επτόκειτο να ανάψει την πρώτη ημέρα του έτους θα ανάψει τελικά στις 26 Οκτωβρίου, την ημέρα εορτασμού του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της πόλης.




~

Αντερς Μπρέιβικ..Συγνώμη που δεν σκότωσα περισσότερους..Δεν θα ασκήσω έφεση γιατί έτσι θα αναγνωρίσω το παράνομο δικαστήριο.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους εθνικιστές ακτιβιστές που δεν κατάφερα να εκτελέσω περισσότερους ανθρώπους» είπε την Παρασκευή ο Αντερς Μπρέιβικ, προκαλώντας αναστάτωση στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση στην ποινή του ο ίδιος τόνισε πως δεν σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο, καθώς όπως είπε «δεν αναγνωρίζω το δικαστήριο (...) Η ποινή είναι κατ΄ εμέ παράνομη. Αν ασκήσω έφεση θα νομιμοποιήσω το δικαστήριο».




~

Le Monde: Στην Ελλάδα αυτοκτονούν για να γλιτώσουν από την κρίση


Τουλάχιστον 2.000 απελπισμένοι άνθρωποι στην Ελλάδα έβαλαν τέλος στη ζωή τους από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση στη χώρα, γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, σχολιάζοντας πως η αυτοκτονία έχει μετατραπεί σε τρόπο εξόδου από τη κρίση!


Στα τέλη Ιουνίου μια
υπάλληλος τράπεζας έπεσε από την Ακρόπολη μπροστά στα μάτια εκατοντάδων τουριστών.
Αρχές Απριλίου ένας συνταξιούχος φαρμακοποιός αυτοκτόνησε στην Πλατεία Συντάγματος, μπροστά στην ελληνική Βουλή, προκαλώντας κύματα φρίκης σε όλη τη χώρα.

Όλα τα θύματα είναι άνθρωποι που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα
. Συχνά είναι μικροί επιχειρηματίες που πτώχευσαν ή γονείς που πήραν δάνεια πριν την κρίση και δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν και έχουν απολυθεί. Τον Ιούνιο το ΕΚΑΒ έλαβε πάνω από 350 κλήσεις για απόπειρες αυτοκτονιών και οι διασώστες έφτασαν σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ αργά», γράφει η εφημερίδα και συνεχίζει:

«Εδώ και δυο χρόνια
οι Ελληνες αγωνίζονται για να σώσουν τη χώρα τους από την πτώχευση. Οι περισσότεροι έχασαν μεγάλο μέρος του μισθού τους, υπέστησαν μαζικές απολύσεις, ραγδαίες αυξήσεις στα τρόφιμα και στα καύσιμα. Οι Ελληνες διαμαρτυρήθηκαν αρχικά γι’ αυτά τα σκληρά μέτρα αλλά τελικά υπέκυψαν και τα αποδέχτηκαν. Και όλα αυτά για να παραμείνουν στην ευρωζώνη!

Φαίνεται όμως ότι όλες αυτές
οι προσπάθειες ήταν μάταιες. Η ανεργία αυξήθηκε στο 24%, χιλιάδες άτομα κάνουν ουρά στα συσσίτια ενώ υπάρχουν γονείς που επειδή δεν μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους τα εγκαταλείπουν στα κέντρα πρόνοιας».

«Πάνω από 300.000 Ελληνες εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους γιατί δεν είχαν πλέον τα μέσα να τα συντηρήσουν.
Πάνω από 500.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν πληρωθεί εδώ και μήνες. Ορισμένοι δήλωσαν στην τηλεόραση ότι έγιναν συνειδητά φορείς του ΑIDS προκειμένου να λάβουν το προνοιακό επίδομα. Όσοι είναι υγιείς αλλά άνεργοι λαμβάνουν επίδομα 400 ευρώ ανεξάρτητα από το ύψος του προηγούμενου μισθού τους, για ένα χρόνο. Και μετά τίποτα.

Η Ελλάδα δεν έχει πλέον τίποτα να περιμένει από την Ευρώπη
. Ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ δήλωσε πρόσφατα ότι «Η Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να αποδείξουμε ότι η ευρωζώνη μπορεί να δείχνει τα δόντια της. Οι υπεύθυνοι της κρίσης στην Ελλάδα είναι οι ίδιοι οι Ελληνες και κανείς άλλος».

Προς το παρόν η τρόικα τεκμηριώνει τα στοιχεία για να αποδείξει αν η Ελλάδα μπορεί να λάβει την επόμενη δόση από τους δανειστές της. Αν η έκθεσή της είναι αρνητική οι ευρωπαίοι εταίροι δεν θα προστρέξουν για νέα βοήθεια και η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να δηλώσει πτώχευση και να εξέλθει από την ζώνη του ευρώ. Αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας πλήρους κατάρρευσης», καταλήγει η εφημερίδα.

 

~

Ραδιενέργεια σε ψάρια της Φουκουσίμα

Την αποκάλυψη ότι βρέθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις ραδιενεργού κεσίου σε ψάρια που αλιεύθηκαν δειγματοληπτικά σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από το κατεστραμμένο εργοστάσιο τηςΦουκουσίμα έκανε η διαχειρίστρια εταιρεία της μονάδας Νταΐτσι, Tokyo Electric Power Co (TEPCO).

Πιο συγκεκριμένα καταγράφηκαν38.000 μπεκερέλ κεσίου ανά κιλό ψαριών.
Πρόκειται για την υψηλότερη συγκέντρωση κεσίου που έχει καταγραφεί σε αλιεύματα από το Μάρτιο του 2011 όταν το καταστροφικό τσουνάμι χτύπησε το πυρηνικό εργοστάσιο, ενώ η μέτρηση είναι πολύ υψηλότερη από το όριο ασφαλείας των 100 μπεκερέλ ανά κιλό που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τα τρόφιμα.
Η κατανάλωση ενός κιλού των εν λόγω αλιευμάτων μεταφράζεται σε έκθεση του οργανισμού σε ραδιενέργεια της τάξης των 0,4 μιλισιβέρτ.
Η Tepco εικάζει πως υπάρχει ένα σημείο υψηλής συγκέντρωσης ραδιενεργών ουσιών στον ωκεανό και τα αλιεύματα ενδέχεται να τράφηκαν σε αυτό.
Τα ψάρια από την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Φουκουσίμα δεν διατίθενται στην ιαπωνική αγορά.
Υπενθυμίζεται πως πρόβλημα με τη ραδιενέργεια που είχε διαρρεύσει από τη Φουκουσίμα είχε παρουσιαστεί στο ρύζι, στα βοειδή, αλλά και σε τόνο που αλιεύθηκε στη Καλιφόρνια




~

Πως και πότε θα πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας του 2013


Τίτλοι τέλους για τα σήματα των τελών κυκλοφορίας. Το υπουργείο Οικονομικών τα καταργεί και θα μας υποχρεώνει να πληρώνουμε στέλνοντας ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια. Αυτό ως προς το διαδικαστικό κομμάτι. Κατά τα λοιπά, άλλος ένας φόρος έρχεται. Δείτε πως μπορείτε να γλιτώστε και πως μπορείτε να πληρώσετε σε δόσεις.


1. Πως θα πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας;
Για λόγους οικονομίας, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στο να καταργήσει το σήμα των τελών κυκλοφορίας. Το ειδοποιητήριο θα είναι διαθέσιμο μέσω της ηλεκτρονικής πύλης του υπουργείου Οικονομικών (taxisnet.gr). Θα το τυπώνουμε και θα πηγαίνουμε στην τράπεζα για την πληρωμή. Η απόδειξη που θα μας δώσει η τράπεζα, θα υποκαθιστά το σήμα.

2. Θα απαιτούνται κωδικοί πρόσβασης στο taxisnet για να εκτυπώσουμε το ειδοποιητήριο;
Ειδικά για φέτος, θα ληφθεί μέριμνα ώστε αυτοί που δεν έχουν κωδικό πρόσβασης, είτε να παραλαμβάνουν το ειδοποιητήριο ταχυδρομικά, είτε να το εκτυπώνουν μέσω ειδικής εφαρμογής απλώς με την πληκτρολόγηση του ΑΦΜ τους και του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος.

3. Είναι υποχρεωτικό να πληρώσω τα τέλη στην τράπεζα;
Επειδή φέτος δεν θα είναι απαραίτητο να πάρουμε το ειδικό σήμα, θα μπορούμε να πληρώσουμε και μέσω άλλων εναλλακτικών οδών όπως για παράδειγμα μέσω internet.

4. Πόσα θα πληρώσω;
Προς το παρόν δεν έχει ακουστεί κάτι για νέα μεταβολή στα τέλη κυκλοφορίας. Έτσι, ισχύουν οι περυσινές τιμές που έχουν ως εξής:
  • Έως 300 κυβικά: 22 ευρώ
  • 301-785 κυβικά: 55 ευρώ
  • 786-1071: κυβικά: 120 ευρώ
  • 1072-1357 κυβικά: 135 ευρώ
  • 1358-1548 κυβικά: 240 ευρώ
  • 1549-1738 κυβικά: 265 ευρώ
  • 1739-1928 κυβικά: 300 ευρώ
  • 1929-2357 κυβικά: 660 ευρώ
  • 2358-3000 κυβικά: 880 ευρώ
  • 3001-4000 κυβικά: 1100 ευρώ
  • 4001 και άνω κυβικά: 1320 ευρώ

5. Απέκτησα αυτοκίνητο μετά τον Νοέμβριο του 2010. Εγώ πόσα τέλη θα πληρώσω;
Γα τα ΙΧ που αποκτήθηκαν ως καινούργια και όχι ως μεταχειρισμένα μετά τον Νοέμβριο του 2010, τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές των ρύπων και όχι με βάση τον κυβισμό. Ισχύει ο ακόλουθος πίνακας (θα πρέπει να πολλαπλασιάζετε το ποσό που αναφέρεται επί των ρίπων που εκπέμπει το ΙΧ σας):
  • 0-100 γραμμάρια: 0 ευρώ
  • 101 -120 γραμμάρια: 0,9 ευρώ
  • 121 -140 γραμμάρια: 1,1 ευρώ
  • 141 -160 γραμμάρια: 1,7 ευρώ
  • 161 -180 γραμμάρια: 2,25 ευρώ
  • 181 -200 γραμμάρια: 2,55 ευρώ
  • 201 - 250 γραμμάρια: 2,8 ευρώ
  • Άνω των 251 γραμμαρίων: 3,4 ευρώ

6. Πως μπορώ να πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας σε δόσεις;
Σχετική ρύθμιση δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής. Ο μόνος τρόπος είναι (προς το παρόν) να εκμεταλλευτείτε τα προγράμματα των τραπεζών και να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας σε τρεις άτοκες δόσεις. Προσοχή: πολλές τράπεζες έχουν ανακοινώσει προγράμματα εξόφλησης των οφειλών προς το δημόσιο σε δόσεις. Όμως δεν καλύπτουν όλα τα προγράμματα την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Βέβαια, όσο θα πλησιάζουμε προς το τέλος του έτους, τα προγράμματα θα πολλαπλασιαστούν. Ωστόσο, καλό είναι να ρωτήσετε στην τράπεζα με την οποία συνεργάζεστε.

7. Τι γίνεται αν δεν έχω πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2012;
Θα παραλάβετε ειδοποιητήριο από το υπουργείο Οικονομικών και θα πληρώσετε το διπλάσιο ποσό. Μάλιστα, εκτός από το πρόστιμο, κινδυνεύετε να επιβαρυνθείτε και με προσαυξήσεις καθώς η οφειλή έχει ήδη χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμη.

8. Υπάρχει τρόπος να μην πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας του 2013;
Ο μόνος τρόπος είναι να θέσετε το ΙΧ σε ακινησία. Αν το έχετε πάρει απόφαση, κάντε το άμεσα καθώς εκτός από το ότι δεν θα πληρώσετε το τέλος κυκλοφορίας, θα περιορίσετε και το τεκμήριο του αυτοκινήτου. Η θέση ενός οχήματος σε ακινησία, γίνεται με την κατάθεση των πινακίδων στην εφορία.




~

Χάνει τα μετάλλια του ο Άρμστρονγκ!

Picture 0 for Χάνει τα μετάλλια του ο Άρμστρονγκ!
 
Ο Λανς Άρμστρονγκ αναμένεται να χάσει όλα του τα μετάλλια του από το 1998 μετά την απόφαση του να αποσυρθεί από τη διαμάχη με την USADA.

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό! Η απόφαση του Λανς Άρμστρονγκ να αποσυρθεί από τη διαμάχη του με την USADA, όσον αφορά τις καταγγελίες της για χρήση στεροειδών αλλά και μεταγγίσεις αίματος από το 1986, αναμένεται να του στερήσει όλα τα μετάλλια από την 1η Αυγούστου του 1998 και μετά. Η Αμερικανική υπηρεσία αντι-ντόπινγκ δικαιώθηκε από το Ομοσπονδιακό δικαστήριο κάτι που την οδηγεί να αποκλείσει εφ όρου ζωής τον 40χρονο ποδηλάτη και να αφαιρέσει τους επτά συνεχόμενους τίτλους του στο Γύρο της Γαλλίας από το 1999 έως το 2005.




~ Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Και φέτος Ανοιχτή Γραμμή Εξυπηρέτησης για τους φοιτητές του ΑΠΘ

θα λειτουγήσει και φέτος η Ανοιχτή Γραμμή Εξυπηρέτησης στο ΑΠΘ, προκειμένου...οι πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες του Ιδρύματος να βοηθηθούν στην αναζήτηση και εύρεση στέγης.
Για το σκοπό αυτό είναι στη διάθεση των ιδιοκτητών διαμερισμάτων η ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών http://dps.web.auth.gr , στην οποία καταχωρούνται τα ακίνητα που διαθέτουν προς ενοικίαση, αρκεί να επικοινωνήσουν με τις τηλεφωνικές γραμμές του Τμήματος, 2310 991372 , 991373, 995142, 994168, 996743, δίνοντας τα απαραίτητα στοιχεία.
Στην ίδια ιστοσελίδα και τις παραπάνω τηλεφωνικές γραμμές, μπορούν να επικοινωνούν και οι φοιτητές/φοιτήτριες για να ενημερώνονται για τα διαθέσιμα διαμερίσματα.
Επίσης, σε όλη τη διάρκεια των εγγραφών θα λειτουργούν στους χώρους των γραμματειών, στο Τμήμα Σπουδών και στο κτίριο Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή», περίπτερα από τα οποία θα διατίθενται ενημερωτικό υλικό και πληροφορίες σε ό,τι αφορά στις εγγραφές των φοιτητών/τριών, τη σίτιση, τη στέγαση κ.α.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και των επιτυχόντων θα λειτουργούν οι τηλεφωνικές γραμμές 2310 994000 και 2310 996000 , για πληροφορίες σε ό,τι αφορά στις προθεσμίες και τα δικαιολογητικά εγγραφών.




~

Ένας πατέρας ζητά δικαίωση πέντε χρόνια μετά την τραγωδία στην Ηλεία

 

«Πριν από μερικά χρόνια έμπαινε στο σπιτικό του που έσφυζε από ζωή και περνούσε ατέλειωτες ώρες χαράς παίζοντας με τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του και τη σύζυγό του. Σήμερα το σπίτι του έχει ερημώσει μαζί και η καρδιά του…Σπάνια το επισκέπτεται …Μένει για λίγο εκεί και φεύγει καθώς μια νεκρική σιωπή σκεπάζει εκείνα που έμειναν πίσω . Παιχνίδια , κούκλες, παιδικά δωμάτια, μυρωδιές αγάπης …»
Ο τραγικός πατέρας Γιώργος Παρασκευόπουλος που έχασε στη φωτιά της Ηλείας το 2007, τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του, την σύζυγο και την μητέρα του έσπασε τη σιωπή του και μίλησε στο συντάκτη του περιοδικού HOTDOC Μάκη Νοδάρο σε μια συνέντευξη που αποτελεί γροθιά στο στομάχι της πολιτισμένης κοινωνίας.
« Εχω το τραγικό «προνόμιο» να είμαι από τους δυστυχέστερους ανθρώπους στον κόσμο…Είμαι ο πατέρας , ο σύζυγος και ο υιός των έξι τραγικών θυμάτων, κάτω από πρωτοαφνείς συνθήκες , κατά τις πυρκαγιές της 24ης Αυγούστου 2007, πλησίον του ΔΔ Αρτέμιδας του Δήμου Ζαχάρως Ηλείας. Και τώρα πρέπει να βρω τη δύναμη και να υπερβώ την τραγικότητά μου , την συντριβή μου και την ανυπόφορη μοναξιά μου , και να αγωνιστώ, με όλες μου τις δυνάμεις , για να εντοπιστούν και να υποστούν τις συνέπειες οι υπεύθυνοι για το μεγάλο έγκλημα και το ασύλληπτο ξεκλήρισμα όλης της οικογένειάς μου…» – αναφέρει στην μηνυτήρια αναφορά του προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου Ηλείας ο Γιώργος Παρασκευόπουλος ή ότι απέμεινε από αυτόν…
Ο άτυχος αυτός άνθρωπος έχασε στις 24 Αυγούστου 2007 όλη την οικογένειά του μέσα στις φλόγες, μερικά μόλις χιλιόμετρα έξω από την Αρτέμιδα. Τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του, την Αγγελική 15 ετών, τη Μαρία 12, την Αναστασία 11 και τον Κωνσταντίνο 5, τη σύζυγό του Αθανασία 37 ετών και τη μητέρα του Αγγελική, 76 ετών.
Σήμερα , πέντε χρόνια μετά την τραγική ημέρα που του σημάδεψε για πάντα τη ζωή , στέκεται όρθιος στα πόδια του με ένα και μοναδικό σκοπό. Να δει να τιμωρούνται παραδειγματικά , εκείνοι που του ξεκλήρισαν την οικογένεια και τον βύθισαν στην απέραντη μοναξιά και τη θλίψη…
Στην δίκη που ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες στον Πύργο Ηλείας, καταθέτοντας ως πρώτος μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, έδωσε μαθήματα ανθρωπιάς και δύναμης στους δικαστές αλλά και σε κάποιους δικηγόρους της υπεράσπισης των κατηγορουμένων που επιχείρησαν να προσβάλλουν τον ίδιο και την μνήμη των παιδιών του με προκλητικές ερωτήσεις όπως αν …γνωρίζει πόση ώρα χρειάζεται να κατασκευαστούν τα κόλλυβα !
«Τους αγνοώ . Δεν πρόκειται ποτέ να χάσω την ψυχραιμία μου γιατί απλά αντλώ δύναμη από εκείνους που έφυγαν και στέκομαι όρθιος γιατί έτσι με γνώριζαν και έτσι θέλουν να με βλέπουν από εκεί που βρίσκονται τώρα…» – λέει στο «HD» ο τραγικός πατέρας.
Μόνος και αβοήθητος ο Γιώργος Παρασκευόπουλος πορεύεται στον δικό του Γολγοθά έχοντας δίπλα του τους συγγενείς του και μερικούς φίλους που ο ίδιος επέλεξε. Η Πολιτεία ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την κατάστασή του έστω για τυπικούς λόγους…
« Όλα αυτά τα χρόνια μόνο κάποιοι φίλοι και συγγενείς βρίσκονται στο πλευρό μου και μου και μου δίνουν δύναμη και κουράγιο. Η Πολιτεία ήταν και είναι απούσα . Ούτε ένα γεια δεν μου έχουν πει ποτέ τόσο καιρό τώρα. Κανείς ποτέ δεν μπήκε στον κόπο να πάρει έστω ένα τυπικό τηλέφωνο να εκφράσει τη συμπαράστασή του. Δεν ήταν κάτι που με εξέπληξε… Την περίμενα αυτή την αντίδραση γιατί οι άνθρωποι πια δεν σκέφτονται συναισθηματικά. Κανείς τους δεν καταλαβαίνει από πόνο και τι σημαίνει να χάνεις την οικογένειά σου από την μια στιγμή στην άλλη και να μένεις μόνος.» – λέει με πίκρα ο τραγικός πατέρας και συμπληρώνει :
« Ημουνα παλικάρι τότε που είχα δίπλα μου τα παιδιά μου και τη σύζυγό μου και έτσι θα παραμείνω γι’ αυτούς για την υπόλοιπη ζωή μου. Νιώθω συχνά την παρουσία τους δίπλα μου. Πορεύομαι στη ζωή μου με ψηλά το κεφάλι, κάτι που θα το επιθυμούσαν κι εκείνοι που έχουν φύγει.. Το μόνο που περιμένω γι αυτούς είναι δικαίωση . Και η δικαίωση θα είναι η τιμωρία των υπευθύνων που προκάλεσαν τόσο πόνο …»



~

Στη φυλακή για 21 χρόνια ο μακελάρης της Νορβηγίας... Άντερς Μπρέιβικ!!

Σώας τα φρένας έκρινε το δικαστήριο του Οσλο ότι έχει ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος δικάστηκε σήμερα για μια από τις χειρότερες σφαγές που έχουν διαπραχθεί ποτέ στην Ευρώπη σε καιρό ειρήνης.
Το δικαστήριο αποφάσισε πως ο Μπρειβικ είναι ποινικά υπεύθυνος για τις δολοφονίες 77 ανθρώπων τον Ιούλιο του 2011 στη νορβηγική πρωτεύουσα και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 21 χρόνων.

Συγκεκριμένα, στις 22 Ιουλίου 2011, ο Μπρέιβικ σκότωσε αρχικά οκτώ ανθρώπους με μια βομβιστική επίθεση εναντίον της έδρας της κυβέρνησης στο Όσλο και στη συνέχεια άλλους 69, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν έφηβοι, ανοίγοντας πυρ σε μια θερινή κατασκήνωση της οργάνωσης νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια.

Η ψυχική υγεία του είναι σπαζοκεφαλιά για τους επίσημους ψυχίατρους που άλλοι μεν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι ψυχωτικός και πάσχει από "σχιζοφρενική παράνοια" και άλλοι ότι είναι αρκετά υγιής πνευματικά για να τιμωρηθεί ποινικά για τα εγκλήματά του. Τελικά το δικαστήριο απεφάνθη ότι έχει σώας τας φρένας.




~

Οι κίνδυνοι στο να ποστάρεις το παιδί σου στο Facebook

Οι κίνδυνοι στο να ποστάρεις το παιδί σου στο Facebook   news.e citymap.gr 

Πόσοι θυμούνται ακόμη ότι το Facebook ξεκίνησε από κολεγιόπαιδα που έψαχναν για καυτές γκόμενες και παγωμένες Lager; Σήμερα κατακλύζεται από φωτογραφίες νεογέννητων και νηπίων σε όλες τις πιθανές πόζες – τα πρώτα του βήματα, το πρώτο του πάρτι κ.ο.κ. – που αναρτούν οι ίδιοι οι γονείς για να εισπράξουν τα «like» και τα σχόλια των «φίλων» οι οποίοι καλούνται – αν όχι εκβιάζονται – να εμβαπτιστούν στο ψηφιακό οικογενειακό άλμπουμ: «Τι αγγελούδι είναι αυτό!», «Για δάγκωμα είναι τα μαγουλάκια αυτά!» και τα συναφή.

Το να «ποστάρεις» φωτογραφίες με το παιδί σου εκθέτοντάς το στο άπλετο φως (αλλά και στα απύθμενα σκοτάδια) του κυβερνοχώρου είναι ένα ριψοκίνδυνο σπορ που διχάζει. Για τους μισούς γονείς είναι ένας τρόπος να μοιραστούν ψηφιακά τις χαρές με τη σάρκα εκ της σαρκός τους. Για τους άλλους μισούς είναι η χαρά του cyberstalking: αφήνεις την πόρτα μισάνοιχτη για κάθε παιδόφιλο που τυχαίνει να κάνει εκεί κοντά τη βόλτα του (και μπορεί να υφαρπάξει τη φωτογραφία του τέκνου σου για το δικό του… άλμπουμ).

Συν το ότι στέλνεις στο σπλάχνο σου εντελώς αντιφατικά μηνύματα. Γιατί, πώς θα του μάθεις να διασφαλίζει τα προσωπικά δεδομένα του, όταν εσύ η ίδια έχεις «φωτογραφία» στο προφίλ σου τον υιό σου με κασκέτο του Ατρόμητου να τρώει παγωτό φιστίκι; (Ναι η Βλακεία κυριαρχεί σε αυτό το σύμπαν)

Όσο για τις υποτιθέμενες δικλίδες ασφαλείας που επικαλείται η άλλη πλευρά (ότι δείχνεις αυτό που θέλεις, σε όποιον θέλεις), «μπάζουν» από παντού. Κανείς δεν γνωρίζει πώς και σε ποια πελάγη ταξιδεύουν τα προσωπικά δεδομένα του. Όπως έγραφε εσχάτως ο «Εconomist»: «Η υπάρχουσα προστασία (των παιδιών) είναι τόσο αποτελεσματική όσο το να βάζεις ένα ταμπελάκι “Μην αγγίζετε” πάνω σε ένα ανοιχτό βαζάκι με μπισκότα».

Ένας δικηγόρος διαζυγίου μού εξιστορούσε προ καιρού την υπόθεση μιας πελάτισσας που έπνεε μένεα κατά “του… μωρού” του  τέως συζύγου της, που είχε εν αγνοία της μητέρας «ανεβάσει» στο Twipics (η εφαρμογή φωτογραφιών του Twitter) φωτογραφίες των παιδιών τους. Αυτό που την εξόργισε περισσότερο ήταν ότι κάθε φορά που κάποιος επισκέπτης «σχολίαζε», π.χ., μια φωτογραφία της πεντάχρονης κόρης της στη θάλασσα, αυτή διάνθιζε αυτομάτως και το δικό του άλμπουμ (του επισκέπτη). Η πελάτισσα έσπευσε, βεβαίως, να καταθέσει στον δικηγόρο όλες τις φωτογραφίες με τα συνοδευτικά σχόλια των παντελώς αγνώστων σε αυτήν «followers». Το Twitter έγινε ο παγοκόφτης εναντίον του τέως στο δικαστήριο.

Δεν είναι μόνο το «ποστάρισμα» οικογενειακών κλικ. Ένα σωσίβιο δεν αρκεί για τα βαθιά σκοτεινά νερά του Διαδικτύου κι ένα παιδί μπορεί εύκολα να βρεθεί στον πάτο. Το Facebook (που τυπικά δεν επιτρέπεται σε ανηλίκους κάτω των 13) ήδη επεξεργάζεται τρόπους να εντάξει «νόμιμα» στους κόλπους του και τους πολύ μικρούς, οι οποίοι το κάνουν ήδη «παράνομα» – μόνο στις , 5,6 εκατομμύρια έχουν δημιουργήσει προφίλ δίνοντας απλώς ψεύτικη ημερομηνία γεννήσεως.  ( Για ρίξε μια ματιά κι εδώ Ανόητη ή Ωφέλιμη η Χρήση του Facebook; )
…και εδώ διχασμός των γονέων. Για τους μεν, καλό είναι να ενταχθεί από νωρίς το παιδί στην ψηφιακή πραγματικότητα, για να εξοικειωθεί, να ξέρει, να φυλάγεται. Για τους δε, καλό είναι το παιδί να μείνει μακριά, για να προστατευθεί από τις ατελείωτες παγίδες των «ιστοχώρων κοινωνικής δικτύωσης», από επικίνδυνα βλέμματα ή «αιτήματα» φιλίας, από τον κάθε ψυχικά διαταραγμένο που καραδοκεί να του κάνει «poke».

Υπάρχουν, βέβαια και αυτοί που στέκονται κάπου στη μέση. Πολλές μητέρες, και στην Ελλάδα, βοηθούν τα παιδιά τους να «ανοίξουν» ένα προφίλ στο Facebook, αρκετά πριν σβήσουν τα 13 κεράκια: «Από το να τον έχω όλη μέρα να στέλνει μηνύματα από το κινητό, καλύτερα. Άσε που έτσι μπορώ να ελέγχω τα πάντα». Τα πάντα; ( Διάβασε Ένα Παράθυρο Στον Κόσμο )

Θυμάμαι χαρακτηριστικά κάτι που μου είχε πει μια βρετανίδα, ειδικός στον διαδικτυακό εκφοβισμό (cyberbullying): «Αυτό που πρέπει πρωτίστως να αντιληφθούμε είναι ότι ο κυβερνοχώρος είναι μια προέκταση του κόσμου μας». Είναι όπως όταν πηγαίνεις με το παιδί βόλτα στο πάρκο. Του λες «πήγαινε να παίξεις», του λες ένα «πρόσεχε», παριστάνεις ότι χαλαρώνεις και την ίδια στιγμή είσαι ένας θηλυκός αγριόχοιρος με τους κυνόδοντες έτοιμους να κατασπαράξουν τον εχθρό.

Εκατομμύρια παιδιά λένε ψέματα για την ηλικία τους, προκειμένου να ανοίξουν λογαριασμό σε δημοφιλείς ιστοσελίδες, όπως το Facebook και το MySpace, στις οποίες δεν επιτρέπεται να γραφτείς αν δεν είσαι άνω των 13 ετών. Αλλά για τα παιδιά, αυτό είναι μικρό εμπόδιο ανάμεσα στα ίδια και ό, τι κάνουν όλοι οι άλλοι. Οι γονείς συχνά συναινούν στην παραποίηση της ηλικίας, επιτρέποντας και βοηθώντας τα παιδιά τους να ανοίξουν λογαριασμό, καθώς θεωρούν ότι είναι ένα απαραίτητο ψεματάκι για τη συμμετοχή τους στον ηλεκτρονικό κόσμο.

Πολύς κόσμος κρύβει την πραγματική του ηλικία, αλλά οι ερευνητές διατείνονται ότι όταν επιτρέπεις στα παιδιά να παραβαίνουν τους κανόνες στέλνεις λάθος μήνυμα. Και, όπως υποστηρίζουν, αφήνεις τα παιδιά χαλαρά σε έναν ψηφιακό κόσμο για τον οποίο μπορεί να μην είναι προετοιμασμένα, εκθέτοντάς τα στις απειλές της πραγματικής ζωής.

Οι κίνδυνοι για τα μικρής ηλικίας μέλη των κοινωνικών δικτύων δεν είναι υποθετικοί. Ο Χεμανσού Νίγκαμ, ο πρώην αξιωματούχος ασφαλείας του MySpace, που σήμερα διευθύνει μια εταιρεία συμβούλων για την ασφάλεια στο Ιντερνετ, θυμάται ένα πρόσφατο συμβάν. Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, είπε, ένα 11χρονο αγόρι έκανε φίλη στο Facebook ένα κορίτσι από την τάξη του. Αλλά ο λογαριασμός του κοριτσιού ήταν ψεύτικος και το πρόσωπο που βρισκόταν πίσω από αυτόν άρχισε να ανεβάζει φωτογραφίες του αγοριού σε ιστοσελίδες σεξουαλικού περιεχομένου, συνοδεύοντάς τες με πρόστυχα σχόλια.

Όταν οι φωτογραφίες του αγοριού άρχισαν να εμφανίζονται σε αναζητήσεις του , το σχολείο υποψιάστηκε ότι τις είχε ανεβάσει ο ίδιος και κάλεσε τους γονείς του. Τα άλλα παιδιά άρχισαν να τον πειράζουν. «Μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη για έναν 11χρονο, που ήθελε απλώς να συνομιλεί με φίλους του», είπε ο κ. Νίγκαμ. Το 2006, 31% των 12χρονων στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούσαν σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Pew, και το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 38% στα μέσα του 2009, οπότε πραγματοποιήθηκε η τελευταία σχετική έρευνα.

Το ComScore, μια εταιρεία που μετράει την κίνηση στο Διαδίκτυο, υπολογίζει ότι 3,6 εκατ. από τους 153 εκατ. επισκέπτες μηνιαίως του Facebook στη χώρα είναι κάτω των 12 ετών. Κάποιοι από αυτούς τους επισκέπτες μπορεί να μην έχουν λογαριασμό και απλώς επισκέπτονται τις κοινές σελίδες, ανέφερε το ComScore.

Οι εταιρείες Ιντερνετ έχουν συστήσει κανόνες για τους χρήστες μικρής ηλικίας, επειδή πρέπει να συμμορφωθούν με τον Νόμο για την Ηλεκτρονική Προστασία των Παιδιών του 1998, σύμφωνα με τον οποίο οι ιστοσελίδες που συλλέγουν πληροφορίες από παιδιά κάτω των 13 ετών πρέπει να έχουν τη γονική συναίνεση. Η απόκτηση όμως αυτής της συναίνεσης είναι περίπλοκη και ακριβή υπόθεση, οπότε εταιρείες όπως η Facebook και η Google, στην οποία ανήκει το YouTube, απορρίπτουν όποιον προσπαθεί να εγγραφεί σε ηλικία κάτω των 13 ετών. Facebook, Google και Yahoo αρνήθηκαν να αποκαλύψουν πόσα παιδιά περνούν τα εμπόδια, αλλά διατείνονται ότι προσπαθούν να εφαρμόσουν τους κανόνες.

Οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης δεν διαθέτουν δικλίδες ασφαλείας για τα μικρά παιδιά και παρότι το Facebook διαθέτει τέτοιες, εντούτοις τα παιδιά που υποκρίνονται ότι είναι πάνω από 18 τις παρακάμπτουν, με αποτέλεσμα να μένουν εκτεθειμένα.





~

Τοξοβόλος σε Θεοφίλου. "Κουράγιο σύντροφε"

Με επιστολή στο ιστολόγιο "indymedia", ο "Τοξοβόλος" του Συντάγματος δηλώνει συμπαράσταση στον "σύντροφο", όπως τον αποκαλεί, Τάσο Θεοφίλου ενώ αποκαλεί τον Δημήτρη Μίχα, ρουφιάνο.
Μάλιστα, ο νεαρός αντιεξουσιαστής αρνείται την συμμετοχή του στην αιματηρή ληστεία της Πάρου.
Αναλυτικά το κείμενό του
"Ξεκινάω να γράφω επ' αφορμής της πρόσφατης στοχοποίησης μου απο τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, ως συνεργό σε......
δολοφονία ενός ρουφιάνου κατά τη διάρκεια ληστείας τράπεζας στην Πάρο. Ο βασικός λόγος που γράφω είναι για να σπάσω το μονοπώλιο του λόγου της εξουσίας, τουλάχιστον γύρω απ' το πρόσωπό μου και τις επιλογές μου.
Προφανώς είναι ιδιαίτερα εξοργιστικό να βλέπω τον κάθε δημοσιογραφίσκο που έμαθε να έρπεται και να λέει ότι του πουν οι προϊστάμενοι του να αναφέρεται σε μένα ως “αδίστακτο”. Αδίστακτοι είναι αυτοί που αναπαράγουν ψεύδη τα οποία μπορεί να οδηγούν ανθρώπους στην καταστροφή.
Έτσι λοιπόν διακόπτω τη σιωπή μου που σε καθεστώς παρανομίας θεωρούσα ότι με βοηθούσε να κινούμαι πιο αθόρυβα, και επιλέγω να μιλήσω. Δεν θέλω όμως να μιλήσω αποσπασματικά και να δημιουργήσω μια θυματοποιημένη εικόνα για μένα, οπότε θα εκφραστώ συνολικά.
Οπότε ας μιλήσω εγώ λοιπόν για τον εαυτό μου...
Ως αναρχικός επέλεξα να συμμετάσχω σε κάθε μορφή αγώνα που θεωρούσα ότι προάγει την εξέγερση και την αντίσταση ενάντια στην εξουσία στο βαθμό πάντα των δυνατοτήτων μου, από τη δημόσια δράση σε πορείες, συγκεντρώσεις κλπ μέχρι τις αντάρτικες μορφές άμεσης εξέγερσης. Από τότε που βίωσα τη βία της καταστολής συνειδητοποίησα ότι ο αναρχικός αγώνας είναι σύμφυτος με τη βία. Ανεξάρτητα από την όποια φιλοσοφική προσέγγιση γύρω απ' τη βία, η πραγματικότητα υπαγορεύει ότι κάθε μη βίαιη προσέγγιση είναι τουλάχιστον υποκριτική, εφόσον συνεπάγεται την αποδοχή της βίας της εξουσίας, η οποία προφανώς και δεν είναι μόνο η καταστολή αλλά εκτείνεται από τις συγκαλυμμένες μορφές της μέχρι τις μαζικές σφαγές όσων ανθρώπων γεννήθηκαν σε λάθος τόπο και λάθος χρόνο. Αυτοί που με παρουσιάζουν σαν αιμοσταγή εγκληματία είναι οι υπερασπιστές μιας δολοφονικής τάξης πραγμάτων. Είναι οι υπερασπιστές της άγριας καπιταλιστικής κυριαρχίας που βασίζεται στο αίμα και το βασανισμό ανθρώπων και ζώων, στην εξόντωση της φύσης και καλύπτεται πίσω από γυαλιστερές βιτρίνες και καλοντυμένους γιάπηδες, πίσω από την εικόνα και το θέαμα. Συνειδητοποίησα λοιπόν, ότι ένα απ' τα στοιχήματα του αγώνα είναι και η οργάνωση της βίαιης απελευθερωτικής δράσης....
Οπότε καθώς λάμβανα μέρος στην οργάνωση αντάρτικων υποδομών και δράσεων, επέλεξα, μαζί με άλλους κοντινούς συντρόφους μου, να σταθώ στο πλευρό των καταζητούμενων συντρόφων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς όταν εκδόθηκαν τα εντάλματα εναντίον τους. Αναπτύχθηκε μια σχέση αλληλεγγύης και συνεργασίας, που ξεκινούσε από συζητήσεις επάνω στην επαναστατική στρατηγική και τους τρόπους διάδοσης του αναρχικού προτάγματος, μέχρι την ανταλλαγή τεχνογνωσιών, και την τεχνική αλληλοϋποστήριξη σε επίπεδο δράσης. Δεν υπήρξα μέλος της οργάνωσης, και δεν υπήρχε η απόλυτη ταύτιση με της θέσεις της Συνωμοσίας που θα υποστήριζε κάτι τέτοιο. Οπότε επέλεξα να συμμετέχω σε άλλη επαναστατική συλλογικότητα για την οποία θα αποφύγω να μιλήσω σε αυτό το γράμμα μου για να μη δώσω ασκοπα πληροφορίες στον εχθρό. Η συλλογικότητα αυτή μιλάει η ίδια για τον εαυτό της και δε χρειάζεται να την υποστηρίξω σε αυτή τη φάση με την υπογραφή μου.
Αυτή η επιλογή μου να είμαι δίπλα σε παράνομους συντρόφους, για την οποία παραμένω περήφανος, είχε ως αποτέλεσμα και τη δική μου εξώθηση στην παρανομία μαζί με τους συντρόφους μου Δημήτρη Πολίτη και Θεόφιλο Μαυρόπουλο καθώς και άλλων προς το παρόν “ανώνυμων” συντρόφων, μετά την κατασταλτική επιχείρηση εναντίον της επαναστατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στο Βόλο (συμπτωματικά λίγες μέρες μετά την συμβολική επίθεση μου εναντίον της βουλής με τόξο και την επακόλουθη σύλληψή μου).
Ας σταθώ όμως στις μέρες εκείνες. Ήταν μια μεγάλη ήττα. Όχι μόνο γιατί άλλαξε η ζωή μου όπως την ήξερα μέχρι τότε, αλλά γιατί ήταν ένα καταστροφικό πλήγμα σε μία σημαντική και υποδειγματική επαναστατική υποδομή που είχε τη δυνατότητα να χτυπάει συχνά και επικίνδυνα, αρθρώνοντας ένα λόγο που ενδυνάμωνε τη διάχυση τόσο της ίδιας της δράσης όσο και των αναρχικών επαναστατικών αντιλήψεων. Η αντάρτικη δράση όμως δεν σταμάτησε ούτε θα σταματήσει ποτέ με μια εξάρθρωση. Το μόνο που καταφέρνει το κράτος είναι να παγώσει στιγμιαία την φλόγα της επαναστατικής δράσης. Μια φλόγα που δεν θα σβήσει ποτέ όσο υπάρχουν άνθρωποι που εξειγείρονται ενάντια σε κάθε εξουσία. Όσο υπάρχουν ιδέες που οπλίζονται μέσα από την πράξη. Πέρα βέβαια από αυτό, ήταν η αίσθηση του χωρισμού με τους συντρόφους που κάναμε μαζί τα ίδια όνειρα, η αίσθηση ότι οι σύντροφοι είναι πλέον αιχμάλωτοι, που φυσικά δε μου ήταν πρωτόγνωρη, καθώς λίγο καιρό πριν την επίθεση των μπάτσων στο βόλο, στην υπόθεση με τα δέματα στις πρεσβείες που αιχμαλωτίστηκαν ο Γεράσιμος Τσάκαλος και ο Παναγιώτης Αργυρού, και λίγο αργότερα με τη σύλληψη των 4 από τη Θεσσαλονίκη και μετά του Μιχάλη Νικολόπουλου. Ένα συναίσθημα που δεν μπορεί να περιγραφτεί αλλά μόνο να βιωθεί, οδήγησε στην υπόσχεση που δώσαμε στους εαυτούς μας, να κάνουμε το παν για την ανατροπή της συνθήκης της αιχμαλωσίας τους.
Εκείνες λοιπόν τις μέρες, που ένιωσα πως είναι να είσαι ο κυνηγημένος, που προσπάθησα απελπισμένα να παραμείνω ελευθερος, για να συνεχίζω να πολεμάω, με μηδαμινές υποδομές στην αρχή, αλλά με δυνατούς και αφοσιωμένους στην υπόθεση συντρόφους, λιγοστούς στον αριθμό αλλά όχι στην ψυχή, τέθηκαν οι βάσεις για τη μετέπειτα παράνομη ζωή μας. Είμασταν πλέον μόνοι μας εναντίον του κράτους, εναντίον χιλιάδων μπάτσων και των κ.....ν της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Μιας υπηρεσίας με άκρες στις μυστικές υπηρεσίες των κυρίαρχων κρατών του κόσμου. Με όλα αυτά τα καθάρματα να μας κυνηγούν, μάθαμε να ελισσόμαστε, να διαφεύγουμε και να αυτοχρηματοδοτούμαστε.
Η επόμενη σημαντική στιγμή είναι η μάχη του αδερφού μας Θεόφιλου Μαυρόπουλου με τους μπάτσους στην Πεύκη. Δε θα δώσω περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή μου η μη στη μάχη αυτή. Σημασία έχει ότι η ακραία συντροφική και μαχητική στάση του Θεόφιλου, που πολέμησε μόνος του με ένα όπλο εναντίον δύο ένοπλων μπάτσων, είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει ένας ακόμα άνθρωπος στον αγώνα εκτός των τειχών των φυλακών καθώς και κυρίως να μην αθροιστεί άλλη μία αναίμακτη σύλληψη στις νίκες της αστυνομίας εναντίον μας. Εύχομαι ακόμα να πονάνε τα σπασμένα κοκκαλάκια των υπερφιλόδοξων υπηρετών του καθεστώτως...
Με έναν ακόμη αιχμάλωτο αδερφό μας στα κελιά της δημοκρατίας, σαφώς αποδυναμωμένοι ξαναβιώνουμε μια ήττα... Μια ήττα όμως που φέρει μέσα της τη νίκη. Γιατί εμπεριείχε τη μη παράδοση. Ήταν η άρνηση να συμβιβαστεί στις εντολές της εξουσίας που οδήγησαν στη μάχη. Ήταν η ισχυρή παρακαταθήκη που αφήνει κάθε αιματηρή μάχη που δίνουν οι επαναστάτες ενάντια στους διώκτες τους. Το κυριότερο όμως είναι ζωντανός. Άλλος ένας δικός μας εκεί μέσα, που ενισχύει τον πόθο μας να επιτεθούμε στις φυλακές και ότι αυτές εκπροσωπούν.
Και κάπου εδώ αρχίζει ένα βρώμικο παιχνίδι απ' την αστυνομία σε βάρος μας, καθώς μάλλον οι υψηλόβαθμοι μπάτσοι συνειδητοποιούν ότι αδυνατούν να μας προσεγγίσουν. Αρχίζουν λοιπόν και διοχετεύουν στα μήντια ψευδείς πληροφορίες και υπαγορεύουν τη συμμετοχή μας σε ενέργειες που δεν συμμετείχαμε και δεν έχουν κανένα στοιχείο γι αυτές. Για κάποιο λόγο επιμένουν να το κάνουν αυτό σε υποθέσεις που γνωρίζουν ότι τους παίρνει να χειραγωγήσουν το “κοινό αίσθημα” εναντίον μας. Δεν τους ενδιαφέρει απλά να μας στοχοποιήσουν τους ενδιαφέρει να μας συκοφαντήσουν. Γι αυτό λοιπόν παρουσιάζουν την στοχευμένη εμπρηστική ενέργεια στο μετρό, όπου δεν τραυματίστηκε, ούτε γινόταν να τραυματιστεί κανείς, ως τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα. Και εμπλέκουν τα ονόματα μας σε αυτή την υπόθεση. Τότε δεν ένιωσα την ανάγκη να διαχωρίσω τη θέση μου, παρ' ότι δεν είχα σχέση, γιατί ούτως η άλλως δεν ήταν μια ενέργεια με την οποία διαφωνούσα. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι διαφωνώ σε αρκετά σημεία με το λόγο της επαναστατικής οργάνωσης κίνημα 12 Φλεβάρη που ανέλαβε την ευθύνη και η αναφορά σε αυτό έχει μια σημασία μόνο για τους συντρόφους μου και όχι για τους εχθρούς μου. Πάντως τότε θεώρησα λογικό εφόσον είμαι καταζητούμενος για συμμετοχή σε οργάνωση που έβαζε βόμβες, να με θεωρούν και ύποπτο για κάτι τέτοιο", σημειώνει και συνεχίζει, αναφερόμενος στη ληστεία της Πάρου:
"Όμως τώρα το βρώμικο αυτό παιχνίδι των μπάτσων έχει πάρει τραγικές διαστάσεις. Με στοχοποιούν για φόνο, ως συνεργό στη ληστεία της Πάρου. Δημιουργούν εντυπώσεις και πάλι διαστρεβλώνοντας μια πραγματικότητα μιλώντας για επίθεση σε ανυποψίαστο πολίτη και λοιπές μ....ς που σίγουρα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η επαναλαμβανόμενη αναφορά στο επάγγελμα του δημιουργεί την εντύπωση ότι οι ληστές τον πυροβόλησαν επειδή ήταν ταξιτζής(!) και όχι επειδή παρεμπόδισε τη διαφυγή τους πράγμα που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τους ληστές, ενώ μία αναφορά στην πολιτική ταυτότητα του -ήταν υποστηρικτής της χούντας- δεν έγινε ποτέ. Βέβαια αυτή είναι μια εικόνα που σχημάτισα πάλι απ' τους ίδιους τους δημοσιογράφους και δεν ήμουν εκεί να δω τί ακριβώς συνέβη οπότε κρατάω τις επιφυλάξεις μου. Αυτό βέβαια δε θα με κάνει να μην αναγνωρίσω το ρόλο του ρουφιάνου σε αυτήν την περίπτωση. Πόσο μάλλον το γεγονός ότι με κατηγορούν γι αυτό. Έχουν φτάσει στο σημείο να δείχνουν φωτογραφία από τη ληστεία και να συγκεκριμενοποιούν ποιό πρόσωπο είμαι! Και καπάκια πετάνε τη φωτογραφία μου με το τόξο στο σύνταγμα. Έτσι χειραγωγούν την κοινή γνώμη, με τέτοια τεχνάσματα κατασκευάζουν και εδραιώνουν κάθε ψεύδος που ευνοεί την εξουσία για να πετύχουν την υποταγή του πληθυσμού. Τις κατασκευασμένες ειδήσεις βλέπει και πείθεται και ο κάθε επίδοξος ήρωας-ρουφιάνος όπως ο Δημήτρης Μίχας και θυσιάζεται για να υπηρετήσει την έννομη τάξη.
Το ότι ξεκαθαρίζω τη θέση μου πως δεν ήμουν εκεί δεν είναι ένα τεχνικό ψεμματάκι για να τη γλιτώσω. Είναι μια αλήθεια που πρέπει να διατυμπανίσω γιατί αν τους αφήσω να λένε ότι θέλουν στο τέλος θα καταλήξω να χρεώνονομαι τα πάντα. Και προτίθεμαι να αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν. Στην τελική δε διαπραγματεύομαι την ειλικρίνεια μου, και υπερασπίζομαι με πάθος τη θέση ότι τα λεγόμενα των επαναστατών στο δημόσιο λόγο τους δεν νοείται να είναι ψεύδη. Γιατί πολύ απλά μια τάση να καθορίζονται τα κείμενα απ' την υπερασπιστική γραμμή εντός των θεσμών (κατανοητό σε ένα βαθμό), όταν εφαρμόζεται καταστρατηγώντας την αξία της ειλικρίνειας (όχι απέναντι σε μπάτσους και δικαστες, αλλά απέναντι σε αυτούς που θέλουμε να μας ακούσουν) καταλήγει ο λόγος να χάνει την επαναστατική σημασία του και να γίνεται τεχνική δικαστικής υπεράσπισης. Και στο τέλος οι επαναστάτες χάνουν την αξιοπιστία τους.
Όταν έμαθα για τη ληστεία στην Πάρο, ενστικτωδώς η ψυχή μου τάχθηκε με το μέρος των δραστών. Θέλω να πιστεύω ότι οι μπάτσοι δε θα καταφέρουν να τους πιάσουν. Διαβάζω δημοσιεύματα ότι είναι στα ίχνη τους και σκέφτομαι “καλά π.....ές, και για μένα τόσες φορές είπαν ότι είναι στα ίχνη μου και ήταν όλες ψέμματα. Μια φορά με είχαν στ' αλήθεια και οι δημοσιογράφοι έκαναν τουμπεκί ψιλοκομμένο, μάλλον θα παραπλανούν”...
Σε αυτό το σημείο υπάρχουν πολλά πράγματα που θα ήθελα να μοιραστώ με αυτό το γράμμα μου αλλά αυτολογοκρίνομαι γιατί πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να βγάλει ο εχθρός συμπεράσματα που θα τον βοηθήσουν στον πόλεμο εναντίον μας. Ίσως έρθει η στιγμή που δε θα έχει σημασία για τον εχθρό και μιλήσω τότε.
Σημαντικό είναι να αναφερθώ στο σύντροφο Τάσσο Θεοφίλου που συνελήφθη για την υπόθεση αυτή. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά αναγνωρίζω στα γραπτά του έναν αξιοπρεπή άνθρωπο. Δεν εμπιστεύομαι τα λεγόμενα των μπάτσων, και θα εμπιστευτώ ό,τι δηλώσει ο σύντροφος στο δημόσιο κείμενο του. Θεωρώ όμως ότι όπως και να 'χει έχει ανάγκη την αλληλεγγύη μας και όχι να ταφεί στη σιωπή. Του στέλνω μια αδερφική αγκαλιά και ένα “κουράγιο σύντροφε”.
Κλείνοντας να στείλω την αγάπη μου στα αδέρφια μου που μας χωρίζουν τα τείχη των φυλακών, στο Θεόφιλο, στα μέλη της Συνωμοσίας, στους 3 της Θεσσαλονίκης και στο Ράμι, που συνεχώς κρατούν ψηλά τη σημαία του επαναστατικού πολέμου και δεν παραδίδονται ποτέ. Ο ανένδοτος αγώνας τους ενάντια στον εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο (και άλλων συντρόφων που τώρα αποφυλακιστήκαν) τους έχει κοστίσει δεκάδες μέρες απομονώσεων, πειθαρχικές ποινές και εξοντωτικές απεργίες πείνας.
Οι μάχες τους για την αξιοπρέπεια είναι πάντα ένα ερέθισμα για δράση. Μια ουσιαστική απόδειξη πως ο αγώνας συνεχίζεται και μέσα από τα τείχη των φυλακών είτε μέσα από την ανάπτυξη δυναμικών αγώνων όπως η άρνηση σωματικού ελέγχου, είτε με όπλα και μαχαίρια προσπαθώντας να ληστέψεις την ελευθερία σου και να αποδράσεις από το καθεστώς αιχμαλωσίας που ο εχθρός σου έχει επιβάλλει, με παράδειγμα την απόπειρα απόδρασης μελών της Σ.Π.Φ και του Θεόφιλου Μαυρόπουλου από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Και τέλος, τους θερμούς χαιρετισμούς μου σε όλους τους αναρχικούς, μαχητές και ανυπότακτους κρατούμενος όπως και στους φυγάδες συντρόφους ανά τον κόσμο.
ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Για την επανάσταση και την αναρχία
ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ
Απ' την άγνωστη κρυψώνα μου
Γιάννης Μιχαηλίδης"




~

Σήμερα η ετυμηγορία για το μακελάρη της Νορβηγίας

Σήμερα αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου για το μακελάρη της Νορβηγίας Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν αμφιβολίες για την ενοχή του Μπρέιβικ, εφόσον έχει ομολογήσει τις πράξεις του, το δικαστήριο του Όσλο θα πρέπει να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα σχετικά με την ποινική ευθύνη του.

Υπενθυμίζεται ότι τις 22 Ιουλίου του 2011, ο Μπρέιβικ σκότωσε αρχικά οκτώ ανθρώπους με βομβιστική επίθεση στην έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο και στη συνέχεια άλλους 69 ανοίγοντας πυρ σε θερινή κατασκήνωση της οργάνωσης νεολαίας του Εργατικού Κόμματος, στο νησί Ουτόγια.

Για τον δράστη, τα θύματά του ήταν απολογητές της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, την οποία αυτός απεχθάνεται.

Οι επιθέσεις προκάλεσαν σοκ στη νορβηγική κοινωνία και έφεραν στο φως την κακή προετοιμασία των αρχών του.

Αν κηρυχθεί ποινικά υπεύθυνος, ο 33χρονος εξτρεμιστής μπορεί να καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών, μια ποινή που μπορεί να παραταθεί επ' αόριστον εφόσον θα κρίνεται επικίνδυνος. Αν κριθεί ότι δεν έχει ποινική ευθύνη, θα καταδικαστεί σε εγκλεισμό σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, σε αμφότερες τις περιπτώσεις υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο κατηγορούμενος, ο οποίος δικάζεται για "πράξεις τρομοκρατίας", να τελειώσει τη ζωή του έγκλειστος.

Η ψυχική υγεία του είναι σπαζοκεφαλιά για τους επίσημους ψυχίατρους που άλλοι μεν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι ψυχωτικός και πάσχει από "σχιζοφρενική παράνοια" και άλλοι ότι είναι αρκετά υγιής πνευματικά για να τιμωρηθεί ποινικά για τα εγκλήματά του.

Ο ίδιος επιμένει πως πρέπει να κριθεί ένοχος για τις πράξεις του -για τις οποίες πιστεύει πως ήταν "τρομερές, αλλά απαραίτητες"- από φόβο μήπως η ιδεολογία του δυσφημηθεί από μια ψυχική παθολογία. Παράλληλα έχει δηλώσει πως δεν θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου αν κριθεί ποινικά υπεύθυνος.

Σε αντίθετη περίπτωση, επανέλαβε χθες Πέμπτη ο δικηγόρος του, Γκάιρ Λίπεσταντ, θα υποβάλει έφεση, πιθανόν αμέσως, αν οι πέντε δικαστές του δικαστηρίου του Όσλο διατάξουν τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρείο.

Η πολυαναμενόμενη ακροαματική συνεδρίαση, την οποία θα παρακολουθήσουν επιζήσαντες και συγγενείς των θυμάτων του Μπράιβικ, αρχίζει στις 10:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας). Η ετυμηγορία θα ανακοινωθεί μέσα στα λεπτά που θα ακολουθήσουν και στη συνέχεια οι δικαστές θα αναγνώσουν το αιτιολογικό της απόφασης (σ.σ. η ανάγνωσή του μπορεί να διαρκέσει ως έξι ώρες).




~

Πέθανε ο Tony Nicklinson που ικέτευε για ευθανασία

 
Πέθανε ο Tony Nicklinson, ο άνθρωπος που έδωσε αγώνα για να τερματίσει τη ζωή του, τελικά λυτρώθηκε...Ζητούσε απεγνωσμένα να του επιτρέψουν να πεθάνει με αξιοπρέπεια και δε του το επέτρεψαν. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη μετά την αρνητική απόφαση του δικαστηρίου να αφαιρέσει τη ζωή του με ευθανασία.
Ο Tony που είχε μείνει παράλυτος μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο υπέστη κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Ελλάδα, το 2005, άφησε χθες την τελευταία του πνοή, μία εβδομάδα αφότου είχε χάσει τη δίκη για να του επιτραπεί το δικαίωμα στην ευθανασία.
0 58χρονος έπαθε πνευμονία για την οποία δεν ήθελε θεραπεία, ενώ επί πολλές ημέρες δεν είχε δεχτεί ούτε να φάει. Η σύζυγός του Jane και οι κόρες του Lauren και Beth ήταν συνεχώς στο πλευρό του, ενώ ο ίδιος πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ζήτησε από την οικογένεια να ανεβάσει ένα τελευταίο μήνυμά του στο Twitter που προδίδει το μεγαλείο της ψυχής του "Αντίο κόσμε, η ώρα έφτασε. Διασκέδασα!".
Η μόνη επιλογή που του έμενε ήταν να αρνηθεί την θεραπεία που τον κρατούσε μέχρι σήμερα στην ζωή και να σταματήσει το φαγητό, όπως και έκανε.Ο θάνατος του, σύμφωνα με τον γιατρό που τον εξέτασε, προήλθε από πνευμονία και από έλλειψη τροφής.
Τελικά, αναγκάστηκε να υποστεί ένα μαρτυρικό θάνατο, όπως μαρτυρική ήταν και η ζωή του τα τελευταία χρόνια.Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να διερευνήσει τα αίτια του θανάτου, παρά το γεγονός ότι ήταν τόσο κοντά στη δικαστική προσπάθειά του να τερματίσει τη ζωή του. Η ευθανασία και η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι παράνομες στη Βρετανία.



~ Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Τη Δευτέρα ανακοινώνονται οι βάσεις

Αγωνία τέλος για χιλιάδες υποψήφιους....
Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ μπαίνει την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς ανακοινώνονται τη Δευτέρα οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κατά την οποία παρουσίασε το σχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι στις σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός αφού είναι έντονη η ανάγκη των σπουδαστών για σχολή κοντά στο σπίτι τους ώστε να αποφύγουν τα έξοδα του κόστους διαμονής. 

Ανοδική τάση στις βάσεις προβλέπεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο (Νομικές, Φιλολογικές, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικές), ενώ αντίθετα τα ξενόγλωσσα τμήματα θα υποχωρήσουν εξαιτίας των χειρότερων επιδόσεων στα ειδικά μαθήματα των ξένων γλωσσών. 

Πτωτική τάση στις βάσεις προβλέπεται να έχουν οι Φυσικομαθηματικές Σχολές του 2ου πεδίου, όπως και στα πολυτεχνικά τμήματα, η οποία θα είναι μικρότερη στα τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης. 

Οριακή άνοδος αναμένεται να υπάρξει στις ήδη υψηλές βάσεις των ιατρικών σχολών του 3ου πεδίου.




~

Στο Μουσείο της Ακρόπολης για ένα χρόνο το κύπελλο του Σπύρου Λούη

Στο Μουσείο της Ακρόπολης για ένα χρόνο το κύπελλο του Σπύρου Λούη


Θα εκτίθεται στο κοινό με πρωτοβουλία του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»,

Από τις 28 Αυγούστου και για έναν ολόκληρο χρόνο το ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη, το οποίο αποκτήθηκε πριν από τέσσερεις μήνες σε δημοπρασία από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», θα εκτίθεται στο ευρύ κοινό στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ιδρύματος, η απόφαση αυτή, εκπληρώνει τη δέσμευσή του να παρουσιάσει δημοσίως το κύπελλο

Το ασημένιο Κύπελλο που απονεμήθηκε στον  Σπύρο Λούη κατά τους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 της Αθήνας θα πλαισιώνεται από οπτικοακουστικό, καθώς και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Αξίζει να αναφερθεί πως το Κύπελλο θα φιλοξενείται σε χώρο του Μουσείου που δεν απαιτεί την αγορά εισιτηρίου, ώστε να είναι  ευρύτατα προσβάσιμο σε όλους.

 Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», αναφέρει: «Πιστεύοντας ότι το ιστορικό αυτό Κύπελλο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού, το Ίδρυμα αποσκοπεί, μέσα από αυτήν την έκθεση, να προβάλει διεθνώς το ελληνικό πνεύμα, καθώς και τον έντονο συμβολισμό του Κυπέλλου. Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε όλους τους πολίτες να επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης για να θαυμάσουν από κοντά ένα από τα πολυτιμότερα τεχνουργήματα των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και να εμπνευσθούν από όσα αυτό συμβολίζει: την αγωνιστικότητα, τη νίκη και τελικά, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

 Το Ίδρυμα θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να εντοπίσει και άλλους κατάλληλους χώρους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν προσωρινά το Κύπελλο, μετά την ολοκλήρωση της έκθεσής του στο Μουσείο της Ακρόπολης και πριν το 2015, οπότε θα ξεκινήσει η μόνιμη έκθεσή του στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.




~

Θέλω κάτι παραπάνω απ’ το να σαπίσει στη φυλακή ο τρομοκράτης της δεκάρας.

Το πανελλήνιο παρακολουθεί τρομαγμένο τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το φονικό στην Πάρο. Πιστεύω ότι το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας ταυτίζεται γιατην τιμωρία του ψευτο-επαναστάτη. Όλοι, όπως φαντάζομαι, τάσσονται υπέρ μιας παραδειγματικής τιμωρίας. Εγώ, σε αυτό το σημείο, θα διαφωνήσω…

Πιστεύω ότι η πραγματική ισόβια κάθειρξη δεν αρμόζει. Ίσως στην περίπτωση που ο άτυχος άντρας έπεφτε νεκρός από μια σφαίρα, ναι – ίσως, τότε να ήταν αρκετή. Μάθαμε, όμως, πως ο Θεοφίλου πυροβόλησε τέσσερεις φορές. Αυτό είναι το στοιχείο που με κάνει να οργίζομαι και να ζητώ κάτι παραπάνω από φυλάκιση. Κυρίες και κύριοι, ο τρομοκράτης της δεκάρας πυροβολώντας τέσσερεις φορές είχε ξεκάθαρο σκοπό να δολοφονήσει εν ψυχρώ.


Και, αν θέλετε, δέχομαι ότι πάνω στον πανικό του -για να μην τον σταματήσει ο άτυχος άντρας- θα μπορούσε να πυροβολήσει. Έστω, λοιπόν, ότι το έκανε κατά λάθος, αλλά σε αυτή τη περίπτωση θα πυροβολούσε μια φορά. Άρα, η αποτρόπαια πράξη του με αηδιάζει και με αναγκάζει να σκέφτομαι ότι δεν υπάρχουν τείχη φυλακών για αυτόν…


Και σαν να μην έφτανε αυτό, βλέπω δυστυχώς να υπάρχουν μέλη αυτής της κοινωνίας, της κοινωνίας του 2012, που καταδικάζουν την κίνηση του άτυχου αυτοκινητιστή. Σας παραθέτω το υστερόγραφο από μια δήλωση ανάληψης ευθύνης για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού, η οποία φιλοξενείτε στο Indymedia: Υ.Γ. Και, ίσως, από τα ελάχιστα ευχάριστα γεγονότα αυτού του καλοκαιριού η θέα του ψόφιου βλάκα στην Πάρο. Η βλακεία του έφτασε σε τέτοια επίπεδα που θυσίασε την ζωή του για μερικά χιλιάρικα που μόλις είχαν ληστευτεί από μια ΤΡΑΠΕΖΑ! Αυτό είναι το μέλλον που περιμένει τους ρουφιάνους-πολίτες που φοράνε με βιασύνη τη στολή του μπάτσου και παριστάνουν τον ήρωα.  (https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1417170 ).


Όπως γνωρίζετε το παιχνίδι της διανόησης το έχει κερδίσει η Αριστερά εδώ και πολλά χρόνια. Βέβαια, οι δασκαλοπατέρες όλων αυτών διαστρέβλωσαν πλήρως τα λεγόμενα των φιλοσόφων «τους», με αποτέλεσμα να έχουμε τέτοια φαινόμενα.


Αντικείμενα (γιατί δεν τους θεωρώ ανθρώπους), που είναι και καλά τρομοκράτες και θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο δια της βίας, δεν έχουν τα κότσια να επαναστατήσουν στην ίδια τους τη ζωή. Και για του λόγου το αληθές, ο τρομοκράτης της πατάτας έμενε με τους γονείς του. Ας αλλάξουν, λοιπόν, πρώτα αυτοί τη δικιά τους μίζερη ζωή και μετά ας φέρουν την άνοιξη…


*Ο Γιώργος Φιλίππου έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης




~

Χωρίς γιατρούς και φάρμακα από 1 Σεπτεμβρίου

 
Αναστολή της πίστωσης προς τονΕΟΠΥΥ ξεκίνησαν σήμερα και οι φαρμακοποιοί της Θεσπρωτίας, ενώ σήμερα παρέμειναν κλειστά τα φαρμακεία του Πειραιά, λόγω γενικής συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, ο οποίος αποφάσισε να...


συμπορευτεί με τις αποφάσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Στην κινητοποίηση της αναστολής πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ, μπαίνουν από Δευτέρα και οι φαρμακοποιοί της Ημαθίας, ενώ οι φαρμακοποιοί της Καστοριάς και της Ιθάκης -Κεφαλλονιάς, θα αρχίσουν να χορηγούν φάρμακα τοις μετρητοίς στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από 1ης Σεπτεμβρίου.

Συνολικά 18 σύλλογοι φαρμακοποιών έχουν αποφασίσει άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ, από τους οποίους ήδη έχουν ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις οι 15 (Εύβοιας, Φλώρινας, Γρεβενών, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου, Μαγνησίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Κυκλάδων, Κέρκυρας, Κοζάνης, Ροδόπης και σήμερα της Θεσπρωτίας).

Σημειώνεται ότι και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου, έχει αποφασίσει να συμπορευτεί με τις αποφάσεις που θα λάβει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος το Σάββατο 25 Αυγούστου, σχετικά με ενδεχόμενη πανελλαδική κινητοποίηση από 1 Σεπτεμβρίου.

Οι γιατροί

Στο μεταξύ, οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, προετοιμάζονται για αναστολή της συνεργασίας τους από 3 Σεπτεμβρίου, εάν δεν αναληφθούν δεσμεύσεις από το υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό, καθώς και αν δεν οριστεί χρονοδιάγραμμα πληρωμής των οφειλομένων.

Οι δεσμεύσεις που διεκδικεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μετά και τη σημερινή συνεδρίαση της διοίκησής του, είναι:

- να θεσπιστεί με νομοθετική ρύθμιση καθεστώς απευθείας χρηματοδότησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ώστε να μην διατίθενται τα χρήματα σε αυτόν μέσω των ασφαλιστικών ταμείων,

- να δημιουργηθεί Επιτροπή Διαχειριστικού Ελέγχου του ΕΟΠΥΥ, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των υγειονομικών κλάδων, η οποία θα εξετάζει την διαχείριση των πόρων και τον καταμερισμό αυτών με ισότιμο τρόπο,

- να δοθεί σαφές χρονοδιάγραμμά σχετικά με την αποπληρωμή των 570 εκ. ευρώ των παλαιοτέρων οφειλών του 2010 και 2011, των ασφαλιστικών φορέων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

- να δοθεί δέσμευση για την χρηματοροή των ιατρικών επισκέψεων και πράξεων εντός του χρονικού διαστήματος των 45 ημερών.




~

Η απαγόρευμένη διαφήμιση των...JUMBO έξω από τη Βουλή!


Από το "Ε ρε...JUMBO που σας χρειάζεται" το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο, στο "Ρουφάμε και τα λέμε", μπροστά στη Βουλή!
Μια από τις κλασικότερες εκφράσεις -"Ε ρε ξύλο που σας χρειάζεται"- έδωσε την ιδέα στην προηγούμενη διαφημιστική καμπάνια της γνωστής εταιρίας, η οποία παραφράζοντάς την, γέμισε τις τηλεοράσεις μας με το "Ε ρε...JUMBO που σας χρειάζεται"! Το ξύλο, όμως, κρίθηκε...ακατάλληλο και έτσι η εταιρία αναγκάστηκε να απομακρύνει τα συγκεκριμένα διαφημιστικά και να τα αντικαταστήσει με καινούργια, ακόμα πιο...αιχμηρά!

Στο ραδιοφωνικό σποτ, χρησιμοποιήθηκε και μια παλιά επιτυχία του Σάκη Ρουβά, προκειμένου να δημιουργηθεί το...προσαρμοσμένο στα μέτρα του JUMBO τραγούδι με τίτλο "Ρουφάω το μπαλόνι"!



Γιατί απαγορεύτηκε η διαφήμιση
Η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Ελέγχου Επικοινωνίας, όπως προβλέπεται από τον Ελληνικό Κώδικα Διαφήμισης – Επικοινωνίας και τον Κανονισμό Λειτουργίας, έλαβε υπόψη της την αίτηση ελέγχου, εξέτασε την υπό έλεγχο επικοινωνία και αξιολόγησε όλα τα στοιχεία που κατατέθηκαν και τα επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν κατά τη συνεδρίαση.

Η Επιτροπή εξέτασε λεπτομερώς τις υπό κρίση επικοινωνίες JUMBO (3 τηλεοπτικά spots και 1 ραδιοφωνικό spot) και μετά από διεξοδική συζήτηση έκρινε κατά πλειοψηφία ότι το υπό έλεγχο ραδιοφωνικό spot μπορεί να παραπλανήσει μέρος των καταναλωτών και να λειτουργήσει δυσφημιστικά απέναντι σε κάποιες εμπορικές επιχειρήσεις.


Επιπλέον, η Επιτροπή έκρινε ότι ο συνδυασμός του λεκτικού «ε ρε Jumbo που σας χρειάζεται», που αποτελεί παράφραση της γνωστής φράσης «ξύλο που σας χρειάζεται», με το ηχητικό (ήχος «ξυλιάς») στο ραδιοφωνικό και με το οπτικό (απεικόνιση ξύλου/σανίδας) και το ηχητικό (ήχος «ξυλιάς») στα 3 τηλεοπτικά spots, υπαινίσσεται βίαιη συμπεριφορά και για το λόγο αυτό αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι υπάρχει παραβίαση του άρθρου 4.3 του ΕΚΔ-Ε και πρέπει να γίνει η ανάλογη τροποποίηση εντός 4 ημερών.




Πηγή:zappit

~ Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012