Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Ευαγγελάτος, Σρόιτερ, Κοσιώνη, Βερύκιος κ.α. παραπέμπονται στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ!

Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι γνωστοί δημοσιογράφοι παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο, επειδή έσπασαν τη χθεσινή στάση εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε σήμερα να παραπέμψει τους δημοσιογράφους του Τ/Σ « ALPHA » Βασίλη Παπαδρόσο, Αντώνη Σρόϊτερ, Γιώργο Σμυρνή, Μάρθα Λεκκάκου, Μαρία Κολοβού, Βίκυ Χαντζή, Βαγγέλη Δουράκη, Σταύρο Μονεβασιώτη, Δήμο Βερύκιο, Γιώργο Βλάχο, Ηρώ Καριοφύλλη, Πέτρο Καρσιώτη, Γιάννη Πιτταρά, Πέτρο Γκάτζια, Χριστίνα Κράτση και Νίκο Κατσαρό και του Τ/Σ «ΣΚΑΪ» Χρήστο Παναγόπουλο, Νίκο Ευαγγελάτο, Κατερίνα Ακριβοπούλου, Άρη Πορτοσάλτε, Σία Κοσιώνη, Τάσο Τέλλογλου και Θάνο Δημάδη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με το ερώτημα της διαγραφής τους από τα μητρώα της Ένωσης. Επιπλέον, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αντώνη Καρπετόπουλου, ο οποίος συμμετείχε ως προσκεκλημένος σε εκπομπή του Τ/Σ «ΣΚΑΪ» κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας.


Οι προαναφερθέντες δημοσιογράφοι – μέλη της ΕΣΗΕΑ «έσπασαν» τη στάση εργασίας, που είχαν προκηρύξει η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ, παράλληλα με την 24ωρη απεργία των τεχνικών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση υπογραφής ΣΣΕ από τους ιδιοκτήτες των Ιδιωτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.


Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ είναι αναγκασμένο να τονίσει για άλλη μία φορά ότι οι πρωτόγνωρες δυσκολίες, τις οποίες αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ, κάνουν επιβεβλημένη περισσότερο από κάθε άλλη φορά την αλληλεγγύη και τη συσπείρωση όλων.




~ Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

99 χρόνια από την γέννηση ενός "Ιερού Τέρατος"


Μίμης Φωτόπουλος (1913 - 1986)

Ο μεγάλος ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Μίμης (Δημήτρης) Φωτόπουλος γεννήθηκε στις 20 Απριλίου του 1913 στη Ζάτουνα της Γορτυνίας.

Γεννήθηκε στη Ζάτουνα Γορτυνίας και ήταν γιος του Νικολάου Φωτόπουλου από τη Ζάτουνα της Αρκαδίας και της Άννας Παπαδοπούλου από το Αίγιο.


Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα, καθώς έμεινε νωρίς ορφανός από πατέρα. Ξεκίνησε να σπουδάζει στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (μέχρι το β' έτος, 1933), αλλά την παράτησε στο δεύτερο έτος. Η καλλιτεχνική του φύση τον οδήγησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (τότε Βασιλικού Θεάτρου).

Πρεμιέρα στη θεατρική του καριέρα έκανε στο 1932, σε ηλικία 19 ετών, στην παράσταση Λοκαντιέρα, με το θίασο Κουνελάκη. Δύο χρόνια αργότερα αναχώρησε για την πρώτη του περιοδεία, με το θίασο Δράματος, κωμωδίας, κωμειδυλλίου και επιθεωρήσεως του Θεμιστοκλή Νέζερ. Λίγο πριν από τον πόλεμο του '40 έκανε ένα σύντομο πέρασμα απ' το χώρο του βαριετέ και το θέατρο της Κατερίνας, συμμετέχοντας σε πολεμικές επιθεωρήσεις και μουσικές ηθογραφίες.


Στη διάρκεια της κατοχής πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, στις τάξεις του ΕΑΜ. Συμμετείχε στα Δεκεμβριανά, συνελήφθη από τις βρετανικές μονάδες και εκτοπίστηκε στο στρατόπεδο της Ελ Ντάμπα, από όπου επέστρεψε τον Μάρτη του 1945.


Εργάσθηκε ως ηθοποιός - θιασάρχης από το 1952 και σκηνοθέτης από το 1960. Έγραψε 7 βιβλία (4 ποιητικές συλλογές: «Μπουλούκια» 1940, «Ημιτόνια» 1960, «Σκληρά τριολέτα» 1961 και ο «θάνατος των ημερών» 1976) και 3 αυτοβιογραφικά («25 χρόνια θέατρο» 1958, «Το ποτάμι της ζωής μου» και «Ελ Ντάμπα - Όμηρος των Εγγλέζων» 1965) και 2 θεατρικά έργα («Ένα κορίτσι στο παράθυρο» 1966 και «Πελοπίδας ο καλός πολίτης» 1976) που έχουν παιχτεί. Οργάνωσε 5 εκθέσεις ζωγραφικής (ιδιότυπης τεχνικής κολάζ γραμματοσήμων).


Από το 1960 ασχολήθηκε με επιτυχία και με τη σκηνοθεσία. Για τελευταία φορά εμφανίστηκε στο θέατρο το 1984, μαζί με τον Λάκη Λαζόπουλο, στην επιθεώρηση Μια στο Καστρί και μια στο πέταλο. Ξεχώρισε για το εντελώς προσωπικό λαϊκό ύφος και τους έξυπνους και πάντα εύστοχους αυτοσχεδιασμούς του.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθέρου Θεάτρου και Πρόεδρος του Δ. Σ. Άρματος Θέσπιδος. Έκανε θεατρικές περιοδείες στην Αμερική, Γερμανία, Αίγυπτο, Τουρκία και Κύπρο. Τιμήθηκε με τα παράσημα Χρυσό Σταυρό του Γεωργίου Α' και Σταυρό του Αποστόλου Μάρκου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.


Εκτός από σπουδαίος ηθοποιός, ο Μίμη Φωτόπουλος ήταν και λογοτέχνης. Έγραψε τέσσερις ποιητικές συλλογές [ Μπουλούκια (1940), Ημιτόνια (1960), Σκληρά τριολέτα (1961) και Ο θάνατος των ημερών (1976) ], τρία αυτοβιογραφικά [ 25 χρόνια θέατρο (1958), Το ποτάμι της ζωής μου και Ελ Ντάμπα - Όμηρος των Εγγλέζων (1965) ] και δύο θεατρικά έργα [ Ένα κορίτσι στο παράθυρο (1966) και Πελοπίδας ο καλός πολίτης (1976) ].

Την περίοδο της Δικτατορίας ασχολήθηκε, επίσης με τη ζωγραφική. Είχε μείνει μόνος με τις δυο κόρες του, αφού η γυναίκα του, Μαργαρίτα Τσάλα, είχε εξοριστεί στη Γυάρο. Τότε ήταν που άρχισε με γραμματόσημα να φτιάχνει πίνακες, χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολλάζ. Συνολικά έκανε δέκα εκθέσεις των έργων του και πούλησε πάνω από εκατό πίνακες.


Σημαντικότερες συμμετοχές του ήταν στο «Βυσσινόκηπο» του Τσέχωφ, στις «Αγριόπαπιες» του Ίψεν στο θέατρο Τέχνης, στο «Όνειρο καλοκαιρινής νύκτας» του Σαίξπηρ στο θέατρο του Βασιλικού Κήπου (1956) και για πολλά χρόνια συνεργάστηκε με τον Ντίνο Ηλιόπουλο. Εμφανίστηκε σε δεκάδες κωμωδίες φάρσες αλλά και δραματικούς ρόλους. Χαρακτηριστικές ερμηνείες στο «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ» και «Δον Καμίλλο». Επίσης σε περισσότερες από 100 ταινίες με κωμικούς ρόλους όπως «Η Κάλπικη λίρα», «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο», «Τα κίτρινα γάντια», «Το σωφεράκι», «Ο Εμίρης και ο Κακομοίρης» (στην ταινία αυτή η Ελένη Προκοπίου αποτέλεσε την κινηματογραφική του κόρη), «Ο γρουσούζης» κ.ά.

Χαρακτηριστική του κινηματογραφική ατάκα: «Και μετά θα κάααθεσαι!»


Ο Μίμης Φωτόπουλος υπήρξε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του κινητού θεάτρου «Άρμα Θέσπιδος», μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθέρου Θεάτρου, ενώ παρασημοφορήθηκε με το Χρυσό Σταυρό του Γεωργίου Α' και το Σταυρό του Αποστόλου Μάρκου από το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας.



Πέθανε ξαφνικά, από ανακοπή καρδιάς, στην Αθήνα στις 29 Οκτωβρίου του 1986.




Πηγή: sansimera
          el.wikipedia

~

Το εμπόριο του νερού: Πως η Nestle κερδοσκοπεί σε βάρος των φτωχών

Το νερό είναι φυσικό δικαίωμα των ανθρώπων
και ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα,
δεν ανήκει σε κανένα, είτε είναι κυβερνήσεις
είτε είναι εταιρείες.
Φραγκίσκα Μεγαλούδη
Το 1974 ο Χένρυ Κίσινγκερ έλεγε πως αν ελέγχεις το πετρέλαιο ελέγχεις τα έθνη, αν όμως ελέγχεις το φαγητό ελέγχεις τους ανθρώπους. Αν σε αυτό το τελευταίο προσθέσουμε και το νερό, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί γιγαντώνονται και πλουτίζουν οι μεγάλες εταιρίες εμφιαλωμένου νερού.

Bottled Life - The Truth about Nestlé's Business with Water

Οι πολυεθνικές χρησιμοποιούν τις κυβερνήσεις
για να λεηλατήσουν το νερό από τους
πραγματικούς δικαιούχους
και να κερδίσουν δισεκατομμύρια.
Το να αρνείσαι σε ένα μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας –που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ φτάνει τα 817 εκατομμύρια- το δικαίωμα στο καθαρό νερό μέσω της ιδιωτικοποίησης ή της καταστροφής των φυσικών πηγών, είναι εγκληματική ενέργεια που θα μπορούσε να ταυτιστεί με τρομοκρατική πράξη. Μόνο που οι ένοχοι των εγκλημάτων αυτών δεν κρύβονται σε σπηλιές αλλά μέσα σε πολυτελή γραφεία τεράστιων πολυεθνικών και σχεδόν ποτέ δεν λογοδοτούν για τις πράξεις τους.
Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά την αξία της Αγοράς Νερού στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ενώ το περιοδικό Fortune το 2002 ανακοίνωσε πως η επιχείρηση του νερού είναι η πιο προσοδοφόρα αγορά για τους επενδυτές. Πολυεθνικοί κολοσσοί, όπως η Coca Cola και η Nestle μονοπωλούν την αγορά εμφιαλωμένου νερού, η οποία τους αποφέρει τεράστια κέρδη.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως από τα 110 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα, που είναι και ο ετήσιος τζίρος της Nestle, το 10% προέρχεται από την αγορά νερού. Ή εταιρεία έχει αγοράσει τα γαλλικά Perrier και Vittel καθώς και το ιταλικό St Pelegrino, ενώ στόχος της είναι να καταστήσει το προϊόν της Pure Life ως το μοναδικό εμφιαλωμένο νερό στην παγκόσμια αγορά. Παρόμοια στρατηγική ακολουθεί και η Coca Cola που με επιθετική διαφήμιση προσπαθεί να επιβάλλει το εμφιαλωμένο νερό της και παράλληλα να πείσει όσους δεν το καταναλώνουν, να αντικαταστήσουν το νερό με τα προϊόντα της.
Μπορεί η επιθετική διαφήμιση και τα πλάνα για μονοπώλιο να μην αποτελούν εγκλήματα, ο τρόπος όμως που οι εταιρείες αποκτούν τον έλεγχο σε πηγές νερού και το πώς τις διαχειρίζονται θα μπορούσαν να θεωρηθούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.  
Η Nestle έχοντας δημιουργήσει μια τεράστια και κερδοφόρα αγορά εμφιαλωμένου νερού, αγοράζει και εκμεταλλεύεται φυσικές πηγές πόσιμου νερού σε χώρες του τρίτου κόσμου. Τις πηγές αυτές τις εκμεταλλεύεται αποκλειστικά για την παραγωγή του νερού που εμφιαλώνει και πουλάει στερώντας έτσι πολύτιμο νερό από τους κατοίκους των περιοχών που δραστηριοποιείται.
Στο Πακιστάν στη μικρή αγροτική κοινότητα του Bhati Dilwan, περιοχή όπου η εταιρεία έχει αγοράσει τις πηγές νερού για την παραγωγή του Pure Life οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως τα παιδιά τους πεθαίνουν από το μολυσμένο νερό. Τα αποθέματα καθαρού νερού έχουν εξαντληθεί και η εταιρεία αρνείται να αναλάβει την άντληση νερού για τους αγρότες της περιοχής.
Αντιθέτως συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τα αποθέματα και πουλάει έπειτα το καθαρό νερό της περιοχής με τη μορφή του εμφιαλωμένου Pure Life σε όποιον μπορεί να το αγοράσει (oι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Nestle στο Πακιστάν-και όχι μόνο- παρουσιάζονται στο πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ "Bottled Life" των Ελβετών Urs Schnell και Res Gehriger, που βγήκε στις αίθουσες στις 26 Ιανουαρίου).

Αν και η εταιρεία αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως ξοδεύει τεράστια ποσά σε προγράμματα νερού και εκπαίδευσης στις κοινότητες, τα ίδια στοιχεία φαίνεται να την διαψεύδουν. Προσπαθώντας να διατηρήσει το «ανθρωπιστικό» της προφίλ, η Nestle έκτισε το 2003 στην Αιθιοπία ένα σύστημα καθαρισμού νερού αξίας 750.000 δολαρίων. Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια η εταιρία εγκατέλειψε το πρόγραμμα, απέσυρε την χρηματοδότηση και χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν ακόμα χωρίς πρόσβαση σε νερό.
Στη Νιγηρία, η Nestle έχει αγοράσει πηγές νερού στις αγροτικές κοινότητες έξω από το Λάγκος , το οποίο μεταπουλάει ως Pure Life. Όποιος δεν έχει χρήματα να το αγοράσει, απλά πίνει το βρώμικο νερό του δικτύου.
Παρόμοια πολιτική ακολουθεί και η Coca Cola, η οποία κατηγορείται για την δηλητηρίαση των πηγών του νερού στις αγροτικές κοινότητες της Kerala και της Sivangaga στην Ινδία, από τα υπολείμματα των εργοστασίων εμφιάλωσης των προϊόντων της που λειτουργούν στην περιοχή.
Η ιδιωτικοποίηση και η αποκλειστική εκμετάλλευση των πηγών νερού από πολυεθνικές εταιρείες παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και καθιστά ένα κοινό αγαθό-απαραίτητο για την επιβίωση- εταιρικό εκμεταλλεύσιμο προϊόν.  
Το νερό όμως είναι φυσικό δικαίωμα των ανθρώπων και ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα, δεν ανήκει σε κανένα, είτε είναι κυβερνήσεις είτε είναι εταιρείες.
Οι πολυεθνικές χρησιμοποιούν τις κυβερνήσεις για να λεηλατήσουν το νερό από τους πραγματικούς δικαιούχους και να κερδίσουν δισεκατομμύρια. Ελέγχουν το νερό και μαζί ελέγχουν το μέλλον μιας χώρας. Οι εταιρείες πουλάνε το απλό νερό της βρύσης ως εμφιαλωμένο στην δεκαπλάσια τιμή του ενώ παράλληλα με τις πολιτικές τους καταδικάζουν εκατομμύρια συνανθρώπους μας σε ένα αργό θάνατο. Κάποτε πρέπει να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά.




Πηγή:www.theinsider.gr

~ Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Πληρώνει για την πετρελαιοκηλίδα στο Μεξικό η ΒP

«Πληρώνει» για την πετρελαιοκηλίδα στο Μεξικό η ΒP
Ο πετρελαϊκός όμιλος BP ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία να αποζημιώσει με...
7,8 δισεκατομμύρια δολάρια (5,9 δισεκατομμύρια ευρώ) τα θύματα της πετρελαιοκηλίδας που προκλήθηκε το 2010 από το δυστύχημα στην πλατφόρμα Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού.

Βάσει της συμφωνίας, η οποία πρέπει να επικυρωθεί από τη δικαιοσύνη, η BP θα προσφέρει αποζημίωση για «το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών ζημιών ιδιωτών, καθώς και για τις υγειονομικές βλάβες που προκλήθηκαν από το δυστύχημα στην πλατφόρμα Deepwater Horizon και την πετρελαιοκηλίδα», όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.


Πάντως τα δικαστικά προβλήματα της BP δεν τελειώνουν με αυτή την αποζημίωση, καθώς εκκρεμούν οι αγωγές που έχουν υποβάλει εναντίον της η αμερικανική Δικαιοσύνη, πολλές πολιτείες, ομοσπονδιακές υπηρεσίες και τοπικοί σύνδεσμοι.


Εξάλλου στη συμφωνία αυτή δεν περιλαμβάνονται οι αγωγές που έχουν κατατεθεί από εταιρείες και ιδιώτες που επλήγησαν από το μορατόριουμ που επιβλήθηκε στις γεωτρήσεις στον Κόλπο του Μεξικού μετά το δυστύχημα αυτό.


«Αυτή η συμφωνία αποδεικνύει την καλή θέληση της BP να επιλύσει ένα σημαντικό μέρος των προβλημάτων που προκλήθηκαν από το δυστύχημα», δήλωσε ο Μπομπ Ντάντλεϊ εκτελεστικός διευθυντής του πετρελαϊκού ομίλου.


«Η BP έχει δεσμευθεί να συμβάλει στην προσπάθεια οικονομικής και οικολογικής αποκατάστασης των ακτών του Κόλπου και αυτή η συμφωνία αποτελεί ένα πλαίσιο για να τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας», πρόσθεσε.


Η έκρηξη που σημειώθηκε στις 20 Απριλίου 2010 στην πλατφόρμα Deepwater Horrizon, 80 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Νέας Ορλεάνης, προκάλεσε το θάνατο 11 ανθρώπων, ενώ εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου διέρρευσαν στον Κόλπο του Μεξικού.




Πηγή:

~

Αναστέλλονται πλειστηριασμοί και δίκες λόγω εκλογών

 

Αναστέλλονται όλοι οι πλειστηριασμοί και οι δίκες που έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα 2-9 Μαΐου 2012 λόγω των βουλευτικών εκλογών. Τα ελληνικά δικαστήρια θα παραμείνουν κλειστά για οκτώ ημέρες, ενώ το Πρωτοδικείο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό από τις 2-11 Μαΐου. Εξαίρεση αποτελούν οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν τις 2 Μαΐου 2012 και δεν θα έχουν περαιωθεί, αφού θα συνεχιστούν.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποστείλει σχετική εγκύκλιο προς τους προέδρους των τριών μεγάλων δικαστηρίων της χώρας (Συμβούλιο της Επικρατείας, Άρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο), τους Δικηγορικούς και Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους και τους Συλλόγους Δικαστικών Επιμελητών.




~

24ωρη απεργία σήμερα των τεχνικών της τηλεόρασης

χωρίς δελτία ειδήσεων και ζωντανές εκπομπές σήμερα τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια της Αττικής λόγω της 24ωρης απεργίας της Ε.Τ.Ι.Τ.Α.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ από ώρα 06.00 π.μ. της Πέμπτης 19 Απριλίου έως ώρα 06.00 π.μ. της Παρασκευής 20 Απριλίου 2012
για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας απαιτούμε:

• Να αποσυρθεί η εργοδοσία από την προσβολή και την αμφισβήτηση της Δ.Α. 26/2011 που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών τηλεόρασης που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς με εθνική εμβέλεια.

• Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.
 Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, μέλη μας και μη, να μετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία. Συνεχίζουμε δυναμικά να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας και την αξιοπρέπειά μας. 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ 

Προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων των επιχειρήσεων για την πρόληψη καταστροφών κατά την διάρκεια της απεργίας ορίζεται ένα συνεργείο την ημέρα, 1 μοντέρ την ημέρα, 1 άτομο ανά βάρδια στη ροή και 1 άτομο ανά βάρδια στο master control. Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και σε ενδεχόμενο που δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.
 για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ




~

Μας φακελώνουν "ηλεκτρονικά"...

Σε ένα άνευ προηγουμένου ηλεκτρονικό «φακέλωμα» όλων των Ελλήνων και μάλιστα αναδρομικό, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσει σε διασταυρώσεις για εντοπίσει περιπτώσεις φοροδιαφυγής και να επιβάλει φόρους σε πολίτες που ζουν με εισοδήματα που ποτέ δεν δηλώνουν στην εφορία ή έχουν αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία χωρίς να δικαιολογείται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών απαιτεί από τράπεζες, κλινικές, το....
χρηματιστήριο, ασφαλιστικές εταιρείες, τα ασφαλιστικά ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κτλ.) να στείλουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών αναλυτικά στοιχεία για όλους τους πελάτες τους, προκειμένου αυτά να διασταυρωθούν με τις δαπάνες και τα εισοδήματα που αναγράφονται στις φορολογικές δηλώσεις κάθε χρόνο και όπου υπάρχουν διαφορές να επιβάλλονται φόροι και αυστηρά πρόστιμα.

Μέχρι και τα κυβικά του νερού που καταναλώνει ένα νοικοκυριό ή της κιλοβατώρες ρεύματος θα γνωρίζει πλέον το υπουργείο Οικονομικών για το κάθε σπίτι, ενώ αναλυτικά στοιχεία για δάνεια, πιστωτικές κάρτες, καταθέσεις, μετοχές κ.τλ. θα βρίσκονται στους σκληρούς δίσκους του συστήματος TAXIS για διεξοδικές διασταυρώσεις.




~

Άντερς Μπρέιβικ: "Σκοτώστε με ή αθωώστε με!"

Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος κατηγορείται για το φόνο 77 ανθρώπων το περασμένο καλοκαίρι στη Νορβηγία, μιλώντας σήμερα κατά την απολογία του στο δικαστήριο του Όσλο τόνισε πως οι υπερεθνικιστές στην Ευρώπη θα πρέπει να διδαχθούν από την αλ-Κάιντα.

Παράλληλα, περιέγραψε το τρομοκρτικό δίκτυο ως την πιο επιτυχημένη μαχητική οργάνωση στον κόσμο.


«Οι μαχητικοί εθνικιστές στην Ευρώπη έχουν πολλά να διδαχθούν απ' αυτούς. Ο αγώνας της αντίστασης ήταν ως τώρα άθλιος», ανέφερε ο Μπρέιβικ στο δικαστήριο, ενώ πρόσθεσε: «Ενεργούμε όχι από κακία, αλλά για να σώσουμε τα έθνη μας, τις εθνοτικές ομάδες μας και τον πολιτισμό μας».


Παράλληλα, συμπλήρωσε πως:
«Η Ευρώπη δεν βρίσκεται ακόμη σε πόλεμο. Εργαζόμαστε για τα δικαιώματα των αρχικών λαών και κατά του εξισλαμισμού», ενώ αναφέρθηκε και στην ύπαρξη «δύο άλλων πυρήνων», αυτόνομων και αποτελούμενων από ένα μόνο άτομο ο καθένας.

Όπως εξήγησε ο δεξιός εξτρεμιστής μιλώντας στο δικαστήριο. η προσφώνηση
«διοικητής» που χρησιμοποιεί για τον εαυτό του παραπέμπει σε «ένα πρόσωπο που έχει μια εξουσία και χαλαρές σχέσεις με δύο άλλους πυρήνες».

Τέλος, ερωτηθείς από την κατηγορούσα αρχή, σχολίασε για την πιθανή τιμωρία του:
«Θεωρώ τα 21 χρόνια φυλακή μια αξιολύπητη τιμωρία», ενώ σε σχετική ερώτηση για το αν επιθυμεί να του επιβληθεί η θανατική ποινή, απάντησε: «Όχι, αλλά θα το είχα σεβαστεί. Δεν θα αναγνώριζα 21 χρόνια φυλακή, είναι γελοίο».

 


Πηγή:

~

Στη Ζάκυνθο το μεγαλύτερο ηλιακό πλοίο στον κόσμο

Στο λιμάνι της Ζακύνθου κατέπλευσε την Κυριακή (09/04), το μεγαλύτερο σκάφος του κόσμου που κινείται με ηλιακή ενέργεια.
Πρόκειται για το "Turanor Planet Solar", το οποίο κατέχει ήδη 3 ρεκόρ Guinnes και όπως είναι φυσικό, το πλοίο έγινε αντικείμενο θαυμασμού από τους Ζακυνθινούς και τους απλούς επισκέπτες του νησιού.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ηλιακό σκάφος που έχει ναυπηγηθεί ποτέ, με μήκος 32μ. και πλάτος 15μ., ενώ τα πτερύγια με τα φωτοβολταϊκά πάνελ καταλαμβάνουν έκταση 500 τ.μ..


Είναι το μοναδικό σκάφος ηλιακής ενέργειας που έχει επιχειρήσει να κάνει τον περίπλου της Γης και έχει καταφέρει να κάνει στο μικρότερο χρόνο από οποιοδήποτε άλλο σκάφος ιδίου τύπου, τον διάπλου του Ατλαντικού Ωκεανού.


Το ταξίδι αυτού του πρωτότυπου σκάφους ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011, οπότε και ναυπηγήθηκε στο Κίελο της Γερμανίας.

Έξι μήνες μετά, το "Turanor Planet Solar" ξεκίνησε από το Μονακό για τον πρώτο περίπλου της Γης από ηλιακό σκάφος.


Έπειτα από 10 ημέρες πέρασε στον πορθμό του Γιβραλτάρ με πορεία προς τα Κανάρια νησιά.
Στη συνέχεια, ξεκίνησε ο διάπλους του Ατλαντικού, φτάνοντας στις Ολλανδικές Αντίλλες. Από εκεί, και μετά από ένα ταξίδι 12 ημερών, το πρωτότυπο αυτό σκάφος έφτασε στο Μαϊάμι.
Τον Ιανουάριο του 2011 εισήλθε στο κανάλι του Παναμά, έπειτα από ολιγοήμερη παραμονή στο λιμάνι του Καν Καν στο Μεξικό.



Πηγή:news247

~

Πουλήθηκε για 544.000 ευρώ το Κύπελλο του Σπύρου Λούη

Τεράστιο ήταν το ενδιαφέρον που συγκέντρωσε η δημοπρασία του Κυπέλλου του Σπύρου Λούη, το οποίο τελικά κατακυρώθηκε σε άγνωστο μέχρι στιγμής πλειοδότη, έναντι 450.000 λιρών (544.000 ευρώ), με τιμή εκκίνησης τα 140.000 ευρώ.

Το Κύπελλο ήταν το κεντρικό κομμάτι της δημοπρασίας, που πραγματοποιήθηκε μόλις τρεις μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, ενώ στην ίδια δημοπρασία παρουσιάστηκαν αυθεντικές αφίσες και πυρσοί των Ολυμπιακών Αγώνων.


Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του, ο οίκος Christie's είχε αναφέρει ότι η οικογένεια του Σπύρου Λούη αναγκάστηκε να βγάλει στο «σφυρί» το ασημένιο κύπελλο, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.




~

ΜΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ​​...ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΗ !

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας

Δεν είναι μόνο... ότι δημοπρατείται αύριο το κύπελλο του μαραθωνιοδρόμου Σπύρου Λούη με τιμή εκκίνησης τις 160.000 Αγγλικές Λίρες από τον οίκο Κρίστις εθνικά απαράδεκτο γεγονός για την χώρα μας, αλλά έχουμε και το Γερουλάνο να δηλώνει ότι: "το κύπελλο του Σπύρου  Λούη δεν......
αποτελεί έργο Εθνικής κληρονομιάς"!
Επομένως... το Υπουργείο  Πολιτισμού δεν μπορεί να ενισχύσει οικονομικά τους απογόνους και  κατόχους του επάθλου ώστε να γίνει εθνικό κτήμα!
Μαθαίνουμε όμως ότι... ο Δήμος Αμαρουσίου θα είναι παρών στην  αυριανή δημοπρασία. Με την ευχή να φέρει πίσω ένα έπαθλο που δεν ανήκει  μόνο στο Δήμο που γεννήθηκε ο Σπύρος Λούης, αλλά και στον τόπο που  δόξασε με την νίκη του στο πιο επίπονο και ιστορικό άθλημα της κλασικής  απόστασης του Μαραθωνίου!
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν... ότι και ο όμιλος Λάτση ενδιαφέρθηκε να χρηματοδοτήσει κατά 300.000 ευρώ την επιστροφή του κυπέλλου στην χώρα μας για να μην βρεθεί σε ξένα χέρια! 
Σημαντική είναι... και η παρέμβαση του δημοσιογράφου και πρώην ευρωβουλευτή Μανώλη Μαυρομμάτη και πολιτευτή της Ν.Δ. στην Α΄ Αθηνών ο όποιος δήλωσε ότι "Αποτελεί κατά την προσωπική μου άποψη και εκτίμηση  ηχηρό ράπισμα και προσβολή για την Ελλάδα και τους φορείς πρωτίστως,  του Υπουργείου Πολιτισμού και ειδικότερα του Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος  οδήγησε τους απογόνους του νικητή του Μαραθωνίου της Αθήνας, στην  απόφασή τους να δώσουν στον Διεθνή Οίκο, τα δικαιώματα δημοπράτησης του  περίφημου και για την καλλιτεχνική του αξία κυπέλλου". και συμπλήρωσε εν όψι και προεκλογικής περιόδου:
"Η Ελλάδα που δεν είναι σε θέση να διαφυλάξει το πολιτιστικό της έργο  και την αρχαία κληρονομιά, όπως πρόσφατα αποδείχθηκε με τις κλοπές στην  εθνική μας Πινακοθήκη και στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Ολυμπία τώρα δεν  μπορεί να δαπανήσει ποσό της τάξεως 150 – 200.000 ευρώ, ώστε ένα  ιστορικό αντικείμενο πολιτιστικής κληρονομιάς να παραμείνει σε ελληνικό  Μουσείο"!
Το κύπελλο... πάντως σε κάθε περίπτωση πρέπει να μείνει στην Ελλάδα αφού κανένα οικονομικό αντάλλαγμα δεν αποτιμά την αξία του λέμε εμείς...
Για να δούμε...όσο για το κύριο Γερουλάνο εκτίθεται ανεπανόρθωτα συνεχώς ΝΤΡΟΠΗ !

Σας ευχαριστώ...
Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ





~ Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Απατεώνες και τζέντλεμεν με δελτία κοινωνικού τουρισμού

 

Νέα μεγάλη απάτη, στην οποία εμπλέκονται ασφαλισμένοι, τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία εντοπίστηκε αυτή τη φορά στον ΟΓΑ.
Η απάτη αφορά τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, καθώς σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διοικητής του ΟΓΑ Παναγιώτης Πέτρουλας, οι ασφαλισμένοι δεν πήγαιναν ασφαλισμένοι δεν πήγαιναν διακοπές αλλά πουλούσαν παράνομα το «εισιτήριο» έναντι κάποιου τιμήματος σε τουριστικά γραφεία, τα οποία στη συνέχεια τα παραχωρούσαν στα συγκεκριμένα αυτά ξενοδοχεία και εμφανίζονταν πλασματικά να φιλοξενούν ασφαλισμένους.
Όπως ανέφερε ο κ. Πέτρουλας σε πρωινή εκπομπή, σε δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε 30 ξενοδοχεία που συμμετέχουν στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, τα 25 εμφάνιζαν να φιλοξενούν δικαιούχους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, παρότι ήταν κλειστά.
Ο κ. Πέτρουλας, δήλωσε ότι ο Οργανισμός θα κινηθεί και δικαστικά για τις περιπτώσεις που έχουν εντοπιστεί.
Επίσης, ο διοικητής του ΟΓΑ αποκάλυψε ότι 6000 συνταξιούχοι δεν εμφανίστηκαν να απογραφούν- προφανώς δεν υπάρχουν και κάποιοι άλλοι καρπώνονταν παράνομα τις συντάξεις τους- όπως και 3000 φερόμενοι πολύτεκνοι, που ελάμβαναν το αντίστοιχο επίδομα .




~

Μάχη για τη ζωή δίνει μωρό με έξι πόδια

6podia 200x111 ΣΟΚ: Μάχη για τη ζωή δίνει μωρό με έξι πόδια 

Ομάδα γιατρών στο Πακιστάν δίνει σκληρή μάχη για να κρατήσουν στη ζωή ένα αγοράκι που γεννήθηκε με έξι πόδια, εξαιτίας μια σπάνιας γενετικής ανωμαλίας.
Το αγοράκι γεννήθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Σουκούρ, στο νοτιοανατολικό Πακιστάν και τώρα παρακολουθείται στη μονάδα εντατικής θεραπείας από ομάδα γιατρών στο Εθνικό Ινστιτούτο για τη Φροντίδα των παιδιών στο Καράτσι. Σύμφωνα με το διευθυντή του Ινστιτούτου, Τζαμάλ Ραζά, πιστεύεται ότι το μωρό μεγάλωνε στη μήτρα της μητέρας του μαζί με ένα δίδυμο αδελφάκι, το οποίο δεν είχε σωστά αναπτυχθεί και γεννήθηκε πρόωρα, με αποτέλεσμα το δεύτερο μωρό να έχει επιπλέον πόδια.
Ο Ραζά πρόσθεσε πως θα υποβάλουν το αγοράκι σε επεμβάσεις και εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν βοήθεια από ειδικούς του εξωτερικού με περισσότερη εμπειρία στη σπάνια πάθηση που εκτιμάται πως εμφανίζεται σε μόλις ένα μωρό στο ένα εκατομμύριο.
Ο πατέρας του μωρού απηύθυνε έκκληση για βοήθεια τόσο από την κυβέρνηση όσο και από φιλανθρωπικές οργανώσεις. «Δεν έχω χρήματα για να πάω στο Καράτσι», είπε, «και να αναζητήσω θεραπεία για το μωρό μου».
Η κατάσταση της υγείας της μητέρας του μωρού, που είναι και ξαδέλφη του πατέρα, εξελίσσεται ομαλά.




~

Εγκαταλείπουν την Ελλάδα ακόμα και οι Αλβανοί

Κάποτε λέγαμε κοροϊδευτικά ότι δε θα γίνουμε ποτέ Αλβανία, αλλά πλέον ακόμη και οι Αλβανοί μας κοροϊδεύουν και μας εγκαταλείπουν.
Κάποτε, όποιος έλεγε ότι είδε στην Ελλάδα… Αλβανούς τουρίστες τον περνούσαν για τρελό, τώρα τα καλοκαίρια έρχονται πολλοί Αλβανοί για να κάνουν τις διακοπές τους το καλοκαίρι στην Κέρκυρα, τα Σύβοτα, ακόμη και τα  νησιά του Αιγαίου.
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι Αλβανοί, Βορειοηπειρώτες ή όχι, είχαν πλημμυρίσει την Ελλάδα.  Σε πολλές δουλειές δεν εύρισκες Έλληνα ενώ σε διάφορα σχολεία τα μισά και παραπάνω παιδιά δεν ήταν Ελληνόπουλα.
Τώρα, όλα αυτά είναι παρελθόν. Οι Αλβανοί μας γύρισαν την πλάτη λόγω οικονομικής κρίσης. Δούλεψαν, έβγαλαν λεφτά και τα μεταφέρουν στη χώρα τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε τρεις μήνες έφυγαν από την Ελλάδα πάνω από 500 εκατ. ευρώ με προορισμό τη γειτονική χώρα. Παράλληλα, εκτιμάται ότι από τους 600.000 Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα, περισσότεροι από τους μισούς έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους με γερό κομπόδεμα. Το αποδεικνύει αυτό η κατασκευαστική έκρηξη σε πολλές αλβανικές πόλεις. Κτίζουν σπίτια, αγοράζουν αυτοκίνητα, γενικώς συμπεριφέρονται όπως οι Έλληνες όταν επέστρεφαν από τις χώρες που είχαν μεταναστεύσει.
Τα σχολεία, μειονοτικά ή όχι ξαναγέμισαν από μαθητές που επιστρέφουν στην Αλβανία με τους γονείς τους. Κάποιοι από αυτούς γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα.
Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ έχουν φύγει από τη χώρα μας και έχουν κατατεθεί σε αλβανικές τράπεζες. Πρόκειται για το κομπόδεμα των μεταναστών που βλέπουν ότι η Ελλάδα δεν έχει δουλειές, δεν έχει ανάπτυξη, κινδυνεύει με χρεοκοπία και σπεύσουν να φύγουν. Άλλωστε, με τα λεφτά που έβγαλαν εδώ στη χώρα τους είναι βασιλιάδες.
Την ίδια στιγμή, χιλιάδες Έλληνες γίνονται μετανάστες, όχι μόνο σε προηγμένες χώρες αλλά και σε υπανάπτυκτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τους τελευταίους μήνες περισσότεροι από 3.500 Έλληνες πήγαν να κάνουν εμβόλια γιατί ήθελαν να μεταναστεύσουν στην Ινδία, το Πακιστάν και τη Νιγηρία.
Το συμπέρασμα: Οι Αλβανοί επέστρεψαν στις πατρίδες τους και ζουν σαν… Έλληνες με τα λεφτά που έβγαλαν εδώ. Και οι Έλληνες γίνονται γκασταρμπάιτερ ακόμη και σε αφρικανικές χώρες.





~

«Κάντε το σωστό, επιστρέψτε τα Γλυπτά τώρα!»

«Κάντε το σωστό, επιστρέψτε τα Γλυπτά τώρα!»
Ξαφνικά γέμισαν οι βρετανικές εφημερίδες δημοσιεύματα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Καθόλου άσχημα.


Όλα ξεκίνησαν όταν η Διεθνής Επιτροπή Δράσης υπέρ της ελληνικής διεκδίκησης απέστειλε αρχές του μήνα ανοικτή επιστολή στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ζητώντας του να επιλύσει νομοθετικά το ζήτημα «
ώστε τα γλυπτά να επιστρέψουν στο ιστορικό τους σπίτι».

Ο Κάμερον, όπως αναμενόταν, δεν αντέδρασε, ένας άλλος όμως Βρετανός – εξίσου διάσημος – υπερθεμάτισε.


Ο 55χρονος κωμικός ηθοποιός και συγγραφέας
Στίβεν Φράι πρόσταξε στους συμπατριώτες του:

«Κάντε το σωστό, επιστρέψτε τα Γλυπτά τώρα!».
Στη δική του επιστολή, που επίσης δημοσίευσαν τα βρετανικά ΜΜΕ, μεταξύ άλλων, έγραψε: «Αυτό το περήφανο, όμορφο έθνος, για το οποίο ο Μπάιρον έδωσε τη ζωή του, βιώνει μια κατάσταση όχι και τόσο διαφορετική απ’ αυτή για την οποία εκείνος θρηνούσε όταν η χώρα βρισκόταν κάτω από τον οθωμανικό ζυγό… Τι μεγαλύτερη και ευγενέστερη χειρονομία θα μπορούσε να γίνει προς την Ελλάδα, ειδικά από τη στιγμή που πριν από δυόμισι χρόνια το νέο εξαιρετικό Μουσείο της Ακρόπολης άνοιξε;».

 



Πηγή:

~

Θαυμάστε δωρεάν τα ιστορικά μας μνημεία!

 

Δωρεάν θα είναι η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και δημόσια μουσεία σήμερα, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Έτσι, όσοι επιθυμούν, θα μπορούν να επισκέπτονται την Ακρόπολη και τα σημαντικότερα μουσεία της χώρας, χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο.
Η 18η Απριλίου θεσπίστηκε το 1983 από την Ουνέσκο ως η Διεθνής Ημέρα Μνημείων και χώρων.





~

Να «κουρευτούν» τα δάνεια των πολιτών ζητάει ο Φώτης Κουβέλης

 

Την ανακούφιση των ιδιωτών από τα δάνεια που έχουν πάρει από τις τράπεζες και λόγω της κρίσης αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στην αποπληρωμή τους, ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ Φώτης Κουβέλης, κατά την περιοδεία του σήμερα στη Χίο.
Ο κ. Κουβέλης ανέφερε, ότι η Δημοκρατική Αριστερά έχει διατυπώσει από τον Δεκέμβριο του 2011 ολοκληρωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για την ανακούφιση των ιδιωτών από τα δάνεια στις τράπεζες, με ρυθμίσεις που θα προβλέπουν να μην υπερβαίνει η υποχρέωση μηνιαίας δόσης το 30% του διαθέσιμου οικογενειακού εισοδήματος και να παρατείνεται η απαγόρευση των πλειστηριασμών για μια τριετία.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ ζήτησε να υποχρεωθούν οι τράπεζες να προσέλθουν σε μια Προγραμματική Σύμβαση, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, για τη λήψη μέτρων, όπως η παραχώρηση περιόδου χάριτος χωρίς καταβολή τόκων και κεφαλαίου, η μείωση του επιτοκίου και η παράταση της συμβατικής διάρκειάς του. Τα δε δάνεια ιδιωτών, για τα οποία έχει ήδη αποπληρωθεί ή θα αποπληρώνεται ισόποσο του δανειοδοτηθέντος κεφαλαίου συν ένα εύλογο κέρδος, θα πρέπει να διαγράφονται.




~ Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Πέθανε η κόρη του Στράτου Διονυσίου


Η γυναίκα έχασε την μάχη με τον καρκίνο και δεν πρόλαβε να δει να έρχεται στη ζωή το εγγονάκι της που τόσο περίμενε, καθώς η κόρη της γεννά σε δυο μήνες....






~

Νέο φως, από Ελληνες και ξένους ερευνητές, στο γενετικό υπόβαθρο της οστεοπόρωσης και του κινδύνου για κατάγματα

Μία μεγάλη διεθνής ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον δρα Γιάννη Ιωαννίδη της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, εντόπισε δεκάδες νέες γενετικές περιοχές που συνδέονται με αυξημένο ή, αντίθετα, με μικρότερο κίνδυνο για οστεοπόρωση και κατάγματα.
Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γενετικής «Nature Genetics», ευελπιστούν ότι τα ευρήματά τους θα οδηγήσουν σε νέα φάρμακα κατά της οστεοπόρωσης. «Μάθαμε πλέον ότι η γενετική αρχιτεκτονική της ασθένειας είναι πολύ
πολύπλοκη», δήλωσε ο ελληνικής καταγωγής επιστήμονας, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού πανεπιστημίου. Η έρευνα (μετα- ανάλυση), που αξιολόγησε και συνέκρινε 17 γενετικές μελέτες, οι οποίες αφορούσαν περισσότερους από 100.000 ανθρώπους, εντόπισε έξι περιοχές γονιδίων, οι οποίες σχετίζονται με τον κίνδυνο εξασθένησης των οστών και πρόκλησης κατάγματος στους μηρούς ή τη μέση.
Όμως οι ερευνητές επισήμαναν ότι ακόμα είναι πρόωρο να προβλέψουν ποιός πραγματικά άνθρωπος αντιμετωπίζει τον μεγαλύτερο κίνδυνο οστεοπόρωσης και καταγμάτων. Όσοι έχουν στο γενετικό υλικό τους τον μεγαλύτερο αριθμό αυτών των γενετικών παραλλαγών, που σχετίζονται με τη μείωση της οστικής πυκνότητας, έχουν μόνο μιάμιση φορά μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης οστεοπόρωσης σε σχέση με όσους έχουν τον μέσο όρο αυτών των γονιδιακών ποικιλομορφιών.
Από την άλλη, όσοι έχουν τις περισσότερες από αυτές τις γενετικές ποικιλομορφίες έχουν τρεις έως τέσσερις φορές μεγαλύτερη πιθανότητα για οστεοπόρωση και κατάγματα σε σχέση με όσους έχουν τις λιγότερες.
Έτσι, όπως είπε ο Ιωαννίδης, προς το παρόν, «το επόμενο βήμα, αυτό της ενσωμάτωσης των νέων γενετικών ευρημάτων στη θεραπεία των ασθενών, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο. Κάθε μία γενετική παραλλαγή ξεχωριστά, επιφέρει μικρή μόνο αύξηση του κινδύνου ή του οφέλους. Δεν μπορούμε ακόμα να προβλέψουμε ποιος θα πάθει κάταγμα και ποιος όχι».
Αν και χρειάζονται νέες μεγαλύτερου εύρους μελέτες, φαίνεται πάντως πως η νέα γενετική έρευνα ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων. Σύμφωνα με τον Ιωαννίδη, στο μέλλον αναμένεται να ανακαλυφθούν και άλλες γενετικές περιοχές που σχετίζονται με την οστεοπόρωση και τον κίνδυνο καταγμάτων. «Στην πραγματικότητα», όπως είπε, «ίσως υπάρχουν 500 ή και περισσότερες γονιδιακές ποικιλομορφίες που ρυθμίζουν την οστεοπόρωση. Για να τις βρούμε όλες, θα πρέπει να μελετήσουμε εκατομμύρια ασθενείς. Είναι αυτό μη ρεαλιστικό; Δεν νομίζω. Αργά ή γρήγορα, θα γίνει εφικτό».
Από ελληνικής πλευράς, στη μελέτη συμμετείχαν επίσης ο Ευάγγελος Ευαγγέλου και η Ευαγγελία Τζανή της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Γιώργος Δεδούσης του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας- Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και η Παναγούλα Κόλλια του Τμήματος Γενετικής και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Βιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών.




~

Νέα μαθήματα από το Σεπτέμβριο στα λύκεια – Τι θα ισχύσει από του χρόνου

Νέα δεδομένα και... μαθήματα περιμένουν από τη νέα σχολική χρονιά τους μαθητές που σήμερα πηγαίνουν Γ’ γυμνασίου ή Α’ λυκείου!
Χαθήκατε με τις αλλαγές που γίνονται συνεχώς στην Παιδεία; Και που είστε ακόμα! Από το Σεπτέμβριο αλλάζει και πάλι το τοπίο, με νέα μαθήματα να μπαίνουν στη ζωή των παιδιών.

Από τη νέα σχολική χρονιά, λοιπόν, η Α’ τάξη του γενικού λυκείου θα περιλαμβάνει και το μάθημα της Γενικής Παιδείας, συνολικής διάρκειας 33 ωρών την βδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα.


Στη Β’ τάξη θα ισχύσει το μεταβατικό πρόγραμμα με ερευνητική εργασία, ενώ οι μαθητές θα μπορούν να πάρουν ως μάθημα επιλογής τις Αρχές Οικονομίας που δε διδάχτηκαν φέτος, όπως επίσης και το μάθημα Πολιτική και Δίκαιο.


Τα μαθήματα της Β’ λυκείου χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: μαθήματα Γενικής Παιδείας (25 ώρες διδασκαλίας) και μαθήματα Κατευθύνσεων, που χωρίζονται σε υποχρεωτικά μαθήματα και σε μαθήματα επιλογής. Κάθε μαθητής είναι υποχρεωμένος να επιλέξει ένα μάθημα διάρκειας 2 ωρών την εβδομάδα.


Τι γίνεται με τις εξετάσεις; Οι 90.000 μαθητές που θα περάσουν τον Σεπτέμβρη από το γυμνάσιο στο λύκειο θα δώσουν εξετάσεις με το υπάρχον σύστημα. Αντίθετα, οι 80.000 που του χρόνου θα είναι στη Β’ λυκείου, θα έχουν στο πρόγραμμα των εξετάσεων και την ερευνητική εργασία και μαζί θα μπορούν να πάρουν ως μάθημα επιλογής και τις Αρχές Οικονομίας που δε διδάχτηκαν στην Α’ λυκείου.


Για τους μαθητές της σημερινής Α’ Λυκείου, οι πανελλαδικές θα γίνουν με το υπάρχον σύστημα. Κανείς όμως δε μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει με τους μαθητές που σήμερα είναι τελειόφοιτοι γυμνασίου.




~

Στο νοσοκομείο η Μαρίκα Μητσοτάκη

 

Στο «Ευγενίδειο» Θεραπευτήριο διεκομίσθη το απόγευμα η Μαρίκα Μητσοτάκη, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς της, η κλινική της εικόνα καθιστά αναγκαία την νοσηλεία της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κ. Μητσοτάκη εμφάνισε ραγδαία επιδείνωση (γενική κατάπτωση) και υποβλήθηκε σε απεικονιστικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων δεν επέτρεψαν στους γιατρούς να της δώσουν εξιτήριο.




Πηγή:tanea

~

Την Πέμπτη η κηδεία του Μητροπάνου - Σε λαϊκό προσκύνημα η σoρός του - Η τελευταία του εμφάνιση στην Πάτρα

Την Πέμπτη η κηδεία του Μητροπάνου - Σε λαϊκό προσκύνημα η σoρός του - Η τελευταία του εμφάνιση στην Πάτρα  Πανελλήνια συγκίνηση για το θάνατο του "Άρχοντα του Ελληνικού Τραγουδιού"  

Πανελλήνια συγκίνηση για το θάνατο του "Άρχοντα του Ελληνικού Τραγουδιού"


16:30 Η οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου με επιστολή της στο planet-greece ενημερώνει ότι η κηδεία του θα γίνει τη Πέμπτη 19 Απριλίου στις... 14:00 από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Από τις 10:00 το πρωί η σωρός του θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Α΄ Νεκροταφείου για τον τελευταίο αποχαιρετισμό από όλους εκείνους που τον αγάπησαν.
Η οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου, πενθώντας τον λατρεμένο σύζυγο, πατέρα, αδελφό, παρακαλεί αντί στεφάνων να ενισχυθεί το Κέντρο Υποδοχής Αλληλεγγύης Ιδρύματος Αστέγων (ΚΥΑΔΑ) – λογαριασμός 064/48000015 Εθνική Τράπεζα - για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή.
14:40 Συγκλονίζει η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Μητροπάνου, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα το πρωί της Τρίτης στο ιδιωτικό νοσοκομείο «Υγεία». Ο μεγάλος τραγουδιστής έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών. Συγκλονιστική σύμπτωση. Σαν σήμερα πριν από ακριβώς ένα χρόνο, έφυγε από τη ζωή ένας άλλος μεγάλος Έλληνας τραγουδοποιός, ο Νίκος Παπάζογλου.
Ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε στην Αγία Mονή, μια συνοικία έξω από τα Τρίκαλα -από την οποία καταγόταν η μητέρα του- στις 2 Απριλίου του 1948. Μεγάλωσε χωρίς τον πατέρα του, τον οποίο γνώρισε στα 29 του χρόνια.
Από μικρός δούλευε τα καλοκαίρια για να βοηθήσει τα οικονομικά της οικογένειας του. Πρώτα σαν σερβιτόρος στην ταβέρνα του θείου του ύστερα στις κορδέλες κοπής ξύλων. Μετά την τρίτη Γυμνασίου, το 1964, κατεβαίνει στην Αθήνα να ζήσει με τον θείο του στην οδό Aχαρνών. Προτού τελειώσει το γυμνάσιο άρχισε να δουλεύει σαν τραγουδιστής.
Στην ίδια ηλικία, έπειτα από παρότρυνση του Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον οποίο γνώρισε σε μία συγκέντρωση της εταιρίας του θείου του, στην οποία τραγούδησε, επισκέφτηκε την Κολούμπια. Εκεί ο Τάκης Λαμπρόπουλος του γνώρισε τον Γιώργο Ζαμπέτα, δίπλα οποίο θα δουλέψει στα «Ξημερώματα».
Όπως είχε δηλώσει, «ο Ζαμπέτας είναι ο μόνος άνθρωπος στο τραγούδι ο οποίος με βοήθησε χωρίς να περιμένει κάτι. Με όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες μου κάτι πήρα και κάτι έδωσα». Το 1966 ο Μητροπάνος συναντάται για πρώτη φόρα με τον Μίκη Θεοδωράκη και ερμηνεύει μέρη από τη «Ρωμιοσύνη» και το «Άξιον Εστί» σε μια σειρά συναυλιών στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Το 1967, ο Μητροπάνος ηχογραφεί τον πρώτο του 45άρη δίσκο, με το τραγούδι "Θεσσαλονίκη". Είχε προηγηθεί η ηχογράφηση του τραγουδιού "Χαμένη Πασχαλιά", το οποίο όμως λογοκρίθηκε από τη Χούντα και δεν κυκλοφόρησε ποτέ.
Στην πορεία που χάραξε στο δρόμο του λαϊκού έντεχνου, το 1972 είναι ένας σημαντικός σταθμός: ο συνθέτης Δήμος Μούτσης και ο ποιητής-στιχουργός Μάνος Ελευθερίου κυκλοφορούν τον «Άγιο Φεβρουάριο», με ερμηνευτές τον Μητροπάνο και την Πετρή Σαλπέα, σηματοδοτώντας ένα σταθμό στην ελληνική μουσική.
Στη μακρόχρονη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, ο Δημήτρης Μητροπάνος συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους δημιουργούς του λαϊκού αλλά και του έντεχνου τραγουδιού. Γιώργος Ζαμπέτας, Μίκης Θεοδωράκης, Δήμος Μούτσης, Απόστολος Καλδάρας, Τάκης Μουσαφίρης ("Εμείς οι δυο" κ.ά.), Χρήστος Νικολόπουλος ("Πάρε Αποφάσεις" σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου), Γιάννης Σπανός ("Ο Μητροπάνος τραγουδάει Σπανό") ήταν οι συνθέτες με τους οποίους συνδέθηκε επαγγελματικά, χτίζοντας μια καριέρα συνυφασμένη με την ελληνική λαϊκή μουσική παράδοση, μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του '80.
Η συμμετοχή του σε δίσκους των Λάκη Παπαδόπουλου (με το τραγούδι "Για να σ' εκδικηθώ") και Νίκου Πορτοκάλογλου ("Κλείνω κι έρχομαι") αναδεικνύουν εκείνη την εποχή την ευρεία γκάμα της ερμηνείας του και προαναγγέλλουν μια στροφή στον τρόπο ερμηνείας του, που θα οδηγήσει σε μια σειρά από δίσκους που άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό την έννοια του καλού σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού.
Οι συνεργασίες με τον Μάριο Τόκα και τον Φίλιππο Γράψα ("Η εθνική μας μοναξιά" και "Παρέα με έναν ήλιο") συνδυάζουν τη λαϊκή υφή και συναίσθημα με τη πιο βαθιά έννοια στίχων και τη χρησιμοποίηση λέξεων πιο επιτηδευμένων. Παράλληλα, η απήχηση των τραγουδιών στην κοινωνία και η εμπορική επιτυχία αναδεικνύουν αυτές τις δημιουργίες ως εργαλεία αλλά και συμπτώματα της εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας.
Η πολύ σημαντική συνεργασία με τον Θάνο Μικρούτσικο με τον δίσκο «Στου Αιώνα την Παράγκα», σε στίχους Άλκη Αλκαίου, Κώστα Λαχά, Λίνας Νικολακοπούλου και Γιώργου Κακουλίδη, αποτελεί στροφή του ερμηνευτή σε ακόμα πιο "έντεχνες" διαδρομές, διατηρώντας και πάλι την ταυτότητα του λαϊκού.
Ο Μητροπάνος συνεχίζει στα ίδια μονοπάτια, με τραγούδια των Μικρούτσικου, Κορακάκη, Μουκίδη, Παπαδημητρίου κ.ά. στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές του 2000. Από τις τελευταίες δουλειές του Θεσσαλού αοιδού, ξεχωρίζει το "Πες μου τ' άληθινά σου σε μουσική Στέφανου Κορκολή και στίχους Ελεάνας Βραχάλη και Νίκου Μωραΐτη, αλλά και η ζωντανή ηχογράφηση "Υπάρχει και το ζεϊμπέκικο", από το πρόγραμμα - ωδή στον εθνικό χορό της Ελλάδας μαζί με τους Θέμη Αδαμαντίδη και Δημήτρη Μπάση, καθώς επίσης και ο δίσκος "Στη Διαπασών", ο οποίος περιέχει 12 λαϊκά τραγούδια και μια μπλουζ μπαλάντα.
Από τα τραγούδια του δίσκου ξεχωρίζει το τραγούδι "Η εκδρομή" του Γιάννη Μηλιώκα, το οποίο γράφτηκε για την επιστροφή του ερμηνευτή στη δισκογραφία μετά από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Η πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του Δημήτρη Μητροπάνου, είναι η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας του στο Ηρώδειο (Σεπτέμβριος 2009), αποτελούμενη από 2 CD με τον τίτλο "Τα τραγούδια της ζωής μου".
Πριν από περίπου ένα μήνα είχε εμφανιστεί στην Πάτρα σε μια από τις πολλές συναυλίες που είχε δώσει τα προηγούμενα χρόνια για το αγαπημένο του κοινό στην Αχαϊα. Δείτε το βιντεο απο την τελευταία του αυτή εμφάνιση στην Πάτρα με το Δημήτρη Μπάση στις 23 Μαρτίου.




~

Δύο οι σεισμοί στην Πελοπόννησο

 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14.23 με επίκεντρο 15 χλμ. δυτικά της Μεθώνης και εστιακό βάθος στα 20χλμ, ενώ περίπου 40 λεπτά αργότερα ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση με μικρότερη ισχύ, περίπου 4,6 ρίχτερ και μεγαλύτερο εστιακό βάθος.Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές.



~ Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Αιματηρή συμπλοκή αλλοδαπών βαρυποινιτών κρατουμένων στις φυλακές Τρικάλων

Τρεις τραυματίες από το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αλλοδαπών βαρυποινιτών αφού ανήμερα του Πάσχα αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους κρατούμενοι των Φυλακών υψίστης ασφαλείας στα Τρίκαλα...

Συγκεκριμένα...

το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, κατά την διάρκεια του προαυλισμού των κρατουμένων σημειώθηκε πρωτοφανής αιματηρή σύρραξη.

Ειδικότερα, 2 Αλβανοί και ένας Πακιστανός υπήκοοι, εξοπλισμένοι με αυτοσχέδια μαχαίρια, αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους στο προαύλιο των Φυλακών.


Αμέσως σήμανε συναγερμός στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όπου επενέβησαν και στη συνέχεια με την συνδρομή ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, οι τρεις βαρυποινίτες κρατούμενοι οδηγήθηκαν τραυματισμένοι στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.


Από την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων εξετάζονται τα αίτια του αιματηρού επεισοδίου ενώ αναμένεται η Διοίκηση του Σωφρονιστικού Καταστήματος να διατάξει ΕΔΕ που αφορά το πώς οι βαρυποινίτες είχαν στην κατοχή τους αυτοσχέδια μαχαίρια.




~

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδoυ. Πολέμησε το AIDS 25 χρόνια

 
Πέθανε την Κυριακή του Πάσχα η δημοσιογράφος της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής" Μαίρη Παπαγιαννίδου. Την είδηση έκανε γνωστή η συνάδελφός της Λώρη Κέζα, αποχαιρετώντας την, γράφοντας  στο twitter: "πέθανε σήμερα το πρωί η Μαίρη Παπαγιαννίδου, συνάδελφος στο αντικριστό γραφείο στο Βήμα. Adieu".

Το άσχημο νέο του θανάτου της Μαίρης κοινοποίησε σήμερα και ο σύζυγός της στο προφίλ του στο facebook

H Mαίρη έπασχε από AIDS. Πίστευε όμως και προσπαθούσε να αποδείξει με έρευνες που έκανε ότι ιός HIV, που προκαλεί το AIDS, δεν έχει εντοπιστεί ποτέ και πουθενά. 


Στο site της hivwave.gr η Μαίρη Παπαγιαννίδου γράφει:


Γειά σας,


Είμαι η δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδου, πρώην ασθενής του AIDS, μια από τους πολλούς πλέον που έψαξαν, διάβασαν, αποχαιρέτησαν το σύνδρομο και τη θεωρία του και έγιναν ξανά ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ άνθρωποι. Ο ιός HIV, που υποτίθεται ότι προκαλεί το AIDS, δεν έχει εντοπιστεί ποτέ και πουθενά. 'H, σε μια πιο κομψή εκφορά του λόγου, ο ιός ΗΙV - αν υπάρχει (ακόμα αναζητείται) - δεν μπορεί να προκαλεί το AIDS
.


Η συγκλονιστική ιστορία της Μαίρης και η άποψή της για το AIDS


Η Μαίρη μολύνθηκε με τον ιό του AIDS, το 1985. Η ασθένεια διαγνώστηκε δέκα χρόνια μετά. Αποκάλυψε την κατάστασή της και έδωσε αγώνα για να αποδείξει όσα πίστευε με ζήλο και θέρμη.

 Η ίδια αυτοσυστήθηκε στο site της με αυτά τα λόγια....

Δημοσιογράφος από το 1989 στην εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, συντάκτρια του πολιτιστικού ρεπορτάζ με ειδίκευση στην κριτική βιβλίου.


Είχα έκδηλη συμπαράσταση από το εργασιακό περιβάλλον μου – δημοσιογράφους, συγγραφείς και εκδότες - από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε η "οροθετικότητά" μου το 1995.


Σε καθημερινή βάση, η υποστήριξη ξεκίνησε από τον Σταύρο Ψυχάρη, διευθυντή και εκδότη της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής,  και διαπέρασε όλο το εκδοτικό συγκρότημα. Ο Νίκος Μπακουνάκης, αρχισυντάκτης του ενθέτου των Βιβλίων στην εφημερίδα, καλλιέργησε καθοριστικά υγιές κλίμα.


Θεωρούμαι "οροθετική" εδώ και 25 χρόνια περίπου. Παρέμεινα χωρίς κανένα σύμπτωμα της "μόλυνσης" επί σειρά ετών, και άρχισα να έχω σοβαρές περιφερειακές λοιμώξεις, δηλαδή έγινα ασθενής του AIDS,  στην περίοδο που έπαιρνα τα φάρμακα του AIDS, από το 1995 ως το 2007. Χάρη στην εσπευσμένη κάθε φορά αντιμετώπιση από τους γιατρούς μου και με αλλαγή της αντιρετροϊκής θεραπείας, κάθε περιπέτεια είχε ανεξήγητη ανάκαμψη. Εγινε αυτό κάπου 12 φορές. 


Ωσπου άρχισα να αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά σε μένα και σε άλλους. Και ξεκίνησα την έρευνα που δημοσιεύω έκτοτε σε αυτή την ιστοσελίδα. Η λύση έρχεται αυτομάτως όταν αρχίζεις να μπαίνεις στο νόημα.


Μαρία Παπαγιαννίδου - Σεν Πιερ 
                                              
O έρωτάς της με τον Ζιλ

Η Μαρία και Γαλλοκαναδός Ζιλ Σεν Πιερ παντρεύτηκαν το Ιούλιο του 2006. Ο Ζιλ ήξερε για την ασθένεια της Μαίρης. Έφυγε από τον Καναδά και ήλθε να μείνει κοντά της στην Ελλάδα. Ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης έγραψε για την ιστορία τους στο "Εψιλον" της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας στις 17/12/2006.

"Η Μαίρη μπήκε πρώτη στη ζωή του Ζιλ, αλλά ο Καναδός ήταν αυτός που έκανε το πρώτο βήμα. Στις αναζητήσεις της στο δίκτυο, η Μαίρη, βρέθηκε σε μία σελίδα υπό τη διεύθυνση peaceandlove.ca. Από εκεί ο Ζιλ κατήγγειλε τα ψεύδη για το AIDS και την 11η Σεπτεμβρίου. Ο ίδιος ακολούθησε τα ηλεκτρονικά ίχνη και βρέθηκε στη σελίδα της επισκέπτριάς του. Της έστειλε το πρώτο email. Και ξεκίνησαν. Λίγους μήνες αργότερα ήρθε στην Ελλάδα για να τη γνωρίσει. Επέστρεψαν μαζί στον Καναδά για να μαζέψει τα πράγματα του. Παντρεύτηκαν τον Απρίλιο. Εχουν μία φυσιολογική σχέση ανδρόγυνου. Ο Ζιλ ήταν και παραμένει υγιής. Δεν θέλει να μιλήσει επισήμως, δέχεται μόνο να φωτογραφηθεί για χάρη της Μαίρης.

Είναι μία ιστορία που αν δεν την δεις από κοντά, δεν μπορείς να την πιστέψεις. Πως παρατάς μία οργανωμένη ζωή για να ακολουθήσεις έναν έρωτα, με φτερά μαραμένα από την ασθένεια, στην άλλη άκρη του κόσμου; Φοβάμαι να κάνω την ίδια ερώτηση στον εαυτό μου και ο Ζιλ δεν έχει διάθεση να το συζητήσει. Η Μαίρη δεν είχε τίποτα να χάσει, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει ο Ζιλ να κερδίσει. Τη ρωτάω τι είδους άνθρωπος είναι ο σύζυγος της. «Μα δεν είναι άνθρωπος. Είναι άγγελος. Με ποιον να τα μοιραστώ όλα αυτά; Ποιος να με καταλάβει; Οσοι ήταν συνοδοιπόροι στην αρρώστια έχουν πια πεθάνει…»




~