Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Τα μανιταράκια

Το καλοκαιράκι και οι διακοπές συνθέτουν το ιδανικό περιβάλλον για δραστήρια παιχνίδια στην εξοχή. Ένα από αυτά είναι και τα "μανιταράκια"!

Τα μανιταράκια παίζονται από τουλάχιστον τέσσερα παιδιά ως εξής:

Το ένα παιδί "τα φυλάει" και κυνηγάει τα υπόλοιπα. Καθώς ο κυνηγός προσπαθεί να να πιάσει κάποιο παιδί, τότε αυτό μπορεί πριον πιαστεί να κάτσει κάτω γρήγορα -να γίνει "μανιταράκι"!
Έτσι ο κυνηγός δεν μπορεί να το πιάσει. Για να ξανασηκωθεί το "μανιταράκι", θα πρέπει κάποιο άλλο παιδί να περάσει από πάνω του και να το λεφτερώσει.

Όταν όλοι έχουν γίνει "μανιταράκια" και μείνει μόνο ένας από τους κυνηγημένους όρθιος, αυτός δεν επιτρέπεται να κάτσει κάτω γιατί θα τα "φυλάει". Θα πρέπει να προσπαθήσει να περάσει πάνω από κάποιο άλλο παιδί ώστε να μην κυνηγά μόνο αυτόν ο κυνηγός!

Αν ο κυνηγός καταφέρει να πιάσει κάποιο παιδί, τότε αυτό τα "φυλάει". 
 
πηγή: 

~ Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Διώκεται 23χρονος για παιδική πορνογραφία


Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας -η τρίτη σε λίγα 24ωρα- απεκάλυψαν οι έρευνες της δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Διώκεται 23χρονος για παιδική πορνογραφία
Αυτή τη φορά, αστυνομικοί, αφού εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη 23χρονου άνεργου δράστη, διαπίστωσαν ότι χρησιμοποιούσε εξειδικευμένο διαδικτυακό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων παιδικής πορνογραφίας.

Σε έρευνα που έγινε χθες το πρωί στο σπίτι του στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν αποθηκευμένα σε φορητό υπολογιστή και σε σκληρό δίσκο υπολογιστή πάνω από 1.500 αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.


Ο δράστης δεν συνελήφθη, καθώς όπως διαπιστώθηκε βρίσκεται στο εξωτερικό. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων που θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Τις προηγούμενες μέρες η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης συνέλαβε για κατοχή και διακίνηση παρόμοιου υλικού έναν
35χρονο στη Θεσσαλονίκη κι ένα 52χρονο στην Κέρκυρα.
Μάλιστα, ο πρώτος κατείχε περισσότερα από 30 χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες με παιδική πορνογραφία και επρόκειτο για το μεγαλύτερο σε μέγεθος υλικό, που εντόπισαν οι αρχές της Βόρειας Ελλάδας σε ένα μόνο άτομο.

πηγή: 

~

Ενοχικοί τύποι ανθρώπων

 


Όλοι λίγο πολύ έχουμε κάνει λάθη στη ζωή μας...
Τα ξεπερνάμε όμως, είτε με υπευθυνότητα, είτε αραδιάζοντας ένα σωρό δικαιολογίες για να ελαφρύνουμε το λάθος μας..
Το ''φταίω εγώ για όλα '' μπορεί να το έχουμε πει και εμείς, αλλά σίγουρα το έχουμε ακούσει από άλλους.
Στην καλύτερη περίπτωση, διδασκόμαστε από τα λάθη μας και δεν τα αφήνουμε να μας καταστρέψουν τη ζωή μας.
Οι ενοχικοί τύποι ανθρώπων, θεωρούν τους εαυτούς τους υπεύθυνους, σχεδόν, για τα πάντα, ενώ με κάθε τρόπο επιδιώκουν να κάνουν το σωστό. Όχι ότι το να κάνει κάποιος το σωστό είναι λάθος, αλλά το σωστό που ταιριάζει στον καθένα και όχι το σωστό που περιμένουν οι άνθρωποι του περιβάλλοντός  του να κάνει.
Το αίσθημα ενοχής σημαίνει:                   
-Χαμηλή αυτοεκτίμηση
-Αίσθημα ότι δεν ελέγχουμε τη ζωή μας
-Αποτυχία ουσιαστικής αγάπης για τον εαυτό μας
-Επιδίωξη του να είμαστε διαρκώς ''τέλειοι'' για να μας αποδέχονται
-Αδυναμία να συγχωρήσουμε και να ξεπεράσουμε όσους αισθανόμαστε ότι μας έχουν πληγώσει
-Εγκλωβισμό στο θυμό απέναντι στους άλλους ή στον ίδιο τον εαυτό μας
-Επιρρέπεια στην κατάθλιψη ή στο άγχος




~

Εισαγωγή

Παιδί ονομάζεται κάθε άνθρωπος (άνω + θρώσκω) από τη γέννηση έως και την εφηβεία του… ή μήπως όχι; Ποιός απαντάει αρνητικά στην ερώτηση τι δε θα έδινε για να γίνει πάλι για  λίγο παιδί? Ας μάθουμε λιγάκι  καλύτερα  αυτό που όλοι θέλουμε διακαώς να είμαστε παντοτινά! Τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε, διότι είναι ένας κόσμος ολοένα ανατρέψιμος, πολλές φορές δυσνόητος, αλλά συνάμα τόσο μαγικός και ανεξήγητος.
 Αυτό το κάτι που από καιρό ζητάς, αυτό το κάτι που νιώθεις όταν πονάς, αυτό το κάτι και τη στιγμή της χαράς, αυτό το κάτι που σε κρατάει ζωντανή, αυτό το κάτι που λέγεται ζωή, αυτό το κάτι που ξέρει μόνο ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ!



~