Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

«Δεν αξίζει στους Έλληνες αυτό που περνάνε»

«ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ EΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ»
“Είμαστε όλοι Έλληνες”. Αυτό ήταν το σύνθημα του συλλόγου CAC, που το απόγευμα της Πέμπτης (28/6) πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Είκοσι από τα μέλη του συλλόγου -που στόχο έχει να ενημερώνει τους Γάλλους πολίτες για την οικονομική κρίση και όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- βρίσκονταν από τις 17.15 έξω από το σταθμό των τρένων “Saint Charles”.


Περίπου μισή ώρα αργότερα, στα σκαλιά του σταθμού βρίσκονταν περίπου 150 άτομα που επισκέφθηκαν το stand του συλλόγου και διάβαζαν τα ενημερωτικά φυλλάδια που έγραφαν με μεγάλα γράμματα: “Χρέος και λιτότητα: Είμαστε όλοι Έλληνες! Ελλάδα: Αλήθειες και ψέματα”.


Στα φυλλάδια, αναφέρονταν -μεταξύ άλλων- τα εξής: “Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, απατεώνες και κερδοσκόποι! ΛΑΘΟΣ! Το 2010 οι Έλληνες δούλεψαν 40.9 ώρες την εβδομάδα, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη ήταν 36,6.”.


Όπως τόνισαν στο News247 οι εκπρόσωποι του CAC, ο στόχος της σημερινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ήταν να ενημερωθεί ο κόσμος για το τι συμβαίνει πραγματικά στη χώρα μας, καθώς: “Οι νέοι στη Γαλλία δεν γνωρίζουν την αλήθεια και επηρεάζονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που προσπαθούν να στιγματίσουν την Ελλάδα, αναφέροντας ότι οι Έλληνες δεν δουλεύουν και δεν πληρώνουν φόρους. Όχι. Οι Έλληνες δουλεύουν όπως εμείς και όλοι οι Ευρωπαίοι, αλλά έχουν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ζωής. Η κατάσταση είναι αφόρητη και αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι μόνο η αρχή. Ακολουθούν η Ισπανία και η Πορτογαλία και μετά θα συμβεί και στη Γαλλία”.


Και καταλήγουν: “Δεν αξίζει στους Έλληνες αυτό που περνάνε. Να μην έχουν λεφτά για φαγητό, τα παιδιά να μην μπορούν να πάνε σχολείο, οι έγκυες να μην μπορούν να καλύψουν τα έξοδα της γέννας τους. Για πόσο ακόμα θα το επιτρέπουμε αυτό;”.

 


Πηγή:

~ Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Επιστήμονες ισχυρίζονται ανοιχτά ότι το Σύμπαν δεν χρειάστηκε "Θεό" για να δημιουργηθεί

Η διαμάχη θρησκείας – επιστήμης για τη δημιουργία του Σύμπαντος κρατά (και αναμένεται να κρατήσει) εδώ και πολλά χρόνια, και ...
περισσότερο λάδι στη φωτιά ρίχνει η δήλωση του αστροφυσικού Alex Flippenko, ότι δεν είναι απαραίτητη κάποια θεϊκή παρέμβαση για να γίνει το Big Bang.

Η δήλωση έγινε στο συνέδριο SETICon2, που διοργάνωσε ο οργανισμός SETI (Search for Extraterrestrial Life) στο University of California, σε μια ανοικτή συζήτηση με τίτλο Did Big Bang require a Divine Spark , όπου συγκεντρώθηκαν επιστήμονες, συγγραφείς βιβλίων επιστημονικής φαντασίας και γενικότερα άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το μέλλον και το παρελθόν της Ανθρωπότητας, σε μια αντιπαράθεση με ηθικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις.

Η θεωρία του Big Bang τοποθετεί τη γέννηση του Σύμπαντος πριν από 13.7 δισ. χρόνια και σε αυτό το σημείο ο Flippenko σημείωσε ότι η Μεγάλη Έκρηξη θα μπορούσε να είναι απλά το αποτέλεσμα των Νόμων της Φυσικής . Τον ισχυρισμό του συμπλήρωσε ο αστρονόμος Seth Shostak, ο οποίος δήλωσε με τη σειρά του ότι: Οι κβαντομηχανικές διακυμάνσεις μπορούν να δημιουργήσουν έναν κόσμο. Αν μπορούσατε να τροποποιήσετε κατάλληλα τον χώρο και τον χρόνο μέσα σε αυτό το δωμάτιο, τότε ίσως να δημιουργούσατε ένα εντελώς καινούργιο σύμπαν. Δεν είναι ξεκάθαρο αν θα είχατε τη δυνατότητα να εισέλθετε μέσα σε αυτό, αλλά θα μπορούσατε να το δημιουργήσετε. Επομένως, το Σύμπαν μας ίσως είναι το επιστημονικό project ενός παιδιού σε κάποιο άλλο σύμπαν… Δεν ξέρω πως θα μπορούσε να επηρρεάσει κάτι τέτοιο τις θεολογικές σας αντιλήψεις, αλλά είναι τροφή για σκέψη

Πάντως, προτού αρχίσουν οι αντιδράσεις ο Flippenko συμπλήρωσε ότι δεν επιτίθεται ενάντια στη θεωρητική ύπαρξη του Θεού, απλά το Σύμπαν δεν χρειάζεται Θεό για να δημιουργηθεί, ενώ τόνισε ότι η επιστημή δεν μπορεί να αποδείξει ή να διαψεύσει την ύπαρξη του Θεού.

Άλλωστε, η κουβέντα μπορεί να μπει σε έναν φαύλο κύκλο, καθώς τίθεται το ερώτημα ποιος δημιούργησε τους Νόμους της Φυσικής ή ποιος δημιούργησε αυτόν….που δημιούργησε τους Νόμους της Φυσικής κ.ο.κ., επομένως, ας αφήσουμε τη δημιουργία του Σύμπαντος στους Νόμους της Φυσικής ή στον Θεό ή όπου θέλει ο καθένας…



Πηγή:ultragreek.com

~

Αυτοκτόνησε όταν ο δικαστικός επιμελητής πήγε να του επιδώσει την έξωση



Ο ηλικιωμένος άνδρας έπεσε στο κενό από τον τρίτο όροφο

- Παρά τις εκκλήσεις των γειτόνων έβαλε τέλος στη ζωή του
- Τραγικές σκηνές στο Γαλάτσι

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της αυτοκτονίας του ηλικιωμένου άνδρα. Το περιστατικό στην οδό Μπουμπουλίνας στο Γαλάτσι συνέβη λίγο μετά τις έντεκα όταν ένας δικαστικός επιμελητής πήγε στο σπίτι του ηλικιωμένου άνδρα για να του επιδώσει της έξωση.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και η ιδιοκτήτρια του ζήτησε να φύγει από το σπίτι.


Όταν ο δικαστικός επιμελητής χτύπησε το κουδούνι ο άνδρας βγήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να απειλεί πως θα πέσει.


Ο δικαστικός επιμελητής βλέποντας πως ο ηλικιωμένος έχει χάσει την ψυχραιμία του προσπάθησε να τον ηρεμήσει. Γείτονες και περαστικοί που άκουσαν τον άνδρα να φωνάζει προσπάθησαν να τον αποτρέψουν, ωστόσο εκείνος φαίνεται είχε πάρει τις αποφάσεις του.


Μπροστά στα έντρομα μάτια όλων έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου στο δρόμο βρίσκοντας ακαριαία το θάνατο.


Όπως λένε στο newsit οι άνθρωποι που τον γνώριζαν ο ηλικιωμένος άνδρας εδώ και χρόνια ζει μόνος στο διαμέρισμα μετά το θάνατο της συζύγου του. Έχει μια κόρη. Τον τελευταίο καιρό τα οικονομικά του προβλήματα ήταν τέτοια που τον είχαν αναγκάσει να μην πληρώνει τα ενοίκια . Ήταν γνωστό λένε εδώ και καιρό πως η ιδιοκτήτρια θα του κάνει έξωση, ωστόσο ποτέ δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι τα πράγματα θα πάρουν τέτοια τροπή.




~

Αυτοί είναι 60 οργανισμοί του Δημοσίου που θα κλείσουν μέσα στο καλοκαίρι

 
 
Οι αποκρατικοποιήσεις και η αναδιάρθρωση του Δημοσίου είναι ένα από τα βασικά στοιχήματα της κυβέρνησης αφού μόνο με την πραγματοποίηση τους θα μπορέσουν να προχωρήσουν οι αλλαγές στο Μνημόνιο.

Στο πλαίσιο αυτά θα έρθουν μαζικά λουκέτα σε φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου...

με σκοπό να μειωθεί άμεσα και κατά χιλιάδες το προσωπικό, αλλά και να «πέσει» το λειτουργικό κόστος. Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να κλείσουν 60 οργανισμοί στο Δημόσιο και πλέον το ζητούμενο είναι τι θα γίνει με τους 3.000 υπαλλήλους.

Σύμφωνα με το Εθνος το σχέδιο για τα λουκέτα βρίσκονται οργανισμοί που υπάγονται κυρίως στα υπουργεία Υγείας, Παιδείας Πολιτισμού και Ανάπτυξης.


Πρόκειται για την Εταιρεία Έρευνας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Σύνθεση», την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας «Αθήνα», το Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες,Κοινωνικές Συνετεριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «Εδρα», την Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αλθαία», το Αθλητικό Κέντρο Χανίων,ο ΟΚΕ, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», η Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ, το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ο «Συν-ειρμός», το Ωδείο Αθηνών, ο Φορέας Διαχείρισης Δρυμού Σαμαριάς, η Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, η ΙΑΣΙΣ, η Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών, το Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής Περίθαλψης, το Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, το Κέντρο Έρευνας Περίθαλψης Σακκχαρώδη Διαβήτη.


Τον ίδιο δρόμο να ακολουθήσουν το ΣΕΦ που θα συγχωνευθεί με το ΟΑΚΑ, η Μονάδα Διαχείρισης Οικονομικών Προγραμμάτων με 1.200 άτομα προσωπικό, ο ΕΟΦ, ο ΕΦΕΤ το Κέντρο Αιμοδοσίας, αρκετά Μουσεία, αλλά και οι σχολές Δημόσιας Υγείας, Δικαστικών και Δημόσιας Διοίκησης.


Με τα λουκέτα όμως έρχεται και η απομάκρυνση των εργαζομένων. Οι μόνιμοι υπάλληλοι θα μεταταχθούν σε άλλον οργανισμό του Δημοσίου, με την μετάταξη τους να είναι υποχρεωτική, αλλιώς σε περίπτωση που δεν δεχθούν προβλέπεται απόλυση.


Για ακόμη μία φορά οι άτυχοι είναι οι συμβασιούχοι, οι οποίοι θα χάσουν τη δουλειά τους καθώς οι συμβάσεις τους, αφού λήξουν δεν θα ανανεώνονται.


Το πλεονάζον προσωπικό που δεν θα μεταταχθεί θα μπαίνει σε καθεστώς εφεδρείας για ένα χρόνο λαμβάνοντας το 60% του μισθού και στη συνέχεια θα απολύεται.




~

O Μεϊμαράκης πρόεδρος της βουλής με ψήφους ρεκόρ!

Mε 229 ψήφους υπέρ - αριθμό ρεκόρ από την μεταπολίτευση και μετά - ο κ.Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής.

Συνολικά ψήφισαν 290 βουλευτές και από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι ο κ.Μεϊμαράκης ψηφίστηκε και από τα άλλα κόμματα.



Έτσι το αποτέλεσμα ήταν:


Επι 290 ψηφισάντων


Μεϊμαράκης 223

Λευκά 66
Ακυρα 1

Δεν αναγνώσθηκαν τα ονόματα των κυρίων Σαμαρά - που είναι ασθενής και των κυρίων Παπανδρέου, Αβραμόπουλου, Χατζιδάκη, Σταικούρα που είναι στις Βρυξέλλες και δεν έχουν ορκιστεί.


ΑΠΟΝΤΕΣ ΗΤΑΝ:


Αλ. Παπαρήγα, ΚΚΕ

Ελ. Γερασιμου, ΚΚΕ
Θοδ. Παραστατίδης, ΠΑΣΟΚ

Εντύπωση έκανε ο Βύρων Πολύδωρας ο οποίος όταν πήγε να ψηφίσει και μετά από αστεϊσμούς που έκαναν δυο συνάδελφοί του, έδειξε το ψηφοδέλτιο με το όνομα του κ.Μεϊμαράκη.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τελευταία στιγμή και μετά από συνάντηση του B.Μειμαράκη με τον Πάνο Καμμένο αποφεύχθηκε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να προτείνουν τον Βύρωνα Πολύδωρα. Ετσι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν μοναδικός προτεινόμενος. Τον πρότεινε η Ν.Δ.




~

Μια τεράστια «αγκαλιά» προσφέρει το “Give the Kids” στις περιθωριοποιημένες μητέρες της Ελλάδας

μέσα από ένα έρανο συλλογής ειδών ρουχισμού και πρώτης ανάγκης! Με τον εθελοντισμό να κρατά τα ινία της δράσης, το «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί την Κυριακή 1 Ιουλίου την πρώτη παγκόσμια συνάντηση “Give the Moms”!

 «Ανοίξτε» τις ντουλάπες σας και χαρίστε ό,τι σας περισσεύει…

Κατά τις 12.00-15.00 το μεσημέρι, το καφέ “Gaz a l’ eau” του χώρου αναμένεται να γεμίσει από κόσμο, που επιθυμεί πραγματικά να δώσει μια «χείρα» βοηθείας σε γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους… είτε στις φυλακές Θεσσαλονίκης, είτε στους ξενώνες αλληλεγγύης.
«Οι γυναίκες στις φυλακές αποτελούν μια ιδιαίτερη περίπτωση. Ακόμα και μια τηλεκάρτα ή ένα ζευγάρι παντόφλες μπορούν να προσφέρουν μερικά χαμόγελα, ενώ λίγες συσκευασίες γάλα ή κάποια ρουχαλάκια μπορούν να σώσουν το παιδάκι τους. Σας καλούμε να έρθετε στο «Τεχνόπολις», να γνωριστούμε και εθελοντικά όλοι να προσφέρουμε ο,τι μπορούμε», αναφέρει η Χριστίνα Κοπανά, η δημιουργός της κίνησης.
Το “Give the Kids” πρωτοπορεί και επιστρέφει την αγάπη του… αυτή τη φορά όχι μόνο στα παιδιά αλλά και στις μαμάδες τους. Σκοπός δεν είναι άλλος από μια ανάσα ανακούφισης! Ρούχα, γάλατα και πάνες για παιδιά, παπούτσια, τηλεκάρτες και σαμπουάν είναι λίγα από αυτά που εκλείπουν από πολλές οικογένειες. 
Τα αγαθά που θα μαζευτούν, θα προσφερθούν:
* στο γυναικείο τμήμα των Φυλακών στα Διαβατά Θεσσαλονίκης,
* τον Σύλλογο Συμπαράστασης Κρατουμένων «Ο Ονήσιμος»,  

* τον εκκλησιαστικό Ξενώνα μητέρας και βρέφους  

* «Το Σπίτι της Μαρίας» στη Θεσσαλονίκη και  

* τον Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού - Η Αγκαλιά.



«Υπάρχουν κορίτσια που αποφάσισαν χωρίς καμία στήριξη να γεννήσουν και αυτή τη στιγμή έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο. Πολλές φορές ξεχνάμε τις μαμάδες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν… με το “Give the Moms” δείχνουμε ότι δεν τις έχουμε ξεχάσει», συνεχίζει. «Ανοίξτε» τις ντουλάπες σας και χαρίστε ό,τι σας περισσεύει… μπορεί να σώσει μια ζωή! Για περαιτέρω επικοινωνία, στείλτε email στο  
 
Η λίστα με τα απαραίτητα αντικείμενα είναι αυστηρή:

Για Διαβατά Θεσσαλονίκης:
- Τηλεκάρτες

- Απλές παντόφλες και απλά φλατ παπούτσια (νο 36-40)

- Ρουχισμός και εσώρουχα σε απλά σχέδια

- Πετσέτες μπάνιου

- Σερβιέτες

- Χαρτιά υγείας

Για τον «Ονήσιμο»:
- Σαμπουάν

- Οδοντόβουρτσες-οδοντόπαστες

- Σαπούνια

- Χαρτιά υγείας

- Είδη καθαρισμού

- Ρούχα, παπούτσια

- Βιβλία

Για «Το Σπίτι της Μαρίας»:
- Σερβιέτες

- Σαμπουάν

- Οδοντόβουρτσες-οδοντόπαστες

- Σαπούνια

- Χαρτιά υγείας

- Παιδικά σαμπουάν

- Πάνες νο 1-3-4-5

- Βρεφικές κρέμες

- Γάλατα εβαπορέ

- Βρεφικά μπισκότα
Για τον Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού - Η Αγκαλιά:
- Σερβιέτες

- Σαμπουάν

- Οδοντόβουρτσες-οδοντόπαστες

- Σαπούνια

- Χαρτιά υγείας

- Επιθέματα στήθους

- Πάνες όλων των μεγεθών

- Γάλατα εβαπορέ

- Γάλατα σκόνης 1ης βρεφικής ηλικίας

- Γάλατα σκόνης 2ης βρεφικής ηλικίας

- Γάλατα σκόνης 2ης βρεφικής ηλικίας

- Κρέμες συγκάματος

- Φυσιολογικοί οροί




~

Απορρίφθηκε το αίτημα για άρση της ασυλίας του Δημήτρη Χριστόφια

Απορρίφθηκε το αίτημα για άρση της ασυλίας του Δημήτρη Χριστόφια4

 Δεν αίρεται η ασυλία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια όπως αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο...

Οι δικαστικές αρχές απέρριψαν το αίτημα τριών οικογενειών, θυμάτων της φονικής έκρηξης στο Μαρί, αφού όπως αποφάνθηκε δεν υπάρχει νομική υπόθεση εναντίον του.

Ο Γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης αρκέστηκε να πει ότι η απόφαση του Δικαστηρίου μιλά από μόνη της, ενώ οι δικηγόροι των συγγενών τόνισαν ότι θα επανέλθουν, μόλις τελειώσει η θητεία του προέδρου και αρθεί η ασυλία του.




~

Τα μπανγκαλόους του Αστέρα έκαψαν τον Τόλη

 

Σκωτζέζικο ντους ήταν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τον τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλο, αναφορικά με τις φορολογικές παραβάσεις του τραγουδιστή για τις οποίες του έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 5,5 εκατ. ευρώ.
Το ΣτΕ απέρριψε τους ισχυρισμούς του κ. Βοσκόπουλου για το τεκμήριο διαβίωσής του για το έτος 1994, το οποίο συναρτάται με τα διαμερίσματα που δήλωνε ως κύρια κατοικία και εξοχική. Ειδικότερα, το Β΄ Τμήμα του Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε πως οι δαπάνες του καλλιτέχνη για τη διαμονή του ιδίου και μελών της οικογενείας του σε πολυτελή μπανγκαλόου του «Αστέρα», στη Βουλιαγμένη, με ημερήσιο ενοίκιο 400.000 δραχμές (1.173,8 ευρώ) αλλά και τα μισθώματα των διαμερισμάτων επί των οδών Στησιχόρου και Ηρώδου του Αττικού, υπερέβαιναν τα δηλωθέντα από τον τραγουδιστή εισοδήματα.
Αντίθετα, το ΣτΕ δικαίωσε τον τραγουδιστή ως προς τα εισοδήματα για το έτος 1995, τα οποία προέρχονταν από τρία διαμερίσματα σε πολυκατοικία της οδού 3ης Σεπτεμβρίου, τα οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εισέπραττε η πρώην σύζυγός του Στέλλα Στρατηγού.
Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί έκριναν ότι είναι πλημμελώς αιτιολογημένη η απόφαση της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. και του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, διότι περιορίστηκε στην ιδιότητα του τραγουδιστή ως ιδιοκτήτη των διαμερισμάτων και δεν εξέτασε αν ο ίδιος ήταν και ο αποδέκτης των μισθωμάτων.
Κατά το ΣτΕ το θέμα αυτό θα πρέπει να ερευνηθεί εκ νέου.




~

Είσαι τουρίστας και έφτασες Κυριακή στη Θεσσαλονίκη; Ατύχησες..

Η τουριστική σεζόν ήδη ξεκίνησε, οι επιχειρηματίες του νομού αλλά και της γειτονικής Χαλκιδικής περιμένουν την άφιξη των τουριστών μπας και δούνε μία άσπρη μέρα...
αλλά ο… ΕΟΤ "αδυνατεί". Ο λόγος για το γραφείο πληροφοριών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" το οποίο λειτουργεί με ωράριο… Δημοσίου!

Οι τουρίστες, Ελληνες και αλλοδαποί, μπορούν να πάρουν πληροφορίες σχετικά με την πόλη αλλά και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μονάχα εφόσον φτάσουν στο αεροδρόμιο πρωινές ώρες (έως τις 3 το μεσημέρι). Ο λόγος; Το γραφείο πληροφοριών (info kiosk) του ΕΟΤ τόσο τις Κυριακές όσο και τις απογευματινές ώρες της εβδομάδας παραμένει ερμητικά κλειστό.


Σύμφωνα με τους υπευθύνους του ΕΟΤ, η δυσλειτουργία του γραφείου οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού, ενώ, εξαιτίας της διαδικασίας των εκλογών, ήταν «παγωμένες» κάθε είδους μεταθέσεις και μετατάξεις.



Πηγή:Αγγελιοφόρος

~

Έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Υγείας και Εργασίας για τον ΕΟΠΥΥ

 

Έκτακτη σύσκεψη για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και την εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ απέναντι στους φαρμακοποιούς πραγματοποιείται την Τρίτη μετάξύ των υπουργών Υγείας και Εργασίας.
Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γ. Βουδούρης, ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου και οι πρόεδροι των άλλων Ταμείων. Εντωμεταξύ, το απόγευμα της Δευτέρας αποφασίστηκε ότι αν μέχρι τις 30 Ιουνίου δεν έχουν εξοφληθεί τα χρωστούμενα του Απριλίου, θα σταματήσει η πίστωση στη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ την 1η Ιουλίου. Σημειωτέον οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, οι οποίοι διεκδικούν και την τακτοποίηση των οφειλών του 2011, συνεχίζουν κανονικά τις κινητοποιήσεις τους έως τις 30 Ιουνίου.




~ Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Νέες κινητοποιήσεις για τους φαρμακοποιούς από την ερχόμενη Δευτέρα

Με νέα γύρο κινητοποιήσεων απειλούν και πάλι οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Έπειτα από ένα μικρό «διάλλειμα» το τελευταίο δεκαήμερο στη διάρκεια του οποίου οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας χορηγούσαν  φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ  – εξαιρουμένων των Αθηναίων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις τις τελευταίες πέντε εβδομάδες-  ο ΠΦΣ αποφάσισε και πάλι να δώσει στα μέλη του το έναυσμα για  νέες κινητοποιήσεις τον Ιούλιο για τη διεκδίκηση των οφειλών του περασμένου Απριλίου.

Σε συνεδρίαση του το απόγευμα της Δευτέρας το προεδρείο του ΠΦΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία εκ νέου τη χορήγηση φαρμάκων μόνο τοις μετρητοίς στους πολίτες  από την ερχόμενη Δευτέρα 2ηΙουλίου,  εφόσον δεν υλοποιηθεί η καταβολή των 120 εκατ. ευρώ προς τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας για τις φαρμακευτικές δαπάνες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με το protothema.gr


Παράλληλα, ο ΠΦΣ ζήτησε τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με τις νέες ηγεσίες των εμπλεκόμενων υπουργείων Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών.


Σημειώνεται ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, κ. Χρήστος Κίττας είχε δεσμευτεί προς τον κλάδο των φαρμακοποιών ότι θα γίνει η αποπληρωμή του μήνα Απριλίου μέχρι τέλος του τρέχοντος μήνα.


Σύμφωνα βεβαίως με την συμβατική υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς η αποπληρωμή έπρεπε να είχε γίνει μέχρι και τις 23 Ιουνίου, αλλά τόσο ο πρόεδρος του ασφαλιστικού οργανισμού κ. Γεράσιμος Βουδούρης όσο και ο κ. Κίττας είχαν ζητήσει σε κάθε τόνο ανοχή από τον κλάδο δεδομένης της μειωμένης ρευστότητας του κρατικού κορβανά.


Κατά πληροφορίες, καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες για την εξεύρεση των χρημάτων από τους αρμόδιους στα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας, ωστόσο είναι προφανές πως δεν πρόκειται για απλή διαδικασία. Στην παρούσα φάση πάντως και με το χρονικό περιθώριο να είναι ασφυκτικό η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί κυρίως στην καλή θέληση των φαρμακοποιών δεδομένου ότι οι εκπρόσωποι του κλάδου πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία.




~

Αυξάνεται η στρατιωτική θητεία;

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος μίλησε στον Alpha 98.9.

«Υπάρχει στο τραπέζι εισήγηση για αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες και θα την εξετάσουμε» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος...

και πρόσθεσε: «Η εντολή που έχω από τον πρωθυπουργό είναι ότι τα πάντα θα γίνονται με διαφάνεια και υπό τον έλεγχο των αρμοδίων επιτροπών της Βουλής».

Οσον αφορά τις δαπάνες για τις ένοπλες δυνάμεις, τόνισε πως «η κυβέρνηση δε θα επιτρέψει να μετατραπεί η οικονομική κρίση σε κρίση εθνικής ασφάλειας», υπογραμμίζοντας ότι ήδη το υπουργείο επεξεργάζεται πρόγραμμα εξοικονόμησης πόρων χωρίς να πλήττεται το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων.




~

Η Σκοτία ξεκίνησε αγώνα για την ανεξαρτητοποίησή της!!!


Αλλού τα κακαρίσματα, αλλού γεννούν οι κότες λέει ο λαός… Φανταστείτε, οι Σκωτσέζοι να πιστέψουν στο “Free North” που είναι το σύνθημα στο Game of Thrones και να ψηφίσουν ΥΠΕΡ…
Σήμερα στη Σκωτία ξεκίνησε εκστρατεία κατά της εξόδου της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η χώρα προετοιμάζεται για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία.
Της εκστρατείας ηγείται ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Άλιστερ Ντάρλινγκ, ο οποίος θεωρεί το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή προς την κατάσταση της αβεβαιότητας. Κατά τη γνώμη του, παραμένοντας τμήμα της Μεγάλης Βρετανίας, η Σκωτία κερδίζει σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Η επίσημη εκστρατεία για την έξοδο της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Πιθανώς θα γίνει το 2014.




~

Χωρίς ζωντανό πρόγραμμα μένει η ΕΤ3 από τις 30 Ιουνίου

Χωρίς ζωντανό πρόγραμμα μένει η ΕΤ3 από τις 30 Ιουνίου 

Πρόωρη αυλαία στο τέλος του μήνα

Χωρίς ζωντανό πρόγραμμα μένει η ΕΤ3 από τις 30 Ιουνίου. Πρόωρη αυλαία κατεβάζουν στο τέλος του μήνα το καθημερινό μαγκαζίνο «Καινούργια μέρα», αφήνοντας πίσω το κανάλι χωρίς πρωινή ζώνη.
Η διοίκηση αποφάσισε να κόψει την μετάδοση των καθημερινών εκπομπών εξαιτίας του φόρτου εργασίας των δυο διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων, που έβγαλαν «νοκ άουτ» τον υποστελεχωμένο μηχανισμό της ΕΤ3.





~

Ο Σπύρος Λούης γίνεται άγαλμα στην Αυστραλία

Ο Σπύρος Λούης γίνεται άγαλμα στην Αυστραλία 

Θα στηθεί δίπλα στον Ολυμπιονίκη Έντγουιν Φλακ

Προχωρούν οι εργασίες για την ανέγερση του αγάλματος του Σπύρου Λούη, του θρυλικού χρυσού μαραθωνοδρόμου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 1896, που θα στηθεί στο Μπέργουικ της Μελβούρνης. Το άγαλμα θα στηθεί δίπλα από το άγαλμα ενός άλλου θρύλου εκείνης της εποχής, που δεν είναι άλλο από αυτό του Έντγουιν Φλακ, του πρώτου Αυστραλού Ολυμπιονίκη Έντγουϊν Φλακ, που έτρεξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896 μαζί με τον Λούη.
Το έργο το οποίο θα χρηματοδοτηθεί και από την πολιτειακή κυβέρνηση, θα συμβολίζει τη φιλία Αυστραλίας-Ελλάδας και η πρωτοβουλία ανήκει στον Ελληνικό Οργανισμό Στήριξης των Ολυμπιακών Αγώνων και της Ολυμπιακής Ιδέας, του οποίου ηγείται ο ομογενής Αριστείδης Παναγάκης, ο οποίος είπε ότι ο Λούης θα παρουσιάζεται με την κλασική φουστανέλα του.
Το 1896 η Αυστραλία είχε ένα και μόνο εκπρόσωπο στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες, τον Έντγουιν Φλακ, που τα πήγε καλύτερα από κάθε άλλο συναθλητή του. Κέρδισε τρία μετάλλια, δύο χρυσά ένα χάλκινο, άσχετα εάν οι τρίτοι δεν έπαιρναν μετάλλιο, σε δύο διαφορετικά αγωνίσματα, στον στίβο και στο τένις.



Πηγή:Newsbeast

~

ΔΕΝ είναι τεμπέληδες οι Έλληνες…

 
του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Η  γενική εντύπωση που κυριαρχεί παγκοσμίως για την Ελλάδα είναι πως πρόκειται για ένα διεφθαρμένο κράτος, το οποίο προκαλεί συνεχώς προβλήματα στην Ευρώπη. Επίσης κυριαρχεί η αίσθηση πως οι Έλληνες σαν λαός είναι τεμπέληδες, φοροφυγάδες και λαμόγια.
Προσωπικά δεν συμμερίζομαι με τίποτα την συγκεκριμένη προπαγάνδα, η οποία στο........... εσωτερικό της χώρας προωθείται με διαφορετική ρητορική… Ότι τάχα μου όλοι μας είμαστε συμμέτοχοι στο πάρτι της μεταπολίτευσης… Έχω γυρίσει όλη την Ευρώπη και ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ πουθενά δεν γνώρισα πιο εργατικούς και  πιο έξυπνους πολίτες από τους Έλληνες… Θεωρώ ότι όλοι περίπου στο ίδιο καζάνι βράζουμε… Διαφθορά υπάρχει παντού. Η μεγαλύτερη «κατοικοεδρεύει» στην γραφειοκρατία των Βρυξελλών…
Πάντα θ’ αποτελεί μυστήριο πως μια χώρα σαν την Ελλάδα, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «η Γη της Επαγγελίας», με τόσο έξυπνους πολίτες, βρέθηκε σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση. Έχω διαβάσει εκατοντάδες άρθρα που λένε πως οι κυβερνήσεις μας  ήταν οι πλέον διεφθαρμένες. Προσωπικά πιστεύω πως οι πολίτες μιας χώρας είναι υπεύθυνοι για τις κυβερνήσεις που εκλέγουν. Από τη στιγμή που πάντα κάποιοι κερδίζουν από τη διαφθορά, αυτοί δεν είναι ΜΟΝΟ οι κυβερνήτες.. Έχω την αίσθηση ότι μάλλον οι Έλληνες, βολευτήκαμε με όσα συνέβαιναν.
Είναι αλήθεια ότι η οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμασταν  πριν την κρίση ήταν μία φούσκα. Παραήταν καλό για να ήταν αληθινό. Το να περιμένεις να αποδώσει οικονομική ανάπτυξη με δανεικά, είναι σα να περιμένεις βαρυποινίτη να βγει από τη φυλακή και να γίνει καλόγερος… Το να ακούς τους πολιτικούς να λένε ότι θέλουν οικονομική ανάπτυξη είναι σαν να ακούς κορίτσια σε καλλιστεία ότι θέλουν παγκόσμια ειρήνη.
Η Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι μία χώρα που η τιμιότητα αναγνωρίζεται. Δεν υπάρχει χειρότερο αίσθημα από την αδικία που αισθάνεται εκείνος που πληρώνει φόρους, να βλέπει εκείνους που φοροδιαφεύγουν, όχι μόνο να μην τιμωρούνται, αλλά και να επιβραβεύονται. Όσο τίμιος και να είσαι, κάποια στιγμή νοιώθεις ότι είσαι το κορόιδο της δεκαετίας…
Την Ελλάδα για πολλούς και διάφορους λόγους οι «μεγάλοι» την θέλουν Μπανανία… Γι’ αυτό και προέκυψε όλη αυτή η φούσκα της οικονομικής κρίσης… Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, οι Έλληνες έχουμε μασήσει αρκετό κουτόχορτο… Εντυπωσιαστήκαμε από πολλές φούσκες… Χρηματιστήριο, Ολυμπιακοί Αγώνες, μεγάλα έργα κλπ κλπ. Μέχρι σήμερα οι «φούσκες» περιείχαν ευδαιμονία… Τούτη εδώ, της οικονομικής κρίσης «περιέχει» φόβο και τρόμο…  Όλ’ αυτά εξυπηρετούν κάποια άλλα σχέδια… Την πραγματική αλήθεια θα την μάθουμε ως συνήθως, λίγο αργότερα, αν και την υποψιαζόμαστε…




~

Τρεις συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

Ένας προπονητής μπάσκετ ομάδων παίδων 
και ένας 17χρονος!! 

Τρία άτομα συνελήφθησαν και σε βάρος τεσσάρων σχηματίστηκε δικογραφία από την Οικονομική Αστυνομία, στο πλαίσιο έρευνας σε όλη την Ελλάδα με την κωδική ονομασία «SHADOW DASH», για την καταπολέμηση του φαινόμενου της παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου.

Ο ένας από τους συλληφθέντες, ο οποίος είναι γυμναστής και προπονητής μπάσκετ ομάδων παίδων στη Θεσσαλονίκη κατείχε βιντεοκασέτες με βιντεοσκοπημένο από τον ίδιο, υλικό πορνογραφίας ανηλίκου.

Έρευνες έγιναν στη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή και την Κατερίνη και οι συλληφθέντες, όπως έγινε γνωστό, είναι ηλικίας 17, 46 και 42 ετών. Κατηγορούνται για «πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου», ενώ για άλλους τέσσερις σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με τις ίδιες κατηγορίες.
Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο από τους κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων και ο 46χρονος συλληφθείς αγόρασαν, είτε σε μορφή ψηφιακού δίσκου (dvd), είτε σε μορφή συνδέσμου (link) του διαδικτύου, βίντεο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία παρήγγειλαν από κρυφή ιστοσελίδα, που λειτουργούσε στο εξωτερικό.
Οι άλλοι δύο από τους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ο 17χρονος συλληφθείς, προφασιζόμενοι τους συνομήλικους, προσέλκυαν ανήλικα άτομα μέσω διαδικτυακών καναλιών συνομιλίας (chat rooms) και γνωστών ιστοσελίδων (forum), με σκοπό να αποσπάσουν φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου.
Οι ίδιοι διένειμαν και σε άλλα μέλη των παραπάνω διαδικτυακών τόπων υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και αναζητούσαν άλλα άτομα που είχαν παρόμοιο υλικό, με σκοπό την ανταλλαγή.
Επίσης, δύο ακόμη από τους κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων και ο 42χρονος συλληφθείς, «κατέβασαν» από το διαδίκτυο και είχαν πρόσφορα σε άλλους χρήστες, βίντεο και φωτογραφίες υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Παράλλήλα, ένας από τους κατηγορουμένους εκδήλωνε μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης FACEBOOK την επιθυμία να βρει εικόνες και βίντεο υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • τέσσερις (4) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
  • είκοσι ένας (21) σκληροί δίσκοι Η/Υ,
  • εκατόν εβδομήντα έξι (176) βιντεοκασέτες (VHS),
  • τριάντα (30) ψηφιακοί δίσκοι (DVD),
  • μία (1) ασύρματη κάμερα καταγραφής εικόνας με δύο τροφοδοτικά,
  • ένας ασύρματος αναμεταδότης εικόνας και ήχου με τροφοδοτικό και καλώδιο σύνδεσης στην τηλεόραση και
  • τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές Αρχές.




~

Αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον Πύργο του Άιφελ

Ένας Βρετανός αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, πηδώντας από... τον Πύργο του 'Αιφελ, ανακοίνωσε η αστυνομία του Παρισιού και η πυροσβεστική υπηρεσία.

Ο Βρετανός, ο οποίος είχε ένα σακίδιο στην πλάτη, εντοπίστηκε από τις κάμερες την ώρα που σκαρφάλωνε στον Πύργο του 'Αιφελ, ο οποίος έχει ύψος 324 μέτρων, και δύναμη της ασφάλειας αναπτύχθηκε γύρω από το μνημείο.

Ο άνδρας μιλούσε για αρκετό χρονικό διάστημα με έναν γιατρό της πυροσβεστικής υπηρεσίας την ώρα που βρισκόταν μεταξύ του δευτέρου και του τρίτου ορόφου, οι οποίοι βρίσκονται σε ύψος 115 και 310 μέτρων αντίστοιχα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.


«Στο τέλος πήδηξε, βουτώντας στο κενό», διευκρίνισε. Τέτοιου είδους αυτοκτονίες «σημειώνονται αρκετά συχνά, αλλά είναι πολύ σπάνιο κάποιος να καταφέρει να αναρριχηθεί τόσο ψηλά», διευκρίνισε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.


Η διεύθυνση του Πύργου του 'Αιφελ αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τον αριθμό των αυτοκτονιών που γίνονται από το μνημείο σε σχετική ερώτηση που έκανε το Γαλλικό Πρακτορείο.


Σήμερα το πρωί, η πυροσβεστική υπηρεσία επενέβη εκ νέου για να αποτρέψει άλλη απόπειρα αυτοκτονίας από τον Πύργο.


Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σταματήσουν μια γυναίκα περίπου 30 ετών, η οποία είχε αναρριχηθεί επίσης στον πύργο με στόχο να πηδήξει.




~

Η ευτυχία του να είσαι Έλληνας

Photo: kostas sidiropoulos/Flickr

του Γιάννη Δημά 
Δεν είναι λίγα τα δήθεν φιλοσοφίζοντα ελληνόφωνα πτώματα που χύνουν τελευταία σε γερμανικές εφημερίδες ανθελληνικό δηλητήριο. Δεν θα πω σε ποιούς αναφέρομαι, γιατί περιμένουν απελπισμένα να ακουστεί το όνομά τους. Είναι οι εξαισίως βολεμένοι, συνήθως απόγονοι πλούσιων οικογενειών, που σε μία μεταπολεμική και μετεμφυλιακή περίοδο ένδειας αποφοιτούσαν από πανάκριβα ιδιωτικά σχολεία των Αθηνών. Άτομα που έζησαν το μεγαλύτερο μέρος της νιότης τους στο εξωτερικό και που η ελληνικότητα μέσα τους, περιοριζόταν στην γραφικότητα του μουσακά και του ούζου. Kαι είναι αυτά τα άτομα, που, έχοντας αναγάγει το αυτομαστίγωμα σε μέγιστη αρετή, καταλήγουν το ίδιο γραφικά, με εκείνα που δεν θα κάνουν ποτέ αυτοκριτική. Ασ‘τους όμως να λένε.
Δεν είναι μόνο οι απόψεις και η ημιμάθεια τους περί ιστορίας, ανθρώπου και Έλληνα, που τους καθιστούν εμετικά χυδαίους. Είναι κυρίως ο πασπαλισμένος με προοδευτικότητα ρατσισμός του συμπλεγματικού ριζοσπάστη, ο οποίος στην πραγματικότητα θέλει μόνο να εκδικηθεί αυτό που φοβάται, περνώντας μία blasé στάση. Στην καλύτερη περίπτωση, εκστομίζουν αποσπασματικές αλήθειες, διαστρεβλωμένες και δοσμένες έτσι, ώστε μόνο έναν αδιάβαστο μπορούν να πείσουν, ενώ θέλουν να δημιουργούν ενοχές στους άλλους, απεκδυόμενοι όμως τις δικές τους ευθύνες ως πνευματικών - οπως πιστεύουν ότι είναι - ανθρώπων. Αυτοπροβάλλονται δε ως οι μοναδικοί κατέχοντες την αλήθεια και ως κριτές όλων, χωρίς όμως να αποδέχονται την δευτερολογία. Προσποιούμενοι μάλιστα τους αντικειμενικούς, την πέφτουν στον λαό τους σε αυτήν την τόσο δύσκολη φάση και με δηλώσεις απέχθειας, προσπαθούν εμμανώς να τον αποτάξουν λέγοντας στους εταίρους, ότι μας αξίζει η διαπόμπευση. Δεν έχουν προφανώς ιδέα, πόσο γελοίοι γίνονται όταν ξεσκίζουν τους συμπατριώτες τους για να χαϊδέψουν τευτονικά αυτιά και, χτυπημένοι από τον παραγοντισμό, αποκτηνώνονται, για να πουλήσουν μερικά αντίτυπα παραπάνω στην ευρωπαϊκή αγορά βιβλίου.
Εάν έπρεπε να συμβουλεύσουμε κάτι ολους αυτούς, είναι να ζητήσουν ψυχοθεραπευτική υποστήριξη, για να γκρεμίσουν την ιδεατή εικόνα τους. Νομίζουν ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που στην πραγματικότητα είναι, θεωρούν εαυτούς παραγεμισμένους με θεϊκό υλικό, που τους καθιστά "άκτιστους κι αχειροποίητους“. Η αυταπάτη ανωτερότητας γίνεται αντιληπτή από το σνομπ ύφος και τον ελιτίστικο λόγο, που θυμίζουν την γνωστή ηρωίδα ενός αληθινού συγγραφέα, του Δ. Ψαθά. Προσπαθούν έτσι να υπερτονίσουν την κατ‘εκείνους ιδιαιτερότητά τους, διατυμπανίζοντας ότι διαφέρουν από την ελλαδίτικη πλέμπα, να καθίσουν στην άκρη, να ξυλοκοπήσουν το "κατώτερο“ και να γίνουν ένα είδος λεκτικής συνείδησης, γιατί ηθική συνείδηση δεν μπορούν να γίνουν, αφού αυτό το καταφέρνουν μονάχα οι πραγματικοί διανοούμενοι.
Κι αν βιώνουμε την "Χαμένη τιμή της Katharina Blum“ στην χώρα του Σικελιανού, του Καζαντζάκη, του Ελύτη, έχουμε σε πείσμα των ψευτομποέμ κρατήσει καλά όλον αυτόν τον καιρό. Αντιστεκόμενοι, τραβάμε ηθικά μονάχοι προς την ανάκαμψη και παρά την προπαγάνδα, την βίαιη οικονομική προσαρμογή και τον πανταχόθεν πόλεμο, ο Νίτσε πάλι επαληθεύεται: Διδάσκει πολιτισμό ο Έλληνας. Έχει διαχειριστεί την κατασταση με αξιοπρέπεια, χωρίς βιαιότητες, χωρίς αιματηρούς ξεσηκωμούς. Διαδηλώσεις έγιναν και θα ξαναγίνουν, αλλά ό,τι κι αν είχε προβλεφθεί, ούτε "ανθρωποφάγα“ κτήνη γίναμε, ούτε το φιλότιμο χάθηκε ενώ το joie de vivre που τόσο ζηλεύουν οι Βόρειοι ενυπάρχει ακόμα στους περισσότερους. Και αν μερικοί δεν άντεξαν και υπήρξαν άτολμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δεν άρπαξαν όπλο για να σκοτώσουν άλλους, αλλά αυτοκτόνησαν. Κι ας βγαίνουν οι μικροπρεπείς να αναλύουν το πώς και το γιατί, να σκυλεύουν νεκρούς για να ικανοποιήσουν την ιδεατή τους εικόνα.
Αυτή είναι η ευτυχία του να είσαι Έλληνας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ποντάρουν στην δυστυχία μας και ούτε είναι η πρώτη φορά που θα τους διαψεύσουμε. Επιτέλους όμως ας μάθουμε από τα λάθη μας! Αυτή είναι άλλωστε η λύση στην τυραννία που βιώνουμε και όχι οι εκδικητικοί "ανθυποδιανοούμενοι“ του τσίρκου του μεταχουντικού πνεύματος. Εκείνοι, ποτέ δεν ήταν.

Δουλειά, λοιπόν, και κουράγιο. Κι ασ‘τους να λένε...

*Ο Γιάννης Δημάς, 22 ετών, σπουδάζει στη Γερμανία.




~ Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Αλλαγές στην ΕΡΤ και κόψιμο των «ενοχλητικών» εκπομπών από τη νέα κυβέρνηση;

 

Μεγάλες αλλαγές φαίνεται να ετοιμάζει η νέα κυβέρνηση στην δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ που θα αφορούν όχι μόνο τα πρόσωπα της διοίκησης και των παρουσιαστών, αλλά και τις εκπομπές που «ενοχλούν» ιδεολογικά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το «Παρόν», οι ριζικές αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο αλλά και σε τηλεοπτικό περιεχόμενο θεωρούνται δεδομένες από τη νέα κυβέρνηση που προσανατολίζεται στη διακοπή των εκπομπών του Κώστα Βαξεβάνη, του Στέλιου Κούλογλου, του Γιώργου Αυγερόπουλου, του Κώστα Αρβανίτη αλλά και του Χρήστου Βασιλόπουλου, οι οποίες και δεν ανανεώθηκαν από τη διοίκηση Ταγματάρχη. Ένα γεγονός που προμηνύει τις αλλαγές που σκοπεύει να κάνει η νέα κυβέρνηση είναι και οι δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ και συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Γιώργου Μουρούτη, που προ ημερών έγραψε στο twitter “τα πρώην πράσινα και νυν ροζ παπαγαλάκια της ΕΡΤ δίνουν τις τελευταίες παραστάσεις τους”. Αφορμή για το εν λόγω σχόλιο, σύμφωνα με τον ίδιο τον εκπρόσωπο της ΝΔ, αποτέλεσε ένα πρόβλημα ήχου που προέκυψε, με αποτέλεσμα να χαθεί ένα μέρος της πρώτης δήλωσης του Αντώνη Σαμαρά.




~

Στην φυλακή η συμμορία που έκλεψε 2 δισ από το Πάντειο!!! (Γιατί δεν μιλάει κανείς για τον πολιτικό χώρο που ανήκουν;;;)

Γράφει ο Λύκος
 

Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια, αλλά για την υπόθεση αυτή γράφτηκαν πολλά. Σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έδειξε το δρόμο της φυλακής για τους εννέα κατηγορούμενους στην υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, την περίοδο 1992-1998. H υπόθεση αφορά τις κατηγορίες της απάτης, πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης, σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, καθώς οι κατηγορουμένοι φέρονται να προκάλεσαν ζημιά στο ίδρυμα ύψους περίπου 2 δισεκατομμυρίων
δραχμών.
 Μετά από 18 μήνες διαδικασίας το δευτεροβάθμιο Εφετείο καταδίκασε, όπως και το πρωτόδικο, τους εννέα κατηγορούμενους, πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις, υπαλλήλους του λογιστηρίου και διοικητικούς υπαλλήλους του ιδρύματος, καθώς και δύο ιδιώτες, σε ποινές κάθειρξης από 10 έως 31 έτη. Το δικαστήριο, παρά τη μάχη που έδωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων προκειμένου να διακόψει τη διαδικασία ώστε να καταθέσουν αναίρεση στον 'Αρειο Πάγο με στόχο να δοθεί αναστολή στην έκτιση της ποινής, αρνήθηκε αυτήν τη δυνατότητα με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή. Για την υπόθεση κάθισαν στο εδώλιο τα πρώην μέλη του πρυτανικού συμβουλίου Δημήτρης Κώνστας, Παναγιώτης Γετίμης και Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, ο διευθυντής του λογιστηρίου του ιδρύματος Αναστάσιος Κουτσοδημητρόπουλος, οι υπάλληλοι του λογιστηρίου Βλάσσης Βεηκόντης και Μιχάλης Παπαδοκωστάκης, ο διοικητικός υπάλληλος Χαράλαμπος Μπούτσικος καθώς και οι ιδιώτες προμηθευτές του ιδρύματος Παναγιώτης Ορφανός και Ιωάννης Γρατσάνης. Στην υπόθεση ήταν κατηγορούμενος και ο Αιμίλιος Μεταξόπουλος, ο οποίος απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2010. Σύμφωνα με την κατά πλειοψηφία απόφαση του δικαστηρίου και παρά την εισαγγελική πρόταση που ζήτησε απαλλαγή των τριών πανεπιστημιακών, οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι οι εξής: - Δημήτρης Κώνστας, Παναγιώτης Γετίμης και Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, κάθειρξη 14 ετών. Σε πρώτο βαθμό οι Κώνστας και Παπαθανασόπουλος είχαν καταδικαστεί στην ίδια ποινή ενώ ο Γετίμης σε κάθειρξη 16 ετών. - Αναστάσιος Κουτσοδημητρόπουλος, ποινή κάθειρξης 31 ετών, από την πρωτόδικη των τρις φορές ισόβιας κάθειρξης. - Μιχάλης Παπαδοκωστάκης, κάθειρξη 14 ετών, από 16 σε πρώτο βαθμό. - Βλάσσης Βεηκόντης και Χαράλαμπος Μπούτσικος, κάθειρξη 13 ετών, ίδια ποινή για τον Μπούτσικο σε πρώτο βαθμό και κατά δύο χρόνια μικρότερη για τον Βεηκόντη από την πρωτόδικη. - Τέλος, Παναγιώτης Ορφανός και Ιωάννης Γρατσάνης, κάθειρξη 10 ετών. Σε πρώτο βαθμό ο Γρατσάνης είχε ίδια ποινή ενώ ο Ορφανός 12ετή κάθειρξη. Το δικαστήριο διέταξε την 5ετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των καταδικασθέντων καθώς και τη δήμευση κατασχεθέντων, μεταξύ των οποίων και του αυτοκινήτου μάρκας Φεράρι που είχε αγοράσει ο Κουτσοδημητρόπουλος.
 Στο αίτημα της υπεράσπισης που απορρίφθηκε από το δικαστήριο για διήμερη διακοπή της διαδικασίας οι συνήγοροι τόνισαν ότι η βλάβη για τους εντολείς τους είναι υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη εάν οδηγηθούν στη φυλακή. Ο Δημήτρης Κώνστας τόνισε στο δικαστήριο ότι ήταν παρών στη δίκη του "γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν θα με κρίνει δίκαια, δεν πρόκειται να φύγω, παρακαλώ δώστε μου αυτές τις δύο ημέρες και μετά κάντε ό,τι θέλετε". Στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης ο Βλάσσης Βεηκόντης αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, αφού αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Ο κατηγορούμενος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Λαΐκό Νοσοκομείο. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι δικαστές αποδοκιμάστηκαν έντονα από παριστάμενους, συγγενείς και φίλους των κατηγορουμένων που φώναζαν για "γελοιότητα" και για "πολιτικά υποκινούμενη απόφαση".




~

Η Σιωπή στην Παιδική Κακοποίηση

«Η σιωπή μας είναι συμμετοχή,
η συμμετοχή είναι συνέργεια,
η συνέργεια είναι ενοχή…».

Συντάκτης: Έλενα Ακρίτα
Ένα ζευγάρι δικαστικών ξυλοκοπούν άγρια το 7χρονο αγοράκι τους και στη συνέχεια το πετάνε έξω από το σπίτι μέσα στη νύχτα. Το παιδί πλανιέται ολομόναχο ώρες ολόκληρες. Κάποτε οι «γονείς» καλούν την Αστυνομία. Εντοπίζεται και διηγείται με λυγμούς την τραγική ιστορία του. Το παιδικό κορμάκι είναι γεμάτο μώλωπες, μπουνιές, γροθιές. Ο «πατέρας» οδηγείται στην Εισαγγελία και ομολογεί την πράξη του. Κι ενώ η λογική αλληλουχία των γεγονότων θα ΕΠΡΕΠΕ να είναι οι χειροπέδες και η φυλάκιση, ο βασανιστής αφήνεται ελεύθερος. 
Ο λόγος; Είναι δικαστικός (πρωτοδίκης συγκεκριμένα) κι αυτός και η γυναίκα του. Και στην περίπτωση αυτή, λόγω της ιδιότητάς του εμπίπτει σε ειδική δωσιδικία. Κυκλοφορεί ελεύθερος, δικάζει τον κόσμο από την έδρα και φυσικά κανένας ποτέ δεν μαθαίνει το όνομά του.
Κυρία Εισαγγελέα,
Μια εβδομάδα μετά, στις 2/6/2012, από την ίδια στήλη, σας απευθύνω ανοιχτή επιστολή (τίτλος «Παιδική Κακοποίηση») αφού εσείς αναλάβατε την υπόθεση. Και αφού την εξετάσατε αποφασίσατε ότι:
1. Δεν πρέπει να αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού από τους γονείς.
2. Μετά τη νοσηλεία του στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, το παιδί να επιστρέψει στο σπίτι των βασανιστών του και να παρακολουθείται από παιδοψυχίατρο.

Στην ανοιχτή επιστολή σε εσάς θίγω και άλλα δυο σημαντικά ζητήματα που χρεώνονται στον νομοθέτη:
1. Γιατί δεν δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα των «γονιών» που κακοποιούν τα παιδιά τους;
2.Τι νόμος είναι αυτός που προστατεύει τους δικαστικούς οι οποίοι δεν προφυλακίζονται;

Κάνοντας – ως οφείλω – δημοσιογραφική έρευνα, αναφέρω ως επιπλέον στοιχείο ένα ακόμα περιστατικό που συνέβη πριν από περίπου δύο χρόνια και πάλι στη Θεσσαλονίκη. Εκεί μια γυναίκα χτυπούσε αλύπητα ένα παιδάκι στον δρόμο. Γύρω της μαζεύτηκε πολύς κόσμος. Οταν προσπάθησαν να αντιδράσουν, η γυναίκα αυτή βροντοφώναξε ότι ήταν Δικαστής κι απειλούσε θεούς και δαίμονες εάν κάποιος επενέβαινε προς σωτηρίαν του μικρού.

Στο περιστατικό παρενέβη μόνον ένας θαρραλέος, διερχόμενος, επαγγελματίας αυτοκινητιστής: παρέκαμψε το πλήθος, βρέθηκε εμπρός και απάλλαξε το παιδάκι από το μαρτύριό του. Εκείνη κάλεσε την Αστυνομία για να συλλάβει τον αυτοκινητιστή. Τελικά, μετέβησαν όλοι στο Τμήμα όπου και αποκαλύφθηκε η φρίκη.

Η δικαστής μαζί με τον σύζυγό της (επίσης δικαστή), όπως αποδείχθηκε στο Τμήμα, το κακοποιούσαν από όταν ήταν αρκετά μικρό.

Με την υπόθεση αυτή, κανείς δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα (κι εδώ υπάρχουν ευθύνες δημοσιογραφικές) και από τότε δεν μάθαμε ποτέ την εξέλιξή της. Δεν γνωρίζουμε τι έγινε, δεν γνωρίζουμε αν συνεχίζονται τα μαρτύριά του μέχρι και σήμερα.
Σας τα γράφω αυτά, επειδή τα περιστατικά έχουν κοινά σημεία. Κι αναρωτιέται κανείς: 

Α). Αν πρόκειται για το ίδιο ζευγάρι που τότε έφυγε ατιμώρητο και 

Β). Αν είναι σύμπτωση, τι απέγινε εκείνο το παιδάκι.


Κυρία Εισαγγελέα,
Το θέμα αυτό έχει ευαισθητοποιήσει – πέρα και από τις προσδοκίες της γράφουσας – την κοινή γνώμη. Τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στο e-mail της εφημερίδας, όλοι ρωτούν αν έλαβα κάποια απάντηση από εσάς. Δεν έλαβα. Ποτέ. Άφησα ένα εύλογο χρονικό διάστημα – τώρα που το σκέφτομαι 20 ημέρες είναι παραπάνω από «εύλογο» – κι απέδωσα τη σιωπή της Εισαγγελίας στην προεκλογική και μετεκλογική αναστάτωση. Η πίστωση χρόνου ήλθε και παρήλθε, κι ακόμα δεν υπάρχει ούτε μία νύξη ότι κάποιος θα ευαισθητοποιηθεί.
Ομολογώ πως κάποιοι μού είπαν να τα παρατήσω: «Μην τα βάζεις με δικαστικούς, θα μπλεχτείς άσχημα». Δεν θα το κάνω, δεν μπορώ να το κάνω, δεν ξέρω καν πώς γίνεται. Γιατί όπως σας γράφω και στην προηγούμενη επιστολή μου:
«Από κάπου, κάποτε πρέπει να αρχίσουμε… Από κάπου, κάποτε πρέπει να αντιδράσουμε… Από κάπου, κάποτε πρέπει να σταθούμε σαν κοινωνία δίπλα στα παιδιά αυτά. Η σιωπή μας είναι συμμετοχή, η συμμετοχή είναι συνέργεια, η συνέργεια είναι ενοχή…».
Θέλω να ελπίζω ότι η ευαισθησία των αναγνωστών αλλά και το πείσμα της γράφουσας θα αποδώσει καρπούς.
Περιμένοντας (ακόμα) απάντησή σας…


ΥΓ: Τα επίμαχα κείμενα: «Κακοποίηση Ανηλίκου, ε και;»




~

Το πρώτο ΣΟΚ στο Μέγαρο Μαξίμου απο την αποκάλυψη για το πλαστό τίτλο του υφυπουργού υγείας Μάριου Σαλμά


Μείζων θέμα έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες με την αποκάλυψη για το πλαστό τίτλο του νέου υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, ενώ ήδη στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου εισηγούνται στο Σαμαρά την άμεση απομάκρυνσή του. Βάσει των στοιχείων από το Πανεπιστήμιο Αθηνών ο Μάριος Σαλμάς διέπραξε αντιποίηση καθηγητικού τίτλου που ΔΕΝ τον δικαιούται. Στις 27-8-2008 ο τότε υφυπουργός της Κυβέρνησης Καραμανλή Μάριος Σαλμάς πετυχαίνει με την 332/27-8-2008 πράξη του πρύτανη του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τον διορισμό του σε κενή θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής.

Στην ακαδημαϊκή κοινότητα επικρατεί αναβρασμός και τίθενται ερωτήματα για την ενέργεια αυτή.

Στις 2-6-2011 όμως όταν όλα έχουν μαθευτεί, ο τότε υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Πανάρετος, με την 122938/2-6-2011 απόφαση του, ακυρώνει τον ψεύτικο τίτλο του Σαλμά (κατά την απόφαση) με το αιτιολογικό ότι "διαπιστώθηκαν πλημμέλειες στη διαδικασία εκλογής αυτού οι οποίες καθιστούν παράνομη την εκλογή και την πράξη διορισμού του".

Δηλαδή με απλά λόγια ο κύριος υφυπουργός παραπλάνησε τα ανώτατα πανεπιστημιακά όργανα και εκμεταλλεύτηκε την υπουργική του ιδιότητα και αντιποιώντας καθηγητικό τίτλο, πήρε δημόσιο αξίωμα.

Από ότι ακούγεται στην Συγγρού ήδη ο Σαμαράς εξετάζει την απομάκρυνσή του Υφυπουργού πριν πληγεί το κύρος της νέας Κυβέρνησης.





~

«Αυτό που θέλω είναι μια δουλειά», η φωνή απόγνωσης ανέργων από την Ελλάδα


«Δεν με νοιάζει πού θα δουλέψω. Ας είναι και μέσα στη γη. Δεν πειράζει αν δε βλέπω το φως. Λεφτά να έχω μόνο στα χέρια μου». Πρόκειται για μια φωνή απόγνωσης, από τις χιλιάδες που ζουν το δράμα της ανεργίας και της φτώχειας στην Ελλάδα σήμερα.«Δείχνει το μέγεθος της απελπισίας, το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν στη χώρα τους και ζητούν να πιαστούν από οπουδήποτε, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Πολλοί, όμως, είναι
εκείνοι που δεν έχουν τα απαιτούμενα προσόντα», δηλώνει ο ομογενής δικηγόρος, ειδικός σε θέματα μετανάστευσης, Αριστοτέλης Παϊπέτης, από το Σίδνεϊ στην εφημερίδα The Australian, που ασχολείται με το θέμα της μετανάστευσης από την Ελλάδα και γράφει μεταξύ άλλων:Ο δρόμος προς την Αυστραλία φαντάζει ιδιαίτερα ελκυστικός για πολλούς σήμερα που ζουν το δράμα της ανέχειας, του φόβου που προκαλεί το αδιέξοδο του σήμερα και η αβεβαιότητα του αύριο. Μαζί μ' όλα αυτά, αλλάζει, ως δια μαγείας και η εικόνα που είχαν για την Αυστραλία. Από «άτυχοι» μετανάστες, έγιναν ξαφνικά «τυχεροί». Η Αυστραλία η χώρα των αγρίων και των καγκουρό, απέκτησε ξαφνικά ιδιαίτερη λάμψη και ασύγκριτη υπεροχή.
Κάθονται οι σημερινοί άνεργοι νέοι στις καφετέριες και μιλούν για πράγματα και ανθρώπους που μέχρι χθες δεν άντεχαν ούτε καν ν' ακούνε τους μεγάλους να μιλούν γι' αυτά. Δεν τους ενδιέφερε πώς ο τάδε συγχωριανός του πατέρα τους έκανε εκατομμύρια πουλώντας "φις εντ τσιπς" στην Αυστραλία και αγοράζοντας παλιά σπίτια που τα έφτιαχνε, τα μεταπουλούσε και έβγαζε του κόσμου τα λεφτά.
Η Αυστραλία, για πάρα πολλούς, φαντάζει σωστός παράδεισος. Πολύ περισσότερο, δε, για όσους έφυγαν πριν χρόνια και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, όχι από ανάγκη, αλλά γιατί γνώρισαν εκεί τον έρωτα, παντρεύτηκαν και έκαναν οικογένεια.
Στην κατηγορία αυτή ανήκει και η Μαριέττα Χατζηχρηστάκη, η οποία πριν 34 χρόνια, πήγε στην Ελλάδα στα 18 της, παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια. Η κρίση, δυστυχώς, χτύπησε δυνατά και τη δική της πόρτα, στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας την ίδια άνεργη όπως και τα δυο ενήλικα παιδιά της, την Μαρίζα και τον Ηλία.
Τον περασμένο μήνα πήρε τη μεγάλη απόφαση και επέστρεψε στην Αυστραλία. Επιστροφή για την ίδια, μετανάστευση για την κόρη και το γιο της.
«Αφήσαμε τα πάντα όπως ήταν και φύγαμε. Το σπίτι, τα έπιπλα, το σκυλί. Απλά, δεν πήγαινε άλλο. Παλέψαμε για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, ήταν όμως αδύνατο. Εκεί δεν υπάρχει ελπίδα πλέον».
-Ούτε με τη νέα κυβέρνηση, την ρωτούν;
-«Oύτε»!...

 του Σ. Χατζημανώλη



~ Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Αβραμόπουλος και Ζανιάς στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ - Κλινήρης ο Σαμαράς,υποβάλλεται σε εξετάσεις ο Ράπανος

 
Με τα "δεύτερα" στην Ευρώπη η χώρα μας!
Εκτός αναγκαστικά για μία εβδομάδα ο Αντώνης Σαμαράς,άγνωστο πότε θα ορκιστεί ο Ράπανος,η υγεία του οποίου μεν βαίνει καλώς αλλά... υποβάλλεται σε εξετάσεις!
- Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα εκπροσωπήσει την χώρα στη Σύνοδο
- Δεν μπορεί να ταξιδέψει ούτε αεροπορικώς ούτε οδικώς ο πρωθυπουργός
- "Ήταν βαρύ το χειρουργείο και κράτησε 3,5 ώρες" είπε ο δρ. Θεοδοσιάδης
- Εξιτήριο αύριο το απόγευμα και θα πάει κατευθείαν στο σπίτι του
- Παραμένει ως υπουργός Οικονομικών ο Ζανιάς;


Για την εκπροσώπηση μας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου είπε ότι ο πρωθυπουργός μετά την ρητή απαγόρευση του γιατρού ότι δεν πρέπει να ταξιδέψει έχει ορίσει ως επικεφαλής της Eλληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο και μαζί του θα πάνε ο κ.Ζανιάς, που όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στη θέση του υπουργού Οικονομικών μέχρι να γίνει τελείως καλά ο κ.Ράπανος και να ορκιστεί, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Χωρίς πρωθυπουργό” θα παραμείνει για ακόμη λίγο η χώρα αφού ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι του για μια εβδομάδα σύμφωνα με τον θεράπων ιατρό του Πάνο Θεοδοσιάδη.

Σε συνέντευξη τύπου το πρωί ο δρ.Θεοδοσιάδης είπε ότι η μετεγχειρητική πορεία του Αντώνη Σαμαρά κρίνεται ικανοποιητική από χθες. “Ο πρωθυπουργός δέχεται συνεργάτες του όμως δεν μπορεί να ταξιδέψει λόγω της βαρύτητας του περιστατικού που απαιτεί αποθεραπεία και ακινησία. Δεν μπορεί να μπει σε αεροπλάνο γιατί στην απογείωση και την προσγείωση υπάρχει αλλαγή στην ατμοσφαιρική πίεση μέσα στο αεροπλάνο και αυτό είναι άκρως επικίνδυνο για το μάτι. Μάλιστα ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να ταξιδέψει ούτε οδικώς γιατί ο δρόμος περνάει μέσα από τις Άλπεις και εκεί αλλάζει πάλι το υψόμετρο και η ατμοσφαιρική πίεση”


Όπως είπε ο γιατρός ήταν ένα βαρύ χειρουργείο το οποίο κράτησε 3,5 ώρες και βρέθηκαν 11 ανώτερες ρωγμές στον αμφιβληστροειδή. “Πριν το χειρουργείο ο πρωθυπουργός μου είχε πει εσύ θα κάνεις αυτό που είναι να κάνεις και εγώ θα πάω στη Σύνοδο. Χθες το απόγευμα όμως που μιλήσαμε μου είπε ότι έχω δίκαιο και ότι δεν πρόκειται να ταξιδέψει. Για μία εβδομάδα θα πρέπει να κάτσει σπίτι και θα έχει σαφείς οδηγίες για το πως θα κάθετε και πως θα κινείται. Εξιτήριο θα πάρει αύριο το απόγευμα και θα μπορεί να δέχεται τους συνεργάτες του αλλά δεν θα μπορεί να περπατήσει”.


Όσον αφορά την υγεία του κ.Ράπανου σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση του είναι αρκετά καλή όμως θα πρέπει να γίνουν κι άλλες εξετάσεις και τότε θα προβούν σε νέες ανακοινώσεις.




~

Ντουρς Γκρινμπάιν: Εχω καθήκον απέναντι στον ελληνικό πολιτισμό, τον αρχαίο και τον σύγχρονο

Ντουρς Γκρινμπάιν: Εχω καθήκον απέναντι στον ελληνικό πολιτισμό, τον αρχαίο και τον σύγχρονο

Ο Ντουρς Γκρύνμπαϊν ως πνευματικός άνθρωπος ασφαλώς είναι υπέρ της Ελλάδας, αλλά ο απλός γερμανός φορολογούμενος βλέπει τα πράγματα κάπως διαφορετικά,

Ο γερμανός ποιητής που δημοσίευσε ένα ποίημα για την Ελλάδα στην εφημερίδα «Die Zeit» μιλάει για το νέο ευρωπαϊκό κλίμα,

Ισμα Μ. Τουλάτου,

«Καλή πολιτική τύχη» μου ευχήθηκε ο Ντουρς Γκρινμπάιν από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής στο τέλος της δίωρης κουβέντας μας, η οποία έγινε δύο 24ωρα πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Ο 49χρονος πολυβραβευμένος γερμανός ποιητής και συγγραφέας, μια από τις σημαντικότερες «φωνές» της πατρίδας του μετά την επανένωση, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας: όχι μόνο έχει μεταφράσει έργα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας αλλά ήταν και ένας από τους επτά ομότεχνούς του που ανταποκρίθηκαν στο πρόσφατο κάλεσμα της εφημερίδας «Die Zeit» γράφοντας ένα ποίημα (την «Εkloge») για την Ελλάδα.

Κύριε Γκρινμπάιν, λέω να αρχίσουμε από το πρόσφατο ποίημά σας για την Ελλάδα στην εφημερίδα «Die Zeit». Λειτουργεί, αλήθεια, η έμπνευση κατά παραγγελία;
«Ομολογώ ότι δεν είναι αυτός ο τρόπος που δουλεύω. Ούτε η ποίηση ούτε καμιά άλλη μορφή πνευματικής και καλλιτεχνικής έκφρασης είναι καλό να παράγεται κατόπιν παραγγελίας. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια μού ζητούν συχνά να γράψω κάτι ως σχόλιο ή ως αντίδραση είτε στην πολιτική είτε στην ευρύτερη κοινωνική πραγματικότητα, σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Τις περισσότερες φορές αρνούμαι. Δεν είμαι ο Μπέρτολτ Μπρεχτ...».

Στην προκειμένη περίπτωση γιατί δεχτήκατε;
«Και οι επτά ποιητές που ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση της εφημερίδας μοιραζόμαστε το κοινό ενδιαφέρον για την ελληνική ιστορία. Προσωπικά ένιωσα ότι είχα ένα συγκεκριμένο καθήκον απέναντι στον ελληνικό πολιτισμό, όχι μόνο στον αρχαίο αλλά και στον σύγχρονο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν πείστηκα να το κάνω. Είχε βέβαια και μια σατιρική πτυχή όλο αυτό...».

Ποιος ήταν αλήθεια ο σκοπός σας με αυτό το ποίημα; Ενα σχόλιο, ας πούμε, στο ελληνικό ζήτημα;
«Κοιτάξτε, βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση αρκετά σύνθετη. Ενας ποιητής, ένας πνευματικός άνθρωπος, ασφαλώς είναι υπέρ της Ελλάδας. Ο απλός φορολογούμενος, όμως, ο οικογενειάρχης, πιθανώς βλέπει τα πράγματα κάπως διαφορετικά. Αισθάνεται ότι πρέπει να δίνει όλο και περισσότερα χρήματα για την Ελλάδα, για τον ευρωπαϊκό Νότο να πω καλύτερα, και μάλιστα σε μια υπόθεση με αμφίβολα αποτελέσματα. Ο ίδιος είμαι υπέρ της ανθρώπινης αλληλεγγύης, δεν πιστεύω τόσο σε όρους όπως η αύξηση της παραγωγικότητας, η δημοσιονομική πειθαρχία ή η ανάγκη βίαιων μεταρρυθμίσεων. Θεωρώ ότι το πρόβλημα θα ήταν καλύτερο να λυθεί ή έστω να αντιμετωπιστεί διαφορετικά...».

Πώς δηλαδή;
«Δεν θα ήμουν αντίθετος με τη θέσπιση ενός ειδικού φόρου για τον Νότο. Οι Γερμανοί έχουμε την εμπειρία της Επανένωσης η οποία, νομίζω, θα μπορούσε να εφαρμοστεί εν προκειμένω στις σχέσεις Βορρά - Νότου. Υπάρχουν διαφορές στην κουλτούρα, αλλά αν θέλει κανείς να έχει ελπίδες επιτυχίας, οφείλει να χειριστεί το θέμα με την ίδια υπομονή και γενναιοδωρία που επικράτησε στη σχέση της Δυτικής με την Ανατολική Γερμανία την εποχή της Επανένωσης. Ακόμη και τώρα ο φορολογούμενος στη χώρα μου οφείλει να πληρώνει ένα ποσό για την ανοικοδόμηση της Γερμανίας. Αυτό το δέχονταν χωρίς πρόβλημα ως τώρα οι Γερμανοί. Μόνο προσφάτως έχουν αρχίσει να διατυπώνονται αντιρρήσεις διότι πλέον υπάρχουν περιοχές στη Δύση που είναι αντικειμενικά πιο φτωχές από την Ανατολή...».

Και λέτε ότι ένας ενδεχόμενος φόρος για τον ευρωπαϊκό Νότο θα γινόταν πιο εύκολα αποδεκτός;
«Δεν λέω ότι θα γινόταν πιο εύκολα αποδεκτός, λέω ότι προσωπικά το θεωρώ πιο αποδοτικό. Είναι η πολιτική μου πεποίθηση, αν θέλετε. Την ενίσχυση του Νότου τη νιώθω ως χρέος του Βορρά, αλλά την προτιμώ υπό μορφή ελεύθερης χορηγίας. Aναμφίβολα στηριζόμαστε πολύ στον Νότο. Στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Ελλάδα καταφεύγουμε το καλοκαίρι ύστερα από έναν χειμώνα επίπονης δουλειάς. Μας αρέσει να πηγαίνουμε διακοπές στο άλλο μισό της Ευρώπης όπου το κλίμα και ο τρόπος ζωής είναι διαφορετικά. Την έχουμε ανάγκη τη διαφορετικότητα και αυτή είναι που πρέπει να προωθήσουμε. Μου πήρε αρκετά χρόνια να συνειδητοποιήσω ότι η ιδέα της νομισματικής ένωσης ίσως δεν ήταν τελικά τόσο καλή...».

Από ποια άποψη;
«Και από αισθητική. Το ευρώ είναι το πιο άσχημο νόμισμα που είχαμε ποτέ, τα εθνικά νομίσματα ήταν πιο καλαίσθητα... Πέρα από τα αστεία όμως, νομίζω ότι όλο αυτό ήταν λάθος. Ως πρόσφατα είχα μια πιο ιδεαλιστική άποψη. Θεωρούσα ότι όσο υπήρχε χρήμα και έρεε, αυτό ήταν καλό. Τώρα πιστεύω πως όλα αυτά τα χρήματα ίσως τελικά έκαναν κακό στις χώρες του Νότου. Η κατάσταση μοιάζει λίγο-πολύ με ό,τι συμβαίνει στις μεγαλοαστικές οικογένειες. Η δεύτερη γενιά τα βρίσκει όλα έτοιμα και τότε χάνει κάθε κίνητρο για πρωτοβουλία, δημιουργία, ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας. Κάτι τέτοιο βίωσαν οι συνομήλικοί μου στη Δυτική Γερμανία: είχαν άφθονη υποστήριξη και δεν ήταν ανάγκη να κάνουν πολλά από μόνοι τους. Εγώ που προέρχομαι από την Ανατολική δεν τα ήξερα αυτά. Δεν είχα καθόλου χρήματα, έπρεπε να παλέψω μόνος να φτιάξω κάτι από την αρχή...».

Πιστεύετε δηλαδή στη θεωρία του «τεμπέλη» Νοτιοευρωπαίου;
«Πιστεύω βαθιά ότι οι Ελληνες είναι αξιοπρεπής και υπερήφανος λαός. Από εκεί και πέρα, φαίνεται πως με την έλευση του ευρώ δημιουργήθηκε ένας νέος τύπος καταναλωτή στον Νότο. Με τον ευκολότερο τρόπο λήψης δανείων που αναπτύχθηκε, η χώρα σας υπερχρεώθηκε επειδή ανέβηκε πολύ η κατανάλωση και αυτό είναι κάτι από το οποίο ωφελήθηκαν οι χώρες του Βορρά. Αυτές έδιναν δάνεια, για να μπορούν οι Νότιοι να αγοράζουν εμπορεύματα. Τώρα τελείωσε αυτό, μόνο που οι Ελληνες δεν φρόντισαν να αναπτύξουν δική τους παραγωγή, ούτε τον τομέα των υπηρεσιών. Το μόνο που έκαναν ήταν να επενδύουν σε οικοδομικές επιχειρήσεις ή σε ακίνητα. Αυτό το είδα με τα μάτια μου πριν από κάποια χρόνια, στη διάρκεια της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς του 2004. Τώρα βλέπουμε ότι τα ολυμπιακά ακίνητα μένουν δυστυχώς αναξιοποίητα... Οι αρνητικές συνέπειες της εξάρτησης από τη ροή του ευρώ δεν έγιναν αντιληπτές άμεσα γιατί δινόταν η εντύπωση πως ήταν προς το συμφέρον όλων. Τώρα έκλεισε η στρόφιγγα του χρήματος, οι τράπεζες ουρλιάζουν... Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο αυτό...».

Αλλά και τι άλλο;
«Το κύριο πρόβλημα είναι ότι δηλητηριάζονται οι σχέσεις μεταξύ των λαών. Ο εθνικός φθόνος αυξάνεται και αυτό το βρίσκω φρικτό... Τελικά, μάλλον δεν είναι καλή ιδέα να δανείζει κανείς χρήματα σε φίλους...».

Είστε λοιπόν εναντίον του ευρώ...
«Είμαι υπέρ της πολιτικής ένωσης της Ευρώπης. Πιστεύω σε μια Ευρώπη χωρίς σύνορα, η οποία θα ενισχύει την διαφορετικότητα και τις πολιτιστικές ανταλλαγές. Αυτό θεωρώ εγώ ουσιώδες και εποικοδομητικό και όχι το να πιέζουμε για μεταρρυθμίσεις οι οποίες πιθανώς είναι όχι μόνο τρομακτικά δύσκολο να εφαρμοστούν αλλά και τα αποτελέσματά τους είναι αμφίβολα...».

Η νομισματική ένωση όμως δεν ήταν ένα βήμα και προς την κατεύθυνση της ευρύτερης ενοποίησης;
«Η αλήθεια είναι πως υπήρξε μια "διαπλοκή" των οικονομιών, μια σύμμειξη, και αυτό ήταν καλή ιδέα. Κατ' αυτόν τον τρόπο παραμερίστηκε ο κίνδυνος πολεμικών συρράξεων στην Ευρώπη και όλοι πιστεύαμε ότι αυτό ήταν ένα ενδεχόμενο που είχαμε αφήσει οριστικά πλέον πίσω μας. Τώρα όμως βλέπουμε καθαρά τους κινδύνους που έχουν προκύψει. Το ευρώ διασπά, φέρνει αντιμέτωπα τα έθνη. Νομίζω ότι η άμεση βοήθεια από τη μια χώρα στην άλλη, χωρίς την παρέμβαση των Βρυξελλών, θα ήταν πιο αποτελεσματική. Ενα σχέδιο Μάρσαλ, ας πούμε. Εχω δε την εντύπωση ότι η Γερμανία έχει βρεθεί στο στόχαστρο άδικα...».

Τι εννοείτε;
«Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί οι Γερμανοί έχουν τόσο κακό όνομα στην Ελλάδα αφού πραγματικά υπεύθυνο είναι αυτό το γραφειοκρατικό και αναποτελεσματικό σύστημα των Βρυξελλών. Για μεγάλο διάστημα μάλιστα οι Γερμανοί ήταν εγγυητές της καλής εξέλιξης της Ελλάδας, άλλες ήταν οι χώρες που επιζητούσαν την εγκατάλειψή της. Είναι άδικο να παρουσιάζεται η Γερμανία ως εχθρός...».

Υπάρχουν φορές όμως που ακούγονται πράγματα τα οποία προκαλούν την ελληνική κοινή γνώμη. Για τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, ας πούμε, λίγο πριν από τις εκλογές τι λέτε;
«Ηταν ατυχείς, πράγματι. Επρόκειτο για κατάφωρη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και δεν συμφωνώ καθόλου με αυτό. Καταλαβαίνω ότι έθιξαν τους Ελληνες στην υπερηφάνεια και στην ισχυρή αίσθηση ανεξαρτησίας που διαθέτουν. Και εγώ αν ήμουν Ελληνας θα με ενοχλούσε αυτό...».

Θα λέγατε ότι υπάρχει ανθελληνικό κλίμα αυτή τη στιγμή στη Γερμανία;
«Μεταξύ ορισμένων ανόητων μόνο. Από εκεί και πέρα, ο κίτρινος Τύπος, η "Bild" για παράδειγμα, καλλιεργεί πράγματι ένα κλίμα που δεν βοηθά στις καλές σχέσεις. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ο φόβος ότι η διάσωση του Νότου είναι μια ιστορία που κοστίζει όλο και πιο ακριβά. Προσωπικά θεωρώ πως η ανάγκη για ανταλλαγή ενημέρωσης ανάμεσα στις δύο χώρες είναι πιο αναγκαία από ποτέ και απορώ που δεν γίνεται στον βαθμό που χρειάζεται...».

Δηλαδή;
«Για μένα θα ήταν πολύ χρήσιμο να υπάρξει ένα "δίκτυο" ανταλλαγής ανάμεσα σε πνευματικούς ανθρώπους, καθηγητές πανεπιστημίων και έγκριτους δημοσιογράφους των δύο χωρών έτσι ώστε η κοινή γνώμη τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελλάδα να ενημερωθεί αντικειμενικά και νηφάλια σε όλα τα επίπεδα... Χωρίς εξάρσεις, χωρίς κορόνες, χωρίς δόλο. Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στα πανεπιστήμια, παντού. Πάνω απ' όλα είμαστε λαοί φίλοι και σύμμαχοι...».


Η Ιστορία προειδοποιεί...
Ο Ντουρς Γκρινμπάιν ακούγεται εντυπωσιακά ενημερωμένος για τα καθ' ημάς: γνωρίζει τα ονόματα των ελληνικών πολιτικών κομμάτων και των αρχηγών τους, ρωτά με αγωνία για το ενδεχόμενο κοινωνικών αναταραχών στη χώρα μας εξαιτίας της όξυνσης της οικονομικής κρίσης, αλλά παρ' όλα αυτά πιστεύει ότι θα ήταν σκόπιμο να αναπτυχθεί ένα διμερές «δίκτυο» ανταλλαγής πληροφόρησης με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση της κοινής γνώμης τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία. Ο ίδιος ελπίζει να επιστρέψει σύντομα στη χώρα μας. Η προγραμματισμένη διάλεξή του πριν από μερικούς μήνες στο πλαίσιο του Megaron Plus ακυρώθηκε για πρακτικούς, όπως εξηγεί, λόγους αλλά ευελπιστεί ότι σύντομα θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με το ελληνικό κοινό...
Αναδημοσιευσα Από Βημα
Παρ' όλο που, όπως λέει, δεν ξέρει καλά το κομματικό τοπίο στην Ελλάδα, ο Γκρινμπάιν σχολιάζει την ενίσχυση της ακροδεξιάς στη χώρα μας. «Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πόσο αριστεροί είναι οι αριστεροί και πόσο δεξιοί είναι οι δεξιοί» λέει. «Ολα αυτά είναι ασαφή. Ωστόσο δεν βλέπω να υπάρχει ένα μιλιταριστικό κίνημα το οποίο πραγματικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε δικτατορία. Ακούει κανείς εμπρηστικές φωνές, αλλά τίποτε περισσότερο. Πιστεύω ότι όντως οι άνθρωποι κάτι έχουν μάθει από την Ιστορία τους, αλλά δεν ξέρω αν έχουν μάθει το σωστό. Ωστόσο, η προειδοποίηση της Ιστορίας είναι πολύ έντονη στα κόκαλά τους και γι' αυτό είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να αφήσουν να έρθει μια δικτατορία. Είναι άλλωστε και ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους κανείς δεν θέλει να απομακρύνει την Ελλάδα από την ομπρέλα σωτηρίας...».

Πότε και πού:
Τίτλοι του Ντουρς Γκρινμπάιν που έχουν κυκλοφορήσει στα ελληνικά: «Ο Αστρονόμος» (Μικρή Αρκτος, 2012), «Του χιονιού ή ο Ντεκάρτ στη Γερμανία» (Κέδρος, 2007), «Απομακρυσμένη επιγραφή» (Υπερίων, 1997)




~