Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Πέθανε η Σεζάρια Εβόρα

Σε ηλικία 70 ετών, πέθανε η τραγουδίστρια Σεζάρια Εβόρα. Η «ξυπόλυτη ντίβα» είχε υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στο Παρίσι.
Η Σ. Εβόρια νοσηλευόταν από την Παρασκευή στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση. Τον Σεπτέμβριο είχε αποφασίσει να αποσυρθεί, δηλώνοντας ότι αισθανόταν «μεγάλη εξάντληση».

Στις 22 Οκτωβρίου είχε επιστρέψει στο νησί Σαο Βινσέντε στο Πράσινο Ακρωτήρι.


Η Σεζάρια Έβορα, η οποία τραγουδούσε ξυπόλυτη για να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για τη φτώχεια του λαού της, γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1941 στο Πράσινο Ακρωτήρι.


Πέρασε τρία χρόνια σε καθολικό ορφανοτροφείο, όπου οι καλόγριες της έμαθαν να ράβει και να σιδερώνει. Τις Κυριακές τραγουδούσε στην εκκλησία.


Υπηρέτησε τα παραδοσιακά είδη μουσικής «coladeiras» (κολαντέιρας) και «mornas» (μόρνας), που της τα δίδαξε, όταν ήταν μόλις 16 ετών, ένας ναυτικός από το Πράσινο Ακρωτήρι απ' όπου και κατάγεται.


Τα τραγούδια «μόρνας» αποτελούν τραγούδια της λύπης, της μελαγχολίας και της νοσταλγίας, ενώ η ίδια όσο ήταν άσημη ερμηνεύτρια, τα τραγουδούσε σε μικρά μπαρ της γενέτειράς της μπροστά σε τουρίστες, αλλά και ντόπιους εργάτες, μαζεύοντας πολύ λίγα χρήματα ως αμοιβή.


Η Σεζάρια Εβόρα έγινε διάσημη διεθνώς μετά τα 50 της. Μέχρι τότε τη μαγεία της μουσικής και της φωνής της την απολάμβαναν θαμώνες σε μπαρ και ταβέρνες, στο Μιντέλο του νησιού Σάο Βινσέντε.


Οι θαμώνες την φώναζαν στα τραπέζια για να τραγουδήσει για λίγα «εσκούδος» (το νόμισμα της Πορτογαλίας, της οποίας το Πράσινο Ακρωτήρι ήταν αποικία μέχρι το 1975) ή για ένα ποτήρι «γκρογκ» (το τοπικό ποτό).


Η αφετηρία για την επιτυχημένη της καριέρα χρονολογείται το 1987, όταν έδωσε τις πρώτες της συναυλίες στη Λισαβόνα.


Εκεί την άκουσε τυχαία ένας διάσημος παραγωγός, την πήρε στην εταιρεία του και την επόμενη χρονιά τη βοήθησε να βγάλει το πρώτο της άλμπουμ, σε ηλικία περίπου 50 ετών. Τότε πραγματοποίησε και την πρώτη της περιοδεία.


Με επιρροές από την παράδοση της Πορτογαλίας, της Βραζιλίας και της Κούβας, η Σεζάρια Εβόρα είχε ηχογραφήσει συνολικά 11 στούντιο άλμπουμ, ενώ είχε βραβευθεί και με Grammy.


Η «ξυπόλυτη ντίβα» είχε επισκεφθεί πολλές φορές την Ελλάδα για συναυλίες.
 
 

~ Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Mαχαιριά Times: "Οι τραμπούκοι Μερκοζί συκοφαντούν την Ελλάδα"!!!

Μια ανέλπιστη -όσο και ευχάριστη- υποστήριξη στη χώρα μας εκφράζεται στη μεγάλη αμερικανική εφημερίδα Financial Times μέσω άρθρου του Paul Betts, στο οποίο εξαπολύεται δριμεία επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Γάλλου προέδρου. Με βαρείς χαρακτηρισμούς, ο συντάκτης αποδίδει στο δίδυμο Μέρκελ-Σαρκοζί τη δαιμονοποίηση της Ελλάδας σε Νο 1 αιτία της ευρωκρίσης και εκτιμά ότι....
όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει οφείλονται σαφώς στο ότι "έσκασε η φούσκα της ευρωπαϊκής ηγεσίας".

O Paul Betts επισημαίνει ότι το ευρωπαϊκό δίδυμο μετέτρεψε με μαθηματική ακρίβεια αυτό που θα έπρεπε να είναι ένα σχετικά μικρό και επιλύσιμο πρόβλημα σε πρώτου βαθμού κρίση εμπιστοσύνης για όλο το ευρωπαϊκό έργο, χαρακτηρίζοντάς τους απαξιωτικά ως τους πρώτους και σπουδαιότερους ενόχους, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στα αποσπάσματα του κειμένου που ακολουθούν:
"Αποτυγχάνοντας να επιλύσει το ελληνικό πρόβλημα στην αρχή του, σε συνδυασμό με τις τραμπούκικες τακτικές του, το δίδυμο Μερκοζί έχει οδηγήσει τους πολίτες των 27 μελών της Ε.Ε. σε ένα επίπεδο που δεν φαντάζονταν ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους, πριν 12 μήνες.
Η απόρριψη του αιτήματος της Βρετανίας να επιλέξει μη συμμετοχή στην συνθήκη για το City του Λονδίνου, επειδή οι χρηματοπιστωτικοί οίκοι είναι εν γένει υπεύθυνοι για την κρίση, από τον Νικολά Σαρκοζί είναι ένα ανησυχητικό σημάδι ότι αυτός και οι σύμμαχοί του δεν έχουν μάθει τίποτα, καθώς σκουντουφλάνε από τη μια Σύνοδο στην άλλη. Θα ήταν μικρό το τίμημα που θα πλήρωναν για χάρη της ενότητας.
Καθώς παρακολουθούμε τον αγώνα των τραπεζών να αποφύγουν την κρατικοποίηση, σίγουρα αξίζει πίσω από τη διαμάχη με τον Κάμερον να αναζητήσουμε την ουσία και το όραμα της συμφωνίας που πέτυχαν οι 26 στις Βρυξέλλες.
Η περιφρόνηση που "λούστηκε" ο Ντέιβιντ Κάμερον, στον οποίο επιδεικτικά επιτέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, προφανώς θα θύμισε στον Γιώργο Παπανδρέου το σφυροκόπημα που είχε υποστεί ο ίδιος από την ευρωπαϊκή αδελφότητα στη Σύνοδο στις Κάννες.
Οι Βρετανοί, μπορούν να παρηγορηθούν, γιατί η Βρετανία εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα να επιλέξει –ορθώς ή εσφαλμένα- να αντιταχθεί στον κανόνα των υπαγορεύσεων, ο οποίος δείχνει να έχει γίνει ο κανόνας στην Ευρωζώνη όσο διογκώνεται η κρίση χρεών, παράλληλα με την διαρκώς αυξανόμενη απελπισία των ηγετών της.
Μπορούν να στραβοκοιτάζουν τη "δικαιοσύνη του νικητή" που ο Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έχουν επιβάλλει στην Ελλάδα, αναλογιζόμενοι τα πλεονεκτήματα της στάσης του Ντέιβιντ Κάμερον στις Βρυξέλλες.
Η μοίρα των ελληνικών τραπεζών αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς δεν ήταν η αιτία του ελληνικού προβλήματος.
Οι σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν είναι το άμεσο αποτέλεσμα της δημοσιονομικής δυστροπίας της κυβέρνησης, που επιβλήθηκε επί υπερβολικά μεγάλο διάστημα εξαιτίας της αμέλειας των Βρυξελλών, και που τελικά απέκλεισε την ελληνική κυβέρνηση και κατά συνέπεια τις τράπεζες από τις διεθνείς αγορές.
Βάζοντας αλάτι στην πληγή, οι τράπεζες τιμωρήθηκαν επιπρόσθετα με την υποχρεωτική αποφυγή του ρίσκου και τις επενδύσεις σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, τα οποία μέχρι τις αρχές του έτους μόλις, θεωρούνταν σχετικά "ασφαλή", δεδομένου του πόσο χαμηλός ήταν τότε ο κίνδυνος να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, πόσο μάλλον η Ευρώπη.
Στις ερχόμενες ημέρες, η BlackRock Solutions, ο διεθνής επενδυτικός οίκος που έχει κληθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος να αποτιμήσει ανεξαρτήτως της ποιότητα των δανειακών βιβλίων της Ελλάδας, θα δώσει τα αποτελέσματά της.
Παράλληλα, οι τράπεζες επίσης εμπλέκονται με το ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ και τους διεθνείς επενδυτές στον τελευταίο κύκλο διαπραγματεύσεων που θα καθορίσει τις λεπτομέρειες του προτεινόμενου κουρέματος 50% στα κρατικά ομόλογα της Ελλάδας, που είναι απαραίτητη συνθήκη για την νέα δόση δανείων προς την Αθήνα.
Η κατάληξη όλων αυτών, θα είναι ένα έλλειμμα κεφαλαίων για όλες τις ελληνικές τράπεζες, που, αν δεν καλυφθεί με ειδικά μέτρα όπως άντληση κεφαλαίων και εκποιήσεις, πιθανότατα θα οδηγήσει σε, μεγαλύτερη ή μικρότερη, κρατικοποίηση.
Η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, για την πρόταση έκδοσης προνομιούχων μετοχών 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στην ελληνική κυβέρνηση, δείχνει ότι είναι αποφασισμένη να αποφύγει να καταλήξει στα χέρια ενός απαξιωμένου δημοσίου τομέα. Μόνο ο χρόνος θα μπορέσει να πει σε ποιο βαθμό η ΕΤΕ και οι άλλες τράπεζες, θα επιτύχουν.
Στο μεταξύ, οι Έλληνες καταθέτες, έχουν επιδείξει έναν αξιοσέβαστο βαθμό ψυχραιμίας, καθώς κλιμακώνεται η κρίση. Αν και έχουν παρατηρηθεί αισθητές εκροές, δεν έχουν εκδηλωθεί μαζικές αναλήψεις όπως είχαν γίνει στην Northern Rock.
Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών πρέπει να είναι εξαιρετικά εκνευριστική για τις διοικήσεις τους, για να μην πούμε για τους πελάτες, δεδομένου ότι η διολίσθησή τους στην οικονομική άβυσσο παρουσιάζει έναν τέλειο συγχρονισμό με την κακοδιαχείριση της κρίσης της Ευρωζώνης από τους Ευρωπαίους ηγέτες".




Πηγή:

~

Σάλος για τα μπόνους των υπαλλήλων της Βουλής

Η απόφαση προβλέπει πως «οι ειδικότεροι όροι, το ύψος και ο τρόπος καταβολής του κινήτρου καθορίζονται με την ίδια απόφαση», δηλαδή του προέδρου της Βουλής, Φ. Πετσάλνικου
«Εσπασε» χθες το τηλεφωνικό κέντρο της Βουλής από αγανακτισμένους πολίτες που διαμαρτύρονταν για το ειδικό επίδομα, το οποίο αντικαθιστά τις απώλειες από την κατάργηση του 15ου και 16ου μισθού
Σάλο έχει προκαλέσει η προχθεσινή απόφαση του Κοινοβουλίου, ύστερα από πρόταση του προέδρου της Βουλής, παράλληλα με την ένταξή τους στο νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, οι υπάλληλοι να λαμβάνουν μπόνους παραγωγικότητας, το ύψος του οποίου, αλλά και σε ποιους θα δίνεται, να καθορίζεται από τον Φ. Πετσάλνικο. Το ειδικό αυτό επίδομα θα παρέχεται στους υπαλλήλους της Βουλής στο τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου -κάθε Ιούνιο-, αντικαθιστώντας εν μέρει τις απώλειες που προέκυψαν από την κατάργηση του λεγόμενου 15ου και 16ου μισθού, που λάμβαναν επί πολλά χρόνια οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου.
Με τη χθεσινή δημοσιοποίηση του θέματος, το τηλεφωνικό κέντρο της Βουλής πραγματικά κατακλύστηκε από τηλέφωνα πολιτών, οι οποίοι, εν εξάλλω, έλεγαν ότι δεν μπορεί σε μια τέτοια συγκυρία να δίνονται επιδόματα όταν η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών υφίσταται τα πιο σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί ποτέ. Πολλοί μάλιστα στέκονταν στο γεγονός ότι για το συγκεκριμένο μπόνους δεν προσδιορίζεται ρητώς ούτε πόσο θα είναι, αλλά ούτε σε ποιους θα δίνεται, κάτι που θα αποφασίζεται από τον πρόεδρο της Βουλής.
Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, κύκλοι της Βουλής διευκρίνιζαν πως το επίδομα με? τίτλο «Κίνητρο Επίτευξης Στόχων Στήριξης του Κοινοβουλευτικού Εργου» ?το οποίο είναι ανάλογο με το επίδομα κινήτρου απόδοσης που ισχύει στο Δημόσιο? θα είναι σημαντικά μειωμένο σε σχέση με τους δύο αφορολόγητους επιπλέον μισθούς που λάμβαναν επί πολλά χρόνια οι κοινοβουλευτικοί υπάλληλοι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισθέντα προϋπολογισμό της Βουλής για το 2012 το σχετικό κονδύλι με τον κωδικό 519 «λοιπές πρόσθετες παροχές και αποζημιώσεις» δείχνουν σε σχέση με το 2011 μείωση στο 1/3. Ειδικότερα προβλέπονται 5.122.000 ευρώ για τον επόμενο χρόνο, ενώ για το τρέχον έτος ήταν 16,9 εκατ. ευρώ. Τα αντίστοιχα ποσά για περασμένες χρονιές «παχιών αγελάδων» ήταν το λιγότερο προκλητικά: 20.087.000 ευρώ (2010), 20.237.000 ευρώ ή 18.237.000 (2009), 17,4 εκατ. (2008) και 19,5 εκατ. (2007).
Σε όλα αυτά ωστόσο θα πρέπει να μείνουμε στο γεγονός ότι η απόφαση που κατά πλειοψηφία «πέρασε» από τη Βουλή προχθές προβλέπει πως «οι ειδικότεροι όροι, το ύψος και ο τρόπος καταβολής του κινήτρου καθορίζονται με την ίδια απόφαση», δηλαδή του προέδρου της Βουλής.
Με τον τρόπο αυτόν δεν καθορίζεται «οροφή» για το επίδομα, αλλά και σε ποιους υπαλλήλους θα καταβάλλεται. Θα πρέπει επίσης να προσθέσουμε ότι σύμφωνα με παραδείγματα παρελθόντων ετών, αποτελούσε συνήθη πρακτική η εντός της χρονιάς «μεταφορά» κονδυλίων του προϋπολογισμού σε άλλους κωδικούς για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών.
Οταν λοιπόν μεσοσταθμικά το «χρυσό» μπόνους των δύο μισθών αντιστοιχούσε σε περίπου 600 ευρώ τον μήνα για κάθε κοινοβουλευτικό υπάλληλο και μάλιστα αφορολόγητο, οι κοινοβουλευτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι το νέο μπόνους παραγωγικότητας προσδιορίζεται επίσης μεσοσταθμικά στα 100 ευρώ μηνιαίως για κάθε υπάλληλο.
Ολα αυτά βέβαια αν το εν λόγω επίδομα πάρουν όλοι και αν δεν ενισχυθεί στην πορεία το κονδύλι που προβλέπεται για την κάλυψη του επιδόματος.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ από το ΕΘΝΟΣ

~

'Ελεος με τη "Χούντα"

Πόσες φορές τη μέρα ακούω απόψεις να συγκλίνουν στο έχουμε ΧΟΥΝΤΑ. Χούντα χούντα χούντα χούντα. Μπορείς να βγεις στο δρόμο να φωνάξεις έχουμε χούντα. Να γράψεις σε ένα τοίχο έχουμε χούντα. Να σχολιάσεις σε κάθε λογής άρθρο έχουμε χούντα. Πράγματα δηλαδή που διαψεύδονται από μια πραγματική χούντα. Ποια είναι η βαθύτερη ουσία της χρήσης της λέξης "χούντα" άραγε; Να αφυπνίσει; Να προλάβει τα χειρότερα μιας αληθινής χούντας; Να κάνει σαφές το ότι η δημοκρατία που έχουμε είναι εικονική; Να συμπυκνώσει τα λογής δεινά της καθημερινότητας σε μια έννοια εκτονωτική της μιας λέξης; 

Τι κερδίζουμε και τι χάνουμε από τη χρήση της λέξης "Χούντα";

Αρχικά νομίζω δεν κερδίζουμε τίποτα το σημαντικό φωνάζοντας με ηττοπάθεια πως έχουμε χούντα. Το να περιγράφουμε μη ρεαλιστικά την υπάρχουσα κατάσταση οδηγεί στο να απαξιώνουμε τις κουβέντες μας, τις σκέψεις, τις προσδοκίες μας. Φυσικά δεν έχουμε μια υγιή δημοκρατία και φυσικά οι ακροδεξιοί κίνδυνοι είναι πλέον ορατοί όχι μόνο λόγω των υπουργών του Λάος στη κυβέρνηση, αλλά και από το πόσο απροκάλυπτα πλέον εκφράζονται και αναδύονται οι ακροδεξιές αντιλήψεις, βασισμένες σε ένα οικονομικό μεσσιανισμό, ο οποίος είναι απολύτως ουτοπιστικός και ευκαιριακός.
Τι χάνουμε; Δε μπορούμε να είμαστε καλοί συνομιλητές αφού θέτουμε χωρίς ψυχραιμία τα θεμέλια της λογικής μας. Προδίδουμε την ελλειπή μας πολιτική γνώση. Απαξιώνουμε τις ελευθερίες που έχουμε, οι οποίες είναι πραγματικά πολύ περισσότερες από αυτές που μπορεί κάποιος να βρει σε μια πραγματική χούντα (Ένας Σύριος ξέρει καλύτερα τι είναι η χούντα). Αναλωνόμαστε σε χαρακτηρισμούς, γκρίνια και αποδοκιμασίες που το μόνο σίγουρο είναι ότι βάζουν τις βάσεις για μια πραγματική χούντα, σε συνδυασμό με την αποχή μας από την πολιτική γενικότερα.

Η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι ρευστή και μυρωδιές χούντας μπορεί να πλανώνται στον αέρα, όμως σήμερα 16/12/2011 που γράφω αυτό το άρθρο δεν έχουμε χούντα, έχουμε κάτι άλλο το οποίο δεν είναι δημοκρατία, δεν είναι όμως (ακόμα) και χούντα. 




~

Βυθίστηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης!

Λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν αυτή την στιγμή στον θερμαϊκό έσπασαν οι κάβοι που ήταν δεμένοι στο πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετήσει ο δήμος Θεσσαλνίκης στην παραλία.
Το δέντρο χτύπησε στην προβλήτα του λιμανιού και βυθίστηκε.
Δεκάδες θεσσαλονικείς είναι στο σημείο και παρακολουθούν το περιστατικό.





Πηγή:

~

Παίζουν μπάλα για τα παιδιά της «Φλόγας», τα παιδιά με καρκίνο

Photo: Wilson X
Παίζουν μπάλα για τα παιδιά της «Φλόγας», τα παιδιά με καρκίνο! Οχι μόνο τα 90 λεπτά του αγώνα, αλλά και χιλιάδες λεπτα από την καθημερινότητά τους τα διαθέτουν για να ενισχύσουν τον Ξενώνα των παιδιών, τον Ξενώνα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.
Είναι η ποδοσφαιρική ομάδα που έχουν οργανώσει γονείς- μέλη αλλά και φίλοι της Φλόγας και πολλές φορές κάθε μήνα όλο το χρόνο, παίζουν με ερασιτεχνικές ομάδες, παρέες από φορείς, γειτονιές, εργοστάσια και εταιρίες, παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, βουλευτές, νεολαίους κλπ και τα έσοδα από τα εισιτήρια και κυρίως από τους «εράνους» που κάνουν επί πολλές μέρες οι «αντίπαλοι» τα διαθέτουν για τον Ξενώνα!
Την Τετάρτη έγινε ένας πολύ ωραίος ποδοσφαιρικός αγώνας στο γήπεδο «Παντελής Νικολαίδης», στον χώρο της Αρσης Βαρών στη Νίκαια: από την μιά η  ένωση Παλαιμάχων Πειραιά και Εθελοντών Αχαρνών Θρακομακεδόνων (με Μποτίνο, Ιντζόγλου, Μουσούρη, Σταυρόπουλο, τον Δήμαρχο Νίκαιας κλπ στη σύνθεσή τους) και από την άλλη οι φίλοι της «Φλόγας». Το σκορ 1-1. 
Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Δεκεμβρίου για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Φλόγας έχει ως εξής:
- Στις 18-12-2011, ημέρα Κυριακή θα γίνει αιμοδοσία στα γραφεία του Ερμή Πράσινου Λόφου στο Ηράκλειο για την προώθηση των σκοπών της Φλόγας.
- Στις  21/12 ώρα 18:00 με την ομάδα Intracom στο γήπεδο τέρμα Αγ.Τριάδος, Παιανία
- Στις 23/12, ώρα 20:30  με την ομάδα της Ηλιούπολης, στο γήπεδο Ηλιούπολης Λ. Εθνάρχου Μακαρίου και Κωνσ/ντοπούλου.
Υπεύθυνος της ομάδας της Φλόγας είναι ο εθελοντής κ. Μιχάλης Πατσούρας- φυσικός, αποσπασμένος από το Υπουργελιο Παιδείας στο σχολείο του Ξενώνα της Φλόγας.
Πληροφορίες: Φλόγα Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια,
Αθήνα: Αιγίου 6-8 115-27 Γουδί,
Τηλ : 210-7485000




~

Σκότωσε το παιδί της και το άφησε 8 μήνες στην κούνια του

Πουλούσε τα ρούχα του για να παίρνει ναρκωτικά η μητέρα-τέρας!
Την αποκάλεσαν «μητέρα-τέρας». Σκότωσε το παιδί της, έκρυψε το πτώμα του και συνέχιζε να παίρνει κανονικά τα επιδόματα!

Η υπόθεση έχει συνταράξει τη Σκωτία. Η 37χρονη Κίμπερλι Χέινι φέρεται να σκότωσε το 15 μηνών αγοράκι της, το οποίο συστηματικά παραμελούσε και άφησε το άψυχο κορμάκι του στην κούνια του, προσποιούμενη ότι το παιδί είναι ζωντανό για να αποφύγει τις έρευνες της αστυνομίας.


Το παιδί είχε πεθάνει τουλάχιστον 8 μήνες πριν αποκαλυφθεί το μακάβριο έγκλημα. Καταδικάστηκε για φόνο και τώρα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να περάσει την υπόλοιπη ζωή της στη φυλακή.


Η 37χρονη ήταν εθισμένη στην ηρωίνη. Λέγεται πως δε δίσταζε να αφήνει το παιδί μόνο του, με βρώμικες πάνες, χωρίς φαγητό και νερό για να βγαίνει με φίλους της ή να κοιμάται στο σπίτι του εραστή της. Παραπλάνησε οικογένεια, φίλους και κοινωνικές υπηρεσίες πως ο μικρός ήταν καλά.


Κι όταν το αγόρι πέθανε, πούλησε τα ρούχα του για να αγοράσει ηρωίνη.


Η τελευταία φορά που είδε κάνεις τον μικρό Ντίκλαν ήταν κάπου γύρω στον Ιούλιο ή τον Αύγουστο του 2009, γράφει η Daily Mail. Το πτώμα του, όμως, βρέθηκε στις 30 Μαρτίου του 2010, στο σπίτι όπου έμενε με τη μητέρα του.


Και πως κατάλαβαν ότι πως κάτι δεν πάει καλά; Το παιδί δεν εμφανίστηκε για να κάνει εμβόλια. Οι υπεύθυνοι του ιατρείου απείλησαν να δηλώσουν πως αγνοείται. Τότε, η μητέρα της 37χρονης, ο πατριός της και η θεία της πήγαν στο σπίτι της Κίμπερι και βρήκαν το αγοράκι νεκρό.


Εξαιτίας της προχωρημένης σήψης, όταν βρέθηκε το πτώμα του παιδιού, οι ιατροδικαστές δε μπορούσαν να πουν με σίγουρα από τι πέθανε.


«Δε σκότωσα το γιο μου. Δεν του έδωσα ναρκωτικά, δεν έκανα τίποτα για να βλάψω το γιο μου. Ήταν ό,τι πολυτιμότερο είχα» είπε η 37χρονη στο δικαστήριο. Αλλά κανείς δεν την πίστεψε. Οι ένορκοι χρειάστηκαν μόλις τέσσερις ώρες για να την κρίνουν ένοχη για φόνο. Το ύψος της ποινής θα καθοριστεί τον Ιανουάριο.

 
 

~ Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Συνελήφθη ο Μπέντνερ!



Απο την αστυνομία του Νιούκαστλ συνελήφθη ο Νίκλας Μπέντνερ, στον οποίο ασκήθηκε η κατηγορία «φθορά ξένης περιουσίας».

Ο Δανός επιθετικός πηγαίνει απο το κακό στο χειρότερο και το αποδεικνύει με τις πράξεις του! Τη μία κάνει άνω-κάτω μια πιτσαρία και την άλλη προκαλεί φθορές σε αμάξια!

Η αστυνομία της Νορθάμπρια έκανε γνωστό πως προχώρησε στη σύλληψη δύο ανδρών που κατηγορούνται για ζημιές σε αυτοκίνητα στις 6 Δεκεμβρίου στη «Στόουελ Στριτ» στο κέντρο του Νιούκαστλ.

Ο άλλος συλληφθέντας μάλιστα, είναι ο συμπαίκτης του Μπέντνερ στη Σάντερλαντ, Λι Κάτερμολ.

Μέχρι στιγμής η Σάντερλαντ δεν έχει σχολιάσει το παραμικρό για τη σύλληψη των δύο ποδοσφαιριστών της.




~

Καζαντζακης....Ν αγαπάς την ευθύνη. Να λες: ΕΓΩ , ΕΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ...ΕΧΩ ΧΡΕΟΣ !




Νίκος Καζαντζάκης (1883-1957
Απόσπασμα από το Αναφορά Στον Γκρεκο

-Παππού αγαπημένε, είπα, δώσ μου μιαν προσταγή.
Χαμογέλασε, απίθωσε το χέρι απάνω στο κεφάλι μου, δεν ήταν χέρι, ήταν πολύχρωμη φωτιά, ως τις ρίζες του μυαλού μου περιχύθηκε η φλόγα.
-Φτάσε όπου μπορείς παιδί μου...

Η φωνή του βαθιά, σκοτεινή, σα να βγαινε από το βαθύ ...λαρύγγι της γης.
Έφτασε ως τις ρίζες του μυαλού μου η φωνή του, μα η καρδιά μου δεν τινάχτηκε.
-Παππού, φώναξα τώρα πιο δυνατά, δώσ μου μιαν πιο δύσκολη, πιο κρητικιά προσταγή.

Κι ολομεμιάς, ως να τα πω, μια φλόγα σούριξε ξεσκίζοντας τον αέρα, αφανίστηκε από τα μάτια μου ο αδάμαστος πρόγονος με τις περιπλεγμένες θυμαρόριζες στα μαλλιά του κι απόμεινε στην κορφή του Σινά μια φωνή όρθια, γεμάτη προσταγή, κι ο αέρας έτρεμε:

-Φτάσε όπου ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ παιδί μου !...

~

WS Journal: εκτιμήσεις για επιστροφή στα εθνικά νομίσματα

WS Journal: εκτιμήσεις για επιστροφή στα εθνικά νομίσματα
Η βόρεια Ευρώπη εν αναμονή, ο Νότος μπροστά στον κίνδυνο πτώχευσης

Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά στην ευρωζώνη. Οι τράπεζες και τα επενδυτικά ταμεία χρηματοδοτούσαν τα χρέη των χωρών της ευρωζώνης καθώς δεν υπήρχε ο κίνδυνος να χάσουν τα λεφτά τους από ενδεχόμενη υποτίμηση: το ενιαίο νόμισμα ήταν εγγυητής σταθερότητας. 

Ομως στην πορεία προέκυψε ένας άλλος κίνδυνος: αυτός της πτώχευσης μιας χώρας-μέλους. Τώρα οι επενδυτές αποστρέφονται τα κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης καθώς μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα πόσες και ποιες χώρες πιθανόν να κηρύξουν πτώχευση ή να αναγκαστούν να αποχωρήσουν από το ευρώ για να επιστρέψουν στα εθνικά νομίσματα δίνοντας τη χαριστική βολή στη νομισματική ένωση. 

Οι εκτιμήσεις αυτές ανήκουν στην «Wall Street Journal». Σε σημερινό της άρθρο η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στον κίνδυνο να παραμείνουν για χρόνια εκτός επενδυτικού ενδιαφέροντος οι «περιφερειακές χώρες» της ευρωζώνης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οικονομίες του μεγέθους της Ιταλίας και της Ισπανίας μπορεί να δουν τα επιτόκια δανεισμού τους να παραμένουν σε παράλογα υψηλά επίπεδα, καθώς όπως σημειώνει ένας αναλυτής της Pimco στην εφημερίδα «δεν μπορούμε να πούμε πλέον ότι τα ομόλογα της Γερμανίας είναι σαν αυτά της Ιταλίας». 

Αυτό άλλωστε αντικατοπτρίζεται ευκρινώς στη διαφορά των επιτοκίων δανεισμού. Ενδεικτικά σήμερα το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας κυμαίνεται κοντά στο 1,9% ενώ το αντίστοιχο της Ιταλίας πλησιάζει ξανά την επικίνδυνη ζώνη του 7%. 

Η εφημερίδα επικαλείται εκτιμήσεις επενδυτών και αναλυτών της αγοράς για να επισημάνει ότι «οι μεγάλοι επενδυτές της Βόρειας Ευρώπης δεν προτίθενται να επιστρέψουν στις αγορές ομολόγων της περιφέρειας σε σύντομο χρονικό διάστημα». 

Στη χειρότερη εκδοχή του αυτό το σενάριο θα οδηγήσει σε «κύμα πτωχεύσεων χώρες της ευρωζώνης προκαλώντας την παράλυση του τραπεζικού συστήματος και εν συνεχεία βαθιά ύφεση». 

Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης «θα ήταν η αποχώρηση μίας ή και περισσότερων χωρών από το κοινό νόμισμα, ακόμα και τη διάλυση της νομισματικής ένωσης» εκτιμά η εφημερίδα. «Την περασμένη χρονιά το ασφαλιστικό ταμείο του κλάδου των Μεταφορών της Ολλανδίας πούλησε ελληνικά ομόλογα και εν συνεχεία ισπανικά και ιταλικά. Όταν ο επικεφαλής των επενδύσεων ερωτήθηκε για το πότε θα επέστρεφε στην αγορά ομολόγων της Ιταλίας απάντησε με αποστομωτικό τρόπο: όταν η χώρα επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα» καταλήγει το δημοσίευμα.




Πηγή:

~

Μειώσεις μισθών έως 20% σε δικαστές, γιατρούς, ένστολους...


Τον Ιανουάριο αναμένεται να κατατεθεί νομοσχέδιο - «σκούπα» που θα μειώσει τις αποδοχές δικαστικών, γιατρών, ένστολων και άλλων κατηγοριών εργαζομένων στο Δημόσιο.

Περικοπές που θα κυμανθούν μεταξύ 15-20% κατά μέσο όρο σε 300.000 υπαλλήλους των ειδικών μισθολογίων σχεδιάζει η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί....
εντός του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση θα καταθέσει νομοσχέδιο «σκούπα» στο οποίο θα προσαρμόζει «προς τα κάτω» τις αμοιβές των ειδικών μισθολογίων, με στόχο να τα εντάξει στη «φιλοσοφία» του νέου συστήματος αποδοχών στο Δημόσιο. Κυβερνητικοί κύκλοι κάνουν λόγο για προσαρμογή των ειδικών μισθολογίων στην «αρχιτεκτονική» του Ενιαίου Μισθολογίου με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες κάθε κλάδου.



Πηγή:

~

1.500.000 Ευρώ για δυο τεθωρακισμένες BMW! για Παπακωνσταντίνου- Παπουτσή – Λεφτά υπάρχουν

 
Μπορεί η κυβέρνηση να κόβει με μεγάλη ευκολία μισθούς και συντάξεις, μπορεί να βάζει με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία φόρους στους μεροκαματιάρηδες, αλλά όταν πρόκειται να ξοδέψει για τη χλιδή της και την προστασία της από την οργή που έχει προκαλέσει στους πολίτες τότε το χρήμα δεν το υπολογίζει. Απόδειξη; Οι δύο ολοκαίνουργιες θωρακισμένες λιμουζίνες BMW που παρήγγειλε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τον εαυτό του και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή. Κόστος; Περίπου 1.500.000 ευρώ! Το θέμα, που δείχνει πόσο σέβονται το δημόσιο χρήμα αυτοί που εμφανίζονται δημοσίως ως υπέρμαχοι της καταπολέμησης της κρατικής σπατάλης, αποκάλυψε το Σάββατο η εφημερίδα «Αξία».
 Η αγορά που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα αναφορικά με το πού πηγαίνουν οι αιματηρές οικονομικές θυσίες των Ελλήνων έχει ως εξής: ο τέως υπουργός Οικονομικών πριν από μερικούς μήνες προχώρησε στην παραγγελία δύο υπερπολυτελών θωρακισμένων λιμουζινών μάρκας BMW. Η μία προοριζόταν για τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών και η δεύτερη για τον Χρήστο Παπουτσή. Η παραγγελία έγινε στο όνομα της προστασίας των δύο υπουργών από πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον τους. Η ουσία είναι ότι η κοινωνική ένταση που έφερε η άγρια λιτότητα την οποία επέβαλε η κυβέρνηση στους Ελληνες έκανε τους δύο υπουργούς να μη νιώθουν και πολύ άνετα όταν κυκλοφορούσαν στον δρόμο με το αυτοκίνητο.
Ωσάν νέοι σεΐχηδες πλούσιου κράτους της Μέσης Ανατολής, οι δύο υπουργοί χρέωσαν αδρά τον ελληνικό λαό για να αποκτήσουν τις χλιδάτες (γερμανικές, παρακαλώ) λιμουζίνες που φέρουν την τελευταίου τύπου θωράκιση προκειμένου να παρέχουν στους επιβαίνοντες προστασία ακόμη και από επίθεση με αντιαρματικά βλήματα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι καθεμιά από τις δύο λιμουζίνες κόστισε 750.000 ευρώ, δηλαδή και οι δύο μαζί πληρώθηκαν συνολικά 1.500.000 ευρώ. Και όλα αυτά την εποχή του άγριου Μνημονίου και της λιτότητας χωρίς τέλος για όλους τους Ελληνες. Το προκλητικό της υπόθεσης δεν σταματά εδώ.
Τσακωμός για τη λιμουζίνα!
 Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι χλιδάτες θωρακισμένες λιμουζίνες προκάλεσαν ενδοκυβερνητικό επεισόδιο όταν παρελήφθησαν. Συγκεκριμένα η παραλαβή, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, έγινε τρεις ημέρες πριν από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Η μια παραδόθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την άλλη παρέλαβε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο τελευταίος υποβαθμίστηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και το γραφείο του πήρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ελα όμως που ο κ. Παπακωνσταντίνου επιχείρησε να πάρει μαζί του τη θωρακισμένη λιμουζίνα. Ο «πολύς» νέος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών αντέδρασε έντονα και νίκησε τον κ. Παπακωνσταντίνου. Πέρασε η άποψη ότι το αυτοκίνητο ανήκει στον θεσμό του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος κινδυνεύει περισσότερο από τους τρομοκράτες σε σχέση με τον υπουργό που ασχολείται με την περιβαλλοντική διαχείριση των σκουπιδιών…

Φοίβος Κλαυδιανός /Δημοκρατία


Πηγή:

~

΄Ανγκελα Μέρκελ: Το προφίλ μιας Σιδηράς Κυρίας

 
Κανείς δεν την αγαπάει, κανείς δεν τη λατρεύει... όλοι τη σέβονται!

Αν και θεωρείται η σιδηρά κυρία της Ευρώπης η Άγκελα Μέρκελ, δεν φαίνεται να έχει θωρακίσει την προσωπική της ζωή το ίδιο καλά όσο την πολιτική της καριέρα. Η πιο σκληροπυρηνική διαπραγματεύτρια που δύσκολα βάζει νερό στο κρασί της, δεν χαρακτηρίζεται ως ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο.


Αυτό που τη διακρίνει είναι η ψυχρή της προσωπικότητα και ο αινιγματικός της χαρακτήρας, ενώ τραβάει σαν μαγνήτης τα φαρμακερά σχόλια γύρω από την προσωπικότητά της. Αν κανείς ξεφυλλίσει το λεύκωμα της ζωής της θα παρατηρήσει ότι σαν χαρακτήρας έχει αντικρουόμενα στοιχεία.

Η  Άγκελα  Μέρκελ, μεγάλωσε ως κομμουνίστρια στην πρώην Ανατολική Γερμανία και έφτασε να εκφράζει το πλέον σκληρό πρόσωπο του καπιταλισμού. Κόρη του λουθηρανού πάστορα Χορστ Κάσνερ και της δασκάλας Χέρλιντ Κάσνερ γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1954 στο Αμβούργο.

Ωστόσο, όταν έγινε τριών ετών οι γονείς της μετακόμισαν στην Ανατολική Γερμανία, όπου ο πατέρας της ανέλαβε ένα άσυλο για διανοητικά καθυστερημένα παιδιά στην πόλη Τεμπλίν των 13.000 κατοίκων. Λίγα χρόνια αργότερα κατασκευάστηκε το Τείχος, γεγονός που βύθισε στη θλίψη τη μητέρα της, αλλά λειτούργησε «απελευθερωτικά» για τον αριστερό πατέρα της.Μαζί της στάθηκε ιδιαίτερα ψυχρός και απόμακρος και αυτό που επιθυμούσε διακαώς είναι η κόρη του να ξεχωρίζει για τις σχολικές επιδόσεις της.


Η  Άγκελα  Μέρκελ δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά από το να ικανοποιήσει την απαίτηση του πατέρα της και να διαπρέπει. Ως μαθήτρια, ήταν μέλος της επίσημης νεολαίας του σοσιαλιστικού κόμματος, της Ελεύθερης Γερμανικής Νεολαίας.Οι παλιοί της φίλοι και γείτονες από το Τεμπλίν λένε ότι δύο παράγοντες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο: η ανατροφή της σε ένα αυστηρό, ανελεύθερο περιβάλλον και η ευρεία επιστημονική της κατάρτιση καθώς στο βιογραφικό της φιγουράρουν οι ανώτατες σπουδές της σε φυσική και χημεία.


Ως νεαρή δούλεψε σαν σερβιτόρα σε ντίσκο, ενώ στα 23 της αποφάσισε να παντρευτεί τον Ulrich Merkel, έναν φοιτητή φυσικής. Ο γάμος τους διήρκεσε μόνο για λίγο και η ίδια η Μέρκελ έχει δηλώσει σχετικά σε συνέντευξή της: «Μπορεί να ακουστεί χαζό αλλά δεν μπήκα σε εκείνο το γάμο με τη δέουσα σοβαρότητα».Το 1982 που βγήκε το διαζύγιό της είχε ήδη γνωρίσει τον άντρα που έμελλε να γίνει ο δεύτερος σύζυγός της τον χημικό Joachim Sauer.


Η  Άγκελα  Μέρκελ προσπαθεί πάντα να κρατάει την προσωπική της ζωή και τα βιώματά της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Υπάρχει ωστόσο μία ιστορία που της αρέσει να μοιράζεται σε συνεντεύξεις.Πριν 21 χρόνια είχε καταθέσει αίτηση για μία θέση στο γραφείο τύπου της γερμανικής κυβέρνησης αλλά αυτή απορρίφθηκε. Και ποιος ήταν ο λόγος; Οι εξετάσεις της έδειξαν ότι είχε υπέρταση και κρίθηκε ότι δε θα μπορούσε να αντέξει το στρες της θέσης! Αυτή η απόρριψη φαίνεται πως την πείσμωσε και στάθηκε και η αφορμή για να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική.


Μέντορά της ο Χέλμουτ Κολ, ο οποίος την ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή που τη γνώρισε, την αποκαλούσε μάλιστα και «κορίτσι μου» και οι δυο τους απέκτησαν μία ιδιαίτερα στενή σχέση. Όμως τελικά αυτό το «κορίτσι του» τον πρόδωσε. Όταν τα σκάνδαλα άρχισαν να αγγίζουν τον Κολ, εκείνη δεν στάθηκε λεπτό στο πλευρό του αντίθετα ζήτησε και την παραίτησή του. Πολλοί είπαν τότε ότι η Μέρκελ ήταν ένας από τους ανθρώπους που έδωσαν τη χαριστική βολή στον Κολ.


Ο ακαδημαϊκός και βιογράφος της, Wolfgang Stock λέει για εκείνη: «Κανείς δεν την αγαπάει, κανείς δεν τη λατρεύει, αλλά όλοι τη σέβονται». Συνάδελφοι της πάντως συχνά κριτικάρουν την αστείρευτη δίψα της για εξουσία. Άλλοι της καταλογίζουν ότι είναι πολύ βαρετή, καθώς ασχολείται ακόμα και με την παραμικρή λεπτομέρεια με σχολαστικότητα, ότι αλλάζει συνεχώς γνώμη, ότι είναι κρυψίνους, ρηχή.

 
 
 

~

Δεκάδες χιλιάδες παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στην ολλανδική Καθολική Εκκλησία Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Έχουν αναγνωριστεί 800 φερόμενοι ως δράστες, σύμφωνα με την ανεξάρτητη επιτροπή έρευνας.
Πολλές δεκάδες χιλιάδες παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στους κόλπους της ολλανδικής Καθολικής Εκκλησίας από το 1945 και έχουν αναγνωριστεί 800 φερόμενοι ως δράστες, υπογραμμίζει σήμερα, Παρασκευή, ανεξάρτητη επιτροπή έρευνας στην τελική έκθεσή της, στην οποία επικρίνει τη συγκάλυψη του εγκλήματος αυτού από την Εκκλησία και την κουλτούρα της σιωπής.

Η επιτροπή Deetman υπολογίζει ότι 10.000 ως 20.000 ανήλικοι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά ενώ βρίσκονταν υπό την φροντίδα ιδρυμάτων της Καθολικής Εκκλησίας, όπως ορφανοτροφεία, οικοτροφεία και καθολικά κολέγια μεταξύ του 1945 και του 1981. 
Τα παιδιά αυτά υπέστησαν διάφορες μορφές σεξουαλικής κακοποίησης, από πολύ ελαφρές ως τις πιο σοβαρές, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού. Μετά το 1981 υπήρχαν πολύ λίγα ιδρύματα της Εκκλησίας για ανηλίκους.
Σύμφωνα με την ίδια επιτροπή, από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ως το 2010 «πολλές δεκάδες χιλιάδες ανήλικοι υπέστησαν ελαφρές, σοβαρές ή πολύ σοβαρές μορφές ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της Ολλανδίας».
«Βάσει 1.795 αναφορών, η επιτροπή μπόρεσε να βρει τα ονόματα 800 δραστών σεξουαλικής κακοποίησης που εργάζονται ή εργάστηκαν για τις επισκοπές», σύμφωνα με την έκθεση της επιτροπής αυτής, στην οποία διευκρινίζεται ότι «από τους 800 αυτούς, τουλάχιστον 105 εξακολουθούν να βρίσκονται εν ζωή».
Η επιτροπή Ντέετμαν επισημαίνει ότι η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων δεν είναι περισσότερο διαδεδομένη στα καθολικά ιδρύματα απ' ό,τι σε παρόμοια ιδρύματα που διηύθυναν άλλες οργανώσεις. «Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων είναι ευρέως διαδεδομένη στην ολλανδική κοινωνία», υπογραμμίζει.
Η κακοποίηση από καθολικούς ιερείς, κοσμικούς και γυναίκες που εργάζονταν για την Εκκλησία συγκαλύφθηκε συστηματικά από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για να προστατευθεί η φήμη της, τονίζει η επιτροπή, προσθέτοντας ότι η Εκκλησία είναι ένοχη για «ανεπαρκή επίβλεψη» και «ανεπαρκή δράση».
Τα πορίσματα της επιτροπής αυτής δείχνουν να σκιαγραφούν μια εικόνα ευρύτερης κακοποίησης ανηλίκων στην Ολλανδία απ' ό,τι στην Ιρλανδία στα πλαίσια του σκανδάλου που συγκλόνισε τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και ανάγκασε τον Πάπα Βενέδικτο να ζητήσει συγγνώμη από τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς.
Η έρευνα αυτή ανατέθηκε στην επιτροπή Ντέετμαν από τη Σύνοδο των Επισκόπων και την Ολλανδική Θρησκευτική Σύνοδο το 2010 όταν ήρθαν στο φως περιπτώσεις παιδεραστών ιερέων στην Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Αυστραλία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.
«Τα θρησκευτικά τάγματα διαχειρίζονταν τα κρούσματα. Η ιδέα ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν το γνώριζαν και ότι οι διαχειριστές (των ιδρυμάτων) δεν το γνώριζαν δεν ευσταθεί», δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής αυτής και πρώην υπουργός Παιδείας και πρώην δήμαρχος της Χάγης Βιμ Ντέετμαν.
Η επιτροπή επικρίνει την Εκκλησία για την προστασία των παιδεραστών ιερέων βάζοντας τη φήμη της Εκκλησίας πάνω από τη φροντίδα και το ενδιαφέρον για τα θύματα.
Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν ελαφρά ως μέτρια κακοποίηση, όπως σεξουαλικό άγγιγμα, σύμφωνα με την επιτροπή, η οποία υπολογίζει ωστόσο ότι οι περιπτώσεις βιασμού ανηλίκων ανέρχονται σε «μερικές χιλιάδες».
«Είναι σοκαριστικό που αυτή η ιστορία αποκαλύφθηκε ότι είχε αυτές τις διαστάσεις. Είναι συγκλονιστικό που η Εκκλησία είπε ψέματα γι' αυτό και το κάλυψε», δήλωσε στο δημόσιο δίκτυο NOS ο Γκίντο Κλάμπερς, μέλος του λόμπι KLOKK για τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης.
Η επιτροπή αυτή στην οποία μετείχαν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων ο Ντέετμαν, ένας πρώην δικαστής, καθηγητές πανεπιστημίου και ένας ψυχολόγος, ξεκίνησε την έρευνά της στις 24 Αυγούστου του 2010 για τις κακοποιήσεις που διαπράχθηκαν την περίοδο «από το 1945 ως τις μέρες μας».
Τη λύπη τους εξέφρασαν σήμερα μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης οι Ολλανδοί επίσκοποι, ζητώντας παράλληλα «ειλικρινά συγγνώμη» από τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης που διαπράχθηκε από μέλη του κλήρου.
«Εκφράζουμε τη λύπη μας για τις κακοποιήσεις», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, στην οποία επισημαίνουν: «Συμπάσχουμε με τα θύματα και τους ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη».

 
 
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

~

Τα γυρνάνε τώρα οι 6 δημοσικάφροι του FOCUS:”Δεν είχαμε πρόθεση να θίξουμε τους Έλληνες”

Δεν είχαμε πρόθεση να θίξουμε τους Έλληνες, αλλά ασκήσαμε κριτική στους πολιτικούς της χώρας υποστήριξαν έξι Γερμανοί δημοσιογράφοι του περιοδικού Focus, σε επιστολή που αναγνώστηκε στο τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Και οι έξι δικάζονται για ....
συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση και προσβολή εθνικού συμβόλου, για το εξώφυλλο που έδειχνε την Αφροδίτη της Μύλου με άσεμνη χειρονομία.




Πηγή:

~ Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Την Δευτέρα στο ιντερνετ το πόθεν έσχες των βουλευτών

 
Η  Βουλή ανακοίνωσε πως  την Δευτέρα  θα αναρτήσει  το  πόθεν έσχες των μελών του Κοινοβουλίου στο διαδίκτυο. Τη Δευτέρα επίσης αναμένεται να αποσταλεί σε όλους τους βουλευτές ένα έντυπο με το οποίο θα εξουσιοδοτείται η αρμόδια επιτροπή της Βουλής να ερευνήσει αν πολιτικά πρόσωπα διαθέτουν ή όχι λογαριασμούς στην Ελβετία και να δημοσιοποιήσει το αποτέλεσμα.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι για έναν πρώην βουλευτή και πρώην υπουργό η περιουσία του δεν δικαιολογείται με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε στη φορολογική του δήλωση.



Πηγή:

~

Focus: Μην ταξιδεύετε στην Ελλάδα, έχει τρομοκρατία

Νέα πρόκληση από το γερμανικό περιοδικό Focus αφού με δημοσίευμα του προτείνει στους αναγνώστες του να αποφεύγουν τα ταξίδια σε χώρες που εμφανίζουν «κίνδυνο» για επεισόδια ή ακόμη και... τρομοκρατικά χτυπήματα. Μέσα σε αυτές της χώρας έχει και την Ελλάδα με την επισήμανση ότι «γενικά, για την Ελλάδα ο κίνδυνος είναι σε χαμηλό επίπεδο, ενώ πιο.......
επικίνδυνα είναι στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη»
Στον ίδιο χάρτη, στις.. φλόγες εμφανίζονται χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και το Πακιστάν, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στο ίδιο «επίπεδο επικινδυνότητας» με την Τουρκία, την Αίγυπτο, την Ιταλία και την Ισπανία.
 
 
 

~

Δύο χρόνια με αναστολή για τον Ζακ Σιράκ

 

Για την υπόθεση υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος

Ένοχο έκρινε το δικαστήριο του Παρισιού τον πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ για την υπόθεση διαφθοράς. Ο Ζακ Σιρακ καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή. Η υπόθεση, για την οποία ο Σιράκ δικάζεται από τις 5 Σεπτεμβρίου, αφορά τη χρηματοδότηση του πολιτικού κόμματός του, μέσω πλασματικών θέσεων εργασίας, όταν ήταν δήμαρχος του Παρισιού μεταξύ 1977 και 1995. Ο Σιράκ είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας που παραπέμπεται σε δίκη.



Πηγή:

~

Τέλος 15ος-16ος μισθός για τους υπαλλήλους της Βουλής

 

Ενιαίο μισθολόγιο και για τα «χρυσά παιδιά» του κοινοβουλίου

Από το νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο δεν «γλίτωσαν» ούτε οι υπάλληλοι της βουλής, οι οποίοι, ύστερα σχετική τροποποίηση του κανονισμού που έγινε σήμερα από την ολομέλεια της βουλής, εντάσσονται και αυτοί. Παράλληλα με την τροποποίηση, καταργείται ο λεγόμενος 15ος και ο 16ος μισθός που λάμβαναν, ενώ παράλληλα θεσπίζεται το κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου, το οποίο θα χορηγείται με τη λήξη των εργασιών της κάθε συνόδου της Βουλής και με απόφαση του προέδρου της, που θα καθορίζει τους όρους, το ύψος και τον τρόπο καταβολής.
Επιπρόσθετα, όπως αναφέρει το 24h.gr, καταργούνται 300 θέσεις, εκ των οποίων οι 250 ήταν κενές οργανικές θέσεις μονίμων υπαλλήλων και οι 50 θέσεις υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου.
Ήδη πάντως οι υπάλληλοι της Βουλής μειώθηκαν από το 2009 κατά 80, ενώ οι αποχωρούντες υπάλληλοι δεν αντικαθίστανται καθώς δεν γίνεται πλέον καμία πρόσληψη.



Πηγή:

~

Ποια αυτοκίνητα θα μπαίνουν στον «πράσινο» δακτύλιο

 
ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ
Σημαντικές αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σχέση με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα φέρνει η εφαρμογή του πράσινου δακτυλίου στην πρωτεύουσα. Από 1ης Μαΐου η εφαρμογή του μέτρου
Την απαγόρευση εισόδου στο κέντρο της Αθήνας από την 1η Μαΐου 2012 στο 10% των οχημάτων ΙΧ που κυκλοφορούν σήμερα στην Αττική, στο 1/3 των φορτηγών κάτω των 12 τόνων και στο 1/3 του συνολικού στόλου των λεωφορείων συνεπάγεται ο «πράσινος δακτύλιος», όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος, ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το μέτρο του Πράσινου Δακτυλίου θα τεθεί σε ισχύ πρώτα στην Περιφέρεια της Αττικής, καθώς αποτελεί την πρώτη σε πληθυσμό και πιο πυκνοκατοικημένη περιφέρεια της Ελλάδας, ενώ σημείωσε ότι στον μικρό «πράσινο δακτύλιο», τα όρια του οποίου αναμένεται να καθοριστούν, θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα όλα τα οχήματα νέας τεχνολογίας EURO 5 ή μεταγενέστερης, με άδεια όμως πρώτης κυκλοφορίας από 1.1.2011 και μετά και εφόσον αυτά εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.
Θα κυκλοφορούν επίσης υβριδικά EURO 4 ή νεότερα με αντίστοιχες εκπομπές αερίων. Αντίθετα τα αυτοκίνητα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας προ του 1990 δεν θα μπορούν να εισέρχονται στον πράσινο δακτύλιο παρά μόνον τις ημέρες που δεν θα ισχύει.
Ολα τα υπόλοιπα οχήματα, δηλαδή όσα έχουν άδεια κυκλοφορίας ανάμεσα στο 1990 και το 2011 θα επιτρέπεται να κινούνται εντός του πράσινου δακτυλίου με το σημερινό εκ περιτροπής σύστημα μονών-ζυγών.
Ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των πολιτών στη ρύθμιση των αυθαιρέτων εμφανίστηκε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου
Οσον αφορά τον μεγάλο δακτύλιο, θα απαγορεύεται πλήρως η κυκλοφορία φορτηγών και λεωφορείων από 2,2 έως 12 τόνους και ημερομηνίας κατασκευής πριν από την 1.1.1990. Ολοσχερής απαγόρευση εισόδου θα ισχύει και για τα πολύ μεγάλα φορτηγά άνω των 12 τόνων.
Νωρίτερα ο υπουργός είχε εμφανιστεί ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των πολιτών στη ρύθμιση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Τη χαρακτήρισε μάλιστα μεγαλύτερη από εκείνη για τους ημιυπαίθριους χώρους.
«Είμαστε περίπου στις 7.000 αιτήσεις ημερησίως παρά το γεγονός ότι τα νοικοκυριά βρίσκονται σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία» ανέφερε. Εκτίμησε μάλιστα ότι τα έσοδα για το Δημόσιο από τις ήδη κατατεθειμένες αιτήσεις θα φτάσουν το 1 δισ. ευρώ.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Πίκουλας



Πηγή:

~

8 ΣΤΟΥΣ 10 ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Περί τα 2 δισ. ευρώ εκτιμάται να φτάσουν τα έσοδα του δημοσίου από το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, υπερβαίνοντας τον αρχικό στόχό των 1,7 δισ. που είχε τεθεί από την κυβέρνηση. Υπολογίζεται ότι 8 στους 10 πολίτες πλήρωσαν τους... 
λογαριασμούς και το «χαράτσι» που τους συνόδευε.
Δέκα ημέρες μετά τη λήξη των πρώτων λογαριασμών που είχαν ταχυδρομηθεί, το 83% αυτών έχει πληρωθεί, με αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα, αποφέροντας έσοδα της τάξεως των 650 εκατ. ευρώ.
 
 
 

~

Επιδόματα 7980€ σε πρώην αστυνομικό, που δήλωνε πατέρας 19 παιδιών!!

Οι σφραγίδες του «πολύτεκνου»,
πρώην αστυνομικού
 Έχει κανένα παιδί τελικά ή μπα;;;
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΟ... ΤΑΜΕΙΟ 
Πρώην αστυνομικός είχε τινάξει την μπάνκα των επιδομάτων για πολυτέκνους. Δήλωνε συνολικά δεκαεννέα (19) παιδιά και εισέπραττε το μήνα 7.980 ευρώ από επιδόματα.
Παραιτήθηκε το 2001 από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας όπου υπηρετούσε και είναι 54 ετών.
Συνελήφθη χθες το απόγευμα στον ΟΑΕΔ Νίκαιας, όταν πήγε να εισπράξει τα επιδόματα για τα 19 παιδιά των οποίων εμφανίζονταν ως πατέρας.
Το σύνολο των επιδομάτων που εισέπραξε με τις πλαστογραφίες φθάνει στα 155.00 ευρώ.
Στο σπίτι του στα Κάτω Πατήσια βρέθηκαν 60 πλαστές σφραγίδες με τις οποίες συνέτασσε τα πλαστά έγγραφα για να παίρνει τα επιδόματα καθώς και 19 φωτογραφίες παιδιών τις οποίες είχε κατεβάσει από το ίντερνετ.
Το 2001 όταν και παραιτήθηκε ο μισθός του ήταν 1000 ευρώ, έναντι 4000 που εισέπραττε (τότε) από τα επιδόματα.
Η σύλληψή του έγινε από την ομάδα του διοικητή του τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας, Δημ. Γιοβανίδη.
 
 

~

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ: Γνωρίζοντας τον μεγάλο Σκιαθίτη

Ένα πολυσύνθετο αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα συγγραφέα Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από το θάνατό του, παρουσιάζουν ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η καλλιτεχνική εταιρεία Μικρή Άρκτος, από 1 - 23 Δεκεμβρίου 2011 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Μελίνα, με την πεποίθηση ότι ο Παπαδιαμάντης σήμερα, λιτός και ταυτόχρονα εξαιρετικά διεισδυτικός και αυτογνωσιακός τόσο στο βίο όσο και το έργο του, παραμένει επίκαιρος όσο ποτέ.
Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων Ίρις Κρητικού.

Στην έκθεση που ως εικαστικό γεγονός αποτελεί ικανή προσθήκη στα σημαντικά λογοτεχνικά και θεατρικά αφιερώματα που πραγματοποιούνται στον συγγραφέα στο πλαίσιο της επετείου, συμμετέχουν διακεκριμένοι αλλά και νέοι καλλιτέχνες με στόχο τη δυνατότητα διείσδυσης σε διαφορετικές, πολλαπλές συνθήκες θέασης της προσωπικότητας αλλά και των διαφορετικών πτυχών και στιγμιότυπων του έργου του.


Τρίτη  Σάββατο: 10:00 - 14:00, 17:00 - 21:00

Κυριακή: 10:00 - 14:00
Είσοδος δωρεάν.
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων "Μελίνα"
Θησείο, Ηρακλειδών 66
Τηλ. 210 3452150 & 210 3414466




~ Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Σεμινάρια για ανέργους

Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, «Equal Society - Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών» στα πλαίσια των δράσεών του για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ ανακοινώνει μια σειρά από δωρεάν προγράμματα κατάρτισης  και στοχευμένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων για ανέργους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Διάρκεια σεμιναρίων από  8/12/11 έως 5/4/12. 




Πηγή:

~

Ο χαμός με την Νάνα

Photo: a-kun

 Της Ρίκας Βαγιάνη 
«Το Έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό, ό,τι είναι αληθές. Εμείς χρόνια τώρα, προσπαθούμε να πεισθούμε για το ανάποδο.»
Νίκος Δήμου, «Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας»


Όλοι δείχνουν να έχουν μια γνώμη για τις δηλώσεις της κυρίας Νάνας Μούσχουρη στη συνέντευξή της. Πολύ ζηλεύω. Ξέρετε πόσο πολύ καίγεται το καπέλο μου για να έχω κι εγώ «μια γνώμη» να γράψω- για οτιδήποτε. Δυστυχώς, δεν έχω. Δεν ξέρω γερμανικά, που να με πάρει και να με σηκώσει. Μέχρι να πάρω λοιπόν στα χέρια μου το πλήρες κείμενο της συνέντευξης Μούσχουρη μεταφρασμένο λεπτομερώς σε μια γλώσσα που να αντιλαμβάνομαι, δυστυχώς, δεν θα αποκτήσω.

Μέχρι να γίνει αυτό, επιτρέψτε μου να σας γράψω τη γνώμη μου για την ίδια τη Νάνα Μούσχουρη: Πρόκειται για ένα τεράστιο εθνικό κεφάλαιο. Μια γυναίκα τόσο σπάνια, που αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να την έχουμε εφεύρει. Ένα κορίτσι από την Κρήτη, που έφτασε με την ουράνια φωνή της να ευφραίνει καρδιές των ανθρώπων σ’ ολόκληρη τη Γη. Ένα πλάσμα μετρημένο, σοφό, ισορροπημένο. Ένα στολίδι, ένα αληθινό δώρο της Ελλάδας στον υπόλοιπο κόσμο. Μια γυναίκα που έχει κάνει για τη χώρα μας, για τη γλώσσα μας, για την τέχνη μας, τόσα, όσα δεν έκαναν ούτε στον ύπνο τους όλοι οι Υπουργοί Πολιτισμού, όλων των κυβερνήσεων, μαζεμένοι, με τους υφυπουργούς τους δεμένους μπαλετάκι, (ναι, μωρέ, φυσικά εξαιρείται η Μελίνα από το πλήθος αυτό, άλλη η περίπτωσή της-αλλιώς μοναδική). 

Αν η Νάνα Μούσχουρη εκφράστηκε αυστηρά σε σχέση με την Ελλάδα σε πρόσφατη, ή σε οποιαδήποτε συνέντευξή της, θα μας έκανε καλό να την ακούσουμε πολύ-πολύ προσεκτικά. Προσωπικά, δεν μπορώ να περιμένω να μου στείλουν μεταφρασμένο το κείμενο. Όχι για να αποκτήσω γνώμη, αλλά για να «μάθω» κάτι περισσότερο. Ξέρετε, είμαι άνθρωπος παρορμητικός. Για την Ελλάδα κόβομαι-ανέκαθεν κοβόμουν, μιλάμε για εκ γενετής καψούρα αγιάτρευτη- πόσο μάλλον τώρα που πρέπει να μένω και μακριά, έχω γίνει γραφική: Κάθε μέρα πλακώνομαι με αγνώστους που πάνε να την κακολογήσουν. Θα με βοηθούσε πολύ μια «αυστηρή» Νάνα Μούσχουρη, μια συνέντευξή της στην οποία λέει ακριβώς αυτό που σκέφτεται, χωρίς να μασάει τα λόγια της, χωρίς να προσπαθεί να «αρέσει» σε κανέναν, ή να αποδείξει κάτι.

Για τον απλούστατο λόγο ότι η Νάνα Μούσχουρη δεν χρειάζεται να αποδείξει απολύτως τίποτα, σε κανένα τριχωτό πατριωτικό ζωάκι της Υδρογείου. Είναι μια ολόφωτη Ελληνίδα του κόσμου, που δεν έχασε ποτέ τις ρίζες της, δεν πρόδωσε τον τόπο της, δεν ξέχασε το ξεκίνημά της. Μια τραγουδίστρια-θρύλος, διεθνής πλέον θησαυρός, που όχι μόνο δεν «ξεμάκρυνε» ποτέ από την πατρίδα της, αλλά αντιθέτως, φρόντιζε να πλουτίζει τον εντός της κόσμο συχνά, ουσιαστικά «επέστρεφε», στην δική της ζωοποιό ουσία: την ελληνική μουσική και την ελληνική γλώσσα και το μέτρο της.

Έτσι λοιπόν, εγώ η παρορμητική, η «πλύνε-πρώτα-με-σαπούνι-το στόμα-σου-πριν-μου-μιλήσεις-για-την-Ελλάδα-παλιοκαρακάξα», θα είχα πολλά να κερδίσω από μια αυστηρή Νάνα Μούσχουρη. Επειδή θα ήξερα πως ό,τι κι αν έχει να πει, το λέει σταράτα και γνήσια, μέσα από μια έμπρακτη- και με τεράστια διάρκεια- αγάπη για την  χώρα, αλλά και τους συμπατριώτες της. Αυτό καθιστά οποιαδήποτε δήλωσή της υπεράνω κριτικής; Σαφώς και όχι.

Όταν λοιπόν πάρω στα χέρια μου και διαβάσω προσεκτικά,- ως το ελάχιστο που οφείλω σε μια τέτοια προσωπικότητα- τη μεταφρασμένη συνέντευξή της, είναι πιθανό να βρω σ΄αυτήν κάποια σημεία με τα οποία δεν συμφωνώ. Στην περίπτωση αυτή, θα στύψω το κεφάλι μου πώς να βρω για να τα αντικρούσω, αν μπορώ, φυσικά πραγματικά επιχειρήματα και όχι βρισιές και αίσχη του τύπου «η ελληνικής καταγωγής Νάνα Μούσχουρη».


Άκου «ελληνικής καταγωγής»! Το πιο προσβλητικό απ΄ όλα τα σιχαμένα που διάβασα εναντίον της μου φάνηκε αυτό. Πώς την έγραψαν, όχι για «ελληνίδα», αλλά με την ύπουλη διατύπωση «ελληνικής καταγωγής». Σαν να προσπαθούσε κάποιος να μπήξει τα ζηλιάρικα, σουβλερά του δόντια στην ψυχή της και να της ρουφήξει την ιθαγένεια, ή να της κατάσχει το διαβατήριο-όπως είχαν κάνει κάποτε, κάτι καλά παιδιά στην Μελίνα (είπαμε, αλλιώς μοναδική). Κι αυτό, γιατί; Επειδή η Μούσχουρη είπε κάτι που δεν τους άρεσε; Τι να είπε άραγε; Ξέρουν τόσοι πολλοί, τόσο καλά γερμανικά; Εντυπωσιάζομαι! Εδώ χιλιάδες Έλληνες δυσκολεύονται με τα ελληνικά τους-δεν θα μπορούσαν να καταλάβουν όλες τις λέξεις- πόσο μάλλον τα νοήματα –σε τρεις στίχους του Γκάτσου, ακόμα κι αν τους κοπάναγες μια στο δοξαπατρί με τα «Άπαντά του». 

Πού να κυκλοφόρησε αυτό το κείμενο ολόκληρο, στα ελληνικά; Μπορεί να με λυπηθεί κάποιος, τη δυστυχισμένη και να μου το στείλει; Μέχρι τότε, για τη συνέντευξη δεν έχω γνώμη. Αλλά έχω κάτι άλλο για την Νάνα Μούσχουρη: Ένα «συγγνώμη κυρία Νάνα». Κι ένα «σας αγαπάμε». 
Πόσοι; Αρκετοί.




Πηγή:

~

Συνελήφθη ο υπεύθυνος των MAX για μαϊμού βραχιόλια...ισορροπίας!

 
Συνελήφθη  από αστυνομικούς του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 59χρονος διευθύνων σύμβουλος των καταστημάτων MAX, που πωλούν αθλητικά είδη, παιγνίδια, σχολικά βιβλία κ.λπ. για παράβαση του Νόμου περί σημάτων.
Μετά από έγκληση εταιρείας, διενεργήθηκε έρευνα σε υποκαταστήματα των MAX σε περιοχές της Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.587 τεμάχια απομιμητικών βραχιολιών σιλικόνης, τα γνωστά βραχιόλια για την ισορροπία και την ευεξία,  με το εμπορικό σήμα της εγκαλούσας εταιρείας, τα οποία διέθεταν προς πώληση.
Η συνολική ζημία που προκλήθηκε στην εγκαλούσα εταιρεία από την κατοχή, διάθεση και πώληση των κατασχεθέντων προϊόντων ανέρχεται στο ποσό των 63.321 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.



Πηγή:

~