Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Aναστολή για έξι μήνες στις εξώσεις για οικίες ανέργων

 
Σε αναστολή, για έξι μήνες, στην εκτέλεση εξωστικών αποφάσεων για οικίες ανέργων, προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας, με νομοθετική ρύθμιση, η οποία αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή.
Σύμφωνα με το  Pheme η πρωτοβουλία ανήκει στον αρμόδιο υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος επεξεργάζεται τη σύνταξη της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου να υπάρξει ένα δίχτυ προστασίας, έστω και προσωρινό, για τους μακροχρόνια ανέργους.




~ Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Επίθεση στο σπίτι του Κάρολου Παπούλια


Στόχος αγνώστων έγινε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ το σπίτι του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, επί της οδού Ασκληπιού, στο Κολωνάκι. Ομάδα 30 ατόμων πέταξε ξύλα και πέτρες και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί προκάλεσαν ζημιές στο σπίτι του κ. Παπούλια καθώς και σε παρακείμενα αυτοκίνητα.

Οι αστυνομικές αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

 
 

~

Φρίκη με άγρια βασανιστήρια παιδιών


Τη στιγμή που χθες η διεθνής κοινότητα -για ακόμη μία μέρα- αναλωνόταν σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις στο υπερπολυτελές κτίριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με γνώμονα την παγκόσμια διαπλοκή και τα κατά τόπους γεωπολιτικά συμφέροντα, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κατήγγειλε ότι παιδιά ηλικίας μόλις 13 ετών συνεχίζουν να υποβάλλονται σε βασανιστήρια από τον στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας!
«Ο στρατός και αξιωματικοί των συριακών δυνάμεων ασφαλείας, την περασμένη χρονιά, συνέλαβαν

~

Πατέρας πούλησε την κόρη του για 2.000 ευρώ

Συγκλονιστική είναι η ιστορία που διέρρευσε στον τουρκικό Τύπο με την αγοραπωλησία ανήλικης στη γειτονική χώρα. Ένας 54χρονος πατέρας πούλησε πριν από έξι χρόνια την ανήλικη κόρη του σε συνομήλικό του, υπογράφοντας μαζί
του ιδιωτικό συμφωνητικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τουρκικής αστυνομίας, ο Οσμάν Γ. πούλησε το 2006 τη 12χρονη κόρη του έναντι 5.000 τούρκικων λιρών (2.172 ευρώ) στο συνομήλικό του Γιουσούφ Α., εργοδότη του γιου του. Ο 54χρονος αγοραστής, αφού «απέκτησε» το έφηβο κορίτσι, το

~

Η ΧΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

1. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Χίτλερ.
2. Εμπρός για νέο αιματοκύλισμα της Ευρώπης από το Δ΄οικονομικό Ράϊχ.
3. Η Ελλάδα να στηθεί στα εννιά μέτρα και πάλι.
4. Ο Τόπος εκτέλεσης της δεν είναι πια η Καισαριανή αλλά λίγο πιο κάτω, η Ελληνική Βουλή.
5. Όποιος ξεσηκώνεται θα .......
κατατροπώνεται και με τον νόμο.
ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΩΚΕΑΝΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΕΙ. ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΥΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΔΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ.




~

Αγωγή Εφραίμ στον Κώστα Βαξεβάνη, του ζητάει ένα εκατομμύριο ευρώ

Στα χέρια του Κώστα Βαξεβάνη έφτασε η αγωγή που κατέθεσε για την εκπομπή του Το Κουτί της Πανδώρας, ο ηγούμενος Εφραίμ, και όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο δημοσιογράφος μέσω twitter, το ποσό της αποζημίωσης που διεκδικεί ο Εφραίμ με την αγωγή του είναι 1 εκατομμύριο ευρώ.
Ο Κώστα Βαξεβάνης έγραψε χαρακτηριστικά:
«Ανακοίνωση: Ο πανάγιος Εφραίμ, μόλις έστειλε αγωγή με την οποία μου ζητά ένα εκατομμύριο ευρώ. Πώς λένε στις πίστες; Δικό σας...»!

Είχε προηγηθεί εξώδικο του ηγουμένου Εφραίμ, που ζητούσε να μην προβληθεί η εκπομπή Το Κουτί της Πανδώρας για το Βατοπέδι. Πάντως ο Κώστας Βαξεβάνης αντιμετώπισε την αγωγή με χιούμορ και έγραψε ύστερα από λίγο και πάλι στο twitter:
«Γράφω την δεύτερη εκπομπή για το Βατοπέδι.Μόλις τελειώσω,σας υπόσχομαι όλη την Ιερή Αγωγή του Εφραιμ εναντίον μου για να γελάσετε λίγο»



~

Νέο χτύπημα των Anonymous σε FBI και Σκότλαντ Γιαρντ

 
Το φως της δημοσιότητας είδε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ στελεχών του FBI και της Σκότλαντ Γιαρντ που αφορά τη δραστηριότητα των «χάκερς», μέσω «παρέμβασης» των Anonymoys.

Συγκεκριμένα, ανέβασαν τη συνομιλία που υπέκλεψαν στο YouTube, μαζί με ένα γραπτό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που είχε συντάξει ένας πράκτορας της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας η οποία οργάνωσε την τηλεδιάσκεψη στις 17 Ιανουαρίου..


«Η πληροφορία προοριζόταν αποκλειστικά για τα στελέχη των δυνάμεων της τάξης και την απέκτησαν παράνομα» ανέφερε το FBI σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.


Στο κείμενο, που συνοδεύει το βίντεο καλούνται οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι να συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν τις έρευνες σε βάρος οργανώσεων κυβερνοπειρατών όπως οι Anonymous, Lulzsec, Antisec και άλλες.


Το μήνυμα είχε σταλεί στις αστυνομίες της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας και της Ιρλανδίας, όμως στο βίντεο ακούγονται μόνο μέλη της Σκότλαντ Γιαρντ και του FBI.


Οι Anonymous ανέβασαν και ένα μήνυμα στο Twitter, που παραπέμπει στο YouTube και σημειώνει ότι το FBI «θα αναρωτιέται πώς είμαστε σε θέση να διαβάζουμε τα εσωτερικά μηνύματά του, εδώ και καιρό».



~

ΠΑΝΓΑΙΑ: Συμπαράσταση στους Άστεγους συνανθρώπους μας

Οι τραγικές συνθήκες μέσα στις οποίες ζούμε σήμερα είναι η αναγκαστική εξέλιξη ενός ξεπερασμένου κοινωνικού συστήματος το οποίο βασίζεται στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.


Το σύστημα αυτό είναι που παράγει τη σπανιότητα, τη φτώχεια, την "παρεκκλίνουσα συμπεριφορά" και τη συσσώρευση πλούτου από λίγους σε βάρος των υπολοίπων και του περιβάλλοντος. Ο κύριος στόχος του δεν είναι η ευημερία των ανθρώπων.

Η Πανγαία θέλοντας να βοηθήσει όσους έχουν πρόβλημα επιβίωσης σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή που έχει προκληθεί από τα προβλήματα και τις ανισότητες που δημιουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα, καλεί όλους τους φίλους και υποστηρικτές της, να προσφέρουν είδη ένδυσης, κουβέρτες και παπλώματα (sleeping bags,χοντρά μπουφάν, παπούτσια, κλπ), τα οποία θα συγκεντρωθούν στα γραφεία μας και θα δοθούν για τους άστεγους και άπορους στο Κ.Υ.Α.Δ.Α. (Κέντρο Υποστήριξης Αστέγων Δήμου Αθηναίων) και άλλους αρμόδιους οργανισμούς.


Επίσης καλούμε όλους τους φίλους μας και συνεργαζόμενες ομάδες και φορείς να αναλάβουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες, σε μια προσπάθεια να συμβάλλουμε όλοι ουσιαστικά μ’αυτή τη γνήσια πράξη αλληλεγύης.


Μπορείτε να φέρετε ότι έχετε να προσφέρετε πακεταρισμένα σε μικρές κούτες ή σακούλες για να μεταφερθούν ευκολότερα και να μείνουν καθαρά, στα γραφεία μας Δευτέρα και Τετάρτη 18.00 – 20.30 και Τρίτη και Πέμπτη ώρα 11.30 – 14.00.


Εάν δεν μπορείτε τις παραπάνω ημέρες και ώρες παρακαλούμε να επικοικωνήσετε με το τηλέφωνο 6945 972814 κα Αντωνία Πάππας.


Για τη μετάβαση από την παρούσα κοινωνία, η οποία είναι πολιτικά ανίκανη και παρωχημένη, στην πιο ανθρώπινη κοινωνία που προτείνει η Πανγαία και το Venus Project, θα απαιτηθεί ένα τεράστιο άλμα τόσο στη σκέψη όσο και στη δράση.

Η αλλαγή ξεκινάει στο μυαλό μας και η δύναμη μας βρίσκεται στην κατανόηση του οτι δεν είμαστε αντίπαλοι αλλά συνοδοιπόροι σε τούτο το ταξίδι της ζώης.

Ας δείξουμε εμπράκτως ότι αυτή η αλλαγή έχει ξεκινήσει.

 


Πηγή:

~

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Απέργης

 
Ο πετυχημένος ηθοποιός, πολιτικός
και συγγραφέας τα τελευταία χρόνιααντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του, αλλά δεν το έβαζε κάτω.
Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου ο Νίκος Απέργης, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 πρωταγωνίστησε σε δεκάδες πετυχημένες τηλεοπτικές παραγωγές όπως: "Ο Άγνωστος πόλεμος", "Γειτονιά", "Ιστορίες αγάπης", "Πανθέοι", "Λάμψη" κ.α Ενώ είχε βραβευτεί και ως συγγραφέας για το θεατρικό έργο του "Σφουγγαράδες".
Ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική και για πάνω από 20 χρόνια εκλεγόταν Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων ενώ υπήρξε και υποψήφιος Βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία. Αποχώρησε από την πολιτική ζωή μετά το θάνατο της συζύγου του, επίσης ηθοποιού Μαίρης Κυβέλου, καθώς όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε μετά το θάνατό της, της το είχε υποσχεθεί. Έζησαν μαζί πάνω από 24 ευτυχισμένα χρόνια και απέκτησαν έναν γιο, τον Αντώνη



~

Έκδοση μαθητικών δελτίων για τις αστικές συγκοινωνί​ες

Ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης των μαθητικών δελτίων αστικών συγκοινωνιών για τους μαθητές άνω των 18 ετών, που φοιτούν σε σχολεία δημόσιας εκπαίδευσης, τα οποία εδρεύουν στην Αττική.
Οπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων θα πρέπει να προσκομίσουν στον Οργανισμό αίτηση, στην οποία θα αναγράφεται ο αριθμός των μαθητικών δελτίων, που θα....

διατεθούν στους δικαιούχους μαθητές, το ΑΦΜ και η ΔΟΥ του σχολείου και να παραλάβουν τα μαθητικά δελτία έως τις 3 Φεβρουαρίου.
Ο διευθυντής κάθε σχολικής μονάδας είναι υπεύθυνος για το σφράγισμα και την παράδοση των δελτίων στους δικαιούχους οι οποίοι θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό του ενός ευρώ για κάθε δελτίο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στον ΟΑΣΑ Μετσόβου 15, Πεδίον Αρεως (8 π.μ.-2 μ.μ.).
Για πληροφορίες στο τηλεφωνικό κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και στα τηλέφωνα 210-8200932, 210-8200848 και 210-8200936.






~ Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Έγινε πολυεκατομμυριούχος...από grafiti.!!!


Ο νεαρός καλλιτέχνης David Choe δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα γινόταν...πολυεκατομυριούχος χάρη στα γκράφιτι που έκανε πριν 7 χρόνια στα γραφεία του Facebook στην Καλιφόρνια
 Γνωστός καλλιτέχνης γκράφιτι, ο David Choe κλήθηκε το 2005 να διακοσμήσει τα γραφεία του νεοσύστατου τότε Facebook, στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια.

Του πρότειναν να πληρωθεί είτε μερικές χιλιάδες δολάρια στο χέρι, είτε να λάβει το αντίστοιχο ποσό σε μετοχές...


Ο Choe αποφάσισε να πάρει τις μετοχές και τώρα, μετά από 7 χρόνια, ο γκραφιτάς θα γίνει σύντομα πλουσιότερος κατά 200 εκατομμύρια δολάρια, μετά την είσοδο του Facebook στο χρηματιστήριο...

 
 

~

ΠΡΟΣΟΧΗ μη την πατήσετε - Γέμισε η αγορά με κλεμμένα χαρτονομίσματα γεμάτα κόκκινη μπογιά!

 
Πως θα τα αναγνωρίσετε και τι πρέπει να κάνετε εάν πέσει στα χέρια σας ένα από τα εκατοντάδες χαρτονομίσματα των 20 ευρώ χρωματισμένα με κόκκινη μπογιά που έριξαν στην αγορά οι επιτήδειοι που προφανώς έκαναν την ληστεία της χρηματαποστολής.

Τα χαρτονομίσματα είναι προϊόν κλοπής από χρηματαποστολή και γέμισαν με χρώμα την ώρα που έσπασε το ειδικό κιβώτιο μεταφορά των χρημάτων με αποτέλεσμα να βάψουν με κόκκινη ανεξίτηλη μπογιά.



~

Η Χάγη δυστυχώς δικαίωσε την Γερμανία για το Δίστομο

Στις 11 ακριβώς το δικαστήριο της Χάγης ανακοίνωση την απόφασή  του για το θέμα των αποζημιώσεων στο μαρτυρικό Δίστομο από τη Γερμανία. 
Ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να δικάζεται μία χώρα για πολεμικές επανορθώσεις  σε μια άλλη χώρα. Η Ιταλία παρέβη τις υποχρεώσεις της όταν .....
καταδίκαζε την Γερμανία για τις εκτελέσεις στο Δίστομο. Δηλαδή δικαίωσε την Γερμανία η οποία είχε προσφύγει στο δικαστήριο..



~

To ΔΔΧ απέρριψε την προσφυγή Ιταλίας και Ελλάδος για γερμανικές αποζημιώσεις (Δίστομο)

 
Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με απόφαση του (12-3) την οποίαν ανέγνωσε προ ολίγου ο Πρόεδρος του, Δικαστής από την Ιαπωνία, απέρριψε την προσφυγή της Ιταλίας και της χώρας μας για τις πολεμικές αποζημιώσεις της περιόδου 1943-1945 για το Δίστομο.
Με την απόφαση του το ΔΔΧ έκρινε ότι η Ιταλία παραβίασε την Γερμανική κρατική ασυλία που προβλέπει  το Διεθνές Δίκαιο  και ζητά όπως η Ιταλία με Νόμο  ή αλλο κατάλληλο τρόπο ακυρώσει τόσο τις δικές της δικαστικές αποφάσεις κατά της Γερμανίας όσο και αυτές που αφορούν την χώρα μας για το Δίστομο.




~

Oι Anonymous "χτύπησαν" την ιστοσελίδα του υπ. Δικαιοσύνης

     "Επίθεση" από τους Anonymous δέχτηκε η ιστοσελίδα του υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς όποιος μπει στην ιστοσελίδα βλέπει ηχογραφημένο μήνυμά τους.
Η διεθνής διαδικτυακή οργάνωση αναφέρει πως αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι απαράδεκτο. "Η δημοκρατία γεννήθηκε εδώ και εσείς την σκοτώνετε", αναφέρει μεταξύ άλλων, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει κάνει πράξη τα εντελώς αντίθετα από αυτά, για τα οποία την...........
εξέλεξε ο λαός.
Αυτό είναι το πρώτο επίσημο χτύπημα της οργάνωσης στην Ελλάδα.
Το μήνυμα
To μήνυμα που έχει τίτλο "η Δικαιοσύνη έρχεται" αναφέρει τα εξής:
"Αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Ανεβήκατε στην εξουσία για να εκφράσετε τις επιθυμίες και του λαού σας και έχετε αποτύχει απαξιωτικά.
Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα της χώρας σας που είναι η δημοκρατία. Οι ίδιοι σας οι πολίτες σας μισούν εσείς τους κοιτάτε χωρίς να κάνετε τίποτα για να το αποτρέψετε. Μπήκατε στο ΔΝΤ, χωρίς την έγκριση του λαού σας. Βάλατε τη δικτατορία στους ώμους τους.
Η αστυνομία εκμεταλλεύεται τη δύναμή της και επιτίθεται σε διαδηλωτές στο όνομα της δικαιοσύνης.
Αγνοήσατε τις προειδοποιήσεις μας αλλά τώρα εμείς έχουμε τον έλεγχο.
"Είμαστε οι Ανώνυμοι.... Δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε... έπρεπε να μας περιμένετε".
Μάλιστα, οι Anonymous, αναφέρουν πως επόμενος στόχος του στην Ελλάδα είναι όλα τα ΜΜΕ καθώς όπως λένε έχουν ήδη σπάσει όλους τους κωδικούς τους!




~

Οικογένεια ανέργων στη Κρήτη, κέρδισε τη μάχη!

 
Πρόκειται για ζευγάρι ανέργων με δύο ανήλικα παιδιά, που πλέον μπορεί να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία…
Ένας άνεργος δανειολήπτης, με σύζυγο άνεργο και με δύο ανήλικα παιδιά δικαιώθηκε από το Ειρηνοδικείο Πύργου Ηρακλείου Κρήτης. Το δικαστήριο έκρινε ότι, ο δανειολήπτης βρίσκεται σε συνεχή αδυναμία πληρωμής των οφειλών του, λόγω της αποδεδειγμένης ανεργίας, αλλά και της έλλειψης περιουσιακών στοιχείων, ικανών να ικανοποιήσουν τους πιστωτές του.
Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποφασιστεί να «κουρέψει» κατά 79.600€ το χρέος των 94.014,25€ !
Ο δανειολήπτης θα πρέπει να καταβάλει μηνιαίες δόσεις των 300€ για 4 χρόνια, για να αποπληρώσει το υπόλοιπο των 14.400€ σε 48 μήνες.
Καμιά φορά και η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή…




~

Σαν Σήμερα - 3 Φεβρουαρίου

Γιορτάζουν: Σταμάτης, Σταματία, Συμεών.

Γεγονότα


1377
: Περισσότερα από 2000 άτομα σκοτώνονται στην Τσεζένα από τις δυνάμεις του Πάπα, στο πλαίσιο της διαμάχης του Παπικού Κράτους και των πόλεων - κρατών της Βορείου Ιταλίας

1488: Ο πορτογάλος θαλασσοπόρος Μπαρτολομέου Ντιάζ πατά το πόδι του στο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας στη Νότιο Αφρική και γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος που ταξίδεψε τόσο μακριά προς το νότιο ημισφαίριο.

1815
: Ανοίγει το πρώτο επαγγελματικό τυροκομείο στην Ελβετία.

1828
: Εκδίδεται ο πρώτος νόμος περί ναυτιλίας από τον Ιωάννη Καποδίστρια.

1836
: Εξέγερση κατά των Βαυαροκρατίας στην Ακαρνανία με ποικίλα αιτήματα, από τη σύγκληση Εθνικής Συνελεύσεως έως τη σωτηρία της Ορθοδοξίας. Την προκάλεσαν το Ρωσικό και το Γαλλικό Κόμμα, που ήταν εκτός εξουσίας.

1849
: Ο Βασιλεύς Όθων απονέμει τον Χρυσό Σταυρό στον Διονύσιο Σολωμό.

1862
: Ο 15χρονος Τόμας Έντισον εκδίδει για πρώτη φορά εφημερίδα που τυπώνεται και πωλείται μέσα σε τρένο. Ο τίτλος της «Grand Trunk Herald», είναι μονοσέλιδη και περιέχει τοπικές ειδήσεις και διαφημίσεις.
1908: Ο Γιώργος Καλαφάτης ιδρύει τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Αθηνών (ΠΟΑ), μετέπειτα Παναθηναϊκό.

1931
: 258 άνθρωποι σκοτώνονται από σεισμό, που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στη Νέα Ζηλανδία.
1959: Τρεις από τους πρωτοπόρους του ροκ εν ρολ, ο Μπάντι Χόλι, ο Ρίτσι Βάλενς και ο Τζάιλς Μπιγκ Μπόπερ Ρίτσαρντσον, σκοτώνονται σε αεροπορικό δυστύχημα, στην Αϊόβα των ΗΠΑ. Το συμβάν αυτό έμεινε στην ιστορία ως Η μέρα που πέθανε η μουσική.

1966
: Προσσεληνώνεται το μη επανδρωμένο σοβιετικό διαστημόπλοιο «Λούνα 9». Είναι η πρώτη ομαλή προσεδάφιση στη Σελήνη, που άνοιξε τον δρόμο για τις επανδρωμένες πτήσεις των Αμερικανών.
1991: Το ιστορικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας διασπάται σε Δημοκρατικό Κόμμα της Αριστεράς και Κόμμα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης.

Γεννήσεις



1809
: Φέλιξ Μέντελσον - Μπαρτόλντι, γερμανός συνθέτης. (Θαν. 4/11/1847)

1887: Χουάν Νεγρίν, ισπανός γιατρός και πολιτικός, ο τελευταίος δημοκρατικός πρωθυπουργός της Ισπανίας πριν από την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του Φράνκο. (Θαν. 12/11/1956)

1939
: Μάικλ Τσιμίνο, αμερικανός σκηνοθέτης του κινηματογράφου. («Ο ελαφοκυνηγός»).


1947
: Πολ Όστερ, αμερικανός συγγραφέας και σκηνοθέτης. (Τριλογία της Νέας Υόρκης)

1954
: Μαλβίνα Κάραλη, δημοσιογράφος, συγγραφέας και σεναριογράφος. (Θαν. 7/6/2002)

Θάνατοι
1468: Γιοχάνες Γκούτενμπεργκ, γνωστός στην Ελλάδα ως Ιωάννης Γουτεμβέργιος, γερμανός εφευρέτης της τυπογραφίας. (Γεν. 1398)
1924: Τόμας Γούντροου Γουίλσον, 28ος πρόεδρος των ΗΠΑ. (1913-1921). (Γεν. 28/12/1856)
1959: Μπάντι Χόλι, αμερικανός πιονιέρος του rock 'n' roll. (σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα) (Γεν. 7/9/1936)

1959: Ρίτσι Βάλενς, αμερικανός πιονιέρος του rock 'n' roll. («La Bamba») (Γεν. 13/5/1941)

1959: Τζάιλς «Μπιγκ Μπόπερ» Ρίτσαρντσον, αμερικανός ρόκερ. (σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα) (Γεν. 24/10/1930)

1989: Τζον Κασσαβέτης, ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης και ηθοποιός. (Γεν. 9/12/1929)


2004
: Ζήσιμος Λορεντζάτος, ποιητής και δοκιμιογράφος. (Γεν. 1915)


~

Η αγροτιά μπορεί να σώσει την Ελλάδα!

  • Απαράδεκτες οι φήμες που κυκλοφορούν ότι η ελληνική αγροτική παραγωγή δεν επαρκεί
Τέλος στην φημολογία ότι οι Έλληνες αγρότες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού έβαλε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες της φήμες που κυκλοφορούν κάποιοι κύκλοι ότι η ελληνική αγροτική παραγωγή δεν επαρκεί για να θρέψει τον ελληνικό λαό.

Ο αγροτικός κλάδος, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, είναι ιδιαίτερα δυναμικός και μπορεί να τρέξει ακόμα πιο γοργά εάν υιοθετηθεί και εφαρμοστεί μια σωστή αγροτική πολιτική, που θα κοιτάει μπροστά και δεν θα γυρνάει συνέχεια σε λάθη του παρελθόντος. Στο πλαίσιο αυτό διευκρίνισε, “δεν αποτελεί πολιτική το καλάθι της περιφέρειας, ούτε και ο θεσμός των δημοπρατηρίων”, αφού όπως τόνισε αποτελούν πεπαλαιωμένες πρακτικές.

Βάσει μελέτης το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας μας σε μια σειρά βασικών αγροτικών προϊόντων φυτικής και ζωϊκής παραγωγής διαμορφωνόταν κατά μέσο όρο στο 94% το 2010. Στη φυτική παραγωγή, όπως προκύπτει η αυτάρκεια είναι 99% κατά μέσο όρο και διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων.

Μία τέτοια περίπτωση είναι τα δημητριακά όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82% περίπου, ενώ το μικρότερο ποσοστό εντοπίζεται στο μαλακό στάρι (32%) και το υψηλότερο στο ρύζι (171%).

Εκεί που η ελληνική αγροτική παραγωγή παρουσιάζει την μεγαλύτερη αυτάρκεια είναι στα εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια (167%) ενώ στα λεμόνια η αυτάρκεια περιορίζεται στο 67% η οποία καλύπτεται με εισαγωγές κυρίως από την Τουρκία και χώρες του νοτίου ημισφαιρίου.

Στα φρούτα η αυτάρκεια παραμένει υψηλή (128%), ενώ χαμηλή διαπιστώνεται στον κλάδο των οσπρίων (39%). Στη ζωϊκή παραγωγή το ποσοστό αυτάρκειας της ελληνικής αγροτικής παραγωγής ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 73%.

Στο κρέας καταγράφεται αυτάρκεια 56%, με το μικρότερο ποσοστό στο βόειο κρέας (30%) και το υψηλότερο στο αιγοπρόβειο (94%).

Στην κατηγορία των γαλακτοκομικών-τυροκομικών προϊόντων ο μέσος όρος κυμαίνεται στο 80% με την παραγωγή της φέτας να υπερβαίνει την εγχώρια κατανάλωση (αυτάρκεια 147%).

Στο μέλι και στα αυγά, καταγράφεται ποσοστό αυτάρκειας 92% και 91% αντίστοιχα. Σε τελική ανάλυση όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ “ακόμα και αν πάμε στη δραχμή οι Έλληνες δε θα πεινάσουμε“.



~ Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Έκθεση μαθητή 6ης δημοτικού σχετικά με τον όρο «Δημοκρατία»

Σκέφτομαι και γράφω: «Η δημοκρατία στην Ελλάδα σήμερα». Του μαθητή της 6ης Δημοτικού Πέτρου Σαλ…….

Η δημοκρατία γεννήθηκε πρώτη φορά πριν από χιλιάδες χρόνια στην Ελλάδα και μετά απλώθηκε σ’ όλο τον κόσμο πολύ γρήγορα, παρόλο που δεν υπήρχε Ιντερνετ. Η δημοκρατία είναι το πιο σπουδαίο

~

Αίγυπτος: 73 νεκροί σε αγώνα ποδοσφαίρου

Εβδομήντα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 1.000 τραυματίστηκαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά το τέλος ενός ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ δύο αιγυπτιακών ομάδων στην πόλη Πορτ Σαΐντ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν νοσοκομειακές πηγές και ένας αξιωματούχος του αιγυπτιακού υπουργείου Υγείας.
Επεισόδια ξέσπασαν νωρίτερα σήμερα μεταξύ των οπαδών των ομάδων αλ Μάσρι και αλ Άχλι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 73 άνθρωποι και να τραυματιστούν εκατοντάδες, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο
επικαλούμενο τα νοσοκομεία του Πορτ Σαΐντ. 
«Πρόκειται για ένα ατυχές και εξαιρετικά θλιβερό γεγονός. Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Αιγύπτου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Χέσαμ Σέιχα στην κρατική τηλεόραση.  
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, μόλις έληξε ο αγώνας οπαδοί της αλ Μάσλι εισέβαλαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν με πέτρες, μπουκάλια και φωτοβολίδες στους οπαδούς της αλ Άχλι.  
«Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι πόλεμος. Άνθρωποι πεθαίνουν μπροστά μας. Δεν γίνεται καμία κίνηση, δεν υπάρχει ασφάλεια ούτε ασθενοφόρα», κατήγγειλε από την πλευρά του ένας παίκτης της αλ Άχλι, ο Μοχάμεντ Άμπο Τρέικα, στο τηλεοπτικό
δίκτυο της ομάδας του. 
Εξάλλου ένας άλλος αγώνας που θα πραγματοπούνταν σήμερα στο Κάιρο ανεβλήθη μόλις έγινε γνωστή η είδηση για τα επεισόδια στο Πορτ Σαΐντ και οι οπαδοί έβαλαν φωτιά σε κάποια σημεία του γηπέδου, όπως μετέδωσε η τηλεόραση.  
Στο μεταξύ το αιγυπτιακό κοινοβούλιο αναμένεται να πραγματοποιήσει την Πέμπτη μία έκτακτη συνεδρίαση για τη βία στο ποδόσφαιρο, ενώ η εισαγγελία διέταξε έρευνα για την εισβολή στο γήπεδο και τα επεισόδια που ακολούθησαν, όπως
δήλωσαν δικαστικές πηγές.   
Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κατηγόρησαν τους οπαδούς του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ για τα σημερινά αιματηρά επεισόδια. 
«Τα γεγονότα στο Πορτ Σαΐντ ήταν σχεδιασμένα και είναι ένα μήνυμα από τους οπαδούς του παλαιού καθεστώτος", δήλωσε ο βουλευτής Έσαμ αλ Έριαν σε ανακοίνωσή του που ανέβηκε στον ιστότοπο του Κόμματος της Ελευθερίας και τη Δικαιοσύνης,
πολιτική κίνηση των Αδελφών Μουσουλμάνων.  
Από τη μεριά του ο στρατάρχης Μοχάμεντ Χουσέιν Ταντάουι, επικεφαλής του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που κυβερνά την Αίγυπτο, διέταξε να σταλούν στο Πορτ Σαΐντ δύο ελικόπτερα για να μεταφέρουν τους ποδοσφαιριστές και τους οπαδούς της αλ Άχλι, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές. 
Τα ελικόπτερα θα μεταφέρουν τους τραυματίες σε στρατιωτικά νοσοκομεία, πρόσθεσε η πηγή.  
Ο Αλμπάντρι Φαργάλι, μέλος του κοινοβουλίου από το Πορτ Σαΐντ, κατηγόρησε τους αξιωματούχους και τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας ότι επέτρεψαν να συμβεί αυτό το τραγικό συμβάν λέγοντας ότι έχουν ακόμη δεσμούς με το καθεστώς του
Μουμπάρακ.
«Οι δυνάμεις ασφαλείας το έκαναν αυτό ή επέτρεψαν να συμβεί. Οι άνδρες του Μουμπάρακ εξακολουθούν να είναι στην εξουσία. Ο ηγέτης του καθεστώτος έχει πέσει, όμως οι άνδρες του εξακολουθούν να βρίσκονται στη θέση τους» κατήγγειλε στην κρατική τηλεόραση ο Φαργάλι.
Κάποιοι άνδρες της αστυνομίας είναι μεταξύ των νεκρών, όπως δήλωσε μία ιατρική πηγή και αυτόπτες μάρτυρες.  
Τα νοσοκομεία στην ευρύτερη περιοχή του Σουέζ έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και δεκάδες ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο Πορτ Σαΐντ από την Ισμαϊλίγια και το Σουέζ, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος από την υπηρεσία παροχής
πρώτων βοηθειών της περιοχής. 




~

14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Οι πρώτες εικόνες,

14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Οι πρώτες εικόνες

Γιάννης Ζουμπουλάκης

Σημαντικά ντοκιμαντέρ σκηνοθετών όπως οι Βέρνερ Χέρτζογκ, Τζαφάρ Παναχί και Πατρίσιο Γκουσμάν θα προβληθούν από τις από τις 9 έως τις 18 Μαρτίου,

Με μια υποψηφιότητα για τα προσεχή Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, αποκαλυπτικές μαρτυρίες και ένα θέμα που κυριαρχεί ακόμη στην επικαιρότητα των αμερικανικών ΜΜΕ, το ντοκιμαντέρ «Paradise Lost 3: Purgatory» των Τζο Μπέρλιντζερ και Μπρους Σινόφσκι, ολοκληρώνει την τριλογία που ξεκίνησε το 1996 με το «Paradise Lost: The Child Murders at Robin Hood Hill» και συνεχίστηκε το 2000 με το «Paradise Lost: Revelations».

Το φιλμ ρίχνει φως στους αποτρόπαιους φόνους τριών παιδιών στο Ουέστ Μέμφις του Aρκάνσας σε μια υπόθεση, που έγινε γνωστή ως «West Memphis Three» και πήρε τεράστιες διαστάσεις στα ΜΜΕ, κυρίως εξαιτίας του πρώτου ντοκιμαντέρ των δημιουργών: αποτέλεσμα ήταν η επανεξέταση του θέματος, με νέα στοιχεία (βασισμένα σε DNA). Σχεδόν 16 χρόνια αργότερα, η εμμονή για την φανέρωση της αλήθειας και η ακτιβιστική διάθεση των σκηνοθετών, καταγράφθηκε στο «Paradise Lost 3: Purgatory» με ένα απροσδόκητο (για τα δεδομένα του δικαστικού συστήματος) φινάλε: Οι τρεις νεαροί που είχαν κατηγορηθεί για τις δολοφονίες αποφυλακίστηκαν στο τέλος του 2011 λόγω έλλειψης στοιχείων και ζουν ελεύθεροι.

Το «Paradise Lost 3: Purgatory» δεν είναι το μόνο ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στο αμερικανικό δικαστικό σύστημα καθώς ακόμα μια υπόθεση δολοφονίας που συγκλόνισε τις ΗΠΑ, βρίσκεται στην καρδιά του «Into the Abyss: A Tale of Death, a Tale of Life» που σκηνοθέτησε ο διακεκριμένος γερμανός σκηνοθέτης Βέρνερ Χέρτσογκ. Ο φακός του παρακολουθεί την ιστορία του 28χρονου Μάικλ Πέρι που καταδικάστηκε σε θανατική ποινή και του συνεργού του Τζέισον Μπερκέτ που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Σε αυτή την περίπτωση όμως, ο Χέρτζογκ δεν αμφισβητεί την ενοχή των κατηγορούμενων. Επικεντρώνεται στον αντίκτυπο της υπόθεσης στα συγγενικά πρόσωπα τόσο των δολοφονημένων, όσο και των καταδικασθέντων.

Ορμώμενος από το προσωπικό ενδιαφέρον του για την αστρονομία, ο χιλιανός σκηνοθέτης Πατρίσιο Γκουσμάν με το «Nostalgia for the light» υπέγραψε ένα ασυνήθιστο πολιτικό σχόλιο για την καταπιεσμένη υπό το καθεστώς Πινοσέτ, Χιλή. Αστρονόμοι, αρχαιολόγοι, αλλά και συγγενείς των «εξαφανισμένων» θυμάτων της δικτατορίας, εξερευνούν το παρελθόν, ο καθένας από τη δική του σκοπιά και με φόντο την έρημο της Ατακάμα,

Τέσσερις αντίποδες της Γης (Αργεντινή - Κίνα, Χιλή - Ρωσία, ΗΠΑ - Αφρική, Ισπανία -Νέα Ζηλανδία) καθηλώνουν το θεατή με όλες τις «ηχηρές» αντιθέσεις και ομοιότητές τους στο «Vivan Las Antipodas!» του πολυβραβευμένου δημιουργού Βίκτορ Κοσακόφσκι και τέλος ένα εκ των έσω μανιφέστο ενάντια στο απολυταρχικό ιρανικό καθεστώς, έτσι όπως το βιώνει για ένα 24ωρο από την καθημερινότητά του ο Τζαφάρ Παναχί, διακηρύσσει η ταινία This is not a film: εν αναμονή της ετυμηγορίας για την έφεσή του, εγκλωβισμένος σε κατ' οίκον περιορισμό, ο Παναχί γίνεται πρωταγωνιστής μπροστά στην κάμερα του ομότεχνού του Μοχτάμπα Μιρταχμάσμπ αλλά και συν-σκηνοθέτης, μέσω του iPhone του, σε μια θαρραλέα πράξη διαμαρτυρίας, αφιερωμένη στους ιρανούς κινηματογραφιστές.

Να σημειωθεί ότι οι ταινίες χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007-2013.




~

Πολλοί νομίζουν -..."έκοψαν το ρευμα σε 360 σπίτια με -10 στις Σέρρες"

 Γράφει ο Γιώργος Σαρρής


   Πολλοί νομίζουν οτι μνημόνιο πάει να πει τσακωμός στην τηλεόραση. Αλλοι πάλι ότι σημαινει απεργίες, διαδηλώσεις και χαλασμός από κάποιους που βρήκαν την ευκαιρία να βγούν στην επιφάνεια. Κάποιοι της άλλης πλευράς ότι είναι ευκαιρία για τους επιχειρηματίες να πετύχουν χαμηλά μεροκάματα ή ώρα για ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση και ξεσκέπασμα του αναθεωρητισμού ή του ρεβιζιονισμού.
Υπάρχουν όμως πολλοί που έχουν καταλάβει κι άλλοι που......
άρχισαν να καταλαβαίνουν σιγά-σιγά.
Γιατι μνημόνιο σημαίνει να σε διώχνουν απ΄'το εργοστάσιο και να μη μπορείς να πεις λέξη, να μένεις μηνες χωρίς δουλειά και να τρέχεις με το κεφάλι κατεβασμένο στο συσσίτιο για να πάρεις πρωινό για τα παιδιά σου φιλώντας το χέρι του παπά της ενορίας, παρότι ποτέ σου δεν πήγαινες στην εκκλησία και δε γούσταρες το παπαδαριό. Σημαίνει να μην έχεις ουτε για τα βασικά και να αναγκάζεσαι να μην πληρώνεις ακόμη και το εισιτήριο στο λεωφορείο, ακόμη και το ρευμα που στο φορτώσανε και με παράνομο χαράτσι που δε σου πέρναγε από το μυαλό όταν τους ψήφιζες. Και να λες δεν μπορεί, άνθρωποι είναι κι αυτοί, δεν θα το κόψουνε χειμωνιάτικα. Και να πέφτει η μεγάλη παγωνιά, να σπανε τα θερμόμετρα και να δείχνει -10, να είσαι στο Νομό Σερρων και ξαφνικά το μεσημέρι να πατάς το κουμπί και να μην αναβει το φώς γιατί στο κόψανε τελικά τα καθάρματα.
Και να μαθαίνεις πως το κόψανε σε 360 σπίτια γύρω...
Πως δεν 'ηταν άνθρωποι τελικά. Γιατί μνημόνιο σημαίνει πως έφτασε η ωρα να το δείς και να το νοιώσεις, πως αυτοί που ψήφιζες δεν ήταν ανθρωποι, πως ούτε εσύ ήσουνα ανθρωπος, αριθμός ήσουνα μόνο.
Μνημόνιο σημαίνει να μην είναι πια άνθρωποι. Να μην υπάρχουν άνθρωποι κι ανθρώπινα. Μόνο μέτρα, ύφεση, έσοδα, υστέρηση, ΑΕΠ, ελλειμμα, χρέος, λογαριασμοί, σύνοδοι κορυφής, αηδιαστικά χαμόγελα του πουστη του Σαρκοζύ με τα άλλα καθάρματα με τα κουστούμια και τα συνολάκια και εκατομμύρια αναλύσεις ειδικών και εσύ στη γωνία ή ...στο πουθενά,το ντεπόζιτο άδειο χωρίς πετρέλαιο...και το ρεύμα κομμένο.




~

Στη φυλακή ο παιδεραστής δικαστής, που κυκλοφορούσε ελεύθερος και δίκαζε!!

Οι αρμόδιες αρχές δεν φρόντισαν να κινήσουν
τη διαδικασία της διαθεσιμότητας και έτσι
εξακολουθούσε να δικάζει!!!

Στη φυλακή οδηγήθηκε για αποπλάνηση... του ανήλικου παιδιού του δικαστής, ο οποίος μέχρι χθες κυκλοφορούσε ελεύθερος και ανέβαινε στην έδρα για ν’ απονείμει Δικαιοσύνη. 

Ξεπερνώντας και την πιο διεστραμμένη φαντασία ο δικαστής που υπηρετούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στα διοικητικά δικαστήρια, υποχρέωνε το πεντάχρονο τότε παιδί του να βιώνει έναν εφιάλτη, σημαδεύοντας για πάντα την ψυχή του.
Με την απειλή ότι …δεν θα του πάρει παγωτό, εξανάγκαζε το παιδί να δέχεται και να υπακούει στις πιο νοσηρές του διαθέσεις. Πάγωσαν οι παράγοντες του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ακούγοντας τις περιγραφές που είχαν δυστυχώς πρωταγωνιστή έναν άνθρωπο που κατά τα άλλα είχε δώσει όρκο να υπηρετεί το νόμο και το Δίκαιο. Ποινή κάθειρξης 6 ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 3 χρόνια ήταν η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης που έδειχνε πλέον το δρόμο της φυλακής στο δικαστή ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών αλλά η έφεσή του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα. Έτσι, από τις αρχές Απριλίου του 2011 που είχε εκδοθεί η πρωτόδικη απόφαση, ο δικαστής παρέμενε ελεύθερος. Και όχι μόνο αυτό.
Συνέχιζε ν’ ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτήματα. Οι αρμόδιες αρχές δεν φρόντισαν να κινήσουν τη διαδικασία της διαθεσιμότητας και έτσι εξακολουθούσε να δικάζει... 
μέχρι να καταστεί οριστική η απόφαση για την αποπλάνηση. Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό προσδιορίστηκε σε χρόνο-ρεκόρ, έπειτα από λίγους μήνες. Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο στενοί συγγενείς του κατηγορουμένου, στην κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, άρχισαν να …ξεχνούν προσπαθώντας να πάρουν πίσω τις συγκλονιστικές περιγραφές της κακοποίησης που είχε υποστεί το παιδί.

Η ακροαματική διαδικασία ήταν πολύωρη και τα στοιχεία που είχε το δικαστήριο δεν άφηναν ούτε ίχνος αμφιβολίας για τη φρίκη που είχε βιώσει το παιδί. Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί, ο κατηγορούμενος δεν δίσταζε να υποχρεώνει το παιδί όταν το φιλοξενούσε σπίτι του καθώς ήταν διαζευγμένος «να του κάνει, μεταξύ άλλων αρρωστημένων πράξεων, στοματικό έρωτα» λέγοντας του πώς αν δεν το έκανε «δεν θα του έπαιρνε το απόγευμα παγωτό».




~ Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Δικαστής ασελγούσε στον 5χρονο γιο του

Στην φυλακή οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης δικαστής, με την κατηγορία της αποπλάνησης σε βάρος του ανήλικου παιδιού του.
Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο δικαστή και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για την αποπλάνηση του μόλις 5 ετών γιου του.
Με την απόφασή του το Δευτεροβάθμιο δικαστήριο μείωσε ουσιαστικά την ποινή που του είχε επιβάλει το πρωτόδικο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων) στον δικαστή κατά 7 έτη.
Προβληματισμό έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δικαστής, μετά την πρώτη πρωτοβάθμια καταδίκη του σε 13 χρόνια κάθειρξη - για την έκτιση της οποίας το δικαστήριο είχε δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση - δεν είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς καμία αρμόδια αρχή δεν κίνησε την σχετική διαδικασία μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης για την σοβαρότατη κατηγορία για την αποπλάνηση, με αποτέλεσμα να υπηρετεί στο δικαστικό Σώμα κανονικά και να δικάζει.
Η υπόθεση εκδικάστηκε και κρίθηκε με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τον περασμένο Απρίλιο και μέσα σε λίγους μήνες προσδιορίστηκε η δευτεροβάθμια δίκη, γεγονός που έχει σχολιαστεί σε νομικούς κύκλους.




~

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Η επίσκεψη των ασθενών γίνεται μετά από ραντεβού,
που μπορεί κάποιος να κλείσει στο τηλέφωνο
2109631950
, τις πρωινές ώρες 10:00 με 13:00
από Δευτέρα έως και Σάββατο.
Προς όλες τις συλλογικότητες, τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, τα κοινωνικά κινήματα, αλλά και προς όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και τους υγειονομικούς που αντιλαμβάνονται την αξία της αλληλεγγύης, ειδικά μέσα στην ζοφερή περίοδο της οικονομικής κρίσης με τη διευρυνόμενη φτώχεια, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ), ξεκίνησε με την ουσιαστική βοήθεια του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης την  λειτουργία του στις 15-12-11 σε χώρο που διέθεσε ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης  στην πρώην αμερικάνικη βάση. Λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Σάββατο παρέχοντας ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη εντελώς δωρεάν σε ανασφάλιστους-ες, συμπολίτες μας με τακτικό ιατρείο παθολογικό, καρδιολογικό, παιδιατρικό, ορθοπεδικό,ωτορινολαρυγγολογικό, πνευμονολογικό, ουρολογικό, οδοντιατρικό, και κυτταρολογικό ( pap test )
Το ΜΚΙΕ διαθέτει επίσης ομάδα ψυχολόγων η οποία παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε όποιον συμπολίτη μας την έχει ανάγκη, καθώς και ομάδα ρεφλεξολόγων και οπτομετρητή
Στον χώρο του ιατρείου λειτουργεί και κοινωνικό φαρμακείο ( με εθελοντές φαρμακοποιούς ), το οποίο συνεχώς δέχεται τις δωρεές με φάρμακα και άλλου είδους φαρμακευτικά υλικά που είναι απαραίτητα για την λειτουργία του ιατρείου μας. Ήδη μέσα σε λίγες εβδομάδες... 
το ιατρείο έχει δεχτεί μερικές δεκάδες ασθενών που είναι ανασφάλιστοι- άποροι και οι οποίοι παραπέμπονται σε εμάς από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων Ελληνικού- Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Αλίμου και Αγίου Δημητρίου ή από οργανώσεις ή από μεμονωμένα άτομα που γνωρίζουν κάποιους συνανθρώπους μας που στερούνται των βασικών ιατρικών αναγκών.
Η επίσκεψη των ασθενών γίνεται μετά από ραντεβού που μπορεί κάποιος να κλείσει στο τηλέφωνο 2109631950, τις πρωινές ώρες 10:00 με 13:00 από Δευτέρα έως και Σάββατο.
Σκοπός του Κοινωνικού Ιατρείου και των πολιτών που το εμπνεύστηκε τον Σεπτέμβριο του 2011-- μετά από την έκκληση- προτροπή του Μίκη Θεοδωράκη να μη στερηθεί κανείς τον γιατρό και το φάρμακο-- και που θα το λειτουργεί εντελώς εθελοντικά με συνέπεια και σταθερότητα, είναι η παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας υγείας σε ανασφάλιστους-ες πολίτες, οι οποίοι-εςλόγω της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας αλλά και της μείωσης των μισθών και συντάξεων δεν έχουν να πληρώσουν το σύνολο του κόστους της θεραπείας ή των εξετάσεών τους.
Για τον εξοπλισμό του ιατρείου και οδοντιατρείου είναι απαραίτητη η δωρεά των αναλώσιμων υλικών και των απαραίτητων φαρμάκων που θα χορηγούνται δωρεάν στους ασθενείς. Επίσης, φάρμακα που πλέον δεν τα χρειάζεστε, μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα αν μας τα παραδώσετε, πριν λήξουν.
Ζητάμε ακόμα την ηθική ενίσχυση και ακόμα περισσότερο την συμμετοχή σας στον αγώνα για την εγκαθίδρυση, ανάπτυξη και ολοκλήρωση ενός πραγματικά δημόσιου, καθολικού, ποιοτικού και φιλικού για τους ανθρώπους Συστήματος Υγείας, χωρίς καμιάς μορφής κοινωνικό αποκλεισμό και πληρωμές από την τσέπη των ασθενών.
Τέλος, καλούμε όλους τους υγειονομικούς που κατανοούν την αναγκαιότητα αυτής της προσπάθειας να στελεχώσουν το ιατρείο στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, ή να συνεργαστούν ως εξωτερικοί συνεργάτες, εξετάζοντας χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση τους ασθενείς που θα παραπέμπονται κατόπιν συνεννόησης από το κοινωνικό ιατρείο.



~

Μουσείο Κινηματογράφου στη μνήμη του Αγγελόπουλου προτείνει ο ΟΛΠ

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος είχε προτείνει τη δημιουργία Μουσείου Κινηματογράφου.
Στους χώρους της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά

Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος είχε προτείνει τη δημιουργία Μουσείου Κινηματογράφου.
Τη θλίψη του για την απώλεια του Θ.Αγγελόπουλου εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. Το ΔΣ του ΟΛΠ προτείνει τη δημιουργία μουσείου Κινηματογράφου στους χώρους της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά.
Ο Θ.Αγγελόπουλος γύριζε επί έναν χρόνο την ταινία του Η άλλη θάλασσα στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ, με την ενεργή συμπαράσταση διοίκησης και εργαζομένων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, το οποίο δια του Προέδρου του εξέφρασε τα συλλυπητήρια του Οργανισμού προς την οικογένεια του, αποφάσισε:
● Εφόσον αποφασισθεί η συνέχιση της παραγωγής της ταινίας, να συνεχίσει την παραχώρηση χώρων, πόρων και μέσων μέχρι την ολοκλήρωση της.
● Να προωθήσει την ιδέα του Θόδωρου Αγγελόπουλου για τη δημιουργία Μουσείου Κινηματογράφου εντός των χώρων της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά, δεδομένου ότι στον ευρύτερο Πειραιά έχουν γυριστεί σημαντικότατες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
● Στο υπό δημιουργία πάρκο στο Καστράκι, το οποίο θα αποτελεί τμήμα της Πολιτιστικής Ακτής, κύριο χώρο εντός του οποίου ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γύριζε την τελευταία του ταινία, να δοθεί το όνομα του, ως ελάχιστο δείγμα τιμής σε έναν πολίτη που με το έργο του τίμησε την Ελλάδα.




~

Ο Καμίνης έκανε μήνυση σε άστεγους!

Ένταση προκλήθηκε στο καφενείο πίσω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, όταν περίπου 40 άτομα έσπασαν την πόρτα του καφενείου και κατέλαβαν τον χώρο ζητώντας να χρησιμοποιηθεί ως κατάλυμα για τους άστεγους. Μετά την επέμβαση της αστυνομίας 15 άτομα προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, στο σημείο πήγαν εκπρόσωποι του Δήμου, που προσπάθησαν να διαπραγματευτούν με τους καταληψίες, οι οποίοι, όμως, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου υπέβαλαν μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
Μετά τη μήνυση, μετέβη στο σημείο διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία έχει παραταχθεί μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο και εμποδίζει την είσοδο και την έξοδο ατόμων.




~

Συνελήφθη για χρέη 84 εκατ. ευρώ ο πρόεδρος του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος!


Χειροπέδες για τον άλοτε ισχυρό άνδρα του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος, Αλέξανδρο...

Ζάχαρη, ο οποίος κατηγορείται για χρέη συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ προς το δημόσιο! Νομικοί κύκλοι, εξομολογούνται στο planet-greece ό,τι είναι εξαιρετικά πιθανό ο εισαγγελέας να διατάξει την προφυλάκισή του, δεδομένου ότι κατηγορείται συν τοις άλλοις για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.


Σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία, ο 45χρονος συνελήφθη στην Αγία Παρασκευή, για μη απόδοση παρακρατηθέντα φόρου κερδών, ποσοστού επί των ακαθάριστων εισπράξεων αμοιβαίου στοιχήματος και χρέη προς το Δημόσιο.


Συγκεκριμένα, κατά την διαχειριστική περίοδο από 01-01-2011 έως 31-05-2011 δεν απέδωσε παρακρατηθέντα φόρο κερδών, που ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 277.220,35 ευρώ και ποσοστό 1,5% επί του 80% των ακαθαρίστων εισπράξεων αμοιβαίου στοιχήματος ποσού 741.279,95 ευρώ. Επίσης σε βάρος του έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, που ανέρχονται σε 83.117.139,90 ευρώ.

 

~

Θήβα: Έκλεψαν 120 χιλιάδες αλλά... τα λεφτά αχρηστεύηκαν!

Τζάμπα ο κόπος...όνειρο ήταν και πέταξε...
O λόγος για τη χθεσινή ληστεία χρηματαποστολής της ΔΕΗ. Όταν οι δράστες άνοιξαν τον παγιδευμένο σάκο, έσπασαν οι ειδικές αμπούλες και τα χρήματα... βάφτηκαν κόκκινα!

Μπορεί μέχρι εκείνη τη στιγμή, όλα να πήγαν όπως τα είχαν σχεδιάσει οι ληστές.

Πυροβολώντας στον αέρα με τα καλάσνικοφ, είχαν καταφέρει να αρπάξουν το σάκο με τα χρήματα από τον υπάλληλο της εταιρείας security και να εξαφανιστούν...

Η χαρά τους ωστόσο δεν κράτησε για πολύ.


Βλέπετε ο σάκος με τα χρήματα ήταν παγιδευμένος με το ειδικό σύστημα ασφαλείας που... "λερώνει" με μπογιά τα λεφτά και τα αχρηστεύει, σε περίπτωση ληστείας. Έτσι κι έγινε!


Ανοίγοντας το σάκο με 120.000 ευρώ, τα χρήματα, το ειδικό σύστημα ενεργοποιήθηκε και... μέσα σε δευτερόλεπτα, είχαν μπροστά τους άχρηστα -πλέον - χαρτονομίσματα!


Οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Θηβών έχουν στο εργαστήριο το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες και το εξετάζουν για αποτυπώματα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να οδηγήσει στα ίχνη τους...




~