Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Τρεις Έλληνες μεταξύ των επιβατών του Costa Concordia

 
Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο Ιταλός εφοπλιστής, ιδιοκτήτης του πλοίου που προσάραξε σε ύφαλο χθες το βράδυ στα ανοικτά νησιού της Τοσκάνης, μεταξύ των τεσσάρων χιλιάδων επιβατών που είχαν επιλέξει να πραγματοποιήσουν την οκταήμερη κρουαζιέρα στη δυτική Μεσόγειο, συμπεριλαμβάνονται και τρεις Έλληνες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και ετοιμάζονται να επιστρέψουν αεροπορικώς στην Αθήνα.


~ Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Είπαν για τους Έλληνες

Είπαν για τους Έλληνες
Λόγια και εκφράσεις που ειπώθηκαν για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό από κορυφαίες προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστορίας.

Θεία μοίρα τής Ελλάδος είναι να αγωνίζεται διά θέματα παγκοσμίου σημασίας.
ΜΑΞ. ΠΛΑΝΚ


~

Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ...Έξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Πολυμελές οργανωμένο κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και χασίς στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και άλλες περιοχές της Ελλάδας, εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνες έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.

~ Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΣΟΚ! Ερχεται αύξηση της τιμής του νερού με… γαρνιτούρα ;

 
Αυτό μας μάρανε! Εδώ δεν θα έχουμε να φάμε αύριο με την υφεσιακή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, μας προτείνουν πρόγραμμα εξοικονόμησης …νερού.


~

Μερικά ακόμη λόγια

Μερικά ακόμη λόγια
Επιτρεψέ με να είμαι ξεκάθαρος μαζί σου αγαπητέ αναγνώστη. Είμαι ένας παλιομοδίτης άνθρωπος. Μου αρέσει ο κόσμος της φύσης παρά τους θανάσιμους κινδύνους του. Μου αρέσει ο δικός μας κόσμος των ανθρώπων, εφόσον πληρώνει τα χρέη του στο φυσικό κόσμο και διατηρεί τα οριά του.

~

Οι απολαβές των κορυφαίων αθλητών του κόσμου

Τα εκατομμύρια, τα μπόνους και τα διαφημιστικά έσοδα των καλύτερων αθλητών του κόσμου

Κάποιους όχι απλά δεν τους αγγίζει η οικονομική κρίση, αλλά προκαλούν με τα υπέρογκα ποσά στους μισθούς τους. Άλλοι φλερτάρουν με την ανεργία κι άλλοι με τα εκατομμύρια.

Που θα πάει θα γυρίσει ο τροχός θα…

πλουτίσουμε κι εμείς!

~

Πόλη «πωλείται»

Photo: Λεωνίδας Τούμπανος
Με κόκκινη επιγραφή σε λευκό παραλληλόγραμμο. Σαν ξεχασμένη απ’ τον Θεό. Πόλη σε ακινησία. Σε λίγο θα κολλήσει και η σκόνη. Το κέντρο μιας πρωτεύουσας βουβό. 

Πέντε γράμματα βάζουν λουκέτο. Μια λέξη. Ένα στα τέσσερα καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και 18 ξενοδοχεία

~

Άρχισαν να κόβουν το ρεύμα για τα απλήρωτα χαράτσια

Επανέρχονται από σήμερα οι διακοπές ηλεκτροδότησης, καθώς έληξε η προθεσμία των 80 ημερών που είχαν χιλιάδες καταναλωτές από την έκδοση του λογαριασμού της ΔΕΗ προκειμένου να καταβάλουν το ειδικό τέλος ακινήτων.
 
Χιλιάδες καταναλωτές που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ επικοινωνούν καθημερινά με τα γραφεία κοινού της επιχείρησης ζητώντας πληροφορίες για τα χρονικά περιθώρια που τους απομένουν πριν από τη διαδικασία έκδοσης εντολής διακοπής ηλεκτροδότησης.
Στις περιπτώσεις πάντως που ο καταναλωτής δεν έχει πληρώσει τον λογαριασμό και έχει ήδη παρέλθει το περιθώριο των 80 ημερών οι υπάλληλοι της ΔΕΗ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να κοπεί άμεσα το ρεύμα...


Εντολές να διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε 7 σπίτια και 3 καταστήματα της Καλαμάτας δόθηκαν από τη ΔΕΗ. Οι υπάλληλοι όμως που κλήθηκαν να εφαρμόσουν την εντολή βρέθηκαν αντιμέτωποι με μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΜΕ που εμπόδισαν τελικά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Από τα γραφεία της ΔΕΗ στην Καλαμάτα δόθηκε η διευκρίνιση ότι οι εντολές αφορούσαν λογαριασμούς ηλεκτρικού που δεν είχαν πληρωθεί καθόλου, κι όχι ειδικά αυτούς που δεν είχε καταβληθεί το τέλος ακινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που αρνήθηκε να αναλάβει τη διακοπή του ρεύματος σε πολίτες που δεν έχουν πληρώσει το ειδικό τέλος, τώρα και οι εργαζόμενοι σε εταιρείες ιδιωτών εργολάβων που έχει προσλάβει η ΔΕΗ για το έργο αυτό δηλώνουν απρόθυμοι να προχωρήσουν στη διακοπή της ηλεκτροδότησης οικιών αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους αντικοινωνικό έργο.


~

Ξενάγηση στην έκθεση του Μουσείου του Λούβρου για τον Μέγα Αλέξανδρο

 
Με πρωτοβουλία της Ευρωβουλευτού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. καθηγήτριας Χρυσούλας Παλιαδέλη, ομάδα επισκεπτών, ανάμεσά τους και ο ευρωβουλευτής καθ. Γιάννης Τσουκαλάς, 


~

Από που πήρε το όνομα της η "Τρόικα";


Τρόικα στα ρωσικά σημαίνει «έλκηθρο ή άμαξα που σύρεται από τρία ζώα». Η ιστορία αναφέρει ότι μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση (1917) και τη διάσπαση των ηγετών στη Σοβιετική Ένωση η λέξη χρησιμοποιήθηκε επίσης για να δηλώσει την ηγετική ομάδα (τριανδρία) που αποτελούσαν οι Ιωσήφ Στάλιν, Γκριγκόρι Ζινόβιεφ και Λέων Κάμενεφ, στους οποίους αντιτίθεντο ο Τρότσκι και οι οπαδοί του. Έτσι η λέξη κατέληξε να σημαίνει και «πολιτική ηγεσία τριών προσώπων, ηγετική τριανδρία».

~

Θεσσαλονίκη: Ειδικός κάδος για τη συλλογή ακαθαρσιών των κατοικίδιων

 
Ειδικό κάδο για τη συλλογή ακαθαρσιών των κατοικίδιων ζώων τοποθέτησε στο πάρκο της πλατείας Ναυαρίνου ο δήμος Θεσσαλονίκης.

~

ΥΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ



Άρθρο του Μιχάλη Μπεκίρη Βουλεύτη Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας

 Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε και δεν λέμε να βάλουμε μυαλό. «Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου». Εδώ ο κόσμος χάνεται, το παραδοσιακό πολιτικό σκηνικό καταρρέει, η Ελλάδα βουλιάζει, οι πολίτες βλέπουν τη ζωή τους να έχει ήδη ανατραπεί και αντί όλα αυτά να μας κάνουν σοφότερους νομίζουμε ότι όλα είναι όπως ήταν ή ότι ζούμε έναν εφιάλτη και σύντομα θα επανέλθουμε. 


~ Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Θέμα διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου με αγωγούς για μεταφορά φυσικού αερίου

Συνάντηση της υπουργού Εμπορίου με τον Έλληνα ομόλογό της
Λευκωσία: Η προοπτική διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου με αγωγούς για μεταφορά φυσικού αερίου συζητήθηκε σε συνάντηση της υπουργού Εμπορίου, Πραξούλας Αντωνιάδου με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών της Ελλάδας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί.


~ Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ (πρώτο μέρος)

για τα χαράτσια και τους φόρους
Αφού για το κάθε τι πληρώνουμε, ποια δημόσια έξοδα
καλύπτουν τα χρήματα της άμεσης και της έμμεσης φορολογίας;
Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) είναι όντως τέλος, έχει δηλαδή ανταποδοτικό χαρακτήρα και αφορά την αγορά του δικαιώματος στην ηλεκτροδότηση. Εξού και η διακοπή της παροχής σε περίπτωση μη καταβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.

Δηλαδή πρόκειται για
τέλος ηλεκτροδότησης και όχι για τέλος ή φόρο ακινήτου ή ακίνητης περιουσίας, όπως κάποιοι λένε.
Καταλάβατε; Στον 21ο αιώνα, οι κάτοικοι της Ελλάδας για να έχουν ρεύμα, πρέπει να αγοράζουν πρώτα από το κράτος το σχετικό δικαίωμα!

Πάμε παρακάτω:

Για να κυκλοφορούμε στους ελληνικούς δρόμους, πρέπει να πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας, διόδια, φόρους και ΦΠΑ στη βενζίνη και μερικοί από εμάς έκτακτο τέλος εάν το αμάξι μας τυχαίνει να έχει "πολλά" (!) κυβικά.

Για να μορφώνουμε τα παιδιά μας, πρέπει να πληρώνουμε φροντιστήρια
. Από φέτος, φαίνεται ότι πρέπει να έχουμε και ηλεκτρονικό υπολογιστή να κατεβάζουμε τα σχολικά βιβλία και χρήματα να τα τυπώσουμε.

Για να έχουμε πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, πρέπει αρχικά να πληρώνουμε ασφάλεια στο ταμείο που το κράτος μας επιβάλλει, υπό τους όρους που αυτό επιβάλλει. Έπειτα, πρέπει κατά κανόνα να συνεισφέρουμε στην αγορά των φαρμάκων, στα έξοδα του νοσοκομείου και στην αμοιβή του ιατρού.
Άμα λάχει, πρέπει να δώσουμε και φακελάκι

Για να έχουμε το δικαίωμα σε μια επιχειρηματική δραστηριότητα ή σε άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος, πρέπει να πληρώνουμε
τέλος επιτηδεύματος. Πρέπει να αγοράζουμε δηλαδή το δικαίωμα πληρωμής φόρου εισοδήματος αλλά και το δικαίωμα στην εργασία!

Για να πίνουμε νερό και να συντηρηθούμε έτσι στη ζωή, οι περισσότεροι από εμάς πρέπει το αγοράζουμε από το εμπόριο, καθώς
το νερό του δικτύου το οποίο αγοράζουμε από το κράτος δεν είναι πόσιμο.

Για να έχουμε πρόσβαση στη δικαιοσύνη, πρέπει να πληρώνουμε τέλη χαρτοσήμου, παράβολο μήνυσης (150 ευρώ !), τέλος πολιτικής αγωγής και δεν συμμαζεύεται.


Για να αισθανθούμε κάπως ασφαλείς στα σπίτια μας, πρέπει να τοποθετήσουμε συναγερμούς, κάμερες κλπ


Για τη συλλογή σκουπιδιών, το δημόσιο φωτισμό, τη δημόσια τηλεόραση κλπ , πληρώνουμε.

Και έχω μια απορία :

ΤΕΛΙΚΑ,
ΑΜΕΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ;

Ποιά είναι τα δημόσια βάρη, στα οποία έχουμε δεν έχουμε δυνάμεις πρέπει να συνεισφέρουμε για να μη φυλακιστούμε;;;;;

Αφού για το κάθε τι πληρώνουμε, ποιά ακριβώς δημόσια έξοδα καλύπτουν τα χρήματα της άμεσης και της έμμεσης φορολογίας;
Τις μίζες, τους μισθούς των υπουργών, των βουλευτών και λίγων δημοσίων υπάλληλων της κεντρικής δημόσιας διοίκησης που φροντίζουν να υπάρχει πάντα έλλειμμα στο προϋπολογισμό, να μας δυσφημίζουν, να μας απειλούν και να μας ταλαιπωρούν σε καθημερινή βάση ;

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Ευχαριστώ. Χριστίνα Σαλεμή




Πηγή:

~

Προχωράει η κίνηση πολιτών για την αλλαγή του Συντάγματος.

Μπορεί το εδώ σάπιο καθεστώς να έχει βάλει εμπάργκο στις ειδήσεις από την Ισλανδία, αλλά οι πραγματικές και όχι οι στημένες ειδήσεις βρίσκουν τρόπο να φτάσουν στους Έλληνες πολίτες. Τώρα ευτυχώς υπάρχει και το διαδίκτυο. Η δημοσιογραφία των πολιτών, μπήκε πλέον δυναμικά στην πρώτη γραμμή της πραγματικής ενημέρωσης, δίνοντας καθημερινή μάχη για ακύρωση της προπαγάνδας των ΜΜΕ του καθεστώτος.

~

Εγκρίθηκε η επαναλειτουργία ελληνικού μειονοτικού σχολείου στην Ίμβρο

Θα ξαναχτυπήσει κουδούνι στα ελληνικά σχολεία της Ίμβρου, έπειτα από 47 χρόνια.
Όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο των Μειονοτικών Βακουφίων στην Κεντρική Διεύθυνση Βακουφίων της Τουρκίας, Λάκη Βίγκα, ο οποίος με τη σειρά του ενημερώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Παιδείας, εγκρίθηκε το αίτημα αδειοδότησης ελληνικού μειονοτικού σχολείου στην Ίμβρο.

~

Κάλεσμα για συνεργασία και οργάνωση προς όλους τους Έλληνες bloggers

Επανειλημμένα δείχνεται ως άμεση η ανάγκη για ενότητα, κοινή δράση και αλληλεγγύη σε όλους τους τομείς. Τα blog προσπαθούν να δημιουργήσουν καταστάσεις και να θυμώσουν τους αναγνώστες τους με την ελπίδα μιας επιτυχημένης κινητοποίησης, η οποία είναι βέβαιο ότι δεν πληρεί καμία σοβαρή προσδοκία επιτυχίας με τις τρέχουσες συνθήκες και τον αποπροσανατολισμό που επιχειρούν τα ΜΜΕ. Η αδράνεια και το μούδιασμα είναι μια επικίνδυνη κατάσταση σε μια περίοδο ζωτικής σημασίας για τις ερχόμενες δεκαετίες στη χώρα μας.  


~

Πέθανε η ηθοποιός Μαίρη Φαρμάκη!

Έκλεισαν για πάντα τα ανοιχτόχρωμα μάτια της Μαίρης Φαρμάκη!
Η ηθοποιός που αγαπήσαμε μέσα από τους χαρακτηριστικούς ρόλους σε παλιές ταινίες και θρυλικές σειρές, όπως «Η γειτονιά μας», «Οι Πανθέοι» και το «Ημερολόγιο ενός Θυρωρού» έφυγε από τη...

ζωή. Πριν λίγες μέρες η ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή στα 63 της χρόνια, βαριά χτυπημένη από την επάρατη νόσο.
Η Μαίρη Φαρμάκη γεννήθηκε το 1949.
Ήταν Ελληνίδα ηθοποιός με πολλές συμμετοχές σε ταινίες και σειρές κυρίως το 1970 με 1980.
Φιλμογραφία:
Και ξανά προς τη δόξα τραβά -1980
Ο ποδόγυρος - 1980
Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς - 1973
Αιχμάλωτοι του μισούς - 1972
Δουλικό αμέσου δράσεως - 1972
Η Αλίκη δικτάτωρ - 1972
Συμμορία εραστών - 1972
Εθελοντής στον ερώτα - 1971
Κρεβατομουρμούρα - 1971
Ο Μανωλιός ξανακτυπά - 1971
Ο τρελοπενηντάρης - 1971
Το φρούριο των αθάνατων - 1971
Η ταξιτζού - 1970
Ο νάνος και οι 7 χιονάτες - 1970





Πηγή:

~

Στο σφυρί τα όπλα των Μπόνι και Κλάιντ


Στο περίφημο gun clip της ταινίας η Μπόνι (Φαίη Νταναγουέη) παίζει με το φακό και το ... όπλο του συντρόφου της με μοναδικό τρόπο. Ογδόντα χρόνια μετά τις ληστείες και τους φόνους που διέπραξε το θρυλικό ζεύγος Μπόνι και Κλάιντ, η ιστορία τους συνεχίζει να συναρπάζει.
Αυτό τουλάχιστον ελπίζει μια οικογένεια στο Μιζούρι που δημοπρατεί δύο σπάνια όπλα, τα οποία πιστεύεται ότι ανήκαν στο διαβόητο ζευγάρι κακοποιών.

~

Ζωές σε κρίση



Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά αλλά δεν προκαλούν έκπληξη. Την τριετία της κρίσης οι αυτοκτονίες ή οι απόπειρες των ανθρώπων που θέλουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, αυξήθηκαν δραματικά. Σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε η αστυνομία στη Βουλή, τη διετία 2009-2011, οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες αυτοκτονίας ανήλθαν σε 1.727. 


~

«2012……Ελπίδες»!


« Τα Χριστούγεννα ήταν πάντα η αγαπημένη μου γιορτή… Δέντρα στολισμένα, παιδιά στους δρόμους να τραγουδούν το «Χριστός Γεννάται», Νοικοκυριά που μυρίζουν κουραμπιέδες και μελομακάρονα, Οικογένειες που μαζεύονται για να γιορτάσουν…
Ο αποχαιρετισμός του «Γέρου Χρόνου» και το καλωσόρισμα του «Νέου» εκπνέει αισιοδοξία και ελπίδα!
Ή μήπως Όχι ;;;;
Φέτος μου φάνηκαν όλα τόσο διαφορετικά...
Η Ευχή για «Καλή Χρονιά» μάλλον έμοιαζε με κακόγουστο αστείο στα αυτιά των περισσότερων, παρά για ευχή!
Και πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς όταν υπάρχει ένας συνεχής βομβαρδισμός από ειδήσεις για νέα μέτρα λιτότητας, για νέα τεκμήρια, νέες περικοπές… Αν το 2011 ήταν για την Ελλάδα μια από τις πιο δύσκολες χρονιές των τελευταίων δεκαετιών, τι θα γίνει από εδώ και πέρα;
Όπου και αν σταθώ οι συζητήσεις για το «τι μέλλει γενέσθαι» κυριαρχούν! Μια διάχυτη απαισιοδοξία για το αύριο!
Πως είναι δυνατόν ο λαός του κεφιού, να έχει γίνει ο λαός της μιζέριας;;
Ίσως μένω υπερβολικά αισιόδοξη για τις μέρες μας, αλλά πιστεύω (ή μάλλον εύχομαι), οι δυσκολίες αυτές να είναι μια καλή ευκαιρία να αναθεωρήσουμε για το ποιές είναι τελικά οι πραγματικές αξίες της ζωής...
Μια γλυκιά κουβέντα στους δικούς μας ανθρώπους…ένα σ’αγαπώ… μια αγκαλιά… μία βόλτα στη θάλασσα… Ας εκτιμήσουμε ότι έχουμε και ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε…
Ας θυμηθούμε αυτούς που έφυγαν και ας φροντίσουμε αυτούς που έχουμε…
Είναι όμορφο να μοιράζεσαι στιγμές…
Χρήματα μπορεί να Μ Η Ν υπάρχουν!
Αλλά την Α Γ Α Π Η ποτέ κανείς δε την χρέωσε…!!!»

Βαλέρια

~

Αντί να κρεμάσουν τους παιδεραστές, τους αναγνωρίζουν ως ανάπηρους!

Παιδόφιλοι και κλεπτομανείς, πλέον θεωρούνται... ανάπηροι και έχουν φορολογικές ελαφρύνσεις!

Αντί να κρεμάσουν τους παιδόφιλους, τους "αναγνωρίζουν" ως ανάπηρους! Η ηθική κατρακύλα και ο εκφυλισμός των "προοδευτικών", δεν έχουν όρια!

Την ώρα που πολύτεκνοι και τρίτεκνοι βλέπουν τα επιδόματά τους να


~

«Γηράσκω αεί…διδασκόμενος;»


Ψες το βράδυ κι ενώ είχα βάλει το ποτάκι μου, είχα βουλιάξει στην πολυθρόνα μου και ετοιμαζόμουν να αφεθώ στην γλυκιά θαλπωρή της οικίας μου είπα να σεργιανίσω λίγο στο youtube μιας και δεν είχε τίποτε της προκοπής στην τηλεόρααση… Έτσι οδηγούμενος σε παλαιότερη δημοσιογραφική εκπομπή της “Έρευνας” για άλλη μια φορά γέμισα οργή για τους κυβερνώντες της άμοιρης αυτής χώρας. Στράφι πήγαν όλα, εκνευρίστηκα τόσο που ο Μορφέας είχε πετάξει και μου αρνιόταν πεισματικά τις αγκάλες του. Το θέμα δεν ήταν τίποτε άλλο από το πολύπαθο εκπαιδευτικό σύστημα μας.

~ Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ποιοι…φρουροί;

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Εθνική Πινακοθήκη. Εκ των υστέρων και με 2-3 πίνακες φτωχότεροι. Κι αν οι δημιουργίες του Πικάσο δεν ικανοποιούν την αισθητική μας, σημασία έχει πως ήταν αφιέρωμά του στην Ελλάδα της Αντίστασης ο κλεμμένος πίνακας. Τρέχουμε, στην ξεχαρβαλωμένη Ελλάδα, όπου κλέβουν μετασχηματιστές της ΔΕΗ (για τον χαλκό), 

~

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ: Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΠΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΙ

 
Το βραδινό σόου της τελετής έναρξης του Πατρινού καρναβαλιού δείχνει πως για φέτος τουλάχιστον... ανήκει στο παρελθόν! Η έναρξη του καρναβαλιού θα είναι ένα μεγάλο πάρτι που θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί και θα διαρκέσει όλη μέρα. 

~

Χίλιοι κερκυραίοι έδωσαν 1 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας!

Κερκυραίοι πλήρωσαν ένα ευρώ για τέλη κυκλοφορίας
Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά… χίλιοι περίπου Κερκυραίοι αρνήθηκαν να παραλάβουν το σήμα κυκλοφορίας των ΙΧ τους και να πληρώσουν τα τέλη, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση του οδικού δικτύου του νησιού.

~

Χαρίζουν πετρέλαια και φυσικό αέριο 1 τρισ. ευρώ αντί των δανείων!

Σε μείζον εθνικό σκάνδαλο αρπαγής των εθνικών ενεργειακών πόρων οδεύει η χώρα με τους ξένους δανειστές να έχουν περιλάβει στην λίστα των αιτημάτων τους - πέρα από το όνειδος που λέγεται "αγγλικό δίκαιο" - την ΄δυνατότητα κατάσχεσης των κοιτασμάτων υδογονανθράκων σε περίπτωση που.........

~

Αργεντινή, από τη χρεοκοπία στην ανάπτυξη

 
Η Αργεντινή πέτυχε το ακατόρθωτο. Δέκα χρόνια μετά τη χρεοκοπία έχει μπει πλέον στο δρόμο της ανάπτυξης. Τι θα μπορούσε όμως να διδάξει το παράδειγμα της Αργεντινής στην Ελλάδα;

~

De Standaard: Τα Ηedge Funds εμποδίζουν την συμφωνία για Ελλάδα...


Στην προειδοποίηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Α. Μέρκελ ότι η επόμενη δόση του ελληνικού δανείου προς την Ελλάδα δεν πρόκειται να καταβληθεί, αν προηγουμένως δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές για την αναδιάρθρωση του χρέους, αναφέρεται εκτενής ανάλυση που δημοσιεύεται στις 

~

Κλέβουν Πάμπλο Πικάσο και ο πορφυρογέννητος οικόσιτος των Γκλύξμπουργκ και…


…αρχικηπουρός του γΑΠ, όχι απλά και για τα μάτια του κόσμου δεν υποβάλλει μια συμφωνημένη και μη αποδεκτή παραίτηση αλλά κάνει την πάπια.

Ένα έργο που δωρίστηκε από τον παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη στην Ελλάδα για τη συνεισφορά της στον αντιφασιστικό αγώνα…



~

Ο κόσμος έχει ανάγκη να γελάσει

Photo: Tim Ching

Αντιμετωπίστε την κρίση με γέλιο.

Η κωμωδία είναι απαραίτητη ειδικά σε αυτές τις μέρες που ζούμε.


Ναι! Ναι! Και περίπου!


Κωμωδία χωρίς πόνο δεν γίνεται. Αυτό είναι μια παλιά ανακάλυψη. Θα έλεγα πιο παλιά και από την ανακάλυψη της


~

Μαχαίρωσε τον 11χρονο γιο της επειδή είναι εξαρτημένος από το Internet!

Η πλέον πρόσφατη ιστορία απόλυτου παραλογισμού από τη μακρινή Κίνα έχει στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ένα 11χρονο αγόρι και τη μητέρα του. Όπως αναφέρουν τα κινεζικά ΜΜΕ, ο μικρός είναι εξαρτημένος από το Internet, κάτι που έχει εξοργίσει την οικογένειά του. 

Ο 11χρονος ξεκίνησε να ασχολείται με το Internet πριν από λίγους μήνες, όταν κατάφερε να εντοπίσει ένα Internet καφέ που επιτρέπει (παρανόμως) την είσοδο σε παιδιά όλων των ηλικιών. Ο μικρός άρχισε να παίζει online games και κάποια στιγμή η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει. Η μητέρα διαπίστωσε ότι ο γιος της είχε την τάση να κλέβει λεφτά από το πορτοφόλι της, ενώ αρκετές φορές "έχανε" τα ρέστα όταν πήγαινε για ψώνια του σπιτιού. 

Ένα βράδυ ο πιτσιρικάς έφυγε από το σπίτι αμέσως μετά το δείπνο, αφού πρώτα έκανε τη συνήθη "επίσκεψη" στο πορτοφόλι της μητέρας του. Οι γονείς του τον εντόπισαν τελικά στο Interent καφέ και τον οδήγησαν στο σπίτι, όπου άρχισαν να τον χτυπούν. Η συγκεκριμένη "μέθοδος διαπαιδαγώγησης" είναι πολύ συνηθισμένη και απολύτως νόμιμη στην Κίνα, ωστόσο η μητέρα πήγε ένα βήμα παραπέρα και μαχαίρωσε το γιο της στο πόδι!

Η Κίνα είναι μια από τις χώρες όπου το πάθος για την τεχνολογία οδηγεί σε αδιανόητα περιστατικά . Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις του 17χρονου που πούλησε το νεφρό του για να πάρει ένα iPad, των βασανιστηρίων σε φυλακές λόγω World of Warcraft και του ζευγαριού που δε δίστασε να πουλήσει τα παιδιά του για να παίζει στο Internet.

 
 
 

~

Το Κυπριακό, ο ΟΗΕ και το «ζεύγος» στο εξώφυλλο του ΤΙΜΕ

 
Εξώφυλλο στο περιοδικό ΤΙΜΕ φιλοδοξεί να κάνει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ τους ηγέτες που θα υπογράψουν συμφωνία για το Κυπριακό-αυτό τουλάχιστον του αποδίδει ως δήλωση η  Hurriyet .
Στο κείμενο γίνεται αναφορά στο δείπνο Χριστόφια-Ερογλου – Ντάουνερ στην Πύλα και γράφει ότι ο κ Ντάουνερ είπε επί λέξει : « Το μεγαλύτερο όραμά μου είναι οι ηγέτες που θα υπογράψουν συμφωνία ειρήνης στην Κύπρο να γίνουν εξώφυλλο στο περιοδικό «ΤΙΜΕ»» .
Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ.Χριστόφιας αναφερόμενος σημερινή συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη κ.Ντερβίς Ερογλου, που έγινε  στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, είπε ότι ήταν  «μια από τα ίδια».   Στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διαδικασίας ενόψει της συνάντησης στο Green Tree, κοντά στην Νέα Υόρκη, που θα γίνει  μεταξύ 22-24 Ιανουαρίου,  με την συμμετοχή του  ΓΓ του ΟΗΕ.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι εκκρεμούν σημαντικές διαφορές στη διακυβέρνηση, το περιουσιακό και το εδαφικό, αλλά και λεπτομέρειες άλλων θεμάτων. Διερωτήθηκε, επίσης, εκ νέου για το νόημα και τη διαδικασία του Green Tree αν δεν βρεθούν συγκλίσεις μέσα στις επόμενες μέρες.
Πάντως ο ΓΓ του ΟΗΕ πριν την Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στο Green Tree έστειλε επιστολές στους κκ Χριστόφια και Ερογλου στους οποίους είπε ότι «Εχουν εισέλθει στην τελευταία φάση».



Πηγή:

~ Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Εκλεψαν το «Γυναικείο κεφάλι» του Πικάσο από την Εθνική Πινακοθήκη

Τρία έργα αφαίρεσαν άγνωστοι που εισέβαλαν τα ξημερώματα από παράθυρο της πίσω πλευράς του κτιρίου
Εκλεψαν το «Γυναικείο κεφάλι» του Πικάσο από την Εθνική Πινακοθήκη
Λεπτομέρεια από το έργο του Πάμπλο Πικάσο ( Πηγή: Eurokinissi)


Στο στόχαστρο διαρρηκτών μπήκε λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα η Εθνική Πινακοθήκη που βρίσκεται στη Βασ. Κωνσταντίνου 50, απέναντι από το ξενοδοχείο Χίλτον. Οι διαρρήκτες αφαίρεσαν τρία έργα και φαίνεται ότι επιχείρησαν να πάρουν και ένα τέταρτο που βρέθηκε κάτω από τη θέση του αφημένο στο πάτωμα.

Το ένα από τα τρία έργα που εκλάπησαν είναι του Πάμπλο Πικάσο. Είχε δωρηθεί στην Εθνική Πινακοθήκη από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, ο οποίος το φιλοτέχνησε το 1939. Πρόκειται για το Γυναικείο κεφάλι, λάδι σε μουσαμά, διαστάσεων 56 επί 40 εκατ. Το δεύτερο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι έργο Ολλανδού ζωγράφου και το τρίτο ένα σχέδιο, μικρότερης αξίας σε σύγκριση με τα άλλα δύο.

Οι άγνωστοι εισέβαλαν στο κτίριο παραβιάζοντας ένα παράθυρο στην πίσω πλευράς ενώ την ώρα που τρέπονταν σε φυγή σύμφωνα με πληροφορίες ο φύλακας είδε τον έναν από αυτούς χωρίς να προλάβει να κάνει κάτι.

Για τον εντοπισμό των δραστών διεξάγουν έρευνες οι αστυνομικοί, οι οποίοι βρήκαν και τέτερτο έργο στο δάπεδο της Πινακοθήκης το οποίο από ό,τι φαίνεται οι δράστες δεν κατάφεραν να το πάρουν μαζί τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα έργα που αφαιρέθηκαν και για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η διάρρηξη αναμένεται να δοθούν  τις επόμενες ώρες σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου της διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα.




Πηγή:

~

Είμαστε όλοι Κουλούρηδες


Εκατομμύρια λέξεις γράφονται από χθες για τον Κίμωνα Κουλούρη. Στο σήμα των αστυνομικών να σταματήσει, ο αγαπημένος του λαού και των μεσημεριανών εκπομπών, Κίμωνας ανταποκρίθηκε αλλά δεν δέχτηκε να του γίνει έλεγχος -εξαιτίας της παρουσίας της κόρης του, όπως δικαιολογήθηκε- και στην προσπάθειά του να φύγει, κτύπησε

~

Παρέλαση πάμπλουτων Αράβων στο Λαγονήσι

«Καλοβλέπουν» το πετρέλαιο της Δυτικής Ελλάδας,αλλά και τον Παναθηναϊκό!

Παρουσία ανώτερων αξιωματούχων της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά και πλήθους μάνατζερ από κορυφαίες επιχειρήσεις της χώρας, όπως η....

«Masdar», το «Abu Dhabi Fund for Development», «Etihad» και άλλες, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη στο Λαγονήσι διμερής συνάντηση, με στόχο τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Οι συνομιλίες Ελλήνων – Αράβων είχαν παγώσει εδώ κι αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα η νέα επαφή να πραγματοποιείται κυρίως λόγω του ενδιαφέροντος των Αράβων. Μάλιστα, η αραβική πλευρά διαισθάνεται ότι υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες, όμως οι συχνές αλλαγές σε επίπεδο αρμόδιων υπουργών στη χώρα μας και η κυβερνητική δυσπραγία δεν έδιναν την αφορμή για την έναρξη γόνιμου διαλόγου.
 
 
 

~

Αυτοκτόνησε εισαγγελέας κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου

 
Πολωνός στρατιωτικός εισαγγελέας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με το υπηρεσιακό του όπλο κατά τη διάρκεια διαλείμματος της συνέντευξη Τύπου που έδινε στο Πόζναν.
Ο εισαγγελέας Μικολάι Πρίζμπουλ έδινε συνέντευξη Τύπου για υπόθεση τηλεφωνικών παρακολουθήσεων δημοσιογράφων που έκαναν έρευνες για τη συντριβή του αεροσκάφους που μετέφερε τον πρόεδρο, Λεχ Κατσίνσκι, στη Ρωσία στις 10 Απριλίου 2010 από τη στρατιωτική εισαγγελία του Πόζναν.




~

Εγώ, ΕΣΥ και ο Λοβέρδος!

Εγώ ΕΣΥ και ο Λοβέρδος
Και όταν έρχεται η ώρα να τριφτείς με κάποια υπηρεσία τότε εξοργίζεσαι, ανάβεις, μαλώνεις, βρίζεις. Ποιον; Τον υπάλληλο.

Τι φταίει αυτός όταν
ο πεφωτισμένος φωστήρας και υποψήφιος δελφίνος Λοβέρδος εξυγίανε το ΕΣΥ περικόπτοντας τα πάντα. Εγώ θάλεγα να καταργήσει όλα τα νοσοκομεία. Και όποιος έχει λεφτά να πάει στο Ωνάσιο, Διαβαλκανικό, Γενική κλινική κλπ.

Οι άλλοι, για να θυμηθώ ένα ποίημα του Μακεδόνα Ζαχαρία Παπαντωνίου «Η γριά η Βαβά μ’» «…Κι’ οι τέσσερ’ π’ θα μας παν, αλλοί, / ταϊρνά ταϊρνά


στουν άλλουν ύπνου, (ώρα καλή) / κι οι τέσσιρ’ π’ θα μας παν ουλ’ νους


κι τ’ ς παραλήδις κι τ’ ς αλλ’ νους / φέρανι, τ’ ν κάσσα τ’ μακρυά


κι ήρθαν κι τ’ς είπαν «Άϊτι, γρηά».


Οι άλλοι(αλλνοί) …ψοφήστε, και θα ρθουν οι τέσσερις. Και που ξέρετε, μπορεί να βρεθεί κανένα φορτηγάκι να σας πάει όπως τον Κίρο Γκλικγόροφ.


Χτες χρειάστηκε να πάω τον γιό μου στο Ιπποκράτιο(Θεσ/νίκη) για κάποιο τραύμα που έκανε στο χέρι του. «δυστυχώς δεν έχουμε αντιτετανικό ορό, κύριε …» Τ’ άκουσα και δεν πίστευα σ’ αυτό που άκουγα. Έγραψε μια συνταγή και έψαξα το φαρμακείο που διανυκτέρευε. Άλλη κρυάδα, άνοιξε ο φαρμακοποιός μια θυρίδα σαν τις φυλακές Αβέρωφ. Ας είναι καλά τα κλεφτρόνια και τα πρεζάκια.Κόστιζε 10.60ευρώ!.


Και είχα, και τάδωσα. Και σαν βλάκας ρωτώ. Αν δεν τα είχα θα περίμενα να πεθάνει; Κε Λοβέρδο εσένα ρωτώ. Απάντηση βέβαια δεν θα πάρω γιατί είσαι γνώστης του προβλήματος που εσύ δημιούργησες.


Προχθές στο ΙΚΑ ο γιατρός έγραψε στην γυναίκα μου συνταγή με φάρμακα, πάνω σ’ ένα απλό λευκό χαρτί. Γιατί; Γιατί ήταν εκτός λίστας και δεν υπήρχαν αντίστοιχα. Αξία, 35ευρώ! Κι αν τα έχεις. Αν δεν τα έχεις ψόφα, και ίσως βρεθεί φορτηγάκι.


Και γι αυτή την ασφάλεια, πλήρωνα 35 χρόνια. Και τώρα ο φωστήρ αστήρ δελφίνος τα έκοψε όλα. Τα ισοπέδωσε. Και θα διεκδικήσει την προεδρία και εν συνεχεία την διακυβέρνηση. Και όχι μόνον αυτός αλλά και τα άλλα μέλη της συμμορίας που ιδρώνουν όλο το 24ωρο να μας σώσουν απ’ την φτώχεια.


Και δεν θα κλάψω για τίποτε άλλο, παρά μόνο γι αυτούς που θα τους ψηφίσουν να ξαναβγούν. Η πελατεία που λέει κι ο ΓΑΠ, ανερυθρίαστα. Μέχρι να έρθουν στο σημείο τριβής με τα συμφέροντά τους, και τότε θα βρίζουν. Το κακό όμως θα έχει γίνει. Κι εγώ σε τι θα φταίω; Και η χώρα μου σε τι φταίει. Και εμείς ως πότε θα τους ανεχόμαστε.

 



Πηγή:

~

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ....Έτσι τιμούν τους ΗΡΩΕΣ!!!!!


Και μια απολύτως ελεγμένη πληροφορία : Ως γνωστόν, πριν από λίγους μήνες,
 
πέθανεο γνωστός ήρωας της Αντίστασης Λάκης Σάντας και ετάφη δημοσία 
 
δαπάνη... 
 
Και να που, πριν από λίγο καιρό, η κόρη του καλείται επισήμως να 
 
πληρώσει 2.500 ευρώ, ως συμβολή στη δημόσια δαπάνη! 
 
Διαμαρτύρεται λέγοντας το προφανές, ότι δηλαδή αυτή δεν ζήτησε τίποτα (ούτε 
 
μπάντες του δήμου να...
 
παιανίζουν παιάνες, ούτε χρυσοστόλιστες νεκροφόρες, ούτε άλλες τιμές και 
 
δόξες) και πήρε ως απάντηση, ...."Ναι, σύμφωνοι, αλλά οι δαπάνες αυτές παρόλα 
 
αυτά έγιναν, και εμείς δεν έχουμε λεφτά"! 

 
Αγνοώ τη συνέχεια της ιστορίας, αλλά αυτό, δεν έχει πλέον σημασία... έτσι δεν 
 
είναι;;;
 
 
 
 
 

~ Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Spiegel: Αμφιβολίες του ΔΝΤ για την Ελλάδα...

Το ΔΝΤ «αμφιβάλλει», κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί -με διάρκεια- να μειώσει το πάρα πολύ μεγάλο, σήμερα, εξωτερικό χρέος της, γράφει στο τελευταίο τεύχος το περιοδικό «Spiegel».

«Πρέπει η Ελλάδα να επιταχύνει την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών μεγεθών της». Αλλιώς, οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας είναι δυνατόν να...
αρνηθούν να αποζημιωθούν με ένα ποσοστό απομείωσης χρέους υψηλότερο του ως τώρα αναφερόμενου (σ.σ.:50%), λέει αυτό το έγγραφο του ΔΝΤ, γράφει το Spiegel.

Σύμφωνα πάντοτε με την ίδια πηγή, τα κράτη μέλη στην ευρωζώνη ενδέχεται να έχουν μεγαλύτερη ακόμα συμμετοχή στον εξωτερικό δανεισμό της Ελλάδας. Επίσης, το ΔΝΤ -ενόψει της προσεχούς επανόδου της «τρόικας» (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ)- καυτηριάζει την απουσία προόδου όσον αφορά τη συλλογή των φόρων, ενώ εκτιμά πως τα δημόσια έσοδα από τις κρατικοποιήσεις επί του παρόντος «είναι λιγότερα» των αρχικώς αναφερθέντων.

Ζιχόφερ: «Αν αποτύχει το ευρώ, αποτυγχάνει η Ευρώπη»

Ο Χορστ Ζιχόφερ, ηγετικό στέλεχος της Χριστιανο-Κοινωνικής Ενωσης, της CSU, μιλώντας σήμερα στον ραδιοσταθμό Deutschlandfunk διεφώνησε ευθέως με τον ισχυρισμό της καγκελαρίου Μέρκελ, «αν αποτύχει το ευρώ, τότε η Ευρώπη αποτυγχάνει. «Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλές υγιείς οικονομίες, εκτός ευρωζώνης, εντούτοις λειτουργεί η Ευρώπη, παραδείγματος χάρη η Βρετανία».

Ο ίδιος, επικαλούμενος το μέγεθος της ελληνικής οικονομίας, ερωτώμενος τί μπορεί να σημάνει για την Ευρώπη μια -ενδεχόμενη- αποχώρηση της Αθήνας από την ευρωζώνη, εξέφρασε την προσωπική άποψη ότι, «οι παρενέργειες», σε αυτήν την υποθετική περίπτωση, 'δεν θα είναι αρκετά ισχυρές, ώστε η Ευρώπη να ζημιωθεί». «Δεν προτείνω πάντως η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη», τόνισε.

Επανέλαβε, εξάλλου, την κομματική θέση των τελευταίων μηνών, δηλαδή ότι στο μέλλον θα πρέπει η οικονομική διακυβέρνηση στην ευρωζώνη να δύναται να διώχνει τα μέλη, που -συστηματικά- παραβιάζουν τους κανόνες της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

«Είναι ωμός αυτός ο τρόπος, όμως η απομάκρυνση (μέλους), ως υστάτη λύση, πρέπει να είναι εφικτή», τόνισε.



Πηγή:

~

Βρέθηκε νεκρός σε παγκάκι 62χρονος άστεγος στα Χανιά

 
Νεκρός εντοπίστηκε από διερχόμενο πολίτη ένας 62χρονος άνδρας σε παγκάκι έξω από την πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, βρέθηκε χθες βράδυ ένας 62χρονος άνδρας.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που έφτασε στο σημείο, παρέλαβε το πτώμα του άτυχου άνδρα και το μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων, προκειμένου να υποβληθεί σε νεκροψία – νεκροτομή και να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.
Σύμφωνα, ωστόσο, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο θάνατός του ήταν αιφνίδιος και οφείλεται σε παθολογικά αίτια, καθώς δεν έφερε κάποιο τραύμα.
Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στην αστυνομία ότι η φιγούρα του άτυχου άνδρα ήταν γνωστή, συνήθως ζητούσε τσιγάρα από περαστικούς, έπαιρνε φαγητό από διάφορα συσσίτια και δεν είχε μόνιμη στέγη.



Πηγή:Έθνος

~

Πως αντιδράς στο θέατρο του παραλόγου;

Αν ζούσε ο Ιονέσκο  θα είχε άπειρο υλικό για τη συγγραφή θεατρικού έργου:
  1. Ο ΓΑΠ παίζει  με το παπάκι, σαν σε παιδική χαρά με όλους,  με το ηλίθιο χαμόγελό του και έχει κάνει αυτόν τον έρμο τόπο μπαλάκι του τένις.
  2. Παραιτείται  για παραμείνει και παραμένει για να παραιτηθεί και να ξαναπαραμείνει  αρχηγός  της ομάδας, που έχει χάσει την μπάλα.
  3. Συναντιέται με τον τραπεζίτη που έδιωξε ως ανεπαρκή, για να του δώσει πιστοποιητικό επάρκειας.
  4. Ο πρωθυπουργός  του μαλακού ζυμαριού Παπαδήμος  παρουσιάζει τρικυμία εν κρανίω , κουρδίζεται και ξεκουρδίζεται σα χαλασμένο παιδικό παιχνίδι.
  5. Η κυβέρνηση περνάει την 59η μέρα του βίου της και ζει βίον  ανθόσπαρτον,  με λάθη επί λαθών  και συνεχόμενων εκβιασμών περί πτωχεύσεως και επιστροφής στη δραχμή, απολαμβάνοντας η ίδια το ταξίδι του μέλιτος.
  6. Η αντιπολίτευση πήρε Βάλιουμ.
  7. Οι αγανακτισμένοι υπνοστεντόν.
  8. Ο Αβραμόπουλος  παραμονές εκλογών αυξάνει τη στρατιωτική θητεία για να τονώσει το στράτευμα και να εξοντώσει τη ΝΔ.
  9. Τα συγκροτήματα πλακώνονται μεταξύ τους.
  10. Προφυλακίζεται ο ηγούμενος και μένουν απ΄έξω οι προηγούμενοι.
  11. Τα αιρ μπας ξεπουλιούνται σαν παλιοσίδερα και απάντηση δε δίνει κανένας.
  12. Ο αδερφός του ποδηλάτη και μαραθωνοδρόμου κουνάει το δάχτυλο και φοβερίζει.
  13. Ο Κομανέτσος περιφέρεται ως κλόουν, από κανάλι σε κανάλι, με μπριλκρήμ  και προσπαθεί να μας κάνει να γελάσουμε.
  14. Ιδρύεται το κόμμα των πειρατών της Καραϊβικής.
  15. Τα σχολεία ακόμα δεν έχουν βιβλία, οι δάσκαλοι  χρησιμοποιούν τη νοηματική  και η μετακίνηση των μαθητών γίνεται με κάρα.
  16. Τα νοσοκομεία του Λοβέρδου Καΐλα λειτουργούν χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό και στα φαρμακεία πάπαλα η πίστωση.
  17. Ο Καλλικράτης μετατρέπεται σε Καλικάντζαρο, μέρες που είναι.
  18. Αρχίζουν οι κοπές βασιλόπιτας στις ΜΚΟ και
  19. Ο ΚΥΡ ΜΗΤΣΟΣ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΟΥ ΜΕ ΠΙΕΣΗ, ΖΑΧΑΡΟ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑ, ΜΕ ΑΝΕΡΓΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΡΗ , ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ ΜΕ 400€ ΣΥΝΤΑΞΗ!!!
Βοήθειά μας
Δαναός
ΥΓ: Ποτέ δεν πρόκειται να τελειώσει η ανθρώπινη περιπέτεια αλλά και η ανθρώπινη ευπιστία. Πάντα ο άνθρωπος θα πιστεύει πως τα όνειρά του θα δικαιωθούν. Αλλά και πάντα θα αγνοεί πως ο ίδιος καταστρέφει τα όνειρά του με το να ξυπνά κάθε πρωί. Κάθε πρωί και όχι για πάντα, μια και μόνη φορά.
 Το θέμα όμως παραμένει επιτακτικό και τυραννικό. Πώς ένας πολίτης που σκέφτεται και δεν εννοεί να συμβιβάζεται ή να βολεύεται στις ομαδικές πλάνες, μη συμμετέχοντας στα ομαδικά ή συντεχνιακά συμφέροντα, πώς ένας τέτοιος πολίτης είναι δυνατόν να διατηρήσει τη φωνή του και τη σημασία της, με το κύρος που του παρέχει η επιτυχής προσωπική του εργασία; 
 Και το κακό είναι πως οι πολίτες συνηθίζουν στην παρερμηνεία των λέξεων και στις κενές περιεχομένου σπουδαιοφανείς ορολογίες, που επικίνδυνα έχουν επικρατήσει στους νεοελληνικούς καιρούς μας. Κι όχι μόνο στον τόπο μας, αν και εδώ το κακό έχει παραγίνει. Έχουμε φτάσει σ’ εγκληματικά όρια και η αντίδρασή μας δεν πρέπει να χωράει αναστολή. Προφέρονται ανενδοίαστα λέξεις-φράσεις χωρίς ίχνος από το αρχικό τους περιεχόμενο. Και χαρακτηρίζεται ολόκληρη η κυβερνητική δραστηριότητα από μια τέτοια κενή περιεχομένου λεξιχρησία, χωρίς ενδοιασμό, ντροπή ή επιφύλαξη, που υποτιμά την στοιχειώδη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη, τουλάχιστον στο ποσοστό των μ’ευαισθησία ανησυχούντων και σκεπτόμενων. Ζούμε την προετοιμασία νεοφασιστικών καιρών, στ’ όνομα του παντοδύναμου λαού και των ‘απλών’ ανθρώπων. Και φυσικά ήταν επόμενο να φανούν ‘δημοσιογραφικά’ όργανα για να υπηρετήσουν τον προετοιμαζόμενο νεοφασισμό, με εκχυδαϊσμένη γλώσσα, εσκεμμένος λεξινοθείες και ευτελείς κολακείες γερόντων και υποανάπτυκτων πολιτών.”
(απόσπασμα από το “Ο λόγος για τους Έλληνες νέους του ’88″ του βιβλίου “Ο καθρέφτης και το μαχαίρι” του Μάνου Χατζιδάκι)




~