Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Σεισμός 7,1R στην Αλάσκα



 

Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 14:00 ώρα Ελλάδας στις νήσους Fox στην Αλάσκα, νοτιοανατολικά της πόλης Άτκα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο και υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί τσουνάμι, σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ.
Το εστιακό βάθος της δόνησης εκτιμάται μόλις στα 10 χιλιόμετρα. 
πηγή:


~ Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Τhe....Μάπες show...

muppet show
Η Δικαιοσύνη πουθενά…
Τα γεγονότα τρέχουν με καταιγιστικούς ρυθμούς και είναι σχεδόν αδύνατο κάποιος να παρακολουθήσει όλο το φάσμα της επικαιρότητας…Κι ενώ όλα αλλάζουν (προς το χειρότερο ασφαλώς)δύο είναι τα σταθερά σημεία….

Το πρώτο είναι
η εμμονή της Κυβέρνησης για μεγάλες διαρθρωτικές παρεμβάσεις στα πλαίσια του Μνημονίου(φαίνεται κανένας δε της έχει πεί ότι το Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο όπως θέλετε πείτε το είναι αποτυχίες-εκτός αν θεωρεί διαρθρωτική αλλαγή το ξεπούλημα της χώρας και τον αφανισμό των πολιτών) και το δεύτερο είναι η συναίνεση της Ν.Δ. Ο αντιμνημονιακός που θα σεβαστεί την υπογραφή Παπανδρέου, δίνει συναίνεση αρκεί να ικανοποιηθούν κάποια από τα αιτήματά του…Το πρώτο βήμα έγινε με τις αποκρατικοποιήσεις που συμφώνησε εξ’αρχής, όχι στα πλαίσια των πολιτικών του πιστεύω, αλλά πιστός στις εντολές των «πιστωτών» (δεν είναι μέρες να σε «παρακολουθούν» οι Αμερικάνοι, να σου δημιουργούν Δεκεμβριανά οι οικονομικοί εκτελεστές και να απειλούν τη ζωή σου, οπότε πρέπει να συμμορφωθείς προβάλλοντας αρνήσεις ψηφοθηρίας μέχρι να γίνεις εκλεκτός του Συστήματος….)
Όλα τα υπόλοιπα είναι ευχολόγια, ανούσιες αντιπαραθέσεις και μικρά παιγχνίδια για μεγάλα παιδιά…

Η ωμή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει ο πολίτης δεν φαίνεται…Αποκρύπτεται σα να μην υπάρχει…

Αρκεί να ευημερούν οι Τράπεζες…Αρκεί να «παντρεύονται» με ξένα κουφέτα και να αυξάνεται η φορολογία…
Βέβαια μετά το ναυάγιο του Χρηματιστηρίου κατάλαβαν ότι δεν τους σώζει τίποτα….
Ούτε αυτούς ούτε τους άλλους που τους εξηπηρετούν….Εμείς σα πολίτες είμαστε χαμένοι καιρό τώρα….

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι η μεταστροφή μερίδας του Τύπου που «μεταμελήθηκε» και κατηγορεί αυτή τη πολιτική ενώ μέχρι χθές τη θεωρούσε σωτήρια…Άραγε κατάλαβαν το…λάθος τους ή βλέπουν την καταιγίδα που πλησιάζει…;Ποιος να ξέρει…;

Kαι σε όλα αυτά η Δικαιοσύνη πουθενά…

Και έχει δίκιο…Η περίπτωση των Κυβερνώντων και αντιπολιτευόμενων(μικρών και μεγάλων) δεν είναι υπόθεση Νομική…Είναι υπόθεση κλινική της ψυχιατρικής επιστήμης…Να μη πώ της παραψυχολογίας…Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς…Δεν μπορεί να υπάρχει άλλη εξήηση για τη συμπεριφορά αυτή….
 

~

Η Αγκαλιά συμμετέχει στη 2η Παιδιαδρομή





Η «Αγκαλιά» προστατεύοντας το παιδί από την εμβρυική του ηλικία
και συμβάλλοντας στην πνευματική και φυσική του ανάπτυξη,
συμμετέχει και στη 2η Παιδιαδρομή,
η οποία φιλοδοξεί να αποτυπώσει
«όλο τον κόσμο του παιδιού σε μια έκθεση σταθμό».
Η Παιδιαδρομή απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν και μεριμνούν
για την ευαίσθητη παιδική και εφηβική ηλικία.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί
στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Ν. Φάληρο)
2,3,4 και 5 Σεπτεμβρίου 2011.

 
Περίπτερο Εκθέτη: Νο 14
Ωράριο Λειτουργίας: Παρασκευή από 12:00 μμ έως 21:00 μμ
Σάββατο, Κυριακή & Δευτέρα από 11:00 πμ έως 21:00 μμ
 

~

Καλό μήνα με ΦΠΑ 23%

Μπήκε ο Σεπτέμβριος και παρά τις αντιρρήσεις και τις... απειλές που έχουν εκφραστεί για την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στις υπηρεσίες εστίασης, το υπουργείο Οικονομικών, δεν πήρε πίσω την απόφαση και οι συντελεστές από σήμερα αυξάνονται. Δείτε παρακάτω ποια προϊόντα ακριβαίνουν και ποια αγαθά
παραμένουν στον συντελεστή του 13%.
Η γραμμή πάντως που τονίζουν ότι θα ακολουθήσουν οι υπηρεσίες εστίασης είναι ότι οι τιμές δεν θα αυξηθούν και πως θα σταματήσουν να πληρώνουν τους φόρους προς το Δημόσιο. Σε κάθε περίπτωση αυτό αναμένεται να φανεί στην πράξη.
Πλέον στον κανονικό συντελεστή του 23%, μετατάσσονται:
• οι χυμοί φρούτων και λαχανικών
• έτοιμα ροφήματα, π.χ. καφές, τσάι, σοκολάτα
• αεριούχο νερό
• αναψυκτικά
• όλα τα προϊόντα που παρέχονται μέσω της εκμετάλλευσης καφενείων, ζαχαροπλαστείων, καφετερίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων κλπ
Προϊόντα και υπηρεσίες που παραμένουν στον μειωμένο συντελεστή
  • Παραδόσεις γλυκών από ζαχαροπλαστεία (δεν καταναλώνονται επί τόπου)
  • Παραδόσεις φαγητού από κυλικεία εντός σχολείων, νοσοκομείων και ιδρυμάτων πρόνοιας (επίσης θα πρέπει να μην καταναλώνονται επί τόπου)
  • Το ψωμί, τα αρτοσκευάσματα, τα βουτήματα κλπ
  • Τυποποιημένα είδη διατροφής (κονσέρβες, έτοιμες σαλάτες, γιαούρτια κλπ)
πηγή:

~ Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από δύο ξεχωριστά εργατικά δυστυχήματα στη ΔΕΗ

 
 
Ένας εργαζόμενος νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός δύο δυστυχημάτων που συνέβησαν την Τετάρτη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα και την Πάτρα αντίστοιχα.
Ο οδηγός φορτηγού Ι.Π. σκοτώθηκε στις 11 το πρωί στον Κλάδο Ορυχείου Νοτίου Πεδίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, όταν χώματα που αποκολλήθηκαν από πρανές καταπλάκωσαν το όχημά του.

Ο 52χρονος μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο του Ορυχείου στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για το περιστατικό ενημερώθηκαν τόσο η αστυνομία όσο και η Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος.

Λίγο νωρίτερα, στις 9 το πρωί, τεχνίτης υποσταθμών Γ.Κ. υπέστη σοβαρά εγκαύματα κατά τη διάρκεια εργασιών στον Υποσταθμό Πάτρα ΙΙΙ.

Ο 40χρονος μεταφέρθηκε στο 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Πάτρας, πρόκειται όμως να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας εξειδικευμένο στα εγκαύματα.

Πηγή: himaira.blogspot.com

~

Διεθνές Συνέδριο στο πανεπιστήμιο Πάτρας.

Διεθνές Συνέδριο: Differential Equations, Difference Equations and Special Functions


03.09.2011 - 07.09.2011, Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών


Σας ενημερώνουμε ότι θα διεξαχθεί  Διεθνές  Συνέδριο,  με τίτλο:
“International Conference on Differential Equations,  Difference Equations and Special Functions”,
στη μνήμη του Παναγώτη  Δ.  Σιαφαρίκα,  Καθηγητού του Τμήματος Μαθηματικών,  που έφυγε από κοντά μας,  πριν ένα χρόνο.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα λάβουν χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό  Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών,  από 3-7 Σεπτεμβρίου 2012.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του Συνεδρίου:
http://www.icddesf.upatras.gr

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου
                                                                    
Χρυσή Γ. Κοκολογιαννάκη
Αναπλ. Καθηγήτρια Τμήματος Μαθηματικών

πηγή:

~ Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ανακύκλωση απορριμμάτων – νέο μοντέλο στον Ευρώτα

Νέο μοντέλο διαλογής και ανακύκλωσης απορριμμάτων, στα πρότυπα του ιταλικού Δήμου Καπανόρι, θα εφαρμόσει πιλοτικά από τις 15 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Ευρώτα.
Κατά την επίσκεψή του στην Ιταλία τον Ιούνιο,  ο δήμαρχος Ευρώτα, Γιάννης Γρυπιώτης, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εμπειρία της συλλογής των στερεών αποβλήτων «από πόρτα σε πόρτα», ένα μοντέλο που εφαρμόζεται στον ιταλικό Δήμο για τη συλλογή των απορριμμάτων.
Την επίσημη ανακοίνωση για την πιλοτική υιοθέτηση του νέου προγράμματος έκανε ο κ. Γρυπιώτης, με αφορμή την επίσκεψη στον Ευρώτα του δημάρχου Καπανόρι Τζιόρτζιο ντε Κιντζάρο, που έχει ως σκοπό τη συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας στο πλαίσιο σύναψης «Συμφώνου Φιλίας» μεταξύ των Δήμων Σκάλας και Καπανόρι.
Τον δήμαρχο Καπανόρι υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ευρώτα, ο οποίος δήλωσε για την μέθοδο αυτή, πως πρόκειται για μια καινοτόμο δράση, ένα ξεκίνημα δύσκολο, που θα δώσει όμως ουσιαστική λύση στο ζήτημα διαλογής των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης.
Σημειώνεται ότι με την εφαρμογή του νέου τρόπου διαλογής απορριμμάτων στον δήμο Ευρώτα, επιδιώκεται η διαφοροποιημένη συλλογή των απορριμμάτων, ώστε μέχρι το 2012 να έχει επιτευχθεί η ανακύκλωση του 65% του συνόλου τους.


~

Γιατί δεν δημοσιοποιούνται οι δημοσκοπήσεις;


Γιατί δεν δημοσιοποιούνται οι δημοσκοπήσεις;

Έχουμε καιρό να δούμε κάποια δημοσκόπηση για την πορεία της κυβέρνησης, αλλά και των υπόλοιπων πολιτικών σχηματισμών. Έτσι, οι πολύ κακές γλώσσες λένε ότι το ΠΑΣΟΚ πάει χάλια (για μεγάλο χάλι λέμε), αλλιώς θα μας βομβάρδιζαν νυχθημερόν με τα δημοσκοπικά κατορθώματα της κυβέρνησης.
Ο Γιώργος όμως δεν μασάει, θέλει όλο το παιχνίδι να το πάρει πάνω του, γιατί ο ίδιος πιστεύει ότι επί των ημερών του θα επέλθει «ανάκαμψη», την οποία ούτε τα ίδια τα στελέχη του δεν περιμένουν.
Ακόμα και η τρόικα τα έχει χάσει με την πολιτική συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του κ. Παπανδρέου, και αρχίζουν να τον βλέπουν πλέον ως αναξιόπιστο συνομιλητή. Αυτό τουλάχιστον αφήνουν ως υπονοούμενο στα αφεντικά τους.
Τις αποφάσεις τις πήραν, αλλά δεν τις υλοποιούν, φέρεται να λένε στους ανωτέρους τους στις Βρυξέλλες.
Φαντασθείτε να εφαρμόζονταν κι όλα αυτά που αποφασίζουν στις κλειστές συσκέψεις, έπειτα από σοβαρές διαβουλεύσεις μεταξύ τους..
Τότε να βλέπαμε πού θα ήταν δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ…


~

Γίνε συγγραφέας με τρεις ατάκες!



Κρύβετε έναν συγγραφέα μέσα σας αλλά πιστεύετε ότι δεν έχετε τη δυνατότητα να προχωρήσετε σε κάτι πιο φιλόδοξο ή να εκδώσετε ένα βιβλίο; Είστε λάτρεις της γραφής αλλά δεν έχετε τον χρόνο να ασχοληθείτε σοβαρά με αυτήν; Τώρα, η Polyprizo Get Even Arts σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας μέσα από ένα πειραματικό patchwork play project, το P3, που στόχο έχει τη συγγραφή τριών συλλογικών θεατρικών έργων.



Πρόκειται για ένα σχέδιο ανοιχτό σε όλους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν, να συγγράψουν ή να συνυπογράψουν το τελικό αποτέλεσμα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γράψουν τρεις ατάκες που θέλουν να συμπεριληφθούν σε τρία θεατρικά έργα, να αποφασίσουν αν κάθε ατάκα ανήκει σε αντρικό ή σε γυναικείο ρόλο και να στείλουν τις ατάκες αυτές στο polyprizo@gmail.com μαζί με το όνομα ή το ψευδώνυμό τους.


Το σχέδιο έχει όμως και τέσσερις περιορισμούς: (1) Κάθε ατάκα, από την πιο απλή μέχρι την πιο πολύπλοκη, θα πρέπει να έχει το copyright της σκέψης σας και όχι κάτι που σας είπαν, ακούσατε ή διαβάσατε και σας άρεσε, (2) Το μέγεθος κάθε ατάκας μπορεί να είναι από μία μόνο λέξη μέχρι τρεις σειρές, (3) Οι τρεις ατάκες θα πρέπει να είναι ανεξάρτητες η μία από την άλλη και όχι ένας συνεχόμενος διάλογος, (4) Κάθε συν-συγγραφέας μπορεί να συμμετάσχει μόνο μία φορά.


Μόλις συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος όγκος υλικού, περίπου τριάντα σελίδες, οι διοργανωτές θα το παραδώσουν σε τρεις σκηνοθέτες για τη δεύτερη φάση του project. Οι σκηνοθέτες θα κληθούν να δημιουργήσουν χαρακτήρες-ρόλους και, βάζοντας το υλικό στη σειρά που τους εξυπηρετεί δραματουργικά, χωρίς να προσθέσουν ή να παραλείψουν τίποτα, να φτάσουν στο τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή ένα ολοκληρωμένο θεατρικό έργο. Στην τρίτη και τελευταία φάση του project, τα τρία διαφορετικά θεατρικά έργα που θα προκύψουν θα παρουσιαστούν στο κοινό.


Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον και παράτολμο εγχείρημα, που αξίζει τον κόπο να επιχειρηθεί, αν και το αποτέλεσμά του μπορεί να είναι αμφίβολο. Άλλωστε, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι οι διοργανωτές, “Δεν ξέρουμε, ξεκινώντας το P3, μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Μπορεί να κολλήσει από την αρχή ή το τελικό υλικό να μην μπορέσει να μας πάει πουθενά. Όλα όμως εξαρτώνται αποκλειστικά από όλους εσάς. Μόνο με τη βοήθειά σας μπορούμε να φτάσουμε στην ολοκλήρωσή του”.


Οι χρήστες του facebook μπορούν να βρουν πληροφορίες στη σελίδα
https://www.facebook.com/#!/event.php?eid=145355808884552, ενώ περαιτέρω πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 6980139113. Συμμετοχές μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου.
 

~

Έτοιμο το πρώτο αυτοκίνητο για τυφλούς


Το αυτοκίνητο προέκυψε από τη δεκάχρονη εντατική συνεργασία της αμερικανικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Βιρτζίνιας.

Τις βάσεις γιά την κατασκευή του πρώτου αυτοκίνητου ειδικά σχεδιασμένου για τυφλούς οδηγούς θέτει μιά επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.
Στο αυτοκίνητο αυτό, τύπου «μπιτς μπάγκι» - με μεγάλες ρόδες και
υπερμεγέθη σκελετό, που συνήθως χρησιμοποιείται στην άμμο- οι κατασκευαστές του τοποθέτησαν αισθητήρες λέιζερ και κάμερες ως εργαλεία «αντίληψης» του περιβάλλοντος χώρου.
Επιπλέον, έδωσαν στον οδηγό του να φορέσει ένα ειδικό γιλέκο που του δίνει σήματα με δονήσεις ωστε να αυξήσει ή να ελαττώσει την ταχύτητα του και να στρίψει την κατάλληλη στιγμή!
Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί διάφορα πρωτότυπα «μη οπτικά διαδραστικά περιβάλλοντα»( nonvisual interfaces), προκειμένου να βοηθησεί τον τυφλό οδηγό του, όπως το «
DriveGrip» - ειδικά γάντια με έναν μηχανισμό δόνησης στις περιοχές των αρθρώσεων, που ειδοποιούν τον οδηγό για το ακριβές χρονικό σημείο που πρέπει να στρίψει -και το «ΑirΡrix», ενα συστημα που τον ενημερώνει, με χρηση κυκλώματος πεπιεσμένου αέρα, για τυχόν αντικείμενα που βρίσκονται γύρω από το αυτοκίνητο.

«Με το αυτοκίνητο αυτό απομακρυνόμαστε από την κοινή πεποίθηση που λέει ότι η έλλειψη όρασης περιορίζει την ικανότητα του ανθρώπου να συμμετέχει με τον δικό του τρόπο στην κοινωνία»
, τονίζει ο δρ. Μαρκ Μάουερ, επικεφαλής της Ομοσπονδίας Τυφλών στις ΗΠΑ, ενώ ο Μαρκ Ρικομπόνο, εκτελεστικός διευθυντής της Ομοσπονδίας, ήταν ο πρώτος τυφλός που κάθισε με επιτυχία πίσω από τη θεση του οδηγού.

Σε κάθε περίπτωση, η τεχνολογία του «μη οπτικού περιβάλλοντος» θα πρέπει να περάσει από αλλεπάλληλες δοκιμές που μπορεί να διαρκέσουν ακόμη και χρόνια.


«Όλοι όσοι διαθέτουμε την όραση μας, θεωρούμε το οδήγημα κάτι δεδομένο -όμως δεν είναι, ειδικά σε εποχές σαν τη σημερινή που η μετακίνηση με το αυτοκίνητο έχει καταντήσει μια καθημερινή αναγκαιότητα. 

Θέλουμε να προσφέρουμε μια καλυτερη ποιότητα ζωής σε αυτους τους ανθρώπους»
, τονίζει ο δρ Ντένις Χονγκ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνιας και επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, επισημαίνοντας ότι οι εφαρμογές αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στα συμβατικά αυτοκίνητα, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια στους οδηγούς τους.


πηγή:

~

Street Art



Street art είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ του νεότερου πληθυσμού.
Συχνά αυτό το ταλέντο έχει εκδηλωθεί από εφήβους, που το δείχνει στους δρόμους της πόλης........







πηγή:

~

[ΓΟΝΙΣ] Δραστηριότητες Σεπτεμβρίου 2011: Παιδιαδρομή

image001.gif

Ο Σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ, συμμετέχει στο 2o Φεστιβάλ "Παιδιαδρομή"  που πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας  στις 2,3,4 και 5 Σεπτεμβρίου 2011, με θέμα «Το παιδί και η αγωγή του». 

Είναι μία γιορτή αφιερωμένη στο παιδί, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Δήμου Πειραιά και του Πανεπιστημίου Αθηνών – Εργαστήριο Αστροφυσικής, και περιλαμβάνει παιδαγωγικά, εκπαιδευτικά, αθλητικά, θεατρικά και ψυχαγωγικά δρώμενα.

Επίσης παρουσιάζονται από διακεκριμένους εκθέτες προϊόντα διατροφής, παιχνίδια, βιβλία, ρουχα κλπ.

Απευθύνεται κυρίως σε γονείς με τα παιδιά τους, σε μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων αλλά και σε εκπαιδευτικούς.

Στο φεστιβάλ, ο ΓΟΝ.ΙΣ. συμμετέχει


Α. με περίπτερο του συλλόγου

• Παρασκευή, από 12:00  έως 21:00 και

• Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα από 11:00 έως 21:00

όπου θα ενημερώνονται οι επισκέπτες για τις δραστηριότητες του Σωματείου μας. Ορισμένες μέρες και ώρες θα υπάρχουν και ειδικοί (ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί) που θα απαντούν σε σχετικά ερωτήματα. Ταυτόχρονα θα υπάρχει στη διάθεση των παιδιών και των γονέων τους παιδική γωνιά μέσα στο περίπτερο του ΓΟΝ.ΙΣ. με βιβλία και υλικά για ζωγραφική

Β. Ομιλία - δημόσια συζήτηση που διοργανώνει ο Σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ... Δείτε περισσότερα 

Γ. Προληπτικό έλεγχο για τυχόν ύπαρξη μυοσκελετικών προβλημάτων ανάπτυξης και στάσης όπως σκολίωση... 


Όπως όλες οι δράσεις του Συλλόγου μας, έτσι και αυτές  βασίζονται αποκλειστικά στην εθελοντική και ενεργό συμμετοχή φίλων και μελών.


Η είσοδος για όλους θα είναι ελεύθερη.

Ώρες λειτουργίας:

• Παρασκευή, από 12:00 έως 21:00

• Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα από 11:00  έως 21:00

--
Σύλλογος ΓΟΝΙΣ
Διεύθυνση: Αιόλου 102 Ομόνοια
Τηλέφωνο: 210 3251850
Κινητά: 693 2410460, 694 4241657
E-mail: info@gonis.gr 
Ιστοσελίδα: http://www.gonis.gr/

Πηγή

~

Πόσο κοστίζει η Στρατιωτική Θητεία;


Αυτά τα χρήματα στις ημέρες που διανύουμε δεν υπάρχουν πια στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων.
Η θητεία μπορεί να έχει μειωθεί στο ελάχιστο και αυτό να έχει προκαλέσει ανυπέρβλητα προβλήματα στην επάνδρωση των μονάδων. Ωστόσο ..
...παραμένει δυσβάσταχτη υποχρέωση όχι όμως για τους στρατιώτες όπως πολλοί νομίζουν αλλά γα τις οικογένειές τους! Υπολογίζεται ότι η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ενός νέου κοστίζουν στη μέση ελληνική οικογένεια περίπου 3000 ευρώ! Αυτά τα χρήματα στις ημέρες που διανύουμε δεν υπάρχουν πια στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων.
Και τι μπορεί να γίνει; Μείωση θητείας ούτε για αστείο. Κατάργηση θητείας,είναι λάθος στην Ελλάδα ,αυτή είναι η άποψη πάρα πολλών αξιωματικών και θα συμφωνήσουμε. Όχι μόνο γιατί επαγγελματικό στρατό στην Ελλάδα δεν δείχνουμε να μπορούμε να φτιάξουμε,αλλά και γιατί όσο κι αν ακούγεται δυσάρεστα σε μία χώρα όπως η Ελλάδα,δεν μπορεί οι πολίτες της να μην έχουν καμία επαφή με τις ΕΔ. Ασφαλώς και δεν υποστηρίζουμε ότι η στρατιωτική εκπαίδευση την οποία έχουν οι νέοι μας είναι αυτή που πρέπει,αλλά αυτό είναι που πρέπει να βελτιώσουμε κι όχι να καταργήσουμε τη θητεία.

Το οικονομικό πρόβλημα όμως παραμένει κι όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει ...μόνιμη κατάσταση.

Το ΥΕΘΑ αναγνωρίζει το πρόβλημα,όμως οι λύσεις που μπορεί να δώσει είναι περιορισμένες. Ατύπως η εντολή που έχει δοθεί είναι στρατιώτες που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης ,να διευκολύνονται με άδειες ή εξόδους ώστε αν είναι δυνατόν να εργάζονται για να συνεισφέρουν το ελάχιστο που μπορούν στα οικονομικά των οικογενειων τους.

Αυτό δεν αρκεί. Το ΥΕΘΑ θα πρέπει να επεξεργαστεί μια δέσμη μέτρων με τα οποία θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τις πραγματικά φτωχές οικογένειες,που όλο και θα πληθαίνουν. Η μεγαλύτερη ευελιξία σε θέματα μεταθέσεων κοντά στον τόπο όπου ζουν οι οικογένειες φτωχών στρατιωτών,πρέπει να γίνει κανόνας. Για να υπάρξει αυτή η ευελιξία πρέπει να παταχθεί το "ρουσφέτι" που εξακολουθεί να υπάρχει στις ΕΔ.

Το πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού που είχε εξαγγείλει ο προηγούμενος ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλος ,πρέπει να γίνει ουσιαστικό και αποτελεσματικό και να συνδεθεί σε καθημερινή βάση με την αγορά εργασίας. 
 
πηγή:


~ Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Διαρροή καισίου από τη Φουκουσίμα.

H διαρροή καισίου από τη Φουκουσίμα «ίση με 168 Χιροσίμες»

H διαρροή καισίου από τη Φουκουσίμα «ίση με 168 Χιροσίμες»


Η ποσότητα ραδιενεργού καισίου-137 που έχει διαρρεύσει μέχρι σήμερα από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα-Νταΐτσι είναι ισοδύναμη με 168 πυρηνικές βόμβες σαν αυτή που έπεσε στη Χιροσίμα, δείχνει εκτίμηση για λογαριασμό της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Βέβαια η τήξη των αντιδραστήρων δεν μπορεί να θεωρηθεί άμεσα συγκρίσιμη με τις πυρηνικές εκρήξεις, διευκρίνισαν οι ειδικοί.
Όπως αναφέρει το in.gr στην περίπτωση της Χιροσίμα, τα ραδιενεργά ισότοπα που απελευθέρωσαν οι βόμβες δεν έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην καταστροφή. Τα περίπου 140.000 θύματα της επίθεσης σκοτώθηκαν από την ακραία θερμότητα, το ωστικό κύμα και τα νετρόνια της εκτυφλωτικής έκρηξης.
Αυτό σημαίνει ότι «δεν είναι λογικό να προχωρούμε σε απλές συγκρίσεις βασιζόμενοι μόνο στην ποσότητα των ισοτόπων που απελευθερώθηκαν» τόνισε κυβερνητικός αξιωματούχος στην εφημερίδα Tokyo Shimbun.
Παρόλα αυτά, η σύγκριση με τη Χιροσίμα δίνει μια εικόνα για το μέγεθος της νέας καταστροφής. Οι ερευνητές της ιαπωνικής κυβέρνησης εκτιμούν ότι από τη Φουκουσίμα έχει διαρρεύσει μέχρι σήμερα καίσιο-137 που αντιστοιχεί με 15.000 terabecquerel.
Συγκριτικά, η βόμβα ουρανίου που έριξαν οι Αμερικανοί στη Χιροσίμα τις τελευταίες ημέρες του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου απελευθέρωσε 89 terabecquerel.
Όπως αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, μια διαφορετική έρευνα της ιαπωνικής κυβέρνησης έδειξε ότι,σε ορισμένα  σημεία εντός της ζώνης αποκλεισμού γύρω από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα, τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι πάνω από 500 millisievert ανά έτος, δηλαδή 25 φορές περισσότερο από το ετήσιο αποδεκτό όριο.


~ Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Πέθανε Ο Λεωνίδας Κύρκος


 
 

Πέθανε Ο Λ Κύρκος ο τελευταίος ηγέτης της αριστεράς της μεταπολιτευτικής περιόδου

Ηταν αναμφισβήτητα μια ηγετική μορφή στο χώρο  αριστεράς και έπαιξε ρόλο στις μεταπολιτευτικές εξελίξεις στην Ελλάδα από την πτώση της Χούντας και μετά . Μαζί δε με τον Χ Φλωράκη μεταπολιτευτικές τους δύο  συγκρουόμενους  πόλους της αριστεράς στην Ελλάδα. Συναντήθηκαν μαζί στο πρώτο πείραμα ενότητας συγκροτώντας τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου που τελικά κατέληξε στο μεγαλύτερο φιάσκο συγκυβέρνησης με την δεξιά με στόχο την παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο του Αν Παπανδρέου . Δείτε ένα  βιογραφικό του

Γεννηθείς το 1924 στο Ηράκλειο Κρήτης, γιος του Μιχαήλ Κύρκου που μαζί με τον Ι. Πασαλίδη και άλλες προσωπικότητες της Αριστεράς ίδρυσαν την ΕΔΑ.

Πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Εσωτ. μέχρι τον Απρίλιο του 1987, οπότε εντάχθηκε στην Ελληνική Αριστερά (Ε.ΑΡ.) της οποίας εκλέχτηκε Πρόεδρος, ο Λεωνίδας Κύρκος εκλέχτηκε με την ΕΔΑ μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου το 1961, 1963 και 1964. Στις 21 Απριλίου 1967 συνελήφθη και παρέμεινε στη φυλακή για 5 χρόνια. Μετά την μεταπολίτευση εκλέχτηκε βουλευτής, το 1974 και το 1977, και ευρωβουλευτής το 1981 και το 1985.

Μαζί με το Χαρίλαο Φλωράκη, ίδρυσε τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου, του οποίου υπήρξε γραμματέας μέχρι το Μάρτιο του 1991. Από το 1989 μέχρι το 1993 ήταν βουλευτής με τον Συνασπισμό. To 2000 προτάθηκε τιμητικά από
το κόμμα του Συνασπισμού για το αξίωμα του προέδρου της δημοκρατίας.

Το 2010, με επιστολή του δήλωσε στήριξή στο νέο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Η κηδεία του θα γίνει από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών, την Τετάρτη το απόγευμα.


πηγή: 

~