Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Υπουργός με πρόστιμο 200.000 ευρώ στη νέα κυβέρνηση!

Έκπληξη αποτελεί η απόφαση να πάρει χαρτοφυλάκιο υπουργείου,( Υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου), ο κ.Γιώργος Βερνίκος, σε μια κυβέρνηση συνεργασίας που έχει ως πρώτο μέλημα τη σωτηρία της χώρας.
Και αυτό, διότι η υπόθεση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας του κ.Γιώργου Βερνίκου, " Βερνίκος Κόττερα", είχε απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις αρχές Κεφαλαιαγοράς το 2009. Θυμίζουμε ότι η υπόθεση αυτή είχε ως..........
κατάληξη την επιβολή προστίμου 200.000 ευρώ στο νυν υπουργό, αλλά και στον Γ.Λεβεντάκη στον οποίο μεταβιβάστηκε μετέπειτα ο έλεγχος της εταιρείας.

Η αιτιολογία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ανέφερε συγκεκριμένα στις 09.12.2009 ότι τα πρόστιμα επιβλήθηκαν διότι «με εταιρικές ανακοινώσεις κατά το χρονικό διάστημα 2003 έως 2005 διέδιδαν ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση του ελέγχου της εταιρίας από τον κ. Γ. Λεβεντάκη και την αποχώρηση του κ. Βερνίκου από αυτή, καθώς και τη μεταβίβαση από την εταιρία προς τον τελευταίο του συνόλου των περιουσιακών της στοιχείων».

 Για το ίδιο θέμα, είχε τότε εκδοθεί ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Επενδυτών και Διαδικτύου η οποία ανέφερε τα εξής:
Αθήνα, 11 / 12 /2009
Αρ. Πρωτ : 220/2009

Επιστολή ΣΕΔ
Προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
κ. Ανέστη Γαβριηλίδη
Κοινοποίηση:
Προς όλους τους Ιδιώτες Επενδυτές
Φορείς Κεφαλαιαγοράς
Όλα τα ΜΜΕ

Θέμα: Επιβολή προστίμου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε μέλη Δ.Σ. των εταιρειών "Βερνίκος"-"Λεβεντάκης"


Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου, εκφράζει την ικανοποίησή του για τις πρόσφατες οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «Βερνίκος Κότερα Ναυτιλιακή και Συμμετοχών Α.Ε.» (μετέπειτα «Γ. Λεβεντάκης Textiles, Βαμβάκι, Νήμα, Ύφασμα, Συμμετοχές Α.Β.Ε.Ε.»)

Ο Σ.Ε.Δ. είχε πρωτοστατήσει στην αναβολή των γενικών συνελεύσεων τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2004, και είχε ασκήσει έντονη κριτική στην διοίκηση της εταιρίας για τον νομιμοφανή, αλλά αντίθετο σε κάθε έννοια ηθικής, τρόπο που επέλεξε να εμφανίσει την ουσιαστική έξοδό της εταιρίας από το χρηματιστήριο, σαν επενδυτική ευκαιρία στον προβληματικό κλάδο της υφαντουργίας.

Ακόμα και μετά την «νόμιμη» απόφαση της Γενικής Συνέλευσης τον Ιούνιο του 2004 καταγγείλαμε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την «νομιμοφανή» ουσία της απόφασης και τις «ληστρικές» αποτιμήσεις εις βάρος των μετόχων μειοψηφίας, με βάση τις οποίες έγινε η «συμφωνία» μεταμόρφωσης της «Βερνίκος Κότερα Ναυτιλιακή και Συμμετοχών Α.Ε.» σε «Γ. Λεβεντάκης Textiles, Βαμβάκι, Νήμα, Ύφασμα, Συμμετοχές Α.Β.Ε.Ε.» και την οδυνηρή για κάποιους μετόχους κατάληξή της.

Ελπίζουμε ότι με αυτές μας τις ενέργειες, έως ένα βαθμό, βοηθήσαμε κάποιους Ιδιώτες Επενδυτές που είχαν κάνει το λάθος να εμπιστευθούν τη «Βερνίκος Κότερα Ναυτιλιακή και Συμμετοχών Α.Ε», να διασώσουν ένα μέρος της περιουσίας τους.

Θέλουμε για άλλη μια φορά να υπενθυμίσουμε σε όλους Επενδυτές την προσοχή με την οποία πρέπει να αξιολογούν τις επιλογές τους. Οι οικονομικές κυρώσεις που επεβλήθησαν από την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποτελούν μόνο μια ηθική δικαίωση.

Το ατυχές γεγονός της μετάλλαξης στα μέσα του 2004, μιας υγιούς επιχείρησης ναυτιλιακού τουρισμού , σε υπερχρεωμένο εκκοκκιστήριο με αποτίμηση περίπου 50 εκ. ευρώ και χρέη άνω των 70 εκ. ευρώ στην Αγροτική τράπεζα, οι αναστολές διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας στις αρχές του 2005 και του 2006 και τέλος η διαγραφή της στα τέλη του 2007, είναι δυστυχώς μια σκληρή πραγματικότητα με τραγικές οικονομικές συνέπειες για τους Ιδιώτες Επενδυτές, που εκπροσωπεί ο ΣΕΔ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος....................Ο Γεν.Γραμματέας
Μπάμπης Εγγλέζος............Γιάννης Σαρρής

Σημειωτέον ότι το πρόστιμο αμφισβητείται δικαστικά από τον κ. Βερνίκο, χωρίς η υπόθεση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες,να έχει τελεσιδικήσει.
Δεδομένου δε ότι αφορά χρονικό διάστημα, πριν από την απόκτηση της υπουργικής ιδιότητας εκ μέρους του κ. Βερνίκου, η υπόθεση θα συνεχίσει κανονικά τον δικαστικό της δρόμο, με μόνη διαφορά το γεγονός ότι ο κ. Βερνίκος φέρει πλέον και την υπουργική ιδιότητα.




~ Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

«Τα παιδία παίζει» στο Αγροτικό Χωριό (22, 23, 24/6)

 Η είσοδος για τα παιδιά είναι δωρεάν 
και για τους ενήλικες 3€.
.
Από Παρασκευή μεσημέρι ως και την Κυριακή το βράδυ εικόνες της ελληνικής υπαίθρου θα μας κατακλύσουν. Οι ενήλικες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για γεύσεις αυθεντικές και αγνές της ελληνικής υπαίθρου, αλλά και τα παιδιά αφού δουν και μάθουν στα ποικίλα εργαστήρια, στη συνέχεια θα παίξουν και θα διασκεδάσουν.

Ένα τριήμερο γεμάτο παράδοση μάς περιμένει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.)- στην Υπαίθρια Οδό, όπου οι διοργανωτές του Agro Quality Festival στην κυριολεξία θα μας «Κερνούν Ελλάδα».

Η είσοδος για τα παιδιά είναι δωρεάν και για τους ενήλικες 3€.
Ας δούμε το πρόγραμμα με τα εργαστήρια αναλυτικά.

Μύλος
Πες αλεύρι…
Θυμούνται οι παλιότεροι, μαθαίνουν οι νεότεροι πώς γίνεται το σιτάρι αλευράκι.
Ελαιοτριβείο

Ξεφόρτωσέ τη την Ελιά να σε φορτώσει Λάδι…
Θα παρακολουθήσουμε μία μοναδική διαδικασία, πώς από ένα μικρό καρπό παίρνουμε ένα τόσο πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά προϊόν.
Λαχανόκηπος

Σπόρος, φυτό, καρπός ανακαλύψτε τη μαγεία της φύσης.
Στο λαχανόκηπό μας οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι μας φίλοι, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα στάδια καλλιέργειας των λαχανικών.
Τυροκομείο

Το τυρί σ’ έχει λιγώσει, πόση πείνα θα ‘χεις, πόση…
Τυρί… προϊόν που στην χώρα μας αγαπιέται ιδιαίτερα και συνοδεύει τα περισσότερα φαγητά της Ελληνικής κουζίνας.
Ας δούμε λοιπόν πώς παρασκευάζεται…

Οινοποιείο
Το τζιτζίκι λάλησε, άσπρη ρόγα γυάλισε…
Τρύγος, πατητήρι, μούστος κρασί…
Εδώ λοιπόν στο οινοποιείο μας θα δούμε πώς το σταφυλάκι γίνεται κρασάκι.
Χαλβάς Φαρσάλων

«Τα Φάρσαλα είναι γνωστότερα και φημίζονται περισσότερον διά τον γευστικώτατον και μελισταγήν χαλβά των, όστις είναι ο ανά πάσαν την Ελλάδαν κάλλιστος και θαυμαστότατος»
Ένα εργαστήρι παρασκευής Χαλβά Φαρσάλων μας περιμένει προκειμένου να μας αποκαλύψει τα μυστικά ενός προϊόντος παλιού αλλά όχι τόσο γνωστού.

Ζύμωμα Ψωμιού
Η βιάση ψήνει το ψωμί μα δεν το καλοψήνει…
Και αφού πήραμε το αλεύρι από το μύλο, ζυμώνουμε το ψωμί. Οι γυναίκες του χωριού θα μας δείξουν πως γίνεται το ζύμωμα σπιτικού ψωμιού.

Παρασκευή Πίτας
Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος…
Εδώ θα μάθουμε πώς ανοίγουμε το παραδοσιακό φύλλο, τι υλικά χρησιμοποιεί η γιαγιά μας και πως ψήνει τις νοστιμότατες πίτες.
Παραδοσιακά Ελληνικά Ζυμαρικά
Χυλοπίτες και τραχανάς είναι μερικά από τα προϊόντα που θα δούμε να παρασκευάζονται σ’ αυτό το εργαστήρι.
Σαλιγκαροτροφείο
Τα άγνωστα σαλιγκάρια έρχονται στο Φεστιβάλ και μας κάνουν μία «επίδειξη των δυνατοτήτων τους».
Γνωρίστε τη δύναμη του σαλιγκαριού
Τα κάρα με τα φρούτα και τα λαχανικά
Στο χώρο σας υποδέχονται φρέσκα φρούτα και λαχανικά για να δροσίσουν την βόλτα σας στο Φεστιβάλ.
Παιδικά Εργαστήρια
Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα μόνοι τους πια με «τα χεράκια τους» να φτιάξουν ζυμαράκι και χειροτεχνίες στο χώρο των παιδικών εργαστηρίων…

Παραδοσιακά Παιχνίδια
Ταξιδεύουμε στο χρόνο … παίζουμε και θυμόμαστε παιχνίδια του προηγούμενου αιώνα.
Χώροι ειδικά διαμορφωμένοι θα φιλοξενήσουν παιχνίδια παραδοσιακά απ’ όλη την Ελλάδα.
Καραγκιόζης

Θα φάμε… θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε!!!
Μία φιγούρα γνωστή σε μικρούς και μεγάλους έρχεται να μας διασκεδάσει με τα καμώματά του.
Χώμα με Χρώμα

Το χώμα δεν είναι μόνο η πηγή της ζωής για τα φυτά αλλά με τις κατάλληλες γνώσεις και μία πρώτη ύλη με την οποία μπορείτε να ζωγραφίσετε! Σε αυτό το πρωτότυπο εργαστήριο τα παιδιά πέρα από το ότι θα έρθουν σε επαφή και θα εξοικειωθούν με το χώμα, θα μπορέσουν να παράγουν καλλιτεχνικές πρωτότυπες δημιουργίες με χώμα!…
Εργαστήριο Κηροποιείας
Με πολύ φαντασία και μεράκι, θα δημιουργήσουμε τα δικά μας κεριά.





~

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΑΚΤΙΔΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΓΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ;

 ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. 
 
Επιτέλους και μετά από δυο αναμετρήσεις αναδείχθηκε κυβέρνηση με τρικομματική σύνθεση και αρκετούς βέβαια καινούργιους υπουργούς μιας και το νούμερο τους είναι 39 σύνολο. Λίγο μεγάλο για να μην πω πολύ μεγάλο για χώρα σε κρίση.  Η κατάσταση στον κόσμο και στην Ελληνική κοινωνία απελπιστική αφού μέχρι τώρα ήμασταν έρμαιο των κάθε λογής κορακιών της Γερμανίας που έχοντας βρει τους Εβραίους του 2000 εξευτέλιζαν και επεδίωκαν κάθε τι το Ελληνικό. Τα ίδια έκαναν και μάλιστα δεν δίστασαν να αφανίσουν 5,5 εκ. εβραίους το 45. Η Ελληνική κοινωνία λοιπόν περιμένει μια .............
κυβέρνηση που θα έχει φωνή και θα επιδιώξει να βάλει τα πράγματα στην θέση τους. Ναι μεν και εμείς φταίμε για την συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση αλλά όταν σου δίνουν λάθος συνταγές και σου τις επιβάλουν τότε και εσύ θα πρέπει να βάλεις λόγο και πυγμή για να έχεις αποτέλεσμα και φυσικά να δώσεις δυνατότητες στην δοκιμαζόμενη οικονομία που ασφυκτιά.
Ένα μεγάλο ατού θα είναι και η περικοπή τωνπαχυλών  μισθών και η κατάργηση των πολλαπλών συντάξεων των βουλευτών στις τετραετίες για να μην πω η κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και η αντικατάσταση της από ένα επίδομα στο τέλος όταν θα βγει σε σύνταξη από το ταμείο του σαν  εργαζόμενος  του κλάδου του. Η θέσπιση και η κατάργηση των φοροελαφρύνσεων των βουλευτών και υπουργών που στοιχίζουν πολλά εκατομμύρια Ευρώ στον κρατικό κορβανά θα δώσει και ένα παράδειγμα στον λαό ότι και αυτοί συμβάλουν σε αυτόν τον ακανθώδες δρόμο που περπατάει ο Ελληνικός λαός. Ίσως και η μείωση του αριθμού από την επόμενη τετραετία θα είανι ένας καλός στόχος και παράδειγμα στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό.
Από τα άμεσα μέτρα στην οικονομία η κατάργηση του υψηλού ΦΠΑ στο 10-12% για να δοθεί ώθηση στην αγορά όπως και η κατάργηση των ληστρικών μέτρων του 45% της φορολογίας και αντικατάσταση τους από μικρότερους φορολογικούς συντελεστές που θα δώσουν ώθηση και πνοή στα Ελληνικά προϊόντα. Επίσης η επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ. Για φανταστείτε ότι σήμερα υπάλληλος που έχει μισθό 400 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει φόρο εισοδήματος, μόνο ψυχασθενής θα σκεφτότανε ότι τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να αποδώσουν.
Φυσικά επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και μάλιστα τον διαχωρισμό του σε χρέος και ληστρικό χρέος δηλ. να ελέγχουν όλα αυτά που προέκυψαν στα τελευταία χρόνια και να αποδοθούνευθύνες καθώς και επιστροφή των μιζών και των υπερκοστολογημένων παραγγελιών. Βέβαια στους τελευταίους μήνες και μετά την θεαματική άνοδο του ΣΥΡΙΙΖΑ και του Ολαντ έχουμε με το μέρος μας τις φωνές που λένε για τα ληστρικά προγράμματα που εσκεμμένα δόθηκαν στην Ελλάδα με σκοπό την μεγαλύτερη ύφεση και την διαχείριση του κράτους από τα ξένα συμφέροντα.
Η αυστηρότερη επιτήρηση των φορολογούμενων με συνεχείς εφόδους του ΣΔΟΕ αφου γίνουν οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις δηλ. χαμηλός ΦΠΑ και φορολογικοί συντελεστές από το 25-10%, για την πάταξη της φοροδιαφυγής θα αποφέρουν διπλάσια κέρδη από ότι οι σημερινή κατάσταση και ακινησία της αγοράς. Επίσης η κατάργηση των κομματικών προέδρων και αντιπροέδρων από οργανισμούς που αλλάζουν σε κάθε εκλογική διαδικασία θα πρέπει να είναι πρώτο  μέλημα της κυβέρνησης. Αν πάρουμε για παράδειγμα τις ΔΕΥΑ, τις διευθύνσεις  υγείαςή , τους οργανισμούς όπως ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, νοσοκομεία, ΕΡΤ,  κλπ. Ποιος ο λόγος να υπάρχει αιρετός πρόεδρος στο συμβούλιο ή διοριζόμενος από την εκάστοτε κυβέρνηση;  Απάντηση. Μόνο για να εξυπηρετεί κομματικά συμφέροντα. Αντικατάσταση λοιπόν με διευθύνοντατεχνοκράτη που θα δίνει λόγο στην δημοτική αρχή ή στους εκπροσώπους για τα αποτελέσματα και τους στόχους σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αλλαγή μόνο όταν δεν πιάνονται οι στόχοι.
Επιτέλους διεκδικήσεις και αποτελεσματικότητα στα εθνικά αμς θέματα με άμεσο καθορισμό της ΑΟΖ και την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια , είδαμε πως ο υπερεσιακός υπουργός αν και με λίγες αρμοδιότητες διεκδίκησε και πέτυχε αρκετά πράγματα. Φυσικά άμεση δανειοδότηση  σε εταιρείες του κλάδου για την εξόρυξη του πετρελαίου με μικτές επιχειρήσεις και ποσοστώσεις προς όφελος του Ελληνικού δημοσίου.
Δραστηριοποίηση και επαναδιαπραγμάτευση για την αγορά σύγχρονου υλικού για τις ένοπλες δυνάμεις και καθορισμός ανταποδοτικών μέτρων προς  την ελληνική βιομηχανία του κλάδου. Καθορισμός έως και 50% στα ανταποδοτικά ωφέλει. Το πέτυχαν χιλιάδες φορές οι Τούρκοι, εμείς γιατί  όχι.
Στον τομέα της ασφάλεια περισσότεροι έλεγχοι και περισσότεροι αστυνομικοί στους δρόμους καιστις περιπολίες. Βέβαια δεν χρειάζονται και τόσοι για την φύλαξη των διαφόρων επωνύμων. Όποιος θέλει ιδιωτική φύλαξη υπάρχουν οι ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης.
Για να ανακάμψει η παραγωγή πρέπει σαν βασικό μέλημα να είναι η επαναδιαπραγμάτευση της αγρανάπαυσης και των ποσοστώσεων γάλακτος που μας οδήγησαν στην κατάργηση και της μεταποιητικής βιομηχανίας.

Υ.Γ. Βεβαία ευχή για την νίκη και πρόκριση στην εθνική μας ομάδα που μας έκανε υπερήφανους μέχρι τώρα.  Έστω και μόνο μια νίκη σε βάρος των υπεροπτικών αι αμαζόνων Γερμανών και της κυρίας Μέρκελ που μας εύχεται και ποδοσφαιρική χρεοκοπία. Και όμως σύμφωνα με τις έως τώρα στατιστικές είμαστε η ποιο παραγωγική ομάδα σε γκολ. Και εδώ οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο και παράγουν περισσότερο. Αρκεί να τους αφήσουν…..

 panosmandalos@yahoo.gr



~

Και ο Ράπανος στο νοσοκομείο

 

Λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη ο νέος υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος. Διακομίσθηκε στο ιδιωτικό νοσοκομείο «ΥΓΕΙΑ» προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις. O κ. Ράπανος ήταν προγραμματισμένο να ορκιστεί υπουργός Οικονομικών στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής.




~

Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο πρωθυπουργός με αρχή αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς--Καρατζαφέρης: “Καλύτερα να σου βγει το όνομα παρά το μάτι”


Περιπέτεια υγείας για τον πρωθυπουργό, λίγες ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο κ.Σαμαράς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν με αρχή ρήξης αμφιβληστροειδούς και όπως λένε οι γιατροί, δεν είναι κάτι το σοβαρό και αν αντιμετωπισθεί εγκαίρως δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. O κ.Σαμαράς είχε ενοχλήσεις εδώ και πολλές ημέρες αλλά η πίεση των ημερών επιδείνωσε την κατάσταση. Ο πρωθυπουργός μετά τις απαραίτητες εξετάσεις επέστρεψε λίγο μετά τις 15.30 στο Μέγαρο Μαξίμου και αύριο το πρωί θα χειρουργηθεί.


Από το πολιτικό γραφείο του κ.Σαμαρά εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:


Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποβλήθηκε σήμερα σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση από τον Διευθυντή της Β´ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αττικού Δημοσίου Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, κ. Πάνο Θεοδοσιάδη.


Διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση.


Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί από τον κ. Θεοδοσιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο.


Aλλάζει το πρόγραμμα


Καταβάλλονται προσπάθειες ο κ. Σαμαράς να παραστεί στην ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομικών, Βασίλη Ράπανου στο Προεδρικό Μέγαρο σήμερα το απόγευμα. Θεωρείται πάντως απίθανο να πραγματοποιηθεί η σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ που είχε προγραμματιστεί για τις 18:00 στη βουλή.


O κ.Σαμαράς δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος του ευχήθηκε περαστικά.


Με το γνωστό χιούμορ του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης ευχήθηκε περαστικά στον πρωθυπουργό.

Στην είδηση ότι ο νέος πρωθυπουργός πήγε στο νοσοκομείο Αττικόν με πρόβλημα στο μάτι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης του έστειλε τηλεγράφημα.

“Κύριε Πρωθυπουργέ,

Άστους να λένε… Καλύτερα να σου βγει το όνομα παρά το μάτι. Τα οποία εξ άλλου, πρέπει να έχετε δεκατέσσερα, με αυτά που θα δουν τα μάτια σας.

Η Αγία Παρασκευή, προστάτιδα των ματιών, εύχομαι να είναι κοντά σας.”




~

Επιστολή ελληνίδας δημοσιογράφου στην Bild..Το κόμπλεξ σας πέρασε κάθε όριο εφόσον "τα βάλατε" μέχρι και με το ποδόσφαιρο..που προήλθε από το Επίσκυρο, από την Αρχαία Ελλάδα!!!

Διαβάστε την επιστολή που δημοσίευσε απαντώντας στη Γερμανική εφημερίδα Bild, η Ελληνίδα δημοσιογράφος Δέσποινα Δημότση, σχολιάζοντας το ειρωνικό δημοσίευμα εναντίον της Εθνικής Ελλάδας.

Η 31χρονη Δέσποινα Δημότση είναι δημοσιογράφος από το Κρανίδι της Αργολίδας.


Το δημοσίευμα της Bild που σε έντονα ειρωνικό ύφος, σχολίαζε το αποψινό παιχνίδι των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Γερμανίας, δεν την άφησε ασυγκίνητη. Έτσι αποφάσισε να συντάξει επιστολή και να απαντήσει στη Γερμανική εφημερίδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.


"Αγαπητή" Bild και "κορυφαίοι" συντάκτες....


"Έχετε αφιερώσει στη χώρα μου πάρα πολλά άρθρα, υβριστικά επί το πλείστον, διότι προφανώς δεν έχετε καμία άλλη γνώση να προβάλετε. Σας λυπάμαι, πάλι καλά που βγάζετε ένα μεροκάματο αναφερόμενοι (μόνο αρνητικά μπορείτε εφόσον έχετε έλλειψη βασικών γνώσεων) στην Ελλάδα.


Το κόμπλεξ σας πέρασε κάθε όριο εφόσον "τα βάλατε" μέχρι και με το ποδόσφαιρο. Ναι! Εκείνο το άθλημα που προήλθε από το Επίσκυρο, από την Αρχαία Ελλάδα. Εμείς οι Έλληνες διαδώσαμε το Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο για να μπορείτε εσείς με την τόσο μικρή ιστορία να παίρνετε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να μπορείτε να κατανοήσετε το "Νους Υγιής εν Σώματι Υγιή". Δεν πειράζει εμείς οι Έλληνες πάντα κοιτούσαμε την ουσία των πραγμάτων βασιζόμενοι στο "Μηδέν Άγαν", δεν είχαμε την ανάγκη από την Αρχαιότητα να θρέψουμε κακεντρεχή σχόλια για τους άλλους λαούς διότι τα φώτα εμείς τους τα δώσαμε και το κάναμε σωστά!!


Δεν σας παρεξηγώ. Είστε διάσημοι στην ιστορία για άσχημα γεγονότα, αντιθέτως εμείς είμαστε περήφανοι για την ιστορία και τα επιτεύγματα μας. Όσο για το "Φέρτε μας την Μέρκελ" που αναφέρει ο συνεργάτης σας δεν την θέλουμε. Να την κάνουμε τι, την κυρία; Δώστε μας τις αποζημιώσεις από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο που μας χρωστάτε. Ξέρετε, κάτι δις είναι δεν έχετε ανάγκη εσείς πλούσιοι είστε. Βασικά είστε τόσο πλούσιοι που έτσι και καταρρεύσουμε και σας συμπαρασύρουμε θα τρώτε τις λαμαρίνες από τα αυτοκίνητα που παράγετε. Εμείς δεν έχουμε ανάγκη, θα τρώμε ελιές!!! Είναι θρεπτικές, οπότε θα ζήσουμε πάρα πολλά χρόνια ακόμα!!!


Μέχρι να μπορέσετε να μάθετε να αρθρογραφείτε σωστά και με επιχειρήματα, θα ασχολείστε μόνο μαζί μας! Διότι εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε το κέντρο του κόσμου! Καλή τύχη και στις δύο ομάδες, λοιπόν. Νικητής θα είναι σίγουρα το αθλητικό πνεύμα!!"


Δημότση Δέσποινα

Αρθρογράφος.





~

11 οι νεκροί από την πτώση του Ινδονησιακού αεροπλάνου

Νεκρά δύο παιδιά μετά από συντριβή αεροπλάνου από πάνω τους
Στους 11 ανέρχονται οι νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους, τύπου «Fokker F-27», σε συγκρότημα κατοικιών, κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Χαλίμ στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα.
Μεταξύ των νεκρών είναι και δύο παιδιά, ενός και έξι ετών, τα οποία κατά τη διάρκεια του δυστυχήματος βρίσκονταν στο έδαφος. Το αεροσκάφος προσέκρουσε σε δύο σπίτια, ενώ άλλα επτά τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Το δυστύχημα σημειώνεται στην Ινδονησία λίγες εβδομάδες μετά τη συντριβή ενός αεροσκάφους, τύπου «Superjet 100» του ρωσικού ομίλου Σουχόι, το οποίο συνετρίβη στις 7 Μαΐου κατά τη διάρκεια μιας πτήσης επίδειξης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 45 επιβαίνοντες.




~

Τρία χρόνια φυλακή σε εκλογική αντιπρόσωπο της ΝΔ που άλλαξε ψηφοδέλτια

Τριετή φυλάκιση και τετραετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων επέβαλε το τριμελές πλημμελειοδικείο της Λαμίας στην 53χρονη Βάσω Παπανάγνου από τη Λαμία, η οποία ήταν εκλογική αντιπρόσωπος της ΝΔ και κατηγορήθηκε για αλλαγές ψηφοδελτίων την ώρα της διαλογής στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.
Η ίδια αρνήθηκε, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, τις κατηγορίες ενώ, αντίθετα, οι μάρτυρες που κατέθεσαν περιέγραψαν τις κινήσεις της μέσα στο εκλογικό κέντρο και, κύρια, βασίστηκαν στις συζητήσεις που είχαν εκ των υστέρων και στις οποίες παρουσίασαν την 53χρονη να έχει ομολογήσει για δύο τουλάχιστον περιπτώσεις να βάζει ισάριθμα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε κενούς φακέλους.

Κατέθεσαν ακόμη ότι δεν βρέθηκαν διαφορές στα ψηφοδέλτια, παρά το γεγονός ότι έγινε καταμέτρηση και επίσης ότι δεν υποβλήθηκε, έως σήμερα, καμία ένσταση από τα υπόλοιπα κόμματα για το συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα.

Κατατέθηκε, ωστόσο, ότι, σε σωματική έρευνα που έγινε στην 53χρονη, βρέθηκαν δύο ψηφοδέλτια της ΝΔ και δεν βρέθηκε ψηφοδέλτιο άλλου κόμματος ούτε επάνω της ούτε και σε κάποιο άλλο σημείο του εκλογικού τμήματος Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, δεν προέκυψαν στοιχεία για τη μία εκ των δύο κατηγοριών- αυτήν της υπεξαίρεσης εγγράφων- αφού δεν κατατέθηκε από κανένα μάρτυρα κάτι σχετικό, με συνέπεια και η εισαγγελέας να προτείνει την απαλλαγή της από αυτήν την κατηγορία.

Αντιθέτως, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της Βάσως Παπανάγνου για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας, δηλαδή ότι τοποθέτησε τουλάχιστον σε δύο φακέλους ψηφοδέλτια της ΝΔ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Λίγο αργότερα, το δικαστήριο επέβαλε την ποινή τριών ετών, για αλλοίωση αποτελέσματος.

Παράλληλα, επέβαλε και τετραετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων της.

Η κ. Παπανάγνου άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.




~

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση

Διαβάστε τα ονόματα της νέας κυβέρνησης

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, η οποία θα ορκιστεί, πλην του κ. Ράπανου, στις 19.00 το απόγευμα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Σημειώνεται ότι συγχωνεύεται το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, ενώ επανασυστήνεται το υπουργείο Ναυτιλίας με επικεφαλής τον Κώστα Μουσουρούλη. Αυτόνομο υπουργείο συστήνεται και για τον Τουρισμού, με υπουργό την Ολγα Κεφαλογιάννη.

Σημειώνεται ότι δεν θα ορκισθεί σήμερα ο κ. Ράπανος, καθώς εκπροσωπεί τη χώρα στο Eurogroup ο υπηρεσιακός υπουργός, Γιώργος Ζανιάς.


Διαβάστε παρακάτω τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης
:

Πρωθυπουργός: Αντώνης Σαμαράς

Υπουργός Επικρατείας: Δημήτρης Σταμάτης
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Σίμος Κεδίκογλου

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Υπουργός: Αντώνης Μανιτάκης
Υφυπουργός: Μανούσος Βολουδάκης

Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός: Ευριπίδης Στυλιανίδης
Αναπληρωτής υπουργός: Χαράλαμπος Αθανασίου

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργός: Βασίλης Ράπανος
Αναπληρωτής υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
Υφυπουργός: Γιώργος Μαυραγάνης

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Υφυπουργός: Δημήτρης Κούρκουλας

Υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Υπουργός: Πάνος Παναγιωτόπουλος
Υφυπουργός: Παναγιώτης Καράμπελας
Υφυπουργός: Δημήτριος Ελευσινιώτης

Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων

Αναπληρωτής υπουργός: Σταύρος Καλογιάννης
Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης
Υφυπουργός: Θανάσης Σκορδάς
Υφυπουργός: Νότης Μηταράκης

Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου

Υπουργός: Κώστας Μουσουρούλης
Υφυπουργός: Γιώργος Βερνίκος

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Υπουργός: Ευάγγελος Λιβιεράτος
Αναπληρωτής υπουργός: Σταύρος Καλαφάτης
Υφυπουργός: Ασημάκης Παπαγεωργίου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού

Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Αναπληρωτής υπουργός: Κώστας Τζαβάρας
Υφυπουργός: Θεόδωρος Παπαθεοδώρου
Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Ιωαννίδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργός: Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός: Νίκος Νικολόπουλος

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Υπουργός: Ανδρέας Λυκουρέντζος
Αναπληρωτής υπουργός: Μάριος Σαλμάς
Υφυπουργός: Φωτεινή Σκοπούλη

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργός: Αθανάσιος Τσαφστάρης
Αναπληρώτης υπουργός: Μάξιμος Χαρακόπουλος

Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Νίκος Δένδιας

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Υπουργός: Αντώνης Ρουπακιώτης
Υφυπουργός: Κώστας Καραγκούνης

Υπουργείο Τουρισμού

Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Υπουργός: Θεόδωρος Καράογλου





~

Αποτρόπαιη δολοφονική επίθεση μέρα μεσημέρι από αφρικανούς λαθρομετανάστες σε τυφλή γυναίκα!

Πολλοί ισχυρίζονται πως η κοινωνία μας έχει καταντήσει ζούγκλα. Το ίδιο κι εγώ. Κάναμε όμως λάθος! Γιατί και στη ζούγκλα υπάρχουν κάποιοι κανόνες ενώ στην κοινωνία μας όχι!

Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφω ένα άρθρο για την εγκληματικότητα και τη λαθρομετανάστευση οπότε δεν πρόκειται να πρωτοτυπίσω. Είναι όμως η πρώτη φορά που το κάνω με αφορμή μια δολοφονική επίθεση σε στενό αγαπημένο πρόσωπό μου, και όχι γιατί συνδέομαι μαζί του αλλά γιατί είναι ένα άτομο με ειδικές ανάγκες, διάολε!...



του Στρατή Μαζίδη
Ήταν 16:00 όταν χτύπησε το τηλέφωνο στη δουλειά μαθαίνοντας τα νέα και μένοντας παγωμένος για κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να συνειδητοποιήσω τι είχε συμβεί και πως το άτομο αυτό παραμένει στη ζωή.

Η γυναίκα αυτή -μέσης ηλικίας – (θα τη λέμε Μαρία) επέστρεφε στο σπίτι της μαζί με τη συνοδό της από γνωστή τράπεζα στην οποία είθισται να συνωστίζεται ο κόσμος. Προφανώς όμως -μολονότι ζουν στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Πεδίου του Άρεως- δεν αντιλήφθηκαν πως δύο αφρικανοί, πιθανότατα σομαλοί, τις παρακολουθούσαν διακριτικά σε όλη τη διαδρομή από την περιοχή της πλατείας Βικτωρίας έως το σπίτι τους.

Κι ο εφιάλτης των δύο γυναικών ξεκίνησε λίγα δευτερόλεπτα αφότου πέρασαν την είσοδο της πολυκατοικίας και κατευθύνθηκαν προς το ασανσέρ. Σε κάποια στιγμή η συνοδός αντιλαμβάνεται την παρουσία ατόμων στο χώρο και διαπιστώνει πως δύο αφρικανοί βρίσκονταν μέσα στην είσοδο της πολυκατοικίας που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο. Άγνωστο το αν πρόλαβαν να μπουν πριν κλείσει η πόρτα ή αν χτύπησαν κάποιο κουδούνι ενός γραφείου και εισήλθαν.

Το λέει στη Μαρία …και τότε ξεκίνησε ο πανικός. Το θρίλερ που ούτε ο Χίτσκοκ δε θα είχε καταφέρει ποτέ να γράψει. Η Μαρία αρχίζει να ανεβαίνει τρία τρία τα σκαλιά για να προλάβει να πάει στο σπίτι της. Η συνοδός της -μέσης ηλικίας και αυτή- αφήνει το ασανσέρ και τρέχει πίσω της για να τη βοηθήσει μέσα σε κραυγές και φωνές φόβου! Με κάποιο τρόπο καταφέρνουν να φτάσουν ως τον όροφό τους και η Μαρία μέσα στον πανικό της προσπαθεί να βρει τα κλειδιά της να ανοίξει. Η σωτηρία από την καταστροφή απέχει μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

Αλλά μάταια…

Οι αφρικανοί νεώτεροι και γρηγορότεροι τις έχουν ακολουθήσει. Ο ένας αρπάζει από πίσω τη συνοδό κλείνοντάς της το στόμα με ταινία και αφού σπάει τα γυαλιά της, την πετά μπρούμυτα στο έδαφος με το κεφάλι στο πάτωμα. Εκείνη τη στιγμή και για τα επόμενα 2 λεπτά με την πλάτη γυρισμένη στα γεγονότα που ακολούθησαν αισθάνθηκε – όπως είπε – ότι κάτι σοβαρό συνέβαινε στη Μαρία. Η Μαρία μέσα στο απόλυτο σκοτάδι της – καθότι τυφλή! - τρώει ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι. Από καθαρή τύχη δεν έσκασε με το κεφάλι στη μαρμάρινη σκάλα. Παλεύει με ότι και όπως μπορεί. Το έτερο αφρικανικό κτήνος όμως της πιάνει το λαιμό με μανία σε σημείο που κόντεψε να την πνίξει. “Πεθαίνω!” εκμυστηρεύτηκε σε κοινό φιλικό πρόσωπο που έσπευσε να τη βοηθήσει.

Οι αφρικανοί πήραν τη λεία τους μη διστάζοντας να χτυπήσουν εντελώς δολοφονικά δύο μέσης ηλικίας γυναίκες και μάλιστα έναν άνθρωπο που δεν έχει το φως του.

Η συνοδός της, με σπασμένα τα γυαλιά αλλά και μη μπορώντας να μιλήσει από τη δύναμη που της κρατούσαν το πρόσωπο αρχίζει να κλωτσά και να χτυπά την πόρτα του διπλανού διαμερίσματος για να καλέσει σε βοήθεια.

Η Μαρία με τη συνοδό της μεταφέρθηκαν σοβαρά χτυπημένες και σε κατάσταση σοκ με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου υποβλήθησαν σε μια σειρά εξετάσεων στο κεφάλι και τον τράχηλο. Εκεί εντελώς συμπτωματικά έχει μεταφερθεί και ένας γέροντας χτυπημένος από δύο άλλα μπουμπούκια (που κατά άλλους πρέπει να νομιμοποιηθεί η παρουσία τους και κατά άλλους μας τιμούν γιατί επέλεξαν τη χώρα μας ως τόπο προορισμού), του οποίου μάλιστα η σύζυγος δεν άνοιγε την πόρτα όταν της φώναζαν ότι χτύπησαν τον άνδρα της γιατί νόμισε ότι είναι κόλπο για να τη ληστέψουν.

Πριν λίγη ώρα η Μαρία και η συνοδός της επέστρεψαν στο σπίτι τους στο κέντρο της Καμπούλ ή καλύτερα του Μογκαντίσιου που όμως κάποτε λεγόταν Αθήνα.

Μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Η Μαρία βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση. Ένα μείγμα συναισθημάτων όπως ο φόβος, η οργή, η αγανάκτηση την κυριεύουν.

Κλείνοντας έχω μια απορία. Τη μεταφέρω και σε σας:

Η Μαρία από δω και πέρα πως θα προστατεύσει τον εαυτό της; Μπορείτε να βάλετε τον εαυτό σας μια στιγμή στη θέση της;

Πάσα συμβουλή δεκτή.

—-

Σημείωση: επειδή αυτές οι ειδήσεις δεν παίζουν ποτέ στα γνωστά ΜΜΕ, όποιος επιθυμεί τυχόν περισσότερες λεπτομέρειες ας στείλει μήνυμα στο e-mail της ιστοσελίδας και θα ειδοποιηθώ αμέσως.
http://freepen.gr/koinwnia/5894/
Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μια ακόμη διαφωτιστική συζήτηση για το θέμα με τον καθηγητή Θόδωρο Κατσανέβα




~

Από 2 Ιουλίου ξεκινά η χορήγηση των επιταγών κατάρτισης για ανέργους

Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 22 εκατ. ευρώ για 18.332 άτομα, αλλά λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος διπλασιάστηκε σε 44 εκατ. ευρώ για 36.664 άτομα.

Από τη μεθεπόμενη Δευτέρα, 2 Ιουλίου, θα ξεκινήσει η χορήγηση των επιταγών κατάρτισης και πιστοποίησης (training voucher) για ανέργους, από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Με τις επιταγές αυτές οι άνεργοι που έχουν επιλεγεί, μπορούν να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες σε τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας, σε επιλεγμένα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», σύμφωνα με το newsit.gr

Σήμερα αναρτήθηκε από τον ΟΑΕΔ στο διαδικτυακό τόπο http://www.voucher.gov.gr το μητρώο ωφελουμένων με τη μορφή των συνημμένων πινάκων κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά, ανά περιφερειακή ενότητα, στους οποίους εμφανίζονται:

Α. Οι επιλεγέντες δικαιούχοι επιταγών κατάρτισης (36.664 άτομα).
Β. Οι επιλαχόντες που αντιστοιχούν σε ποσοστό έως το 50% του αριθμού των επιλεγέντων δικαιούχων (18.311 άτομα).
Γ. Οι μη επιλεγέντες με τη μοριοδότηση που έλαβαν (102.636 άτομα).
Δ. Οι μη αξιολογηθέντες (χωρίς μοριοδότηση 3.737 άτομα), επειδή δεν τηρούν τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα (μη ενεργή κάρτα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων 25.5.2012, σύμφωνα με το μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ).

Οι δικαιούχοι των επιταγών κατάρτισης δύνανται να παραλάβουν αυτοπροσώπως την επιταγή κατάρτισης (training voucher), από το ΚΠΑ2 που είναι εγγεγραμμένοι. Για την παραλαβή της επιταγής κατάρτισης απαιτείται η επίδειξη εγγράφου πιστοποίησης τής ταυτότητας τού ωφελούμενου.






~

Έρχεται… λυπητερή 1.450 ευρώ για 650.000 φορολογούμενους

Τώρα που τελειώσαμε με τις εκλογές έρχεται και ο… λογαριασμός, αφού 650.000 χρεωστικά εκκαθαριστικά έχουν πάρει το δρόμο τους!

Έως σήμερα, η στοιχεία η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει παραλάβει περίπου 980.000 φορολογικές δηλώσεις επί συνόλου 5,5 εκατομμυρίων. Από αυτές, έχουν εκκαθαριστεί 650.000 δηλώσεις που προβλέπουν φόρο 945 εκατ. ευρώ. Δηλαδή σχεδόν 1.450 ευρώ ανά φορολογούμενο!

Υπάρχουν βέβαια και οι… τυχεροί! 87.000 φορολογούμενοι όχι μόνο δε θα πληρώσουν, αλλά δικαιούνται και επιστροφή φόρου 574€! Στους «τυχερούς» προσθέστε και τους 245.000 φορολογούμενους που ούτε θα πάρουν επιστροφή αλλά ούτε και θα πληρώσουν εφορία, αφού το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της δήλωσής τους ήταν μηδενικό.

Όλα αυτά είναι μόνο η αρχή. Γιατί τις επόμενες μέρες θα σταλεί η δεύτερη παρτίδα με 480.000 εκκαθαριστικά σημειώματα.

Η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων λήγει στις 16η Ιουλίου, ενώ όσοι θα καταθέσουν χειρόγραφα τη δήλωσή τους, η προθεσμία λήγει στις 2 Ιουλίου.

Το Δημόσιο ελπίζει ότι φέτος θα εισπράξει 5,1 δισ. ευρώ από τις επιστροφές φόρου. Ευελπιστεί δηλαδή να αυξήσει κατά 4 δισ. ευρώ τα έσοδά του σε σχέση με πέρυσι.




~ Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Πριν από τις Εθνικές εκλογές στις 17 Ιουνίου 2012, οι τροϊκανοί προσπάθησαν με αισχρές, συνεχείς και απαράδεκτες ενέργειες και δηλώσεις να παρέμβουν δραστικά στη δημοκρατική ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, υπέρ της ψηφίσεως των μνημονιακών και υπεύθυνων για την κοινωνική εξαθλίωση των Ελλήνων, κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ). Συμμάχους σ΄αυτή την κατατρομοκράτηση των Ελλήνων πολιτών, βρήκαν οι τροϊκανοί, τα όργανα της νέας τάξεως πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης, τους εγχώριους πληρωμένους σύγχρονους Εφιάλτες, τα ΜΜΕ. Μια από τις τελευταίες, πρωτοφανείς ωμές παρεμβάσεις τους στις Ελληνικές εκλογές, ήταν το δημοσίευμα, υπό τύπου ανοικτής επιστολής, της γερμανικής εφημερίδας Bild, την προηγουμένη των εκλογών, το οποίο παρεμβαίνει στα εσωτερικά μας και ξεστομίζει ύβρεις εναντίον των Ελλήνων.Στην εν λόγω επιστολή, η εφημερίδα απειλούσε κιόλας τους Έλληνες ψηφοφόρους ότι αν κερδίσουν τα κόμματα που δεν θέλουν την εφαρμογή των συμφωνημένων προγραμμάτων μέσω της λιτότητας, υπονοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε οι Γερμανοί θα σταματήσουν να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Δηλαδή, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, τα ΑΤΜ των τραπεζών στην Ελλάδα, θα πάψουν να έχουν χρήματα, αφού αυτά τα χρήματα τα βάζουν οι Γερμανοί!! Επίσης, η εκβιαστική τους παρέμβαση  προκαλούσε ακόμη περισσότερο, αφού έκανε λόγο «για κάθε αριστερό ή δεξιό καραγκιόζη που θα ψήφιζαν οι Έλληνες». Έτσι, με την άδεια των τροϊκανών, η γερμανική εφημερίδα τολμούσε και έκανε τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς για τους Έλληνες πολιτικούς. Η συγκεκριμένη επιστολή ήταν γραμμένη στα γερμανικά και στα ελληνικά και ήταν αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.bild.de στις πολιτικές εξωτερικές ειδήσεις. Το υβριστικό περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής, προφανώς διέλαθε του αρμόδιου υπουργού της υπηρεσιακής κυβέρνησης, από τη στιγμή που δεν διατυπώθηκε καμιά σχετική διαμαρτυρία ή έστω αναφορά.

Τελευταία πράξη ωμής παρέμβασης στα εσωτερικά μας, ήταν η συνέντευξη που δημοσίευσε την Κυριακή των εκλογών η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», του προέδρου της Επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων στη γερμανική Κάτω βουλή, εκ των στενών συνεργατών της καγκελαρίου Μέρκελ, Βόλφγκανγκ Μπόσμπασχ, όπου αναφέρεται: «εάν η ριζοσπαστική αριστερά αναδειχθεί το πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές, την Κυριακή στην Ελλάδα, τότε η ελληνική έξοδος απ το ευρώ θα είναι, μόνον, θέμα χρόνου. Εάν η ριζοσπαστική αριστερά επιμείνει να δηλώνει ότι εύχεται να έχει τις βοήθειες από τα άλλα κράτη της ευρωζώνης στο ακέραιο, αλλά δεν θέλει να συνεισφέρει στα ανταλλάγματα, τότε θα είναι θέμα χρόνου, να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ».
Όπως είναι γνωστό, οι Γερμανοί χειρίζονται πάρα πολύ καλά την πολιτική της προπαγάνδας και ήξεραν ότι τέτοια δημοσιεύματα θα μπορούσαν να έχουν θετική επίδραση, γι΄αυτούς, στο εκλογικό αποτέλεσμα της Ελλάδος. Γι΄αυτό δεν σταμάτησαν μέχρι τελευταίας ώρας τέτοιες ωμές παρεμβάσεις, με απώτερο σκοπό να ωθήσουν στα ψυχολογικά άκρα της τρομοκρατίας τον Έλληνα ψηφοφόρο, προκειμένου να πριμοδοτηθεί το δικό τους κόμμα, η ΝΔ, ώστε να καταλάβει την πρώτη θέση και να σχηματίσει κυβέρνηση. Βέβαια, κρίνοντας εκ του εκλογικού αποτελέσματος της 17ης Ιουνίου 2012, όλοι θεωρούμε πως όλα τα παραπάνω τρομοκρατικά διλλήματα απέδωσαν, και τα δυο συστημικά κόμματα μπορούν, πλέον,  να σχηματίσουν Κυβέρνηση.
Κατ΄αυτόν τον τρόπο, όλοι πιθανότατα να πιστέψαμε πως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών και τη νίκη του κ. Σαμαρά, εκλεκτού των αγορών, οι τροϊκανοί θα σταματούσαν τα τρομοκρατικά διλλήματα, τύπου «ευρώ ή επιστροφή στη δραχμή», «χρεοκοπία ή σωτηρία» και άλλα πολλά. Θα έδιναν, δηλαδή, στον κ. Σαμαρά, περιθώρια ελιγμών επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου από τη στιγμή που ήταν κύρια προεκλογική δέσμευσή του.  Όμως, «πριν αλέκτωρ, λαλήσει τρεις», ξαναχτύπησαν παρ΄ότι δεν έχει ακόμη σχηματιστεί η νέα Ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να εκβιάσουν ξανά για την πλήρη εφαρμογή των υπογεγραμμένων και συμφωνηθέντων αυτή τη φορά.
Την επομένη, λοιπόν, των εκλογών οι αξιωματούχοι της ΕΕ ορθώνουν αναχώματα στις όποιες ορέξεις μας για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Χαρακτηριστικότερες ήταν οι δηλώσεις του Amadeu Altafaj, εκπρόσωπου του επιτρόπου οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της ΕΕ, κ. Olli Rehn, ο οποίος είπε: «Αποφασίσαμε για ένα δεύτερο πρόγραμμα πρόσφατα. Κανείς δεν μιλά για ένα νέο μνημόνιο συνεργασίας», προσθέτοντας ότι «η νέα κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει να υλοποιήσει το πρόγραμμα συμφωνηθέντων».
Επίσης, τόσο οι Γερμανοί οικονομολόγοι όσο και η Deutsche Bank σχεδιάζουν και προτείνουν ένα διπλό νόμισμα, την «ευρωδραχμή», θεωρώντας πως η Ελλάδα είναι ο αδύνατος κρίκος της Ευρωζώνης και μέχρι τα τέλη του 2012 θα έχει χρεοκοπήσει και θα αποχαιρετίσει την Ευρωζώνη.
Συμπληρωματικά, σήμερα, ο Γερμανός πολιτικός Volker Kauder, που υπήρξε Πρόεδρος του κόμματος CDU (Christian Democratic Union of Germany- Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Γερμανίας), σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der
Spiegel, δηλώνει πως δεν θα γίνει καμιά επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου.
Έτσι, είναι πλέον, σίγουρο πως αυτοί οι τροϊκανοί Εφιάλτες και τα φερέφωνά τους   μέσα και έξω από την πατρίδα μας, δεν θα σταματήσουν να σπέρνουν τον τρόμο και τον φόβο προς τους Έλληνες πολίτες, γεμίζοντάς τους με απελπισία και συνεχή ανασφάλεια, που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην όποια προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας μας.
Οι πολίτες όμως, της χώρας μας, ως επί το πλείστον, δεν ενημερώνονται όπως πραγματικά θα έπρεπε ως Ευρωπαίοι πολίτες. Αν συνέβαινε αυτό, θα άκουγαν όλους εκείνους τους έγκριτους Αμερικανούς, Ευρωπαίους και Έλληνες οικονομολόγους που κατέθεταν την επιστημονική τους άποψη και τεκμηρίωναν πως η σκληρή διαπραγμάτευση που θα επέφερε την ακύρωση των μνημονίων ήταν εφικτό να γίνει από τη στιγμή που στο δρόμο για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης φαίνεται ότι βρίσκεται η Ισπανία και σίγουρα ακολουθούν η Ιταλία και η Κύπρος. Επί παραδείγματι, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές στις 17 Ιουνίου 2012, ο Nouriel Roubini, Αμερικανός οικονομολόγος, δήλωνε «πως εξαρτάται η αντίδραση της Ευρώπης, από το εάν οι Έλληνες ψηφίσουν εναντίον του ευρώ» (δηλαδή εκτός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή όχι) και πρόσθεσε: «Πάντως προειδοποιώ να μην σταματήσει η χορήγηση βοήθειας, διότι αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα τρομάξουν οι επενδυτές. Στη συνέχεια Πορτογάλοι, Ισπανοί και Ιταλοί θα συρρεύσουν στις τράπεζες για να σηκώσουν τις καταθέσεις τους. Γεγονός που σημαίνει ότι όποιος τραβήξει την “πρίζα” στους Έλληνες, θα προκαλέσει την ολική διάλυση της ευρωζώνης».
Τελικά, δυστυχώς, οι Έλληνες ψηφοφόροι «τσίμπησαν» στη διασπορά τρομοκρατικών διλημμάτων της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και έδωσαν τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης στους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη.
Εύχομαι, όσοι εκ των Συνελλήνων επέλεξαν να ψηφίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μην το μετανιώσουν πολύ σύντομα!!.


Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος


~

Ουφ, σωθήκαμε! Του Κώστα Βαξεβάνη

Ουφ, σωθήκαμε! Του Κώστα Βαξεβάνη
Υπήρχαν χιλιάδες Έλληνες που πριν από τις εκλογές πίστευαν πως η Ελλάδα καταστρέφεται. Υπάρχει κάποιος τώρα που πιστεύει πως σώθηκε; Πως όλο αυτό το σύστημα των πολιτικών που διαβουλεύεται για να κυβερνήσει το κάνει για τη σωτηρία; Όταν κάποιος βλέπει στον ύπνο του ότι πέφτει στο κενό, ο τρόμος του είναι πραγματικός. Δεν έχει σημασία το ότι αυτό που ζει είναι ένας εφιάλτης.

Την αξιολόγηση μπορεί να την κάνει όταν ξυπνήσει. Μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος έζησε τον τρόμο ενός εφιάλτη. Της Ελλάδας και του ίδιου, φυσικά, που πέφτει στο κενό.


Με βάση αυτό το κακό όνειρο η Ελλάδα οδηγήθηκε στις κάλπες. Είναι η πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του ’60 που η Ελλάδα οδηγήθηκε στις κάλπες όχι με το ζητούμενο κάποιου προσωπικού βολέματος αλλά με αυτό της ίδιας της επιβίωσης. Τη δεκαετία του ’60 το δίλημμα της επιβίωσης ήταν και πάλι έναντι της «
Αριστεράς και των συνοδοιπόρων της» που θα οδηγούσαν την Ελλάδα στην πλήρη κομμουνιστοποίηση. Οι κομμουνιστές, σε περίπτωση επικράτησης, θα μας έπαιρναν τα χωράφια, ακόμη και τις γυναίκες.

Στην πρόσφατη, βέβαια, αναμέτρηση, κανένας δεν απειλούσε πως θα μας πάρουν τις γυναίκες, αλλά θα έπρεπε να ζήσουν όλοι την απαξίωση της δραχμής. Αντί της κομμουνιστοποίησης, η δραχμοποίηση
. Με βάση αυτό και άλλα διλήμματα, καθόλου ασυνήθιστα στο παιχνίδι της πολιτικής, η χώρα υποτίθεται πως έσωσε το ευρώ και την ευρωπαϊκή της προοπτική.

Παρά την απουσία της Φώφης Γεννηματά, του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, του Δημήτρη Ρέππα και άλλων πολλών, η χώρα θα καταφέρει να σωθεί. Το πλατύ χαμόγελο σύγχυσης της Ντόρας Μπακογιάννη θα ξαναλάμψει στην ελληνική Βουλή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα προσφέρει τη ρητορεία του στα νέα μέτρα, ο Σαμαράς θα περιγράψει την αναγκαιότητά τους και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα περιγράψει ένα νέο πλαίσιο, προφανώς μετά από διάβασμα.
Σωθήκαμε, λοιπόν. Μπορούμε να πάμε για μπάνιο.

Τώρα που σώσαμε το ευρώ πρέπει και να το βρούμε για να πληρώσουμε τους φόρους. Τώρα που έληξε η περίοδος της τρομοκρατίας και η χρησιμότητά της ως πολιτικού εργαλείου, αρχίζει η περίοδος της αντίστροφης τρομοκρατίας. Αυτή που θα ζήσει ο κόσμος
. Πού θα βρεθεί το ευρώ, λοιπόν, αγαπητοί αρθρογράφοι, σε μια πολιτική που έχει αυτοπροσδιοριστεί ως τηρητής των υπογραφών της με τους Ευρωπαίους για ένα χρέος που δεν αποπληρώνεται και μια λιτότητα που δεν τελειώνει;

Πετυχημένα όλα εκείνα τα λεκτικά σχήματα και τα λογοτεχνικά τέρατα για τη δραχμή που θύμιζε Κατοχή και την ηλεκτρική κουζίνα που θα γινόταν καμινέτο ασετυλίνης, αν δεν έβγαιναν οι «ευρωπαϊστές». Οι τόσο ευρωπαϊστές που μοιράζουν όπως πάντα υπουργεία και περιοχές επιρροής συμφερόντων.


Σε λίγες μέρες, όταν θα χαμογελάσουν και στις τελευταίες φωτογραφίες ορκωμοσίας, θα στείλουν τα μπιλιέτα με τα χρέη.
Μέτρα 11,5 δισ. ευρώ. Ούτε μια φράση για την πραγματική ανάπτυξη. Μόνο για το ΕΣΠΑ που βαφτίζουν «ανάπτυξη» για να το ξεκοκαλίσουν με άνεση και ασφάλεια. Πού θα βρεθούν, λοιπόν, τα ευρώ, που ευτυχώς δεν έγιναν δραχμές;

Σε αυτήν τη φάση δεν θα υπάρξει καν η δημοσιοποίηση των παλιών σκανδάλων, όπως συνέβαινε πάντα με την εναλλαγή των κυβερνήσεων. Όλα θα εξελιχθούν ομαλά. Στον Σαμαρά θ’ ανήκει η εξουσία, ο Βενιζέλος θα την νταντεύει ελπίζοντας πως αφού επιβιώσει, θα καταφέρει να τη βιάσει, και ο Κουβέλης θα της κρατά ρομαντικά το χέρι, δηλώνοντας συνεχώς έναν πλατωνικό και καθόλου αμαρτωλό έρωτα.


Έγραψα πριν από μέρες, κι έγινε αντικείμενο κριτικής, πως
η κυβέρνηση θα έχει μια ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση, αλλά θ' ακροβατεί πάνω στην κοινωνική. Όχι γιατί οι εκλογές δεν ήταν δημοκρατικές αλλά γιατί είναι δεδομένο πως η κυβερνητική πλειοψηφία σχηματίστηκε και πάνω στον φόβο για την έξοδο από το ευρώ και την ευρωζώνη. Από ψήφους που προέρχονται από ανθρώπους που δεν θέλουν το Μνημόνιο.

Εν ολίγοις,
μια μνημονιακή κυβέρνηση καλείται να κυβερνήσει μια αντιμνημονιακή χώρα. Όταν, λοιπόν, τώρα που τέλειωσε η τηλεπώληση του προϊόντος, έρθει και ο λογαριασμός, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Ναι, δεν θα υπάρχουν δραχμές, αλλά θα πρέπει να πληρώσουμε σε ευρώ. Και τότε;

 
 

~

Τα παιδιά μας δε τα ρώτησε κανείς για τα όνειρα που κάνουνε

Τα παιδιά μας δε τα ρώτησε κανείς για τα όνειρα που κάνουνε
Οι δικοί μου ήρωες ονειρεύονται την Ελλαάδα μας κάτω από τον ήλιο της δικαιοσύνης να λιάζεται.

Φορούν τα χρώματά της, το λευκό και το γαλάζιο της.


Η καρδιά τους, γνωρίζει τα ''
μυστικά'' των ημερών μας. Γνωρίζουν οτι ''κηδεύεται'' η πατριδα μας.

Ξερουν ότι τον ''
επικήδειο'' της εκφωνούν η Τρόικα και όλοι όσοι επί σειρά ετών συνέβαλαν στον αργό θανατό της.

Αναμαλλιασμένες οι μέρες που έρχονται. Σβήνουν σιγα - σιγά τα φώτα στα σπίτια μας.


Και να σκεφτεί κανείς ότι
τα παιδιά μας δε τα ρώτησε κανείς για τα όνειρα που κάνουνε...

Ποιός θα τους ζητήσει συγνώμη;


Ποιοί θα γίνουν φρουροί του νερού και του ψωμιού τους;


Καινούρια χρόνια μπαίνουν και αντί να δέσει ο ανθός τους, μες την άνοιξή τους χιόνι θα πέσει στα μαλλιά τους.


Αχ! Ελλάδα μας, μάνα Ελλάδα μας, τα μαρτύρια σου δεν έχουν τελειωμό.


Οι εμπρηστές σου δεν κρεμάστηκαν ακόμα για παραδειγματισμό.


Γιατί να πιστέψω πάλι σε λόγια και υποσχέσεις;


Μακάρι να κάνω λάθος..


Μακάρι το ζωνάρι που θα σφίξουμε να αποδειχτεί θυσία με αντίκρυσμα το καλύτερο αύριο της ζωής μας, του παιδιού μας, του παιδιού που δεν γεννήθηκε ακόμα...


Μακάρι....


Αννα Μπιθικώτση

 

~

Κινητοποιήσεων συνέχεια για τους φαρμακοποιούς

Οι ασφαλισμένοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα φάρμακά τους μέχρι τέλη Ιουνίου
Συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι τα τέλη Ιουνίου αποφάσισαν τελικά οι φαρμακοποιοί της Αθήνας στην συνέλευσή τους, που τελείωσε νωρίς σήμερα το πρωί.

Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να λαμβάνουν τα φάρμακά τους, καταβάλλοντας ολόκληρο το αντίτιμο του σκευάσματος και όχι μόνο το ποσό της συμμετοχής τους –όπως συμβαίνει από τις 23 Μαΐου που ο κλάδος των φαρμακοποιών άρχισε τις κινητοποιήσεις διεκδικώντας την αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

«Ναι» στην αναστολή της χορήγησης φάρμακα με πίστωση είπαν 491 φαρμακοποιοί ενώ 478 καταψήφισαν την πρόταση της συνέχισης των κινητοποιήσεων.




~

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: «Μα τι γυρεύουν οι ψυχές μας ταξιδεύοντας πάνω σε καταστρώματα κατελυμένων καραβιών... »

Το δημοσίευμα είναι ακατάλληλο για ρατσιστές 


Μα τι γυρεύουν οι ψυχές μας ταξιδεύοντας
πάνω σε καταστρώματα κατελυμένων καραβιών
στριμωγμένες με γυναίκες κίτρινες και μωρά που κλαίνε
χωρίς να μπορούν να ξεχαστούν ούτε με τα χελιδονόψαρα
ούτε με τ’ άστρα που δηλώνουν στην άκρη τα κατάρτια.

Τριμμένες από τους δίσκους των φωνογράφων
δεμένες άθελα μ’ ανύπαρχτα προσκυνήματα
μουρμουρίζοντας σπασμένες σκέψεις από ξένες γλώσσες.


Μα τι γυρεύουν οι ψυχές μας ταξιδεύοντας
πάνω στα σαπισμένα θαλάσσια ξύλα
από λιμάνι σε λιμάνι;

Μετακινώντας τσακισμένες πέτρες, ανασαίνοντας
τη δροσιά του πεύκου πιο δύσκολα κάθε μέρα,
κολυμπώντας στα νερά τούτης της θάλασσας
κι εκείνης της θάλασσας,
χωρίς αφή
χωρίς ανθρώπους
μέσα σε μια πατρίδα που δεν είναι πια δική μας
ούτε δική σας.

Το ξέραμε πως ήταν ωραία τα νησιά
κάπου εδώ τριγύρω που ψηλαφούμε
λίγο πιο χαμηλά ή λίγο πιο ψηλά
ένα ελάχιστο διάστημα.

(Μυθιστόρημα, Η’, Γιώργος Σεφέρης)


Οι "Πρόσφυγες" έγιναν από την Κατερίνα Προκοπίου σε συνεργασία με τους μαθητές της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Τούμπας Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια ημέρα των Προσφύγων (20 Ιουνίου) και βραβεύτηκαν απο την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας του 2009 στην κατηγορία τηλεοπτικό μήνυμα.




~ Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012