Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Έγινε της αντιγραφής στο Χάρβαρντ

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ερευνά καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες περίπου 125 προπτυχιακοί φοιτητές αντέγραψαν στην κατ΄οίκον τελική γραπτή εξέταση...
ενός μαθήματος του εαρινού εξαμήνου.

Η ανακοίνωση έγινε εχθές Πέμπτη από αξιωματούχους του πανεπιστημίου και αν η πληροφορία επαληθευτεί θα συνιστά το μεγαλύτερο σκάνδαλο αντιγραφής σε εξετάσεις στη σύγχρονη ιστορία του ιδρύματος. Σχεδόν οι μισοί από τους 250 φοιτητές ενδεχομένως να έχουν αντιγράψει. Οι ισχυρισμοί είδαν το φως της δημοσιότητας την άνοιξη, όταν ένας καθηγητής παρατήρησε ομοιότητες μεταξύ των γραπτών.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η υπόθεση θα εξεταστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του πανεπιστημίου, το οποίο διαχειρίζεται τις παραβιάσεις του πανεπιστημιακού κανονισμού. Οι φοιτητές που θα κριθούν υπεύθυνοι αντιμετωπίζουν τιμωρία, όπως για παράδειγμα την διαγραφή τους για ένα χρόνο από το πανεπιστήμιο, ένα από τα πιο έγκριτα στη χώρα.



Πηγή:

~ Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Αντιμέτωποι στη Βουλή Κασιδιάρης και Κανέλλη

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη η πρώτη συνεδρίασης της διακομματικής Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας υπό την προεδρία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη...
Ο Ηλίας Κασιδιάρης, η Λιάνα Κανέλη και η Ρένα Δούρου θα έρθουν για πρώτη φορά αντιμέτωποι, μετά το χαστούκι του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη κ. Κανέλη και το νερό που πέταξε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η συνεδρίαση της Επιτροπής, στην οποία θα γίνει συζήτηση και για τις πρόσφατες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.



Πηγή:

~

Πρόστιμα 853.000 ευρώ από τον ΕΦΕΤ σε επιχειρήσεις τροφίμων

Στην επιβολή 134 προστίμων συνολικού ύψους 853.500 ευρώ προέβη ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων για παραβάσεις της..... κείμενης νομοθεσίας του κλάδου των τροφίμων. Πρόκειται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της παραγωγής, εμπορίας και διακίνησης τροφίμων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, στις οποίες τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου των Περιφερειακών Διευθύνσεων του Ε.Φ.Ε.Τ. εντόπισαν και κατέγραψαν σωρεία παραβάσεων όπως: κατοχή και διάθεση μη ασφαλών – ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων, μη κανονικών, νοθευμένων τροφίμων ή μη συμμορφούμενων στις προδιαγραφές της νομοθεσίας περί καταλληλότητας και κανονικότητας, για παραπλάνηση καταναλωτή, έλλειψη άδειας λειτουργίας ή τροποποίηση των όρων λειτουργίας της επιχείρησης, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού, έλλειψη βιβλιαρίων υγείας, μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου. 
Για όσες εκ των περιπτώσεων προβλεπόταν από τη νομοθεσία, υπήρξε παραπομπή στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Το μεγαλύτερο πρόστιμο -250.000 ευρώ- επιβλήθηκε στην CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για επανειλημμένες παραβάσεις και μη συμμόρφωση σε ελέγχους του ΕΦΕΤ στο υποκατάστημά της στο 1ο χλμ Ε.Ο. Ιωαννίνων Δωδώνης, στην Ανατολή του Δήμου Ιωαννιτών.



Πηγή:

~

Η «Ολυμπία» μάς ενώνει απέναντι στη κρίση

Η «Ολυμπία» μάς ενώνει απέναντι στη κρίση

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τζαβάρας εν μέσω των συντελεστών της έκθεσης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βερολίνο μπροστά στην αναπαράσταση του αετώματος του ναού του Διός

Θερμού Μαρία  

Εγκαινιάζεται η έκθεση «Μύθος, Λατρεία, Αγώνες», την Παρασκευή στο Βερολίνο,

«Η κρίση, που είναι η σκληρή πραγματικότητα για την Ελλάδα και την Ευρώπη, μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε μέσα από τέτοιες εκθέσεις τον πολιτισμό μας πρεσβευτή για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας που βάλλεται από πολλές πλευρές». Αυτή ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστα Τζαβάρα σε ερώτηση για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον πολιτισμό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο Βερολίνο για την έκθεση «Ολυμπία: Μύθος, Λατρεία, Αγώνες». Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή στο Μουσείο Μάρτιν Γκρόπιους και είναι η μεγαλύτερη, που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ για την Ολυμπία στο εξωτερικό περιλαμβάνοντας περισσότερα από 800 εκθέματα από σημαντικά μουσεία της Ελλάδας και της Ευρώπης. 

«Χάρη σ΄αυτήν μας δίνεται η ευκαιρία, στην Ελλάδα και στη Γερμανία, να θυμηθούμε πως η Ολυμπία μας ενώνει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Αλλωστε, για την οργάνωσή της έχουν συνεργασθεί πλην του ελληνικού υπουργείου, το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού στο Βερολίνο, το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο και το Martin Gropius Bau ενώ αρχαιότητες προέρχονται επίσης από την Συλλογή Αρχαιοτήτων των Κρατικών Μουσείων Βερολίνου, από το Λούβρο και από τα Μουσεία του Βατικανού.

Η έκθεση στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει με 564 αντικείμενα, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο εξωτερικό από τα Μουσεία της Ολυμπίας, το Εθνικό Αρχαιολογικό και το Νομισματικό ανατρέχει στις απαρχές της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων και προσφέρει την δυνατότητα να κατανοηθεί το φαινόμενο σε όλη την πολιτιστικοϊστορική του διάσταση. Πρόκειται για το πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς για το Βερολίνο, που θα μπορούσε, όπως είπε διευθυντής του Μουσείου κ. Γκέρεον Ζίβερνιχ να αποτελέσει «αφετηρία μελλοντικών κοινών εγχειρημάτων στον τομέα του πολιτισμού».
«Είναι σαν όνειρο που πραγματοποιήθηκε», ανέφερε και ο καθηγητής Χανς Γιόακιμ Γκέχρκε, τέως πρόεδρος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου για τη διοργάνωση της έκθεσης, η οποία «βοηθά να γνωρίσουμε καλύτερα τον ελληνικό πολιτισμό, μέσα από μοναδικά εκθέματα που θα σας κόψουν την ανάσα». 

Για το σπουδαίο ανασκαφικό έργο, που επιτελείται με τη συμβολή των γερμανών αρχαιολόγων στην Ολυμπία αλλά και για τη συνεργασία των δύο χωρών μίλησε η διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου κυρία Μαρία Βλαζάκη, σημειώνοντας ότι μέσα από την έκθεση «ανασυντίθεται η εικόνα της Ολυμπίας σε ομόκεντρους κύκλους». Ο διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βερολίνο κ. Ελευθέριος Οικονόμου επισήμανε από την πλευρά του, τη μοναδικότητα της έκθεσης λέγοντας ότι ποτέ δεν έχουν παρουσιαστεί η αρχαία Ολυμπία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε τέτοιο μεγάλο φάσμα και με τέτοια πληθώρα εκθεμάτων.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 7 Ιανουαρίου του 2013.




~

Ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδά για τα παιδιά της Φλόγας

Ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδά για τα παιδιά της Φλόγας

Η αίθουσα παιχνιδιού στον ξενώνα του συλλόγου «Φλόγα»

Τα έσοδα θα διατεθούν για οικονομική ενίσχυση του συλλόγου,

Μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στη «Φλόγα», τον σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια από την ίδρυση του, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν προσφέροντας όσοι βρεθούν στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Παρασκευή 31 Αυγούστου.

Την Τετάρτη ο έλληνας τενόρος επισκέφτηκε τον ξενώνα της Φλόγας, στον οποίο διαμένουν 30 οικογένειες από την επαρχία, αφού τα παιδιά τους πρέπει για λόγους θεραπείας να παραμένουν στην Αθήνα.

Εκτός από τη λειτουργία του ξενώνα η Φλόγα εφαρμόζει πρόγραμμα «Νοσηλεία στο Σπίτι», ανακαινίζει τους χώρους των παιδιατρικών νοσοκομείων και τους παρέχει εξοπλισμό, στηρίζει τις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες και αγωνίζεται για την επίλυση πολλών θεσμικών θεμάτων.

«Είμαστε μια οργάνωση με περίπου 2500 μέλη, τους γονείς των παιδιών τα οποία ασθένησαν και είτε κέρδισαν είτε έχασαν τη μάχη με την ασθένεια» λέει η πρόεδρος της Φλόγας κ. Μαίρη Τρυφωνίδου.

«Δεν χρηματοδοτούμαστε από το κράτος ούτε από οποιοδήποτε ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Τα έσοδα μας βασίζονται 100% στις δωρεές των φίλων της οργάνωσης, χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να χρηματοδοτούμε ούτε στη συντήρηση του ξενώνα ούτε κατά καιρούς διάφορες αγορές υλικών και μηχανημάτων για λογαριασμό των νοσοκομείων», σημειώνει.

«Ουσιαστικά υποκαθιστούμε υποχρεώσεις του κράτους», λέει η κυρία Τρυφωνίδου, που πάντως αναγνωρίζει «την δύσκολη οικονομική συγκυρία αλλά και το γεγονός πως δεν είμαστε η μόνη κοινωνική ομάδα που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Το ζήτημα είναι, ειδικά αυτές τις εποχές, όσοι ακόμα έχουν τη δυνατότητα να βοηθούν αυτούς που έχουν ανάγκη».

Ο παιδικός καρκίνος είναι ιάσιμος!

Σύμφωνα με τα στοχεία της Φλόγας κάθε χρόνο περίπου 320 παιδιά προσβάλλονται από νεοπλασματική ασθένεια. «Είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να έχουν σωστή ενημέρωση και συμπαράσταση, όταν μάθουν αυτό το τρομακτικό για αυτούς νέο» λέει η κυρία Τρυφωνίδου. «Και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους, που είχαν ήδη αυτή την εμπειρία, όπως είναι τα μέλη της "Φλόγας"» συμπληρώνει.

«Με τις δυνατότητες και την πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης σχεδόν 3 στις 4 περιπτώσεις παιδικών καρκίνων είναι οριστικά ιάσιμες. Επιπλέον στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων το ιατρικό προσωπικό στην Ελλάδα στο συγκεκριμένο τομέα είναι σε τέτοιο επίπεδο που τα ταξίδια για ιατρικούς σκοπούς, με την αναπόφευκτη οικονομική και ψυχολογική επιβάρυνση, έχουν περιοριστεί κατά πάρα πολύ και σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις».

Τραγούδια και μελωδίες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής

Ο Μάριος Φραγκούλης θα παρουσιάσει τη νέα διεθνή δισκογραφική του δουλειά που περιλαμβάνει τραγούδια και μελωδίες όπως τα Beautiful Things, I Believe in You, The Face, Because We Believe, τα οποία υπογράφουν σπουδαίοι δημιουργοί της παγκόσμιας μουσικής σκηνής: Τραγούδια από τους Stephan Moccio (συνθέτης επιτυχιών της Celine Dion, αλλά και της μουσικής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Vancouver), David Foster (Barbra Streisand, Michael Bublé), Francesco Sartori (Andrea Boccelli, Sarah Brightman), Steve Wood κ.ά. θα ακουστούν στο χώρο του Ηρωδείου με τη σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.

Μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη στη σκηνή θα εμφανιστούν η Νεοζηλανδή σοπράνο Hayley Westenra (οι πωλήσεις του πρόσφατου άλμπουμ της «Paradiso», με τραγούδια του Ενιο Μορικόνε ξεπερνούν ήδη τα τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως) και ο ταλαντούχος ελληνογάλλος ερμηνευτής Γιώργος Πέρρης.

Παρασκευή 31 Αυγούστου, 21.00, Ωδείο Ηρώδου Αττικού


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) www.ticketservices.gr τηλ.: 210 72 34 567
και στην HALF NOTE PRODUCTIONS τηλ.: 210 600 36 93



~

Όργιο σπατάλης 8,3 εκατ. ευρώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

30.000 ευρώ για την ανακαίνιση της τουαλέτας του πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλου...

Προκλητικά έξοδα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.
Nέες αποκαλύψεις για τις αλόγιστες δαπάνες από τη διοίκηση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας.
Την ώρα που η Σύγκλητος του ΑΠΘ καλείται σήμερα να...επικυρώσει τα πεπραγμένα της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου για το 2011, νέες προκλητικά έξοδα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η διοίκηση του ΑΠΘ ξόδεψε 8,3 εκατ. ευρώ για δαπάνες μέσω της Εταιρείας Αξιοποίησης (ανάμεσά τους και 30.000 ευρώ για την ανακαίνιση της πρυτανικής τουαλέτας), την ώρα που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε υπηρεσίες του Πανεπιστημίου λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.
Η Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ είχε έρθει στην επικαιρότητα τον περασμένο Ιούλιο, μετά την αποκάλυψη ότι ο αντιπρύτανης και αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρίας καθηγητής Ιωάννης Παντής χάρισε ένα iPhone στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, το οποίο το χρέωσε στο Πανεπιστήμιο.
Ειδικότερα, στην λίστα των δαπανών της Εταιρείας Αξιοποίησης της οποίας πρόεδρος είναι ο ίδιος ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος, περιλαμβάνονται οι εξής δαπάνες:

- 1,3 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση της κατασκήνωσης στην Χαλκιδική (όπου είχε γίνει ανακαίνιση πριν λίγα χρόνια)
- 526.375 ευρώ για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων με τα ακίνητα του Αριστοτελείου
- 505.516 ευρώ για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου Ερευνών
- 235.124 ευρώ για την ανακατασκευή του καταστήματος «Λογότυπος» (πρόκειται για το κατάστημα από όπου έγινε η προμήθεια του περίφημου iPhone που έδωσε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Παντής, στην κυρία Ναταλία Δραγούμη)
- 430.189 ευρώ για τον «σχεδιασμό και εσωτερικό κανονισμό της Εταιρείας.
- 250.000 ευρώ για τη λειτουργία των κυλικείων
- 244.728 ευρώ για τον σχεδιασμό και ηλεκτροφωτισμό του ΑΠΘ
- 180.322 ευρώ για «διάφορες δραστηριότητες» χωρίς καμία άλλη αιτιολογία
- 68.462 ευρώ για τη νομική υποστήριξη του ΑΠΘ, παρότι το Ίδρυμα διαθέτει εσωτερική νομική υπηρεσία
- 80.091 ευρώ για την τεχνική υποστήριξη Πληροφορικής του ΑΠΘ
- 29.348 ευρώ για την ανακαίνιση της τουαλέτας της Πρυτανείας
- 12.567 ευρώ για το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων
- 35.857 ευρώ για Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων
- 22.656 ευρώ για τη συμφωνική ορχήστρα του ΑΠΘ
- 24.185 ευρώ για την... πληρωμή διοικητικών προστίμων. Δηλαδή τα πρόστιμα των υπαλλήλων τα πλήρωνε η ίδια η εταιρεία!
- 56.560 ευρώ για συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών «Νόησις».




~ Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Καθηγητής κατέγραφε με μικροκάμερες τους μαθητές του και τους ανέβαζε στο ίντερνετ - Στην κατοχή του και υλικό παιδικής πορνογραφίας!!! (Τον άφησαν ελεύθερο...)

Τριανταεννιάχρονος μαθηματικός δημοσίου Λυκείου της Θεσσαλονίκης κατέγραφε με μικροκάμερες, που είχε εγκαταστήσει κάτω από τα θρανία των μαθητριών και μαθητών του, τα απόκρυφα σημεία των ανηλίκων, τα οποία στη συνέχεια διέθετε σε άλλους παιδόφιλους μέσω διαδικτύου.
Ο καθηγητής εντοπίστηκε προ μηνών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από εισαγγελέα και ανακριτή.
Στην κατοχή του βρέθηκαν 80 βίντεο σκληρής παιδικής πορνογραφίας, που έχουν τραβηχτεί στο εξωτερικό, καθώς και 130.000 αρχεία παιδικής πορνογραφίας, ενώ σημαντικός ήταν και ο αριθμός των βίντεο που είχαν καταγράψει με τις δικές του κάμερες στο Λύκειο της Θεσσαλονίκης.
Ο καθηγητής θα κληθεί εκ νέου για απολογία από τον αρμόδιο εισαγγελέα για το αδίκημα που διέπραττε.




~

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο. Σπεύδουν δυνάμεις από την Αθήνα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Άγιος Σουλάς
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Άγιος Σουλάς Ρόδου, λόγω της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες στην περιοχή.
Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, τις οποίες θα συνδράμουν 47 άτομα πεζοπόρο τμήμα που μεταβαίνουν στο νησί με C-130 από την Αθήνα. Επίσης, εντός της ημέρας αναμένεται πλοίο από την Αθήνα με επιπλέον 14 πυροσβεστικά οχήματα.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Ρόδου Αγαπητός Πέλλας ανέφερε ότι το μεγάλο μέτωπο καίει πευκοδάσος προς το κέντρο του νησιού, ενώ έχει περιοριστεί το μέτωπο που πηγαίνει προς την κοιλάδα με τις πεταλούδες.
Ο αντιδήμαρχος έκανε ακόμα λόγο για εμπρησμός, καθώς όπως είπε – υπάλληλος του δήμου είδε ένα αυτοκίνητο να απομακρύνεται με ταχύτητα αμέσως μόλις άρχισε η φωτιά.
Ο γραμματέας της Περιφέρειας νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης είπε στο ΣΚΑΪ ότι καταστράφηκε όλο το πάρκο των ελαφιών που είχε μέσα 17 ελάφια, τα οποία όμως απελευθερώθηκαν.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές στον Ομαλό Χανίων, τον Άγιο Νικόλαο Ύδρας και τον Σκοπό Φλώρινας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βελτιωμένη είναι η κατάσταση στα μέτωπα στην περιοχή Μέλισσα Κυλλήνης, στο Κερί Ζακύνθου και στις Πετριές Ευβοίας.
Για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και σήμερα στις περιφέρειες Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Χίου, Ικαρίας, Σάμου και Νότιας Εύβοιας προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.





~

Μειώνεται μη αναστρέψιμα το ΙQ των εφήβων που καπνίζουν χασίς

Αποβλακώνονται όσοι έφηβοι καπνίζουν χασίς,
καθώς ο εγκέφαλός τους αναπτύσσεται ακόμα.

Young cannabis smokers run risk of lower IQ

το χαμένο IQ δεν μπόρεσε ποτέ να αναπληρωθεί
Τα ευρήματα μιας έρευνας στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα από τη Νέα Ζηλανδία, έδειξαν ότι οι νεαροί χρήστες κάνναβης αυξάνουν το ρίσκο της μη αναστρέψιμης μείωσης του ΙQ τους. Μια διεθνής ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι τα άτομα που ξεκίνησαν να καπνίζουν κάνναβη πριν τα 18 τους, εμφάνιζαν πτώση του ΙQ τους, καθώς ο εγκέφαλός τους αναπτυσσόταν ακόμα.
Ένας Βρετανός ειδικός πιστεύει ότι τα αποτελέσματα αυτά απαντούν στο ερώτημα γιατί συνήθως οι χρήστες της ναρκωτικής ουσίας έχουν συχνά αποτυχίες στη ζωή τους.

Όπως αναφέρει το BBC, για παραπάνω από 20 χρόνια, οι ερευνητές μελετούσαν τη ζωή μιας ομάδας ανθρώπων από την πόλη Dunedin στη Νέα Ζηλανδία. Όταν ξεκίνησε η έρευνα οι συμμετέχοντες ήταν ακόμα παιδιά και δεν είχαν ξεκινήσει τη χρήση ναρκωτικών. Οι επιστήμονες εξέταζαν επανειλημμένα τα επιλεγμένα άτομα μέχρι να κλείσουν τα 38.
Τα αποτελέσματα ήταν άκρως αποκαλυπτικά καθώς οι επιστήμονες, οι οποίοι είχαν υπόψη τους και άλλους παράγοντες όπως η εξάρτηση στο αλκοόλ ή στα τσιγάρα, καθώς και τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ανακάλυψαν ότι εκείνοι που έκαναν εκτεταμένη χρήση κάνναβης εμφάνιζαν και μειωμένο IQ.
Σημειώνεται ότι ακόμα και μετά τη λήξη χρήσης της ναρκωτικής ουσίας το χαμένο IQ δεν μπόρεσε ποτέ να αναπληρωθεί.




~

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ:Ζημιές 40 εκατ. στον ΟΣΕ από τις κλοπές καλωδίων


Οι βλάβες στην ηλεκτροκίνηση από τις κλοπές καλωδίων υποχρεώνουν σε κίνηση «ακριβότερων» ντιζελαμαξών. Ξεπερνά, όπως υπολογίζεται, τα 40 εκατ. ευρώ η ζημιά από τις μέχρι σήμερα κλοπές καλωδίων στον ΟΣΕ. 

Το τελευταίο κρούσμα, με την κλοπή στο τμήμα μεταξύ των σταθμών Κινέττας και Αγίων Θεοδώρων -είχε ως αποτέλεσμα να...
δημιουργηθούν προβλήματα και στα δρομολόγια του προαστιακού, με τροποποιήσεις και καθυστερήσεις οι οποίες θα συνεχιστούν, ενδεχομένως, ως και την Πέμπτη- επαναξιολογήθηκε.

Και η οικονομική επιβάρυνση του Οργανισμού φαίνεται πως είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αρχικώς είχε εκτιμηθεί, πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Η βλάβη είναι εκτεταμένη, καθώς οι κλέφτες δεν προκάλεσαν ζημιά μόνο στο καλώδιο χαλκού, αλλά και στο δεύτερο αγωγό «ανάρτησης», που δεν περιέχει χαλκό και, κατά συνέπεια, δεν αποφέρει υψηλά κέρδη.

Να σημειωθεί ότι ήταν η πολλοστή φορά που κλοπές των καλωδίων της ηλεκτροκίνησης ανατρέπουν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Μάλιστα, οι βλάβες στην ηλεκτροκίνηση την υποχρεώνουν να κινεί ντιζελάμαξες, η χρήση των οποίων συνεπάγεται υψηλότερο κόστος, λόγω της καύσης ντίζελ, επιβαρύνοντας την οικονομική της θέση -το κόστος σε καύσιμα και συντήρηση είναι 8-10 εκατ. ευρώ κατ' έτος, ενώ οι δαπάνες συντήρησης της ηλεκτροκίνησης και των μηχανών είναι κατά 80% χαμηλότερες.

Και όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ η υπόθεση της πώλησης του ΟΣΕ έχει βαλτώσει, με τη ζημιογόνα αυτή επιχείρηση να σωρεύει χρέη σε βάρος του Δημοσίου, και, κατ' επέκταση των φορολογουμένων. Χαρακτηριστικό, δε, είναι ότι, π.χ., η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιβαρύνεται σε ετήσια βάση με περίπου 10 εκατ. ευρώ από επιστροφές χρημάτων προς τους επιβάτες, λόγω των καθυστερήσεων στην εκτέλεση των δρομολογίων.

Μάλιστα, προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα του δικτύου, η ΕΡΓΟΣΕ υποχρεώθηκε να δημοπρατήσει έργο, με προϋπολογισμό ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ, για την ανάταξη της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου από τις Αχαρνές έως την Τιθορέα. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2014.

Σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, πρόκειται να προβεί σε σειρά ανακοινώσεων για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του υπουργείου, που προβλέπει και τις εξελίξεις γύρω από την πώληση του ΟΣΕ.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου, Νίκος Δρίτσας, αναφερόμενος στο ζήτημα των κλοπών, κατήγγειλε «στοχευμένη δολιοφθορά». Οπως είπε, οι ληστές δεν είναι απλοί κυνηγοί χαλκού, καθώς έδρασαν οργανωμένα, προσθέτοντας ότι υπάρχουν σημαντικές εταιρείες που έχουν συμφέροντα να μην αναπτυχθεί ο προαστιακός.

Σημειώνεται, αρμοδίως, πως δεν είναι μόνο τα καλώδια που έχουν κλαπεί, αλλά υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες για τον Οργανισμό, από τη μείωση των εσόδων από τα εισιτήρια, λόγω της μειωμένης κίνησης του επιβατικού κοινού. Στελέχη της εταιρείας, από την πλευρά τους, χαρακτηρίζουν «ερασιτέχνες» τους δράστες της τελευταίας κλοπής, οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν, αιφνιδιάστηκαν και δεν ολοκλήρωσαν το... έργο τους.

Η απίστευτη ιστορία κλοπών υλικού, που διαδραματίζεται τα τελευταία χρόνια στον ΟΣΕ, θέτοντας αφενός μεν σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των πληρωμάτων και των επιβατών των αμαξοστοιχιών, αφετέρου, δε, δημιουργώντας όλο και μεγαλύτερες οικονομικές τρύπες στον Οργανισμό, έχει προσλάβει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις.

Τουλάχιστον 4 συμμορίες, κυρίως, αθίγγανων, έχουν εντοπιστεί να κλέβουν το χαλκό, τον οποίο ακολούθως πωλούν ως πρώτη ύλη. Τα καλώδια αυτά, σε ό,τι αφορά τον ΟΣΕ (όχι τον προαστιακό) δεν είναι ηλεκτροφόρα, καθώς εδώ και χρόνια η ηλεκτροκίνηση των συρμών έχει βαλτώσει. Μέχρι σήμερα, έχουν αφαιρεθεί καλώδια μήκους εκατοντάδων χιλιομέτρων, ενώ είχαν καταστραφεί και 2 υποσταθμοί του Οργανισμού.




~

Νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 100.000 ανέργους

Σε 100.000 και πλέον ανέργους απευθύνονται τα 9 προγράμματα του ΟΑΕΔ τα οποία την περίοδο αυτή παραμένουν ανοικτά προς υποβολή αιτήσεων. Οι αιτήσεις υπαγωγής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ ....

Οπως ανακοινώθηκε απο τον Οργανισμό από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα σχεδόν 1.130.000 άτομα, είτε ως εργαζόμενοι είτε ως αυτοαπασχολούμενοι είτε ως εκπαιδευόμενοι έχουν ενταχθεί σε εξήντα οκτώ επιμέρους προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας, προώθησης της απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ συνολικού προϋπολογισμού 3,85 δισ. ευρώ.

Εκτιμάται ότι με τις δράσεις αυτές έχει επιτευχθεί μια ανάσχεση - συγκράτηση του ρυθμού αύξησης της ανεργίας τουλάχιστον κατά 5% - 7%.

Μέχρι σήμερα ο ΟΑΕΔ έχει ενεργοποιήσει και υλοποιεί εξήντα οκτώ επιμέρους δράσεις ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης, προϋπολογισμού 3,85 δισ. ευρώ με μέγιστο αριθμό ωφελουμένων 1.350.000 ανέργους και εργαζομένους ιδιαίτερα σε επισφαλείς θέσεις εργασίας. Μέσω των δράσεων αυτών μέχρι σήμερα έχουν ωφεληθεί ή συνεχίζουν να ωφελούνται 1.128.550 δικαιούχοι, γεγονός που συνεπάγεται ότι η συνολική απορροφητικότητα των δράσεων αυτών έχει προσεγγίσει μέχρι σήμερα το 84% του συνόλου των διαθέσιμων θέσεων.

Τα 9 προγράμματα του ΟΑΕΔ τα οποία την περίοδο αυτή παραμένουν ανοικτά προς υποβολή αιτήσεων ειναι τα εξης:
1) Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 25.000 ανέργων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με προτεραιότητα στις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 άτομα.

Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.

Ως ποσό επιχορήγησης για πλήρη ή μερική απασχόληση ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο 80% για το πρώτο έτος και στο 60% για το δεύτερο έτος, των συνολικών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων), για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΜ όπως και της -τυχόν- επικουρικής ασφάλισης εκτός ΕΤΕΑΜ, επί των ακαθάριστων αποδοχών μέχρι του ύψους των 751,39 ευρω.

Στην περίπτωση που η επιχείρηση προσλάβει άνεργο που ανήκει στις ειδικές ομάδες ανέργων, όπως α) άνεργοι που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης και στους οποίους υπολείπονται μέχρι 1.500 ημέρες ασφάλισης ή έως 5 έτη για την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας για τη θεμελίωση της κατώτατης σύνταξης γήρατος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, β) γυναίκες μακροχρόνια άνεργες, άνω των 45 ετών, γ) άνεργες γυναίκες άνω των 50 ετών, δ) πολύτεκνοι/νες και τρίτεκνοι/νες, ε) αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, και στ) νέοι έως 30 ετών, τότε ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο 80% και για τα δύο έτη, των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) όπως αναλύονται παραπάνω.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε είκοσι τέσσερις μήνες. Με τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για δώδεκα μήνες ακόμα, δίχως επιχορήγηση.

2) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας έως 35 ετών. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 25 ευρω για ανέργους άνω των 24 ετών και στο ποσό των 20 ευρω για τους ωφελούμενους άνεργους έως 24 ετών. Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους είκοσι τέσσερις μήνες.

Με τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για τρεις μήνες ακόμα, δίχως επιχορήγηση.

3) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμοι και Περιφέρειες) για την απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας από 55 έως 64 ετών.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών), για απασχόληση πρώην εργαζομένων ηλικίας 55-64 ετών και μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-64 ετών. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 25 ευρω. Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε είκοσι τέσσερις μήνες.

Με τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για τρεις μήνες ακόμα, δίχως επιχορήγηση.

4) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η μετατροπή του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνουν οι άνεργοι σε «επίδομα απασχόλησης», δηλαδή σε επιχορήγηση των ιδιωτικών επιχειρήσεων για την απασχόληση αυτών, για όλο το χρονικό διάστημα που δικαιούνται να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, και στη συνέχεια η επιχορήγηση του 90% των συνολικών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) επί των ακαθάριστων αποδοχών μέχρι του ύψους των 751,39 ευρώ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα. Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.

5) Πρόγραμμα επιχορήγησης για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, 5.000 ανέργων ηλικίας 16 έως 24 ετών νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, με τη δυνατότητα συνέχισης της επιχορήγησης για επιπλέον δώδεκα μήνες, εφόσον η σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μετατραπεί σε σύμβαση εργασίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα. Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.

6) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την απασχόληση 2500 ανέργων που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης και δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότησή τους από φορέα κύριας ασφάλισης επειδή τους υπολείπονται μέχρι 1500 ένσημα ή μέχρι πέντε χρόνια για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας τους για τη συνταξιοδότησή του και ο τελευταίος ασφαλιστικός τους φορέας είναι το ΙΚΑ.

Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης. Η διάρκεια της επιδότησης καθορίζεται από ένα μήνα έως και εξήντα κατ' ανώτατο όριο μήνες.

Το ποσό επιχορήγησης για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης είναι 22 ευρω για τον πρώτο χρόνο, 24 ευρω για τον δεύτερο χρόνο, 26 ευρω για τον τρίτο χρόνο, 28 ευρω για τον τέταρτο χρόνο, και 30 ευρω για τον πέμπτο χρόνο.

7) Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας Δικαιούχοι του προγράμματος είναι «Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα» όπως α) Ξενοδοχεία κλασικού τύπου, β) Ξενοδοχεία τύπου ΜΟΤΕΛ, γ) Ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, δ) Ξενοδοχεία κλασικού τύπου και επιπλωμένων διαμερισμάτων, ε) Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με ή χωρίς οικίσκους (ΚΑΜΠΙΝΓΚ).

Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στο 40% των μηνιαίων εισφορών που βαρύνουν τον εργοδότη (εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές) για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. της επικουρικής ασφάλισης του E.T.E.A.M., και του ειδικού λογαριασμού ξενοδοχοϋπαλλήλων, επί των ακαθάριστων αποδοχών μέχρι του ύψους των 1007,10 ευρω. Για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα μήνες.

8. Ειδικό Πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για 600 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από τις επιχειρήσεις «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α.», «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Α.Ζ.», «Γ.Η. ΣΚΟΥΡΤΗΣ Α.Ε.Γ.Α.», «ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α. (GENERAL UNION)», «ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α. (GENERAL TRUST)» και «ΕΟΣ Α.Ε.Α.Ζ.» και 200 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από την επιχείρηση «COMMERCIAL VALUE». Επίσης σε εξέλιξη βρισκονται οι αιτήσεις για το τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για 680 ανέργους των επιχειρήσεων: «ΤΕΞΑΠΡΕΤ Α.Ε.», «ΜΑΧΙΜ ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ Α.Ε.», «ROBERTO Α.Β.Ε.Ε.», «ΝΟΒΑ ΚΝΙΤ Α.Ε.» «BELLE Α.Ε.», «ΠΑΚ. ΚΕΝΤΑΠΟΤΖΙΔΗ Α.Ε.», «ΕΥΡΩΒΑΦΗ Α.Ε.», «EUROHOUSE Α.Ε.», «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε.» «ΜΙΝΟΣ ΑΒΕΕ» και «ΑΜΑΣΑ ΑΕΒΕ» του Νομού Θεσσαλονίκης.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που θα απασχολήσουν ανέργους που προέρχονται από τις ανωτέρω επιχειρήσεις.

9. Ειδικό τριετές Πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (A.με.Α), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο καθως και Πρόγραμμα Επιχορήγησης 50 θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (A.με.Α).

Εξάλλου σε εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Επιχορήγησης νέων ελευθέρων επαγγελματιών Ατόμων με Αναπηρίες (A.με.Α), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και Αποφυλακισμένων ηλικίας 18-64 ετών καθώς και το πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (A.με.Α ).

Σημειωνεται τέλος οτι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα (όροι, προϋποθέσεις και δικαιολογητικά) είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www. oaed. gr και στις κατά τόπου Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.




~

"Το επίδομα της πολύτεκνης μητέρας θα χορηγείται μόνο σε όσους κατοικούν στα θυμαράκια"


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος με αφορμή τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στην χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων αναφέρει τα εξής: "Ο υφυπουργός εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος αναγγέλλει ότι το επίδομα της πολύτεκνης μητέρας (δηλ. τα 44 ευρώ για κάθε παιδί ηλικίας
έως 23 ετών!!) θα χορηγείται μόνον σ΄ όσους το έχουν ανάγκη και όπως αναγράφεται στον τύπο, θα το λαμβάνουν μόνο όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 5.000 ή των 10.000 ευρώ, δηλ. όσοι κατοικούν στα θυμαράκια, οι έχοντες μόνιμη κατοικία στα νεκροταφεία!! Έχει εκλείψει δυστυχώς κάθε
ίχνος εντροπής.
Προφανώς σε ρόλο λαγού, ακολουθώντας πιστώς τον δρόμο των προκατόχων του υπουργείου (Κατσέλη - Κουτρουμάνη), ετοιμάζεται να καταφέρει το μεγαλύτερο πλήγμα κατά των πολυτέκνων, εξαλείφοντας κάθε ίχνος δημογραφικής πολιτικής και κάθε ίχνος αξιοπιστίας των ίδιων των
κυβερνώντων αλλά και της ίδιας της Πολιτείας, έτσι ώστε ο πολύτεκνος να καταλάβει ότι έχει να κάνει με ένα υποτιθέμενο κράτος, που πολιτεύεται ως ένας κοινός απατεώνας.
Η χορήγηση του επιδόματος και της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας και του επιδόματος του τρίτου τέκνου θεσπίσθηκαν ως κίνητρο, για να ενθαρρυνθούν οι νέοι και οι νέες Ελληνίδες ν΄ αποκτήσουν τρίτο και τέταρτο τέκνο, λόγω της εφιαλτικής καταστάσεως της υπογεννητικότητας,
που μαστίζει την πατρίδα μας. Δεν έγινε για να βοηθηθούν κάποιοι πενόμενοι ή οικονομικώς αδύνατοι και συνεπώς δεν πρόκειται περί «κοινωνικών» ή«προνοιακών» επιδομάτων, όπως επιδιώκεται να τα βαπτίσουν.
O συνταγματικός νομοθέτης, θεσπίζοντας με το άρθρο 21 παρ. 2 και 5 του Συντάγματος την υπέρ των πολυτέκνων ειδική κρατική φροντίδα, δεν απέβλεψε στην ενίσχυση αυτών ως κατηγορίας οικονομικώς αδυνάτων ή
αναξιοπαθούντων προσώπων, όπως έχει αποφανθεί κατ΄ επανάληψη και το Συμβούλιο της Επικρατείας (1095/2001, 1366/2009).
Ενώ δε η κατάσταση έχει χειροτερεύσει και η Ελλάς είναι η 3η πλέον γερασμένη χώρα του κόσμου και το 20% από τα εννέα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι άνω των 65 ετών, η Κυβέρνηση αντί να περιορίσει τις σπατάλες και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος βρήκε την εύκολη
λύση. Επιδρομή κατά των γλίσχρων πολυτεκνικών επιδομάτων και ουσιαστική κατάργηση τους.!!
Εν τω μεταξύ αναγράφεται στον τύπο ότι 1.727  -  Έλληνες «πριν από τις εκλογές του Μαΐου έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτα χρήματα ύψους άνω των 3 δισ. Ευρώ» και «ότι 475 μεγαλοστελέχη τραπεζών με εισοδήματα έως 200.000 ευρώ δεν κατέθεσαν φορολογικές δηλώσεις για
τα οικονομικά έτη 2009,2010 και 2011».
Εάν η Κυβέρνηση προέβαινε στην άμεση φορολόγηση των παραπάνω από μεν την πρώτη περίπτωση των 3 δις ευρώ, αφού δεν είχαν φορολογηθεί, θα εισέπραττε ως φόρο εισοδήματος τουλάχιστον 1,2 δις (φορολόγηση με
συντελεστή 40%, χωρίς υπολογισμό των προσαυξήσεων), για δε την δεύτερη περίπτωση τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ (υπολογίζοντας εισόδημα 100.000 ευρώ για κάθε χρόνο και με συντελεστή 40%, χωρίς υπολογισμό των προσαυξήσεων).
Με αυτόν τον τρόπο δεν εχρειάζετο να καταφεύγει στο απαράδεκτο και αντισυνταγματικό μέτρο της περικοπής και ουσιαστικής καταργήσεως των επιδομάτων των πολυτέκνων, θεσπίζοντας μάλιστα εισοδηματικ κριτήρια.
Καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη τακτική και πολιτική του παραπάνω (υφυπουργού εργασίας) της Κυβερνήσεως και ζητούμε την άμεση παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού για να σταματήσει κάθε σκέψη για περικοπή και θέσπιση ορίων εισοδήματος, για την χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, όταν ο ίδιος είχε κατ΄ επανάληψη δεσμευθεί
ότι θα επαναφέρει τα πολυτεκνικά επιδόματα όπως ήσαν το 2009.
Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αναιρέσει τον εαυτό του και θα υπάρξει τέτοια αναξιοπιστία. Τώρα είναι η ώρα του Πρωθυπουργού. Αρχή άνδρα δείκνυσι."




~ Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Δολοφόνησαν τον Νίκο Δίνδεα

 

Συντάκτης: Γιώργος Καραμέρος 
Τα μυωπικά γυαλιά του καραφλού άνδρα είχαν γεμίσει από τα αίματα της κοιλιάς του, την ώρα που οι πέντε μοτοσυκλέτες των δολοφόνων απομακρύνονταν με ταχύτητα από το κέντρο του Μονάχου προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο μεσήλικας άνδρας έπεσε νεκρός. Η τελευταία φράση που θα άκουγε ποτέ μαζί με κάποιες βρισιές ήταν «Aus welchem Land Kommen Sie?» («Από ποια χώρα είσαι;»).
Η απάντηση «Είμαι Έλληνας» του κόστισε τυφλές μαχαιριές στο στομάχι και εν τέλει τη ζωή τη ζωή του.
Πήγε στη Γερμανία για μια καλύτερη ζωή, λαδώνοντας Γερμανούς συνοριοφύλακες και τελικά θα γυρίσει νεκρός πίσω. Αυτός έφταιγε, όχι η Γερμανία που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μπουρδέλο, επειδή οι Υπουργοί της λαδώνονταν και αγοράζανε ελληνικά υποβρύχια και τηλεπικοινωνίες από τον Grekacom, αντί θα θωρακίζουν τη χώρα και τους θεσμούς της.
Λίγες μέρες πριν ο Γερμανός Υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε ανακοινώσει με στόμφο και πολλές κάμερες την επιχείρηση «Οντίν» (αρχηγός των Εσίρ – αναγνωρίστηκε ως πατέρας θεός της γερμανικής μυθολογίας) για τους λαθρομετανάστες, κυρίως νοτιοευρωπαίους.
Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες είχαν συλληφθεί, αλλά κυρίως οι ακραίες οργανώσεις που έχουν πλέον και το «πολιτικό» τους σκέλος είχαν πάρει το μήνυμα. Συμπτωματικά, στη Βόρεια Ρηνανία είχε συλληφθεί και ένας Ιταλός για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας 15χρονης, οπότε οι ακροδεξιές οργανώσεις είχαν και την «εσωτερική» τους δικαιολογία.
«Πρέπει να φάμε έναν νότιο. Ή και παραπάνω»…
Πηγή βέβαια των δεινών, πέρα από τη διαφθορά των Γερμανών, και τη μαύρη εργασία και στέγη, που προσέφεραν αφειδώς μέχρι πρότινος στους μετανάστες, και η συμφωνία του Εδιμβούργου, που οι Γερμανοί υπέγραψαν με τους Ρώσους, προκειμένου οι λαθρομετανάστες να μην μπορούν να φτάσουν στη Ρωσία, ή όπου αλλού, αλλά να μένουν αναγκαστικά στη χώρα εισόδου (Γερμανία).
Πρώτο θύμα της νέας εποχής του «Οντίν» ήταν ο καραφλός Νίκος. Θα υπάρξουν και άλλα. Σιγά μην φταίει ο Γερμανός υπουργός. Αυτός κάνει τα μπάνια του. Άλλες μάνες κλαίνε.
Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις δεν είναι φανταστική…





~

Νέα Μανωλάδα- Ηλεία- Κολομβία


Την Κολομβία της Νέας Μανωλάδας Ηλείας, ανέδειξε για μια ακόμη φορά η πρόσφατη δολοφονική επίθεση κατά του Αιγύπτιου εργάτη γης , τον οποίον οι «άνθρωποι – αγρίμια» της περιοχής, έσυραν «κρεμασμένο» στη πόρτα αυτοκινήτου τους πριν τον πετάξουν αναίσθητο και αιμόφυρτο στην άκρη του δρόμου.
Μια χυδαία ιστορία εκμετάλλευσης δεκάδων αλλοδαπών εργατών από «εισαγόμενο» τσιφλικά φράουλας και η δράση «πληρωμένων μαφιόζων» , κρύβεται –σύμφωνα με πληροφορίες – πίσω από την βάρβαρη επίθεση κατά του μετανάστη εργάτη που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.
Το ρεπορτάζ λέει ότι πίσω από το αιματηρό περιστατικό , υπάρχει η προκλητική ασυδοσία του τσιφλικά ο οποίος με το πρόσχημα ότι «φέτος η φράουλα δεν πήγε καλά…» αποφάσισε να αφήσει απλήρωτους πάνω από 150 μετανάστες εργάτες γης από το Μπαγκλαντές και την Αίγυπτο που τα κυκλώματα των δουλεμπόρων είχαν προωθήσει εκεί . Όμως οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν χαρτιά και άδειες παραμονής με αποτέλεσμα να μη μπορούν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα με νόμιμο τρόπο από το πανίσχυρο «αφεντικό» .
Ανθρωποι της περιοχής που θέλησαν για ευνόητους λόγους να τηρήσουν την ανωνυμία τους , φοβισμένοι κάνουν λόγο για μια καλά δομημένη εγκληματική ομάδα με ιεραρχία , εντολείς και αδίστακτους μπράβους, ανθρώπους της νύχτας και του υποκόσμου , οπλοφόρους που ξυλοκοπούν και τρομοκρατούν τους κατατρεγμένους αλλοδαπούς εργάτες γης που τολμούν να σηκώσουν το κεφάλι τους και να ζητήσουν τα χρήματα από τα μεροκάματα που έκαναν , χύνοντας ποτάμια ιδρώτα στα απέραντα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θύματα όλων αυτών είναι εκτός των αλλοδαπών εργατών και ο κάθε ντόπιος πολίτης που θα τολμήσει να αντιδράσει η να εκφράσει δημόσια τη γνώμη του για τα όσα συμβαίνουν εκεί.
Είναι σε όλους γνωστό ότι οι φράουλες που καλλιεργούνται επί χρόνια στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, είναι ποτισμένες με ιδρώτα , αίμα και εκμετάλλευση χιλιάδων αλλοδαπών εργατών γης που άφησαν τις πατρίδες τους αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Αυτό αποδεικνύεται και από τα επίσημα στοιχεία των Αρχών .
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια το τοπικό αστυνομικό τμήμα έχει σχηματίσει πάνω από 200 δικογραφίες σε βάρος εκείνων που φιλοξενούν αλλοδαπούς στα κτήματά τους παράνομα και με το αζημίωτο τους καταυλισμούς της ντροπής. Το 20% των δικογραφιών αφορούν υποθέσεις για παράνομη εργασία…
Είναι επίσης γνωστό ότι το καθεστώς της Μαφίας που δραστηριοποιείται εκεί για να προστατέψει τα συμφέροντα ορισμένων μεγαλοτσιφλικάδων , περιέργως ουδέποτε εξαρθρώθηκε ή ενοχλήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές. Και ας επισημάνθηκε με πρωτοσέλιδα από μεγάλες Αθηναϊκές εφημερίδες.
Η μαρτυρία της δημοσιογράφου Ντίνας Δασκαλοπούλου στο «Ε» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» πριν από δύο περίπου χρόνια όταν προσπαθούσαμε μαζί να κάνουμε ρεπορτάζ, είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στη περιοχή …
« Οπου κι αν πηγαίναμε μας ακολουθούσαν ο επιστάτης με το μηχανάκι κι ένα μαύρο αγροτικό πολυτελείας…Δεν άργησαν και τα περίεργα τηλεφωνήματα. «Μαζέψτες τους ρουφιάνους…» και οι πληροφορίες ότι «εδώ με δυο χιλιάρικα σε ξαπλώνουν κάτω»
« Μετανάστες σε συνθήκες ελεγχόμενης ελευθερίας αμείβονται με 23 ευρώ την ημέρα και καταβάλουν περίπου τα μισά για προστασία αλλά και για ενοίκιο στις τρώγλες όπου διαβιούν…»- έγραψε τότε ο «Ελεύθερος Τύπος» .
« Ολοι αυτοί βεβαίως είναι ένοχοι, όχι για την επίθεση στους δημοσιογράφους, αλλά γιατί ανέχονται και με την ανοχή τους υποδαυλίζουν ένα εξευτελιστικό για κάθε πολιτισμό καθεστώς ΞΕΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ. Διότι μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η κράτος εν κράτει συμπεριφορά των «ντόπιων» απέναντι στους «ξένους» – κάποτε Πακιστανούς, τώρα Ρουμάνους και Βούλγαρους και διαχρονικά Ελληνες…» – έγραψε την ίδια περίοδο το ΒΗΜΑ τότε που η δημοσιογραφική του αποστολή δέχθηκε δολοφονική επίθεση από τους νταβατζήδες των φραουλοπαραγωγών επειδή τόλμησε να κάνει ρεπορτάζ…
Παρ όλα αυτά, σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει .
Τα στραβά μάτια της Πολιτείας απέναντι στην αθλιότητα και την ανθρώπινη εκμετάλλευση και η σιωπή των τοπικών παραγόντων της Ηλείας , συνεχίζονται με προκλητικό τρόπο , υιοθετώντας με την στάση τους , την ασυδοσία των ντόπιων μαφιόζων. Οι οποίοι με πρόσχημα το κέρδος από τις φράουλες , καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας , δέρνοντας και βασανίζοντας αλλοδαπούς εργάτες γης , δημοσιογράφους και όποιον τολμήσει να σηκώσει κεφάλι στα παντοδύναμα «μεγάλα αφεντικά».-




~

Κριτής σκοτώθηκε από ακόντιο που του καρφώθηκε στο λαιμό


Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 75χρονος κριτής, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από ακόντιο που καρφώθηκε στον λαιμό του, σε τοπικούς αγώνες στίβου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας

Ο άτυχος άνδρας είχε μεταφερθεί άμεσα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ντίσελντορφ, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε το πρωί της Δευτέρας στο σοβαρό τραύμα που είχε στην καρωτίδα του. Ο κριτής δεν υπολόγισε σωστά, καθώς είχε ξεκινήσει να πάει να μετρήσει την βολή ενός νεαρού αθλητή ενώ το ακόντιο βρισκόταν ακόμη στον αέρα και εκείνο του καρφώθηκε στο λαιμό.




~

Σε απόγνωση ο στρατιωτικός: Δε μπορώ να πάρω γάλα στο παιδί μου!


Η οικονομική κρίση και τα συνεχόμενα μέτρα περικοπών προκαλούν πρωτόγνωρες καταστάσεις σ' όλους τους πολίτες... Οι στρατιωτικοί υποφέρουν ακόμη περισσότερο γιατί παρά τα ...διαδιδόμενα είχαν πάντα χαμηλότερες απολαβές ακόμη και από συναδέλφους τους δημοσίους υπαλλήλους.
Διαβάστε τι γράφει σε επιστολή που δημοσιεύει το onalert και μην βιαστείτε, κάποιοι τουλάχιστον, να μιλήσετε για «λαϊκισμό», όπως πιθανόν θα κάνουν διάφοροι.
Εκτός από το «λαϊκισμό», υπάρχει και ο ρεαλισμός...
Διαβάστε την επιστολή:
«Αγαπητοί συνάδελφοι γεια σας.
Είμαι κι εγώ ένας απλός πολίτης αλλά και στρατιωτικός. Είμαι 34 ετών. Έκανα απόπειρα να φέρω στον κόσμο με την κοπελιά μου, πριν 4 μήνες, ακόμα ένα Ελληνόπουλο, αλλά δυστυχώς η πιθανότητα 2% συνδρόμου DOWN μας πήρε την χαρά αυτή. Παρόλη την δύσκολη κατάσταση που βιώνω είπα θα παλέψω ρε γαμώτο, για την πατρίδα. Τώρα..... με τα νέα, ακόμα χειρότερα, συμβάντα που βλέπω και βιώνω, ΔΕΝ το σκέφτομαι ΚΑΝ. Όνειρο ήτανε και πάει, λέω. Και αυτό γιατί;
Θα σας δώσω κάποια στοιχεία και πείτε αν εσείς θα κάνατε μια τέτοια κίνηση.
1) Είμαι χρεωμένος 84.000 ευρώ.(65.000 στεγαστικό eurobank - 19.000 καταναλωτικό Tαχ. Ταμιευτήριο).
2)Το συνολικό μου ετήσιο εισόδημα είναι στα 15.700 ευρώ από τα 18.250 που είχα πριν τις μειώσεις. Δεν τα βγάζω τώρα πέρα... φανταστείτε να είχα και οικογένεια. Με 15.700 ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
3) Από το Μάιο ήδη ρύθμισα τα 2 μου δάνεια και πληρώνομαι τώρα 950 ευρώ το μήνα, και από αυτά τα λεφτά τα 190 τα δίνω στην ρυθμισμένη δόση του στεγαστικού δανείου. Οι ρυθμίσεις όμως αυτές ισχύουν μέχρι το Μάιο του ́13. Μετά θα επανέλθουν στα αρχικά ποσά και συν του ότι θα ανεβεί η δόση λόγω της ανακεφαλαιοποίησης του ποσού λόγω της ρύθμισης. Και εξηγώ:
Δόση Καταναλωτικού: Αρχική 225 ευρώ για 10 χρόνια. Ρύθμιση Καταναλωτικού: Mάιος '12 έως Μάιος '13 115,25 ευρώ. (Το ανέβασα για 5 επιπλέον χρόνια για να έχω αυτήν τη χαμηλή δόση). Μετά θα επανέλθει στα 200 ευρώ, όπως μου είπε η τράπεζα. Δόση Στεγαστικού: Αρχική 275 ευρώ για 30χρόνια. Μάϊος '12 έως Μάϊος '13, 187 ευρώ. Μετά θα επανέλθει στα 280 έως 295 ευρώ, όπως μου είπε η τράπεζα. Αυτό λόγω της ανακεφαλαιοποίησης. Ναι το σπίτι το νοικιάζω στον Βόλο αναγκαστικά. Αλλά, άλλα τα ενοίκια του Βόλου, άλλα της Αθήνας, όπου και είμαι με μετάθεση. Η διαφορά είναι στα 30 ευρώ. Πιο πάνω πληρώνω Αθήνα. Μειώσεις στα ενοίκια έγιναν, και σε αυτό που νοικιάζω στην Αθήνα και στο δικό μου στο Βόλο. Άρα τα 30 ευρώ που πληρώνω παραπάνω στην Αθήνα και αυτά τα χρεώνομαι από το μισθό. Δηλ -30ευρώ. Δηλαδή του χρόνου, από τα 950, αν αθροίσετε τα ποσά και ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΩ άλλη μείωση, 950-500 ευρώ (και τα 2 δάνεια) = 450 ευρώ.
Και αυτά χωρίς να βάλουμε ΤΙΠΟΤΑ από λογαριασμούς και μία πιστωτική κάρτα στην ALPHA BANK (Υπόλοιπο 830 ευρώ), όπου χρεώθηκα κάποια λεφτά για το περσινό πετρέλαιο και μερικά να συμβάλω κι εγώ στην πληρωμή μια αποτυχημένης εγκυμοσύνης. Δίνω ότι μπορώ εκεί, εγώ και ο πατέρας μου, που είναι συνταξιούχος. Από εδώ και πέρα δεν μπορεί να με βοηθήσει, καθότι συνταξιούχος ο οποίος πρέπει να συντηρήσει 3 μέλη [αυτόν, τη μητέρα μου (οικιακά) και την αδερφή μου (άνεργη με πρόβλημα δυσλεξίας)]. Το δώρο των Χριστουγέννων που παίρναμε (προ μειώσεων) και κάποια λεφτά που έμεναν τα χρησιμοποιούσαμε στην αγορά που πεθαίνει τώρα ή να βάλουμε ακόμα λίγο πετρέλαιο για να περάσουμε τον υπόλοιπο χειμώνα. Τώρα με τί αποταμίευση θα βάλω πετρέλαιο; Οι καταθέσεις μου είναι ΜΗΔΕΝ.
Με 450 ευρώ δώρο Χριστουγέννων πια, πληρώνω: - 198 ευρώ η ασφάλεια του αυτοκινήτου, - 240 ευρώ το σήμα αυτοκινήτου = 438 ευρώ. Μένουν και 12 ευρώ να περάσω "αξιοπρεπή" Χριστούγεννα. Έλεος. Ούτε για τα διόδια δεν φτάνουν να πάω στους δικούς στο Βόλο. Παρακαλώ να υπολογίσετε και τους αστάθμητους παράγοντες: Λεφτά για την υγεία σε έκτακτη αρρώστια, το αμάξι θέλει service και ότι έκτακτο βγει αφού με αυτό κινούμαι καθημερινά για τη δουλειά μου. Ν' αγοράσω κάποιο παντελόνι, ρούχο κ.λ.π. (ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ κι εσείς πιστεύω πόσο δύσκολα και σε τί οικονομικό κλοιό είμαι, και πόσοι ακόμα συνάδελφοί μου). ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ..... δεν ξέρω τι θα κάνω. Ειλικρινά. Είμαι σε απόγνωση. Συνημμένα σας υποβάλλω ΟΛΑ τα έγγραφα για να δείτε και εσείς με τα μάτια σας.... πόσο έφτασε ο μισθός ενός Υπαξιωματικού των ΕΔ.
Βαδίζω ήδη στο 16ο Χρόνο Υπηρεσίας. Αν κάνετε τις προσθαφαιρέσεις δείτε με τι χρήματα περνάω το μήνα. Η ψυχολογία μου έχει αλλάξει, πιο νευρικός, πιο απότομος, ένα βλέμμα απόγνωσης γενικά... και παρ' όλα αυτά οι ηγεσίες μας μάς χορταίνουν με ευχολόγια. ΟΧΙ δεν ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ... Χόρτασα από αυτά αλλά η τσέπη μου αδειάζει κάθε μέρα. Φαντάζεστε τί θα πάθω αν ο ενοικιαστής μου στο Βόλο σηκωθεί να φύγει; Και άντε να βρω άλλον με τόσα ανοίκιαστα σπίτια που υπάρχουν στην αγορά. Και φυσικά να μην το είχα χρεωμένο, άντε να πω θα το νοικιάσω και 200 και 180 ευρώ στο έσχατο αλλά δεν γίνεται αφού η δόση θα είναι στα 280 ευρώ. Μια νύξη που έκανα για να πάρω μετάθεση στο Βόλο, στο σπίτι μου (ξέροντας ότι από εκεί ήρθα Αθήνα) μου λένε ότι τώρα με τα μόρια είναι δύσκολα. Και ναι, ξέρω ότι έχω λίγα μόρια. Αλλά συνάδελφοι, τα πράγματα έχουνε αλλάξει στην ζωή μας, τι να καταλάβω από μόρια και όλα αυτά (που κι εκεί ακόμα δεν πιστεύω ότι είναι 100% αξιοκρατικά τα κριτήρια), από την στιγμή που ΔΕΝ ΘΑ μπορώ ούτε μέχρι την δουλεία μου να πάω; Που θα βρω λεφτά να βάλω το φετινό πετρέλαιο; Που θα βρω τα 765 ευρώ που μου ζητάει η εφορία; ΔΕΝ έχω ούτε ένα ευρώ σε καταθέσεις. Τονίστε και το θέμα ότι πολλοί Στρατιωτικοί δεν αναγκάζονται να κάνουν μόνο μία μετακόμιση, της μεταθέσεως, αλλά και 2 και 3 αν τύχεις σε κανέναν ιδιότροπο ιδιοκτήτη, άντε χρεώσου άλλα λεφτά και από αυτό.
Είναι μια ακόμα απεγνωσμένη ΑΛΗΘΙΝΗ φωνή. Έχω την εντιμότητα να παραθέτω ακριβώς την μισθολογία μου με 16χρόνια υπηρεσίας και το ιδιαίτερο του επαγγέλματος όπου κι έχουμε πχ. ασκήσεις, νυχτερινές, πυρασφάλειες, υπηρεσίες 24ωρες (μη αμειβόμενες) και κάθε είδους έκτακτη ανάγκη του Κράτους. Αναρωτιέμαι αν είμαι Δημόσιος Υπάλληλος ή με ποιόν Δ.Υ και με ποιο μισθό μπορώ να συγκριθώ; Ειλικρινά ΔΕΝ έχω βρει κανέναν ακόμα. Επειδή δεν βλέπω να ιδρώνει το αυτί κανενός, θα είμαι ΠΑΡΩΝ σε κάθε κινητοποίηση των Στρατιωτικών. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Πολλοί νομίζουν ότι γκρινιάζουμε χωρίς λόγο. Πρέπει να "μάθει" ΟΛΗ η κοινωνία τί περνάμε κι εμείς η Υπαξιωματικοί και γενικά ΟΛΟΣ ο Στρατός. Σας γράφω γιατί δεν έχω κάποιο πρόβλημα με αυτό λέγοντας την ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΥ και τι βιώνω. Συνημμένα σας υποβάλλω και κάποια στοιχεία σε Φ/Α για το λόγου το αληθές. Με εκτίμηση».




~ Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Μουσουλμάνοι με 2,5 σε υψηλόβαθμες σχολές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ :esos.gr
Το παγκόσμιο φαινόμενο ακόμη και με βαθμολογικές επιδόσεις της τάξεως του 2,5 να εισάγονται οι Μουσουλμάνοι σε υψηλόβαθμες σχολές , με την ειδική κατηγορία που είχε θεσπίσει ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου , όταν ήταν υπουργός Παιδείας θα επαναληφθεί και στα φετινά αποτελέσματα.
Από τους περσινούς πίνακες επιτυχόντων της ειδικής κατηγορίας «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ»-ανάλογη εικόνα αναμένεται να έχουν και οι φετινοί προκύπτει ότι εισάγονται Φιλοσοφικές από 2.768 μόρια, Φιλολογικές από 2.590 μόρια, Νομικές από 8.690 μόρια, Πάντειο από 3.172 μόρια, παιδαγωγικά από 5448 μόρια, Μαθηματικές Σχολές από 3.078 μόρια κλπ.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ
Οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που είναι κάτοχοι Βεβαίωσης Πρόσβασης του έτους 2010 ή 2011 (για το 10%) ή όσοι συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις 2012 των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ εντάσσονται σε ειδική κατηγορία υποψηφίων. Οι υποψήφιοι αυτοί, κατά την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου, στα δημοτολόγια του οποίου είναι γραμμένοι. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε πρέπει από τη βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ' αυτόν από Δήμο των ανωτέρω Νομών. Τη βεβαίωση αυτή προσκομίζουν, υποχρεωτικά, στην γραμματεία της σχολής ή του τμήματος εισαγωγής, κατά την εγγραφή τους. Ο οικονομικός περιορισμός δεν ισχύει για τους Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, εάν διεκδικήσουν τις προβλεπόμενες γι αυτούς θέσεις. Όσοι δηλώσουν ότι εντάσσονται σε αυτή την ειδική κατηγορία, δεν μπορούν να δηλώσουν άλλη από τις ειδικές περιπτώσεις (Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, Κοινωνικά Κριτήρια).
http://www.esos.gr/panelladikes/item/29509-moysoylmanoi-me-25-se-ypsilovathmes-sxoles.html

Σημ: Ποιά σύμβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητάει τέτοια ειδική αντιμετώπιση; Η καμία. Ιση μεταχείριση λένε οι συμβάσεις, όχι καλύτερη. Να τελειώνουμε λοιπόν και να καταργηθεί αυτό το οποίο προσβάλλει άπαντες, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς υπουργούς παιδείας, πολίτες και αλλοδαπούς.

Αντε και κάναμε τους μουσουλμάνους καλύτερα από τους Ελληνες.




~

Στον εισαγγελέα ο γιος του πυροσβέστη που έβαλε 14 φωτιές στη Χίο - Έπιασαν και 61χρονο εμπρηστή στη Ζάκυνθο.

Εκείνο που είχε κινήσει υποψίες, ήταν το γεγονός πως μετά από κάθε φωτιά, οι πυροσβέστες τον έβλεπαν να καταφθάνει πρώτος στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγείται το μεσημέρι ο 24χρονος που συνελήφθη έπ’ αυτοφώρω να βάζει φωτιά στην περιοχή Ράχη Καρδαμύλων.

Κατά την απολογία του, ομολόγησε πως έβαλε 14 πυρκαγιές 
στο βόρειο τμήμα της Χίου, μεταξύ των οποίων και τρεις φωτιές που είχαν σημειωθεί το 2011, αλλά όχι και τον εμπρησμό κατά την πρώτη ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς, το περασμένο Σάββατο.
 
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ο πατέρας του δράστη είναι δασοπυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης και ο ίδιος φέρεται δυσαρεστημένος και πικραμένος γιατί δεν προσελήφθη στο Πυροσβεστικό Σώμα! Εκείνο που προκαλούσε μεγάλη εντύπωση στους πυροσβέστες, που τον θεώρησαν ύποπτο, ήταν πως πάντα κατέφθανε πρώτος στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Εν τω μεταξύ, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 23/08/2012 στην περιοχή Κοιλιωμένο Ζακύνθου συνελήφθη από άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ένας 61χρονος. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου, με την κατηγορία του εμπρησμού δάσους από πρόθεση και προχθές (25-08-2012) στον ανακριτή, με απόφαση του οποίου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.



~

Δημοσιεύθηκαν οι βάσεις - Δείτε τες όλες εδώ!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΣΕΩΝ 2012-2011


ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΟΥ 90%
ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΟΥ 10%
 

ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΑΛΑ


ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ – ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΛ

Ημερήσια Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β) του 90%

Εσπερινά Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β) του 90%

Ημερήσια Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β) του 90%

Στις 10 το πρωί, οι υποψήφιοι θα μπορούν, μέσω της ιστοσελίδας results.minedu.gov.gr, να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).

Τα αποτελέσματα θα σταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου θα εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία μέσα στην ημέρα.

Η οικονομική κρίση αναμένεται να αποτυπωθεί περισσότερο από ποτέ, όταν θα ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών. Κι αυτό γιατί το κόστος των σπουδών μακριά από την οικογένεια, που σημαίνει αυτόματα έξοδα για άλλο ένα σπίτι, είναι απαγορευτικό για τη συντριπτική πλειονότητα.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει, κατά τους ειδικούς, πως θα εκτιναχθούν οι βάσεις στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, όπου και κατάγονται οι περισσότεροι υποψήφιοι, οι οποίοι δεν δήλωσαν σχολές εκτός έδρας.

Το νόμισμα αυτό έχει και μία δεύτερη όψη, δηλαδή θα διογκωθεί το φαινόμενο εισαγωγής σε σχολές της επαρχίας από υποψηφίους με μέσο όρο κοντά στο 3.

Στελέχη του υπουργείου Παιδείας μας προετοιμάζουν και για άλλη μία μεγάλη έκπληξη. Φαίνεται λοιπόν πως οι υποψήφιοι γυρίζουν τελείως την πλάτη στις σχολές που οδηγούν για δουλειά στο Δημόσιο κι αυτό γιατί αφενός προσλήψεις στο Δημόσιο ουσιαστικά δεν γίνονται και αφετέρου γιατί
οι μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων είναι τόσο μεγάλες που κάνουν τους υποψηφίους να μην συγκινούνται από τη μονιμότητα, εαν υπάρχει και αυτή στο μέλλον.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Εθνους της Κυριακής, σε ορισμένα τμήματα τεχνολογικών ιδρυμάτων παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των προτιμήσεων, όπως για παράδειγμα στα λεγόμενα παραϊατρικά.

Στην εφημερίδα παρουσιάζεται ένας πίνακας με τα όρια των βάσεων -κατα προσέγγιση- σε 50 σχολές των ΑΕΙ-ΤΕΙ, λίγο πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα, στους πίνακες περιλαμβάνονται 25 τμήματα στα οποία καταγράφεται ανοδική τροχιά και άλλα 25 όπου θεωρείται δεδομένη η πτώση των βάσεων.

 
newsit.gr




~