Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Ανοίγει το επάγγελμα του περιπτερά με απόφαση του υπουργείου Αμυνας

Την πλήρη απελευθέρωση της πώλησης καπνικών προϊόντων, καθώς και το άνοιγμα του επαγγέλματος του περιπτερά προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, κατ' εφαρμογή του νόμου για την αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας και την κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων...





 
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση καταργούνται οι εξής περιορισμοί για την εκμετάλλευση περιπτέρων: 

Ο περιορισμός στον αριθμό των αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων με βάση πληθυσμιακά κριτήρια.
Η ύπαρξη περιορισμένου αριθμού προσώπων που δικαιούνται να εκμεταλλεύονται τα περίπτερα.
Ο περιορισμός της μόνιμης κατοικίας των δικαιούχων άδειας για την εκμετάλλευση περιπτέρων.
Ο περιορισμός της εκμίσθωσης μόνο από φυσικά πρόσωπα και μόνο μιας άδειας κι επιτρέπεται πλέον σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, ημεδαπά και αλλοδαπά.
Ο περιορισμός της μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερομένου προς εκμετάλλευση περιπτέρου.

Για την πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων:
Καταργείται η μέχρι τώρα απαγόρευση χορήγησης άδειας σε νομικά πρόσωπα, ημεδαπά και αλλοδαπά. Επιπλέον αίρεται η προσωρινότητα των αδειών σε ικανούς προς εργασία ιδιώτες.
Καταργείται η ύπαρξη περιορισμένου αριθμού προσώπων που δικαιούνται να ασκήσουν το επάγγελμα, καθώς και ο αποκλεισμός της άσκησης υπό ορισμένη εταιρική μορφή, επιτρεπόμενης μόνον της ατομικής άσκησης αυτού.
Καταργείται η απαίτηση προηγούμενης διοικητικής άδειας σε κατοικημένες περιοχές και το επάγγελμα ασκείται ελεύθερα μετά πάροδο τριμήνου από την αναγγελία έναρξης ασκήσεώς του.
Καταργείται η απαγόρευση διάθεσης είδους αγαθών από ορισμένη κατηγορία επαγγελματικών εγκαταστάσεων.
Καταργείται ο περιορισμός στον αριθμό των αδειών με βάση πληθυσμιακά κριτήρια.
Καταργείται ο περιορισμός που αφορά στην εξάρτηση της χορήγησης προσωρινών συμπληρωματικών αδειών σε τόπους παραθερισμού κατά τους θερινούς μήνες από την εκτίμηση της Διοίκησης. Στο ίδιο πλαίσιο καταργείται και ο περιορισμός που προβλέπει ότι ο συνολικός αριθμός των αδειών αυτών καθορίζεται αναλογικά με τον αριθμό των κατοίκων στους τόπους παραθερισμού.
Καταργείται ο περιορισμός που προβλέπει ότι απαιτείται η έκδοση χορήγησης προηγούμενης διοικητικής άδειας για την πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων σε μη κατοικημένες περιοχές, καθώς και ο περιορισμός της παραπάνω πώλησης σε μη κατοικημένες περιοχές και σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.
Καταργείται ο περιορισμός που προβλέπει ότι σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, η χορήγηση συμπληρωματικών αδειών εξαρτάται από την εκτίμηση της Διοίκησης ως προς την ύπαρξη της ανάγκης εξυπηρέτησης του κοινού καθώς και υπολογισμός των αδειών αυτών με βάση τον αριθμό των κατοίκων.

Εκμετάλλευση κυλικείων:
Καταργείται η ύπαρξη συγκεκριμένων προσώπων που δικαιούνται να εκμεταλλεύονται κυλικεία, καθώς και ο αποκλεισμός της άσκησης υπό ορισμένη εταιρική μορφή.
Καταργείται η απαγόρευση για ένα πρόσωπο της δημιουργίας περισσότερων εγκαταστάσεων ή επαγγελματικής δραστηριοποίησης σε περισσότερες εγκαταστάσεις καθώς και η απαγόρευση της άσκησης επαγγέλματος ή η απαγόρευση της άσκησής του υπό ορισμένη εταιρική μορφή.



Πηγή:

~ Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Βαριές ποινές για τον Πρώην Δήμαρχο και Ταμία του Ρεθύμνου

 

Ποινή κάθειρξης 13 ετών στον πρώην δήμαρχο Ρεθύμνου, Δημήτρη Αρχοντάκη και ποινή κάθειρξης 19 ετών στον πρώην ειδικό ταμία του δήμου Ρεθύμνου επέβαλε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων για την υπόθεση του ταμειακού ελλείμματος στο δήμο, που έφθανε το 1 εκατ. ευρώ.
Το δικαστήριο χορήγησε αναστολή και στους δύο καταδικασθέντες μέχρι η υπόθεση να εκδικαστεί στο Εφετείο, αλλά τους επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την καταβολή της χρηματικής εγγύησης ύψους 50 χιλιάδων ευρώ μέχρι τη Δευτέρα.
Αθώες κρίθηκαν οι τρεις γυναίκες υπάλληλοι του δήμου που κατηγορούνταν για απιστία στην υπηρεσία. H υπόθεση στηρίχτηκε κατά βάση στον έλεγχο και τα πορίσματα του αείμνηστου Οικονομικού Επιθεωρητή Κρήτης Μανώλη Χριστοδουλάκη, θέματα που είχε αποκαλύψει η δημοσιογραφική έρευνα της ΚΡΗΤΗ-ΤV και της εφημερίδας ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ , που μετά από δύο χρόνια έρευνας στο δήμο Ρεθύμνου και τις επιχειρήσεις του, είχε διαπιστώσει σωρεία παρατυπιών και υποθέσεων με οσμή σκανδάλων , με μαύρες τρύπες, αδικαιολόγητες δαπάνες και φωτογραφικούς διαγωνισμούς.



Πηγή:

~

«Μήνυμα Ζωής» από τους Γιατρούς του Κόσμου


«Μήνυμα Ζωής» από τους Γιατρούς του Κόσμου
Κλώντζα Ολγα  

Νέο πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και επισιτιστικής συνδρομής,

Μήνυμα αλληλεγγύης στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας στέλνουν οι Γιατροί του Κόσμου, μέσω του νέου προγράμματος «Μήνυμα Ζωής» που τέθηκε σε εφαρμογή στα μέσα Ιουλίου με την υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος. «Οι ΓτΚ τα τελευταία χρόνια ενισχύουν τις δράσεις τους στην Ελλάδα με επίκεντρο τις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οι ηλικιωμένοι είναι αναμφίβολα μια από αυτές. Δεδομένης της ραγδαίας αύξησης των ηλικιωμένων που επισκέπτονται τα Πολυϊατρεία μας, κρίθηκε απαραίτητη η δημιουργία αυτού του προγράμματος», σχολιάζει η κυρία Χριστίνα Ψαρρά, υπεύθυνη αποστολών των ΓτΚ. 

Το νέο πρόγραμμα εφαρμόζεται σε δύο επίπεδα, της πρόληψης και της αντιμετώπισης. Σχεδιάστηκε με σκοπό την κάλυψη των δύο βασικότερων αναγκών των ηλικιωμένων ατόμων της ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και της επισιτιστικής συνδρομής, στο πλαίσιο των στόχων που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που δεν απαξιώνει τους ηλικιωμένους και μεριμνά για την πρόληψη και την ευημερία τους.

Η υλοποίηση του προγράμματος «Μήνυμα Ζωής» στηρίζεται σε τέσσερις άξονες παρέμβασης:

1. Ιατρική περίθαλψη και φαρμακευτική αγωγή: ειδικευμένη παροχή ιατρικής περίθαλψης και φαρμακευτικής αγωγής σε ηλικιωμένα άτομα στα Ανοιχτά Πολυϊατρεία των ΓτΚ στην Αθήνα και το Πέραμα

2. Εμβολιαστική κάλυψη: παροχή εμβολιαστικής κάλυψης για την εποχική γρίπη σε 400 ηλικιωμένα άτομα

3. Κατ' οίκον επισκέψεις: παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας κατ' οίκον σε τουλάχιστον 100 ηλικιωμένα άτομα

4. Επισιτιστικά πακέτα: προσφορά επισιτιστικών πακέτων σε τουλάχιστον 100 ηλικιωμένα άτομα το μήνα

Τα κριτήρια για την ένταξη στο νέο πρόγραμμα των ΓτΚ, το οποίο έχει τη δυνατότητα να καλύψει ανάγκες στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Περάματος, είναι κυρίως ηλικιακά και κοινωνικοοικονομικά. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει η μοναχικότητα των ατόμων, καθώς και να μην υπάγονται σε άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα, όπως το «Βοήθεια στο σπίτι».

Η αξιολόγηση των δικαιούχων γίνεται από την Κοινωνική Υπηρεσία των ΓτΚ και όπως τονίζει η υπεύθυνη του προγράμματος, είναι διαρκής καθώς οι δυνατότητες κάλυψης για τους τρεις τελευταίους άξονες είναι συγκεκριμένες. «Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες, οι αριθμοί δεν είναι απολύτως δεσμευτικοί» εξηγεί η κυρία Ψαρρά, ευχαριστώντας το Κοινωφελές Ίδρυμα ΤΙΜΑ για την υποστήριξή του, χωρίς την οποία θα ήταν αδύνατη η υλοποίηση κι επιτυχής έκβαση κάθε αντίστοιχης προσπάθειας.




~

Κατακρεούργησαν ζευγάρι στα Καμίνια - Ο δράστης αφού τους έσφαξε ήπιε και καφέ.

Ένας άνδρας και μία γυναίκα που ήταν ζευγάρι βρέθηκαν νεκροί, σε δύο διαμερίσματα της ίδιας πολυκατοικίας μάλιστα, κάτι που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα στην αστυνομία.
Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της δολοφονίας ενός ζευγαριού, στην πολυκατοικία στην οποία διέμενε, στα Καμίνια, στην οδό Καλλέργη 38.

Τα δύο θύματα, ο 63χρονος διαχειριστής της πολυκατοικίας και η 60χρονη σύζυγός του, βρέθηκαν θανάσιμα τραυματισμένα σε διαφορετικούς ορόφους.

Η 60χρονη είχε χτυπηθεί θανάσιμα, από άγνωστο δράστη ή δράστες, με αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό και στην κοιλιακή χώρα στο διαμέρισμα όπου διέμενε το ζευγάρι στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας, ενώ επίσης θανάσιμα τραυματισμένος στο θώρακα από αιχμηρό αντικείμενο, βρέθηκε ο 63χρονος σύζυγός της σε διαμέρισμα που ενοικίαζε στο δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση στις αστυνομικές αρχές είναι πως στο σπίτι βρέθηκε το μαχαίρι του εγκλήματος το οποίο μάλιστα ήταν και πεντακάθαρο. Μάλιστα, βρέθηκαν φρούτα κομμένα και καφές φτιαγμένος στο τραπέζι, που σημαίνει είτε ότι τα θύματα ήξεραν τον δράστη ή ο δράστης

είχε το θράσος μετά το μακελειό να απολαύσει και τον καφέ του. 


Πηγή:

~

Ανακαλύφθηκε ο μεγαλύτερος ομαδικός τάφος του «Αττίλα 2»

Ενώπιον μιας συγκλονιστικής ανακάλυψης βρέθηκε η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ) στα κατεχόμενα.
Η ΔΕΑ ανακάλυψε τον μεγαλύτερο ομαδικό τάφο στην περιοχή Χαμίτ Μάντρες (στην κατεχόμενη Λευκωσία) Ελληνοκυπρίων, που έως τώρα θεωρούνταν αγνοούμενοι.
Ήδη άρχισαν να ανασύρονται τα πρώτα οστά τα οποία ανήκουν σε πεσόντες ή εκτελεσθέντες στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς, οι

οποίοι εγκλωβίστηκαν όταν έσπασε η αμυντική γραμμή στην περιοχή της Μιας Μηλιάς, στις 14 Αυγούστου του 1974, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Αττίλας 2».

Επίσης σε άλλο ομαδικό τάφο στην περιοχή Τραχώνι (στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας και Αμμοχώστου) βρέθηκε και ο μικρότερος αγνοούμενος. Πρόκειται για ένα βρέφος, μόλις μερικών μηνών (γεννήθηκε το 1974), που οι Τούρκοι όπως αποδείχθηκε από μαρτυρίες, το πήραν από την αγκαλιά της μάνας του και το δολοφόνησαν. Στον τάφο βρέθηκαν επίσης τα οστά της μητέρας του βρέφους, της 11χρονης αδελφής της, της γιαγιάς της, καθώς και τα οστά του πατέρα του βρέφους που μέχρι στιγμής φαίνεται ότι είναι ο Ανδρέας Κυριάκου




Πηγή:

~

Ηράκλειο:Χαροπαλεύει 18χρονος σε νοσοκομείο - Ληστές τον πυροβόλησαν στο κεφάλι και το συκώτι!

Ο νεαρός προσπάθησε να σταματήσει τους ''εισβολείς'' που μπήκαν στο σπίτι της οικογένειάς του - Οι γιατροί δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή...
Με τραύματα στο κεφάλι και το συκώτι μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ τη νύχτα, ένας 18χρονος από την Επισκοπή, ο οποίος δέχτηκε πυροβολισμούς μέσα στο ίδιο του το σπίτι, από "εισβολείς".

Άγνωστοι δράστες μπήκαν τη νύχτα στο σπίτι του στην Επισκοπή, πιθανότατα με σκοπό να τον ληστέψουν, αλλά δεν υπολόγισαν ότι μέσα βρισκόταν η οικογένεια των ιδιοκτητών. Η πρώτη που τους αντιλήφθηκε ήταν η σύζυγος του ιδιοκτήτη που γρήγορα ακινητοποιήθηκε.


Ο 18χρονος πετάχτηκε μπροστά στους δράστες με σκοπό να τους αναγκάσει να φύγουν και να απελευθερώσει τη μητέρα του. Εκείνοι όμως έβγαλαν τα όπλα που κρατούσαν και σύμφωνα με το cretalive.gr, τον πυροβόλησαν στο κεφάλι και το συκώτι. Στο σημείο επικράτησε πανικός καθώς οι φωνές του τραυματία ξεσήκωσαν τη γειτονιά.


Κάποιοι βγήκαν από τα σπίτια τους και ειδοποίησαν ασθενοφόρο και την αστυνομία. Οι ληστές πρόλαβαν να απομακρυνθούν πριν φτάσει στο σημείο περιπολικό. Ο νεαρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται και οι γιατροί αισιοδοξούν ότι θα καταφέρει να ζήσει.


Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ληστεία, ωστόσο δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν

οι δράστες έκλεψαν κάτι. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται



Πηγή:

~

Όταν o πρόεδρoς διέκoψε την έφηβη γιατί είπε την αλήθεια για το μεταναστευτικό

Όταν o πρόεδρoς διέκoψε την έφηβη γιατί είπε την αλήθεια για το μεταναστευτικό

Η μόνη παρέμβαση αυτουνού του τύπου που παρίστανε τον πρόεδρο της βουλής των εφήβων ήταν κατά μιας έφηβης που τόλμησε να πεί ότι πρώτα πρέπει να αντιμετωπιστεί η λαθρομετανάστευση και μετά να ψηφίσουν τους νόμους τους, τη διέκοψε για να ζητήσει το λόγο που βρήκε το νούμερο που παρουσίασε.. Άντε να χαθείς ρε μούτρο.. και ένα μπράβο στην έφηβη από την Κρήτη




 

 Δείτε το βίντεο:
http://www.youtube.com/watch?v=3nMBoW3HA4c&feature=player_embedded


~

Φοροδιαφυγή τέλος - Οι ταμειακές μηχανές θα συνδέονται online με το TAXIS

Τέλος στη διαδικασία των περιοδικών δηλώσεων βάζει το υπουργείο Οικονομικών καθώς όλα τα καταστήματα θα υποχρεωθούν να τοποθετήσουν νέες ταμειακές μηχανές, ώστε να υπάρχει απευθείας πίστωση του ΦΠΑ στο λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» μετά και την έγκριση Ε.Ε. για τη διασύνδεση του TAXIS απευθείας με την ταμειακή μηχανή κάθε καταστήματος, οι περιοδικές δηλώσεις του ΦΠΑ θα αποτελέσουν παρελθόν.

Τώρα το μόνο που απομένει, και όπως φαίνεται είναι θέμα λίγων ημερών, είναι να υπογραφεί και η σχετική υπουργική απόφαση. Ουσιαστικά πρέπει τώρα να προσδιοριστούν οι προδιαγραφές που πρέπει να έχουν οι νέες ταμειακές μηχανές.

Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Οικονομικών θα κάνει εύκολα διασταυρώσεις στοιχείων και να σταματήσουν φαινόμενα όχι μόνο φοροδιαφυγής, αλλά και εικονικών και πλαστών τιμολογίων.



Πηγή:

~

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Γενική απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 24ωρη γενική απεργία. Την ημέρα της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως.

Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις προχωρούν σε κινητοποιήσεις κατά των νέων μέτρων που ετοιμάζονται για μειώσεις μισθών, συντάξεων, ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Παραλλήλως ετοιμάζουν κλιμάκωση των αντιδράσεων την περίοδο συζήτησης των μέτρων στη Βουλή.



Πηγή:

~

Η συγγνώμη άργησε 23 χρόνια

Μία γενιά αλλάζει κάθε ένα τέταρτο του αιώνα, τουλάχιστον όσον αφορά τον στατιστικό υπολογισμό της. Φανταστείτε μία τέτοια χαμένη, όχι λόγω οικονομικής κρίσης, πολέμων, κακουχιών σε μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αλλά μία γενιά που επί 23 χρόνια ζει στο σκοτάδι. Ενώ μάχεται για μία απάντηση το επίσημο κράτος αρνείται να τη δώσει κι ακόμη χειρότερα συγκαλύπτει ευθύνες και γεγονότα. Η Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου πέρασε στην ιστορία ως η ημέρα που μία κυβέρνηση απολογήθηκε στις οικογένειες 96 θυμάτων. Των οπαδών της Λίβερπουλ.

Εν συντομία: Τον Απρίλη του 1989 περισσότεροι από 24.000 οπαδοί των «κόκκινων» ταξίδεψαν στο Σέφιλντ για να δουν την ομάδα τους και 96 από αυτούς δεν γύρισαν στα σπίτια τους. Το πλήθος στις κερκίδες υπεράριθμο, οι εγκαταστάσεις του γηπέδου άθλιες, η ανευθυνότητα των Αρχών εγκληματική και το κακό δεν άργησε να συμβεί, με τις εξέδρες να πλακώνουν τους φιλάθλους και το ποδοπάτημα να κάνει ακόμη χειρότερη την κατάσταση. Τέσσερις ημέρες μετά, το μίσος ξέβρασε οργή στους δρόμους της πόλης. Η εφημερίδα Sun κυκλοφορεί με εξώφυλλο, το οποίο τιτλοφορείται
«The Truth» και αναφέρει πως οι υπόλοιποι οπαδοί της ομάδας σκύλευσαν τους νεκρούς. Έκτοτε, σε πολλά σημεία της πόλης –ακόμη και σήμερα- η συγκεκριμένη εφημερίδα δεν πωλείται, ενώ τα αυτοκόλλητα «Don’t buy the Sun» είναι περισσότερα από αυτά με το σήμα του συλλόγου, στους δρόμους της πόλης. Τα ονόματα των νεκρών έγιναν σύνθημα, ράφτηκαν σε πανό και γέμισαν το κενό ύφασμα σε μπλούζες. Η Λίβερπουλ ύψωσε την τραγωδία του Χίλσμπορο (το όνομα του γηπέδου) στο σύμβολό της και δεν σταμάτησε ποτέ να συνδέει το περιστατικό με την ιστορία της.

Πέρασε, σχεδόν, μια γενιά. Τα 23 χρόνια ατσάλωσαν την υπομονή των συγγενών των θυμάτων και διαμόρφωσαν το χαρακτήρα των οπαδών του συλλόγου σε όλον τον κόσμο, για έναν ακόμη λόγο. Δεν ήταν μόνο η σιωπή από τις Αρχές για τις αιτίες της τραγωδίας, αλλά και το γεγονός πως όλο το σύγχρονο οικοδόμημα του αγγλικού ποδοσφαίρου χτίστηκε πάνω στα ατυχήματα του Χίλσμπορο και του Χέιζελ. Το πιο επιτυχημένο πρωτάθλημα στον κόσμο -από πλευράς μάρκετινγκ, εσόδων, ενδιαφέροντος κλπ- έβαλε το πρώτο του τούβλο πάνω σε πτώματα. Η τραγωδία αποδόθηκε σε χουλιγκανισμό, σε μεθυσμένους αλήτες και σε μαινόμενα ζώα. Οι πολιτικές ευθύνες πολλές, ενδεχομένως περισσότερες από τις επιχειρησιακές, αφού ο κόσμος της Λίβερπουλ είδε να του φορτώνουν κάτι που δεν έκανε. Βλέπετε, όλες οι περιοχές του Μέρσεϊσαϊντ αποτελούσαν κόκκινο πανί για την τότε κυβέρνηση Θάτσερ, εξαιτίας των λαϊκών καταβολών του πληθυσμού.


Τα 23 χρόνια αγώνων χώρεσαν στις
396 σελίδες του πορίσματος της ανεξάρτητης Αρχής που ερεύνησε το θέμα. Αναλογιστείτε πόσο «ζυγίζει» το αίσθημα δικαιοσύνης για εσάς. Από το εάν κάποιος σας κακολογεί και ξέρετε πως έχετε δίκιο, μέχρι τις απαντήσεις που ψάχνετε όταν χάνετε κάτι. Πολύ περισσότερο όταν αυτό το κάτι δεν είναι αντικείμενο. Κατόπιν, θυμηθείτε πως υπάρχουν οικογένειες στην Ελλάδα που έχουν βιώσει αντίστοιχες καταστάσεις, όπως το 1981 στο Φάληρο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ακούσει συγγνώμη ακόμα, κι ας έχει αρχίσει να γαλουχείται η δεύτερη γενιά.



Πηγή:

~ Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Υλη, Υλη, Υλη,…..μα καθόλου Μάθηση

 Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Το ότι γνώση δε σημαίνει απαραίτητα και μάθηση, είναι ήδη για την επιστήμη της μάθησης δεδομένο. Η Γνώση μπορεί να μεταδοθεί η μάθηση όμως όχι, γιατί πάνω απ όλα η μάθηση προϋποθέτει εσωτερική ανθρώπινη βούληση και εσωτερική βούληση σημαίνει διεργασία, δηλαδή «ζύμωση». Όπως το στομάχι επιλέγει τις χρήσιμες τροφές που θα απορροφήσει αφοδεύοντας τα περιττώματα έτσι και το μυαλό κάνει τη δική του επιλογή με κριτήριο τη χρησιμότητα των γνώσεων-πληροφοριών που δέχτηκε. Μάθηση δε σημαίνει γέμισμα ενός άδειου δοχείου με γνώσεις, ούτε το πότισμα ενός φυτού για ν αναπτυχθεί φυσιολογικά, μάθηση είναι θετική ενέργεια εκ μέρους του μαθητή, η οποία απαιτεί σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις μία πράξη βούλησης. Μαθαίνω σημαίνει πάνω απ’ όλα αλλάζω και όχι μόνο γνωρίζω!
Δυόμησι χιλιάδες χρόνια μετά το ........
αρχαίο ρητό «ουκ εν τω πολλώ το εύ» και τις γνωστές θέσεις του Πλάτωνος και του Αριστοτέλη, «ότι η μάθηση δεν είναι κάτι που εισάγεται στον ανθρώπινο νου μόνο με διδασκαλία και μίμηση αλλά κάτι που καλλιεργείται, και καλλιεργείται καλύτερα εκεί όπου βρίσκει σταθερό συναισθηματικό έδαφος», στη χώρα μας επικρατεί ακόμη η Μεσαιωνική αντίληψη του «Μαγικού χωνιού της Νυρεμβέργης».  Όταν οι «Σοφοί του Μεσαίωνα» έψαχναν το Μαγικό Χωνί που θα γεμίζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με γνώση, κάποιοι στη Νυρεμβέργη πίστεψαν ότι το ανακάλυψαν αλλά δυστυχώς, αυτό απαιτούσε και μια τρύπα στο κρανίο. Ετσι μέχρι σήμερα πουλάνε στη Νυρεμβέργη ενθύμια με μαγικά χωνιά που γράφουν:
«στην αρχή ήταν ηλίθιος και βλαξ,
Τώρα έξυπνος όπως ο Γκαίτε
Κι αυτό με τη δύναμη του μαγικού χωνιού»

Σήμερα, ακόμη κι ένα μικρό παιδί γνωρίζει, πως ένας  σκληρός δίσκος ή ένα CD έχει μια συγκεκριμένη χωρητικότητα επεξεργασίας και αποθήκευσης πληροφοριών και όταν φτάσει στο οριακό σημείο σου λέει stop. Αν επιθυμείς να συνεχίσεις πρέπει να σβήσεις τις πληροφορίες που δεν θεωρείς απαραίτητες. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες επεξεργασίας και αποθήκευσης. Μπορεί να έχει το πλεονέκτημα της δημιουργικότητας αλλά έχει και το μειονέκτημα της μη προειδοποίησης του «φτάνει πια». Ετσι, όταν εξακολουθείς να τον γεμίζεις με άχρηστες πληροφορίες-γνώσεις, εκείνος στέλνει στον «κάδο απορριμμάτων» πολύ πιο σημαντικότερες πληροφορίες. Στο τέλος, αυτές οι πληροφορίες-γνώσεις που μένουν,  είναι συνήθως τα λεγόμενα σκουπίδια.

Ολοένα και περισσότεροι καθηγητές ανωτάτων σχολών διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια για το χαμηλό επίπεδο απαραίτητων γνώσεων γενικής παιδείας. Υπάρχουν τελειόφοιτοι Λυκείων που δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα, ούτε καν την μητρική τους γλώσσα και κανείς δεν αναρωτιέται ΓΙΑΤΊ, ή μάλλον πολλοί το γνωρίζουν, αλλά ελάχιστοι κάνουν κάτι για να το αντιμετωπίσουν.
Ο Henning Scheich, διευθυντής του γνωστού Γερμανικού Ινστιτούτου Leibniz, κατόρθωσε πρόσφατα να μετρήσει το «βαθμό ικανοποίησης» (Glueckseffekt) σε ποντίκια τα οποία επιβράβευαν τον εαυτό τους με την παραγωγή ντοπαμίνης μετά από την εύρεση μιας λύσης σε ένα πρόβλημά τους. Kανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι, στις βασικές λειτουργίες τους, οι μηχανισμοί λειτουργίας του ανθρωπίνου εγκεφάλου διαφέρουν από αυτούς του ποντικού. Νέες κλινικές έρευνες στις ΗΠΑ απέδειξαν ότι η παραγωγή Ντοπαμίνης στον ανθρώπινο εγκέφαλο, που δημιουργεί τη λεγόμενη ψυχική ευφορία (ικανοποίηση) είναι η βασική αιτία των διαφόρων εθισμών, εξαρτήσεων από ναρκωτικές ουσίες, αλκοόλ, τζόγο, κ.λ.π. Ο Αμερικανός ερευνητής  John Gottman πιστεύει ότι: « η ανακάλυψη(μάθηση) μιας νέας πόλης, μιας νέας γλώσσας, δημιουργεί μια ψυχική ευφορία ανάλογη με αυτήν που προκαλεί η κοκαίνη».
Ο Valentin Braitenberg, ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Tuebingen πιστεύει ότι: «είμαστε πολύ κοντά στην ανακάλυψη πως το κέντρο αυτό του εγκεφάλου, που παράγει την Ντοπαμίνη σαν επιβράβευση στη λύση ενός προβλήματος δημιουργώντας την ψυχική ευφορία, είναι το ίδιο με το κέντρο της σεξουαλικής ηδονής». Οι παραπάνω νέες νευροβιολογικές έρευνες που συνδέουν τη μάθηση με την ικανοποίηση ή ακόμη και με την ηδονή, αντικρούουν όλους αυτούς που πιστεύουν στον καταναγκασμό της μάθησης  με μετρήσεις μαθησιακής επίδοσης, πειθαρχία & σκληρή δουλειά. Οι νέες έρευνες επαναφέρουν στο προσκήνιο όλους αυτούς, από τον Πλάτωνα μέχρι τους κλασικούς της μάθησης, όπως οι Comenius, Pestalozzi, Montessori, κ.α., οι οποίοι συνέδεαν τη μάθηση με το συναίσθημα και την ψυχική ευφορία.
Αντί το σχολείο να παρέχει στα παιδιά εργαλεία αναζήτησης και δημιουργίας γνώσης και μάθησης σε ένα φιλικό περιβάλλον, δημιουργώντας κίνητρα και ανοίγοντας την όρεξη για αναζήτηση περισσότερης μάθησης, τα μπουκώνει στην κυριολεξία με πληθώρα άχρηστων γνώσεων που πρέπει να αποστηθίσουν.
Χθες πήραν οι μαθητές τα βιβλία τους. Ένα σωρό από αναγκαστικές και ως ένα βαθμό άχρηστες γνώσεις. Στο τέλος της χρονιάς θα μείνουν μόνο τα σκουπίδια.
Δεν το γνωρίζουν αυτό οι άνθρωποι που σχεδιάζουν τα προγράμματα σπουδών;
Βεβαίως το γνωρίζουν γι αυτό και οι περισσότεροι στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία. Το γιατί το κάνουν και γιατί τα φροντιστήρια στη χώρα μας έχουν γίνει οι βασικοί φορείς (παρα)παιδείας, ας το ψάξει ο καθένας μόνος του.


Πηγή:

~

Αμοιβές καλλιτεχνών: Νόμιμον και ηθικόν...

Γράφει ο Dimmy the Greek

Επειδή είμαι αρκετά αφελής, φαίνεται, και δεν καταλαβαίνω μερικά πράγματα θα ήθελα να κάνω μία αφελή ερώτηση:

Οι καλλιτέχνες συστήνουν εταιρίες για την "λογιστική παρακολούθηση" των δραστηριοτήτων τους, ήτοι βασικά συναυλίες και δισκογραφική δουλειά. Αυτό είναι απόλυτα λογικό αφού σε μία συναυλία π.χ. πληρώνονται αίθουσες, τεχνικοί, λουλουδούδες, μηχανήματα ήχου, οργανοπαίκτες, γκαρσόνια και ότι άλλο χρειάζεται προφανώς με παραστατικά. Έτσι η εταιρία εισπράτει π.χ. 100.000 € από μία συναυλία από εισιτήρια που εκδίδει, και πληρώνει τα έξοδα επίσης με παραστατικά προφανώς γιατί αλλιώς θα πλήρωνε.........
φόρο γι' αυτά

Η απορία μου είναι απλή: Η κάθε κ. Βίσση, Κοκκίνου, Ρουβάς κ.ο.κ. δεν πληρώνονται; Προφανώς. Άρα χρησιμοποιούν το όχημα της εταιρίας για να πληρώνουν φόρο για το προσωπικό τους εισόδημα (και όχι τα κέρδη της εταιρίας) 25% και όχι 35-45% όπως κάθε ελεύθερος επαγγελματίας που υπερβαίνει κάποιο όριο.


Επίσης να μην κάνουμε συζήτηση για τα πάσης φύσεως "μη κερδοσκοπικά σωματεία" που διοργανώνουν συναυλίες για φιλανθρωπικούς και άλλους σκοπούς όπου μόνος τραγουδιστής είναι ο Χ επώνυμος και δεν πληρώνεται κανένας φόρος.

Αυτά να τα έχουμε πάντως υπόψη μας όταν σχεδόν όλοι αυτοί, με τις ελάχιστες εξαιρέσεις της λίστας που δημοσιεύτηκε, μας το παίζουν αριστεριστές, επαναστάτες, αγανακτισμένοι και στο πλευρό του συνταξιούχου πατέρα μου που έχει 12.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα από την σύνταξη του και φορολογείται με το ίδιο ποσοστό που φορολογείται η κάθε κ. Γαλάνη για τα 150.000 από τις συναυλίες τους...



Πηγή:

~

ΣΟΚ: Μαθητές φλερτάρουν με το AIDS στις πιάτσες της Πάτρας..

Την ζωή τους κορόνα – γράμματα για τέσσερα και πέντε ευρώ παίζουν μαθητές γυμνασίων και λυκείων στην αχαϊκή πρωτεύουσα, οι οποίοι επιλέγουν να συνευρεθούν ερωτικά με τις νεαρές Νιγηριανές που εκδίδονται στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα.
Οι έφηβες πόρνες έχουν μετατρέψει το λιμάνι και κεντρικές οδούς της πόλης σε υπαίθριους χώρους ανοχής, και έρχονται καθημερινά σε επαφή με δεκάδες άτομα, κυρίως νεαρά αγόρια.

Το φαινόμενο, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Τόσο οι κάτοικοι όσο και οι υγειονομικές αρχές εκφράζουν φόβους ακόμη και για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, μετά την «ωρολογιακή βόμβα» που εξερράγη στην Αθήνα -με ιερόδουλες θετικές στον ιό του AIDS

και 7.000 Ελληνες να έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους χωρίς προφύλαξη και μοιραία ζουν με τον φόβο της νόσου- η Πάτρα αδιαφορεί για μια κατάσταση που μπορεί να εξελιχθεί σε νέα υγειονομική βόμβα.
Ανθρωποι κάθε ηλικίας γίνονται καθημερινά θεατές του ερωτικού «παζαριού» στην οδό Αγίου Ανδρέου και Τριών Ναυάρχων. Ανήλικα παιδιά και νεαροί άνδρες περνούν με τα μηχανάκια τους και… για πλάκα τις περισσότερες φορές επιλέγουν μία από τις κοπέλες που κάνουν πιάτσα, καθώς το κόστος είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

Μάλιστα, όταν οι νεαρές βλέπουν τα παιδιά να διστάζουν να τις προσεγγίσουν, μειώνουν τις τιμές τους φωνάζοντας ότι από πέντε ευρώ, που συνήθως παίρνουν, θα τους πάρουν μόνον τέσσερα.

Επειτα φεύγουν μαζί τους και βρίσκουν καταφύγιο σε απόμερα σημεία και εγκαταλειμμένα κτίρια, προκειμένου να συνευρεθούν μαζί τους. Και το πιο τρομακτικό; Τις περισσότερες φορές χωρίς προφύλαξη…


ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΙ

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Espressonews,ο κίνδυνος του AIDS, της ηπατίτιδας και άλλων αφροδίσιων νοσημάτων είναι τεράστιος, καθώς καμία από τις εκδιδόμενες γυναίκες μέχρι σήμερα δεν έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν οι συγκεκριμένες γυναίκες πάσχουν από κάποια ασθένεια ή όχι. Οι κάτοικοι ζητούν απεγνωσμένα από τις αστυνομικές αρχές της Πάτρας να λάβουν άμεσα δραστικά μέτρα για την πάταξη του φαινομένου. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε. Ζητούν ακόμη και από το ΚΕΕΛΠΝΟ να διεξάγει ελέγχους, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Και όλα αυτά τη στιγμή που τα κρούσματα AIDS στη δυτική Ελλάδα παρουσιάζουν αύξηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών υγειονολόγος Γιάννης Δετοράκης, ακόμη και το 30% των φοιτητών, οι οποίοι είναι ενημερωμένοι για τα μέτρα προφύλαξης, δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικό.

Εφιαλτικό φαντάζει το σκηνικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι μία ιερόδουλη φορέας του AIDS ή άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων θα τα μεταδώσει σε τριάντα τρία άτομα μέσα σε μόνον έναν μήνα.

Τα άτομα που είναι φορείς του AIDS στην περιοχή φαίνεται να παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση, καθώς υπολογίζεται ότι είναι καταγεγραμμένα περίπου σαράντα άτομα, αλλά ο αριθμός τους μπορεί να είναι διπλάσιος, καθώς πολλοί απευθύνονται σε κέντρα της Αθήνας και άλλων περιοχών για να κάνουν εξετάσεις, επειδή φοβούνται ότι δεν θα τηρηθεί η ανωνυμία.


ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην τοπική εφημερίδα «Πελοπόννησος» και δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων του AIDS στη Δυτική Ελλάδα. Από τα 9-10 άτομα που νοσούσαν ετησίως στην περιοχή τα τελευταία τρία χρόνια, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί στα 25-30. Ωστόσο εκτιμάται ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς υπάρχουν αρκετοί που για κοινωνικούς λόγους μετακινούνται σε άλλες πόλεις για να κάνουν το τεστ και να ακολουθήσουν...

 την προβλεπόμενη θεραπεία.



Πηγή:

~

Συγκλονίζει Η Απολογία Παιδόφιλου – ”Με 10€ Κατάφερα,Να Τον Αποπλανήσω”!


Την εντολή να οδηγηθεί στις φυλακές έδωσε ο αρμόδιος ανακριτής Πατρών, για τον 30χρονο…
από την περιοχή της Αγυιάς ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση και βιασμό 12χρονου αγοριού, που εντοπίστηκε και συνελήφθη το περασμένο Σάββατο σε ξενοδοχείο στην περιοχή της παραλίας.

Όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος πατέρας δύο παιδιών, δεν βίασε το παιδί, απλά του έδωσε λίγα χρήματα, περίπου δέκα ευρώ προκειμένου να τον αυνανίσει κάτι που όπως είπε, έγινε τελικά! Εισαγγελέας και Ανακριτής αποφάσισαν μετά την απολογία του 30χρονου να προφυλακιστεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδοθεί τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης προκειμένου να φανεί ακριβώς αν ο δράστης έχει προβεί και σε πράξεις επάνω στο κορμί του ανήλικου, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Το περιστατικό σημειώθηκε προχθές αργά το βράδυ, και ο άνδρας συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με τον 12χρονο σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην περιοχή της παραλίας όπου είχε μεταβεί προκειμένου να ικανοποιήσεις τις σεξουαλικές του ορέξεις, έναντι ενός μικρού χρηματικού ποσού που έδωσε στον ανήλικο.


Πηγή:

~

Αχαϊα: Σκηνές απείρου κάλλους σε νοσοκομείο - Χρυσαυγίτες ξυλοκόπησαν γιατρό που ζητούσε φακελάκι!


Τα μέλη του συνδέσμου κλήθηκαν από συγγενείς του ασθενή, που όπως υποστηρίζουν δεν άντεχαν τον εκβιασμό του γιατρού, που ζητούσε 2.500€
Το πρωτοφανές περιστατικό αποκαλύπτει η τοπική εφημερίδα ''Αλλαγή'' που επικαλείται μαρτυρίες συγγενών του ασθενή. Όλα έγιναν πριν από τρεις μέρες και η σχετική καταγγελία έγινε προφορικά τόσο στην διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.
Οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής μπήκαν στο νοσοκομείο του Ρίου και αμέσως ρώτησαν που βρίσκεται το γραφείο του χειρουργού που αναζητούσαν. Όταν έμαθαν, μπήκαν μέσα και τον ξυλοκόπησαν άγρια. Στη συνέχεια τον απείλησαν πως αν συνεχίσει να ζητάει το ''φακελάκι'' των 2.500€ από τους συγγενείς του ασθενή, θα επιστρέψουν, με ακόμα πιο άγριες διαθέσεις!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα , οι συγγενείς του ασθενή, ενοχλήθηκαν από την εκβιαστική - όπως την χαρακτηρίζουν - συμπεριφορά του γιατρού. Ωστόσο, αντί να αποταθούν στη διοίκηση του νοσοκομείου ή στην αστυνομία προτίμησαν να «ενημερώσουν» την Χρυσή Αυγή, που ανέλαβε δράση.



Πηγή:

~

Τηλεφώνημα για βόμβα στο πλοίο Blue Star Naxos


Εκκενώθηκε και παραμένει δεμένο στον Πειραιά
Όπως αναφέρει το newsbeast.gr, εκκενώθηκε πριν λίγο το πλοίο Blue Star Naxos που ήταν δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά κι επρόκειτο να αποπλεύσει για Σύρο, Τήνο, Μύκονο, έπειτα από τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού.

Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στις 7 το πρωί στο υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε χρονικό περιθώριο έως τις 8.
Αυτή την ώρα οι 540 επιβάτες έχουν απομακρυνθεί από το πλοίο και οι πυροτεχνουργοί σε λίγη ώρα θα μπουν στους χώρους του για να ξεκινήσουν έρευνες.

~

«Ο κόσμος που ετοιμάσαμε για τα παιδιά μας είναι άδικος και διχασμένος»

Στις αντιφάσεις του κόσμου μας, στην αδικία και το διχασμό της κοινωνίας μας, στα προβλήματα με τους άστεγους, τους πεινασμένους, τους ανθρώπους χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, σε μήνυμά του προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές την ημέρα αγιασμού στα σχολεία, σε κάποια από τα οποία παρέστη και ο ίδιος.
«Ο κόσμος που ετοιμάσαμε για τα παιδιά μας είναι άδικος και διχασμένος από ένα βαθύ ρήγμα που διαπερνά τις κοινωνίες και τις χωρίζει σε ευημερούσες και μη. Τρομάζουν τα παιδιά μπροστά σε αυτόν τον ανήθικο διαχωρισμό. Φοβούνται αυτόν τον κόσμο στον οποίο συζεί η σιωπή με την οργή και οι ενήλικες αγνοούν τους ανήλικους», αναφέρει ο αρχιεπίσκοπος και τονίζει: 

«Έχουμε καθήκον να θυμόμαστε ότι υποσχεθήκαμε στα παιδιά μας τουλάχιστον ένα κόσμο που θα είναι δικαιότερος, περισσότερο φωτεινός και ανθρώπινος. Να θυμηθούμε τον Κομένιο που έλεγε: να διαπαιδαγωγείς σημαίνει να βοηθάς τον κάθε άνθρωπο να σωθεί και να αγωνίζεσαι για την οικοδόμηση μιας ανθρώπινης κοινωνίας σε ολόκληρο τον κόσμο».

Απευθυνόμενος προς τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων τους προτρέπει: «Αντικρίστε το σχολείο σας με τα μάτια της δημιουργίας, αναζητήστε τη γνώση που θεμελιώνει ελπίδα και προοπτική. Υπάρχει στα βιβλία σας καλά κρυμμένη, αλλά εύκολα μπορείτε να την ανακαλύψετε. Αρκεί να ταξιδέψετε, να διαβάσετε, να αμφισβητήσετε, να ακούσετε μουσική, να βρείτε το μεγαλείο που σας έχει δωρίσει ο Θεός, στην καρδιά σας».

Απευθυνόμενος προς τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, ο αρχιεπίσκοπος τους οποίους εύχεται: «Αυτό το νέο σχολικό έτος να ανοίξετε την καρδιά σας για να κατοικήσει μέσα σας ο Χριστός μας. Να του προσφέρετε τη θέλησή σας για να σας οδηγήσει αλάθητα στην αληθινή πρόοδο».




ΑΠΕ11/09/2012



~

Τέσσερεις συλλήψεις σε λαϊκή στο Μεσολόγγι για "αντιποίηση αρχής"...Η "αρχή" όμως που ήταν και δεν έκανε αυτή τους ελέγχους?

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης που έχει ενταθεί μεταξύ υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. και Χ.Α., τέσσερα άτομα συνελήφθησαν σήμερα στο Μεσολόγγι καθώς επιχείρησαν να ελέγξουν πωλήτρια σε λαϊκή αγορά της πόλης ζητώντας της άδεια μικροπωλητή. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση Αρχής κατά συναυτουργία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.


Πηγή:

~ Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς εκτοξεύθηκαν οι τιμές της βενζίνης

Τι δείχνει μεγάλη έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά καυσίμων. Πόσο θα κόστιζε η βενζίνη αν είχε καταπολεμηθεί το λαθρεμπόριο. Πυρά ΣΥΡΙΖΑ για την ολιγωρία της κυβέρνησης
Εκ νέου στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπήκε η αγορά καυσίμων και επικαιροποιείται παλαιότερη έρευνά της σχετικά με το πόσα υλοποιήθηκαν και πόσα απομένει να γίνουν προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι η αγορά καυσίμων έχει αποκτήσει έντονα χαρακτηριστικά κλειστής αγοράς, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι παρεμβάσεις που έχουν προταθεί από το 2008.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Δ. Κυριτσάκης, αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha στις καταγγελίες που έχει λάβει η επιτροπή από βενζινοπώλες, οι οποίοι αναφέρουν πως το λαθρεμπόριο καυσίμων ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για την εκτίναξη της τιμής της βενζίνης.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, αν το λαθρεμπόριο είχε καταπολεμηθεί, η τιμή της βενζίνης θα ήταν από 30 έως 50 λεπτά χαμηλότερη.
Σημειώνεται ότι η έρευνα της επιτροπής διεξάγεται στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης διαδικασίας και αφορά στην επικαιροποίηση έρευνας που είχε κάνει το 2008 για την αγορά πετρελαιοειδών.
Η επιτάχυνση της εγκατάστασης του συστήματος εισροών - εκροών στα πρατήρια καυσίμων, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παταχθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων εξακολουθεί να αποτελεί για την επιτροπή δράση πρώτης προτεραιότητας καθώς η αύξηση της φορολογίας προσφέρει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο για να δράσουν τα κυκλώματα στο λαθρεμπόριο καυσίμων στερώντας πολύτιμα έσοδα από τα κρατικά ταμεία.
Το θέμα της ακρίβειας στην αγορά καυσίμων τέθηκε και από τους αξιωματούχους της τρόικας, κατά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη το απόγευμα της Τετάρτης.
ΣΥΡΙΖΑ: Κερδοσκόποι εκτός ελέγχου
Για τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης για την ανοδική τροχιά που έχουν πάρει οι τιμές των καυσίμων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η επιτροπή ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ/Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι δεν ασκεί ουσιαστικό έλεγχο στο "πετρελαϊκό κύκλωμα", μεταξύ άλλων στα διυλιστήρια, τις εταιρείες εμπορίας καυσίμων και στα πρατήρια βενζίνης, αλλά και παραπέρα διόγκωση των τιμών μέσω φορολογίας.
Μάλιστα, σημειώνει την αναντιστοιχία της μείωσης της τιμής του αργού πετρελαίου από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο κατά 6%, με την αύξηση της μέσης τιμής της αμόλυβδης, την ίδια περίοδο, κατά 2%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει εξάλλου ότι, παρά την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, από το 2009 έως σήμερα, τα έσοδα από την είσπραξή του έχουν μειωθεί περίπου κατά 1,5 δισ. ευρώ.
Η Επιτροπή Ενέργειας του κόμματος ζητά να λαμβάνονται υπ' όψη αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια στον καθορισμό των τιμών και καταλογίζει στις ως τώρα κυβερνήσεις έλλειψη πολιτικής βούλησης για καταπολέμηση των κυκλωμάτων νοθείας και λαθρεμπορίας.
Για την αντιμετώπιση των συνθηκών "ενεργειακής φτώχειας" για μεγάλο μέρος του πληθυσμού, "η ανατροπή της σημερινής κατάστασης μπαίνει στην ημερήσια διάταξη", καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.



Πηγή:

~

Παραολυμπιακά μαθήματα

Photo: Kimclaire

του Φίλιππου Γαζή 
Κάνοντας ζάπινγκ και μην έχοντας τίποτα αξιόλογο να δω στην τηλεόραση (ως συνήθως) με ανακούφιση διαπίστωσα πως μεταδίδονταν οι Παραολυμπιακοί αγώνες στο κρατικό κανάλι. Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν ασχολήθηκα να τους δω πιο προσεκτικά εκτός από video-αποσπάσματα. Ήθελα λοιπόν να γλιτώσω από τις καταστροφές τους φόνους, τις πυρκαγιές και όλα τα άλλα δεινά αυτού του τόπου και μου φάνηκε σαν όαση το αθλητικό γεγονός. Η αλήθεια είναι πως δεν άλλαξα κανάλι μέχρι να τελείωσει η μετάδοση. Είχα συγκλονιστεί. Ήταν σαν να γνώριζα καλύτερα ένα κομμάτι αυτού του κόσμου που νόμιζα πως ήξερα. Δεν είχα φανταστεί ποτέ πως ένα άτομο με ένα άκρο θα μπορούσε να είναι χρυσός ολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στην κατηγορία του. Μα πόση εσωτερική δύναμη και θέληση μπορεί να έχει αυτός ο άνθρωπος; Πόση δίψα και ζωντάνια ώστε να δώσει στην ζωή του νόημα και χαρά παρόλο που του έχει στερήσει σχεδόν τα πάντα; Το μεγαλείο τους ήταν απερίγραπτο και η προσπάθεια τους μάθημα ζωής. Τον αγώνα τους αυτό όμως τον στήριζαν πέρα απ’ την οικογένεια τους και τα φιλικά πρόσωπα και όλος ο κόσμος. Τους αντιμετωπίζουν ως ισότιμα μέλη γι αυτό και τα στάδια ήταν γεμάτα.
Άλλη κουλτούρα και πολιτισμό οι κατά τ’ άλλα απολίτιστοι Άγγλοι... Πολιτισμό τον οποίο βέβαια, εμείς τους τον δώσαμε αλλά εμείς ξέρουμε να παρκάρουμε πάνω σε ράμπες και σε parking ατόμων με ειδικές ικανότητες. Έχουμε σκεφτεί μήπως εμείς στην ουσία είμαστε οι πολιτιστικά ανάπηροι; Μήπως έχουμε ακρωτηριαστεί πνευματικά κα ηθικά; Μήπως πρέπει να σταματήσει αυτή η νέο-ελληνική ξεφτίλα; Να καταλάβουμε πως οι ζωές των άλλων και τα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες δεν είναι κτήμα μας για να κάνουμε ότι  θέλουμε; Πως οι άνθρωποι ζουν σε κοινωνίες ισότιμα βάσει κανόνων που πρέπει να τηρούνται απ’ όλους; Αλλά να υποθέσω πως είμαστε αγανακτισμένοι απ’ τα δεινά που έχουμε τραβήξει και πως δεν μπορούμε άλλο να μας βάζουν οι άλλοι σε τάξη. Αλήθεια ο ‘χάλκινος’ κύριος Π. Μάμαλος πως κατάφερε να βρεί την δύναμη και την διάθεση να σηκώσει 232 κιλά ζώντας μόνο με το παραπληγικό επίδομα και με αναπηρία στα κάτω άκρα; Μάλλον σκληρό και δυνατό ον ο άνθρωπος. Σε όποια κατάσταση και να είναι θα παλέψει για να πετύχει αυτό που θέλει. Μόνο όταν θέλει.

 *Ο Φίλιππος Γαζής είναι φοιτητής

Πηγή:

~

Δώδεκα χρόνια και ακόμα να τελειώσουν οι φυλακές της Δράμας!

Tο γεφύρι της Άρτας να ήταν, θα είχε κατασκευαστεί. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για σωφρονιστικό κατάστημα γνωρίζοντας όλοι την "ασφυκτική¨κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της χώρας.....
Κι όμως. Δώδεκα χρόνια έχουν περάσει από την αρχή της κατασκευής των φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Νικηφόρο Δράμας και ακόμα οι φυλακές δεν λειτουργούν. Μολονότι που οι μελέτες και η επιλογή της τοποθεσίας του έργου έγιναν το 2000, τα εγκαίνια των εργασιών ήταν το 2003, ενώ στόχος των κατασκευαστικών ήταν να παραδοθει το έργο μέχρι το 2005. Το ποσό που δόθηκε από το κράτος για την εκπόνηση του έργου αντιστοιχεί σε 12 δισεκατομμύρια δραχμές, ποσό το οποίο έχει δαπανηθεί προ πολλού, χώρις όμως να έχει ολοκληρωθεί το έργο.

Ο Παύλος Χασάπης, δήμαρχος Νικηφόρου την περίοδο που ξεκίνησαν οι μελέτες αναφέρει στο seleo.gr πως από την αρχή ακόμα οι κατασκευαστικές εταιρίες που ανέλαβαν το έργο είχαν προβλήματα στη συνεργασίας τους, ενώ προσθέτει πως ακόμα και όταν δίνονταν λεφτά από το κράτος τα έπαιρνε η εκάστοτε κατασκευαστική ως χρωστούμενα, γεγονός που ήταν αλήθεια, ωστόσο το έργο δεν προχωρούσε. Η έλλειψη σωστής συνεργασίας σε συνδυασμό με την ελλιπή περαiτέρω χρηματοδότηση από το κράτος οδήγησαν στην παύση των εργασιών για περίπου 5 χρόνια. Συγκεκριμένα, τα κτίρια και οι περισσότερες εγκαταστάσεις ήταν έτοιμα από το 2007 αλλά μέχρι σήμερα παραμένουν αχρησιμοποίητες. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι η λειτουργία των φυλακών απαγορεύεται αν το έργο δεν διαθέτει αυτόνομη ύδρευση, αποχετευση και βιολογικό καθαρισμό.

Ο Κ. Καγιάογλου- δήμαρχος Παρανεστίου αναφέρει πως μόνο ο βιολογικός καθαρισμός θα κοστίσει περίπου 600.000-700.000 ευρώ, χρήματα τα οποία αυτή τη στιγμή όπως φαίνεται δεν υπάρχουν. Στην παρούσα φάση οι εργασίες έχουν ξεκινήσει ξανά, μετά από την παύση 5 ολόκληρων χρόνων, όχι όμως με πολύ γρήγορους ρυθμούς, όπως μας αναφέρει ο δήμαρχος. "Οι κατασκευαστικές με διαβεβαιώνουν πως το έργο θα είναι έτοιμο τους επόμενους μήνες, ωστόσο εγώ είμαι απαισιόδοξος". Και πως να μην είναι , αφού εκτός από τον βιολογικό καθαρισμό υπάρχουν και άλλες εργασίες προκειμένου να ανοίξουν οι φυλακές, όπως για παράδειγμα η δημιουργία ξεχωριστού δρόμου που θα οδηγεί εκεί αλλά και πολλά άλλα.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με το αρχίκό πλάνο, όταν θα είναι έτοιμες, θα είναι υπερσύγχρονες καθώς θα είναι χωρητικότητας 280-300 κρατουμένων, θα έχουν βιβλιοθήκη, νοσηλευτήριο, εκκλησία, αθλητικούς χώρους , χώρο επαγγελματικής κατάρτισης, συναντήσεις με ψυχολόγους και πολλά άλλα τα οποία θα είμαστε σε θέση να επαληθεύσουμε όταν και αν τελειώσει ποτέ το έργο!


Ρεπορτάζ: Χριστίνα Φ.


 Seleo.gr

~

Ο εραστής στέλνει ραβασάκια στην παπαδιά μέσα από το κελί

Αμετανόητος εμφανίζεται ο δολοφόνος του ιερέα στην Ηλεία, καθώς ακόμα και μέσα από τη φυλακή συνεχίζει να αναζητά τον έρωτα της παπαδιάς....
Οι δύο συγκατηγορούμενοι κρατούνται σε διαφορετικά κελιά ώστε να μην έχουν καν οπτική επαφή.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το patrisnews.com, ο 41χρονος που φέρεται να εξακολουθεί να τρέφει αισθήματα προς την παπαδιά, προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί της με σημειώματα και ζητά συνεχώς να τη δει έστω για λίγο και να της μιλήσει.

Τυφλωμένος από το πάθος του για την παπαδιά ο 41χρονος γράφει συνεχώς ερωτικά γράμματα, ζητώντας από τους υπεύθυνους των φυλακών να τα δώσουν στην παπαδιά.

Πάντως κατά τις ίδιες πληροφορίες η παπαδιά δεν έχει απαντήσει σε κανένα από τα σημειώματα και το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας το περνά αμίλητη.



Πηγή:

~

Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου για παιδιά σε Μουσεία

Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου για παιδιά σε Μουσεία

Από δράσεις στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

Λυμπεροπούλου Κατερίνα 

Προτάσεις απασχόλησης για μικρούς και μεγάλους στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς,

Μπορεί τα σχολεία να αρχίζουν αλλά οι δράσεις που προτείνουν για μικρούς και μεγάλους εξειδικευμένα Μουσεία και Ιδρύματα δίνουν ενδιαφέρουσες προτάσεις οικογενειακής απασχόλησης τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου. 

Στο Παιδικό Μουσείο - Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων παιδιά 3-6 χρόνων έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα όπως «Το φθινόπωρο αλλιώς» το Σάββατο και την Κυριακή 15 και 16 Σεπτεμβρίου και «Οι φωλιές των πουλιών» την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου.

Στο πρώτο, τα παιδιά συζητούν και σχεδιάζουν για το φθινόπωρο, τις συνήθειες των ανθρώπων τη συγκεκριμένη εποχή και την αλλαγή της φύσης. Κατόπιν παρατηρούν πίνακες γνωστών ζωγράφων που απεικονίζουν το φθινόπωρο και ζωντανεύουν ένα από όλους. Στο δεύτερο, ξύλα, κλαράκια, χόρτο, πηλός κι άλλα υλικά που μπορούμε να μαζέψουμε από κάποιο κήπο ή δάσος θα είναι το ερέθισμα ώστε τα παιδιά να κατασκευάσουν τη δική τους φωλιά για τα πουλιά. Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 3-6 χρόνων είναι: 11:00 - 11:45, 12:00 - 12:45, 13:00 - 13:45, 14:00 - 14:45. Η οικονομική συμμετοχή είναι 7. 00 ευρώ για κάθε παιδί.

Για τα παιδιά 7-12 χρόνων έχει σχεδιαστεί το πρόγραμμα «Αναμνήσεις από το Καλοκαίρι το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου και «Προστατεύω το περιβάλλον μου» την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου. Στο πρώτο τα παιδιά μοιράζονται τις εμπειρίες τους από τις διακοπές του Καλοκαιριού και σχεδιάζουν την επιστροφή τους στο σχολείο. Κατόπιν δημιουργούν και στη συνέχεια παίζουν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με εικόνες από τις καλοκαιρινές τους αναμνήσεις. Στο δεύτερο θέτονται οι ερωτήσεις: κινδυνεύει το περιβάλλον μας; ποιος το καταστρέφει; για ποιους λόγους; που οδηγεί η καταστροφή του; Τα παιδιά απαντούν στα παραπάνω ερωτήματα και κατασκευάζουν μια αφίσα για τη σωτηρία του περιβάλλοντος. Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 7-12 χρόνων είναι:12:00 - 13:00. 

Το Παιδικό Μουσείου Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων λειτουργεί με τη συνεργασία του «Ελληνικού Παιδικού Μουσείου»

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
τηλ: 210-3312995

Το Μουσείο Συναισθημάτων φέτος ολοκληρώνει την παρουσίαση της διαδραστικής έκθεσης «Ποιος είμαι εγώ;» (2009-2013). Κάθε Σάββατο και Κυριακή η έκθεση είναι ανοιχτή από τις 10:00 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι, για να την ανακαλύψουν οι μικροί μαζί με τους μεγάλους, μέσα από το παιχνίδι. Κάθε διαδραστικό έκθεμα γίνεται αφορμή για παιχνίδι και κουβέντα γύρω από τα ταλέντα, τις δυσκολίες, τις ανάγκες, τα συναισθήματα, τα όνειρα και τις επιθυμίες μας. Έπειτα οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να συνεχίσουν συμμετέχοντας στο εργαστήρι που πραγματοποιείται από τη 13:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι. 

Στις 13:00 ξεκινούν εργαστήρια μυθοπλασίας όπου συμμετέχουν ενήλικες και παιδιά μαζί. Το μουσείο Συναισθημάτων φέτος αφιερώνει τα παραμυθοκαμώματα στα συναισθήματα. Κάθε μήνα θα φτιάχνουμε παραμύθια με βασικό θέμα ένα συναίσθημα. Τα εργαστήρια του Σεπτεμβρίου αφιερώνονται σε όλα τα συναισθήματα. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι 15,16, 22, 23, 29 και 30 Σεπτεμβρίου και απευθύνονται σε ηλικίες 5-12 χρονών.


~

Σεισμικές δονήσεις σε Μεθώνη,Σάμο και Κρήτη!!!

«Σειόταν» την νύχτα όλη η Ελλάδα, καθώς άλλος ένας - σχετικά δυνατός - σεισμός ξύπνησε το πρωί της Τετάρτης τους κατοίκους της Κρήτης. Κοντά στη Γαύδο το επίκεντρο.

Μετά τη Μεθώνη και την Σάμο, σεισμικές δονήσεις ένιωσαν και οι κάτοικοι της Κρήτης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,6 Ρίχτερ και το επίκεντρό του ήταν στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, 63 χλμ από την Παλαιοχώρα Χανίων, 80 χλμ από το Ρέθυμνο, 120 χλμ από το Ηράκλειο και 361 χλμ από την Αθήνα.


Το εστιακό βάθος, όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, ήταν περίπου στα 8 χιλιόμετρα και γι’ αυτό ήταν ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την Κρήτη.



Πηγή:

~

Έχεις πτυχίο; Πληρώνεις φόρο....

Έχεις πτυχίο; Πληρώνεις φόρο....

Το είπαμε και το ξαναλέμε...


Στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν. Live your Myth in Greece.

Ή μήπως άφησε τον μύθο σου εδώ και πήγαινε κάπου (σε άλλη χώρα εννοώ) που δεν σε δουλεύουν;

Όλα όσα γίνονται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, μοιάζουν να εκδικούνται τον ελληνικό τρόπο ζωής. Φορολογία στα ακίνητα, στα αυτοκίνητα, στις συντάξεις, στα χωράφια (προσεχώς) και προσεχώς στα
πτυχία (!!!)...
Και αν κάποιος προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα υπόλοιπα, δεν μπορώ να βρω μία πειστική απάντηση για το τελευταίο...

Υποτίθεται ότι οι σπουδές, ανεβάζουν το μορφωτικό επίπεδο του πληθυσμού, δημιουργώντας νέες ιδέες, με άμεση συνέπεια στην ίδια τη χώρα.
Ένας πληθυσμός αμόρφωτος, είναι ένας νεκρός πληθυσμός.
Τα προηγούμενα χρόνια βέβαια, ιδρύθηκαν τόσες πολλές σχολές για την ικανοποίηση των τοπικών κοινωνιών και τη μείωση του δείκτη ανεργίας, που καταφέραμε να έχουμε μία υπερπληθώρα πτυχιούχων, χωρίς κανέναν σχεδιασμό απορρόφησής τους και ενσωμάτωσής τους στην παραγωγική διαδικασία. Οι περισσότερες σχολές όμως φαίνεται ότι θα κλείσουν, υπο το βάρος της οικονομικής κρίσης.

Τα πτυχία όμως μένουν...Και αποτελούν τεκμήριο...

Τί μπορεί να πετύχει ο τεχνοκράτης με την κίνηση αυτή;


Επιστημονική μετανάστευση
, αφού όταν ένας επιστήμονας με Πτυχίο, Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό καλείται να φορολογηθεί για τις σπουδές του, οι οποίες σε τελική ανάλυση θα βοηθήσουν το κράτος στο οποίο θα δουλέψει, δεν νομίζω να βλέπει με ιδιαίτερη ικανοποίηση να πληρώνει για τα πάντα.

Συνειδητή αμορφωσιά
, αφού ένας νέος άνθρωπος γνωρίζοντας από το σπίτι του τις οικονομικές δυσκολίες και το αβέβαιο μέλλον της χώρας, δεν θα προτιμήσει το δρόμο ενός πτυχίου, αλλά κάτι άλλο, όπως επιστροφή στην παραγωγή, την οποία οι ίδιοι μας οι πολιτικοί την καταστρέψανε τα προηγούμενα χρόνια.

Ας κάνουμε μία πρόταση στους αγαπητούς τεχνοκράτες...


Να φορολογηθούν τα πτυχία, ανάλογα με το Πανεπιστήμιο προέλευσής τους. Ιδού ένας τρόπος αποκέντρωσης...

 

~