Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Εκδήλωση για τους πρόσφυγες με θέμα: Κανένα Παιδί Πίσω από τα Κάγκελα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Πρόσφυγα το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες διοργανώνει ολοήμερη εκδήλωση για την παρουσίαση της εκστρατείας Κανένα Παιδί Πίσω από τα Κάγκελα – End Immigration Detention of Children αλλά και για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την κατάσταση του ασύλου στη χώρα μας την Παρασκευή 22 Ιουνίου, από τις 2.00 μ.μ. στο χώρο του HUB (οδός Αλκμήνης 5, Πετράλωνα)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με στόχο την προώθηση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο, των προσφύγων και γενικότερα των ανθρώπων που δικαιούνται διεθνή προστασία, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ευάλωτη ομάδα των ασυνόδευτων ανηλίκων και στις καταστροφικές για τη ψυχική και σωματική τους υγείας συνέπειες της κράτησής τους.


Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ 
http://www.gcr.gr




~ Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Εκκενώθηκαν οικισμοί στην Κερατέα

 
Μεγάλη έκταση έχει πάρει η φωτιά στην Δροσιά Κερατέας, η οποία καίει χαμηλή βλάστηση σε κατοικημένη περιοχή.Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην περιοχή έχει επέμβει και μία ομάδα του στρατού, προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεση. Η πυρκαγιά μαίνεται κοντά σε κατοικίες και οι εστίες της είναι 10 χλμ.
Νωρίτερα για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν οι οικισμοί Συντεραίνα και Δημουλάκη αλλά και το γηροκομείο της περιοχής.Οι 40 ηλικιωμένοι μετεφέρθηκαν σε ξενοδοχείο. Η ένταση των ανέμων που πνέουν στην περιοχή της Κερατέας και της Παλαιάς Φώκαιας φθάνει τα 7 μποφόρ με αποτέλεσμα, παρά τις προσπάθειες των επίγειων και εναέριων δυνάμεων της πυροσβέστικης, η πυρκαγιά να μένεται ανεξέλεκτη.Στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 48 οχήματα, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και σε δασική έκταση στην περιοχή Μεγάλη Σπηλιά στη Νεάπολη Λακωνίας.
Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες, οκτώ οχήματα, ένα τμήμα πεζοπόρο και δύο αεροσκάφη.
Η φωτιά ξεκίνησε από χωματερή και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε δασική έκταση. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.




~

Σινε - καλοκαίρι στην Αττική

Σινε - καλοκαίρι στην Αττική

Το Athens Open Air θα διεξαχθεί από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριo και η ενότητα «Καλοκαίρι στην Αττική» δείχνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα,

Γιάννης Ζουμπουλάκης  

Προβολές ελληνικών (και όχι μόνον) ταινιών σε αρχετυπικούς χώρους της Αθήνας,

Εμφαση στο ελληνικό κινηματογραφικό προϊόν, με στόχο την ανάδειξη του κέντρου της Αθήνας και των προαστίων, δίνει εφέτος το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (Athens Open Air Film Festival), στο πρόγραμμα του οποίου υπάρχουν κινηματογραφικές προβολές, εκδηλώσεις, συναυλίες, masterclasses, ακόμη και παραγωγή μικρού μήκους ταινιών. Ολα αυτά με φόντο πλατείες, χώρους μνημείων και προαύλια μουσείων, όπως η πλατεία Αυδή, ο χώρος έξω από τον σταθμό του Θησείου στην Ερμού, το Πάρκο Ελευθερίας, η Ακαδημία Πλάτωνος, η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης και το προαύλιο του Νέου Μουσείου Ακρόπολης. Εν καιρώ θα ανακοινωθούν και κάποιοι ακόμη χώροι που το Φεστιβάλ εφέτος θα κλείσει για πρώτη φορά. 

Το Athens Open Air θα διεξαχθεί από τον Ιούλιο ως τον Σεπτέμβριo και η ενότητα «Καλοκαίρι στην Αττική» δείχνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα: ξεχωριστές κινηματογραφικές αποτυπώσεις, ιστορίες καθημερινής τρέλας, πολυβραβευμένες και μη κινηματογραφικές αφηγήσεις, δοσμένες από κάποιους εκ των κυρίων εκπροσώπων του ελληνικού κινηματογράφου. Κοινή συνιστώσα η αγάπη στην αποτύπωση της πόλης. Θα παιχθούν ταινίες όπως το «Από την άκρη της πόλης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, η «Γλυκιά συμμορία» του Νίκου Νικολαΐδη, το «Τσίου» του Μάκη Παπαδημητράτου, οι «Ωρες κοινής ησυχίας» της Κατερίνας Ευαγγελάκου και οι «Απόντες» του Νίκου Γραμματικού που είναι γυρισμένες ως επί το πλείστον στη Σαλαμίνα.

Για την ενότητα «Η Αθήνα με τη ματιά των "μικρών"» το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θα αναθέσει σε έξι έλληνες σκηνοθέτες να γυρίσουν έξι ταινίες μικρού μήκους με φόντο τις αθηναϊκές γειτονιές. Από το ιστορικό κέντρο ως τις υποβαθμισμένες συνοικίες και τα εύρωστα προάστια, το νέο αίμα της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής παρουσιάζει το βλέμμα του για μια μητρόπολη που συνεχώς μεταλλάσσεται.

Θα παιχθούν επίσης ελληνικές μικρού μήκους παραγωγές που διακρίθηκαν στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Δράμας, ανάμεσα στις οποίες οι «Γεια σου Ανέστη» του Δημήτρη Κανελλόπουλου, «Ο μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ» της Ρηνιώς Δραγασάκη, «Πίστομα» του Γιώργου Φουρτούνη, «If you have no place to cry» του Αριστοτέλη Μαραγκού και «Make Up» του Χρήστου Μασσαλά.

Στο μενού των «Προβολών με συνοδεία μουσικής» θα υπάρχουν ποιητικά ντοκιμαντέρ, βωβά αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά και ένα ελληνικό αριστούργημα σε προβολή-«έκπληξη», που φορούν ζωντανά έναν εντελώς νέο μουσικό μανδύα, τον οποίο επιμελείται κάθε φορά ένας σημαντικός έλληνας καλλιτέχνης ειδικά για την περίσταση. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου έχουν αναθέσει σε μουσικούς-«έκπληξη» να συνθέσουν τις καλύτερες νέες μελωδίες τους για να ντύσουν τα επιλεγμένα κινηματογραφικά αριστουργήματα.

Το Athens Open Air Film Festival - Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. Εντάσσεται στον Αξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής» του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Ολες οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.




~

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα

Οι φλόγες βρίσκονται μερικές δεκάδες μέτρα από τις αυλές των πρώτων σπιτιών. Δείτε τις φωτογραφίες που ανάρτησαν στο twitter κάτοικοι της περιοχής...

 



~

4 χρόνια φυλακή στον πρωην αντιδήμαρχο Πάτρας για σκάνδαλο με ανήλικη!

Ο πρώην αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Πατρέων Βασίλης Σκαναβής καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή υπό τον ορο ότι θα καταβάλει σε δύο δόσεις συνολικά το ποσό των 8000 ευρώ στο σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Ο πρώην αντιδήμαρχος Πρασίνου επεδίωξε να έχει επαφή με ανήλικη.

Το Εφετείο καταδίκασε επισης σε κάθειρξη 5 ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ τον οδηγό ταξί Θουκυδίδη Καπνίση που καταδικάστηκε για ασέλγεια σε βάρος 14χρονης Πατρινής και μιας 14χρονης από την Αλβανία.

Ο κατηγορούμενος μετά την εκφώνηση της απόφασης οδηγήθηκε στη φυλακή.




~

Αίγιο 1995-2012 Δεν ξεχνώ..

«Για να θυμούνται οι παλιοι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι» 
Εφέτος συμπληρώνονται 17 έτη από ένα θλιβερό γεγονός, που συγκλόνισε την τοπική μας κοινωνία, τον καταστρεπτικό σεισμό του 1995 στο Αίγιο. Τα ξημερώματα, περί ώρα 3.00, της Πέμπτης 15 Ιουνίου 1995, έγινε στο Αίγιο επιφανειακός...σεισμός 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη καταστροφή.

Όσοι έζησαν το γεγονός αυτό καταλαβαίνουν το μέγεθος του πανικού, που δημιουργήθηκε εκείνη την δύσκολη ώρα, που οι περισσότεροι κοιμόντουσαν. Είναι εφιαλτικές στιγμές, που δεν μπορούν να λησμονηθούν εύκολα. Ήταν πραγματικά μια τραγική νύκτα για την όμορφη πόλη μας.


Η καταστροφή ήταν γενικευμένη. Ένα εφιαλτικό σκηνικό εξελισσόταν σε όλη την ευρύτερη περιοχή από κατεστραμμένα οικοδομήματα και εγκλωβισμένους συνανθρώπους μας μέσα σε αυτά. Η εικόνα ήταν δραματική. Ο πανικός επικρατούσε παντού.


Εκεί που υπήρξαν θύματα ήταν σε μια πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Δεσποτοπούλων και 1ης Μάη και στο ξενοδοχείο «Ελίκη», στα Βαλιμίτικα, τα οποία κατέρρευσαν. Στα ερείπιά τους χάθηκαν 16 Έλληνες και 11 Γάλλοι τουρίστες, που έμεναν στο ξενοδοχείο.


Εδώ ας μνημονεύσουμε τα ονόματα των θυμάτων του φονικού αυτού σεισμού.


1. Ανδρέας Μαρουσάκης,
2. Αντώνιος Μαρουσάκης,
3. Αρετή Μαρουσάκη,
4. Αγγελική Φραγκονικολοπούλου,
5. Ελβίρα-Μαρία Φραγκονικολοπούλου,
6. Δημήτριος Παντελής,
7. Χρήστος Παντελής,
8. Μαρία Ταβαλιόνε-Μαυροπούλου,
9. Ανδρέας Σεριάτος,
10. Ευσταθία Σεριάτου,
11. Παναγιώτης Καμπίτσης,
12. Διονύσιος Καμπίτσης,
13. Παναγιώτης Παντελόπουλος,
14. Ειρήνη Παντελοπούλου,
15. Νικόλαος Γκολφίνος,
16. Χριστίνα Κόλλια.

Στον κατάλογο, όπως παρατηρείτε, υπάρχουν δύο ή και τρία μέλη της ιδίας οικογενείας. Αυτό καταδεικνύει την τραγικότητα των ημερών εκείνων.

Συνεχίζουμε με τα ονόματα των εκ Γαλλίας :

17. Mr. Cyrille Cordier,
18. Mme Sylvie Erba,
19. Mme Denice Vittart,
20. Mme Nelly Leroux,
21. Mme Tourny,
22. Mr. Michel Baranger,
23. Mme Joel Gras,
24. Mme Katherine Gras-Thiberge,
25. Mr. Eloϊse Gras (4 ετών),
26. Mme Muriel Petit.

Στο σημείο αυτό ας θυμηθούμε την ιστορία του μικρού Ανδρέα Μπόγδανου, που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, αφού τη διάσωσή του την παρακολουθούσαν όλοι οι Έλληνες από τα τηλεοπτικά κανάλια. Η συνολική διάρκεια του απεγκλωβισμού διάρκεσε 21 ώρες. Ήταν πραγματικά ένα μεγάλο θαύμα!


Στην πολυκατοικία που σωριάσθηκε, τα συνεργεία έδωσαν τιτάνια μάχη για να απεγκλωβίσουν τους δεκάδες καταπλακωμένους. Στα σημεία αυτά έσπευσαν πυροσβέστες τόσο από την Π.Υ. Αιγίου όσο και από την Π.Υ Πατρών. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έσπευσαν επίσης δυνάμεις από την Ε.Μ.Α.Κ., την Π.Δ.Π.Υ. Αττικής, το Α.Π.Σ. και τη Σχολή Δοκίμων Ανθυποπυραγών.


Οι υλικές ζημιές ήσαν και αυτές πολλές, αφού κρίθηκαν κατεδαφιστέα 3.000 κτίρια, επισκευάσιμα 2.800 και επλήγησαν 50 Ιεροί Ναοί, σύμφωνα με στοιχεία του Τ.Α.Σ. Επίσης έμειναν 4.000 άστεγοι. Επιστρατεύθηκαν σκηνές και κοντέϊνερ.


Όμως, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, πολλοί συνάνθρωποί μας βοήθησαν με κάθε μέσο και τρόπο. Εδώ ας θυμηθούμε την μεγάλη προσφορά του Ιωάννη Λάτση, ο οποίος αποδείχθηκε μεγάλος αρωγός στους πονεμένους αδελφούς μας.


Η προσφορά του Μεγάλου Έλληνα και Εθνικού Ευεργέτη Ιωάννη Λάτση ήταν άμεση και πολύτιμη. Εντός πέντε ημερών το κρουαζιερόπλοιο «ΜΑΡΙΑΝΝΑ 9» βρισκόταν στο λιμάνι του Αιγίου, προκειμένου να ανακουφίσει τους άστεγους συμπολίτες μας.


Έμεινε κοντά μας 4 μήνες. Ο πλοίαρχος Κωνσταντίνος Τζαβάρας και όλο το πλήρωμα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Οκτακόσιοι Αιγιώτες ένοιωσαν την θαλπωρή και την αγάπη του Καπετάν-Γιάννη Λάτση. Έγινε για μας άγγελος παρηγοριάς στην ώρα της μεγάλης μας οδύνης.


Όμως και η τοπική μας Εκκλησία ήταν παρούσα μέσα σε εκείνες τις δύσκολες στιγμές. Λειτούργησε Αποθήκη Τροφίμων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, η οποία διένεμε τρόφιμα στους ταλαιπωρημένους συμπολίτες μας και τους ανακούφισε με όλες της τις δυνάμεις.

Η Αποθήκη Εφοδίων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας μοίρασε στους σεισμοπλήκτους της περιφέρειάς μας είδη-τρόφιμα αξίας 35.000.000 δρχ., κατά το χρονικό διάστημα 19 Ιουνίου 1995 έως 29 Αυγούστου 1995. Ήρωας στη διακίνηση και διαχείριση των αγαθών αναδείχθηκε ο Θεολόγος Καθηγητής κ. Δημήτριος Μαμάκης.


Επίσης η τοπική μας Εκκλησία υπήρξε συμπαραστάτης και στα παιδιά της περιφέρειάς μας. Παιδιά σεισμοπλήκτων οικογενειών ξέχασαν για λίγο τα προβλήματά τους, στην κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως ,στα Καλάβρυτα. Το βάρος ανέλαβε τότε ο Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Γαβαλάς.


Διοργανώθηκε ακόμη και εκδήλωση για το σεισμόπληκτα παιδιά του Αιγίου. Στις 2 Ιουλίου 1995, λίγες ημέρες μετά το σεισμό, η Ιερά Μητρόπολη διασκέδασε τα παιδιά, που ζούσαν στις σκηνές. Έγινε γιορτή στο Στάδιο του Αιγίου. Τα παιδιά ψυχαγωγήθηκαν και πραγματοποιήθηκε διανομή δώρων.


Θα πρέπει τέλος να μνημονεύσουμε και ένα θαυμαστό γεγονός, που έγινε εκείνες τις φοβερές ημέρες. Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος είχε τεθεί σε προσκύνημα τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, το οποίο ευωδίαζε. Πλήθος λαού είχε συρρεύσει, προκειμένου να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας και να ζητήσει την βοήθειά του.


Ας ευχηθούμε να μην ξαναζήσουμε τέτοια δυσάρεστα γεγονότα και ας προσευχηθούμε προς τον Κύριό μας για την ανάπαυση των ψυχών εκείνων, που χάθηκαν μέσα στα ερείπια των δύο κτιρίων. Είναι πραγματικά μια ευκαιρία, με αφορμή την θλιβερή αυτή επέτειο, να ξαναφέρουμε στη μνήμη μας τον φοβερό εκείνο σεισμό και να αλλάξουμε τρόπο ζωής και συμπεριφοράς. Ας ζητήσουμε το έλεος του Θεού και την βοήθειά Του.




~

Ρυμουλκήθηκε στη Σύρο το «Νήσος Χίος»

Καλά στην υγεία τους όλοι οι επιβάτες
Στη Σύρο οδηγήθηκε με τη συνδρομή ρυμουλκού σκάφους, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Χίος», που το μεσημέρι, στο λιμάνι της Τήνου, λόγω των ισχυρών ανέμων, προσέκρουσε με την πρύμνη στη διάρκεια απόπλου στον προβλήτα, με αποτέλεσμα.. να υποστεί ζημιά και «μικρή ελεγχόμενη εισροή υδάτων» κατά δήλωση του καπετάνιου.

Οι 1.183 επιβάτες του πλοίου, είναι όλοι καλά στην υγεία τους ενώ το πλοίο αναμένεται να επιθεωρηθεί, προκειμένου να εκτιμηθεί και να αποκατασταθεί η ζημιά.

Κάποιοι από τους επιβάτες του «Νήσος Χίος» που ήταν προγραμματισμένο να αποβιβαστούν στην Τήνο θα προωθηθούν με το «Highspeed 5» που θα φθάσει στη Σύρο από τη Μύκονο, ενώ οι υπόλοιποι που ήταν προγραμματισμένο να αποβιβαστούν στον Πειραιά, θα προωθηθούν με το «Highspeed 4» που θα φθάσει στη Σύρο προερχόμενο από τη Νάξο.

Το «Νήσος Χίος» που είχε στις 17:30 το απόγευμα, προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά θα αντικατασταθεί με το «Νήσος Μύκονος» το οποίο θα αποπλεύσει με μικρή καθυστέρηση στις 22:00 απόψε.



Πηγή:newsbeast.gr

~

Το Carrefour αποχωρεί από την ελληνική αγορά...

 
Όλη η δραστηριότητα στα Βαλκάνια περνάει στον ελληνικό όμιλο Μαρινόπουλου..
Ο όμιλος Μαρινόπουλου εξαγόρασε το 50% που ήταν η συμμετοχή του γαλλικού ομίλου Carrefour στην κοινή εταιρεία Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ, που είναι ο μεγαλύτερος λιανέμπορος της ελληνικής αγοράς.

Η είδηση έγινε γνωστή πριν από λίγο στο Παρίσι και σύμφωνα με την απόφαση του ελληνικού ομίλου πρόκειται να επενδυθούν 350 εκατομ. ευρώ για την.....

ανασυγκρότηση της πρώην πλέον κοινής εταιρείας.

Παράλληλα, η συμφωνία προβλέπει ότι ο όμιλος Μαρινόπουλου γίνεται ο master franchise για την Ελλάδα και Κύπρο και τις βαλκανικές χώρες.


Η κίνηση αποχώρησης από την ελληνική αγορά γίνεται γνωστή δύο μόλις ημέρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Είναι μία από τις πρώτες αποφάσεις του νέου διευθύνοντος συμβούλου Georges Plassat, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει στη γενική συνέλευση του ομίλου την Δευτέρα το σχέδιό του για την ανάκαμψη του ομίλου.


Η Carrefour είπε ότι η πώληση θα επιτρέψει στην κοινοπραξία, που δραστηριοποιείται και στην Κύπρο, «να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα». Εκτός από την αγορά της Ελλάδας, όπου οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 16%, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αλυσίδα λιανικής είναι επίσης εκτεθειμένη και στις αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη της Carrefour Μαρινόπουλος στην Αλβανία, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και τη Βουλγαρία γινόταν μέσα από ένα επιχειρηματικό σχήμα στο οποίο το 80% ανήκε στον ελληνικό όμιλο και το 20% στην Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ. Τώρα όλη αυτή η δραστηριότητα περνάει στην κατοχή του ελληνικού ομίλου.


Πηγές της εταιρείες έλεγαν ότι με τα νέα κεφάλαια τα οποία θα εισρεύσουν πρόκειται να περιοριστεί ο χρόνος αποπληρωμής των προμηθευτών, ενώ ένα μέρος εξ αυτών θα επενδυθεί στη διαμόρφωση των τιμών.


Είναι γνωστό ότι στη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων μεταξύ των δύο μετόχων υπήρξαν τριβές και συγκρούσεις οι οποίες αποδυνάμωσαν την παρουσία της εταιρείας στην ελληνική αγορά, ενώ μεταξύ των παρενεργειών τους ήταν και η μεγάλη καθυστέρηση πληρωμής των προμηθευτών της, γεγονός που είχε προκαλέσει σχόλια, αντιδράσεις, ακόμη και μία έρπουσα φημολογία περί υπαγωγής της στο άρθρο 99.




~ Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Νεκρή 27χρονη που έπινε φυτοφάρμακο για να αδυνατίσει

Η επιθυμία της να χάσει βάρος, αποδείχθηκε μοιραία για μια 27χρονη αισθητικό από τη Ρουμανία, η οποία κατανάλωσε το απαγορευμένο φυτοφάρμακο Λανέιτ, αντί ροφήματος για απώλεια βάρους, όπως η ίδια πίστευε.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, αρκετές πτυχές της υπόθεσης του θανάτου της 27χρονης Στεφανία Βερόνικα Ζήνωνος, χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και η εγκληματική ενέργεια.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, η Αστυνομία αξιολογεί μαρτυρίες και έχει καλέσει για ανάκριση πρόσωπα του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος του θύματος, προκειμένου να διαπιστωθεί από πού προμηθεύτηκε το δηλητήριο.




~

Παράταση μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου για την τακτοποίηση αυθαιρέτων

Παρατείνεται ως τις 14 Σεπτεμβρίου η διαδικασία υποβολής δηλώσεων τακτοποίησης των αυθαιρέτων, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ μετά από κύκλο συναντήσεων συνεργασίας με τη διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) το οποίο πρότεινε... μεταξύ άλλων, την παράταση «για προφανείς κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους, που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες, για λόγους που υπαγορεύονται από το δημόσιο συμφέρον, αλλά και λόγω προβλημάτων που αφορούν σε δυσλειτουργίες της διοίκησης».

Η απόφαση έχει ήδη υπογραφεί σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γρηγόρη Τσάλτα, και από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, καθώς με τη συγκεκριμένη απόφαση «δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού» και έχει σταλεί προς δημοσίευσή σε φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Τέλος, σημειώνεται ότι με απόφαση του υπουργού ΠΕΚΑ και μετά από εισήγηση του Πράσινου Ταμείου, μελετάται ο τρόπος για την απλοποίηση της διαδικασίας επιστροφής χρημάτων στους πολίτες, σε περιπτώσεις λαθών σε αιτήσεις για ρύθμιση αυθαιρέτων.





~

Liberation: Οι Τσιπρόφιλοι και οι Τσιπρόφοβοι!

Σε ηλικία 38 ετών, αυτός «ο αντίπαλος της λιτότητας» που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες, είναι το μεγάλο φαβορί των εκλογών της Κυριακής, γράφει σε σημερινό της άρθρο η γαλλική εφημερίδα Liberation.
«Στην Ελλάδα, ο... «φυσιολογικός» υποψήφιος αρχηγός είναι αυτός. Λίγες ημέρες πριν την προσφυγή σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για το μέλλον της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει να διατηρεί ένα ......
χαλαρό στυλ σαν να κρατάει απόσταση από τα πάθη που ο ίδιος προκαλεί.

Γιατί στα 38 του χρόνια, ο επικεφαλής της ριζοσπαστικής Αριστεράς έγινε το θέμα όλων των συζητήσεων στην Αθήνα. Στο εξής, στην Ελλάδα, δεν μπορεί κανείς παρά να είναι ή «Τσιπρόφιλος» ή «Τσιπρόφοβος».

Αυτή είναι η πολεμική που ξεκίνησε στις 6 Μαίου με τη θεαματική εκλογική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και θα λήξει την Κυριακή στις κάλπες που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας και την πορεία της Ελλάδας στην ευρωπαική ένωση», γράφει η εφημερίδα.




~

Κορίτσι 10 ετών σώζεται με συνθετική φλέβα

Κορίτσι 10 ετών σώζεται με συνθετική φλέβα

Οι συνθετικές φλέβες μπορεί να φέρουν επανάσταση στις μεταμοσχέυσεις,

Θοδωρής Λαΐνας 

Δημιουργήθηκε στα εργαστήρια από βλαστικά κύτταρα της νεαρής ασθενούς,

Επιστήμονες στη Σουηδία ανέπτυξαν μια επαναστατική τεχνική η οποία οδήγησε σε μια πρωτοποριακή μεταμόσχευση φλέβας σε ένα κορίτσι δέκα ετών. Η φλέβα δημιουργήθηκε στο εργαστήριο με βλαστικά κύτταρα του κοριτσιού που αναπτύχθηκαν επάνω σε πρωτεϊνική «σκαλωσιά» από φλέβα δότη.


Η τεχνική

Το κορίτσι είχε μία μπλοκαρισμένη φλέβα, με συνέπεια να μην υπάρχει ομαλή ροή του αίματος ανάμεσα στα έντερα, τον σπλήνα και το ήπαρ γεγονός που έθετε σε κίνδυνο τη ζωή της. Σε αυτές τις περιπτώσεις η συνήθης πρακτική είναι η αντικατάσταση της «ελαττωματικής» φλέβας με τμήματα υγιούς φλέβας που λαμβάνονται από κάποιο άλλο σημείο του σώματος (περιοχή του αυχένα ή πόδια). Η πρακτική αυτή συνοδεύεται ωστόσο από παρενέργειες, κυρίως λόγω κακής αιμάτωσης π.χ των κάτω άκρων.

Η ομάδα των επιστημόνων αποφάσισε να δημιουργήσει μια συνθετική φλέβα και να τη μεταμοσχεύσει στη νεαρή ασθενή. Αρχικά απέσπασαν ένα τμήμα φλέβας μήκους εννέα εκατοστών από νεκρό άνδρα και την απογύμνωσαν από τα κύτταρα του δότη για να την χρησιμοποιήσουν ως «σκαλωσιά» πάνω στην οποία θα τοποθετούσαν στη συνέχεια κύτταρα της νεαρής ασθενούς. 

Οι επιστήμονες πήραν βλαστικά κύτταρα από το μυελό των οστών του κοριτσιού και τα τοποθέτησαν στη «σκαλωσιά» δημιουργώντας τελικά μια νέα συνθετική φλέβα την οποία μεταμόσχευσαν στην ασθενή. Μετά τη μεταμόσχευση η ροή αίματος από ήπαρ της ασθενούς αποκαταστάθηκε αμέσως. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Lancet.

Τα αποτελέσματα

Οπως αποδείχτηκε η μεταμόσχευση ήταν επιτυχής αφού το κορίτσι συνέχισε τη ζωή του χωρίς να αντιμετωπίζει πλέον προβλήματα. Μπορούσε πλέον να περπατάει καθημερινά 2-3 χλμ και να γυμνάζεται ελαφρά, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε βελτίωση στις μαθησιακές της επιδόσεις.

Εννέα μήνες μετά την επέμβαση διαγνώστηκε μια στένωση του μοσχεύματος και χρειάσθηκε μία δεύτερη επέμβαση επανόρθωσης η οποία ήταν επίσης επιτυχής. Το πιο σημαντικό είναι όμως είναι ότι οι επιστήμονες δεν βρήκαν καθόλου αντισώματα για τη φλέβα του δωρητή στο αίμα του κοριτσιού. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός της αναγνώρισε το μόσχευμα ως γενετικό υλικό δικό της και δεν το απέρριψε. 

Η επιστημονική κοινότητα υποδέχτηκε με ενθουσιασμό τη νέα τεχνική αλλά οι ειδικοί επισημαίνουν ότι θα πρέπει να ελεγχθεί σε πλήρεις κλινικές δοκιμές, πριν αξιοποιηθεί σε ευρεία κλίμακα.




~

Φιλική Ποδοσφαιρική Συνάντηση κατά των ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ από τους Βετεράνους του Ολυμπιακού Πειραιώς

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών 26 Ιουνίου η μη κυβερνητική οργάνωση «Μέριμνα Ζωής» εδώ και χρόνια δηλώνει την παρουσία της και διοργανώνει στις 25 Ιουνίου 2012 και ώρα 18.30 στο Γήπεδο της Νίκαιας (Γρηγ. Λαμπράκη και Χρυσοστόμου Σμύρνης)...
την φιλική ποδοσφαιρική αναμέτρηση της ομάδας της «Αστερίας» με την ομάδα του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Πειραιώς.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν ....

υποστηρικτές του έργου της «Μέριμνα Ζωής» ΜΚΟ.
Η παρουσία όλων καλείται να στηρίξει τον αγώνα ζωής που δίνουν χιλιάδες νέοι και οι οικογένειές τους και ελπίζουμε θα ευαισθητοποιήσει τους εμπλεκόμενους στον τομέα της κοινωνικής επανένταξης των απεξαρτημένων ατόμων φορείς.

Μπορούμε όλοι μαζί να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας και δύναμης σε όσους αγωνίζονται καθημερινά προκειμένου να ενταχθούν ομαλότερα στο κοινωνικό σύνολο.


Σε αυτόν τον αγώνα υπάρχουν μόνο νικητές!


Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ και την υποστήριξη του ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ και του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


Χορηγός επικοινωνίας : ΚΑΝΑΛΙ 1 90.4 Fm Πειραιάς



«Μέριμνα Ζωής» είναι μη κυβερνητική οργάνωση, που δραστηριοποιείται στην πρόληψη, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη πρώην χρηστών και άλλωMerimna logo color smallν ευπαθών κοινωνικών ομάδων (άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες κ.α.). Είναι μέλος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Η ποδοσφαιρική ομάδα της «Μέριμνα Ζωής» ΜΚΟ «Αστερίας» αποτελείται από νέους που έχουν δώσει τον δύσκολο αγώνα της απεξάρτησης, εθελοντές, φίλους και υποστηρικτές.


ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ Μ.Κ.Ο.

Πραξιτέλους 183 Πασαλιμάνι - 18535 Πειραιάς
Τηλ. 210 4297222 - 210 4297922 Fax. 210 4297410
Website: www.merimnazois.gr e-mail: merimnaz@otenet.gr/2merimna@otenet.g




~

Η Ευρώπη σώζει τις τράπεζες, όχι τους ανέργους! του Paul Krugman

Η Ευρώπη σώζει τις τράπεζες, όχι τους ανέργους! του Paul Krugman
Άλλο ένα πακέτο σωτηρίας για τις τράπεζες, αυτή τη φορά στην Ισπανία.
Ποιος θα μπορούσε να το είχε προβλέψει; Η απάντηση, φυσικά, είναι: οι πάντες…

Όλη αυτή η ιστορία έχει αρχίσει να μοιάζει με ρουτίνα:

για άλλη μια φορά η οικονομία βυθίζεται, η ανεργία εκτοξεύεται στα ύψη, οι τράπεζες έχουν προβλήματα, οι κυβερνήσεις σπεύδουν για σωτηρία – αλλά, με κάποιο τρόπο, σώζονται μόνο οι τράπεζες, όχι οι άνεργοι
.

Για να είμαστε σαφείς, οι ισπανικές τράπεζες όντως χρειάζονταν σωτηρία. Η Ισπανία είχε πράγματι παγιδευθεί μέσα σε έναν φαύλο κύκλο – σε μια γνωστή διαδικασία, στην οποία
η ανησυχία για την ρευστότητα των τραπεζών εξαναγκάζει τις τράπεζες να εκποιήσουν περιουσιακά στοιχεία, κάτι το οποίο μειώνει τις τιμές αυτών των περιουσιακών στοιχείων, το οποίο κάνει τον κόσμο να ανησυχεί ακόμη περισσότερο για την ρευστότητα.

Οι κυβερνήσεις μπορούν να σταματήσουν έναν τέτοιο φαύλο κύκλο με μια ένεση ρευστότητας. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, η φερεγγυότητα της ίδιας της ισπανικής κυβέρνησης τίθεται εν αμφιβόλω, έτσι τα χρήματα έπρεπε να έρθουν από ένα ευρωπαϊκό ταμείο.


Επομένως, δεν ήταν αναγκαστικά λάθος αυτό το τελευταίο πακέτο σωτηρίας (αν και πολλά εξαρτώνται από τις λεπτομέρειες).


Αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι την ώρα που οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφωνούσαν για αυτή τη σωτηρία, έστελναν ισχυρά μηνύματα ότι
δεν έχουν καμία πρόθεση να αλλάξουν την πολιτική, που έχει αφήσει το εν τέταρτο των Ισπανών εργαζομένων – και έναν στους δύο νέους – ανέργους.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό; Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνήθηκε να μειώσει τα επιτόκια. Αυτή η απόφαση ήταν ευρέως αναμενόμενη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να δούμε ότι ήταν βαθιά παράδοξη.


Η ανεργία στην ευρωζώνη καλπάζει, και όλα δείχνουν ότι η Ευρώπη μπαίνει σε μια νέα ύφεση
. Στο μεταξύ, ο πληθωρισμός μειώνεται, και οι προσδοκίες της αγοράς για μελλοντικό πληθωρισμό έχουν μειωθεί.

Σύμφωνα με όλους τους συνήθεις κανόνες της νομισματικής πολιτικής, η κατάσταση θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί με επιθετική μείωση επιτοκίων. Αλλά η ΕΚΤ δεν κάνει τίποτα.


Και αυτό δεν λαμβάνει καν υπ’ όψιν τον αυξανόμενο κίνδυνο μιας διάλυσης της ευρωζώνης. Επί χρόνια, λένε στην Ισπανία και σε άλλα ευρωπαϊκά έθνη με προβλήματα, ότι μπορούν να ανακάμψουν μόνο μέσω ενός συνδυασμού δημοσιονομικής λιτότητας και «
εσωτερικής υποτίμησης», που σημαίνει βασικά μείωση μισθών.

Είναι τώρα εντελώς σαφές ότι αυτή η στρατηγική δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα εκτός αν υπάρξει ισχυρή ανάπτυξη, και, ναι, μια μετριοπαθής αύξηση του πληθωρισμού στον ευρωπαϊκό «πυρήνα», κυρίως στην Γερμανία – πράγμα που ενισχύει επιπλέον το ε
πιχείρημα υπέρ των χαμηλών επιτοκίων και της τύπωσης χρήματος. Αλλά η ΕΚΤ δεν κάνει τίποτα.

Αν τα συνδυάσετε όλα αυτά, θα έχετε την
εικόνα μιας ευρωπαϊκής πολιτικής ελίτ που είναι πάντα έτοιμη να σπεύσει σε δράση για να υπερασπιστεί τις τράπεζες, αλλά κατά τα άλλα εντελώς απρόθυμης να παραδεχθεί ότι η πολιτική της δεν σώζει τους ανθρώπους, που υποτίθεται ότι υπηρετεί η οικονομία.

Είναι επίσης μια νοοτροπία που θεωρεί ότι ο οικονομικός πόνος λυτρώνει κατά κάποιον τρόπο, νοοτροπία που ένας Βρετανός δημοσιογράφος ονόμασε «σαδο-μονεταρισμό».


Οποιες και αν είναι οι βαθιές ρίζες αυτής της παράλυσης, γίνεται όλο και πιο σαφές ότι
θα πρέπει να υπάρξει μια απόλυτη καταστροφή για να δούμε κάποια πραγματική πολιτική δράση, που θα υπερβαίνει την σωτηρία των τραπεζών.

Αλλά μην απελπίζεστε:
με τον ρυθμό που πάνε τα πράγματα, ιδίως στην Ευρώπη, η απόλυτη καταστροφή μπορεί να περιμένει στη γωνία.

 
 

~

Μεγαλώνοντας αγόρια

Τα παιδιά έχουν ανάγκη από κανόνες και περιορισμούς
μέσα στο σπίτι για να νιώσουν ασφαλή

Μπορεί σαν μαμάδες να βρίσκουμε πιο εύκολο να μεγαλώσουμε ένα κοριτσάκι γιατί η φύση της μας είναι γνώριμη, από την άλλη πλευρά όμως, το να μεγαλώσουμε σωστά ένα αγοράκι είναι μία πρόκληση γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις. 

 1. Βοηθήστε τον να εκφραστεί συναισθηματικά: μπορεί να είναι σύνηθες ο άντρας να κρύβει τα συναισθήματά του, να είναι σκληρός και απρόσιτος, αλλά, στην πραγματικότητα, αυτό είναι κάτι που τον καταπιέζει τρομακτικά. Μη φοβάστε να ρωτάτε τα παιδιά σας πώς αισθάνονται, να τους δίνετε το δικαίωμα να εκφράζονται αληθινά και ώριμα. Μόνο έτσι θα εξελιχθούν σε ανθρώπους κοινωνικά και πνευματικά λειτουργικούς.
2. Τα κορίτσια κατά κανόνα και κατά φύση συναισθάνονται ευκολότερα, συμπάσχουν με τους ανθρώπους και είναι καλύτερες στην επικοινωνία. Το να μάθει ένας άντρας να συμπάσχει με τους ανθρώπους γύρω του σημαίνει ότι έχει επίγνωση των πράξεών του.  Σαν μαμά, λοιπόν, μπορείτε να τον διδάξετε πώς είναι να μπαίνει στη θέση ενός άλλου ανθρώπου, κυρίως με τις πράξεις σας. 
3. Δώστε του αυτοπεποίθηση, όχι εγωπάθεια: πίσω από κάθε εγωπαθή άντρα κρύβεται μια ανασφαλής μητέρα. Οι άντρες συνήθως πρέπει να ανταποκριθούν σε προσδοκίες που τους έχει θέσει η κοινωνία μας. Προσδοκίες αγχωτικές κι άδικες. Μια μητέρα πρέπει να βοηθήσει το αγόρι της να πιστέψει στον εαυτό του για αυτό που είναι και όχι να υπερβάλλει για τις ικανότητές του, με ατάκες τύπου: «είσαι ο καλύτερος!», «δεν υπάρχει άλλος σαν εσένα» και άλλες ουτοπικές προσδοκίες. Ένας άντρας, όπως άλλωστε και μια γυναίκα, πρέπει να είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση και όχι γεμάτος εγωιστικά κλισέ που θα του δυσκολεύουν τη ζωή.
4. Κερδίστε τον σεβασμό του για να σεβαστεί με τη σειρά του τους ανθρώπους γύρω του. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από κανόνες και περιορισμούς μέσα στο σπίτι για να νιώσουν ασφαλή. Μη διστάζετε να πείτε «όχι» σε παράλογες απαιτήσεις τους ή να δείξετε δυσανασχέτηση αν συμπεριφέρονται άσχημα. Οι κανόνες συμπεριφοράς θέτουν όρια και τα όρια πρέπει να γίνονται σεβαστά.




~ Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ταβέρνα ΑΙΓΑΙΟΝ – Ακύρωση γεύματος υπουργών λόγω… Ελληνικής Σημαίας!


… ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΑΚΙ……
Στην Κύπρο υπάρχουν ακόμη Έλληνες, και αυτό θα πρέπει να το αποδεχτούν όλοι. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι δεν το αποδέχονται. Ο υπουργός Άμυνας είχε φιλοξενήσει μια Γαλλίδα επίσημο στην ταβέρνα ΑΙΓΑΙΟΝ και όντας ευχαριστημένος έκλεισε όλο το χώρο για το γεύμα προς τιμήν των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 26 Σεπτεβρίου 2012 στο πλαίσιο της Προεδρίας. Έλα όμως που κάποιος έβαλε το χέρι του… Το Αιγαίον, ως γνωστόν, στην είσοδό του έχει εδώ και δεκάδες χρόνια μια Ελληνική Σημαία. Επίσης, στην είσοδο μπορεί κάποιος να βρει αφίσες και βιβλία αρκετά από αυτά αφιερωμένα στους Κύπριους πολιτικούς και στον αγώνα της ΕΟΚΑ… Έτσι ο υπουργός, τηλεφώνησε ξανά στην
ταβέρνα απαιτώντας βάσει «πρωτοκόλλου» να κατέβει η Ελληνική Σημαία, και ότι δεν μπορούν οι υπουργοί να περάσουν από χώρους που περιέχουν βιβλία. Ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε να κατεβάσει τη Σημαία, και τότε ο υπουργός του ανακοίνωσε ότι το γεύμα ακυρώνεται. Διαβάστε την επιστολή του ιδιοκτήτη Βάσου Φτωχόπουλου, ο οποίος περιγράφει όλο το ιστορικό της κράτησης και ακύρωσης, και σχολιάστε.
Από τον Βάσο Φτωχόπουλο, ιδιοκτήτη της ταβέρνας ΑΙΓΑΙΟΝ στη Λευκωσία
«Ο υπουργός Άμυνας, αφού φιλοξένησε μία Γαλλίδα επίσημο στην ταβέρνα ΑΙΓΑΙΟΝ και έμεινε ιδιαιτέρως ικανοποιημένος, αποφάσισε ότι το γεύμα προς τιμήν των υπουργών αμύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Σεπτέμβριο, όταν η Κύπρος θα ασκεί τα καθήκοντα της Προεδρίας, να το…κάνει πάλι στο ΑΙΓΑΙΟΝ, και οι συνταγματάρχες του, αφού επισκέφτηκαν ξανά την ταβέρνα και συζήτησαν όλα τα σχετικά με τον υπεύθυνο (κ. Β. Φτωχόπουλο), έκλεισαν όλο τον χώρο για τις 26 του Σεπτέμβρη 2012. Την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2012 με πήρε τηλέφωνο ο κύριος Ηλιάδης, για να μου αναφέρει δύο σημεία του πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν επισκέψεις σε εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και άλλους τέτοιους δημόσιους χώρους. Πρώτο σημείο, κατά τον υπουργό, είναι το πρωτόκολλο περί ΣΗΜΑΙΩΝ. Ο χώρος εστίασης δεν μπορεί να έχει άλλες σημαίες παρά εκείνες των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όταν του ανέφερα ότι μπορώ να συζητήσω το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν τις σημαίες τους έξω στον δρόμο, μπήκε απευθείας στο δεύτερο σημείο του πρωτοκόλλου, το οποίο είναι ακόμη πιο ύπουλο, δηλαδή ότι δεν μπορούν οι υπουργοί να περάσουν από χώρους που περιέχουν βιβλία, φωτογραφίες και αφίσες. Πολύ ευγενικά του εξήγησα πως την ελληνική σημαία δεν την κατεβάζουμε για κανέναν επίσημο και πως τα βιβλία, οι φωτογραφίες και οι αφίσες, πέραν του ότι βρίσκονται εκεί και δίνουν το στίγμα του χώρου μας, βρίσκονται εκεί και ως διακόσμηση εδώ και τριάντα χρόνια. Του είπα ευθέως μάλιστα ότι αυτά τα βιβλία και τα κάδρα ΔΕΝ τα κατεβάζω για κανέναν Ευρωπαίο, Κύπριο ή εδεκκίτη που έγινε ακελικός, με ευγένεια φυσικά. Τότε ο Υπουργός, με μια ξεκάθαρη ατάκα, με έβαλε στη θέση μου, λέγοντάς μου πως αν τα πράγματα είναι έτσι, το γεύμα ΔΕΝ μπορεί να γίνει στο ΑΙΓΑΙΟΝ και θα πρέπει να ακυρωθεί. Τον ευχαρίστησα και κλείσαμε το τηλέφωνο. Τώρα, έξυπνοι άνθρωποι είστε, καταλάβατε τι έχει συμβεί. ΚΑΠΟΙΟΣ του σφύριξε πως δεν γίνεται οι Ευρωπαίοι υπουργοί να περάσουν κάτω απ’ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ σημαία για να μπουν μέσα στο ΑΙΓΑΙΟΝ και μετά ν’ αντικρίσουν φωτογραφίες, βιβλία και αφίσες που τα βάζουν με τον Χριστόφια και με το υπόλοιπο κυπριακό συγκρότημα εξουσίας.
Νοείται κιόλας πως ειδικά ο Υπουργός των Εγγλέζων ΔΕΝ μπορεί να περάσει κάτω από τη φωτογραφία του Αυξεντίου χωρίς να κάνει εμετό. Λάθος χώρο διαλέξατε να πείτε τα ψέματά σας, κύριε Ηλιάδη. Υπάρχουν άνθρωποι σ’ αυτόν τον τόπο, και είναι πολλοί, που δεν κατεβάζουν τα βρακιά τους δίδοντας ταυτοχρόνως και το προφυλακτικό στους εταίρους μας μήπως και πάθουν και καμιά ζημιά. Πολύ ευγενικός ήσουν, όμως δεν μας έπεισες. Και κάτι άλλο, κύριε Υπουργέ. Οι Υπουργοί θα χάσουν, και όχι εμείς. Να σου πω και μια ιστορία. Πριν από μερικά χρόνια ήρθε στην ταβέρνα και έφαγε ένα ζεύγος ηλικιωμένων Άγγλων. Τους υπέβαλα διάφορες ερωτήσεις, π.χ. αν είναι η πρώτη φορά που ήρθαν στην Κύπρο, εάν τους άρεσε το φαΐ, αν τους άρεσε η Λευκωσία, και ο άντρας, αφού ευγενικά μου έλυσε τις απορίες μου, είπε τα εξής: «I came to Cyprus to pay tribute to the guy you have his picture hanging on thewall of your entrance, Afxentiou. Υou see, I was one of the soldiers who burned that hero, that holy guy, and since then I haven’t had a good nights sleep. I am sorry for what I have done that’s why I came to Cyprus, i am very sorry».
Δεν θα σου μεταφράσω, κύριε Υπουργέ, τα λεγόμενά του, αυτοί που σου σφύριξαν για το ΑΙΓΑΙΟΝ θα σου τα πουν καλύτερα. Τον Εγγλέζο τον κέρασα, και ΚΑΤΕΒΑΣΑ και του έδωσα την αφίσα του Αυξεντίου, για να θυμάται.




~

Κάποιοι δημοσιογράφοι κάνουν "οργια" και προκαλούν την νοημοσύνη του Ελληνικού λαού..Αλλά η ΕΣΗΕΑ βρήκε τη λύση..Τιμώρησε την Εύα Αντωνοπούλου επειδή έπαιξε σε διαφήμιση!..

Το κοινό περί δικαίου αίσθημα αποκαταστήθηκε. Τέρμα πια το «αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι»

Την προσωρινή διαγραφή της Εύας Αντωνοπούλου από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης, εξαιτίας της συμμετοχής της σε εμπορική διαφήμιση. Ειδικότερα, η δημοσιογράφος κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέα, για παράβαση της.....

δεοντολογίας, και με ψήφους 3 έναντι 2 της επιβλήθηκε διαγραφή 6 μηνών, ενώ η μειοψηφία πρότεινε διαγραφή 1 έτους.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της ΕΣΗΑ: «Το ΠΠΣ ασκεί αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη κατά της συν. Εύας Αντωνοπούλου, επειδή συμμετείχε στη τηλεοπτική διαφήμιση της οδοντόβουρτσας " Oral B", καθώς και στη τηλεοπτική διαφήμιση του σαμπουάν " Head+Shoulders", οι οποίες προβάλλονται σε διάφορες ώρες της ημέρας και από διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς. Η συμμετοχή της αυτή είναι αντίθετη από ότι ορίζεται ρητά στο άρθρο 5, παρ. γ' του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας, που αναφέρει: «Να μην επιδιώκει και μη δέχεται τη διαφημιστική χρήση του ονόματος, της φωνής και της εικόνας του, παρά μόνο για κοινωφελείς σκοπούς».


Από την πλευρά της, η κ. Αντωνοπούλου δήλωσε: «Να σημειώσω καταρχήν, ότι την περίοδο που δέχθηκα την πρόταση για να κάνω αυτό το διαφημιστικό, δεν ήμουν μέλος της ΕΣΗΕΑ γιατί εκείνο το χρονικό διάστημα δεν είχα συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο για να γίνω μέλος, ενώ δούλευα 10 χρόνια με μπλοκάκι, και δεν γνώριζα αν η διοίκηση του «Σκάϊ» θα με προσλάβει, ώστε να πληρώ τις προϋποθέσεις για να δώσω εξετάσεις στην ΕΣΗΕΑ.


Την αποδέχθηκα την πρόταση, δεδομένης της οικονομικής δυσκολίας και συγκυρίας της κρίσης, που η πλειοψηφία των εργαζομένων αισθάνεται, έτσι κι εγώ, αισθάνομαι μια ανασφάλεια, λόγω της κατάστασης της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, που πλήττει τον κλάδο των δημοσιογράφων. Δεν γνώριζα την απαγορευτική διάταξη του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας, καθώς δεν ήμουν μέλος της ΕΣΗΕΑ εκείνη την περίοδο. Τώρα πια, που γνωρίζω το Καταστατικό και τον Κώδικα Δεοντολογίας, δεν θα αποδεχόμουν καινούργια πρόταση για διαφήμιση».



Πηγή:iefimerida

~

Πιθανόν κυνηγοί χαλκού (αθίγγανοι ή αλλοδαποί) έκλεψαν την μπρούτζινη προτομή του Άρη Βελουχιώτη!

Έκλεψαν την προτομή του Άρη Βελουχιώτη από την κεντρική πλατεία του χωριού Μεσούντα, στην Άρτα. Η κλοπή έγινε τρεις ημέρες πριν από την επέτειο της συμπλήρωσης 67 χρόνων από τον θάνατό του.
Πιθανότητα πίσω από την κλοπή να κρύβονται «κυνηγοί» χαλκού, μια και προτομή ήταν μπρούτζινη διαστάσεων 50 x 50 και τυχόν πώλησή της θα τους απέφερε σημαντικά κέρδη.
Πάντως οι δράστες...
έκλεψαν και την μαρμάρινη επένδυση της τσιμεντένιας βάσης.




~

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ Η Hellene ξαναχτυπά με νέο βίντεο!

Κατερίνα Μουτσάτσου εναντίον Παγκόσμιου Οικονομικού Συστήματος.
Μετά την μεγάλη απήχηση του “I am Hellene” και παρά τα αντικρουόμενα σχόλια που προκάλεσε, η Κατερίνα παραμένει ακάθεκτη και επανέρχεται με νέο βίντεο!....

“Ο Κόσμος είναι μία επιχείρηση δεσποινίς Katmouts” ξεκινά το νέο δημιούργημα της ηθοποιού που – όπως αναφέρει – είναι αφιερωμένο στις Τράπεζες:“Tα Νέα Κυρίαρχα Έθνη του Κόσμου”.
Το βίντεο είναι εμπνευσμένο από την ταινία του Σίντνεϋ Λουμέ “Το Δίκτυο” (1976), η οποία θεωρείται προφητική ως προς τη θεωρία της για τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος σήμερα.

“Οι Λαοί δεν πρέπει να εξιλεωθούν για αμαρτίες που δεν έχουν πληρώσει”, είναι η φράση που κλείνει το βίντεο.




~

Τους φώναξαν: Θα πεθάνετε κουμμούνια! Και τους όρμησαν με ένα pitbull!

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ για την επίθεση το βράδυ της Τρίτης στο εκλογικό του περίπτερο στην Αγία Παρασκευή από 2 άνδρες με εναν σκύλο pitbull και σιδηρογροθιές που αποδώθηκε από τον δήμαρχο σε μέλη της Χρυσής Αυγής.Από την επίθεση τραυματίσθηκε ένας δημοτικός σύμβουλος που ήταν στην πλατεία της Αγίας Παρασκευή και πήγε να τους ζητήσει τον λόγο. Πρόκειται για τον Γιώργο Τσιμπουκάκη. Επίσης, έσπασαν τα εκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.
ΦΩΤΟ aparaskevi-images.gr
ΦΩΤΟ aparaskevi-images.gr
ΦΩΤΟ aparaskevi-images.gr
ΦΩΤΟ aparaskevi-images.gr





~

Πάτρα:Καλοκαιρινές νύχτες σινεμά για παιδιά και για όλη την οικογένεια

Πάτρα:Καλοκαιρινές νύχτες σινεμά για παιδιά και για όλη την οικογένεια Στο σινέ "Κάστρο"

Στο σινέ "Κάστρο"

Tο πρόγραμμα «Κινηματογράφος για παιδιά…και για όλη την οικογένεια» έγινε έξι χρονών και συνεχίζει την πορεία του στηριζόμενο στην ποιότητα και την αγάπη των παιδιών.
Αριστουργηματικές ταινίες και κινούμενα σχέδια, που απευθύνονται στα παιδιά και σε όλη την οικογένεια, στον μοναδικό πλέον εναπομείναντα θερινό κινηματογράφο της περιοχής μας το Σινέ Κάστρο στο Ρίον. Ταινίες βραβευμένες, ταινίες που σίγουρα έχουν συγκινήσει μικρούς αλλά και μεγάλους.
Το θερινό σινεμά – τόπος απόδρασης και ονειρικός προορισμός για μικρούς και μεγάλους, θεσμός αλλά και θέλγητρο μοναδικό στην χώρα μας, είναι συνδυασμένο με τις μυρωδιές και τα χρώματα του ελληνικού καλοκαιριού και συνταιριάζει πολλές φορές την ψυχαγωγία της ποιοτικής κινηματογραφικής εμπειρίας με την εκπαίδευση.
Οι προβολές ξεκινούν την Τρίτη 19 Ιουνίου 2012 στο«Σινέ Κάστρο» στο Ρίον και θα πραγματοποιούνται κάθεΤρίτη και Πέμπτη στις 9:00 το βράδυ, μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2012.
Το αφιέρωμα «Κινηματογράφος για παιδιά…και για όλη την οικογένεια» στοχεύει να μεταδώσει στους μικρούς λάτρεις του κινηματογράφου, με τον πιο ευχάριστο ή και συγκινητικό κάποιες φορές τρόπο, ερεθίσματα για τη φιλία, την ισότητα, τον αντιρατσισμό, τις ανθρώπινες σχέσεις, την προσπάθεια να επιτύχουν σε ένα στόχο, το περιβάλλον και τη ζωή. Και ο ιδανικότερος τρόπος για ένα τέτοιο εγχείρημα δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τα παιδικά χαμόγελα, την παιδική συγκίνηση και την αγνότητα των μικρών θεατών. Μέσα από τον όμορφο κόσμο των ταινιών τα παιδιά απελευθερώνουν και προάγουν τη φαντασία τους, ανοίγουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες και έτσι καθίστανται ικανά να υποδεχτούν το μέλλον με αγάπη, αισιοδοξία και αγωνιστική επιμονή.
Παράλληλος στόχος του προγράμματος είναι η προσπάθεια διατήρησης της ύπαρξης των θερινών σινεμά - στην περιοχή μας λειτουργεί πλέον μόνο ένα - και εκείνης της υπέροχης αίσθησης με την εικόνα στην οθόνη να κινείται και τα αρώματα των λουλουδιών κάτω από τον έναστρο ουρανό. Άλλωστε τα θερινά σινεμά, όπως θυμόμαστε εμείς οι μεγαλύτεροι, συμβαδίζουν με την εποχή της ξενοιασιάς, του ονείρου, του καλοκαιριού, της χαράς, της μυρωδιάς του γιασεμιού, του ρομαντισμού, που σκορπίζεται σπάταλα στους ψιθύρους της νύχτας. Είναι η προσωρινή φυγή από την σκληρή πραγματικότητα, το πιο ανέξοδο αλλά και το πιο συναρπαστικό ταξίδι στο όνειρο.
Οι νύχτες της Τρίτης και της Πέμπτης, στο μοναδικό πλέον θερινό σινεμά της περιοχής μας, θα ξεχειλίσουν από τα χρώματα και τις μουσικές, που θα ξεπηδήσουν από τη μεγάλη οθόνη και θα κατακλύσουν μικρούς και μεγάλους θεατές με αισθήματα χαράς και συγκίνησης. Θα αποτελέσουν παράθυρο στην φαντασία των παιδιών και στην χαμένη αθωότητα των μεγάλων.
Οι ταινίες είναι επιλεγμένες με εξαιρετική φροντίδα και προσοχή ώστε να αποτελούν μηνύματα για τα παιδιά και την μελλοντική συμμετοχή τους στη ζωή.
«Κινηματογράφος για παιδιά…και για όλη την οικογένεια» λοιπόν, γιατί το ταξίδι της παιδικής ψυχής απαιτεί την προστασία και την αμέριστη αγάπη μας.
Χορηγός επικοινωνίας : thebest.gr
Τιμές Εισιτηρίων:
  • Παιδιά 5 €
  • Ενήλικες 6,5 €




~ Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Νέα μπαταρία ιόντων λιθίου με χαμηλότερο κόστος και αυξημένη απόδοση


 

Χαμηλό κόστος και μεγάλη αποδοτικότητα υπόσχεται μια νέα τεχνολογία μπαταρίας ιόντων λιθίου, γεννώντας ελπίδες για μαζικές πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία A123 Systems ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε μια κυψέλη που παρέχει 20% περισσότερη ενέργεια, δουλεύει σε εξαιρετικά χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες (από -30 μέχρι 60 βαθμούς Κελσίου), και κατασκευάζεται με μεγάλη ευκολία, όπως οι μπαταρίες που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά.
«Δεν υπάρχουν πολύτιμα στοιχεία και ορυκτά σε αυτή τη μπαταρία», δήλωσε ο Yet-Ming Chiang, επιστήμονας υλικών στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης και συνιδρυτής της εταιρείας A123 Systems.
«Δεν βασίζεται σε ‘ακριβή χημεία’», προσέθεσε.
Ανεξάρτητοι επιστήμονες εξετάζουν τους ισχυρισμούς της εταιρείας και δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τη νέα τεχνολογία.
Από τις ελάχιστες πληροφορίες που έχει αποκαλύψει η εταιρεία, η νέα μπαταρία, γνωστή ως Nanophosphate EXT, δεν διαφοροποιείται από τις άλλες μπαταρίες ως προς τη χημεία, αλλά έχει βελτιωμένες ιδιότητες.
Η βελτιωμένη ισχύς και η μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες συνεπάγεται ότι οι επιστήμονες της εταιρείας A123 κατάφεραν να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο τα ηλεκτρόνια και τα ιόντα κινούνται στη μπαταρία.
«Τα ιόντα και τα ηλεκτρόνια πρέπει να κινούνται γρηγορότερα», τονίζει ο χημικός Jeffrey Chamberlain, εξηγώντας ότι η ταχύτερη κίνηση βελτιώνει τον ηλεκτρολύτη, τη διεπαφή του ηλεκτρολύτη με τα ηλεκτρόδια και τέλος τα ίδια τα ηλεκτρόδια.
Σε ό,τι αφορά τα μυστικά της νέας τεχνολογίας, σημαντικό ρόλο ενδέχεται να έπαιξαν επίσης κάποιες κατασκευαστικές καινοτομίες. Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ακριβής πληροφορίες για την μπαταρία Nanophosphate EXT, η κατασκευάστρια εταιρεία A123 έχει τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας για κάποια νέα υλικά ηλεκτροδίων και ηλεκτρολύτη.
«Αν αυτό αληθεύει βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο επίτευγμα», επισημαίνει ο Jeffrey Chamberlain.



~

Πουλάω την ψήφο μου.

Γράφει ο Αιτωλός.
Κάτω απ' τις ιδιαίτερα σκληρές οικονομικές συνθήκες πήρα την απόφαση να πουλήσω την ψήφο μου στη ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ.
Καλά τρελάθηκες; έχει κάποια αξία η ψήφος σου;
Ας δούμε την πραγματικότητα.
Ο υπερδημοκρατικός εκλογικός νόμος του υπερδημοκρατικού καθηγητή
συνταγματολόγου Προκόπη Παυλόπουλου προβλέπει ότι το πρώτο κόμμα, έστω και με μία ψήφο διαφορά, θα πάρει μπόνους 50 έδρες.
Επειδή όλα δέιχνουν ότι η εκλογική μάχη για την πρωτιά είναι “ντέρμπι” έχω την πεποίθηση ότι η δική μου ψήφος θα δώσει και τον τελικό νικητή.
Άρα, η δική μου ψήφος θα δώσει και το μπόνους των 50 εδρών. Άρα η δική μου ψήφος αξίζει πάρα πολλά, μπορεί καθένας να την αξιοδοτήσει. Μία ψήφος για 50 έδρες.
Περιμένω να γίνει πλειοδοτικός διαγωνισμός των κομμάτων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα δώσει τα περισσότερα και φυσικά ποιος θα πάρει τις 50 έδρες.
Περιμένω.

 

~

Οι καυγάδες των παιδιών και εμείς σύμφωνα με τη Μοντεσσοριανή διαπαιδαγώγηση

Βασικές αρχές αντιμετώπισης διενέξεων
 
Το άρθρο αυτό έχει προκύψει από τις σημειώσεις που κράτησα κατά τη διάρκεια της αντίστοιχης ομιλίας της Patricia Oriti*, συμβούλου μοντεσσοριανής διαπαιδαγώγησης.
.
Απόσπασμα από τη διάλεξη της παιδαγωγού Πατρίσια Όριτι

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα ήθελα να εστιάσω σε μερικές αρχές που μπορούμε να κρατήσουμε ως γονείς ή ως δάσκαλοι, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με διενέξεις ή καυγάδες των παιδιών μας ενδοοικογενειακά, στο σχολείο ή στη γειτονιά.  
Μιας και τα παιδιά είναι σε ηλικία που μαθαίνουν, ας τους μάθουμε λοιπόν να λύνουν τις διαφορές τους ειρηνικά και με τη δύναμη του λόγου τους.
Μαρία Σιγαλού Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Βασικές αρχές αντιμετώπισης διενέξεων:
• Βοηθάμε τα παιδιά αναλόγως του σταδίου εξέλιξής τους (και της ηλικίας τους, η οποία κατηγοριοποιείται ως εξής: παιδιά 0-6, 6-12, 12-18).
• Στόχος μας πάντα είναι να τους δείξουμε πως με τα λόγια, τη στάση τους και το μυαλό τους έχουν τον τρόπο να λύνουν τις διαφορές τους.
• Ως ενήλικες βλέπουμε πρώτα την κατάσταση καθαρά και ως γεγονός «μεμονωμένο», χωρίς προκαταλήψεις και εμπάθειες (απέναντι στα παιδιά).
• Όταν τα παιδιά καυγαδίζουν αποφεύγουμε να εμπλακούμε από την αρχή, να δώσουμε έτοιμη λύση στο πρόβλημά τους και να αποδώσουμε δικαιοσύνη. Ο ρόλος μας πρέπει να είναι βοηθητικός. Να τους δείξουμε τον τρόπο να βγουν από το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκαν, ειρηνικά, να τα βοηθήσουμε να βρουν μόνα τους μια λύση που να τα ικανοποιεί.
• Αποφεύγουμε να μπούμε στον καυγά τους ως κριτές, και να καθορίσουμε εμείς το θύμα και το θύτη. Δεν χρησιμοποιούμε καν αυτούς τους όρους. (Το θύμα και ο θύτης είναι η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος.) Τα παιδιά εύκολα μπορούν να μπουν στο ρόλο που τους αποδώσαμε, να εγκλωβιστούν εκεί, και να παίζουν πια το ρόλο τους, χωρίς να εστιάζουν στο θέμα, δηλαδή στην επίλυση της συγκεκριμένης τους διαφοράς.
• Δεν αποδίδουμε δικαιοσύνη μοιράζοντας τιμωρίες και επιβραβεύσεις. Την επόμενη φορά που θα βρεθούν σε μια τέτοια κατάσταση θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους τον τρόπο που θα τα βοηθήσει να βγουν από αυτή και όχι την απειλή για το τί θα πάθουν αν .... ή το βραβείο που θα πάρουν αν... Στόχος μας είναι να τα εκπαιδεύσουμε!
• Δίνουμε λίγες οδηγίες στα παιδιά και τα παροτρύνουμε σε λεκτικές λύσεις.
• Επειδή τα παιδιά έχουν την ανάγκη να είναι με τους «καλούς, τους σωστούς και τους δίκαιους», πρέπει να τα βοηθήσουμε να καταλάβουν που βρίσκονται κατά τη συγκεκριμένη διένεξη.
Πρέπει ως ενήλικες να δουλεύουμε με την περιφέρεια των παιδιών, δηλαδή με τη συμπεριφορά τους. Δεν πρέπει να δουλεύουμε με το κέντρο τους. Όταν δουλεύουμε με το κέντρο τους, κρίνουμε χωρίς να υπάρχει απαραίτητη αντιστοιχία ατόμου – παιδιού. Διότι τα παιδιά κάτω των 6 ετών καθώς και οι έφηβοι (12-18), κάθε στιγμή είναι και ένα νέο άτομο. Τα δε παιδιά 6-12 ετών, ψάχνουν να δομήσουν τον εαυτό τους, το κέντρο τους, και θέλουν βοήθεια. Μια κλασική ερώτηση που κάνουμε, μα απευθύνεται στο κέντρο των παιδιών, είναι «γιατί το έκανες αυτό;». Στην πραγματικότητα τα παιδιά (κι εμείς ίσως) δεν ξέρουν να την απαντήσουν.
Στην επίλυση των διαφορών μας και όταν δρούμε ως διαμεσολαβητές στις διενέξεις των παιδιών, πρέπει να απαιτούμε σεβασμό (και να δείχνουμε σεβασμό). Δεν τα αφήνουμε να μας χτυπάνε, να μας κλωτσάνε, να μας φτύνουν, να μας βρίζουν. Αυτή μας η απαίτηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσουμε το διάλογο με τα παιδιά μας.

Πολύ βοηθητικές εκφράσεις είναι οι ακόλουθες:
• «Εμείς στην οικογένειά μας (στο σχολείο μας, στην κοινότητά μας) δεν φτύνουμε (χτυπάμε, κλωτσάμε...)». Κάτι τέτοιο το ενισχύουμε κάνοντάς το πράξη και εμείς οι ίδιοι βέβαια.
• «Δεν σου επιτρέπω να με κλωτσάς (να με βρίζεις, να με χτυπάς...)», πολύ ξεκάθαρα και κατηγορηματικά.
• Και όταν το παιδί κλαίει και ωρύεται, αποχωρούμε (από τη σκηνή) ήρεμα λέγοντας: «Όταν ηρεμήσεις, έλα να μιλήσουμε.»
Μερικές επισημάνσεις ακόμα:
• Με λίγη παρατήρηση μπορούμε να καταλάβουμε πότε θα γίνει το ατύχημα ή ο καυγάς, οπότε προσπαθούμε να το προλάβουμε. Σημαντικό είναι επίσης να προλάβουμε την υστερία.
• Φροντίζουμε όλη μέρα να μη δίνουμε έντονες και δυνατές διαταγές, ώστε να ακούγονται αυτές που έχουν νόημα.
• Αποφεύγουμε τις διαλέξεις και το κήρυγμα, καθώς τα παιδιά 0-6 γίνονται κουφά μιας και ζουν το παρόν.
• Τέλος χρειάζεται να δούμε πώς λύνουμε εμείς τις διαφορές μας ως ενήλικες, αφού είμαστε τα ζωντανά και μόνα παραδείγματα για τα παιδιά μας.
*Η Πατρίσια Ορίτι είναι διεθνώς αναγνωρισμένη εκπαιδεύτρια γονέων, με πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας στη Μοντεσσοριανή φιλοσοφία. Εργάστηκε σε Μοντεσσοριανά σχολεία για πάνω... 
από είκοσι χρόνια, πριν αφιερωθεί στο τωρινό της έργο, όπου προσφέρει τις υπηρεσίες της σαν εκπαιδεύτρια οικογενειακής ζωής, μέσα στα Μοντεσσοριανά πλαίσια και σαν σύμβουλος σε Μοντεσσοριανά σχολεία, όπως και σε δημόσια σχολεία. Η Πατρίσια δίνει σεμινάρια, στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη, για γονείς, Μοντεσσοριανούς εκπαιδευτικούς αλλά και δασκάλους της κλασσικής εκπαίδευσης, όπως και σε εκπαιδευτικά προγράμματα δασκάλων. Εργάστηκε επίσης ως Ειδικός πάνω στην Ανθρώπινη Εξέλιξη με τους Ινδιάνους της φυλής Λακότα, στον Ινδιάνικο καταυλισμό Crow Creek Indian Reservation. Πιστεύει στο όραμα της Μαρία Μοντεσσόρι για παγκόσμια ειρήνη, ειρήνη που γίνεται εφικτή μέσα από την εκπαίδευση των νέων παιδιών να ζουν σε ειρηνική συνύπαρξη και αλληλεξάρτηση με σεβασμό, συμπόνια και υπευθυνότητα.




~