Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Ο άστεγος, το αδέσποτο και η αγκαλιά


Ο άστεγος, το αδέσποτο και η αγκαλιά

Η φωτογραφία δείχνει έναν άστεγο, καθισμένο στο πεζοδρόμιο και στην αγκαλιά του ένας σκυλάκος που κοιμάται. Ο άστεγος μάλιστα τον έχει κάτω από την κουβέρτα για να μην κρυώνει. Πρόκειται για μια από τις φωτογραφίες στις οποίες η εικόνα έχει τόση δύναμη ώστε τα λόγια να φαίνονται περιττά.

http://infognomonpolitics.blogspot.com

~ Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Μας τελείωσε και το MEGAUPLOAD

 
Με μία ξαφνική κίνηση, η οποία συμπίπτει χρονικά με τη συζήτηση των νομοσχεδίων SOPA και PIPA, οι αμερικανικές αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο της δημοφιλούς σελίδας διανομής αρχείων Megaupload, με την κατηγορία παραβίασης προσωπικών δικαιωμάτων. Οι δύο ιδρυτές της σελίδας, μαζί με δύο υπάλληλους συνελήφθησαν στη Νέα Ζηλανδία ενώ άλλα τρία άτομα αναζητούνται, όπως ..

δήλωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.




~

Στα «χακί» ναύτες και σμηνίτες

Στα «χακί» θα ντύνονται πλέον τόσο οι σμηνίτες της Πολεμικής Αεροπορίας όσο και οι ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς ως νεοσύλλεκτοι θα περνάνε από εκπαίδευση στον στρατό ξηράς. 

~

Τεχνητά δέντρα για την απορρόφηση του CO2 αναπτύσσει νομπελίστας χημικός

Τεχνητά δέντρα για την απορρόφηση του CO2 αναπτύσσει νομπελίστας χημικός
Η ομάδα ενός νομπελίστα Αμερικανού χημικού ανέπτυξε ένα φθηνό πλαστικό υλικό που μπορεί να απορροφά σχετικά μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Στο μέλλον, το νέο υλικό θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για τεχνητά δέντρα που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα ενώ παράλληλα παράγουν καύσιμα.

~

Γίναμε οι παρίες του κόσμου

Γίναμε οι παρίες του κόσμου
Ρε σεις, έχετε τελείως ξεφύγει. Είστε Έλληνες εσείς; Είστε αδέλφια μας, φίλοι μας, συγγενείς μας, συμμαθητές μας; Είστε οι ίδιοι που σας ψήφισαν, όσοι σας ψήφισαν; Δεν έχετε ίχνος τιμής, τσίπας;

~

«Δεσμοί» τέχνης

της Αλεξάνδρας Σύρρου 
Εχθές βράδυ διάβασα εντελώς τυχαία ένα άρθρο το οποίο αφορούσε την κορυφαία τραγωδό μας Λυδία Κονιόρδου και την προσπάθεια της να σώσει το Κέντρο Αρχαίου Δράματος Δεσμοί. 


~

AΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ


Απεβίωσε αιφνιδίως το πρωί, σε ηλικία 79 ετών, ο πρώην υπουργός Ιωάννης Κεφαλογιάννης,γόνος κρητικής οικογένειας με μεγάλη πολιτική παράδοση, ο οποίος εκλεγόταν βουλευτής Ρεθύμνης...
από το 1958 έως το 2007, συμπληρώνοντας 14 θητείες στο ελληνικό Κοινοβούλιο. 

~ Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Πάνω από 95.000 νέοι φεύγουν από τη χώρα.....


Η τάση φυγής των Ελλήνων στο εξωτερικό προς εύρεση εργασίας συνεχίζεται και αυξάνεται, όπως υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Παπανικολάου, τονίζοντας ότι το 2011 στην πύλη Europass συμπληρώθηκαν σχεδόν τα διπλάσια ευρωπαϊκά βιογραφικά από αυτά του 2010.   

~

Σαν Σήμερα - 20 Ιανουαρίου

Γιορτάζουν: Ευθύμιος, Ευθυμία, Φαβιανός.

Γεγονότα


250
: Ο ρωμαίος αυτοκράτορας Δέκιος εξαπολύει άγριο κυνηγητό των Χριστιανών στη Ρώμη.

1265
: Συνεδριάζει στο Παλάτι του Γουέστμινστερ το πρώτη αγγλικό κοινοβούλιο.

~

"Ο τάφος του Κικέρωνα", Νίκος Ι. Μεγαδούκας (Περίπλους)

Της Άννας Λυδάκη
Ο Ν.Ι. Μεγαδούκας από το 1982 εργάζεται ως πολιτικός συντάκτης, όπως αναφέρεται στο σύντομο βιογραφικό που παρατίθεται στο βιβλίο, και Ο τάφος του Κικέρωνα είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.


~

Χάρρυ Κλυνν: Οι πολιτικοί να μην μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους!

«Έξω από τα δόντια» όπως πάντα μίλησε ο Χάρρυ Κλύνν σε συνέντευξη του στο περιοδικό «Εγώ».

Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που δέχθηκε στη ζωή του αλλά και στον «πόλεμο» τον οποίο όπως αποκάλυψε έχει συνηθίσει μετά από τόσα χρόνια.

~

Μαθήματα αλληλεγγύης από φοιτητές εν μέσω κρίσης

 
Χρήσιμα μαθήματα αλληλεγγύης δίνουν με την κίνηση τους οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας να εκδώσουν δωρεάν εκπτωτική κάρτα με μειώσεις τιμών σε εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης.

~

45.000 άστεγοι στην Ελλάδα του μνημονίου… Άμεσα στέγη, τροφή & υποστήριξη για επανένταξη σε αυτούς τους ανθρώπους…


Οι «νεόπτωχοι», απλοί άνθρωποι που πριν λίγους μήνες είχαν σπίτι και δουλειά περιφέρονται τώρα άστεγοι στους δρόμους της πρωτεύουσας, της Θεσσαλονίκης αλλά και σε κάθε πόλη της Ελλάδος.

~

Αφυπνισμένοι υπνοβάτες

Το κάλεσμα για συνεργασία μεταξύ των Ελλήνων bloggers ήταν ένα κάλεσμα προς όλους τους συνειδητοποιημένους φωστήρες να ξανακοιτάξουν το θολό είδωλό τους στον καθρέφτη. Εδώ και καιρό πολλά μπλογκς πραγματεύονται θέματα αμφισβήτησης των υπαρχόντων δομών και αντιμετωπίζουν τους αναγνώστες τους ως πρόβατα που κοιμούνται και καλούνται να κάνουν το βήμα παραπάνω.

~

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας με πλοκάμια και στο Ηράκλειο

Διεθνές κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας με πλοκάμια και στο Ηράκλειο εξαρθρώθηκε από συντονισμένη Πανευρωπαϊκή επιχείρηση στην οποία...

συμμετείχε και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελλάδας

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που συμμετείχαν στην επιχείρηση "ICARUS" για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας προχώρησαν στη σύλληψη 9 ατομων, ενώ σχηματίσθηκαν επιπλέον 5 δικογραφίες και κατασχέθηκε πλήθος αρχείων παιδικής πορνογραφίας


Η επιχείρηση διήρκεσε 3 μήνες και συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία 9 άτομα, σε διάφορες περιοχές στην Αθήνα, Πειραιά, Άρτα, Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης.


Σχηματίστηκαν ανάλογες αυτοτελείς δικογραφίες για 5 ακόμα άτομα, ενώ πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών και κατασχέθηκε πλήθος αρχείων «σκληρού» παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΙΚΑRUS», πραγματοποιήθηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ψηφιακή έρευνα και εντοπίστηκαν, στο διαδικτυακό πρόγραμμα ανταλλαγής ψηφιακών αρχείων ¨ eDonkey ¨, τα ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, που κατείχαν αρχεία-βίντεο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Οι κάτοχοι του υλικού αυτού το διακινούσαν και το διέθεταν στο διαδίκτυο, ενώ μεταξύ των άλλων εντοπίστηκαν και Έλληνες χρήστες .


Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκαν σχετικές διατάξεις και βουλεύματα άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών.


Για την διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε, από ειδικευμένους Αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και χώρους εργασίας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαέξι (16) σκληροί δίσκοι Η/Υ και έντεκα φορητοί Η/Υ, που περιείχαν πλήθος αρχείων με ιδιαίτερα «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας, χωρητικότητας άνω των 14.000 GB .

Κατά την διάρκεια των ερευνών και επιχειρήσεων, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, εννιά (9) άτομα, (οκτώ ημεδαποί και ένας υπήκοος Γαλλίας), σε Αθήνα, Πειραιά, Άρτα, Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης. Οι εννέα συλληφθέντες κατηγορούνται για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, ενώ για πέντε (5) ακόμα άτομα σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες, με τις ίδιες κατηγορίες.

Επιπλέον, ο Γάλλος υπήκοος κατηγορείται και για δήλωση ψευδών στοιχείων ταυτότητας, κατά την σύλληψη του, ενώ ένας από τους ημεδαπούς και για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές, ενώ οι δικογραφίες, που σχηματίστηκαν αυτοτελώς υποβλήθηκαν αρμοδίως.

 
 

~

Δήλωση-διάγγελμα Παπαδήμου το βράδυ για το PSI

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι δηλώσεις που θα κάνει σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετά τη σύσκεψη που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς......

~ Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Σβήνουμε όλοι τα φώτα

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

1 Φεβρουαρίου
ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΜΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ....ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. Το "απαγόν" ή σβήσιμο είναι άλλη μία μοναδική μορφή διαμαρτυρίας που χρησιμοποίησαν τον Σεπτέμβριο του 2002 οι αργεντινοί καταναλωτές...
για να ακυρώσουν τις αυξήσεις στο ρεύμα και σε άλλα κοινωνικά αγαθά κοινής ωφέλειας. Εσβησαν ταυτόχρονα τα φώτα για ένα τέταρτο σε όλη τη χώρα! Τη βύθισαν στο σκοτάδι και ανάγκασαν κυβέρνηση και εταιρείες σε άτακτη υποχώρηση.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ !!!




~

Financial Times Deutscheland: Το Δίκαιο των ομολόγων το μεγάλο ατού της Ελλάδας...

«Το μεγάλο ελληνικό πόκερ», τιτλοφορεί πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η γερμανική έκδοση των Financial Times. Η οικονομική εφημερίδα κάνει λόγο για παιχνίδι υψηλού ρίσκου και υπογραμμίζει ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία στις διαπραγματεύσεις μεταξύ τραπεζών και κυβέρνησης, η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει ήδη το Μάρτιο. «Από σήμερα οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες-Κίνδυνος κρατικής χρεοκοπίας-...
Απομένουν μόνο 5 μέρες», τονίζει επιγραμματικά ηFTD.

~

Η Ρόδη Κράτσα ανακηρύσσεται Επίτιμη Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της ιστορικής πόλης Φες του Μαρόκου

 
Σε λαμπρή τελετή στην πόλη Φεζ του Μαρόκου, ιστορική έδρα του Πανεπιστημίου Al-Karaouine, αρχαιοτέρου Πανεπιστημίου του κόσμου (859 μ.χ.), ανακηρύχτηκε Επίτιμη Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου η ελληνίδα ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την περίοδο 2007-2012.

~

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η Kodak

Η μεγάλη αμερικανική εταιρεία φωτογραφικών μηχανών Kodak ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή της στο άρθρο 11 του πτωχευτικού νόμου των ΗΠΑ, μετά από μία μακρά περίοδο αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων.

~

Της αρνήθηκαν την ελληνική ιθαγένεια επειδή έχει αναπηρία!

«Πάγωσαν» τη διαδικασία απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας για μια ομογενή, με αφορμή την αδυναμία ομιλίας της (λόγω της αναπηρίας της) κατά την – απαιτούμενη από τον νόμο – συνέντευξη. Και όμως, είναι αλήθεια!
Όταν η ομογενής έκανε την αίτηση....

~

Κρεβάτια…Ζαχόπουλου hi tech στα δημόσια νοσοκομεία!


Όταν ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Χρήστος Ζαχόπουλος τότε Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού, είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει πέφτοντας από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας του, κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορέσει να επανακάμψει.

~

Το βύθισε, το εγκατέλειψε και πήρε... ταξί να φύγει


«Δεν το έσκασα, απλά μπήκα σε μια βάρκα» δήλωσε ευθαρσώς ο καπετάνιος του Costa Concordia, Φραντσέσκο Σκετίνο στις ανακριτικές αρχές της Τοσκάνης, τη στιγμή που κατηγορείται για δειλία και εγκατάλειψη των επιβατών.

~

Για τον ανώνυμο Έλληνα που μαστιγώνεται...


<<Για ποιόν διάσημο Έλληνα που βρίσκεται στη ζωή, τρέφετε αισθήματα θαυμασμού;>>, με ρώτησε συνάδελφος στα πλαίσια σχετικού ρεπορτάζ. ΄Εδωσα μια απάντηση, αλλά το μετάνοιωσα και την πήρα πίσω...

<<Έλληνας που να θαυμάζω σήμερα;>> - αναρωτιόμουν και έσερνα κυριολεκτικά τη σκέψη μου σε όλους τους τομείς της

~

Απόθεμα ανθρωπιάς για αστέγους



Σε μία εποχή όπου οι ειδήσεις από το οικονομικό πεδίο σου… πλακώνουν την ψυχή και τα αστρονομικά μεγέθη της ανεργίας, ιδίως στους νέους, προκαλούν τρόμο και πανικό για τα επερχόμενα, μερικές ειδήσεις αποτελούν αληθινές ηλιαχτίδες στο ζοφερό σκηνικό της τοπικής κοινωνίας και σε μία χειμαζόμενη χώρα που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες δέκα άστεγοι

~

Παραιτήθηκε ο συνιδρυτής της Yahoo!

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο συνιδρυτής της Yahoo, Jerry Yang.
Ο Yang παραιτήθηκε μάλιστα και από τα διοικητικά συμβούλια της Yahoo στην Ιαπωνία και την Alibaba Group.

~ Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Μάθε τέχνη και άστηνα



Σεμινάρια, μαθήματα, ομιλίες, χορός, μουσική, ζωγραφική, μουσική, πηλοπλαστική και χειροτεχνία συμβαίνουν τζάμπα σε διάφορα μέρη της πόλης! Απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικους.

Η συμμετοχή σε ορισμένα μαθήματα είναι δωρεάν, ενώ στα υπόλοιπα η συμμετοχή κυμαίνεται από 3 - 5 ευρώ το μήνα.



~

Αυτοί είναι οι 52 εκβιαστές-τοκογλύφοι της Θεσσαλονίκης


Ο επιχειρησιακός διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των τελικά 52 συλληφθέντων από την ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση τοκογλυφίας και εκβιασμών.

~

Κολοσσαίο το μεγαλοπρεπ​ές Στάδιο της Ρώμης

Οι Ρωμαίοι διακρίθηκαν στη δημιουργία μεγάλων δημοσίων χώρων και κτισμάτων, καθώς κατά σειράν οι αυτοκράτορες επιχειρούσαν να υπερτερήσουν απέναντι στους προκατόχους τους με το να κατασκευάζουν ολοένα πιο μεγαλοπρεπή μνημεία: τα φόρουμ, τις βασιλικές, τους ναούς, τα........

~

BlackRock: Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος...

Το ελληνικό χρέος δεν είναι σε βιώσιμα επίπεδα, δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ο Ρικ Ρίντερ, επικεφαλής του γραφείου επενδύσεων της BlackRock.


~

Το Διαδίκτυο SOPAσε!

Σήμερα, Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012, πραγματοποιείται η μεγαλύτερη διαδικτυακή διαμαρτυρία στην Ιστορία για να αποτραπούν οι δύο πρωτοβουλίες: SOPA (Stop Online Piracy Act, Πράξη Διακοπής Δικτυακής/Επιγραμμικής* Πειρατείας) και PIPA(Protect Intellectual Property Act ή PROTECT IP act, Πράξη Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας), που αποσκοπούν στηλογοκρισία του Διαδικτύου (Internet), με πρόφαση την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.
Όλοι οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία
 διακόπτοντας τη λειτουργία των ιστοσελίδων τους, ή/και αποστέλλοντας έγγραφη διαμαρτυρία στο Αμερικανικό Κογκρέσο (κλικ εδώ για να δείτε ένα έτοιμο κείμενο).
Για αυτά τα δύο αντιδημοκρατικά νομοσχέδια εκφράστηκανσφοδρές αντιδράσεις παγκοσμίως, από χρήστες και τεχνολόγους του Διαδικτύου.
Ο συνιδρυτής της Wikipedia, Jimmy Donal “Jimbo” Wales (Τζίμι Ντόναλ «Τζίμπο» Γουέιλς), αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία της αγγλικής εκδοχής της για 24 ώρες, ξεκινώντας από σήμερα Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου και  ώρα 5:00UTC (7:00πμ), διαμαρτυρόμενος για τις προτάσεις SOPA και PIPA. Επίσης, με τον ίδιο τρόπο και για τον ίδιο λόγο θα διαμαρτυρηθούν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες υπηρεσιών Ιστού (Web) όπως: Google, Reddit, Amazon, Ebay, Yahoo κ.ά. Επίσης, ο Μπαράκ Ομπάμαδήλωσε ότι δεν θα υποστηρίξει τα νομοσχέδια για το SOPA και το PIPA.
Είναι φανερό ότι έχουμε ευθεία σύγκρουση, μεταξύ της παρωχημένης και κακομαθημένης επιχειρηματικότητας του κλάδου της ψυχαγωγίας που κάνει χρήση ξεπερασμένων μέσων, και της νέας επιχειρηματικότητας της υψηλής τεχνολογίας και των καινοτομιών της ψηφιακής εποχής.
Εννοείται ότι σε αυτόν τον πόλεμο χαμένος θα είναι όποιος δεν προσαρμοστεί έγκαιρα στα νέα δεδομένα της σημερινής εποχής: είτε είναι επιχειρηματίας, είτε απλός πολίτης, είτε πολιτικός.
Το ποτάμι της εξέλιξης δεν γυρίζει πίσω. Όλοι οι χρήστες και οι τεχνολόγοι των δικτύων της κοινωνίας της πληροφορίας θα υπερασπιστούν το δικαίωμα στην απρόσκοπτη ροή της πληροφορίας και την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτή.
Όχι σε οποιαδήποτε μορφή λογοκρισίας. Όχι σε SOPA και PIPA!




~

Project Blue Beam - Σχέδιο Μπλε Ακτίνα

Το Project αυτό φέρεται να είναι ένα μυστικό (όπως πάντα) σχέδιο της NASA και των Ηνωμένων Εθνών με σκοπό την εξάλειψη των θρησκειών,την παγκόσμια επικράτηση της αναρχείας και εν τέλη τον αλληλοσπαραγμό των εθνών με σκοπό την επιβίωση της "κάστας των ισχυρών".


~

Γιώργος Σεφέρης: «Ἀνήκω σὲ µία χώρα µικρή»

Giorgos Seferis: "I belong to a small country"

Ομιλία του Γιώργου Σεφέρη κατά την τελετή παραλαβής του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας,
11 Δεκεμβρίου 1963

Σ’ αὐτὸ τὸν κόσµο, ποὺ ὁλοένα στενεύει,
ὁ καθένας µας χρειάζεται ὅλους τούς ἄλλους.
Πρέπει ν’ ἀναζητήσουµε τὸν ἄνθρωπο,
ὅπου καὶ νὰ βρίσκεται.
«Ἀνήκω σὲ µία χώρα µικρή.
Ἕνα πέτρινο ἀκρωτήρι στὴ Μεσόγειο, ποὺ δὲν ἔχει ἄλλο ἀγαθὸ παρὰ τὸν ἀγώνα τοῦ λαοῦ, τὴ θάλασσα, καὶ τὸ φῶς τοῦ ἥλιου. Εἶναι µικρὸς ὁ τόπος µας, ἀλλὰ ἡ παράδοσή του εἶναι τεράστια καὶ τὸ πράγµα ποὺ τὴ χαρακτηρίζει εἶναι ὅτι µᾶς παραδόθηκε χωρὶς διακοπή.
Ἡ ἑλληνικὴ γλῶσσα δὲν ἔπαψε ποτὲ της νὰ µιλιέται. Δέχτηκε τὶς ἀλλοιώσεις ποὺ δέχεται καθετὶ ζωντανό, ἀλλὰ δὲν παρουσιάζει κανένα χάσµα.
Ἄλλο χαρακτηριστικὸ αὐτῆς τῆς παράδοσης εἶναι ἡ ἀγάπη της γιὰ τὴν ἀνθρωπιά, κανόνας της εἶναι ἡ δικαιοσύνη. Στὴν ἀρχαία τραγωδία, τὴν ὀργανωµένη µὲ τόση ἀκρίβεια, ὁ ἄνθρωπος ποὺ ξεπερνᾶ τὸ µέτρο, πρέπει νὰ τιµωρηθεῖ ἀπὸ τὶς Ἐρινύες.
Ὅσο γιὰ µένα συγκινοῦµαι παρατηρώντας πὼς ἡ συνείδηση τῆς δικαιοσύνης εἶχε τόσο πολὺ διαποτίσει τὴν ἑλληνικὴ ψυχή, ὥστε νὰ γίνει κανόνας τοῦ φυσικοῦ κόσµου.
Καὶ ἕνας ἀπὸ τοὺς διδασκάλους µου, τῶν ἀρχῶν τοῦ περασµένου αἰώνα,γράφει:
«… θὰ χαθοῦµε γιατί ἀδικήσαµε …».
Αὐτὸς ὁ ἄνθρωπος ἦταν ἀγράµµατος. Εἶχε µάθει νὰ γράφει στὰ τριάντα πέντε χρόνια τῆς ἡλικίας του. Ἀλλὰ στὴν Ἑλλάδα τῶν ἡµερῶν µας, ἡ προφορικὴ παράδοση πηγαίνει µακριὰ στὰ περασµένα ὅσο καὶ ἡ γραπτή. Τὸ ἴδιο καὶ ἡ ποίηση.Εἶναι γιὰ µένα σηµαντικὸ τὸ γεγονὸς ὅτι ἡ Σουηδία θέλησε νὰ τιµήσει καὶ τούτη τὴν ποίηση καὶ ὅλη τὴν ποίηση γενικά, ἀκόµη καὶ ὅταν ἀναβρύζει ἀνάµεσα σ’ ἕνα λαὸ περιορισµένο. Γιατί πιστεύω πὼς τοῦτος ὁ σύγχρονος κόσµος ὅπου ζοῦµε, ὁ τυρρανισµένος ἀπὸ τὸ φόβο καὶ τὴν ἀνησυχία, τὴ χρειάζεται τὴν ποίηση.
Ἡ ποίηση ἔχει τὶς ρίζες της στὴν ἀνθρώπινη ἀνάσα – καὶ τί θὰ γινόµασταν ἂν ἡ πνοή µας λιγόστευε; Εἶναι µία πράξη ἐµπιστοσύνης – κι ἕνας Θεὸς τὸ ξέρει ἂν τὰ δεινά µας δὲν τὰ χρωστᾶµε στὴ στέρηση ἐµπιστοσύνης. Παρατήρησαν, τὸν περασµένο χρόνο γύρω ἀπὸ τοῦτο τὸ τραπέζι, τὴν πολὺ µεγάλη διαφορὰ ἀνάµεσα στὶς ἀνακαλύψεις τῆς σύγχρονης ἐπιστήµης καὶ στὴλογοτεχνία. παρατήρησαν πὼς ἀνάµεσα σ’ ἕνα ἀρχαῖο ἑλληνικὸ δράµα καὶ ἕνα σηµερινό, ἡ διαφορὰ εἶναι λίγη.
Ναί, ἡ συµπεριφορὰ τοῦ ἀνθρώπου δὲ µοιάζει νὰἔχει ἀλλάξει βασικά. Καὶ πρέπει νὰ προσθέσω πὼς νιώθει πάντα τὴν ἀνάγκη ν’ ἀκούσει τούτη τὴν ἀνθρώπινη φωνὴ ποὺ ὀνοµάζουµε ποίηση.
Αὐτὴ ἡ φωνὴ ποὺ κινδυνεύει νὰ σβήσει κάθε στιγµὴ ἀπὸ στέρηση ἀγάπης καὶ ὁλοένα ξαναγεννιέται. Κυνηγηµένη, ξέρει ποὺ νὰ ’βρει καταφύγιο, ἀπαρνηµένη, ἔχει τὸ ἔνστικτο νὰ πάει νὰ ριζώσει στοὺς πιὸ ἀπροσδόκητους τόπους.

Γι’ αὐτὴ δὲν ὑπάρχουν µεγάλα καὶ µικρὰ µέρη τοῦ κόσµου.
Τὸ βασίλειό της εἶναι στὶς καρδιὲς ὅλων τῶν ἀνθρώπων τῆς γῆς. Ἔχει τὴ χάρη ν’ ἀποφεύγει πάντα τὴ συνήθεια, αὐτὴ τὴ βιοµηχανία.
Χρωστῶ τὴν εὐγνωµοσύνη µου στὴ Σουηδικὴ Ἀκαδηµία ποὺ ἔνιωσε αὐτὰ τὰ πράγµατα, ποὺ ἔνιωσε πὼς οἱ γλῶσσες, οἱ λεγόµενες περιορισµένης χρήσης, δὲν πρέπει νὰ καταντοῦν φράχτες ὅπου πνίγεται ὁ παλµὸς τῆς ἀνθρώπινης καρδιᾶς, ποὺ ἔγινε ἕνας Ἄρειος Πάγος ἱκανός νὰ κρίνει µὲ ἀλήθεια ἐπίσηµη τὴν ἄδικη µοίρα τῆς ζωῆς, γιὰ νὰ θυµηθῶ τὸν Σέλλεϋ, τὸν ἐµπνευστή, καθώς µᾶς λένε, τοῦ Ἀλφρέδου Νοµπέλ, αὐτοῦ τοῦ ἀνθρώπου ποὺ µπόρεσε νὰ ἐξαγοράσει τὴνἀναπόφευκτη βία µὲ τὴ µεγαλοσύνη τῆς καρδιᾶς του.
Σ’ αὐτὸ τὸν κόσµο, ποὺ ὁλοένα στενεύει, ὁ καθένας µας χρειάζεται ὅλους τούς ἄλλους. Πρέπει ν’ ἀναζητήσουµε τὸν ἄνθρωπο, ὅπου καὶ νὰ βρίσκεται.
Ὅταν στὸ δρόµο τῆς Θήβας, ὁ Οἰδίπους συνάντησε τὴ Σφίγγα, κι αὐτὴ τοῦ ἔθεσε τὸ αἴνιγµά της, ἡ ἀπόκρισή του ἦταν: ὁ ἄνθρωπος.
Τούτη ἡ ἁπλὴ λέξη χάλασε τὸ τέρας. Ἔχουµε πολλὰ τέρατα νὰ καταστρέψουµε.
Ἂς συλλογιστοῦµε τὴν ἀπόκριση τοῦ Οἰδίποδα.»





Πηγή: 

~

Ηλεία: ''Εξαγωγές'' με... λεωφορεία των Αλβανικών γραμμών!

Ήταν λίγο έως πολύ γνωστό, το γεγονός ότι οι μετανάστες από την Αλβανία, πηγαίνουν το εξαιρετικό ελαιόλαδο της Ηλείας στον τόπο τους. Δεν μπορούσε όμως κανείς να φανταστεί το μέγεθος της «εξαγωγής» όχι μόνο σε ελαιόλαδο αλλά και σε ........
ελιές.

~ Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Άρπαξαν το όπλο αστυνομικού στο Σύνταγμα

Αστυνομικός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας δέχτηκε σήμερα επίθεση από κουκουλοφόρους κατά τη διάρκεια της πορείας των συνδικάτων στο κέντρο της Αθήνας.


~

Ελληνοαμερικάνος δίνει έπαθλο 10 εκ. δολάρια σε τεχνολογικό διαγωνισμό!

 
Οι φανατικοί της σειράς Star Trek θα θυμούνται φυσικά το φορητό εργαλείο που χρησιμοποιούσε ο γιατρός του σκάφους Enterprise, Dr McCoy, με το οποίο μπορούσε να διεγνώσει τα πάντα…
Το ίδρυμα που βρίσκεται πίσω από τα X Prize, ανακοίνωσε στη φετινή έκθεση CES ότι θα δώσει 10 εκατομμύρια δολάρια σε όποιον καταφέρει να κατασκευάσει ένα παρόμοιο φορητό ιατρικό εργαλείο.
Η συσκευή θα πρέπει να λαμβάνει ζωτικές ενδείξεις και να προχωρά στη διάγνωση τουλάχιστον 15 γνωστών ασθενειών.
Πρόεδρος του ιδρύματος Χ Prize είναι ο ελληνοαμερικάνος Peter Diamandis, ο οποίος δήλωσε παρουσιάζοντας το έπαθλο ότι «είμαι ο πρώτος άνθρωπος εδώ, στο Las Vegas, που θα χαρεί να χάσει 10 εκατομμύρια».




~

Ισονομία, Ισοκρατία, Ισηγορία και η σημερινή αστειότητα.


Οι τρεις βασικές αρχές που χαρακτήριζαν την αληθινή έννοια της αθηναϊκής δημοκρατίας, όπως όλοι γνωρίζετε, ήταν η Ισονομία, η Ισοκρατία και η Ισηγορία. Ισχύουν άραγε αυτές οι αρχές στο σημερινό πολιτικό σύστημα της Ελλάδας;


~

ΣΟΚ! Πενταμελής οικογένεια ζει σε σπηλιά

 ΣΟΚ!  Πενταμελής οικογένεια ζει σε σπηλιά
Ακούγεται σαν ψέμα, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό το γεγονός ότι μια πενταμελής οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει έχοντας μετατρέψει με πενιχρά και πρωτόγονα μέσα σε 


~

ΤΟ ΜΑΪΟ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ FACEBOOK ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

O ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ 
H πολυαναμενόμενη δημόσια εγγραφή του Facebook είναι πιθανό να έρθει στα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με άρθρο του blog τεχνολογίας All Things D. Επικαλούμενη "πολλαπλές πηγές", το blog αναφέρει πως ο πιο δημοφιλής ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης θα προσφέρει τις μετοχές του στο ευρύ κοινό κατά τη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας του Μαΐου φέτος.

~

ΒΕΡΟΙΑ: Η ΔΕΗ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ- Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΕΙ

;

Τι κι αν υπάρχει γενική κατακραυγή, τι κι αν ακόμα και το MEGA του συστήματος φωνάζει και σκίζουν τα ρούχα τους (λέμε τώρα) οι Καψής και Πρετεντέρης, η ΔΕΗ κάνει κανονικά τη δουλειά της.

Σήμερα όλη τη μέρα στη Βέροια τα συνεργεία των εργολάβων έπιασαν δουλειά και έκοψαν το ρεύμα σε αρκετά σπίτια και επιχειρήσεις από πολύ μικρές ως μικρές.

~

ΑΝΤΙΟ ΘΑΝΟ

... Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΣ... ΑΓΓΕΛΑΚΙ...
 
 
 
 

~

Το σήμερα είναι το αύριο του χθες

της Έλενας Συμεωνίδη 
Τα παιδιά του σήμερα δεν θα γνώριζαν το χθες της τεχνολογίας και της εξέλιξης εάν δεν υπήρχαν οι αναμνήσεις και οι εμπειρίες των μεγαλύτερων. Πού να φανταστούν ότι το σημερινό DVD ήταν κάποτε -όχι και πολύ παλιά μην φανταστείτε- μια κασέτα,


~

45.000 άστεγοι στην Ελλάδα του μνημονίου…

2314 45.000 άστεγοι στην Ελλάδα του μνημονίου... Άμεσα στέγη, τροφή & υποστήριξη για επανένταξη σε αυτούς τους ανθρώπους...45.000 άστεγοι στην Ελλάδα του μνημονίου… Άμεσα στέγη, τροφή & υποστήριξη για επανένταξη σε αυτούς τους ανθρώπους…

  • 154
     



Οι «νεόπτωχοι», απλοί άνθρωποι που πριν λίγους μήνες είχαν σπίτι και δουλειά περιφέρονται τώρα άστεγοι στους δρόμους της πρωτεύουσας, της Θεσσαλονίκης αλλά και σε κάθε πόλη της Ελλάδος.

~

Ηλεκτροκίνητα από τη Μυτιλήνη


Σε «πρωτεύουσα» του ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα μετατρέπεται η Μυτιλήνη μέσω της δουλειάς δύο αδελφών, του Κώστα και του Τάσου Κόρακα, που μετατρέπουν βενζινοκίνητα αυτοκίνητα σε ηλεκτρικά.
Ο Κώστας και ο Τάσος Κόρακας δίπλα στο Σιτροέν με τις αθάνατες μπαταρίες λιθίου Στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που υλοποιείται μαζί με την

~

Απεργία ΜΜΜ Τρίτη 17 Ιανουαρίου

ΟΣΕ, Στάση εργασίας 10:00 έως 13:00
Προαστιακός, θα κινείται 07:00 έως 22:00
ΕΘΕΛ (Λεωφορεία), ΗΛΠΑΠ (Τρόλεϊ), θα κινούνται 7:30 έως 22:00
Μετρό, 24ωρη απεργία
ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός), θα κινείται 09:00 έως 21:00
Τραμ, θα κινείται 09:00 έως 22:00 
 
 
 
Πηγή:

Read more: http://www.i-diadromi.com/2012/01/17.html#ixzz1je9Ei3xu

~ Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Μέρες αβεβαιότητας

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα πρέπει να είναι μοναδική στην ιστορία του ανεπτυγμένου κόσμου. Θεωρητικά η χώρα μπορεί να οδηγηθεί μέχρι και σε χρεοκοπία τις επόμενες εβδομάδες αν διατηρηθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της. Και η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων την Τετάρτη δεν είναι απαραιτήτως και καλό σημάδι.


~

Σερβία:Απειλείται η ζωή του Προέδρου και του Πατριάρχη!

Η σερβική εφημερίδα Blic αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι η αστυνομία της χώρας έλαβε απειλητικά μηνύματα για τη ζωή του προέδρου της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, του Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίου και του υπουργού Εσωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς.

~

Στη χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα...

 
Ο ΚΥΡ ΣΑΤΙΡΙΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ 15 Ιανουαρίου 2012
χαλαρώστε κι απολαύστε τον ΚΥΡ γιατί το γέλιο είναι... υγεία
 
 
 

~