Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Ηλεία: Σήμερα η συναυλία Σαββόπουλου στην Ανδραβίδα

Ηλεία: Αύριο η συναυλία Σαββόπουλου στην Ανδραβίδα Την Παρασκευή 17 Αυγούστου στο Κάστρο Χλεμούτσι

Παρασκευή 17 Αυγούστου στο Κάστρο Χλεμούτσι


Με μια μοναδική μουσική παράσταση συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Ο μοναδικός Διονύσης Σαββόπουλος εμφανίζεται στις 9:00 το βράδυ της Παρασκευής 17 Αυγούστου στο Κάστρο Χλεμούτσι σε μια συναυλία- αφιέρωμα στον μεγάλο έλληνα δημιουργό Μάνο Χατζιδάκι.
Η συναυλία έχει ως στόχο να μεταφέρει το κοινό στο μαγικό κόσμο της σύνθεσης και της δημιουργίας του μεγάλου έλληνα Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος κατέχει εξέχουσα θέση στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.
Στο «τιμόνι» της βραδιάς βρίσκεται ο μεγάλος έλληνας ερμηνευτής και συνθέτης Διονύσης Σαββόπουλος.
Σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του φέτος το καλοκαίρι, δίνει το δικό του χρώμα στην πολιτιστική και καλλιτεχνική δραστηριότητα και σφραγίζει ταυτοχρόνως τις φεστιβαλικές δραστηριότητες ανά την Ελλάδα.
Τον μεγάλο έλληνα δημιουργό συνοδεύει- το βράδυ της εκδήλωσης- η Ορχήστρα των Νυκτών Εγχόρδων της Πάτρας.
Πρόκειται για μια Ορχήστρα η οποία ιδρύθηκε το 1985.
Έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει εμφανιστεί στη Γαλλία (1988), στην Βουλγαρία (1989), στην Ιταλία(1990-1992), στην Κύπρο (1993,1995,1997) , στην Γερμανία (1994) στην Αυστρία (1996). Το 1991 προσκλήθηκε και συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ του Remiremont (Γαλλία) και το 1992 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ του Logrono (Ισπανία) όπου απέσπασε άριστες κριτικές.










~ Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Μεσολόγγι: Ξεπέρασε τους 40.000 κατοίκους

Μεσολόγγι: Ξεπέρασε τους 40.000 κατοίκους  Η Αιτωλοακαρνανία φαίνεται να μην χάνει την 8η έδρα

 Η Αιτωλοακαρνανία φαίνεται να μην χάνει την 8η έδρα


Και µε τη βούλα ξεπέρασε τους 40.000 κατοίκους ο δήµος Μεσολογγίου και µαζί µε την µισή Χάλκεια που αναµένεται να έρθει, θα υπερβεί τους 42.000. Τα επίσηµα αποτελέσµατα της απογραφής που ανακοινώθηκε προχτές µαρτυρούν µεγάλη αύξηση σε όλους τους δήµους του νοµού, τόσο σε σύγκριση µε το 2001 όσο και µε τα προσωρινά που είχαν ανακοινωθεί πέρυσι.
Έτσι η Αιτωλοακαρνανία υπερβαίνει τους 250.000 κατοίκους και αποτυπώνει µια αύξηση 25.000 κατοίκων από το 2001 και µάλλον γλυτώνει και την 8η έδρα...







~

Πολιτικό άσυλο στον Ασάνζ από τον Ισημερινό, δυσανασχετούν Βρετανία και Σουηδία

 

Την απόφαση του Ισημερινού να παραχωρήσει πολιτικό άσυλο στον ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει καταφύγει στην πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ρικάρντο Πατίνο. «Ο Ισημερινός αποφάσισε να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ μετά το αίτημα που είχε απευθύνει στον πρόεδρο», δήλωσε ο Πατίνιο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίτο.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισημερινού, αν ο Ασάνζ εκδοθεί από τη Σουηδία στις ΗΠΑ δεν θα αντιμετωπίσει μια δίκαιη δίκη, ενδέχεται να δικαστεί από στρατοδικείο ή ειδικό δικαστήριο, ακόμη και να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών.
Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Σουηδία έχουν απορρίψει αιτήματα να παράσχουν εγγυήσεις σχετικά με την ασφάλεια του Ασάνζ, επεσήμανε ο Πατίνιο. «Είμαστε απογοητευμένοι από την ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών του Ισημερινού ότι η χώρα του χορήγησε πολιτικό άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ», δήλωσε από την πλευρά του εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.
Στο μεταξύ, η Σουηδία απέρριψε «με τον πιο έντονο τρόπο κάθε κατηγορία» ότι η δικαιοσύνη της χώρας δεν θα διασφαλίσει στον Ασάνζ το δικαίωμα στην υπεράσπιση, δήλωσε σήμερα ο σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλτ.
Ο Ασάνζ ζητούσε να του επιτραπεί να πάει στον Ισημερινό, για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου διώκεται με την κατηγορία βιασμού δύο γυναικών. Ο ιδρυτής του WikiLeaks βρίσκεται στην πρεσβεία του Ισημερινού στο δυτικό Λονδίνο εδώ και δύο μήνες, θέλοντας να αποφύγει έκδοσή του στη Σουηδία, στην οποία και συμφώνησε η Μ. Βρετανία.




~

Τέλος τα «δωρεάν» φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ σε 11 νομούς

Χωρίς πίστωση δίνουν τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ τα φαρμακεία σε 11 νομούς, ενώ σε αυτά θα προστεθούν στις 20 Αυγούστου και αυτά άλλων τριών νομών, λόγω των χρεών του Οργανισμού...

Τοις μετρητοίς δίνουν τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι φαρμακοποιοί σε Εύβοια, Φλώρινα, Γρεβενά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Λασίθι, Μαγνησία, Κόρινθο, Αργολίδα και Κυκλάδες, ενώ από 20 Αυγούστου σταματούν την πίστωση και τα φαρμακεία σε Κέρκυρα και Κοζάνη και στις 22 στη Ροδόπη.


Ο ένας μετά τον άλλο οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας αποφασίζουν την αναστολή της πίστωσης, λόγω του ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς συνολικά 117 εκατ. ευρώ για συνταγές του Μαΐου και 145 εκατ. ευρώ για συνταγές του Ιουνίου.


Στις 25 Αυγούστου συνεδριάζει το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με σκοπό να αποφασίσει αν θα αρθεί η πίστωση από 1η Σεπτεμβρίου στα φαρμακεία όλης της Ελλάδας.




~

Πέθανε ο πατριάρχης Παύλος της Αιθιοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

 

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πατριάρχης Παύλος, επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αιθιοπίας, σε ηλικία 76 ετών. Χοροστάτησε σε λειτουργία την Τετάρτη και ήταν σε «πολύ καλή κατάσταση», αναφέρει μαρτυρία στο BBC, αλλά αργότερα αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εξέπνευσε νωρίς την Πέμπτη με τις πληροφορίες από αιθιοπικά μέσα να αναφέρουν ότι υπέστη καρδιακή προσβολή. Είναι γνωστό ότι έπασχε από διαβήτη και υπέρταση. Περίπου ο μισός πληθυσμός της Αιθιοπίας είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Ο πατριάρχης Παύλος ήταν επικεφαλής της Εκκλησίας από το 1992, ένα χρόνο μετά την πτώση του Μενγκίστου Χαϊλέ Μαριάμ, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του οποίου ήταν αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ.




~

Έρχονται αυξήσεις στα βασικά είδη διατροφής

Επιπλέον ανατιμήσεις σε κρέας, γάλα και ψωμί 
Νέο φθινοπωρινό "κύμα" ακρίβειας έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικογένεια που θα βλέπει το καλάθι της να γεμίζει όλο και πιο δύσκολα.
Οι αυξήσεις θα είναι 5% -10% και θα αφορούν βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως κρέας, γάλα, γαλακτοκομικά ίσως και ψωμί σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος". Αιτία των ανατιμήσεων είναι η μικρή σοδειά δημητριακών παγκοσμίως και ο διπλασιασμός, σχεδόν, της τιμής των ζωοτροφών. Η απειλή των αυξήσεων στο ράφι είναι σοβαρή και το μόνο εμπόδιο που θα συναντήσει στην εγχώρια αγορά είναι η οικονομική αδυναμία των καταναλωτών και η μειωμένη ζήτηση που συντηρούν συνθήκες πίεσης των τιμών προς τα κάτω.

Μιλώντας στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής κτηνοτροφίας, Παναγιώτης Πεβερέτος ανέφερε ότι το κόστος παραγωγής για κτηνοτρόφους έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Εκτιμάται ότι οι ζωοτροφές σε σχέση με πέρυσι έχουν αυξηθεί κατά 50%, σύμφωνα με μετριοπαθείς και συντηρητικές εκτιμήσεις: η σόγια από τα 40 λεπτά που κόστιζε πέρυσι στον κτηνοτρόφο, φέτος έχει φτάσει στα 70 λεπτά, ενώ το καλαμπόκι, που είναι η κύρια ζωοτροφή απαραίτητη σε κάθε κτηνοτροφική εκμετάλλευση από τα 17-20 λεπτά που έχει πέρυσι, ανοίγει τώρα νέα σοδειά στο επίπεδο των 30 λεπτών.

Διαβάστε τους σχετικούς πίνακες.






~

Πεταλούδες μεταλλαγμένες - Τα πρώτα σημάδια της Φουκουσίμα

Το ραδιενεργό νέφος που διέφυγε από ...
τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ο οποίος επλήγη από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011, προκάλεσε «σοβαρές ανωμαλίες» σε ιαπωνικές πεταλούδες, υποστηρίζουν επιστήμονες.
Τουλάχιστον μία στις δέκα πεταλούδες που εξέτασαν είχε ασυνήθιστα χαρακτηριστικά. Λίγες εβδομάδες μετά από το πυρηνικό ατύχημα, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο των Νήσων Ρίου Κίου, στην Οκινάβα, συνέλεξαν 144 ενήλικες πεταλούδες από 10 τοποθεσίες στην Ιαπωνία, ανάμεσά τους και τη Φουκουσίμα. Σε πάνω από το 10% του δείγματός τους διαπίστωσαν ανωμαλίες, όπως πολύ μικρά φτερά ή μάτια αναπτυγμένα με ασυνήθιστο τρόπο. Οι σοβαρότερες μεταλλάξεις εντοπίστηκαν στις πεταλούδες που προέρχονταν από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη ποσότητα ραδιενέργειας.

«Μέχρι σήμερα επικρατούσε η αντίληψη ότι τα έντομα είναι πολύ ανθεκτικά στη ραδιενέργεια», λέει στο BBC ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Τζότζι Οτάκι. «Από αυτήν την άποψη, τα αποτελέσματά μας ήταν απροσδόκητα.» Οι απρόσμενες διαπιστώσεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Οτάκι και οι συνάδελφοί του εξέθρεψαν τις πεταλούδες στο εργαστήριο, σε τόσο μεγάλη απόσταση από τη Φουκουσίμα, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω επιπτώσεων από το περιβάλλον. Αυτή τη φορά είδαν νέες ανωμαλίες, τις οποίες δεν είχαν αρχικά ανιχνεύσει, π.χ. κακοσχηματισμένες κεραίες.

Λίγους μήνες αργότερα, η ομάδα επέστρεψε στη Φουκουσίμα για να πάρει νέα δείγματα, από μεταλλαγμένες πεταλούδες δεύτερης γενιάς. Όπως διαπίστωσε, οι μεταλλάξεις ήταν 18% συχνότερες, ενώ κάποια από τα έντομα πέθαναν πριν ενηλικιωθούν. Όταν δεύτερης γενιάς (μεταλλαγμένες) πεταλούδες ζευγάρωσαν με υγιείς, οι απόγονοί τους είχαν μεταλλάξεις σε ποσοστό 34%.

«Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τεχνητά ραδιονουκλίδια από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα προκάλεσαν μορφολογικές και γενετικές βλάβες» στις πεταλούδες του -κοινού στην Ιαπωνία- είδους Pseudozizeeria maha, αναφέρουν οι ερευνητές στο άρθρο τους στην επιθεώρηση Nature. Εξηγούν ότι η έκθεση στη ραδιενέργεια «χτύπησε» τα γονίδια των εντόμων και πως οι βλάβες είναι κληρονομικές.

Δεν αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας ότι οι μεταλλάξεις σχετίζονται με την πυρηνική καταστροφή και τονίζουν την ανάγκη να γίνουν αντίστοιχες μελέτες σε άλλες ομάδες και είδη ζώων, καθώς «η ευαισθησία [στην ακτινοβολία] διαφέρει από το ένα είδος στο άλλο», όπως σημειώνει ο Οτάκι. «Οι άνθρωποι είναι εντελώς διαφορετικοί από τις πεταλούδες, θα πρέπει να είναι πολύ πιο ανθεκτικοί» στις επιπτώσεις της ραδιενέργειας.




~

Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών: Εγκαίνια της «Μύρτιδας» την Παρασκευή

Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών: Εγκαίνια της «Μύρτιδας» την Παρασκευή

Το αναπλασμένο πρόσωπο της 11χρονης Αθηναίας, ένα από τα δεκάδες χιλιάδες θύματα του τυφοειδούς πυρετού το 430 π.Χ.,

Μια διαφορετική «πινελιά» προστίθεται στην ήδη υπάρχουσα έκθεση,

Μια εικαστική «πινελιά» στην ήδη υπάρχουσα έκθεση, ονόματι «Μύρτις», που φιλοξενείται μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, αποτελεί η συγκέντρωση και παρουσίαση 48 και πλέον έργων από ανερχόμενους και καταξιωμένους καλλιτέχνες στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών.

Πρόκειται για έργα που δώρισαν οι δημιουργοί τους, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την επιστημονική έρευνα του επίκουρου καθηγητή Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μανώλη Παπαγρηγοράκη – ο οποίος ανάπλασε το γνωστό πλέον πρόσωπο της 11χρονης – καθώς και τη μάχη κατά της παιδικής θνησιμότητας.
Όσο δε η ιστορία του μικρού κοριτσιού, που έχασε τη ζωή του στον μεγάλο λοιμό των Αθηνών το 430 π. Χ., συγκινεί και άλλους καλλιτέχνες, η συλλογή έχει τη δυνατότητα διεύρυνσης με νέες δωρέες που θα πρεσβεύουν το πνεύμα και τις αξίες αυτές.

Η εικαστική έκθεση «Μύρτις», που διοργανώνει η Ι' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το United Nations Regional Information Centre (UNRIC) και ο επίκουρος καθηγητής Μανώλης Ι. Παπαγρηγοράκης, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 17 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι καλλιτέχνες που έχουν δωρίσει έργα τους είναι: Ο. Αγγελίδου, Π. Αγγελίδης, Β. Αποστόλου, Ν. Ασπέτα Zωγραφίνα, Κ. Βάγια, Σ. Βαμβακάρη, Γ. Γεωργακόπουλος, Α. Γρηγορά, Μ. Γρηγοριάδης, Ε. Δελή, Μ. Καλοπαστά, Α. Κούστας, Μ. Μαδένης, Π. Μαναβή, K. Mαρούδα, Ι. Μαστερόπουλος, Γ. Μητράκας, Δ. Μυταράς, Κατ. Νικολάου, Χ. Ξένος, Δ. Παπαγρηγοράκης, Ε. Πλατανιώτη, Ε. Σούτογλου, Α. Σπηλιόπουλος, Κ. Σπυριούνης, Μ. Σταυρίδου, Γ. Σταύρου, Π. Τζανουλίνος, Λ. Τσίλαγα, Γ. Στέρης (Σταματελάτος), Ν. Φόρτωμας, Ι. Φραγκούλη και μαθητές του Τοσίτσειου Δημοτικού Σχολείου.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι: 9:00-13:30 και το 17:30-20:00




~ Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΣΔΟΕ: Στο 52,76% η παραβατικότητα σε τουριστικές περιοχές

Μέχρι και το 100% έφτασε το ποσοστό παραβατικότητας σε ορισμένες περιοχές της χώρας όπως προκύπτει από τους στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ ..
για τη θερινή περίοδο σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα, σε επιχειρήσεις κάθε μορφής και οικονομικού μεγέθους, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη δημιουργία κλίματος πρόληψης.

Σε σημερινή του ανακοίνωση επισημαίνει ότι στο πλαίσιο αυτό και για το χρονικό διάστημα από 10/8/2012 – 13/8/2012 πραγματοποιήθηκαν 707 έλεγχοι, κατά τους οποίους βρέθηκαν 373 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 1631 παραβάσεις. Δηλαδή το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 52,76%.


Τα υψηλότερα ποσοστά παραβατικότητας σημειώθηκαν σε περιοχές όπως στην Λευκάδα όπου το ποσοστό στους συγκεκριμένους ελέγχους έφθασε το 100% (σε έξι ελέγχους), στην Βόρεια και Κεντρική Εύβοια με ποσοστό 86,3% (σε 22 ελέγχους), στη Ρόδο με 82% (σε 39 ελέγχους), στην Πάρο-Αντίπαρο με 80% (σε 26 ελέγχους) και στην Ζάκυνθο με 75% (σε 4 ελέγχους).


Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ
ΤΟΠΟΣ
ΕΛΕΓΧΟΙ
ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ
ΠΟΣΟΣΤΟ     ΠΑΡΑΒΑΤΙ-ΚΟΤΗΤΑΣ
Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
63
27
113
42,86%
Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
33
17
53
51,52%
ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ-ΙΕΡΙΣΣΟΣ-ΝΕΑ ΡΟΔΑ (Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ)
20
3
3
15,00%
Ν. ΛΕΣΒΟΥ
7
2
5
28,57%
ΛΗΜΝΟΣ
12
6
10
50,00%
ΣΑΜΟΣ
15
10
46
66,67%
ΚΩΣ
20
9
83
45,00%
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
53
27
93
50,94%
ΡΟΔΟΣ
39
32
120
82,05%
ΒΟΙΩΤΙΑ-ΦΩΚΙΔΑ-ΦΘΙΩΤΙΔΑ
28
15
43
53,57%
ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ
22
19
37
86,36%
ΘΑΣΟΣ
17
9
9
52,94%
ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
26
21
85
80,77%
Ν. ΚΑΒΑΛΑ-Ν. ΞΑΝΘΗ
15
5
9
33,33%
Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
9
1
1
11,11%
ΠΑΞΟΙ
15
5
8
33,33%
ΚΕΡΚΥΡΑ
55
31
224
56,36%
ΣΚΙΑΘΟΣ
22
5
9
22,73%
ΛΑΡΙΣΑ
19
6
8
31,58%
Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
17
7
77
41,18%
Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
17
10
166
58,82%
Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ
15
10
152
66,67%
Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
16
12
34
75,00%
ΜΥΚΟΝΟΣ
30
14
46
46,67%
ΧΑΝΙΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ
27
17
42
62,96%
ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ- ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ-ΣΗΤΕΙΑ
27
17
27
62,96%
ΠΡΕΒΕΖΑ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
8
3
8
37,50%
Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
5
1
1
20,00%
ΑΡΤΑ-ΑΙΤΩ/ΝΙΑ
4
2
4
50,00%
Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
2
1
4
50,00%
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
4
3
5
75,00%
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
32
16
55
50,00%
ΛΕΥΚΑΔΑ
6
6
14
100,00%
ΝΑΞΟΣ
7
4
37
57,14%
ΣΥΝΟΛΑ
707
373
1631
52,76%




~