Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Παραιτηθήκαν Βαρβαρίγος και Ζούνη

«Άδικα τα μέτρα»
Ακόμη δυο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η Πέμη Ζούνη και ο Δημήτρης Βαρβαρίγος ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στη νέα σύμβαση.
Επιστολή με την οποία δηλώνει ότι παραιτείται από το βουλευτικό αξίωμα, έστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Βαρβαρίγος.
Σε ομιλία της στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ η Πέμη Ζούνη το Σάββατο χαρακτήρισε τα μέτρα άδικα και τόνισε ότι δεν πρόκειται να τα ψηφίσει.
«Μετά από δυόμιση χρόνια προσπαθειών, δεν υπηρέτησα την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.
Η Π. Ζούνη εκλεγόταν στην Α’ Αθηνών. Πρώτη επιλαχούσα είναι η Άννα Βαγενά.
Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Π.Στασινός την Παρασκευή, διαφωνώντας με τα νέα μέτρα. Ωστόσο τη θέση του όπως ανακοινώθηκε ανέλαβε ο δεύτερος αναπληρωματικός στο νομό, Χρίστος Γκόκας, καθώς ο πρώτος, Ιωάννης Παπαλέξης, είναι δήμαρχος Αρτας.
Την ίδια ώρα την Παρασκευή την απόφασή τους να μην ψηφίσουν το νέο μνημόνιο ανακοίνωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Μαγκούφης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και o Τσετίν Μάντατζη, ενώ το Σάββατο ο Οδ. Βουδούρης και Δ.Δημητρουλόπουλος ανακοίνωσαν επίσης την απόφαση τους να μην ψηφίσουν.



Πηγή:πρώτο θέμα

~ Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

14.000 ευρώ πλήρωσε ο Γιώργος Παπανδρέου για τα καινούρια του ποδήλατα!


Την ώρα λοιπόν, που με κομμένη την ανάσα ο ελληνικός λαός περιμένει να δει την ζωή του να γίνεται ποδήλατο με όλα αυτά τα μέτρα, που έρχονται το ένα μετά το άλλο, ο πρώην πρωθυπουργός αγοράζει ποδήλατα αξίας 14.000 ευρώ !

Πριν από λίγες μέρες ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε στο αγαπημένο του ποδηλατάδικο και αγόρασε 2 ποδήλατα γνωστής μάρκας με ανθρακονήματα που το καθένα κοστίζει 7.000 ευρώ.

Οι βόλτες του και οι ποδηλατάδες του συνεχίζουν να είναι προτεραιότητα στην ζωή του και αυτήν του την συνήθεια δεν φαίνεται να μπορεί να του την αλλάξει κανείς .


Σύμφωνα με πληροφορίες του briefingnews.gr στην ζωή όμως του πρώην πρωθυπουργού μπήκε και άλλου είδους γυμναστική αυτές τις μέρες την ώρα που τα σκληρά γυμνάσια γονατίζουν τον ελληνικό λαό .


Μηχανήματα γυμναστικής TRX με ιμάντες που δυναμώνουν το σώμα και ειδικά του ραχιαίους χρησιμοποιεί πια ο πρώην πρωθυπουργός , που είναι η τελευταία λέξη της μόδας στην Αμερική. Φανταστείτε ότι η εκγύμναση σε αυτά τα μηχανήματα , την ώρα κοστίζει 80 ευρώ . Δηλαδή όσο μπορεί να κοστίζουν περίπου τα ψώνια μιας οικογένειας στο σούπερ μάρκετ για μια εβδομάδα .


Τα σχόλια δικά σας ….

 
 

~

Κανέλλη στο CNN: "Θέλουμε τη ζωή μας πίσω έστω και με δραχμή"

D017
Καταπέλτης ήταν για άλλη μια φορά  η βουλευτή του Κ.Κ.Ε Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού.
Ενώ στην Ελλάδα κυριαρχούσαν οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με τις παραιτήσεις υπουργών  και ο πρωθυπουργός  υποστήριξε ότι καταψηφίση του "μνημονίου 2", οδηγεί τη χώρα σε άτακτη χρεοκοπία, η κα Κανέλλη τάχθηκε δημοσίως υπέρ  της  εξοδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Πριν μερικές μέρες η Λιάνα Κανέλλη με βρετανική ψυχραιμία, αγγλικό φλέγμα και σαφέστατη τοποθέτηση διαποτισμένη με μπόλικη δόση χιούμορ, η βουλευτής του ΚΚΕ έκλεψε την παράστασή με τις δηλώσεις της στο βρετανικό Channel 4 και το δημοσιογράφο Jon Snow
Μιλώντας πριν λίγο στο αμερικανικό δίκτυο CNN. Τόνισε ότι ήταν καταστροφή η είσοδος της στην Ευρωζώνη και θα είναι καταστροφή η παραμονή της: "Εγώ και πολλοί άλλοι θέλουμε μια ωραία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Θέλουμε τη ζωή μας πίσω", είπε, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα "παράπλευρη απώλεια του δυτικού καπιταλισμού".
Η Λιάνα Κανέλλη ζήτησε την άμεση διεξαγωγή εκλογών: "Αυτό που χρειαζόμαστε είναι εκλογές τώρα. Δεν υπάρχει νομιμοποίηση για να υπογράψουμε το μέλλον δύο-τριών γενεών. Κανείς δεν εξέλεξε τον Λουκά Παπαδήμο. Επιλέχθηκε", ανέφερε. "Θα αντισταθούμε μέχρι την τελευταία μας πνοή".
Πρόσθεσε μάλιστα ότι για το χρέος της χώρας δεν ευθύνονται οι Έλληνες πολίτες: "Δανείσατε χρήματα με την ελπίδα να τα πάρετε πίσω, όχι με το να πάρετε τη ζωή των Ελλήνων πίσω, ως τιμωρία. Το χρέος δεν είναι των Ελλήνων πολιτών, δεν πήραν οι Έλληνες πολίτες τα χρήματα", υπογράμμισε.




~

Συστάθηκε η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων


Υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια το Διάταγμα για τον Δημόσιο Φορέας Υδρογονανθράκων.
Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων αναλαμβάνει τη διαχείριση για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου των αποκλειστικών δικαιωμάτων του στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στις χερσαίες, υπολίμνιες και υποθαλάσσιες περιοχές, στις οποίες η Ελληνική Δημοκρατία ασκεί κυριαρχία ή κυριαρχικά δικαιώματα.
Ακόμη, αναλαμβάνει τη διαχείριση, τον έλεγχο και την παρακολούθηση όλων των σχετικών συμβάσεων που έχουν συναφθεί στο παρελθόν από το Δημόσιο ή για λογαριασμό αυτού με τρίτους, αλλά και τη διερεύνηση και αξιολόγηση του δυναμικού της χώρας σε υδρογονάνθρακες, καθώς και τον προγραμματισμό της ανάθεσης και της επίβλεψη εργασιών διερεύνησης και αξιολόγησης του δυναμικού αυτής.
Όπως τονίζεται σχετικώς η διάρκεια της εταιρείας ορίζεται σε 99 έτη, ενώ το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται στο ποσό του ενός 1 εκατ. ευρώ, το οποίο καταβάλλεται από το Δημόσιο με μετρητά σε τρεις ισόποσες ετήσιες δόσεις.
Η εταιρεία θα διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
 



Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr




~

Τετέλεσται! Οι Ελληνες εν τάφω…

 
 Συντάκτης: Γιώργος Δελαστίκ

Αβουλοι, μοιραίοι, σπιθαμιαίοι. Τίποτα δεν διαπραγματεύθηκαν. Τίποτα δεν διέσωσαν. Υπέκυψαν ασυζητητί σε όλους τους όρους και τις απαιτήσεις των επικυρίαρχων υπαλλήλων της ΕΕ και του ΔΝΤ, βυθίζοντας τη χώρα μας στο πιο βαθύ σκοτάδι της σύγχρονης ιστορίας της. Ο λόγος για τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης – τον Γιώργο Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ, τον Αντώνη Σαμαρά της ΝΔ και τον Γιώργο Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ. Εξαιρετικά εύκολο αποδείχθηκε να καμφθούν οι επί μήνες ανέξοδα διαφημιζόμενες ως δήθεν ανυποχώρητες «κόκκινες γραμμές» του προέδρου της ΝΔ – σαν παγωτό χωνάκι στον ήλιο της Σαχάρας! Για τον Γ. Παπανδρέου και τον Γ. Καρατζαφέρη δεν υπήρχε φυσικά καμιά αμφιβολία ως προς το τι θα έπρατταν, αφού αυτοί είχαν ψηφίσει ήδη το πρώτο Μνημόνιο, αλλά αποδείχθηκε ότι και ο Α. Σαμαράς δεν είχε την κρίσιμη στιγμή το σθένος να διαφοροποιηθεί από αυτούς που σωστά λοιδωρούσε, κατατασσόμενος τελικά στην ίδια με αυτούς κατηγορία στη συνείδηση του ελληνικού λαού.
Τα ονόματα όλων αυτών που κατείχαν θέσεις ευθύνης και συναίνεσαν να παραδώσουν την Ελλάδα στις απαιτήσεις των κοινωνικών βαρβάρων της ΕΕ και του ΔΝΤ θα γραφτούν με μαύρα γράμματα στις δέλτους καταισχύνης της ελληνικής ιστορίας – πράγμα που φυσικά τους ίδιους καθόλου δεν τους νοιάζει.
Το μέλλον της χώρας διαγράφεται ζοφερό μετά από την παράδοσή της στους ξένους δανειστές. Εκατομμύρια Ελληνες θα πέσουν θύματα της οικονομικής Κατοχής.
Ηδη ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι πρώτοι «νεκροί» – οι άνεργοι δηλαδή που προκάλεσε η πολιτική που υπαγόρευσε το πρώτο Μνημόνιο: 1.029.000 οι άνεργοι τον Νοέμβριο – όταν δηλαδή πολλές επιχειρήσεις ακόμη κρατιόντουσαν με τα δόντια, με την ελπίδα ότι ίσως οι γιορτές τούς έδιναν το φιλί της ζωής.
Τώρα που κάθε ελπίδα οικονομικής ανάκαμψης εξέλιπε, πολύ φοβόμαστε ότι ο αριθμός των ανέργων θα έχει ξεπεράσει τον Ιούνιο το ενάμισι εκατομμύριο, υπερβαίνοντας το 30% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού από 20,9% που ήταν ήδη τον Νοέμβριο.
Η «δικτατορία των δανειστών» δεν πρόκειται να επιδείξει κανένα έλεος απέναντι στην οικονομική δυστυχία του πληθυσμού της υποτελούς Ελλάδας. Ξένοι είναι έτσι κι αλλιώς, τι να τους νοιάξει για τους Ελληνες; Αυτοί το πώς θα παίρνουν τα δισεκατομμύριά τους έχουν μοναδικό μέλημα, όπως όλοι οι τοκογλύφοι σε όλες τις εποχές.
Δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα για να τους νοιάζει αν οι Ελληνες πεινάνε, αν τα σχολεία μας κλείνουν, αν τα νοσοκομεία μας καταρρέουν.
Το πολύ πολύ να βάλουν τους Γερμανούς παπάδες να οργανώσουν και καμιά… φιλανθρωπική αποστολή για να μοιράσει συσσίτια σε πεινασμένους Ελληνες για να τα δείχνουν στη γερμανική τηλεόραση ώστε να ενισχυθεί η προπαγάνδα του Βερολίνου ότι… μας έσωσαν και μας ταΐζουν κι από πάνω!
Η ΕΕ και το ΔΝΤ προωθούν μεθοδικά και αποτελεσματικά τον στόχο τους που δεν είναι άλλος από το να ρίξουν τους μισθούς των Ελλήνων, σχηματικά μιλώντας, γύρω στο πεντακοσάρικο και μέχρι χιλιάρικο το πολύ, τις συντάξεις στα τρία – τέσσερα κατοστάρικα, να απολύσουν εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους και εκατομμύρια στον ιδιωτικό τομέα ώστε μέσω αυτής της κατοχικής εξαθλίωσης να υποβιβαστεί η Ελλάδα -όπως άλλωστε και όλες οι υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού νότου- στην κατηγορία των φτηνών και εξαθλιωμένων επαρχιών του Τέταρτου Ράιχ.
Τέτοιες είναι όλες οι χώρες του αλήστου μνήμης «υπαρκτού σοσιαλισμού» που μπήκαν στην ΕΕ και «σώθηκαν» κι αυτές!
Ζοφερές εποχές για την Ελλάδα και τους Ελληνες. Η πορεία προς την άβυσσο δεν έχει πάτο, καθώς η αρπακτικότητα των Ευρωπαίων δυναστών δεν έχει κορεσμό. Οσο στη χώρα μας δεν σημειώνεται παρατεταμένη κοινωνική έκρηξη, η λογική των επικυρίαρχων είναι και θα είναι «το υποζύγιο αντέχει, φόρτωσέ το κι άλλο!».
Προανήγγειλαν ήδη ότι τον Ιούνιο θα πάρουν κι άλλα μέτρα. Θα κόψουν τις συντάξεις αυτή τη φορά. Τώρα πια δεν φοβούνται να προαναγγέλλουν τα δεινά στα οποία υποβάλλουν τον ελληνικό λαό. Ουαί τοις ηττημένοις…
Ελεγχος
Δεν συμφέρουν την ΕΕ οι εκλογές

Οργίαζαν χθες οι φήμες για άμεση προκήρυξη εκλογών. Δεν τις συμμεριζόμαστε. Είναι σωστό το επιχείρημα ότι τώρα που ο Α. Σαμαράς μετατράπηκε από «αντιμνημονιακό λυκόσκυλο» σε «μνημονιακή σκυλίτσα της αγκαλιάς», θα ήταν εντελώς ακίνδυνη για την ΕΕ μια κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ. Αν γίνουν όμως σύντομα εκλογές, τότε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ με το ζόρι θα φτάσουν συνολικά το 50% των ψήφων, ενώ σήμερα μπορούν να ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν το 80% του ελληνικού λαού. Γιατί οι Γερμανοί και η ΕΕ να προτιμήσουν ένα κατά πολύ ασθενέστερο του σημερινού κυβερνητικό σχήμα; Ο,τι κι αν λέει τώρα πια ο Σαμαράς, ποιος του δίνει σημασία;



~

Ξανά στο χειρουργείο ο Ερντογάν - άγνωστη η αιτία

Τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσιεύουν την πληροφορία, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση. Φήμες για σοβαρό πρόβλημα υγείας είχαν κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, σχετικά με προηγούμενη επέμβαση.

Σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση στο έντερο υποβλήθηκε χτες....
το βράδυ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. δίχως ωστόσο να υπάρχει μέχρι στιγμής σχετική επίσημη ανακοίνωση.
Η πρώτη επέμβαση είχε πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου 2011 για να ακολουθήσει δεκαπενθήμερη περίοδος ανάρρωσης.

Η είδηση που μετέδωσαν χτες τη νύχτα κάποια τουρκικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο δημοσιεύεται σήμερα στις τουρκικές εφημερίδες. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έχει ακυρωθεί το πρόγραμμα του κ. Ερντογάν μέχρι την προσεχή Δευτέρα.



~

Ε, όχι “σύντροφοι”. Δεν θα αφισοκολλούμε για το παντεσπάνι σας…


Διάβασα πολύ επιγραμματικά το νέο μνημόνιο. Εντόπισα και δυο πολύ ενδιαφέροντα πράγματα:
Εξάλειψη 550 θέσεων αντιδημάρχων στην τοπική αυτοδιοίκηση, με ισχύ από το τέλος του Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένων και των συσχετιζόμενων θέσεων προσωπικού (δηλαδή όλους τους παρατρεχάμενους, συμβούλους, γραμματείς, φαρισαίους κτλ κτλ)
Αποκρατικοποιήσεις:
(μεταξύ άλλων τα ΕΛ.ΠΕ)
Και να τι βρίσκουμε για τα…ΕΛ.ΠΕ
Έτσι “σύντροφοι” κάνω και ΄γω την σοσιαλάρα...




~

Για δες καιρό που διάλεξε

Για δες καιρό που διάλεξε
Οι εκατομμυριούχοι αποφασίζουν για τους μισθούς.
Οι χορτάτοι μιλάνε για πείνα.
Οι προνομιούχοι παριστάνουν τους πονεμένους για προνόμια που χάνονται.
Αυτοί που αράζουν στα σαλόνια, ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους άστεγους.

Διαβάζω πως θα δίνονται πλέον φοροελαφρύνσεις για τους κατόχους πολυτελών αυτοκινήτων. Οι άνεργοι πληθαίνουν και τους μειώνεται το επίδομα, οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν κάθε δεκάρα, αλλά οι Porsche πρέπει να συνεχίσουν να αγοράζονται.


Είναι ταξικό το παραπάνω μέτρο ή όχι;


Ο πόλεμος γίνεται εις βάρος μας χρόνια τώρα. Δεν έγινε μόνο πάνω από τα πτώματα των δικαιωμάτων και των μισθών. Γινόταν μεθοδικά, χωρίς εμείς να έχουμε καταλάβει το παραμικρό. Ήμασταν απασχολημένοι. Και φτάσαμε στο σήμερα (γιατί το μεσοδιάστημα έχει περιγραφεί χιλιάδες φορές τους τελευταίους μήνες) με την κοινωνία να έχει ηττηθεί.


Βέβαια, το πρόβλημα φαινόταν. Ήταν θέμα αισθητικής. Δεν είναι μόνο τώρα πρόβλημα, επειδή χάνονται χρήματα και θέσεις εργασίας. Ήταν πρόβλημα, όταν έβλεπες ένα σωρό πρόσωπα, με την ασχήμια της δίψας για εξουσία χαραγμένη πάνω τους, να στηρίζονται από μεγάλη μερίδα του λαού. Όταν υπήρχαν (και δυστυχώς ακόμη υπάρχουν) οπαδοί των κομμάτων. Όταν υπάρχουν φανατικοί γηπεδόβιοι και θρησκόληπτοι. Όταν υπάρχουν ανιστόρητοι “πατριώτες”.


Είναι το πιο φθηνό να αντιδράς με αφορμή την αρπαγή των χρημάτων σου. Είχες (είχαμε) λόγους για να αντιδράσεις. Ο πόλεμος ακόμη μαίνεται, αλλά δεν φαίνεται να τον έχουμε αναγνώσει σωστά. Γιατί δεν είναι μόνο ένα οικονομικό μοντέλο, ούτε μόνο ένα σύστημα, ούτε μια νοοτροπία. Είναι ένα σύνολο, διαφορετικών πτυχών, από οικονομικά δόγματα, υποσυστήματα και άρρωστες νοοτροπίες.


Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κόμπλεξ με τα εργασιακά δικαιώματα και αλλεργικοί στις διεκδικήσεις. Είναι αυτοί, που η λογική τους φτάνει στο “έτσι είναι τα πράγματα” και επειδή δεν θέλουν να τ’ αλλάξουν προτιμούν να σπιλώνουν όσους αγωνίζονται και θέλουν κάτι καλύτερο.


Κι επειδή η δουλοπρέπειά τους, τους κάνει να κλείνονται στο κουκούλι τους, λένε όσους δεν προσαρμόζονται στον βούρκο “τεμπέληδες”, “ρομαντικούς” κτλ. Τέτοιοι άνθρωποι με αυτή την νοοτροπία μας οδήγησαν εδώ.


Γιατί όχι μόνο νιώθουν άνετα στον βούρκο, αλλά δεν θέλουν να βγεις κι εσύ από εκεί.


Οι μέρες είναι βροχερές και κρύες. Οι νύχτες παγωμένες. Το συμπέρασμα ένα: Ηττηθήκαμε. Φοβηθήκαμε. Οι συνέπειες φαίνονται. Όταν ένας ποδοσφαιριστής παίρνει περισσότερα χρήματα από έναν γιατρό ή έναν καθηγητή, καταλαβαίνεις με ποιες αξίες είναι χτισμένη αυτή η κοινωνία.


Πάντα λοιπόν ήταν το θέμα αξιακό, αισθητικό και ηθικό. Με λάθος αξίες, κακογουστιά, μετριότητα και μιζέρια, αλλά κυρίως με έναν απίστευτο ωχαδελφισμό και φιλοτομαρισμό, πως θα μπορούσαμε να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα;


Όσοι τα λέγαμε, τα γράφαμε, τσακωνόμασταν γι’ αυτά, ίσως αισθανόμαστε δυο φορές λύπη. Και φίλε αναγνώστη, όχι, δεν διεκδικώ βραβείο διορατικότητας. Απλά κουβαλάω μια πίκρα, γιατί ποτέ ο κόσμος δεν άκουσε τις λογικές φωνές (χωρίς να βάζω τον εαυτό μου μέσα).



Στο σημερινό editorial φιλοξενούμε κείμενο του φίλου μας από το
strange Journal

 
 

~

Κάποτε υπήρχε και φιλότιμο...

1951. Η Ελλάδα προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της, καθώς έχει πρόσφατα βγει από τα ερείπια μιας πολυετούς εμπόλεμης κατάστασης που έχει σμπαραλιάσει τη χώρα.

Πρωθυπουργός, ο επονομαζόμενος «Μαύρος Καβαλάρης», ο Νικόλαος Πλαστήρας. Ένας άνθρωπος, τού οποίου ο πατριωτισμός, η ηθική αρετή και η εντιμότητα δύσκολα αμφισβητούνται, ακόμη κι από πολιτικούς αντιπάλους.


Το περίφημο εργοστάσιο ζυθοποιίας «ΦΙΞ», το οποίο βρισκόταν στην Λεωφόρο Συγγρού, δημοσιεύει αγγελία, ζητώντας οδηγό. Όπως ήταν φυσικό, οι υποψήφιοι που διεκδίκησαν την θέση, ήταν πολλοί.


Ο υπάλληλος τής «ΦΙΞ» που εξέταζε τις αιτήσεις, κάποια στιγμή κοιτάζει ερευνητικά, κάποιον από τούς υποψήφιους που βρισκόταν εκείνη την ώρα μπροστά του, με έναν τρόπο σαν να προσπαθεί να ξεδιαλύνει κάποιο μυστήριο.


Το επώνυμο που αναγράφεται στην αίτηση εργασίας, είναι «Πλαστήρας».


«Τον πρωθυπουργό τί τον έχετε;», ρωτά με μια ανάλαφρη και περιπαικτική διάθεση ο υπάλληλος.


Ο μεσόκοπος υποψήφιος, μ' ένα ύφος ντροπής και ταυτόχρονα μ' έναν χαμηλόφωνο τόνο, αναλαμβάνει να εξηγήσει: «Είναι αδελφός μου. Είναι όμως επιθυμία, δική μου και δική του, αν υπάρχει κάποιος καταλληλότερος για τούτη τη θέση, να μην σάς επηρεάσει η σχέση αυτή.».


Εσύ, τίμιε αναγνώστη, απλά κάνε την θλιβερή σύγκριση στο μυαλό σου, τού τότε και τού τώρα.


Υπενθυμίζεται, πως ο Νικόλαος Πλαστήρας, εκτός από τις υπηρεσίες του στην πατρίδα, πρόσφερε διακριτικά τον μισθό του σε άπορους και ορφανά παιδιά, ενώ ο ίδιος πέθανε πάμφτωχος. Άφησε πίσω του την «τεράστια» περιουσία, που αποτελούνταν από τα παράσημά του, 216 δραχμές, 10 δολάρια κι ένα σιδερένιο κρεβάτι εκστρατείας. Ακόμη και το κουστούμι τής κηδείας του, ήταν προσφορά φίλου του.

 
 
Πηγή:geo

~

NYΤimes: Η ελληνική τραγωδία

 

Αυτό που λέμε εδώ και αρκετό καιρό αλλά όλοι το αποκρύπτουν, ομολογούν και οι NY Times, όχι βέβαια από ενδιαφέρον αλλά κάνοντας πλάκα με το δράμα της Ελλάδας και του λαού που ετοιμάζεται να γονατίσει για να συνεχίσουν την ασύδοτη εξουσία τους, αυτοί που έφεραν τον Παπανδρέου στην εξουσία. Αυτοί που “τα έφαγαν” μαζί με τους εκσυγχρονιστές, τα χρηματιστήρια, τους Ολυμπιακούς, τα ΜΜ”Ε”.

Μα και οι Αμερικανοί δεν έδωσαν λεφτά για να διασώσουν τις τράπεζες τους; Και βέβαια έδωσαν. Την ίδια στιγμή όμως εάν θυμάστε τις εικόνες, έβγαζαν με βραχιολάκια τους ακριβοπληρωμένους τραπεζίτες, τα Golden Boys και κάποιοι ακόμα σαπίζουν στις φυλακές.

Εδώ όχι μόνο θα πάρουν τα λεφτά, αλλά θα συνεχίσουν να ασκούν και διοίκηση! Τα ίδια πρόσωπα! Χωρίς να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα τους. Για τα θαλασσοδάνεια στα ΜΜ”Ε” της διαπλοκής. Για το πλιάτσικο μέσω της “πράσινης ανάπτυξης”, την ίδια στιγμή που η αγορά γονάτιζε και νοικοκύρηδες αυτοκτονούσαν.

Υπάρχει και ένα ενδιαφέρον σημείο που αφορά την παντοδυναμία και την ασυδοσία των τραπεζιτών: Η σχέση τους με τα ΜΜ”Ε” δεν είναι μόνο σχέση χρηματοδότησης αλλά πολλές επιχειρήσεις των μέσων έχουν ενεχυριασμένες τις μετοχές τους σε τραπεζικά ιδρύματα! Δηλαδή, ανά πάσα στιγμή ο τραπεζίτης μπορεί να “κλείσει” το μαγαζί…

Έχουμε μεγάλο πρόβλημα φίλοι. Αυτό το σύστημα πρέπει να συνθλιβεί και η πρώτη κίνηση είναι η καταψήφιση του πακέτου από τους ίδιους τους βουλευτές. Κάποιες αισχύνες δεν παραγράφονται ακόμα και μέσα στους αιώνες.

 

 

Πηγή:


~ Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

48ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σήμερα και αύριο - Συλλαλητήριο και την Κυριακή


Σε κοινή 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε μια πρώτη αντίδραση στα νέα σκληρά μέτρα, ενώ τις ίδιες μέρες δεν θα κινηθούν λεωφορεία, τρένα και τρόλεϊ, καθώς οι εργαζόμενοι σε ΟΑΣΑ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ πραγματοποιούν επίσης 48ωρη απεργία.

Ταυτόχρονα, όπως μεταδίδει ο Αθήνα 9,84, προγραμματίζουν
συλλαλητήρια στις 11 το πρωί την Παρασκευή και το Σάββατο στην πλατεία Συντάγματος. Την Κυριακή το συλλαλητήριο έχει οριστεί για τις 5 το απόγευμα, μπροστά στη Βουλή, την ώρα που τα νέα μέτρα θα ψηφίζονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στην Ολομέλεια.

Επιπλέον, στην 48ωρη απεργία θα συμμετάσχουν η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ), η Εδοπ-ΔΕΗ, η ΟΤΟΕ και η ΠΝΟ.


Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε ταυτόχρονα:


-Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Κυριακή 12/2/2012 και ώρα 17:00 στο Σύνταγμα

-Τα εργατικά κέντρα και οι ομοσπονδίες μέλη στην Περιφέρεια θα διοργανώσουν ανάλογες αγωνιστικές εκδηλώσεις με κυρίαρχο τα συλλαλητήρια την Κυριακή 12/2/2012.
-Στις αρχές της εβδομάδας θα συνεδριάσουν τα όργανα της Συνομοσπονδίας (Διοίκηση, Ε. Επιτροπή, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα) για να αποφασίσουν την εξέλιξη του αγώνα.
-Η ΓΣΕΕ θα αντιπαλέψει με όλα τα μέσα (Συνδικαλιστικά, Πολιτικά και Νομικά) αυτά τα βάρβαρα, αντικοινωνικά και αντισυνταγματικά μέτρα στους φορείς της χώρας και της Ευρώπης.




~

Αντίο πατρίδα... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ



Να την ξαναδώ ακόμα μια φορά ήθελα.

 Την Ελληνίδα που φορά το μαύρο μαντήλι για να πενθεί τις χαρές που δεν έζησε και αυτές που έφυγαν ανεπιστρεπτί.
 Να κουβαλά το ταψί με το ξεροψημένο από φούρνο ψωμί στο κεφάλι ισορροπώντας τα τσακισμένα πόδια της στο καλντερίμι κρατώντας το μέτωπο ψηλά σαν Καρυάτιδα που ακόμα και γερασμένη είναι εκεί για να κρατά τη μετόπη της αξιοπρέπειας.

Να τον ξαναδώ ακόμα μια φορά ήθελα.

 Να χώνει το τσαπί τόσο βαθιά στην γη σκοτώνοντας το χώμα για να σπείρει με τα χέρια του ζωή. Να τον δω να σταματά και να ξαποσταίνει κοιτώντας τον ήλιο που κονταροχτυπιόταν από τα γεννοφάσκια του για το ποιος θα αντέξει πιο πολύ μέχρι να πέσει το σκοτάδι.

Να τα ξαναδώ ακόμα μια φορά ήθελα.

 Τα παιδιά να παίζουν μπάλα στις αλάνες με τα λιτά παντελονάκια τους και ένα κομμάτι ψωμί στο χέρι. Να ματώνουν τα ..γόνατά τους και να σηκώνονται χωρίς δάκρυα σαν γεννημένοι πολεμιστές έτοιμα για τις μάχες που θα έρχονταν.

Να τους ξαναδώ ήθελα.

 Τους πικραμένους αυτής της χώρας . Να κάθονται στις ξεχαρβαλωμένες καρέκλες ενός καφενείου κάπου στα σύνορα και να κοιτούν μέσα από τα βρώμικα τζάμια την Ελλάδα να τους αποχαιρετά όπως έκανε κάθε μέρα, κάθε εποχή, κάθε χρόνο κι αυτοί να είναι εκεί να την κοιτούν μόνο για να την βλέπουν να φεύγει.

Να τις ξαναδώ ήθελα.

 Τις κοπέλες να απλώνουν τις μπουγάδες στον ήλιο με τα ιδρωμένα φορέματά τους και να κοιτούν στον δρόμο για το ταίρι που θα γυρίσει από το μεροκάματο. Να έχουν στην κατσαρόλα φακές και το κρεμμύδι έτοιμο στο πιάτο και σαν βασίλισσες των γκρεμισμένων ελπίδων να σφίγγουν το χέρι του οικοδόμου που κάθεται σκεφτικός στο κουτσό από ένα πόδι τραπέζι.

Να το ξαναδώ ήθελα.

 Εκείνο το πρωινό που οι καμπάνες χτυπούσαν και τα παλικάρια είχαν στα χέρια τους κορίτσια με σημαίες να ανεμίζουν. Τότε που όλοι ήταν φτωχοί, ακρωτηριασμένοι, προδομένοι, τσακισμένοι και ελλιπείς αλλά με την σιγουριά ότι εκείνη τουλάχιστον την στιγμή ήταν ελεύθεροι.

Να σε ξαναδώ ήθελα.

 Να ανεβαίνεις στα βουνά αρματωμένος γνωρίζοντας ότι ίσως να ήταν η τελευταία σου ανάβαση και να το χαίρεσαι. Να είσαι ευτυχής που ζούσες για να πεθάνεις για μένα. Για σένα. Για όλα αυτά που ήθελα να ξαναδώ.




~

Παραιτήθηκε ο Υφ. Αγροτικής ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης!

Επιστολή παραίτησης στον Πρωθυπουργό απέστειλε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αστέριος Ροντούλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάθεση του κ. Λουκά Παπαδήμου είναι οι παραιτήσεις και των τριών υπόλοιπων μελών της κυβέρνησης που προέρχονται από τον ΛΑΟΣ, μετά και τις δηλώσεις του προέδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα του νέου μνημονίου.

Πρόκειται για τον υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας Γιώργο Γεωργίου και τον υφυπουργό Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη...



Σε επιστολή του προς τον κ. Λουκά Παπαδήμο, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι οι παραιτήσεις των υπουργών του ΛΑΟΣ είναι στην διάθεσή του και απομένει η απόφαση του Πρωθυπουργού.


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται πλέον η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 6 το απόγευμα, καθώς στη διάρκειά του αναμένονται εξελίξεις.


Η επιστολή του κ. Ροντούλη προς τον πρωθυπουργό έχει ως εξής:


Προς την Αυτού Εξοχότητα


Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Λουκά Παπαδήμο


Εξοχότατε κ. Πρόεδρε,


Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, θεωρώ την παραμονή μου στην κυβέρνηση ασύμβατη με την διαμορφωθείσα πραγματικότητα.


Συνεπώς, νιώθω υποχρεωμένος να προχωρήσω στην υποβολή της παραίτησής μου, διατηρώντας στο ακέραιο την εκτίμηση και το σεβασμό έναντι του προσώπου Σας.


Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, γεγονός που μου έδωσε τη δυνατότητα, έστω για βραχύ χρονικό διάστημα, να αγωνιστώ για την ανόρθωση του πρωτογενούς τομέα της ελληνικής οικονομίας από τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ιδιαιτέρως δε μάλιστα για τον σκληρά εργαζόμενο κόσμο της κτηνοτροφίας.


Αθήνα, 10/2/2012


Με ανυπόκριτο σεβασμό


Αστέριος Ροντούλης



~

Την Κυριακή στο Σύνταγμα μπροστάρηδες Θεοδωράκης – Γλέζος.

Μα είναι δυνατόν δέκα εκατομμύρια Έλληνες και να μην υπάρχει ένας Θεοδωράκης ή ένας Γλέζος σήμερα που τους έχει ανάγκη ο τόπος; Έτσι λοιπόν αποφάσισαν τα ίδια τα σύμβολα της λαϊκής αντίστασης, παρά τα χρόνια τους, να ξαναβγούν στους δρόμους.

Την Κυριακή, στη μεγάλη συγκέντρωση που....
θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος, μπροστάρηδες θα είναι οι Μίκης Θεοδωράκης και Μανώλης Γλέζος και αν τολμούν ας ρίξουν δακρυγόνα τα ΜΑΤ.

Στην πραγματικότητα βέβαια, σαν τους κ.κ. Θεοδωράκη και Γλέζο, υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες σήμερα που ζουν αναμεσά μας και αλίμονο αν δεν υπήρχαν.
Απλά, δεν ήρθε ακόμα η ώρα, να φανεί η ψυχή του Έλληνα.
Όμως πλησιάζει και πλησιάζει βίαια.




~

Βραδιά προς τιμήν Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Αγκυρα

 
Η Hurriyet στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο «Ο Αγγελόπουλος μνημονεύτηκε στην πρωτεύουσα» γράφει ότι οι φίλοι του κινηματογράφου από την Αγκυρα οργάνωσαν βραδιά μνήμης του διάσημου Έλληνα σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου στον κινηματογράφο Μπουγιούκφενερ του Κιζιλάι . Κτά την τελετή που έγινε προβλήθηκε η ζωή του σκηνοθέτη και μίλησαν ο υπεύθυνος πολιτιστικών θεμάτων της ελληνικής Πρεσβείας στην Αγκυρα κ Ευάγγελος Καλπαδάκης και ο καθηγητής Αχμέτ Γκιουρατά
 Ο κ Καλπαδάκης είπε ότι ο Αγγελόπουλος δεν ήταν ποιητής μόνο της Ελλάδας αλλά όλου του κόσμου και πρόσθεσε: « Τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Αγγελόπουλος δεν ήταν μόνο θέματα της περιοχής Μεσογείου, αλλά θέματα όλου του κόσμου. Τα θέματα που ήθελε να εξηγήσει απευθύνονταν σε όλο τον κόσμο»
 Εξάλλου ο Αχμέτ Γκιουρατά τόνισε ότι δεν είναι εύκολο στον κινηματογράφο να είναι κανείς καλός σκηνοθέτης και ότι ο Αγγελόπουλος υπήρξε ένας σκηνοθέτης ο οποίος θα εκληφθεί ως παράδειγμα από τις επόμενες γενεές.
 Στην συνέχεια προβλήθηκε η ταινία «Μελισσοκόμος» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.




~

Απαγορεύουν την αναδημοσίευση ειδήσεων στο ίντερνετ με νόμο

Απαγορεύουν την αναδημοσίευση ειδήσεων στο ίντερνετ με νόμο
 
ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ ΝΟΜΟ!!!!

Τα περισσότερα ιστιολόγια δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί την σημαντική και ανησυχητική αυτή είδηση. Πριν μερικές μερες(26/1/2012) στην Ιαπωνία, 22 χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, υπέγραψαν τη
συμφωνία ACTA, για τα "πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο", που στην ουσία είναι μια συλλογική απόπειρα που στοχεύει στο να μην αναπαράγονται ειδήσεις και ανακοινώσεις από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, ούτε όπως έχουν, ούτε σε μετάφραση, ώστε να μην ενημερώνεται ο κόσμος.

Πέντε χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Κύπρος και Σλοβακία) δεν την υπέγραψαν, είτε επειδή διαφωνούσαν, είτε επειδή φοβόντουσαν τις αντιδράσεις των πολιτών τους. Οι εδώ πολιτικοί μας θεωρούν πρόβατα και την υπέγραψαν χωρίς να ακουστεί ούτε ψίθυρος.Τον περασμένο Οκτώβριο, την ίδια συμφωνία υπέγραψαν οι: ΗΠΑ, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Σιγκαπούρη και Μαρόκο.


Είναι απίστευτο με ποιο τρόπο πλασάρεται η συμφωνία. Την ονομάζουν συμφωνία "κατά της πειρατείας", και έτσι σκέφτεται ο καθένας απλός και απονήρευτος πολίτης: "Το βρίσκω απόλυτα σωστό. Επιτέλους θα σταματήσει η πειρατεία στα μουσικά CD και στις ταινίες DVD". Aυτό όμως που κυρίως επιδιώκουν είναι το φρένο στην αναπαραγωγή άρθρων, ειδησεογραφικών και άλλων, αλλά και ανακοινώσεων, εικόνων και βίντεο από τη μια ιστοσελίδα στην άλλη, όπως έχει, ή μεταφρασμένη.Έτσι πιστεύουν πως θα καταφέρουν να κρατάνε τον κόσμο στο σκοτάδι.


Συγχρόνως, θα είναι η τέλεια ευκαιρία να εντατικοποιηθεί η παρακολούθηση των χρηστών του διαδικτύου, με την πρόφαση ότι θα πρέπει να εντοπίζονται οι "παραβάτες". Οι καταδικασθέντες θα πληρώνουν πρόστιμα ή θα φυλακίζονται. Το άρθρο που ακολουθεί δίνει μια πρώτη γεύση για την ύπουλη νομοθεσία: Μπορεί η μαζική διαμαρτυρία του διαδικτυακού κόσμου να πέτυχε όπως είδαμε την αναστολή των νομοσχεδίων SOPA και PIPA, τώρα όμως μια νέα συμφωνία κατά της πειρατείας έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά. Πράγματι, 22 κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης -ανάμεσα τους και η χώρα μας-υπέγραψαν χθες στο Τόκυο τη συμφωνία κατά της πειρατείας ACTA (Anti-Coutnerfeiting Trade Agreement), με τις διαπραγματεύσεις να πραγματοποιούνται χωρίς δημόσιες διαβουλεύσεις -σχεδόν στα κρυφά.


Στην πράξη, το ACTA αφορά τη θέσπιση διεθνών προτύπων σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία και την επιβολή των πνευματικών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της πειρατείας. Μεταξύ άλλων, η συμφωνία προτείνει σοβαρότατες κυρώσεις -όπως απαγόρευση πρόσβασης στο διαδίκτυο, πρόστιμα ή ακόμα και φυλάκιση- για όσους επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν ή να μοιραστούν αρχεία προστατευμένα με copyrights.


Η υπογραφή της συμφωνίας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ευρώπη με χιλιάδες οργανώσεις, ακτιβιστές αλλά και απλούς πολίτες να κατηγορούν το ACTA για κατάργηση της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο. Ειδικότερα στην Πολωνία, η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου. Από την περασμένη εβδομάδα πλήθος κόσμου εκδηλώνει την αντίθεση του στη νέα συμφωνία με καθημερινές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Οι διαμαρτυρίες είναι έκδηλες και στον κόσμο του διαδικτύου, όπου ακτιβιστές hackάρουν κυβερνητικές ιστοσελίδες, όπως αυτές του Πρωθυπουργού και του Κοινουβουλίου της χώρας.


Από την 1η Οκτωβρίου 2011 τη συμφωνία έχουν υπογράψει και οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία και Μαρόκο. Οι πέντε ευρωπαϊκές χώρες που δεν υπέγραψαν είναι οι Γερμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Σλοβακία και Κύπρος. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου τον προσεχή Ιούνιο.


Το παρόν εστάλη στο mail του Ramnousia από αναγνώστη

~

Με στίχο του Κωνσταντίνου Καβάφη απάντησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης


  Στου Μαξίμου τώρα η τρόικα

Μ' ένα στίχο του Κωνσταντίνου Καβάφη απάντησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν αν τα βρήκαν μόλις βγήκε από του Μαξίμου στις 12:35 πμ!
"Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ' όχι – το σωστό – εις όλην την ζωή του"!
Και τους άφησε να ψάχνουν την Πυθία για να μεταφράσουν το χρησμό.

Διαβάστε τι προηγήθηκε στην προηγούμενη ανάρτηση,στα οποία επιμένει με νέες δηλώσεις του πέντε λεπτά αργότερα χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει αν τα 'σπασαν ή όχι!

Αυτή την ώρα 12:47 πμ μεταδίδεται ότι η τρόικα μπήκε στο μέγαρο Μαξίμου,όπου παραμένουν Βενιζέλος και Κουτρουμάνης κι ο λόγος είναι οι κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Πάντως οι αρχηγοί των κομμάτων μάλλον θα συσκεφθούν και αύριο αφού κατά πως φαίνεται μετά από τόσες ώρες συνεδρίασης δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν,πράγμα που έφερε την τρόικα μέσα στα άγρια μεσάνυχτα στου Μαξίμου.

Ούτε ο Γ.Παπανδρέου,ούτε ο Α.Σαμαράς προέβησαν σε δηλώσεις!

Πηγή:

~ Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΝΔ: Παραιτήθηκε ο Γιάννης Μανώλης...

Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα του τομέα Συνδικαλισμού της ΝΔ, υπέβαλε σήμερα ο Γιάννης Μανώλης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χθεσινή συμφωνία των πολιτκών αρχηγών.

 Ο ίδιος εξάλλου είχε προειδοποιήσει για ενδεχόμενη παραίτηση σε περίπτωση που...
ο Αντώνης Σαμαράς πει «ναι» στα νέα μέτρα.

Μιλώντας σε «αντιμνημονιακή» εκδήλωση συνδικαλιστών της ΝΔ, στο Περιστέρι, είχε ξεκαθαρίσει πως δεν υποστηρίζει την επιστροφή στη δραχμή, όμως, όπως είχε πει, το λάθος δεν μπορεί να συνεχίζεται.

«Έχω την ελπίδα ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα τα τινάξει στον αέρα, αλλά ακόμα και αν ψηφιστούν τα μέτρα εμείς θα είμαστε στο δρόμο», είχε αναφέρει.

Ο κ.Μανώλης και σε δηλώσεις του είχε χαρακτηριστικά δηλώσει πως «καλύτερα φτωχοί με αξιοπρέπεια, παρά εξευτελισμένοι. Ας μας αφήσουν να διαλέξουμε τον τρόπο που θα πεθάνουμε».



~

ΣτΕ: Δικαιώνει Energa – Hellas Power

ΣτΕ: Δικαιώνει Energa - Hellas Power
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΣΜΗΕ
Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (469/12) δικαιώνει τις εταιρείες Energa και Hellas Power σχετικά με τις καταγγελίες που είχαν κάνει ότι ο ΔΕΣΜΗΕ χρέωνε λανθασμένα τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας τα έτη 2009 – 2010 – 2011.
Συγκεκριμένα, το ποσό που διεκδικούσαν οι δύο εταιρείες φθάνει συνολικά τα 70 εκατ. ευρώ, γεγονός που προσδίδει αυξημένη σημασία στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς τα ποσά για τα οποία τους απαγορεύθηκε η δυνατότητα εκπροσώπησης πελατών ήταν σημαντικά χαμηλότερα.
Την ίδια ώρα, η ΔΕΗ σε από κοινού ανακοίνωση με τη ΔΕΠΑ με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε οφειλές της πρώτης προς τη δεύτερη, επισημαίνει ότι υπάρχουν εκατέρωθεν οικονομικές διαφορές που απορρέουν από την υφιστάμενη μεταξύ των δύο εταιρειών Σύμβαση Προμήθειας φυσικού αερίου και ότι για την επίλυσή τους γίνονται διαπραγματεύσεις.


Πηγή:Ethnos

~

Στο 20,9% η ανεργία!!!

Στο 20,9% εκτινάχθηκε τον Νοέμβριο του 2011 η ανεργία στην Ελλάδα, από 18,2% τον Οκτώβριο του 2011 και 13,9% τον Νοέμβριο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Νοέμβριο του 2011 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.901.269 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.029.587 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.423.657 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 405.785 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2010 (μείωση 9,4%) και κατά 164.506 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011 (μείωση 4,0%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 337.010 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2010 (αύξηση 48,7%) και κατά 126.062 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011 (αύξηση 14,0%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 102.730 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2010 (αύξηση 2,4%) και κατά 41.301 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2011 (αύξηση 0,9%).




~

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΥΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

 
 Παραμένουν στην θέση τους οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.
Πριν από λίγο, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο εκλήθη να συνεδριάσει μετά από σχετικό ερώτημα του υπουργού Δικαιοσύνης και αποφάσισε, με πλειοψηφία 7 προς 4, την παραμονή τους στις θέσεις τους, ανοίγοντας τον δρόμο για τις υποθέσεις που διαχειρίζονται, όπως τα CDS και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που πήγαν στη Βουλή.




~

Νέα αναβολή για Τετάρτη στη σύσκεψη των αρχηγών

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα αρθεί η μονιμότητα και τα προνόμια στις ΔΕΚΟ. 

Τις αιτίες που δημιουργούν τα ελλείμματα έχουν βάλει στο στόχαστρό τους οι ελεγκτές της τρόικας. Αφού διασφάλισαν την εσωτερική υποτίμηση για να διευκολύνουν τις επενδύσεις τους παρεμβαίνουν και στις μεγάλες αγορές (ενέργεια, επικοινωνία, μεταφορές κτλ). 

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι ΔΕΚΟ, οι εργαζόμενοι στις οποίες θα χάσουν την "μονιμότητα" την οποία ουσιαστικά απολάμβαναν και ένα μεγάλο μέρος εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. 

Εφόσον οι προτάσεις των δανειστών γίνουν δεκτές από τους αρχηγούς το κοινωνικό ανάγλυφο της Ελλάδας θα αλλάξει δραματικά. 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, μεταξύ άλλων, έρχεται ως αποτέλεσμα της τελικής συνάντησης που είχε η Τρόικα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπ. Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη. 

Πλέον, τα επιτελεία των πολιτικών αρχηγών επεξεργάζονται αυτή την ώρα το προσχέδιο της νέας δανειακής σύμβασης στην οποία υπάρχει πρόβλεψη για μαχαίρι στα πολυτεκνικά επιδόματα και νέα περικοπή των κύριων συντάξεων σε ποσοστό περί το 20%. 

Όπως μετέδωσε και νωρίτερα το protothema.gr, θυσιάζονται οι κατώτατοι μισθοί που περικόπτονται σε ποσοστό 20% έως 25% στον ιδιωτικό τομέα, ενώ το ζήτημα των Δώρων Χριστουγέννων και των επιδομάτων Πάσχα και αδείας αναμένεται να επανεξεταστεί τον Ιούνιο. 

Η Τρόικα έχει επιμείνει, εκτός των άλλων, και για απολύσεις σε ένοπλες δυνάμεις, υγεία και εκπαίδευση.




~

…aus Griechenland mit liebe… (της Μαρίας Κανελλάκη)

images_watchit_gr[1]Πήρα το μήνυμά σου. Τα’χεις πάρει κρανίο. Βουνό το δίκιο σου «φίλη» μου. Με διευκόλυνες μία, με διευκόλυνες δύο... τρεις.... και δώστου να με δανείζεις... Εεε νισάφι! Ήρθαν και ξεχείλωσαν τα χρέη μου, σαν κάτι κοιλιές στο υπουργικό τραπέζι. Κι εκτός απ’ το ότι πρέπει να σου παραχωρήσω τώρα ότι έχω και δεν έχω, πρέπει να λουφάξω στη γωνιά μου και να φάω στη μάπα τη χριστομάθεια περί «γερμανικού μοντέλου», με τον τεντωμένο δείκτη σου να με στοχεύει στο δόξα πατρί.
Μου λες για το πόσο εργατικοί και πειθαρχημένοι πολίτες είστε. Πόσο ευλαβικά τηρείτε τα ωράρια. ΄Ολα στην ώρα τους. Τρένα, αεροπλάνα, πλοία, ποδήλατα, ρόλερ, πατίνια, βρεφικά καροτσάκια. ΄Ολα καθαρά και ατσαλάκωτα. Σαν τα σακάκια που φοράει η καγκελάριός σας. Καλοραμμένα, ακριβοπληρωμένα και κομψά. Με τα στήθια να ασφυκτιούν μεν κάτω απ’ τα κουμπιά, αλλά να πειθαρχούν δε, ως οφείλουν. Οι δρόμοι είναι καθαροί, οι κήποι είναι ανθηροί, τα σπίτια είναι ομοιόμορφα, οι πλατείες είναι καταπράσινες, τα ποτάμια είναι γαλήνια, οι υπάλληλοι είναι συνεπείς, οι μπυραρίες κλείνουν στην ώρα τους, τα νοσοκομεία είναι πλήρως εξοπλισμένα, τα σχολεία μαθαίνουν στα παιδιά τα γερμανικά ιδεώδη, οι ηλικιωμένοι ζουν με αξιοπρέπεια, οι βιομηχανίες αναπτύσσονται, τα εργοστάσια παράγουν από σαμπουάν μέχρι αυτοκίνητα, οι εξαγωγές πάνε καλά, το ηθικό καλύτερα και αν κάτι σκιάζει την ιστορία σας, το ψεκάζετε με Zyklon B και καθαρίσατε. Δοκιμασμένη και σίγουρη η συνταγή της επιτυχίας σας: “ARBEIT MACHT FREI", σύμφωνα με την ταμπέλα του υποκαταστήματος στο Αουσβιτς ("Η εργασία απελευθερώνει").
Εμείς εδώ... μπανανία. Όλα αφημένα στην τύχη τους. Το είπε κι ο φύλαρχος: «O λαός μου είναι διεφθαρμένος ως το μεδούλι». Βουνό το δίκιο του. Είμαστε όλοι κατάπτυστοι και άξιοι της μοίρας μας. Η τιμωρία μας είναι δίκαιη. Αλυσοδεμένοι με χρέη που θα πληρώνουν οι απόγονοί μας μέχρι ... τρίτης (και βάλε) παρουσίας. Κανονικά έπρεπε να μας εκτελέσουν. Να μας συγκεντρώνουν όλους τμηματικά και, ανάλογα με τη βαθμίδα διαφθοράς του καθενός μας, να μας εξαϋλώνουν, να μας διακτινίζουν στο διάστημα, να μας κάνουν αστερόσκονη. Μεγάλη καρδιά όμως οι δανειστές μας. Δείχνουν επιείκια. Βέβαια, δείχνουμε κι εμείς μεταμέλεια. Ξαφνικά μας έπιασε μια ομαδική υστερία αυτοκριτικής και αυτομαστιγώματος, άνευ προηγουμένου. Τηλεοράσεις και ντελάληδες, φυλλάδες και ραδιόφωνα, οικονομικοί αναλυτές και άνθρωποι της τέχνης, αρπάξαν τις ντουντούκες και επιβεβαιώνουν με στόμφο την επιπολαιότητα, την κουτοπονηριά και την κολασμένη λαιμαργία μας να τρώμε & να καταβροχθίζουμε. Είμαστε «γουρούνια» με σφραγίδα πιστοποίησης, «φίλη» μου. Εγώ τι? Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω. Για να το λένε όλοι, έτσι θα’ναι. Προφανώς έπαθα μερική αμνησία και δεν θυμάμαι την περίοδο των διονυσιακών οργίων που έτρωγα κι εγώ ασταμάτητα και επιδιδόμουν σε αχαλίνωτες ρεμούλες και επαίσχυντα σκάνδαλα.
Λοιπόν, ας κάνουμε ταμείο να τελειώνουμε. ΄Οχι ότι θα σε ξοφλήσω, αλλά να μην κρατάω άλλο πάνω μου αυτά που σου ανήκουν πλέον. Δικαιωματικά. Και με τη βούλα των ειδικών. ΄Εχουμε και λέμε:
Μαζί με κάτι οικονομίες που είχα για να καλύπτω τη γονεϊκή μου ανασφάλεια («για μια ώρα ανάγκης, μη τύχει κάτι στα παιδιά»), αδειάζω τσέπες, κουμπαράδες, συρτάρια, μπαούλα, τα βελούδινα κουτάκια με τους βαφτιστικούς σταυρούς, τη λίρα που μας είχε κάνει δώρο ο θείος απ’ την Αμερική (ήτοι επιστροφή αμερικανικής βοήθειας), τον τσεκουρωμένο μισθό μου & το κατακρεουργημένο μου εισόδημα. Το σπίτι, τα έπιπλα, τα ηλεκτρικά, τα ρούχα μας.
Σου στέλνω ακόμα τον αέρα που μου αναλογεί, τη θάλασσα και το βουνό μου. Την ιστορία μου, που αν δεν τη θέλεις, μπορείς να την κόψεις κομματάκια και να την κάνεις ξεσκονόπανο. Είναι από καλό ύφασμα και λυπάμαι να την πετάξω. Τη γλώσσα μου που δεν έχει αντίκρισμα στην Ευρώπη, αλλά είναι συλλεκτικό κομμάτι. Ίσως μετά από χρόνια, βρει τη χαμένη της αξία. Τα κειμήλια των προγόνων μου, τις εικόνες, τα παλιά ασημένια νομίσματα, τις δαντέλες της γιαγιάς, τα λινά τραπεζομάντηλα, τη λύρα και το μπουλγαρί του παππού, δυό τενεκέδες ελαιόλαδο απ’ τους πρόποδες του Ψηλορείτη και μπόλικο ρακόμελο.
Λυπάμαι μόνο γι αυτά που δεν μπορώ και δεν θα στα δώσω ποτέ. Δεν μεταβιβάζονται, δεν εξαγοράζονται, δεν εκβιάζονται καν. Δεν μετατρέπονται σε ομόλογα, δεν έχουν αγοραστική αξία και είναι ακόμα άγνωστα σε σας, γι αυτό και ανεκτίμητα. Οπότε τα κρατάω και πορεύομαι στο εξής μ’ αυτά:
Τα χρώματα, τις γεύσεις και τις μυρωδιές της πατρίδας μου. Τους ήχους. Το φως. Τη μητρική αγκαλιά της θάλασσας. Άλλοτε φουρτουνιασμένη και άγρια, κι άλλοτε τρυφερή και γαληνεμένη. Τον ήλιο. Το θυμάρι και το δίκταμο. Το στοίχημα να περπατήσω και φέτος το φαράγγι. Τη μουσική. Τη λύρα με το λαούτο. Το ξεσήκωμα. Το χορό. Την περηφάνεια. Το τίναγμα στον αέρα. Τα «παλληκάρια» (δεν υπάρχει αντίστοιχη ερμηνεία σε καμμιά γλώσσα του κόσμου, οπότε... τι να σου εξηγώ τώρα?). Το φαγητό που μυρίζει σ’ όλες τις εξώπορτες τα μεσημέρια. Συνήθως είναι γεμιστά. Με μάραθο και δυόσμο. Τα ανοιγμένα χέρια – φτερούγες της γιαγιάς. Το καλωσόρισμα στην ασβεστωμένη αυλή. Την ώρα που τα τζιτζίκια είναι στα μεγάλα ντουζένια τους. Πλάϊ στα πιθάρια με τις μπουκαμβίλιες και τα γιασεμιά. Τη φασαρία στο τραπέζι. Το τσούγκρισμα των ποτηριών. Το σφιχταγκάλιασμα. Το φιλότιμο (μη μεταφράσιμη λέξη επίσης). Το ηλιοβασίλεμα πάνω απ’ την παλιά πόλη. Φωνές παντού. Ντοπιολαλιές. Λέξεις κρυστάλλινες, εκφράσεις με στρογγυλεμένες καταλήξεις και αυτοσχέδιες μαντινάδες. Το γλέντι. Την υπερβολή παντού. Στον πόνο, στην αγάπη και στον καημό. Το μοίρασμα. Το αλισβερίσι με προϊόντα. Τα ντόπια μας «νομίσματα» που δεν υπάρχουν στις διεθνείς τράπεζες. Μόνο στο δικό μας «χρηματιστήριο»: Τους χοχλιούς. Τη ξυνομυζήθρα και τη γραβιέρα. Την κριθαροκουλούρα με ανθοτύρι . Τα κεράσματα. Η φιλοξενία στο μεγαλείο της. Να σε πνίγει στις ρακές και στα καλτσούνια. Οι σύντεκνοι. Το δειλινό στο λιμάνι. Και τις βάρκες ολόγυρα σαν πολύχρωμη δαντέλα. Μακρύς ο κατάλογος και δεν τελειώνει ποτέ...
Λόγω κακοτράχαλης μορφολογίας του εδάφους και των ανθρώπων, σου λέω πως θα δυσκολευτείτε λίγο να ισιώσετε και να λειάνετε τούτο τον τόπο. Να τον κάνετε αφόρητα ομοιόμορφο και να τον γυαλίσετε με το ευρωπαϊκό λούστρο και τη μονοτονία της απόλυτης ευταξίας.
Ζωή με οργάνωση αλλά χωρίς προσωπικότητα? Κουζουλάθηκες?
Αουφίντερζεν «φίλη» μου.




~

Πλαστό το δεύτερο μήνυμα των Anonymous στους Έλληνες;

Πλαστό το δεύτερο μήνυμα των Anonymous στους Έλληνες;

Ένα δεύτερο βίντεο των Anonymous(?) που απευθύνεται στην Ελλάδα κάνει σήμερα το γύρο του διαδικτύου. Το βίντεο έχει τα βασικά χαρακτηριστικά που έχουν όλα τα βίντεο των Anonymous, αλλά η γλώσσα και το ύφος του ομιλών, παραείναι εξελληνισμένα και συνεπώς τίθεται θέμα για τη γνησιότητα του.

Κατά τη γνώμη μου, το βίντεο δημιούργησαν Έλληνες φαν, που ενθουσιάστηκαν με το πρώτο βίντεο που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες. Μπορεί οι προθέσεις τους να ήταν καλές, αλλά το εγχείρημα τους είναι αποτυχημένο και επικίνδυνο.

 


~

Άστεγος ηλικιωμένος «έσβησε» από το κρύο έξω από το Νοσοκομείο του Ρίου

Τραγικό τέλος για έναν ηλικιωμένο άστεγο

Νεκρός βρέθηκε έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ένας ηλικιωμένος άστεγος, που ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες.


Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο θάνατός του οφείλεται στο κρύο.......

ωστόσο τα ακριβή αίτια του θανάτου θα διαπιστωθούν με την ιατροδικαστική εξέταση.

Ο ηλικιωμένος .......προσήλθε χθες στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, παραπονούμενος για προβλήματα υγείας. Όμως οι γιατροί που τον εξέτασαν δε διαπίστωσαν κάποιο πρόβλημα. Ο ηλικιωμένος δεν έφυγε από το νοσοκομείο, αλλά παρέμεινε στους χώρους του.


Εργαζόμενοι που αντιλήφθησαν την παρουσία του, του έδωσαν κουβέρτες, προκειμένου να αντιμετωπίσει το κρύο, ωστόσο, φαίνεται πως αυτό δεν στάθηκε αρκετό και δυστυχώς επήλθε το μοιραίο.




~ Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Ακη Τσοχατζόπουλο

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 150.000 ευρω επιβλήθηκαν στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλο, καθώς δεν είχε δηλώσει το πολυτελές νεοκλασικό ακίνητό του στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Επίσης, διατάχθηκε η δέσμευση του ακινήτου της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Οι εν λόγω περιοριστικοί όροι του επεβλήθηκαν μετά την απολογία του στον εφέτη – ανακριτή Θ. Κανελλόπουλο, για ανακριβή υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες το 2010 (χρήση το 2009)....

Το επίμαχο πόθεν έσχες κρίθηκε ως ανειλικρινές μετά το πόρισμα της επιτροπής ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής.
Σύμφωνα με το πόρισμα αυτό ο Α. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, τα 150.000 από τα οποία δηλώνει ότι προέρχονται από τη λήψη δύο δανείων.
Ο Α. Τσοχατζόπουλος υποστηρίζει ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής που κατά την άποψή του δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.



~

Οι άστεγοι αυξάνονται, ξενώνες υποδοχής αστέγων κλείνουν

Οι άστεγοι αυξάνονται, ξενώνες υποδοχής αστέγων κλείνουν
Τα μόνιμα και ασφαλή καταλύματα αποτελούν
πολιτικό δικαίωμα όλων των άστεγων ανθρώπων...
Κλείνει ο ξενώνας αστέγων Ι. Ν. Αγίων Ασωμάτων.

Σήμερα περνούσα από έναν από τους
Ξενώνες υποδοχής αστέγων και συγκεκριμένα αυτόν:
Ι. Ν. Αγίων Ασωμάτων. Γρανικού 24, Θησείο. Τηλ.: 210 5224310.

Έξω από τη πόρτα μίλησα με έναν Κύριο που μου είπε αρκετά θλιμμένος ότι σε 4-5 μέρες
ο ξενώνας αυτός θα κλείσει και 40 (Σαράντα) περίπου άτομα θα αναγκαστούν να βρουν αλλού καταφύγιο.
Από ότι κατάλαβα, το κτίριο αυτό μισθώνεται από την εκκλησιά και ο ενορίτης δεν έχει πλέον να πληρώσει το ενοίκιο. ΜΠΟΥΡΔΕΣ !

Τόσα κτίρια εγκαταλελειμμένα, παρατημένα και άχρηστα.


Φτάνει πια αυτό το αίσχος της φιλανθρωπίας. Φτάνει πια με αυτό το καραγκιοζιλίκι του κάθε κρατικού ή εκκλησιαστικού Νταβατζή !!


Δεν ελεώ κανέναν, διεκδικώ εκείνο που οφείλει να παρέχει μια ελεύθερη και ευνομούμενη κοινωνία στους πολίτες της, ανεξάρτητου εθνικότητας ή τάξεως.


Τα μόνιμα και ασφαλή καταλύματα αποτελούν πολιτικό δικαίωμα όλων των άστεγων ανθρώπων
. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.

Υ.Γ. Αν διαθέτετε διαφορετικές πληροφορίες σχετικά με το θέμα, είναι καλοδεχούμενες.

 


Πηγή:

~

Πέθανε η τελευταία βετεράνος του 1ου Παγκόσμιου πολέμου

 
Έφυγε από τη ζωή πλούσια σε εμπειρίες η τελευταία Βρετανίδα γυναίκα βετεράνος του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για τη Φλοράνς Γκριν, ηλικίας 110 ετών,που πέθανε το Σάββατο στον οίκο ευγηρίας όπου διέμενε στην Αγγλία, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.
Η Φλοράνς Γκριν είχε καταταγεί στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) σε ηλικία 17 ετών το 1918, είναι γνωστή ως το τελευταίο πρόσωπο που υπηρέτησε στον πόλεμο του 1914-1918.
Η κόρη της, Τζουν Εβετς είπε για τη μητέρα της ότι έζησε μια εξαιρετική ζωή και ήταν μάρτυρας κοσμοϊστορικών αλλαγών, «ήταν περήφανη για όσα έκανε και όλοι εμείς περήφανοι γι αυτήν».
Η Γκριν είχε ενταχθεί στη RAF ως σερβιτόρα σε συσσίτιο στρατιωτικής βάσης στο Νόρφολκ, δύο μήνες πριν από την εκεχειρία. Αν και ποτέ δεν είχε σταλεί στο μέτωπο, αναγνωρίστηκε σαν να είχε υπηρετήσει στον πόλεμο.
Ο Κλοντ Στάνλεϊ Τσουλς, ο τελευταίος στρατιώτης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, πέθανε στον οίκο ευγηρίας όπου διέμενε στο Περθ της δυτικής Αυστραλίας το Μάιο του 2011 σε ηλικία 110 ετών.




~

ΣΟΚ! 2.500 παιδιά είναι σε δημόσια ιδρύματα

 
Στοιχεία για την φτώχεια στην Ελλάδα έδωσε στη Βουλή ο Συνήγορος του Πολίτη.
Συγκεκριμένα, αναφέρει πως αυξάνονται τα φαινόμενα ασιτίας στα σχολεία και ότι 2.500 παιδιά βρίσκουν καταφύγιο σε δημόσια ιδρύματα παιδικής προστασίας ή σε ιδιωτικές δομές φροντίδας, όπως αυτές των ΜΚΟ και της Εκκλησίας.
Ο βοηθός  Συνηγόρου του Πολίτη Γιώργος Μόσχος λέει «ολοένα και περισσότερα παιδιά δεν προσέρχονται φροντισμένα στο σχολείο, δεν έχουν ούτε ένα σάντουιτς στην τσαντούλα τους ή δεν έχουν χαρτζιλίκι για να πάρουν κάτι από το κυλικείο». Μάλιστα αυξάνονται και τα σχολεία που δεν έχουν πετρέλαιο για θέρμανση.



~

Τι είπε Ελληνίδα φοιτήτρια στη Μέρκελ

«Δεν θέλω να βγει η Ελλάδα από το ευρώ και νομίζω ότι και κανείς στην Ελλάδα δεν θέλει», τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση του Ιδρύματος "BELA" στο Νέο Μουσείο του Βερολίνου, με φοιτητές από το πρόγραμμα Μάστερ στην.......
Δημόσια Διοίκηση του ιδιωτικού Πανεπιστημίου "Hertie School of Gοvernance".

Η Άνγκελα Μέρκελ, απαντώντας σε Ελληνίδα φοιτήτρια, η οποία αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά εργασίας, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές», ενώ στην προσπάθεια του συντονιστή της συζήτησης δημοσιογράφου των "Financial Times", Κουέντιν Πιλ να εκμαιεύσει κάποια δήλωση σχετική με πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε: «Δεν θα συμμετάσχω στο να ωθηθεί η Ελλάδα έξω από το ευρώ. Αυτό θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες. Δεν θέλω να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη και νομίζω ότι και κανείς στην Ελλάδα δεν θέλει».




~