Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Κρήτη: Χειροπέδες σε δύο Βουλγάρες που έκαναν τις νοσοκόμες

Πρόκειται για άλλες δύο παράνομες νοσοκόμες που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Σητείας.

Σε έλεγχο που έγινε από αστυνομικούς στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο αλλοδαπές, ηλικίας 57 και 46 ετών....


εργάζονταν και παρείχαν σε ασθενείς, υπηρεσίες "αποκλειστικής νοσοκόμας", καθώς και ότι εξασκούσαν το επάγγελμα της αδελφής νοσοκόμας,
ενώ δεν είχαν τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών, ούτε την άδεια άσκησης επαγγέλματος από την αρμόδια αρχή.




~ Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Γιορτάζουν σήμερα οι ηλικιωμένοι!

 

Στους ηλικιωμένους και με σύνθημα «Η καλή υγεία προσθέτει ποιότητα στα γηρατειά», είναι αφιερωμένη φέτος η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σύντομα ο κόσμος θα έχει περισσότερους ηλικιωμένους από παιδιά και περισσότερους ανθρώπους σε πολύ προχωρημένη ηλικία.
Σήμερα ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ηλικία 60 ετών και άνω είναι διπλάσιος σε σχέση με το 1980.
Έως το 2050 ο αριθμός των ανθρώπων που θα έχουν ηλικία 80 ετών αναμένεται να τετραπλασιαστεί, αγγίζοντας τα 395 εκατομμύρια, ενώ μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, ο αριθμός των ενηλίκων ηλικίας 65 ετών και άνω θα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των παιδιών ηλικίας κάτω των 5 ετών.
Κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας εορτάζεται στις 7 Απριλίου, ημερομηνία ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), το 1948.
Το φετινό θέμα «Η καλή υγεία προσθέτει ποιότητα στα γηρατειά», επικεντρώνεται στο πώς η καλή υγεία καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου μπορεί να βοηθήσει τους ηλικιωμένους να ζουν πλήρη και παραγωγική ζωή και να αποτελούν πηγή προσφοράς για την οικογένεια και την κοινότητά τους.
Ζωή να’ χουν τα περήφανα γηρατειά…




~

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο και αυτοκτονεί στις πλατείες

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο και αυτοκτονεί στις πλατείες
Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο.
Η κοινωνία εξήντλησε τις αντοχές της.
Η κοινωνία ξεπέρασε τα όριά της.

Αλλά είναι φανερό πως δεν μπορεί να συνεχίσει πια σε αυτό το ρυθμό και πλέον αυτοκτονεί στις πλατείες.

"
Tell my why" τραγούδουσε ο Phip Collins το 1992 με τους Genesis σε ένα τραγούδι που είναι λες και γράφτηκε για εμάς.

Πείτε μας κύριοι πολιτικοί ένα γιατί.

Γιατί έπρεπε αυτός ο άνθρωπος στο τέλος της ζωής του, να γνωρίσει αυτό το τραγικό φινάλε
.
Γιατί τον οδηγήσατε σε αυτή την ύψιστη πράξη φυγομαχίας που όμως απαιτεί ένα αστείρευτο στιγμιαίο θάρρος να πατήσεις τη σκανδάλη.
Ένας άνθρωπος που επέζησε της κατοχής, επέζησε της φτώχειας του 1950 αλλά δεν άντεξε την “ισχυρή Ελλάδα”, την “επανιδρυμένη Ελλάδα” αυτή στην οποία “λεφτά υπάρχουν”.

Θα μου πείτε, δεν ξέρεις πως δεν είναι ο πρώτος που αυτοκτονεί; Το γνωρίζω. Έχουν προηγηθεί αρκετές εκατοντάδες. Έλληνες οικογενειάρχες και μητέρες που ως άλλες Σουλιώτισσες μη αντέχοντας το δράμα τους, πηδούν στο δικό γκρεμό.


Άνθρωποι που είχαν όνειρα, που έβαλαν κάποτε στόχους, που δε ζήτησαν πολλά πέρα από ένα σπίτι, μια οικογένεια και μια αξιοπρεπή διαβίωση. Κι όμως τελικώς ούτε αυτό εδικαιούντο. Άλλος κρεμάστηκε, άλλος ήπιε δηλητήριο, άλλος έπεσε στα ναρκωτικά, άλλος εξαφανίζεται από την ντροπή του κι άλλος αυτοπυροβολείται.


Αλλά τι σημασία έχει; Το PSI να είναι καλά. Οι εταίροι μας να δίνουν το πράσινο φως κι όλα τα άλλα έρχονται και παρέρχονται. Άλλωστε κάποια στιγμή όλοι θα πεθάνουμε. Έτσι δεν είναι; Τι σήμερα, τι αύριο. Ποιος νοιάζεται;


Μόνο που ο 77χρονος έκανε κάτι διαφορετικό.
Πήγε και έθεσε τέρμα στη ζωή του ακριβώς έξω από το θυσιαστήριο του ελληνικού λαού. Η πράξη που σαφώς δεν επικροτώ, περιείχε ηρωισμό και συμβολισμό. Διότι πλέον ο Έλληνας και η Ελληνίδα δεν αυτοκτονούν κάπου απόμερα μη μπορώντας άλλο σε κάποια κρυφή γωνιά ανακατεύοντας τα δάκρυα, τον ιδρώτα του φόβου και το αίμα τους. Επιλέγουν πλέον το επίκεντρο στέλνοντας ένα τελευταίο μήνυμα σκεπτόμενοι πως αφού δε μας άκουσαν όσο ζούσαμε, ίσως μας ακούσουν μέσω ενός κρότου που θα ξυπνήσει την κοινωνία η οποία ακόμη δεν έχει αντιδράσει σε ότι γίνεται.

Η πλατεία Συντάγματος, ένα μέρος όπου αρκετοί τρέξαμε ως μικρά παιδάκια ταΐζοντας τα περιστέρια, δώσαμε ραντεβού σαν μεγαλώσαμε για μια νυχτερινή έξοδο, πλέον σφραγίζεται από το απονενοημένο διάβημα του 77χρονου που όμως κάποιος κυβερνητικός τον εγκάλεσε μη αφήνοντάς τον ούτε στον τάφο να ησυχάσει για την εκτίναξη των φαρμακευτικών δαπανών μη σεβόμενος το ζεστό ακόμη αίμα του.


Δεν πειράζει κε υφυπουργέ, ντρέπομαι εγώ για σας. Χαμηλώνω εγώ το πρόσωπο..


Συγχωρείστε μου το συναισθηματισμό και την πιθανή άναρχη ροή του λόγου μου. Έτσι το σκέφτηκα κι έτσι μου βγήκε. Από μικρό παιδί λόγω δύσκολων καταστάσεων έμαθα να μη φυγομαχώ. Δεν το μετανιώνω κι ας βλέπω σήμερα την πατρίδα μας σε αυτό το χάλι διότι όλοι αυτοί
οι νεκροθάφτες των ονείρων μας θα πιουν το ποτήρι της οργής του ελληνικού λαού μέχρι την τελευταία σταγόνα. Θα τους στείλουμε εκεί που πρέπει κι ακόμη παραπέρα, άλλωστε θα το έχουν κερδίσει με το σπαθί τους.

Έχουμε εθνικό χρέος να ελευθερώσουμε την Ελλάδα για τα παιδιά μας αλλά και για αυτούς που χάθηκαν, τους νεκρούς μας
.

Διότι χάθηκαν, δεν αυτοκτόνησαν. Τους έβαλαν το όπλο στο χέρι και μετά τους έκαναν να πατήσουν τη σκανδάλη. Δολοφόνοι!

 


Πηγή:

~

Απεργία πείνας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

 

Απεργία πείνας σκοπεύουν να κάνουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από τις 7 Απριλίου μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή μετά από ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας τους, διαμαρτυρόμενοι για την εξαίρεσή τους από τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας αλλά και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων νυκτερινών ωρών για το 2012 και την υποβάθμιση του ρόλου των Διευθυντών και των Προϊσταμένων.
Η απεργία πείνας θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στον Κορυδαλλό, ενώ θα εξεταστούν και άλλα μέτρα κινητοποιήσεων. Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος κάνει λόγο για εγκατάλειψη από την Πολιτεία και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο εμπαιγμός κορυφώθηκε με την υπουργική απόφαση περί χορηγήσεως επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, με την οποία εξαιρούνται οι διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται στις φυλακές.
«Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία, «μας ζητούν να βρούμε εμείς (άραγε πώς;) πιστώσεις από πόρους του υπουργείου Δικαιοσύνης προκείμενου να πληρωθούν οι μόλις 250- 300 διοικητικοί υπάλληλοι, αφού πρώτα αγνόησαν την πρότασή μας για κατηγοριοποίηση της χορήγησης ανά κλάδο εργαζομένων, η οποία αν γινόταν δεκτή όχι μόνο θα έφτανε το υπάρχον ποσό, αλλά θα απαιτείτο με τον τρόπο αυτό αρκετά λιγότερο και με εμφανέστατα στοιχεία δικαιοσύνης».




~

Βιώνουμε το φτωχότερο Πάσχα των τελευταίων δεκαετιών

Βιώνουμε το φτωχότερο Πάσχα των τελευταίων δεκαετιών

Η δραστική μείωση των εισοδημάτων, ως αποτέλεσμα των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, η αύξηση της φορολογίας, η ανελαστικότητα των τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και οι ανατιμήσεις σε μία σειρά άλλων ,


όπως για παράδειγμα τα καύσιμα και τα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, αναγκάζουν τους Ελληνες να περάσουν το φτωχότερο Πάσχα των τελευταίων δεκαετιών.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας  ΤΑ ΝΕΑ  δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι δεν θα εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ όπως έκαναν άλλες χρονιές, καθώς τα χρήματα δεν φτάνουν. Οσο για εκείνους που θα το επιχειρήσουν, μάλλον πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Με τις μειώσεις των εισοδημάτων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να έχουν ξεπεράσει το 20%, αλλά τις τιμές στην αγορά να τραβούν την ανηφόρα τα νοικοκυριά βγάζουν μολύβι και χαρτί σε μια προσπάθεια να υπολογίσουν τα έξοδά τους.


Σύμφωνα με έρευνα των «ΝΕΩΝ» μια τετραμελής οικογένεια με δύο εργαζόμενους (ένας δημόσιος και ένας ιδιωτικός υπάλληλος) που πέρυσι είχε συνολικές καθαρές μηνιαίες αποδοχές 3.040 ευρώ, εφέτος καλείται με 728 ευρώ λιγότερα χρήματα (-23%) να καλύψει τις ίδιες ανάγκες. Μάλιστα, αν υπολογιστούν και οι περικοπές που έχουν επέλθει και στα δώρα του Πάσχα, τότε η οικογένεια αυτή έχει ακόμα μεγαλύτερη μείωση των εισοδημάτων της που φτάνει συνολικά τα 955,5 ευρώ. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών που πρέπει να αγοράσει.


Η κούρσα των διεθνών τιμών των καυσίμων τον τελευταίο χρόνο εκτόξευσε το κόστος της αμόλυβδης, η οποία σε ορισμένες περιοχές της χώρας έχει φτάσει ακόμα και τα 2 ευρώ το λίτρο. Ετσι σε περίπτωση που η συγκεκριμένη οικογένεια πάρει την απόφαση να ταξιδέψει για το Πάσχα στη Θεσσαλονίκη θα αναγκαστεί να πληρώσει 12,1 ευρώ περισσότερα.


Συγκεκριμένα για την ίδια διαδρομή το κόστος μαζί με τα διόδια ήταν πέρσι 141,4 ευρώ, ενώ εφέτος έχει φτάσει τα 153 ευρώ αφού η μέση τιμής της αμόλυβδης από 1,7 ευρώ το λίτρο σκαρφάλωσε στο 1,835 ευρώ, δηλαδή σχεδόν 8% ακριβότερα.Αντίστοιχα, εάν επιλέξει να περάσει τις διακοπές της στην Καλαμάτα το συνολικό κόστος μαζί με τα διόδια εφέτος είναι 110,14 ευρώ από 102,9 ευρώ πέρυσι, δηλαδή 8 ευρώ ακριβότερα.


Ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι είναι και τα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών εταιρειών καθώς μόλις την περασμένη εβδομάδα οι τιμές τους αυξήθηκαν 6%. Αποτέλεσμα της εξέλιξης αυτής είναι πως αν η συγκεκριμένη οικογένεια επιλέξει να περάσει το Πάσχα σε κάποιο νησί θα πληρώσει ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα το κόστος των εισιτηρίων οικονομικής θέσης μιας οικογένειας με 2 ενηλίκους και 2 παιδιά μαζί με το αυτοκίνητο και προορισμό τη Χίο (μετ’ επιστροφής) ήταν πέρυσι στα 343 ευρώ ενώ εφέτος στα 364 ευρώ, για το Ηράκλειο της Κρήτης από 355 ευρώ το κόστος ανέβηκε στα 375 ευρώ και για τη Ρόδο από τα 517 ευρώ πέρυσι, εφέτος 548 ευρώ.


Για όσους δεν διαθέτουν κάποιο φιλικό σπίτι ή εξοχικό για τη διαμονή τους, ούτε οι τιμές στα καταλύματα φαίνεται να ακολουθούν την πορεία των εισοδημάτων αφού σε σχέση με πέρυσι οι μειώσεις είναι ελαφρώς χαμηλότερες και σε ορισμένες περιπτώσεις και αυξημένες σε σχέση με πέρυσι. Για παράδειγμα, τετράκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Χαλκιδική με ημιδιατροφή και διανυκτέρευση τρεις νύχτες εφέτος κοστίζει 600 ευρώ ενώ πέρυσι 630 ευρώ, δηλαδή μόλις 30 ευρώ φθηνότερα, ενώ στη Θεσσαλονίκη σε ξενοδοχείο  τεσσάρων αστέρων με ημιδιατροφή, τετράκλινο δωμάτιο για τρεις νύχτες κοστίζει 480 ευρώ ενώ πέρσι 500 ευρώ, δηλαδή 20 ευρώ φθηνότερα.


Οσο για το πασχαλινό τραπέζι, εδώ τα πράγματα μπορεί είναι καλύτερα καθώς όπως όλα δείχνουν οι τιμές στα περισσότερα είδη είναι το ίδιο με πέρυσι και σε αρκετές περιπτώσεις και χαμηλότερα. Ο οβελίας, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 9 - 9,2 ευρώ το κιλό για τα γάλακτος, ενώ τα βαρύτερα αρνιά θα πωλούνται σημαντικά φθηνότερα. Χαμηλότερες είναι οι τιμές και σε λαχανικά και φρούτα, ενώ οι αυξήσεις που καταγράφονται αφορούν κυρίως είδη σουπερμάρκετ. Ενδεικτικά το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού για 4 άτομα υπολογίζεται εφέτος στα 94,07 ευρώ από 91,94 που ήταν πέρυσι.



Πηγή:IEFIMERIDA

~

Θα σφραγίζονται οι αποδείξεις που εκδίδονται με φοροκάρτα

 

 Με την ένδειξη «κάρτα αποδείξεων» θα πρέπει να είναι σφραγισμένες οι αποδείξεις λιανικής πώλησης, τα δεδομένα των οποίων καταγράφουν οι φορολογούμενοι στη φοροκάρτα τους, ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλους φορολογούμενους.
Στην απόφαση του κ. Οικονόμου αναφέρεται χαρακτηριστικά…
1. Στις αποδείξεις λιανικής πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών καθώς και στα στοιχεία που υπέχουν θέση αποδείξεων λιανικής, τα δεδομένα των οποίων καταγράφονται στην Κάρτα Αποδείξεων τίθεται με την έκδοσή τους, σε οποιοδήποτε πρόσφορο σημείο τους, η ένδειξη «Κάρτα Αποδείξεων», ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσής τους.
2. Σε κάθε περίπτωση έκδοσης αποδείξεων η ως άνω ένδειξη τίθεται με σφραγίδα, ενώ ειδικά στις αποδείξεις που εκδίδονται με τη χρήση φορολογικών μηχανισμών μπορεί να τίθεται εντύπως, ύστερα από κατάλληλο προγραμματισμό, σε όσους τύπους εξ αυτών είναι τεχνικά δυνατόν.




~

Δήμαρχος για μίμηση. Ο Δήμαρχος Πύργου δίνει τον μισό μισθό του στο Κοινωνικό παντοπωλείο.

Το 50% των καθαρών αποδοχών του μισθού του, έως το τέλος της θητείας του, ανακοίνωσε ότι προσφέρει ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος για τις ανάγκες του κοινωνικού
παντοπωλείου. Η ανακοίνωση έγινε μέσα από την εισήγηση του δημάρχου στην συνεδρίαση του........
δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Πέμπτης.
Μια κίνηση με βαθιά κοινωνικό συμβολισμό σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή. Καλό θα είναι όσοι μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό, που πέρα από τον συμβολισμό έχει και ουσία.

Τα χρήματα θα παραχωρηθούν για το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο που ιδρύεται άμεσα και θα λειτουργήσει για να διαθέτει δωρεάν τρόφιμα, απορρυπαντικά και γενικά είδη πρώτης ανάγκης σε άπορους δημότες του Πύργου.

«Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνω ότι  εκχωρώ στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου τον μισό μισθό μου και συγκεκριμένα το μισό του συνόλου των καθαρών αποδοχών μου, μέχρι το τέλος της θητείας μου. Ζητώ συγγνώμη για την δημοσιοποίηση της απόφασής μου αυτής, αλλά  το πράττω, θεωρώντας την, όχι ως πράξη φιλανθρωπίας, αλλά ως πράξη πολιτική και συμβολική» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος.

Συνεχίζοντας είπε πως «η κοινωνική αλληλεγγύη είναι πολιτική, αφορά την αυτοοργάνωση της κοινωνίας και το κράτος, αφορά στην αναδιανομή του πλούτου, στοχεύει στον επανακαθορισμό της  κοινωνίας, του κράτους  και της  πολιτικής  στην κατεύθυνση προστασίας  των αδύναμων. Διακρίνεται από την φιλανθρωπία που αφορά περισσότερο ατομικές συμπεριφορές και που δεν  στοχεύει σε  επηρεασμό των κοινωνικών και κρατικών δομών».

Στη δήλωσή του για το θέμα ο δήμαρχος Πύργου κάλεσε τους δημότες του, τους φορείς και τις επιχειρήσεις να στηρίξουν με κάθε τρόπο την προσπάθειά μας αυτή, από το περίσσευμα ακόμη και από το υστέρημά τους. «Κανένας πεινασμένος, κανένας γυμνός, κανένας μόνος στο δήμο Πύργου» είπε χαρακτηριστικά ο Μάκης Παρασκευόπουλος.




~

Ο HPV ένοχος για πολλούς καρκίνους


Όσοι έχουν προσβληθεί από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), γνωστός για την πρόκληση των πιο διαδεδομένων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, των κονδυλωμάτων, ενδέχεται να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η έρευνα βασίστηκε στα δεδομένα από 49.000 ενήλικες δανούς και τα συμπεράσματά της δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Infectious Diseases». Σύμφωνα με την επικεφαλής ερευνήτρια, Dr Susanne Kruger Kjaer από την Αντικαρκινική Εταιρία της Δανίας, η έρευνά τους έδειξε ότι υπάρχει συσχετισμός μεταξύ του ιού HPV και ορισμένων καρκίνων, ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι μπορεί να συσχετίζεται και με ορισμένους τύπους καρκίνου του δέρματος (όχι όμως με το μελάνωμα, που αποτελεί τον πιο επιθετικό τύπο).

Είναι γνωστό ότι ορισμένα στελέχη του ιού HPV συσχετίζονται με τον καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας. Σύμφωνα, όμως, με τους ερευνητές φαίνεται ότι στελέχη του ιού HPV ενοχοποιούνται και για αρκετές περιπτώσεις καρκίνου στο ουροποιητικό– αναπαραγωγικό σύστημα ανδρών και γυναικών. Λιγότερο γνωστός, αλλά σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα των μελετών υπαρκτός, είναι ο συσχετισμός του ιού HPV με ορισμένους καρκίνους στο στόμα και τον λαιμό.

Πηγή: vita.gr

~ Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Πέθανε ο πατέρας της Πόρσε 911

 

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε, εγγονός του ιδρυτή της Γερμανικής εταιρείας κατασκευής σπορ αυτοκινήτων και σχεδιαστής της Πόρσε 911, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου. «Λυπούμαστε για το θάνατο του Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ομίλου Ματίας Μίλερ.
«Ως σχεδιαστής της Πόρσε 911, δημιούργησε στην εταιρεία μας ένα νέο πρότυπο που χαρακτηρίζει ακόμα και σήμερα τα σπορ αυτοκίνητα μας», ανέφερε.

Ο Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1935 στη Στουτγάρδη και ήταν ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα παιδιά του Φέρντιναντ Πόρσε του επονομαζόμενου και «Φέρι», γιου του ιδρυτή της μάρκας. Είχε αναλάβει το στούντιο σχεδίασης της μάρκας το 1962 και ανέπτυξε το μοντέλο 911 το 1963.


Στη δεκαετία του 1970, ο Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε ήταν υπεύθυνος για τη διαφοροποίηση της μάρκας μέσω αξεσουάρ μόδας, όπως τα γυαλιά, τα ρολόγια και τα είδη γραφείου.




~

€1.200 επιταγή κατάρτισης και επίδομα σε ανέργους για σεμινάρια πληροφορικής

Ξεκινά τη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 25/05/2012 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα  κατάρτισης  σε Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με τη χρήση επιταγής κατάρτισης (training voucher). Τα προγράμματα κατάρτισης ανέργων θα είναι διάρκειας 100 ωρών και ο κάθε άνεργος θα λάβει επίδομα – επιταγή κατάρτισης €700 και επιπλέον €500 ως εκπαιδευτικό επίδομα μετά τη συμμετοχή του στη διαδικασία πιστοποίησης.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), τα οποία θα παρέχουν στους καταρτιζόμενους και τη δυνατότητα πιστοποίησης από Φορείς Πιστοποίησης των βασικών δεξιοτήτων που απέκτησαν. Παράλληλα, τα ΚΕΚ θα υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία από τη Δευτέρα 9/04/2012 και καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης της δράσης στην
ειδική ιστοσελίδα της δράσης.

Δικαιούχοι άνεργοι και διαδικασία υποβολής αίτησης

Ο αριθμός των ωφελουμένων που θα συμμετέχουν στα προγράμματα κατάρτισης, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας θα είναι περίπου 18.332 άτομα.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση και εγγραφής  στο Μητρώο Ωφελουμένων έχουν οι άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι. Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν για να καταρτιστούν μέσω του προγράμματος, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν σε ηλεκτρονική μορφή τη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής» στο website
http://www.voucher.gov.gr, που επί του παρόντος βρίσκεται υπό κατασκευή.

Οι άνεργοι  θα επιλεγούν μέσω αυτοματοποιημένης ηλεκτρονικής διαδικασίας και με συγκεκριμένα κριτήρια (ηλικία και διάρκεια ανεργίας), με προτεραιότητα στους ανέργους νέους και στους ανέργους άνω των 55 ετών, και θα  εγγραφούν από τον ΟΑΕΔ στο Μητρώο Ωφελουμένων της δράσης. Το training voucher θα χορηγείται στον άνεργο από Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, προκειμένου ο άνεργος να το χρησιμοποιήσει στο ΚΕΚ της επιλογής του.


Οι ωφελούμενοι δεν επιτρέπεται να έχουν παρακολουθήσει το τελευταίο  ημερολογιακό έτος ή να παρακολουθούν άλλο πρόγραμμα κατάρτισης, που οδηγεί σε πιστοποίηση βασικών δεξιοτήτων ΤΠΕ. Η συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης είναι υποχρεωτική για τους ωφελούμενους ανέργους.


Ποσό επιδότησης

Κάθε ωφελούμενος άνεργος θα παραλάβει Επιταγή Κατάρτισης οικονομικής αξίας 700 ευρώ, η οποία ενσωματώνει την αμοιβή του ΚΕΚ για τις υπηρεσίες που παρέχει, καθώς και για τις υπηρεσίες πιστοποίησης των γνώσεων. Κάθε ωφελούμενος, αφού ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης και κατόπιν συμμετοχής του στη διαδικασία πιστοποίησης των δεξιοτήτων του, δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο έχει συνολική αξία πεντακόσια (500) ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Πέραν των βασικών δεξιοτήτων πληροφορικής, τα σεμινάρια θα περιλαμβάνουν τις ακόλουθες ενότητες:
υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο εργασίας
  • προετοιμασία του καταρτιζόμενου για την αγορά εργασίας (τεχνικές σύνταξης βιογραφικού, ανάπτυξη προσωπικής στρατηγικής, επαγγελματικός προσανατολισμός, τρόποι εξεύρεσης εργασίας, προσομοίωση συνέντευξης με τον εργοδότη, βασικές αρχές για εκκίνηση επιχειρηματικότητας κ.λπ.)
Το πρόγραμμα «Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης (training voucher) της κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ, που θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται (συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών επιδομάτων) σε 22.000.000 €.




~

Νέοι κλειδάριθμοι του Taxisnet για τις φορολιγικές δηλώσεις

Ξεκίνησε την αποστολή εκατοντάδων χιλιάδων κλειδαρίθμων του Taxisnet σε φορολογούμενους που από φέτος υποχρεώνονται να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά προχωρά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Σύμφωνα με τη ΓΓΠΣ, οι φορολογούμενοι με ετήσιο εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ, οι οποίοι..
δεν έχουν πιστοποιηθεί στο Taxinet, θα λάβουν συστημένη επιστολή από τη ΓΓΠΣ με τους κλειδαρίθμους πρόσβασης.  Υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε περίπου 750.000.

Οι φορολογούμενοι που έχουν ήδη παλαιούς κωδικούς του TAXIS θα μπορούν να παραλάβουν τους νέους κλειδαρίθμους έως 31.12.2012 αντί για τις 30/6 που έληγε η σχετική προθεσμία. Η απευθείας αποστολή κλειδαρίθμων δεν αναστέλλει την τυπική διαδικασία λήψης  από τους φορολογούμενους. Δηλαδή όποιος φορολογούμενος επιθυμεί μπορεί να μεταβεί στην εφορία του και μετά από αίτηση να παραλάβει τους κλειδαρίθμους.


Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της  Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων επισημαίνονται τα εξής:


1. Όλοι οι κωδικοί πρόσβασης των υφιστάμενων χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ που δεν έχουν προβεί στη διαδικασία λήψης και εισαγωγής κλειδαρίθμου ισχύουν ως έχουν μέχρι τις 31/12/2012. Έτσι, οι φορολογούμενοι μπορούν να προμηθευτούν τους νέους κωδικούς (κλειδάριθμο), καθ'Α  όλο το έτος χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός.


2. Όσοι φορολογούμενοι υποχρεώνονται για πρώτη φορά σε ηλεκτρονική υποβολή και δεn διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης ή δεν έχουν κάνει αίτηση λήψης κωδικών, θα λάβουν συστημένη επιστολή από τη ΓΓΠΣ με κωδικούς πρόσβασης και κλειδάριθμο.


3. Η διαδικασία λήψης κλειδαρίθμου από τους υφιστάμενους χρήστες, καθώς και ενεργοποίησης κωδικών για νέους χρήστες συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ ανεξάρτητα από τη διαδικασία αποστολής συστημένων επιστολών από τη ΓΓΠΣ. Οι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από τις ΔΟΥ για τις αιτήσεις που κάνουν για απόκτηση κλειδαρίθμου.




~

Επίδομα ανεργίας για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενους

Καθορίστηκαν τα κριτήρια με τα οποία θα παίρνουν επίδομα ανεργίας οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης.

Μιλώντας την Τετάρτη στη ΝΕΤ ανέφερε ότι έχει ετοιμαστεί η απόφαση με τα κριτήρια προκειμένου να επεκταθεί το επίδομα ανεργίας και στους ελευθέρους επαγγελματίες προσθέτοντας ωστόσο ότι θα χρειαστούν ορισμένες ημέρες ακόμα.

«Για να πάρει κάποιος το επίδομα θα πρέπει να είναι ασφαλισμένος, να έχει καταβάλλει εισφορές για ένα χρόνο και να έχει διακόψει τη δραστηριότητά του για τρεις μήνες. Θα υπάρχει και εισοδηματικό κριτήριο: 50.000 ευρώ καθαρά εισόδηματα για τρία χρόνια αθροιστικά και αντίστοιχα καθαρά εισοδήματα 80.000 ευρώ οικογενειακά έσοδα» τόνισε ο κ. Κουτρουμάνης.




~ Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Το αξιοπρεπές τέλος στην πλατεία συντάγματος και οι αναξιοπρεπείς πολιτικοί που συνετρίβησαν.

Το αξιοπρεπές τέλος στην πλατεία συντάγματος και οι αναξιοπρεπείς πολιτικοί που συνετρίβησαν.
«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά την δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι’ αυτή.
Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα της δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω ότι αν ένας Έλληνας έπαιρνε το Καλάσνικοφ ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για τη διατροφή μου.


Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα του εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (πιάτσα πορέτο του Μιλάνου)
».

Αυτό είναι το σημείωμα που φέρεται να άφησε ο 77χρονος που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα.


Το διαβάζω και σκέφτομαι:


Δύο χρόνια και καταστρέφεις αργά και μεθοδικά την ζωή μου.

Δύο χρόνια και, με έχεις στριμώξει στην γωνία και με φτύνεις, με ξευτιλίζεις, με απαξιώνεις , με φοβερίζεις, με τρομοκρατείς, με απειλείς, με τιμωρείς.
Δύο χρόνια και, μου ζητάς να κάνω υπομονή, να σφίξω κι άλλο το ζωνάρι γιατί θέλεις να με σώσεις, γιατί πρέπει να με σώσεις.
Δύο χρόνια και, με έχεις φτάσει στην ανέχεια, με έχεις οδηγήσει στα συσσίτια, με έβγαλες από το σπίτι μου και με έστειλες στους δρόμους, μου έκλεισες το μαγαζί μου, με απέλυσες … με τελείωσες.

Αυτό έκανες. ΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ.


Γιατί δύο χρόνια και, μου στέρησες το πολυτιμότερο αγαθό, αυτό που κάνει τον άνθρωπο να διαφέρει από τα ζώα:

μου στέρησες το όνειρο, μου έκλεψες το όνειρο, μου απαγόρευσες να ονειρεύομαι.

Όταν με πυρπολείς καθημερινά με «ειδήσεις» για την κατάσταση της χώρας μου, επαναλαμβάνοντας μου πόσο καμένο χαρτί είμαι το μόνο που καταφέρνεις είναι να με φτάνεις στην απόγνωση. Είναι σαν να μιλάς στο υποσυνείδητο μου ψιθυρίζοντας μου «σκάσε και πέθανε».

Κι αυτό είναι κάτι που εσύ που με κυβερνάς, που με διοικείς, που παίρνεις αποφάσεις για την ζωή μου το γνωρίζεις.
Γιατί λοιπόν ΤΩΡΑ που είδες να τινάζει ένας άνθρωπος τα μυαλά του στο Σύνταγμα βγαίνεις και δηλώνεις πόσο συντετριμμένος είσαι;

Τι σε συνέτριψε; Το γεγονός αυτό καθεαυτό, ή μήπως το γεγονός ότι το αίμα χύθηκε έξω από το «σπίτι» σου, στην πλατεία Συντάγματος;


Δύο χρόνια και, δεν σε έχω ακούσει ποτέ να δηλώνεις πόσο συντετριμμένος είσαι για αυτούς που αυτοκτονούν στην Κρήτη, στην Κοζάνη, στην Θεσσαλονίκη σε όλη την Ελλάδα. Άρα
δεν σε συνέτριψε η απόγνωση του ανθρώπου που είδε την ζωή του να καταστρέφεται και πήρε το περίστροφο και τίναξε τα μυαλά του στον αέρα. Το θέμα που σε συνέτριψε ήταν ότι το έκανε έξω από την Βουλή.

Ότι το είδαν χιλιάδες άλλοι που ταυτίστηκαν μαζί του, ότι είχε το θάρρος να σου πετάξει στα μούτρα την ΕΝΟΧΗ ΣΟΥ. Αυτό σε συνέτριψε. Για αυτό και βγήκες περίλυπος και έκανες δηλώσεις. Και το τραγικό είναι ότι βγήκατε όλοι και κάνατε δηλώσεις.

Όλοι να δηλώσετε πόσο συντετριμμένοι είστε από αυτό το τραγικό γεγονός.
Όλοι που μετέχετε σε αυτό το παιχνίδι βγήκατε να μιλήσετε βουτώντας το δαχτυλάκι σας στο αίμα του ανθρώπου που ακόμη δεν έχει στεγνώσει.

Κανείς σας δεν σκέφτηκε ότι ήρθε η ώρα να σιωπήσει;

Κανείς σας δεν αναγνώρισε εαυτόν ως ένοχο για αυτή την πράξη;
Κανείς σας δεν σκέφτηκε ότι φέρει μια μικρή έστω ευθύνη γιατί με τις πράξεις του οδήγησε έναν συνάνθρωπο του στην απόφαση να βάλει τέλος στην ζωή του;

Πως αντέχετε να ζείτε; 

Πως αντέχετε να καταστρέφετε έτσι ζωές; 

Πως αντέχετε να κοιτάτε στα μάτια τα παιδιά σας; 

Πως αντέχετε να λέτε ότι θέλετε μόνο το καλό της πατρίδας; 

Πως αντέχετε τόσο ψέμα; 

Πως αντέχετε να κοιτάζετε τα μούτρα σας στον καθρέφτη;


Είστε υπεύθυνοι για όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία. Και κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβετε ότι το μόνο που οφείλετε να κάνετε, το μόνο που θέλουμε να κάνετε είναι να σιωπήσετε. Απλώς να βγάλετε το σκασμό. Τόσο απλά.


Υ.Γ. Η διαφορά μας είναι ότι όλοι όσοι νοιώσαμε τον πόνο αυτού του ανθρώπου πήραμε ένα κεράκι, ένα σημείωμα, ένα λουλούδι και πήγαμε στο τελευταίο σημείο που ο 77χρονος είδε το φως του ήλιου. Σταθήκαμε στο σημείο εκείνο σιωπηλοί αναλογιζόμενοι πόσο ίδιο δρόμο μπορεί να πάρει η ζωή μας με εκείνου του ανθρώπου.
Εσύ την ίδια ώρα έκανες δηλώσεις για να βγεις στην τηλεόραση να σε δουν κι οι τελευταίοι ανυποψίαστοι μπας και σε ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές. Κατάλαβες πόσο κούφιος, πόσο λίγος, πόσο ανάξιος είσαι;

 


~

Διαβάστε τι δήλωσε η κόρη του συνταξιούχου που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα

 

Μιλώντας στα «Νέα» η κόρη του 77χρονου συνταξιούχου, δημοσιογράφος και ακτιβίστρια, είπε: «Το περιεχόμενο του σημειώματος είναι η φωνή του πατέρα μου, το πολιτικό περιεχόμενο της πράξης του».
Στο σημείωμα που βρέθηκε στην τσέπη του 77χρονου και είχε ως παραλήπτη την κόρη του, ο αυτόχειρας «μίλησε» εκφράζοντας τους φόβους και τις αγωνίες πολλων συμπολιτών του, που έχουν «γονατίσει» από τα οικονομικά μέτρα και την κρίση.
«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον  (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι’ αυτή» έγραψε ο 77χρονος αυτόχειρας.Επειδή έχω μία ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Ελληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ, ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου.
Πιστεύω, πως οι νέοι χωρίς μέλλον κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στο Μουσολίνι (πιάτσα Λορέτο του Μιλάνου)», έγραψε.
«Αυτοκτονώ, για να μην αφήσω χρέη στο παιδί μου», ήταν οι τελευταίες του λέξεις, πριν τραβήξει τη σκανδάλη, βάζοντας τέλος στη ζωή του.




~

Έκθεση-σοκ: Πεινάνε 500.000 παιδιά στην Ελλάδα

 

Σοκάρουν τα στοιχεία έκθεσης της Unicef για την κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα του 2012.
Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης αφήνουν έντονο το στίγμα τους στα Ελληνόπουλα, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι 439.000 παιδιάζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Το ποσοστό της παιδικής φτώχειας ανέρχεται σε 23% ενώ αντίστοιχα για το σύνολο της Ευρώπης είναι 20,5%.
Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι η έκθεση είναι βασισμένη σε στοιχεία της Eurostat του 2010, γεγονός που σημαίνει ότι η κατάσταση φέτος είναι πολύ χειρότερη.
Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύς καιρός από τότε που τα περιστατικά λιποθυμίας σε σχολεία της Αθήνας προκάλεσαν σάλο, και ανάγκασαν το υπουργείο Παιδείας να παραδεχθεί ότι υπάρχει πρόβλημα, αποφασίζοντας την παροχή συσσιτίου σε κάποια σχολεία της Αττικής.
Ειδικότερα, τα στοιχεία της έκθεσης της Unicef αναφέρουν ότι τα παιδιά στην Ελλάδα, σήμερα, αποτελούν ηλικιακή μειονότητα σε ένα πληθυσμό που γερνάει συνεχώς.
Τα μονογονεϊκά νοικοκυριά επηρεάζονται περισσότερο από την φτώχεια, ενώ το ποσοστό της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα είναι 23% ενώ αντίστοιχα για το σύνολο της Ευρώπης είναι 20,5%. Στην χαμηλότερη θέση είναι η Βουλγαρία με 26,8% και στην καλύτερη θέση η Δανία με 10,9% (Eurostat, 2010).
Ο αριθμός των ανηλίκων κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 439.000 , σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του 2010, άρα ο αριθμός αυτός σήμερα θα είναι σημαντικά αυξημένος.
Παράλληλα, φτωχά νοικοκυριά είναι το 20,1% του συνόλου, ενώ το 33,4% των φτωχών νοικοκυριών είναι μονογονεϊκά.
Τέλος, το 2010 το 28,7% των νοικοκυριών με παιδιά βρισκόντουσαν σε φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό. Ιδιαίτερα στα νοικοκυριά με παιδιά 12-17 ετών το ποσοστό εκτινάσσεται στο 34,7%.
Αυξημένη εμφανίζεται και η παιδική εργασία, με τον αριθμό των ανήλικων εργαζόμενων στη χώρα μας να ξεπερνά τις 100.000.
Δυστυχώς, η αυτοκτονία στο Σύνταγμα είναι μόνον η αρχή των κακών ειδήσεων. Τα περήφανα γηρατειά προτιμούν να αυτοκτονούν παρά να ψάχνουν στα σκουπίδια.
Ισως υπάρχουν ακόμη χειρότερα νέα καθώς η έκθεση της Unicef για τα επίπεδα φτώχειας των παιδιών στην Ελλάδα, είναι συγκλονιστικά.
Στη Δανία του Νότου, λοιπόν 439 χιλιάδες ανήλικοι Ελληνες ζούν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Το ποσοστό της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα είναι 23% ενώ αντίστοιχα για το σύνολο της Ευρώπης είναι 20,5%. Στην χαμηλότερη θέση είναι η Βουλγαρία με 26,8% και στην καλύτερη θέση η Δανία με 10,9%. Μπορεί δηλαδή να απομακρυνόμαστε από το πρότυπο του κ. Παπανδρέου αλλά τη Βουλγαρία την φτάνουμε σύντομα.
Φτωχά νοικοκυριά είναι το 20,1% του συνόλου. Το 33,4% των φτωχών νοικοκυριών είναι μονογονεϊκά.
Το 2010 το 28,7% των νοικοκυριών με παιδιά βρισκόντουσαν σε φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό. Ιδιαίτερα στα νοικοκυριά με παιδιά 12-17 ετών το ποσοστό εκτινάσσεται στο 34,7%
Σύμφωνα με την έκθεση, στα φτωχά παιδιά οι πιθανότητες να εκδηλωθούν προβλήματα υγείας είναι περισσότερες και συγκριτικά προς τα μη φτωχά είναι δυνατό να εμφανίσουν μεγαλύτερες υστερήσεις στην νοητική και κοινωνικο-συναισθηματική ανάπτυξη, ιδιαίτερα όταν η φτώχεια είναι μακροχρόνια.
Τα φτωχά παιδιά στην Ελλάδα έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποσιτιστούν και να ταλαιπωρηθούν από την έλλειψη θέρμανσης ή την υγρασία στο σπίτι, από ότι τα μη φτωχά. Σύμφωνα με στοιχεία ο θόρυβος και η στενότητα χώρου είναι δύο παράγοντες που αυξάνουν την πίεση και τo ψυχολογικό στρες στα παιδιά. Στην Ελλάδα σημειώνεται μεγαλύτερη στενότητα χώρου στη κατοικία συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Μεταξύ των φτωχών νοικοκυριών με παιδιά, το 21,6% είναι οικονομικά αδύναμα για διατροφή με κοτόπουλο, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας, το 37,1% δεν έχει ικανοποιητική θέρμανση, το 27,8% έχει υγρασία στους τοίχους ή σάπια κουφώματα και το 23,2% περιβαλλοντικό πρόβλημα (από βιομηχανίες και κυκλοφορία αυτοκινήτων).
Το 46,7% των ανηλίκων σε φτωχά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν στενότητα χώρου στην κατοικία τους. Το ποσοστό εκτινάσσεται στο 51,6% στις ηλικίες 6-11 ετών.
Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό των φτωχών εργαζομένων (13,8%) στην Ευρωζώνη(8.2%) και δεύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση (8.5%), στοιχείο που υποδηλώνει, ότι το εισόδημα από την εργασία δεν εξασφαλίζει και την έξοδο από την φτώχεια.
Το 81,5% των φτωχών νοικοκυριών με παιδιά έχουν αδυναμία πληρωμής μιας εβδομάδας διακοπών (Eurostat, 2010).
Στα νοικοκυριά με παιδιά έως 16 ετών το 16,8% του εισοδήματος πηγαίνει στα είδη διατροφής, το 13% στις μεταφορές, το 10,4% στη στέγαση, ύδρευση κ.λπ. της κατοικίας, το 6,1% σε αναψυχή και πολιτισμό και το 5,9% στην εκπαίδευση.
Αν λοιπόν όλα αυτά τα στοιχεία δεν κάνουν τους πολιτικούς με τις ντροπολογίες τους να συγκλονιστούν τότε καλύτερα να πάνε να κρυφτούν γιατί θα τους πάρουν με τις πέτρες. Αν αφήνουν έναν απόμαχο της ζωής να αυτοκτονεί και χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα να μην έχουν μέλλον, τότε η χώρα αυτή δεν έχει πλέον ελπίδες.




~

Η αυτοκτονία του 77χρονου και το σύνταγμα ως Κολοσσαίο της σύγχρονης Αθήνας

Κάποιος πολίτης αυτοκτόνησε μπροστά στη βουλή. Το ποιος έδωσε αξία σε ποιον δεν είναι αμέσως ξεκάθαρο. Η βουλή ενέπνευσε τον αυτόχειρα κι ο αυτόχειρας ενέπνευσε τη βουλή.
Η διαλεκτική σχέση μεταξύ εξουσίας και λαού, όπως αποτυπώνεται σε εκφράσεις δυστυχίας και συλλυπητηρίων από τη μία και σε εκδηλώσεις μανίας και έπαρσης από την άλλη. Φυσικά ο ξεφτιλισμένος λιπαντής που δρα αποτρεπτικά απέναντι στα απρόβλεπτα και εν δυνάμει εκτός ελέγχου έκτροπα, δε θα μπορούσε να λείπει. Χειροκροτείστε τα άρρωστα αδηφάγα ΜΜΕ που κατάφεραν επιτέλους να ταπεινώσουν και ακρωτηριάσουν τη συνισταμένη βούληση. Να την αποξενώσουν από τον ορθό λόγο και τη θετική αλλαγή στο όνομα της ικανοποίησης μιας έκφυλης κοινωνίας. Αυτό σε συνδυασμό με το φιλόδοξο σαδιστικό πολιτικό κατεστημένο (και εν δυνάμει κατεστημένο), που κατάφεραν να πείσουν το μέσο Έλληνα ότι ελπίδα δεν υπάρχει, ότι το παιχνίδι τους το κερδίζουν, ότι οι από πάνω κατάφεραν να μας έχουν από κάτω.
Ξεφτιλισμένοι πουλημένοι που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η δικαίωση των ιδεολογιών τους. Έχουν γαντζωθεί στην κοινωνία και την αλλάζουν εκ των έσω. Κατάφεραν μία πράξη δειλίας, μία πράξη ψυχολογικής αδυναμίας, μία πράξη έπαρσης και αλαζονείας να τη μετατρέψουν σε τόλμη και αντρεία. Φαντάζομαι είναι το ίδιο είδος τόλμης και γενναιότητας που επικαλούνται όταν κραυγάζουν συνθήματα προστασίας κεκτημένων αναμεμειγμένα με πατριωτικό συναισθηματισμό.
Τελικά έχουν και οι αυτοκτονίες τις διαβαθμίσεις τους. Τελικά ο φόνος κάποιου προσλαμβάνει μια αξία μόνο αν γίνεται στο όνομα μιας κατάστασης. Οι λοιποί αυτόχειρες μάλλον είναι παιδιά ενός μικρότερου θεού. Οι λοιποί μη αυτόχειρες (ή αυτοί που κρύφτηκαν και το έπραξαν), μάλλον είναι δειλοί αρκετά ώστε να αδυνατούν να δώσουν τέλος με ένα πυροτέχνημα. Αμφιβάλλω πραγματικά αν υπάρχει μία ενδεδειγμένη συνταγολογία δυστυχίας που οδηγεί στην αυτοκτονία και ποια είναι τα βασικά συστατικά της. Τα αιμολάγνα και δυστυχολάγνα ΜΜΕ και υπανθρωπάκια που ασκούν πολιτική στο όνομα της δυστυχίας και της μιζέριας (γιατί πραγματικά δε θα είχαν διαφορετικά λόγο ύπαρξης), κατά τη γνώμη μου ευθύνονται πολύ περισσότερο για το κλίμα απαισιοδοξίας και χάους που δημιουργείται.
Θαυμάστε τα συλλυπητήριά τους. Οι αυτοεπιβεβαιούμενοι προφήτες δικαιώθηκαν. Η αυτομαστίγωση της ματαιοδοξίας σε κοινή θέα. Καλύτερα το Κολοσσαίο.

 
 

~

Στοιχεία σοκ από την Unicef για την Ελλάδα: Παιδιά ενός φτωχότερου θεού

Στοιχεία σοκ από την Unicef για την Ελλάδα: Παιδιά ενός φτωχότερου θεού
Ο εφιάλτης της φτώχειας ζωντανεύει για 439.000 παιδιά. Αύξηση της παραβατικότητας των ανηλίκων, αλλά και μείωση των εκπαιδευτικών επιδόσεων λόγω της κρίσης

Ζοφερή είναι η πραγματικότητα για τα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα σύμφωνα με έκθεση της UNICEF που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Περισσότεροι από 100.000 ανήλικοι στη χώρα μας εργάζονται ενώ 439.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.


Η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων εν μέσω κρίσης έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής, εκπαίδευσης και σίτισης των παιδιών τους, καθώς το ποσοστό της παιδικής φτώχειας αγγίζει στη χώρα μας το 23% όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη διαμορφώνεται σε ποσοστό 20,5%. Τελευταία στην κατάταξη βρίσκεται η Βουλγαρία με ποσοστό 26,8%.


Οι κοινωνικές δαπάνες για την προστασία των οικογενειών και των παιδιών παρέμειναν σταθερές από το 2000 ως το 2009 και είναι χαμηλότερες από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Την ίδια στιγμή, τα παιδιά στην Ελλάδα ζουν σε ένα βιαιότερο περιβάλλον. Από το 2008 ως το 2010 η εγκληματικότητα στη χώρα αυξήθηκε κατά 40%, ενώ μεγαλύτερη άνοδος αναμένεται να καταγραφεί για το 2011. Η έκθεση καταγράφει, επίσης, τα περιστατικά λιποθυμίας μαθητών λόγω υποσιτισμού σε σχολικές μονάδες που οδήγησαν στην παροχή δωρεάν μικρογευμάτων και τα χαρακτηρίζει ως σύμπτωμα των συνθηκών απόλυτης φτώχειας που βιώνουν κάποια παιδιά.


Στις συνθήκες αυτές η UNICEF διαπιστώνει αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ψυχοσωματικών συμπτωμάτων που οφείλονται στο στρες και το άγχος.


Το 94% των παιδιών στην Ελλάδα φοιτά σε δημόσια σχολεία, ενώ ως προς τις εκπαιδευτικές επιδόσεις, σύμφωνα με τα αποτελέσματα διεθνούς αξιολόγησης, η χώρα μας και στα τρία επίπεδα (αναγνωστικός, μαθηματικός και επιστημονικός εγγραμματισμός) επιτυγχάνει αποτελέσματα κάτω της μέσης επίδοσης των υπόλοιπων χωρών του ΟΟΣΑ. Σημειώνεται επίσης ότι τα ποσοστά των ανηλίκων που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς πριν από την ηλικία των 4 ετών είναι σημαντικά χαμηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Αύξηση παρουσιάζει η παραβατικότητα των παιδιών, με τις παραβιάσεις αυτοκινήτων και την παράνομη είσοδο και διαμονή στη χώρα να συνιστούν το 84% των αδικημάτων για τα οποία καταδικάστηκαν ανήλικοι.


Σήμερα 582 ανήλικοι κρατούνται σε σωφρονιστικά ιδρύματα με το 80% αυτών να είναι αλλοδαποί. Για τα παιδιά των μεταναστών, άλλωστε, όπως προκύπτει από την έκθεση, οι δείκτες διαβίωσης είναι πολύ χειρότεροι. Περίπου 200.000 παιδιά στην Ελλάδα προέρχονται από οικογένειες μεταναστών, ενώ από 1.000 έως 6.000 παιδιά τον χρόνο είναι ασυνόδευτα ή χωρισμένα από τις οικογένειές τους.


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

Ελλείψεις σε τρόφιμα και θέρμανση

Το υψηλότερο ποσοστό των φτωχών εργαζομένων στην Ευρωζώνη και δεύτερο στην ΕΕ έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, γεγονός που υποδηλώνει ότι το εισόδημα από την εργασία δεν εξασφαλίζει την έξοδο από τη φτώχεια. Το 2010 το 28,7% των νοικοκυριών με παιδιά βρισκόταν σε φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό, ενώ για τις κατηγορίες παιδιών ηλικίας 12-17 ετών το ποσοστό εκτινασσόταν στο 34,7%.


Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότερα από 2 στα 10 φτωχά νοικοκυριά με παιδιά αδυνατούν να τα διαθρέψουν με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι, το 37,1% δεν έχει ικανοποιητική θέρμανση και το 27,8% ζει σε σπίτι με υγρασία στους τοίχους ή σάπια κουφώματα. Το 81,5% των φτωχών νοικοκυριών με παιδιά έχουν αδυναμία πληρωμής μίας εβδομάδας διακοπών.


Στο πλαίσιο αυτό η UNICEF προτείνει σειρά μέτρων για τη βελτίωση της κατάστασης. Μεταξύ άλλων ζητεί τη δημιουργία Εθνικού Παρατηρητηρίου κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού, την καθιέρωση του θεσμού της «Κοινωνική Κατοικίας» για νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης, την ενίσχυση του τομέα της Παιδείας, τη θέσπιση ελαστικού ωραρίου εργασίας στις επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις οικογενειακές υποχρεώσεις, αυστηρό έλεγχο της παιδικής εργασίας και τη διαμόρφωση ειδικού κωδικού στον κρατικό προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση των κρατικών πολιτικών που αφορούν το παιδί. Αύριο η οργάνωση διοργανώνει ραδιομαραθώνιο για τον εμβολιασμό των παιδιών και καλεί το κοινό να την ενισχύσει στο έργο της.


100.000 ανήλικοι εργάζονται στην Ελλάδα

Το 21,6% των φτωχών νοικοκυριών με παιδιά αδυνατούν να διαθρέψουν τα παιδιά τους με κρέας, κοτόπουλο και ψάρι
13,2%, το υψηλότερο ποσοστό φτωχών εργαζομένων στην Ευρωζώνη κατέχει η Ελλάδα

 


 Πηγή:

~

Μπεγλίτης για την αυτοκτονία του 79χρονου στο Σύνταγμα!...“ΔΕΝ ξέρουμε αν τα “έφαγε” αυτός ή τα “έφαγαν” τα παιδιά του”

Καλεσμένος της κ. Τσαπανίδου στο ΣΚΑΙ ο κ. Μπεγλίτης, κλήθηκε να σχολιάσει το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του 79χρονου απελπισμένου ανθρώπου στο Σύνταγμα, ο οποίος από ότι ακούστηκε, ψέλλισε λίγο πριν αυτοκτονήσει ότι: “αυτό το κάνω για να μην αφήσω χρέη στα παιδιά μου.”

Ο κ. Μπεγλίτης στην ερώτηση της κ. Τσαπανίδου:

“Γιατί δεν κάνετε κάτι για αυτούς τους ανθρώπους, που λόγω οικονομικών προβλημάτων φτάνουν στην αυτοκτονία”;  
ο κ. Μπεγλίτης απάντησε: 


 ” Σε αυτές τις περιπτώσεις ο σχολιασμός πρέπει να έιναι προσεκτικός, εγώ έχω να πω ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ γενναίος και ευαίσθητος.

Δεν μπορούμε όμως αυθαίρετα να συνδέσουμε την αυτοκτονία του με την οικονομική κατάσταση της χώρας.


Άλλωστε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν τα “έφαγε” αυτός ή τα “έφαγαν” τα παιδιά του.”




~ Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ελληνικό δικαστήριο αθώωσε το Focus για το κατάπτυστο εξώφυλλο!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!  Ελληνικό δικαστήριο αθώωσε το Focus για το κατάπτυστο εξώφυλλο!
Κι όμως Έλληνες δικαστές έκριναν ότι το κατάπτυστο εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Focus δεν συνιστά συκοφαντική δυσφήμιση! Πιθανόν κάποιοι απ΄ αυτούς να έχουν καταδικάσει με βαριές ποινές Έλληνες δημοσιογράφους οι οποίοι απλά είχαν τολμήσει να αναρωτηθούν “που βρήκε τα λεφτά ο τάδε ή ο δείνα πολιτικός” ή κάτι τέτοιο. Γιατί υπάρχουν απίστευτες καταδικαστικές εναντίον Ελλήνων συντακτών. Φαίνεται όμως ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη αποδεικνύεται τυφλή μόνο για τους Γερμανούς.

“Δεν ξέρουμε τι άλλαξε και παραδέχτηκε η ελληνική δικαιοσύνη με αυτή την απόφαση, ότι οι Ελληνες είναι απατεώνες, διεφθαρμένοι και δεν πληρώνουν φόρους. Η απόφαση αυτή είναι κατακριτέα" είπε ο δικηγόρος των μηνυτών



Αθώος κρίθηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο ο εκδότης του γερμανικού περιοδικού «focus» από την κατηγορία της προσβολής συμβόλου κράτους που αφορούσε το γνωστό εξώφυλλο του περιοδικού, τον Φεβρουάριο του 2010, με την Αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία.

 Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα σε βάρος του εκδότη καθώς το ύφασμα με το οποίο ήταν τυλιγμένη η Αφροδίτη της Μήλου, δεν ήταν η ελληνική σημαία. Νωρίτερα το δικαστήριο κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης που είχε αποδοθεί σε πέντε δημοσιογράφους του περιοδικού, κρίνοντας ότι το αδίκημα δεν υφίσταται καθώς τα επίμαχα κείμενα αναφέρονταν σε πράξεις Ελλήνων πολιτικών και δεν είχαν πρόθεση να θίξουν τον ελληνικό λαό.




Επίσης, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο για το αδίκημα της εξύβρισης που επίσης βάραινε τους δημοσιογράφους καθώς με το νέο νόμο η εξύβριση έγινε πταίσμα και παραγράφεται υφ΄όρων.




Με την έναρξη της διαδικασίας το δικαστήριο απέβαλε την πολιτική αγωγή (δικηγόροι και πολίτες) κρίνοντας ότι δεν υφίσταται άμεσο έννομο συμφέρον τους και ζημιά των μηνυτών. Εκ των μηνυτών ο δικηγόρος Θεόδωρος Φραγκάκης δήλωσε: "Μετά απο δύο χρόνια διαδικασίας, ενώ το δικαστήριο είχε δεχτεί όλους τους ισχυρισμούς της πολιτικής αγωγής, σήμερα, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι, δέχτηκε τις ενστάσεις των Γερμανών ότι δεν υπάρχει συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση και προσβολή του εθνικού συμβόλου και τους αθώωσε. Δεν ξέρουμε τι άλλαξε και παραδέχτηκε η ελληνική δικαιοσύνη με αυτή την απόφαση, ότι οι Ελληνες είναι απατεώνες, διεφθαρμένοι και δεν πληρώνουν φόρους. Η απόφαση αυτή είναι κατακριτέα".

 
 

~

Στο νοσοκομείο ο Αλέν Ντελόν

Ο Αλέν Ντελόν, 76 χρόνων, θρύλος του γαλλικού κινηματογράφου, εισήχθη στο Αμερικανικό Νοσοκομείο του Νεϊγί, δυτικού προαστίου του Παρισιού, έγινε σήμερα γνωστό από το περιβάλλον του.

"Ο Αλέν Ντελόν πάει πολύ καλά. Όπως κάθε άνθρωπος που φροντίζει την υγεία του, έκανε ένα προγραμματισμένο τσεκ-απ", διαβεβαίωσε η βοηθός του, αρνούμενη να σχολιάσει πληροφορίες του ιστότοπου Purepeople σύμφωνα με τις οποίες νοσηλεύθηκε με προβλήματα καρδιακής αρρυθμίας, σύμφωνα με τη Le Figaro.


Το Αμερικανικό Νοσοκομείο αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


Γεννημένος στις 8 Νοεμβρίου 1935 στο Σο, κοντά στο Παρίσι, ο Αλέν Ντελόν είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του γαλλικού κινηματογράφου. Μέσα σε 50 χρόνια καριέρας έχει υποδυθεί ρόλους σε 100 ταινίες περίπου, μερικές από τις οποίες ανήκουν στα αριστουργήματα της Έβδομης Τέχνης.




~

Έκανε ό,τι έβλεπε στα θρίλερ: σκότωσε τη μάνα του με σφυρί ενώ κοιμόταν!

Η υπόθεση έχει σοκάρει ολόκληρη τη Βρετανία. Ένα αγόρι 14 ετών κατακρεούργησε την ίδια του τη μητέρα, έβαλε φωτιά στο άψυχο κορμί της και είπε ότι τη σκότωσε ένας διαρρήκτης.
Ο μητροκτόνος ήταν φανατικός τηλεθεατής της σειράς Coronation Street, μιας ..
σαπουνόπερας που παίζεται στη βρετανική τηλεόραση από το 1960. Από τη σειρά «ξεσήκωσε» τον τρόπο με τον οποίο δολοφόνησε τη μητέρα του.

Από παιδί, από την ηλικία των οκτώ ετών, ήταν λάτρης των ταινιών τρόμου (ο Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες κ.α.) και των βίαιων βιντεοπαιχνιδιών.


Ήθελε να κάνει τον τέλειο φόνο: να μη μπορεί κάνεις ούτε να αναγνωρίσει το πτώμα ούτε και να τον συνδέσει με το έγκλημα. Ένα βράδυ, ενώ η μητέρα του, Ζακλιν Μπαρτλαμ 47 ετών, κοιμόταν, ο 14χρονος Ντανιελ πήρε ένα σφυρί και με επτά χτυπήματα, τη σκότωσε. Στη συνέχεια, τύλιξε το άψυχο σώμα της με χαρτί, το περιέλουσε με πετρέλαιο και της έβαλε φωτιά για να καταστρέψει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο.... Η άτυχη γυναίκα αναγνωρίστηκε από τα οδοντικά αρχεία.


Όλα έγιναν το περασμένο Πάσχα, στο σπίτι όπου ο 14χρονος έμενε με τη μητέρα του στο Νότιγκχαμ. Λίγη ώρα πριν τη δολοφονήσει, ο Ντάνιελ έβλεπε για ακόμη μια φορά το θρίλερ Saw.


Η φωτιά που έβαλε στο άψυχο σώμα της μητέρας του επεκτάθηκε σε όλο το σπίτι. Ο μητροκτόνος έσωσε τον μικρότερο αδερφό του και το κατοικίδιο της οικογένειας, πριν βγει από το σπίτι. Και μετά, είπε στους γείτονες πως η μητέρα του δολοφονήθηκε από έναν ληστή.


Και τον πίστευψαν όλοι, μέχρι τη στιγμή που η αστυνομία έκανε έρευνα στον υπολογιστή του και βρήκε βίντεο των δολοφονιών από τη σειρά Coronation Street. Είχε μάλιστα εμμονή με τον "Τζον Στέιπ", τον χαρακτήρα του δολοφόνου στη σειρά. Ερευνώντας το σκληρό του δίσκο του υπολογιστή, ανακάλυψαν ότι ο 14χρονος έψαχνε σε ιστοσελίδες για "ανθρώπους που ξεφεύγουν με φόνο σε σειρές".


Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη. Διέταξε να μείνει στη φυλακή τουλάχιστον 16 χρόνια πριν έστω συζητηθεί το ενδεχόμενο να αποφυλακιστεί νωρίτερα.




~

Αλβανοί θα γέμιζαν την Ελλάδα με ινδικά αναβολικά

Οκτώ χιλιάδες αμπούλες, αναβολικά ινδικής προέλευσης κατασχέθηκαν στην Κακαβιά, από έλληνες τελωνειακούς. Τα απαγορευμένα σκευάσματα εντοπίστηκαν σε Αλβανικό λεωφορείο το οποίο είχε προορισμό την Αθήνα.

Ο Διευθυντής του Τελωνείου έκανε λόγο για ουσίες που .....

εντοπίζονται συνήθως μετά από έλεγχο ντόπινγκ και χρησιμοποιούνται από αθλητές.

Τα Αλβανικά λεωφορεία εξελίσσονται πλέον σε πληγή για τις ελληνικές αρχές καθώς συχνά μεταφέρουν λαθρομετανάστες, ναρκωτικά ή άλλες απαγορευμένες ουσίες και ο έλεγχός τους είναι εξαιρετικά δύσκολος.


Ο Διευθυντής του Τελωνείου Κακαβιάς Μιχάλης Στεφάνου σε δηλώσεις που έκανε υπογράμμισε ότι το πρόβλημα ελέγχου των αλβανικών λεωφορείων είναι εξαιρετικά σοβαρό. Η Διεύθυνση του Τελωνείου από το προηγούμενο καλοκαίρι ζητούσε την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών ώστε να μειωθούν τουλάχιστον τα νυχτερινά δρομολόγια. Η αποδυνάμωση της δύναμης του Τελωνείου καθιστά τους ελέγχους ιδιαίτερα δύσκολους τις νυχτερινές ώρες, γεγονός που είναι γνωστό και σε κείνους που θέλουν να περάσουν παράνομα ανθρώπους ή άλλα


Εν τω μεταξύ σε ειδική κρύπτη που είχε διαμορφωθεί σε ρεζερβουάρ αλβανικού οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά κιλά χασίς.


Ο μεταφορέας είχε χωρίσει το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου στα δύο καλύπτοντας την μετατροπή αυτή με τέτοιον τρόπο που να μην είναι εμφανής.


Αυτό που κίνησε την περιέργεια των τελωνειακών και προχώρησαν σε ενδελεχή έλεγχο ήταν το γεγονός ότι στο αυτοκίνητο χρησιμοποιούνταν πολλά αρωματικά, για να καλύψουν την μυρωδιά του χασίς.


Από τους τελωνειακούς συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για το ύποπτο φορτίο.




~ Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Η Αθηνά πουλάει τον Σκορπιό!

 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Real Life, η Αθηνά Ωνάση πουλάει τον Σκορπιό για 500 εκ. δολάρια!

Ο λόγος που η ίδια και ο σύζυγός της Ντόντα, κατέληξαν σε αυτή την απόφαση είναι το μεγάλο κόστος για τη συντήρηση των σπιτιών και των υπόλοιπων εγκαταστάσεων του νησιού, καθώς και το γεγονός ότι οι υποχρεώσεις...

της δεν της επιτρέπουν να επισκέπτεται σε τακτική βάση τον Σκορπιό.

Το τελευταίο διάστημα οι διαχειριστές της περιουσίας της έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο μεταβίβασής του με αρκετούς πλούσιους επιχειρηματίες του εξωτερικού.


Έγκυρες πηγές της Real Life αναφέρουν πως έχει γίνει νέα επίσημη πρόταση απο Τούρκο επιχειρηματία. Την ίδια στιγμή, απο το εξωτερικό διαρέουν πληροφορίες που θέλουν την Αθηνά να έχει δεχτεί κι άλλλες προτάσεις απο Ιταλούς, Βρετανούς και Γάλλους επιχειρηματίες.




~

Οπλοστάσιο – μυστήριο με Καλάσνικοφ στη Λούτσα

Δεκάδες Καλάσνικοφ, Μ16, Μ1, Τόμσον και Στάγιερ, καθώς και χιλιάδες σφαίρες εντοπίστηκαν στην τριώροφη κατοικία στην Αγία Μαρίνα της Αρτέμιδας
ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ
Κομβόι με… φορτηγάκια επιστράτευσε η ΕΛ.ΑΣ.για να μεταφερθεί ο οπλισμός στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες
Δεκάδες Καλάσνικοφ, Μ16, Μ1, Τόμσον και Στάγιερ, καθώς και χιλιάδες σφαίρες εντοπίστηκαν στην τριώροφη κατοικία στην Αγία Μαρίνα της Αρτέμιδας
Ολα τα ενδεχόμενα εξετάζει η αστυνομία για τη μεγάλη ποσότητα όπλων που βρέθηκαν χθες το πρωί σε διαμερίσματα τριώροφης κατοικίας στην Αγία Μαρίνα της Αρτέμιδας.
Καλάσνικοφ, Μ16, Μ1, Τόμσον, εκατοντάδες σφαίρες, ανταλλακτικά όπλων και διάφορα άλλα αντικείμενα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες.
Ο αριθμός των όπλων φτάνει να εξοπλίσει έναν… λόχο, αφού, όπως έγινε χθες γνωστό, τα αντικείμενα, τα οποία ήταν μέσα σε κουτιά, υπερβαίνουν τα πενήντα. Για να τα μεταφέρει η ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποίησε φορτηγάκια, τα οποία σε… κομβόι μετέφεραν τον οπλισμό στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.
Το κτίριο στο οποίο βρέθηκε ο οπλισμός ανήκει σε ευκατάστατο δικηγόρο από τα Σπάτα, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας.
Οπλοστάσιο - μυστήριο με Καλάσνικοφ στη Λούτσα
Εως χθες το βράδυ ο δικηγόρος δεν είχε βρεθεί για να καταθέσει και όποιος επικοινωνούσε μαζί του, του έλεγε ότι ήταν στο εξωτερικό. Στο σπίτι του, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν διάφορα άλλα όπλα, τα οποία, όπως είπαν συγγενείς του, τα κατέχει νόμιμα. Παράλληλα, ανέφεραν ότι ο δικηγόρος είναι και συλλέκτης.
Για την υπόθεση προσήχθησαν αργά χθες το βράδυ η σύζυγος του δικηγόρου και ένας φίλος του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε μικρή απόσταση από το σπίτι βρέθηκε και άλλο διαμέρισμα επίσης με όπλα.
Ο χρόνος λειτουργίας του οπλοστασίου, καθώς και οι… πελάτες του, είναι πλέον το ζητούμενο για την αστυνομία.
Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται ο οπλισμός να ανήκει σε κύκλωμα λαθρεμπόρων από χώρα του εξωτερικού, χωρίς, όμως, να αποκλείουν και το ενδεχόμενο να τον είχαν κρύψει «ακραίες εθνικιστικές ομάδες», προκειμένου να τον «χρησιμοποιήσουν για την υποστήριξή τους».
Την υπόθεση ερευνά η Κρατική Ασφάλεια και όπως ανέφεραν αξιωματικοί της, η ποσότητα των όπλων και ο τύπος τους ξεφεύγει από τα δεδομένα μικρής ομάδας…
Τα κουτιά με τα όπλα βρέθηκαν τοποθετημένα σε όλα τα διαμερίσματα του κτιρίου, εκτός από αυτό στο οποίο στεγάζεται ένα τεχνικό γραφείο.
Οπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., εκτός από τα Καλάσνικοφ υπήρχαν ακόμη τα σύγχρονα πολεμικά όπλα Μ16, παλιά όπλα τύπου Μ1, επίσης παλιά αυτόματα τύπου Τόμσον, σύγχρονα όπως Στάγιερ και χιλιάδες σφαίρες.
Βρέθηκαν, επίσης, φόρμες παραλλαγής και δεκάδες κομμάτια οπλισμού, τα οποία όταν συναρμολογηθούν θα αυξήσουν κατά πολύ τον αριθμό των όπλων που υπήρχαν στον κτίριο της Αγίας Μαρίνας. Ακόμη, μέσα στα κουτιά βρίσκονται διάφορα άλλα αντικείμενα, ο αριθμός των οποίων είναι τόσο μεγάλος, που θα πάρει μέρες έως να καταγραφούν και να μετρηθούν. Ο εντοπισμός του οπλοστασίου έγινε έπειτα από πληροφορίες που είχε η ΕΛ.ΑΣ.
Οπως είπαν κάτοικοι της περιοχής, στον χώρο που βρέθηκε ο οπλισμός είχαν να δουν άνθρωπό πριν από τα Χριστούγεννα.
Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του τριώροφου
Από τα έδρανα στα γήπεδα
Σχεδόν 1,5 χρόνο παρέμεινε στην προεδρία του Αήττητου Σπάτων ο δικηγόρος στον οποίο ανήκει το ακίνητο, όπου εντοπίστηκε το οπλοστάσιο. Οσοι τον γνωρίζουν, τον περιγράφουν ως παράγοντα με φιλοδοξίες.
Θρυλείται ότι στο διάστημα της ενασχόλησής του με την ποδοσφαιρική ομάδα των Σπάτων, η οποία συμμετέχει στον 9ο όμιλο του Περιφερειακού πρωταθλήματος (Δ’ Εθνική) δαπάνησε περί τις 100.000 ευρώ για την ενίσχυση του συλλόγου, ποσό μικρό σε σχέση με την οικονομική επιφάνεια και την ακίνητη περιουσία, την οποία διαθέτει.
Ο δικηγόρος, πρώην πρόεδρος σπανίως παρακολουθούσε τους αγώνες της ομάδας του. Εδειχνε πολυάσχολο άτομο, ήταν ήσυχος και ποτέ του δεν προκαλούσε. Την ομάδα την εγκατέλειψε στα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.
Ομως, από τις αρχές του καλοκαιριού έδειχνε πως δεν είχε την ίδια ζέση με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν οικονομικά προβλήματα και οι παίχτες να απόσχουν τρεις φορές από τις προπονήσεις.


ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ/Εθνος





~

Πέθανε η τελευταία απόγονος της Οθωμανικής Δυναστείας

φωτο: Zaman (2006)

Εφυγε από την ζωή η τελευταία απόγονος της οθωμανικής δυναστείας, Φατμά Νεζλισάχ Οσμάνογλου Σουλτάν, πριγκίπισα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και πριγκίπισα της Αιγύπτου, σε ηλικία 91 ετών στην Κωνσταντινούπολη, όπου και θα ταφεί.
Εγγονή του τελευταίου σουλτάνου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Μεχμέντ VI (που κυβέρνησε από το 1918 μέχρι το 1922), γνωστός και με το όνομα Βαχντετίν, η Νεζλιζάχ, που γεννήθηκε το 1921, ήταν η τελευταία απόγονος της δυναστείας.
Μετά τον θάνατο το 2009 του Ερτουγκρούλ Οσμάν Οσμάνογλου, τελευταίου διαδόχου του οθωμανικού θρόνου, είχε λάβει τον τίτλο της «τελευταίας απογόνου της οικογένειας Οσμανογκουλαρί», της οθωμανικής δυναστείας.
Το οθωμανικό σουλτανάτο καταργήθηκε το 1922 και το 1923 ιδρύθηκε η Τουρκική Δημοκρατία από του Μουσταφά Κεμάλ «Ατατούρκ».
Τα μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας εξορίσθηκαν το 1924 και δεν πήραν την άδεια να επιστρέψουν στην Τουρκία παρά τη δεκαετία του ’50, οι γυναίκες και το 1974, οι άνδρες.



Πηγή:Εθνος

~

Ούτε στο παιδί μας δεν θα μεταβιβάζεται ακίνητο με αυθαιρεσίες

Ακίνητο με αυθαίρετους χώρους το οποίο δεν θα ενταχθεί στη διαδικασία της τακτοποίησης, δεν μπορεί ούτε να πουληθεί ούτε να μεταβιβαστεί στο παιδί μας με γονική παροχή. Επείγουσα εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, ξεκαθαρίζει επίσης, ότι οι ευεργετικές διατάξεις για την απόκτηση πρώτης κατοικίας (αφορολόγητο 200.000 ευρώ κλπ) δεν ισχύουν για ακίνητα με αυθαίρετους χώρους.


Η απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση για την τακτοποίηση, η προθεσμία για την οποία εκπνέει στο τέλος Ιουνίου. Πάντως, η ίδια απόφαση, αφήνει και ένα «παράθυρο» για επιστροφή χρημάτων σε όσους αγόρασαν πρώτη κατοικία αλλά πλήρωσαν φόρο για τους ημιυπαίθριους. Ποιο είναι το παράθυρο αυτό; Αν κάποιος αγόρασε πρώτη κατοικία προ ετών, τον υποχρέωναν να πληρώσει φόρο μεταβίβασης (με συντελεστή 11%) για την αξία των ημιυπαίθριων καθώς οι συγκεκριμένοι χώροι δεν μπορούσαν να καλυφθούν από το αφορολόγητο για την αγορά κύριας κατοικίας.

 Όσοι λοιπόν έχουν πληρώσει φόρο μεταβίβασης για τους ημιυπαίθριους τους οποίους όμως τους έχουν τακτοποιήσει με τον νόμο 3843/2010 (νόμος Μπιρμπίλι) ή τον νόμο 3775/2009 (νόμο Σουφλιά) μπορούν να διεκδικήσουν πίσω τα χρήματά τους. Κι αυτό διότι τα τετραγωνικά των ημιυπαιθρίων θεωρούνται πλέον κύριοι χώροι που σημαίνει ότι καλύπτονται από το αφορολόγητο που ισχύει για την αγορά κύριας κατοικίας.

Δείτε την ολόκληρη την εγκύκλιο που θα αποτελέσει «μπούσουλα» για τις μεταβιβάσεις ακινήτων που έχουν αυθαίρετους χώρους. Καλό θα είναι να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα κρίσιμα σημεία:


1. Δεν παρέχεται απαλλαγή για απόκτηση κύριας κατοικίας αν το ακίνητο έχει αυθαίρετους χώρους οι οποίοι δεν έχουν τακτοποιηθεί

2. Απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η μεταβίβαση ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο χωρίς υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση μηχανικού ότι δεν υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή στο ακίνητο ή ότι η υφιστάμενη αυθαίρετη κατασκευή ή η εγκατεστημένη αυθαίρετη χρήση έχει, μεταξύ άλλων, υπαχθεί στη διαδικασία ρύθμισης

Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο, η οποία μεταξύ άλλων περιγράφει και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος προκειμένου να τακτοποιήσει τον αυθαίρετο χώρο και στη συνέχεια να αποκτήσει το δικαίωμα μεταβίβασής του είτε με γονική παροχή, είτε με πώληση.




~