Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

«Την χτύπαγα στα βράχια, γιατί αντιστάθηκε!»

 
Σκληρός και χωρίς αρχικά να παραδέχεται ότι επιτέθηκε να βιάσει τη 15χρονη Μυρτώ, ο «Δράκος» της Πάρου οδηγείται στον εισαγγελέα Σύρου, προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες.
Λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, μάλιστα, ολοκληρώθηκε η μεταγωγή του με πλοίο στη Σύρο, καθώς και των δύο συμπατριωτών του, που συγκατοικούσαν μαζί του και επίσης συνελήφθησαν, καθώς διέμεναν παράνομα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το kyklades24.gr, κατά την άφιξή τους στο λιμάνι, επιβιβάστηκαν άμεσα σε περιπολικό της Ασφάλειας Σύρου, ενώ έξω από το πλοίο είχε συγκεντρωθεί κόσμος και τους αποδοκίμασε έντονα. Στο χώρο βρέθηκαν και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο δράστης και οι ομοεθνείς του οδηγήθηκαν στο κτίριο της Αστυνομικής Δ/νσης Κυκλάδων και στη συνέχεια θα μεταβούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Ο 21χρονος Πακιστανός, ο οποίος ήρθε και ζούσε παράνομα στην Ελλάδα, μετά και την ταυτοποίηση και του δεύτερου δείγματος DNA άλλαξε τακτική και δέχτηκε πως αυτός είναι ο άνθρωπος που τραυμάτισε σοβαρά τη μαθήτρια στα βράχια της Χρυσής Ακτής, αλλά, όπως είπε, σκοπός του ήταν να κλέψει το κινητό της τηλέφωνο και όχι να τη βιάσει.

Όταν αυτή αντιστάθηκε, την χτύπησε στο κεφάλι και στη συνέχεια εκτός ελέγχου άρχισε να την χτυπάει με απίστευτη μανία στα βράχια. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε από το σημείο, χωρίς να τον δει κανείς,.. Μια εκδοχή που, τόσο από τα ευρήματα της Αστυνομίας όσο και από τις εκτιμήσεις τους, δεν φαίνεται να ισχύει… Γι' αυτό και ο δράστης -λένε οι πληροφορίες- τελικά άλλαξε στάση και δέχθηκε ότι κακοποίησε τη μαθήτρια…

Ο Πακιστανός εντοπίστηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχε βρει καταφύγιο τις τελευταίες ημέρες και αμέσως οδηγήθηκε στην Ασφάλεια.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του από την παρατηρητικότητα της μητέρας της 15χρονης Μυρτώς, που, λίγες ώρες πριν την επίθεση, είδε το συγκεκριμένο νεαρό αλλοδαπό με λευκό παντελόνι και φλοράλ πουκάμισο να περνάει δυο φορές από μπροστά τους και να κοιτάζει παράξενα.

Παράλληλα, δύο ημέρες μετά την επίθεση ο εργοδότης του αλλοδαπού τηλεφώνησε στην Αστυνομία και είπε πως ο νεαρός, που εργάζεται ως κηπουρός στην τουριστική του επιχείρηση, ζήτησε να πληρωθεί και να φύγει, γιατί ένας συγγενής του στην Αθήνα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. 

Έτσι οι Αρχές ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν τον αλλοδαπό, καθώς όλα τα στοιχεία έδειχναν πως είναι ο δράστης της επίθεσης. Στο δωμάτιο που έμενε στην Πάρο οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κάτι ύποπτο, πήραν όμως ρούχα για να ταυτοποίησουν το γενετικό υλικό με αυτό που βρέθηκε στα ρούχα της 15χρονης Μυρτώς.


Το κινητό, ο μεσάζων και τα άλλα πρόσωπα

Γνωρίζοντας πως ο δράστης έχει βρει καταφύγιο σε σπίτι ομοεθνών του στην Αθήνα, αστυνομικοί της Ασφάλειας με τη βοήθεια του εργοδότη του ήρθαν σε επαφή με τον άνθρωπο που τον πήγε πριν μερικά χρόνια στην Πάρο και αυτός με τη σειρά του, στα άτομα με τα οποία ο νεαρός είχε επαφές…

Κλιμάκιο της Αστυνομίας παρακολουθούσε διακριτικά το διαμέρισμα στη Νέα Χαλκηδόνα, ενώ παράλληλα μέσω εταιρείας κινητής τηλεφωνίας προσπαθούσαν να εντοπίσουν το στίγμα του τηλεφώνου του… Κάτι που έγινε την Παρασκευή.

Στη συνέχεια έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα και προσήγαγαν άλλα δύο άτομα πακιστανικής καταγωγής στη ΓΑΔΑ. Και αυτοί, όπως και ο 21χρονος, είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας. Μάλιστα, ερευνήθηκε και το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα στην κακοποίηση της μικρής μαθήτριας, κάτι που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε.


H δηλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, κ. Χρήστος Μανούρας, τόνισε: «H Ελληνική Αστυνομία, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα, κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση της σοβαρής κακοποίησης της 15χρονης ημεδαπής στο νησί της Πάρου. Από την πρώτη στιγμή είχαν μεταβεί στην Πάρο, για τη διερεύνηση της υπόθεσης, κλιμάκια Αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και των Υπηρεσιών Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων. Επιπλέον, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, είχαν ληφθεί και δείγματα βιολογικού υλικού από τα ρούχα της ανήλικης».

»Οι αστυνομικές έρευνες, μεταξύ των άλλων, είχαν επεκταθεί και στα άτομα, τα οποία αναχώρησαν τις επόμενες ημέρες από το νησί με διάφορες προφάσεις. Μεταξύ των ατόμων αυτών ήταν και τρεις Πακιστανοί, οι οποίοι σήμερα τα ξημερώματα, εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα της περιοχής Νέας Χαλκηδόνας και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

»Ένας από τους προσαχθέντες και συγκεκριμένα ο είκοσι ενός έτους Πακιστανός ομολόγησε κατά την εξέτασή του την πράξη και περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο που διέπραξε το έγκλημα. Από το δράστη ελήφθη βιολογικό υλικό, το οποίο μετά από εξέταση στο Βιολογικό Εργαστήριο DΝΑ της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, ταυτοποιήθηκε με το βιολογικό υλικό από τα ρούχα της ανήλικης. Ο δράστης οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου. Όπως εξακριβώθηκε ήταν παράνομα στη χώρα, όπως και οι δύο ομοεθνείς του, οι οποίοι για το λόγο αυτό, οδηγούνται επίσης στον εισαγγελέα Σύρου».






~ Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Κοινωνικός Τουρισμός:Δείτε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά



Ξεκίνησε από την Παρασκευή στα ΚΕΠ όλης της χώρας η διάθεση των εισιτήριων κοινωνικού τουρισμού για την περίοδο 2012 - 2013. Δείτε ποια δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσετε.
Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» προσφέρει 6ήμερες διακοπές σε όλη την Ελλάδα και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου 2013.
Οι 81.200 δικαιούχοι μπορούν να προμηθεύονται τα δελτία στα ΚΕΠ, καθημερινά εκτός από αργίες, μέχρι να εξαντληθούν τα 76.200 δελτία που θα διατεθούν συνολικά.
Οι προϋποθέσεις χορήγησης των παροχών έτους 2012-2013, είναι οι εξής:
Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι το ατομικό (στην περίπτωση των μεμονωμένων δικαιούχων) ή το οικογενειακό (για τις λοιπές των περιπτώσεων) φορολογητέο εισόδημα των δικαιούχων με βάση τα στοιχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με την παράγραφο περί δικαιολογητικών της παρούσης, να μην υπερβαίνει τα αναγραφόμενα ποσά του παρακάτω πίνακα:

- Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό εισόδημα: € 18.000,00

- Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα: € 31.000,00
- Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα: € 40.000,00.

Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500,00 €. Προστατευόμενα μέλη θεωρούνται οι σύζυγοι οι οποίοι τελούν υπό την οικονομική προστασία των κύριων δικαιούχων καθώς και τα προστατευόμενα τέκνα. Προστατευόμενα τέκνα θεωρούνται όλα τα ανήλικα τέκνα ηλικίας κάτω των 18 ετών ή των 24 ετών εφόσον είναι άνεργοι ή των 26 ετών εφόσον συνεχίζουν να σπουδάζουν. Τα τέκνα τα οποία αποφοίτησαν μέσα στο 2012 συμπεριλαμβάνονται στα προστατευόμενα μέλη.


Οι δικαιούχοι, προκειμένου να λάβουν Δελτία του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» Εξαήμερων Διακοπών, θα πρέπει να προσκομίσουν στα ΚΕΠ τα παρακάτω δικαιολογητικά:


- Φωτοαντίγραφο, του εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους 2011 που αφορά εισοδήματα του 2010 ή φωτοαντίγραφο της φορολογικής δήλωσης του έτους 2012 που αφορά εισοδήματα του 2011 για όσους έκαναν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση το 2012. Δεν υποχρεούνται στην προσκόμιση εκκαθαριστικού σημειώματος τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω, και οι πολύτεκνοι.

- Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας.
- Φωτοαντίγραφα των βιβλιαρίων ασθενείας σε ισχύ από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία του ασφαλισμένου και των προστατευομένων μελών του.
- Απόδειξη κράτησης μέσω Τράπεζας σε ένα από τα καταλύματα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και αναφέρονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του Ε.Ο.Τ., για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το κατάλυμα συμμετέχει στο Πρόγραμμα. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει κάποιο υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή του δικαιούχου μπορεί να υποβληθεί απόδειξη κράτησης μέσω ΕΛ.ΤΑ. η οποία όμως θα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου ότι πρόκειται για κράτηση σε συγκεκριμένο κατάλυμα.

Πρόσθετα δικαιολογητικά:


- Οι μισθωτοί ή οι συνταξιούχοι από έμμισθη εργασία χωρίς ασφάλεια Δημοσίου θα προσκομίζουν βεβαίωση του εργοδότη ή του Ασφαλιστικού Φορέα, ότι δεν είναι δικαιούχοι της Εργατικής Εστίας και δεν τους παρακρατούνται εισφορές για το σκοπό αυτό.


- Τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο Απόφασης Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής από την οποία να προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας. Η αναγκαιότητα συνοδείας προκειμένου να χορηγηθεί Δελτίο σε συνοδό θα προκύπτει μόνο από σχετική βεβαίωση της Υγειονομικής Επιτροπής. Δεν απαιτείται περαιτέρω βεβαίωση για την αναγκαιότητα συνοδείας μόνο στις ακόλουθες περιπτώσεις αναπηρίας:

- Ολική τύφλωση
- Βαριά Νοητική Στέρηση
- Βεβαιωμένη αναπηρία άνω του 80%

Οι άποροι και τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω που λαμβάνουν επίδομα Πρόνοιας ή αναπηρίας θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο του επιδόματος απορίας ή και του βιβλιαρίου ασφάλισης.


Για τα προστατευόμενα τέκνα λόγω σπουδών θα συνυποβάλλεται αντίγραφο πιστοποιητικού σπουδών ή φωτοαντίγραφο φοιτητικής ή σπουδαστικής ταυτότητας. Η ηλικία των προστατευομένων μελών θα αποδεικνύεται από την αστυνομική τους ταυτότητα (για τους άνω των 14 ετών) ή από τη ληξιαρχική πράξη γέννησης. Για τα άνεργα τέκνα ως 24 ετών θα προσκομίζεται σχετική βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ.


Οι πολύτεκνοι θα συνυποβάλλουν αντίγραφο της κάρτας πολυτέκνων.

Οι κατηγορίες των δικαιούχων που δεν υποχρεούνται σε φορολογική δήλωση λόγω χαμηλών εισοδημάτων θα συνυποβάλλουν Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 περί της μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης.
Οι αλλοδαποί θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο της άδειας παραμονής και εργασίας.
Τα άτομα που είναι αυτασφαλιζόμενοι του Ι.Κ.Α. θα προσκομίζουν σχετική βεβαίωση του Ι.Κ.Α.

Οι δικαιούχοι που υποβάλλουν τα δικαιολογητικά σε φωτοαντίγραφα και τα οποία θα πρέπει να είναι σε ισχύ, θα πρέπει να προσκομίζουν και τα πρωτότυπα για την απαραίτητη ταυτοποίηση.




~

Στα χέρια της Αστυνομίας ο ύποπτος για τον ξυλοδαρμό της 15χρονης στην Πάρο



Προσήχθη σήμερα κατά τις πρωϊνές ώρες στην Ασφάλεια Αττικής, νεαρός αλλοδαπός, ο οποίος εξετάζεται ως ύποπτος για την κακοποίηση της 15χρονης στην Πάρο. Αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.




~

Ερντογάν:"Δική μας η Ολυμπιακή Φλόγα"

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, ότι ''η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και τη θέλουμε πίσω στη χώρα''.
Σύμφωνα με πληροφορίες , στο υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας το γεγονός, αναφέρουν ότι ''είναι γελοίο να συζητάμε από πού προέρχεται η Ολυμπιακή Φλόγα και ολόκληρη η παράδοση των Ολυμπιακών Αγώνων''...

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι μέσω επίσημης τοποθέτησης από τον Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού, Σουάτ Κίλιτς.Ο τελευταίος αποκάλυψε πως ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, ζήτησε η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας να γίνεται στην Αττάλεια! Υπογράμμισε μάλιστα με προκλητικό τρόπο πως η… ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας είναι στην Τουρκία, με τους γείτονες μας να την… θέλουν πίσω στη χώρα τους!!!


Ο Σουάτ Κίλιτς, μίλησε στους δημοσιογράφους στο Λονδίνο, και αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη συνάντηση των δυο ανδρών, η οποία έγινε και στο πλαίσιο της διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 από την Κωνσταντινούπολη.


«Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Ζαγκ Ρογκ ότι η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και θέλουμε πίσω στη χώρα μας. Ανέφερε επίσης, ότι ο ίδιος ο Ζακ Ρογκ και τα μέλη της ΔΟΕ έχουν δικαίωμα να φέρουν πίσω την Ολυμπιακή Φλόγα στις ρίζες της. Η Ανατολία περιμένει τη Φλόγα της», ήταν οι δηλώσεις του Υπουργού, ο οποίος ανέφερε ακόμα πως ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στον Ζακ Ρονγκ για τα έργα που γίνονται στην Πόλη (είπε πως οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν την καλύτερη διοργάνωση που θα έχει γίνει ποτέ).


Αυτό που έχει σημασία, είναι πως ο Υπουργός αποκάλυψε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε στον πρόεδρο της ΔΟΕ τη λαχτάρα των γειτόνων μας, τόσο να διοργανώσουν Αγώνες, όσο και να τους… επιστραφεί η Φλόγα!

Να αναφέρουμε ότι αντιπροσωπεία της Τουρκίας βρίσκεται στο Λονδίνο, καθώς όπως είπαμε (μαζί με τη Μαδρίτη και το Τόκιο) η Κωνσταντινούπολη διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Σίγουρα αυτές οι δηλώσεις προκαλούν τουλάχιστον απορία… Με την Τουρκία να υποστηρίζει ότι η Ολυμπιακή Φλόγα, το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, της ανήκει, και θα πρέπει να της επιστραφεί!

Το θέμα φιλοξενεί και ο τουρκικός Τύπος, και στα ρεπορτάζ τους οι γείτονες επισημαίνουν πως η αντιπροσωπεία τους, για να στηρίξει το συγκεκριμένο αίτημά της, υποστηρίζει ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας. Αναφέρουν πως το έδαφος στην συγκεκριμένη περιοχή πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος και τονίζουν ότι σύμφωνα με τοπικό μύθο αυτή η περιοχή είναι η αρχική «πηγή» της Ολυμπιακής Φλόγας!




~

Ορθόδοξος βαπτίστηκε ο γιος του Κενυάτη πρωθυπουργού!





Ο γιος του πρωθυπουργού της Κένυας βαπτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανός ! Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος δέχθηκε, προ αρκετών εβδομάδων, τον πρωτότοκο γιο του πρωθυπουργού της Κένυας Ραΐλα Οτίγκα, Φιντέλ Κάστρο (o πατέρας του είναι θαυμαστής του ομώνυμου ηγέτη), τον οποίο συνόδευε η μέλλουσα σύζυγός του καταγομένη από την Ερυθραία.
Το ζευγάρι εξέφρασε τη μεγάλη επιθυμία του να ενταχθεί ο Φιντέλ στους κόλπους της μίας, αγίας, καθολικής και αποστολικής εκκλησίας.
Αφού έγιναν οι σχετικές και απαραίτητες διευθετήσεις, κατήχηση κ.τ.λ., ο σεβασμιότατος τέλεσε το μυστήριο του βαπτίσματος στο μεγάλο βαπτιστήρι της ορθόδοξης πατριαρχικής σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄», βαπτίσας τον Φιντέλ, μαζί με 22 άλλα άτομα, δίνοντάς του το όνομα Μακάριος.
Στις 28 Ιουλίου ο σεβασμιότατος τέλεσε το μυστήριο του γάμου στον ορθόδοξο πατριαρχικό καθεδρικό ναό των Αγίων Αναργύρων στη Ναϊρόμπη.
Στην τελετή παρέστησαν οι γονείς και των δύο νεονύμφων προς τους οποίους ο Μητροπολίτης, στο τέλος, απηύθυνε πατρικές νουθεσίες για τη νέα τους ζωή.
Eδώ στην Ελλάδα κάποιοι κύκλοι προσπαθούν να χτυπήσουν την Ορθοδοξία, γιατί μαζί με τον Αρχαιοελληνισμό είναι οι δύο στιβαροί βραχίονες του Έθνους, και μάλλιστα έχουν καταφέρει να τρώγονται και μεταξύ τους.
Το παράδειγμα του γιου του Κενυάτη πρωθυπουργού δείχνει πόσο ισχυρή είναι η Πολιτιστική μας Παράδοση που καταφέρνει και διεισδυει με μοναδική ευκολία σε χώρους παράταιρους όπως της Κένυας. Και όλο αυτό ενώ εμείς οι ίδιοι έχουμε απομακρυνθεί, και από τα δύο ένδοξα κομμάτια της ιστορίας μας. Είναι καιρός να αντιληφθούμε το μεγαλείο των παραδόσεών μας γιατί προς το παρόν το αντιλαμβάνονται οι ξένοι. Είτε για να το ασπαστούνε, είτε για να το καταστρέψουν (βλέπε γνωστές δηλώσεις Κίσσινγκερ περί Ελληνισμού).




~

Κούβελος σε Ερντογάν: Έλα να μάθεις Ολυμπιακή Ιστορία

Οξύτατη αντίδραση Κούβελου για τους τουρκικούς ισχυρισμούς για την Ολυμπιακή Φλόγα. Τι μήνυμα έστειλε στον Ταγίπ Ερντογάν
Καυστική ήταν η απάντηση του αρχηγού της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο Ισίδωρου Κούβελου, στα όσα φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με την πατρότητα της Ολυμπιακής Φλόγας.
Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας, όπου το έδαφος πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος κι ανάβουν για χιλιάδες τώρα χρόνια.
Μάλιστα αναφέρουν πως σύμφωνα με τον τοπικό μύθο αυτή είναι η περιοχή είναι η αρχική πηγή της Ολυμπιακής Φλόγας που καίει στην Αρχαία Ολυμπία.
Σε συνάντηση του Ερντογάν με τον Ρογκ, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και τη θέλουν πίσω στη χώρα με αφορμή τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.
Ο κ. Κούβελος προσκάλεσε τον κ. Ερντογάν στην Αρχαία Ολυμπία, ώστε να… ενημερωθεί σχετικά με την Ολυμπιακή Ιστορία.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Κούβελου
“Η Ιστορία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και αποδεικτικά στοιχεία και όχι σε μύθους.
Προσκαλώ εγκάρδια τον Πρόεδρο Ερντογάν και τον Υπουργό του, κ. Κίλιτς στην Αρχαία Ολυμπία, στους χώρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ούτως ώστε να παραβρεθούν σε κάποιες ενδιαφέρουσες διαλέξεις με θέμα την Ολυμπιακή Ιστορία.

Ισίδωρος Κούβελος,
Πρόεδρος ΔΟΑ”.




~

300 χρόνια Ρουσσώ

 
 
Του Σωτήρη Βανδώρου *
Έχουν περάσει πια 300 χρόνια από τη γέννησή του (1712) και 250 χρόνια από την έκδοση του μείζονος πολιτικού του έργου, του Κοινωνικού Συμβολαίου, και της πραγματείας του περί αγωγής, του Αιμίλιου, που εκδόθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα το 1762.
Και ποτέ το ενδιαφέρον για τον Ζαν-Ζακ Ρουσσώ, που αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους στοχαστές της νεότερης εποχής, δεν ήταν μεγαλύτερο. Στο «Σιωπηλό βλέμμα» που θα κυκλοφορήσει προσεχώς από τις εκδόσεις Σαββάλα και από το οποίο προδημοσιεύουμε παρακάτω ένα απόσπασμα, επιχειρείται μια συστηματική ανασύσταση της πολιτικής θεωρίας του με άξονα τις περίπλοκες όσο κι αντιφατικές θέσεις του «πολίτη της Γενεύης» σχετικά με το βλέμμα και την ομιλία.
Η εκ των έσω διάβρωση των δημοκρατικών θεσμών και της δημοκρατικής διαβούλευσης, οι συνέπειες της διαμεσολάβησης των μηχανισμών μαζικής επικοινωνίας και της κουλτούρας του θεάματος στην πολιτική διαδικασία, η ανάπτυξη δομών ελέγχου κι επιτήρησης που αναδιαρθρώνουν τις εξουσιαστικές σχέσεις, ο «πειρασμός» του λαϊκισμού κ.ά. αποτελούν σύγχρονα ερωτήματα που υποκίνησαν εμμέσως την έρευνα που κατέληξε σε αυτό το δοκίμιο. Έτσι, ενώ ο Ρουσσώ καταλαμβάνει μια ιδιαίτερη θέση στην ιστορία του πολιτικού στοχασμού, πότε ως συνοδοιπόρος, πότε ως αντίπαλος των γάλλων Διαφωτιστών, εμφανίζεται επιπλέον ως δικός μας «συνομιλητής», ακριβώς ίσως επειδή οι λογαριασμοί μας με το Διαφωτισμό παραμένουν ανοιχτοί.
socialcontract-page«…Το Κοινωνικό Συμβόλαιο θεωρείται ευρέως ένας από τους κλασικούς και σπουδαιότερους τόπους του πολιτικού βολονταρισμού, της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατίας. Είναι πιστεύω φανερό, με βάση την προηγηθείσα ανάλυση, ότι αυτή η ανάγνωση είναι μονομερής. Διότι αν η προσήλωση του Ρουσσώ σε αυτά που θα αποκαλούσαμε δημοκρατικά ιδεώδη (ελευθερία, ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη κτλ.) είναι εντυπωσιακά εκπεφρασμένη, ειλικρινής και βαθιά, δεν είναι εξίσου ανεπιφύλακτη και χωρίς δεύτερες σκέψεις. Έτσι, αν σε επίπεδο αρχής και γενικών διακηρύξεων, εντοπίζει την πηγή της νομιμοποιημένης εξουσίας στη λαϊκή κυριαρχία, κι αν στο ίδιο επίπεδο παρουσιάζει την ελεύθερη θέληση ως το ύστατο θεμέλιο της πολιτείας, στο επίπεδο των θεσμών, των διαδικασιών και των εν γένει πολιτικών διεργασιών παρουσιάζεται ένα πλέγμα μέτρων που υπονομεύουν, παραλλάσσουν, περιορίζουν ακριβώς την ελεύθερη θέληση και τη λαϊκή κυριαρχία.
Αν η ανάληψη οποιασδήποτε πρωτοβουλίας, καινοτομίας και ρήξης προς τη, μη επιδεχόμενη εξέταση κι αμφισβήτηση, καθαγιασμένη παράδοση των ηθών εξισώνεται με ένα βήμα προς την ηθική καταστροφή και την πολιτική παρακμή, τότε η θέληση αντιμετωπίζει ένα ασφυκτικά περιορισμένο πλαίσιο δράσης. Στην πράξη υποβιβάζεται στην προτίμηση μεταξύ δεδομένων επιλογών (που κι αυτές είναι παραλλαγές του ίδιου ομοιογενούς προτύπου) κι αποστερείται της κρίσιμης διάστασής της, της δυνατότητας για δημιουργία μιας νέας αρχής. Έτσι, με όλους τους περιορισμούς κι εμπόδια που είδαμε ότι αντιμετωπίζει, μπορεί μεν να διασώζεται από την ενδεχόμενη έκπτωσή της σε αυθαίρετο ντεσιζιονισμό, αλλά ταυτόχρονα μένει κολοβή κι ανήμπορη.
Δεν υπάρχει εξάλλου πλέον αμφιβολία, πιστεύω, ότι ο Ρουσσώ έχει αμφιθυμία απέναντι στο λαό. Ως συλλογικό υποκείμενο που υφίσταται την αδικία και την εκμετάλλευση των αρχόντων και των ισχυρών κερδίζει όλη τη συμπάθεια και την υποστήριξή του. Κι εντοπίζει σε αυτό το υποκείμενο το φορέα καθολικών ηθικοπολιτικών αξιών που πρέπει να εκπορευτούν και να πραγματωθούν από το ίδιο. Εξυψώνεται στο καθεστώς ενός υποστασιοποιημένου συλλογικού όντος που δεν έχει ανάγκη τίποτε εξωτερικό προς το ίδιο προκειμένου να αυτοπροσδιοριστεί και να δράσει. Όταν, όμως, πράγματι φτάνει η στιγμή της απόφασης, ο Ρουσσώ φαίνεται να μην έχει πλέον εμπιστοσύνη προς αυτό το ον που χάνει αίφνης την παντοδυναμία του και προσλαμβάνει τα χαρακτηριστικά του αδύναμου, ανοργάνωτου, χειραγωγούμενου κι ανυπόληπτου πλήθους.
rousseauportrait-sΤότε χρειάζεται την καθοδήγηση, ας ελπίσουμε καλοπροαίρετη, των επαϊόντων στους οποίους μπορεί να συγχωρεθεί και η χρήση της πειθούς εφόσον γίνεται για καλό σκοπό. Η «δημοκρατία» είναι επιθυμητή, αλλά η άσκηση της υπερβολικά απαιτητική υπόθεση για να αφεθεί στις άστατες διακυμάνσεις της γνώμης του πλήθους. Πάνω από όλα, πρέπει να διαφυλαχθεί η ομαλή λειτουργία του κράτους και να αποτραπούν η αβεβαιότητα και η κρίση. Οι πολίτες του κοινωνικού συμβολαίου μπορούν λοιπόν να συγκεντρώνονται δημοσίως στη γενική συνέλευση και να επιβεβαιώνουν τελετουργικά την «κυριαρχία» και την ομοψυχία τους (όχι όμως και, κυριολεκτικά μιλώντας, την ομο-φωνία τους) και ταυτόχρονα να εναποθέτουν «τις καθημερινές λεπτομέρειες της διοίκησης» στους άξιους κυβερνώντες τους.
Οι ίδιοι αποζημιώνονται με την επιστράτευσή τους σε δημόσιες λειτουργίες, αλλά κυρίως με την απόλαυση των ηθών τους που μπορούμε καθόλου αβάσιμα να υποθέσουμε ότι περιλαμβάνουν –όπως στη Γενεύη και την Πολωνία– πλήθος από θεάματα και γιορτές. Εκεί, δηλαδή στη θαλπωρή της κοινότητας, θα παρηγορηθούν με τον καλύτερο τρόπο για την πολιτική χειραγώγηση που υφίστανται ως εάν να βρίσκονται στην αγκαλιά της στοργικής «μητέρας»: θα γλεντήσουν την πανηγυρική από κοινού παρουσία των ομοιόμορφων συμπολιτών-αδελφών τους, θα τραγουδήσουν (εδώ η φωνή επιτρέπεται, καθώς πρόκειται για προεξοφλημένη ομο-φωνία), θα χορέψουν, θα πιουν, θα ναρκισσευτούν με την εικόνα του εξιδανικευμένου συλλογικού εαυτού τους, θα αποθεώσουν το πνεύμα της κοινότητας. Κι έτσι, όταν θα κληθούν να ψηφίσουν στη γενική συνέλευση, ερωτώμενοι τι  πιστεύουν ότι θέλουν, θα «απαντήσουν» αυτό που «αισθάνονται», αυτό που αγαπούν: τα ήθη της κοινότητας, δηλαδή την ομοιομορφία και απλότητα του συλλογικού, παραδοσιακού βίου, μακριά από εντάσεις, αντιθέσεις, συγκρούσεις, διαφωνίες. Κι εν πάση περιπτώσει, οι ανταγωνισμοί, οι ζηλοφθονίες, γενικώς τα πάθη, μπορούν να εκτονωθούν στο ενάρετο πλαίσιο διαγωνιστικού χαρακτήρα εκδηλώσεων που υπερπροσδιορίζονται από το κοινοτιστικό πνεύμα. Ιδού πώς σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα αυθόρμητης κι «αυταπόδεικτης» συναίνεσης, αν όχι ενθουσιώδους αποδοχής για το «κοινό αγαθό», η θέληση καθίσταται ατροφική και υπολειμματική. Ιδού πώς το βλέμμα έχει τον πρώτο ρόλο, όντας στις κρίσιμες στιγμές, ένα σιωπηλό βλέμμα…».

 * Ο Σ. Βανδώρος έχει εκλεγεί λέκτορας Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από το 2010.


BOOK PRESS on line





~

Οι οικογένειες των ηρωωμαρτύρων Ισαάκ και Σολωμού ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ. Πορεία μοτοσικλετιστών

Οι οικογένειες των ηρωωμαρτύρων μας Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού οι οποίοι φονεύθησαν βάρβαρα από τον Τούρκο κατακτητή, μαζί με τον ΕΦΑΕΦΠ διοργανώνουν το ετήσιο μνημόσυνο των ηρώων μας. 

Το μνημόσυνο θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι. Θα ακολουθήσει πορεία από τον ΕΦΑΕΦΠ προς το μνήμα των ηρωωμαρτύρων μας όπου εκεί θα τελεστεί και το Τρισάγειο. 

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ! ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!
Πληροφορίες - Προσυγκέντρωση και Μεταφορικό
Λευκωσία: Οίκημα ΑΠΟΕΛ 07:15 - Κωστής (99959595)
Λάρνακα- Κυκλικός Κόμβος Ριζοελιάς 07:30 - Αβραάμ (97828118)
Λεμεσός - Κυκλικός Κόμβος Γερμασόγειας 07:00 - Στυλιανός (99801504)
Πάφος - Υπεραγορά Ορφανίδη 06:30 - Μαρίνος Βασιλείου 99865672
Παραλίμνι - Δώρος (99785605)


http://www.facebook.com/events/267709563341546/ 
Πορεία μοτοσυκλετιστών 2012: 

«Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού»


Σκοπός της δημοσιογραφικής διάσκεψης είναι η ενημέρωση για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, το τριήμερο 3, 4 και 5 Αυγούστου 2012, για να τιμήσει τους ήρωες Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού.

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» έχει συσταθεί  από μια ανεξάρτητη ομάδα νέων ανθρώπων από το 2008, έχοντας ως βασικό στόχο τη διατήρηση της μνήμης της θυσίας των Ισαάκ – Σολωμού και την ανάδειξη στην κοινωνία μας των μηνυμάτων που πηγάζουν μέσα από τη θυσία δύο συνανθρώπων μας.  Επιπλέον, στοχεύει στη συνέχιση του θεσμού της πορείας των μοτοσικλετιστών ως συμβολικού μέσου διεκδίκησης του δικαιώματός μας στη ζωή και στο σεβασμό της ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, τα οποία στερούμαστε στην Κύπρο λόγω της τουρκικής εισβολής και κατοχής της πατρώας γης.

Αποκορύφωμα των πορειών των μοτοσικλετιστών αποτέλεσε η αντικατοχική πορεία που διοργανώθηκε το 1996.  Κύπριοι και ξένοι μοτοσικλετιστές ξεκίνησαν από το Βερολίνο με στόχο να τερματίσουν στην Κερύνεια.  Με την απαγόρευση από τις κατοχικές αρχές της ελεύθερης πρόσβασης προς την κατεχόμενη Κερύνεια, οι μοτοσυκλετιστές διαδήλωσαν σε διάφορα σημεία όπως στο Σοπάζ και στη Δερύνεια.  Ο τουρκικός στρατός έδειξε για μια ακόμη φοράτο σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπό του, δολοφονώντας άνανδρα τον Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού. Μετά τις δολοφονίες των Ισαάκ και Σολωμού το κίνημα των μοτοσικλετιστών εξασθένησε αλλά δεν εξαφανίστηκε.

Η νεολαία και η κοινωνία μας γενικότερα έχει ανάγκη από το σύστμα αρχών και αξίων που μας δίδαξαν οι δύο ήρωες. Πιστεύουμε ότι αποτελεί καθήκον όλων όπως η μνήμη των ηρώων μας και τα μηνύματα του αλτρουισμού, του ηρωισμού και της αυτοθυσίας τους, να τιμώνται με σοβαρότητα, σεβασμό και υπευθυνότητα, μακριά από οποιεσδήποτε εθνικιστικές εξάρσεις και σκοπιμότητες.
Με αυτά τα δεδομένα η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» διοργανώνει τις εκδηλώσεις μνήμης, οι οποίες χωρίζονται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αφορά τη διήμερη πορεία κατά μήκος της Νεκρής Ζώνης που θα γίνει από τους μοτοσικλετιστές το διήμερο 3 & 4 Αυγούστου 2012 (περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν αργότερα). Το δεύτερο μέρος αφορά στην πορεία των μοτοσικλετιστών από τη Λευκωσία, τη Λεμεσό, την Πάφο, τη Λάρνακα και τα Κοκκινοχώρια προς το κοιμητήριο Παραλιμνίου, όπου θα παραστούμε στο τρισάγιο που θα γίνει στους τάφους των Ισαάκ – Σολωμού.

Το καινούριο στοιχείο των εκδηλώσεων μας συνίσταται στα εξής:
1.        Το διήμερο ταξίδι κατά μήκος της Νεκρής Ζώνης (του οποίου τις λεπτομέρειες ακόμα εξετάζουμε και θα ανακοινώσουμε).
2.        Τη συμμετοχή μοτοσικλετιστών από την Πάφο.

Οι χώροι και ώρες συγκέντρωσης των μοτοσικλετιστών είναι οι ακόλουθοι:
ΛΕΥΚΩΣΙΑ – Περίπτερο Οκτάγωνο 7:30 π.μ.
ΛΕΜΕΣΟΣ – Χώρος Στάθμευσης K-Cineplex 7:00 π.μ.
ΠΑΦΟΣ – Χώρος Στάθμευσης Παφιακού Σταδίου 7:30 π.μ.
ΛΑΡΝΑΚΑ – Κυκλικός κόμβος Ριζοελιάς 8:00 π.μ.
ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – Κυκλικός κόμβος Αγ. Νάπας 8:30 π.μ.

Όσοι συμμετέχουν στην πορεία των μοτοσυκλετιστών θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν προστατευτικό κράνος και τη φανέλα που θα διανέμεται στους χώρους συγκεντρώσεως. Απαγορεύονται φανέλες οργανώσεων, ποδοσφαιρικών ομάδων, στρατιωτικών σωμάτων, κλπ. Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύουνε ότι δεν κάνουμε οποιεσδήποτε διακρίσεις.  Εξάλλου, κομματικές, οπαδικές ή άλλες διακρίσεις δεν έχουν καμία θέση στην προσφορά τιμής για τη μνήμη των ηρώων μας και στον αγώνα για αποκατάσταση των δικαιωμάτων μας.  Επίσης, κατά την παρουσία μας στο κοιμητήριο Παραλιμνίου και στην εκδήλωση που θα διοργανώσουμε δε θα φωνακτούν οποιαδήποτε συνθήματα.

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με κόμματα, κομματικές νεολαίες, φοιτητικές οργανώσεις, ποδοσφαιρικές ομάδες, συνδέσμους φιλάθλων ή οποιεσδήποτε άλλες οργανώσεις και δεσυνεργάστηκε με κάποια άλλη οντότητα ή πρωτοβουλία για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων της.  Στις εκδηλώσεις μας είναι όλοι ευπρόσδεκτοι αρκεί να τηρηθούν οι οδηγίες που προαναφέραμε έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των εκδηλώσεων. Σε καμία περίπτωση δε θα δεχτούμε ενέργειες που είναι δυνατόν να σπιλώσουν τη μνήμη των Ισαάκ και Σολωμού.
Λευκωσία, Δημοσιογραφική Εστία, 25 Ιουλίου 2012

Εκ μέρους της Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού
Η Οργανωτική Επιτροπή:
Κασινίδης Ξένιος  99664296 xkasinide@gmail.com
Γεωργιάδης Σάββας 99430265





~

Συνελήφθη ο δραπέτης των φυλακών Αντώνης Καραμολέγκος...Βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο και στολές αστυνομικού στο σπίτι του


Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός δραπέτης φυλακών Αντώνης Καραμολέγκος..

Ο συλληφθείς εξέτιε ποινή κάθειρξης δις ισόβια για ανθρωποκτονία (2) αστυνομικών το 1990 στην Λεωφ. Αλεξάνδρας.


Στη κατοχή του βρέθηκαν όπλα, φυσίγγια, διόπτρες και άλλα αντικείμενα


Συνελήφθη χθες (2-8-2012) το μεσημέρι στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς του Τ.Α. Χαλανδρίου, 45χρονος ημεδαπός, δραπέτης από 25-1-2011, οπότε παραβίασε 11ήμερη άδεια που του είχε χορηγηθεί, των Φυλακών Αγιάς. Στις ανωτέρω Φυλακές ο 45χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης δις ισόβια και κάθειρξη ένδεκα (11) ετών και ογδόντα έξι (86) μηνών για ανθρωποκτονία δύο αστυνομικών το έτος 1990 στην Λεωφ. Αλεξάνδρας.



Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Ένα (1) πιστόλι μάρκας GLOCK, με γεμιστήρα με οκτώ (8) φυσίγγια.
• Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία που διέμενε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένα (1) ημιαυτόματο όπλο τύπου SCORPION με δύο (2) γεμιστήρες.
• Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρες.
• Δύο (2) κυνηγετικές καραμπίνες.
• Εκατόν εβδομήντα τρία (173) φυσίγγια.
• Δύο (2) δενδρύλλια κάνναβης.
• Ένα (1) χιτώνιο με διακριτικά Ελληνικής Αστυνομίας, (στολή εκστρατείας) με διακριτικά Ειδικού Φρουρού.
• Ένας (1) πολυκαναλικός ασύρματος.
• Ένα (1) ζεύγος διόπτρες (κιάλια).
• Ένα (1) φορητό τηλεσκόπιο.
• Μία (1) πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας μοτοσυκλέτας και
• Δύο (2) μοτοσυκλέτες, για την μία εκ των οποίων είχε δηλωθεί κλοπή.

Στην οικία του, που μετέβησαν οι αστυνομικοί για την διενέργεια της ανωτέρω έρευνας, βρέθηκε 41χρονη ημεδαπή, φίλη του συλληφθέντα, η οποία κατείχε μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους 2,04 γραμμ.


Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της ανωτέρω ημεδαπής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Μία (1) ζώνη εξάρτησης αστυνομικού χωρίς τα παρελκόμενα αυτής.
• Ένας (1) πτυσσόμενος σουγιάς.
• Ένα (1) φυσίγγιο των 9mm και
• Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Δικογραφία σχηματίσθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.




~

Δωρεάν προβολές ευρωπαϊκών ταινιών

Δωρεάν προβολές ευρωπαϊκών ταινιών

Ο Ρομπέρτο Μπενίνι (αριστερά) σε σκηνή από το κύκνειο άσμα του Φενετρίκο Φελίνι, «Η φωνή του φεγγαριού»,

Πρόγραμμα ταινιών του ευρωπαϊκού κινηματογράφου από την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών»,
Συνεχίζονται οι προβολές ταινιών του ευρωπαϊκού κινηματογράφου συμπεριλαμβανομένων και ελληνικών στην μικρή θερινή αίθουσα του κήπου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134-136 στο Θησείο.

Έχουν προβληθεί ήδη οι ταινίες «Σινεμά Ο Παράδεισος», «Η χορωδία του Χαρίτωνος», «Ο Τρελός Πιερό», «Ακαδημία Πλάτωνος», «Ιστορίες του Καλοκαιριού» και «Ας Περιμένουν οι Γυναίκες».

Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε βδομάδα, Τρίτη και Πέμπτη, ώρα 21.30μ. μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η προσπάθεια αποτελεί συνεργασία της Εταρείας Ελλήνων Σκηνοθετών με τον Σύλλογο Ελλήνων
Αρχαιολόγων.

Το πρόγραμμα προβολών συνεχίζεται και τον Αύγουστο με τις παρακάτω ταινίες:

Πέμπτη 02 Αυγούστου 2012 «Ένα Τρυφερό Φιλί», σε σκηνοθεσία Κεν Λόουτς
Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 «Τσίου», σε σκηνοθεσία Μάκη Παπαδημητράτου
Πέμπτη 09 Αυγούστου 2012 «Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας», σε σκηνοθεσία Λίνα Βερτμίλερ
Τρίτη 21 Αυγούστου 2012 «Ώρες Κοινής Ησυχίας», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάκου
Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 «Matchpoint», σε σκηνοθεσία Γούντι Άλεν
Τρίτη 28 Αυγούστου 2012, «Τι έκανες στον Πόλεμο, Θανάση;», σε σκηνοθεσία Ντίνου Κατσουρίδη
Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 «Η Φωνή του Φεγγαριού», σε σκηνοθεσία Φεντερίκο Φελίνι.

Ώρα προβολών 21.30μ. μ. Ελεύθερη Είσοδος




~ Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Συναγερμός για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ελλάδα!!!

Απόρρητο έγγραφο για "κόκκινο" συναγερμό εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία πριν από τρεις μέρες (31 Ιουλίου) υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος με στόχο Ισραηλινούς τουρίστες επί ελληνικού εδάφους.
Επειτα από πληροφορίες που έφτασαν στην ΕΥΠ, η οποία βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη Μοσάντ, κρίθηκε αναγκαία η έκδοση κατεπείγουσας διαταγής για έκτακτη επιφυλακή, λίγα μόλις 24ωρα πριν από την έλευση στην Αθήνα του προέδρου του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες.

Στο έγγραφο που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, περιγράφονται όλα τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να αποτραπεί τυχόν τρομοκρατική επίθεση σαν αυτή που συντάραξε τον περασμένο Ιούλιο τη Βουλγαρία, όπου στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς ο βομβιστής-καμικάζι σκότωσε 6 ανθρώπους κα τραυμάτισε 32, εκ των οποίων σχεδόν όλοι Ισραηλινοί τουρίστες.


Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα Δωδεκάνησα και τη Θεσσαλονίκη.

 


Ελεύθερος Τύπος




~

Όλη αλήθεια για το πώς κάηκε η Ηλεία το καλοκαίρι του 2007

 

Ηλεία Αύγουστος 2007. Η φωτιά κατακαίει τα πάντα και σκοτώνει. Οι κάτοικοι τρέχουν να προφυλαχτούν από τις φλόγες, μόνοι και αβοήθητοι. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο. Η πολιτεία προκλητικά απούσα. Οι αρμόδιοι της τοπικής αυτοδιοίκησης βυθισμένοι στον κόσμο τους και η Πυροσβεστική με την Αστυνομία σε κατάσταση απόλυτης σύγχυσης.
Υπουργοί βουλευτές, πολιτευτές επιχειρούν απεγνωσμένα να αποποιηθούν των ευθυνών τους και κάνουν λόγο για πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, ασύμμετρες απειλές και στρατηγούς ανέμους που ευθύνονται δήθεν για το θάνατο 46 πολιτών και τις τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, καλλιέργειες και υποδομές.
Ωστόσο η πραγματικότητα διαφέρει. Έγγραφο φωτιά της ΕΥΠ το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το HOT DOC αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν «προέκυψαν αξιοποιήσιμα στοιχεία σχετικά με τις πυρκαγιές του νομού Ηλείας». Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και έκθεση εργαστηριακής εξέτασης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.
Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι τα ελικόπτερα της πυροσβεστικής παρέμειναν καθηλωμένα κατά τη διάρκεια της τραγωδίας, ενώ σε άλλες περιπτώσεις με το παραμικρό σηκώνονταν στον αέρα.
Οι ευθύνες των αρμοδίων είναι τεράστιες. Τα όσα περιέχονται στην εισαγγελική πρόταση αποτελούν κόλαφο για τους αρμοδίους. Έξι άτομα παραπέμπονται σε δίκη με βαρύτατες κατηγορίες για εμπρησμό δάσους από αμέλεια, για εμπρησμό των πραγμάτων από αμέλεια και για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή. Μεταξύ των κατηγορουμένων συγκαταλέγονται, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού Ηλείας και στελέχη της Πυροσβεστικής.
Μη χάσετε όλη την αλήθεια για την τραγωδία της Ηλείας το 2007, στο τεύχος φωτιά του HOT DOC που κυκλοφορεί.






~

Εν ψυχρώ δολοφονία στο κεντρο του Κορυδαλλού – Εκτέλεσαν 31χρονο με πέντε σφαίρες στο κεφάλι!

- Το φονικό έγινε λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα, στην πλατεία Ελευθερίας
- Δυο οι δράστες της δολοφονίας – Επέβαιναν σε μοτοσικλέτα
- Η αστυνομία δεν αποκλείει το ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Μαφιόζικη εκτέλεση σε μια από τις πιο κεντρικές πλατείες του Κορυδαλλού, σοκάρει την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.


Στις 03:10 τα ξημερώματα της Παρασκευής, το νήμα της ζωής ενός άνδρα 31 ετών κόπηκε απότομα, με τον πιο άγριο τρόπο. Οι δολοφόνοι του, τον πλησίασαν με μια μοτοσικλέτα.

Ο ένας από αυτούς τράβηξε το όπλο του και τον πυροβόλησε πέντε φορές στο κεφάλι, σκοτώνοντας τον ακαριαία.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε έξω από εστιατόριο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 31χρονος καθόταν σ' ένα από τα τραπεζάκια του μαγαζιού όταν δέχθηκε την επίθεση.
Η αστυνομία κλήθηκε άμεσα στην περιοχή, απέκλεισε το σημείο της δολοφονίας και έχει ήδη περισυλλέξει πέντε κάλυκες.

Η ταυτότητα του θύματος παραμένει μυστήριο. Όπως και τα αίτια της δολοφονίας του. Σε πρώτη φάση, πάντως, η αστυνομία δεν αποκλείει να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.




~

Λιβύη: 50% εξόφληση προς την Ελλάδα για τους τραυματίες του πολέμου...για τα υπόλοιπα λιβυκή επιτροπή θα διερευνήσει τυχόν υπερκοστολογήσεις!!

Όλοι θυμόμαστε και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε ξενοδοχεία και νοσοκομεία...Ξύλο,τραμπουκισμοί,σεξουαλικές παρενοχλήσεις κλπ...  Η είδηση τώρα είναι πως θα δώσουν τα μισά χρήματα απ όσο στοίχισε η φιλοξενία και για τα υπόλοιπα βλέπουμε..
Χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν στην Ελλάδα από τη Λιβύη, κατά τη διάρκεια του πρόσφατου πολέμου στην περιοχή, ενώ στο πρόγραμμα φιλοξενίας και αποκατάστασης τραυματιών εντάχθηκαν ιδιωτικά θεραπευτήρια, ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά πρακτορείων και άλλες επιχειρήσεις...

Σε αποπληρωμή του μισού της οφειλής προς την Ελλάδα προτίθεται να προχωρήσει η λιβυκή κυβέρνηση, ύστερα από διαπραγματεύσεις δύο μηνών για την εξόφληση των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, ξενοδοχείων, ταξιδιωτικών πρακτορείων και άλλων επιχειρήσεων, που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα αποκατάστασης της υγείας και φιλοξενίας Λίβυων τραυματιών από τον πρόσφατο πόλεμο στην περιοχή.

Ειδικότερα, οι λιβυκές αρχές, σύμφωνα με τον επιτετραμμένο της λιβυκής πρεσβείας στην Αθήνα, αναμένεται να καταβάλουν το 50% της συνολικής οφειλής των 150 εκατ. ευρώ – σύμφωνα με τα στοιχεία της πρεσβείας της Λιβύης στην Αθήνα και της Εθνικής Μεταβατικής Επιτροπής της Λιβύης (NTC) – και το υπόλοιπο θα αποπληρωθεί ύστερα από επιτόπιο έλεγχο ειδικής επιτροπής από τη Λιβύη, η οποία θα κληθεί να διασταυρώσει τις κοστολογήσεις και τα τιμολόγια, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του πρόσφατου πόλεμου στη Λιβύη και κατόπιν αιτήματος των λιβυκών αρχών, συνδιοργανώθηκε με ελληνικά ιδιωτικά θεραπευτήρια και ξενοδοχεία πρόγραμμα νοσηλείας τραυματιών και φιλοξενίας μικρής διάρκειας. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ταξιδιωτικά γραφεία, φαρμακεία και άλλες επιχειρήσεις.
Και ενώ αρχικά όλα έβαιναν καλώς, η κατάσταση άρχισε να αλλάζει, όταν διαπιστώθηκε ότι οι λιβυκές Αρχές δεν ανταποκρίνονταν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους έναντι των εξόδων νοσηλείας και διαμονής των τραυματιών.
«Συνολικά αναγνωρίζουμε χρέη περίπου 150 εκατ. ευρώ προς φορείς, θεραπευτήρια και ξενοδοχεία, αλλά και τα δύο ταξιδιωτικά πρακτορεία που συνεργάστηκαν στο πρόγραμμα, το ”Libyana travel” και το ”Middle East”. Μέσω αυτών φιλοξενήθηκαν συνολικά περίπου 5.500 τραυματίες που έλαβαν VISA υγείας και ήρθαν στην Ελλάδα. Σήμερα παραμένουν επί ελληνικού εδάφους περίπου 350 με 500 τραυματίες και είμαστε πεπεισμένοι ότι σύντομα θα αποδεσμευτούν τα ποσά για να αποπληρωθούν όλοι. Σε πρώτη φάση, πάντως, θα αποπληρωθεί το 50% της οφειλής» δηλώνει στο Αθηνακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Λιβύης στην Αθήνα, Ουσάμα Ελεγιάν.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ξενοδόχων Αττικής, οι συνολικές οφειλές του λιβυκού κράτους προς το σύνολο των ελληνικών ξενοδοχείων ανέρχεται σε 17 εκατ. ευρώ για την Αθήνα και 9,5 εκατ. ευρώ για τη Θεσσαλονίκη.
Μέσα σε αυτό το κλίμα έγινε και η πρώτη επαφή των ξενοδόχων της Αττικής με την πρεσβεία της Λιβύης και το αρμόδιο Υγειονομικό Γραφείο. «Επισημάναμε στους αρμόδιους, και γραπτώς και προφορικώς, ότι τόσο η Λιβύη όσο και η Ελλάδα δοκιμάζονται σκληρά ως χώρες, εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας και ευχαριστήσαμε το λιβυκό κράτος για την επιλογή της Αθήνας ως πόλης η οποία δέχεται και φιλοξενεί λίβυους τραυματίες» σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, Αλέξανδρος Βασιλικός.
Και προσθέτει: «Η Αθήνα ως τουριστικός προορισμός από το 2007- 2008 έως σήμερα έχει δεχτεί αλλεπάλληλα πλήγματα, με τραγικές συνέπειες για τον κλάδο μας στην πόλη. Η ροή λίβυων τραυματιών προς την Ελλάδα και η διαμονή τους στην Αθήνα εκλήφθηκε ως σημαντική ανάσα για τα ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, τα οποία σε περίοδο οικονομικής ύφεσης, πτώσης του τουριστικού ρεύματος και γενικότερης αστάθειας, όχι μόνο επιθυμούσαν αυτή τη συνεργασία, αλλά και την είχαν απόλυτη ανάγκη».
Ωστόσο, όπως σημειώνει ο ίδιος, η ροή των πληρωμών παρουσίασε καθυστερήσεις από τον Φεβρουάριο του 2012, με αποτέλεσμα να εκκρεμεί η πληρωμή σε ποσό ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ. Ο αριθμός των τραυματιών που φιλοξενήθηκαν υπολογίζεται σε χιλιάδες, καθώς υπήρχε συνεχής ροή, αλλά διαρκείς ήταν και οι μετακινήσεις τους σε κάθε ξενοδοχείο.
Επίσης, ο χρόνος παραμονής τους δεν ήταν συγκεκριμένος, αλλά διαμορφωνόταν ανάλογα με τις ιατρικές και λοιπές ανάγκες.




~

Παρασκευή 3/8, οι ελληνικές συμμετοχές στο Λονδίνο

Αρχίζει σήμερα ο στίβος
Για πολλούς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν όταν ξεκινήσει ο στίβος. Άρα η Παρασκευή (3/8) είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για το Λονδίνο, αφού ανοίγει η αυλαία στον κλασικού αθλητισμού.
Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν 8 αθλητές στα αγωνίσματα του στίβου, με τα βλέμματα να πέφτουν πάνω στον Λούη Τσάτουμα, ο οποίος θα αγωνιστεί στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση, μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του. Το όριο πρόκριση
στο μήκος είναι 8.10μ., ο Λούης έχει φέτος 8.05μ., ενώ 24 από τους διαγωνιζόμενους έχουν ξεπεράσει φέτος τα 8.20μ.!
Πρώτος ξεκινάει στα προκριματικά της σφαιροβολίας ο Μιχάλης Σταματόγιαννης. Το όριο πρόκρισης στον τελικό είναι 20.65, και η καλύτερη φετινή επίδοση του ίδιου είναι 19.70.
Απουσία της Βούλας Παπαχρήστου, οι Αθανασία Πέρρα και Νίκη Πανέτα θα πάρουν μέρος στα προκριματικά του τριπλούν. Το όριο πρόκρισης είναι 14.40μ., επίδοση που έχουν ξεπεράσει φέτος και οι δύο με 14.50μ. και 14.71μ., αντίστοιχα.
Στα 400μ. εμπ. αγωνίζεται ο Περικλής Ιακωβάκης, ο οποίος έχει την 3η καλύτερη επίδοση (49.04) από αυτούς που θα αντιμετωπίσει στην 5η προκριματική σειρά.
Στα προκριματικά της σφυροβολίας θα αγωνιστεί ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, στην 5η του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το όριο πρόκρισης στον τελικό του αγωνίσματος είναι τα 78μ., και η καλύτερη φετινή επίδοση του έλληνα πρωταθλητή 71.80μ.
Επίσης, στις 12:05GR ξεκινάει η προσπάθεια της Σοφίας Υφαντίδου στο έπταθλο, ενώ στις 21:05GR η Μαρία Μπελιμπασάκη παίρνει μέρος στα προκριματικά των 100μ.
Ελληνική εκπροσώπηση υπάρχει επίσης στην κολύμβηση, με τις Νιαγκουάρα και Δράκου, ενώ οι έλληνες ιστιοπλόοι θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελική κατάταξη.

OI ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 3/8
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
14:00 Finn (Α) - Γιάννης Μιτάκης ............LIVE
14:00 Laser (Α) - Βαγγέλης Χειμώνας ............LIVE
14:05 Star (Α) - Αιμίλιος Παπαθανασίου, Αντώνης Τσότρας ............LIVE
14:05 470 (Α) - Παναγιώτης Καμπουρίδης, Στάθης Παπαδόπουλος ............LIVE
15:30 49er (Α) - Διονύσης Δήμου, Μιχάλης Πατεινιώτης ............LIVE
15:35 Laser Radial (Γ) - Άννα Αγραφιώτη ............LIVE
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
12:00 Προκριματικά: 50μ ελεύθερο (Γ) - Νέρι Νιανγκουάρα ............LIVE
12:00 Προκριματικά: 50μ ελεύθερο (Γ) - Νόρα Δράκου ............LIVE
ΣΤΙΒΟΣ
12:00 Προκριματικά: σφαιροβολία (Α) - Μιχάλης Σταματόγιαννης ............LIVE
12:05 Έπταθλο (Γ): 100μ εμπόδια - Σοφία Υφαντίδου ............LIVE
12:25 Προκριματικά: τριπλούν (Γ) - Νίκη Πανέττα ............LIVE
12:25 Προκριματικά: τριπλούν (Γ) - Αθανασία Πέρρα ............LIVE
13:15 1ος γύρος: 400μ εμπόδια (Α) - Περικλής Ιακωβάκης ............LIVE
13:15 Έπταθλο (Γ): ύψος - Σοφία Υφαντίδου ............LIVE
13:20 Προκριματικά: σφυροβολία (Α) - Αλέξανδρος Παπαδημητρίου ............LIVE
21:00 Έπταθλο (Γ): σφαιροβολία - Σοφία Υφαντίδου ............LIVE
21:05 1ος γύρος: 100μ (Γ) - Μαρία Μπελιμπασάκη ............LIVE
21:50 Προκριματικά: μήκος (Α) - Λούης Τσάτουμας ............LIVE
22:45 Έπταθλο (Γ): 200μ - Σοφία Υφαντίδου ............LIVE

ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ
3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
11.00-01.30 BEACH VOLLEY, ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ, ΤΖΟΥΝΤΟ, ΙΠΠΑΣΙΑ, ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ, ΤΕΝΙΣ, ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ, ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ, ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (ΕΤ1)
12.00–16.00 ΣΤΙΒΟΣ (ΝΕΤ)
13.30-15.00 ΒΟΛΕΪ (Γ) ΙΑΠΩΝΙΑ-ΡΩΣΙΑ (ΕΤ3)
20.00–21.00 ΕΚΠΟΜΠΗ (ΝΕΤ)
21.00–24.00 ΣΤΙΒΟΣ (ΝΕΤ)
22.00-23.30 ΒΟΛΕΪ (Γ) ΗΠΑ-ΣΕΡΒΙΑ (ΕΤ3)
24.00–02.00 ΕΚΠΟΜΠΗ (ΝΕΤ)
00.15-02.00 ΜΠΑΣΚΕΤ (Γ) ΗΠΑ-ΤΣΕΧΙΑ (ΕΤ3)





~

ΚΟΥΒΕΛΕ, ΜΗΔΕΝΙ ΔΙΚΗΝ ΔΙΚΑΣΗΣ, ΠΡΙΝ ΑΜΦΟΙΝ ΜΥΘΟΝ ΑΚΟΥΣΗΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Οι  Ολυμπιακοί Αγώνες, οι δικοί μας αγώνες, καταγράφουν το ξεκίνημά τους το 776 π.Χ. στην Ολυμπία. Η αναβίωσή τους, χρονολογείται στα τέλη του 19ου αιώνα από τον Γάλλο Pierre Frédy, Baron de Coubertin. Πιο συγκεκριμένα, σε ένα συνέδριο στο Παρίσι τον Ιούνιο του 1894 αποφασίσθηκε να διεξαχθούν οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες το 1896 στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της χώρας που τους γέννησε. Από τότε, διεξάγονται οι Ολυμπιακοί αγώνες κάθε τέσσερα χρόνια σε διαφορετική χώρα. Ωστόσο, πολλές φορές κατά το παρελθόν ο σκοπός.......
ύπαρξης των Ολυμπιακών αγώνων  που προβάλουν το Ολυμπιακό ιδεώδες και το ευ αγωνίζεσθαι, αμαυρώθηκε ένεκα πολιτικών σκοπιμοτήτων και πολέμων.
Οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2012 τελούνται στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου με πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλες τις χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα με πολυάριθμη αποστολή. Στις Ολυμπιάδες των τριάντα τελευταίων ετών οι αποστολές μας έχουν καταγράψει περιφανείς άθλους και πολλές φορές η γαλανόλευκη σημαία μας αναρτήθηκε στον υψηλότερο ιστό των επιτυχιών ενώ το άκουσμα του Εθνικού μας Ύμνου συνέγειρε τις καρδιές των Ελλήνων όλου του κόσμου.
Αυτοί οι αθλητές και οι αθλήτριες, κοπιάζουν αθλούμενοι επί πολλά χρόνια για να μπορούν να συμμετάσχουν σε μια Ολυμπιάδα. Ασχολούνται με την αμέριστη συμπαράσταση των γονιών τους από την παιδική τους ηλικία με τον αθλητισμό. Κάνουν πράξη δηλαδή, το «νους υγιής εν σώματι υγιεί», με αποτέλεσμα τη φυσική υγεία τους σε συνάρτηση με τις μαθητικές και ακολούθως φοιτητικές τους επιδόσεις. Έτσι, εκεί που άλλοι συνομήλικοί τους απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους, αυτοί  «χύνουν» ποτάμια ιδρώτα για την μελλοντική διάκριση και προσπαθούν να σταθούν πάλι στα πόδια τους, κυρίως ψυχολογικά, μετά από κάποιους τραυματισμούς που πολλές φορές είναι επώδυνοι. Όλα αυτά τα παιδιά, ότι κατάφεραν, το κατάφεραν από μόνα τους, με μόνη βοήθεια τους γονείς και τους προπονητές τους. Δυστυχώς, η πολιτεία ήταν πάντα απούσα και περίμενε την όποια διάκριση αυτών των παιδιών για να βγάλει αναμνηστικές φωτογραφίες και να υφαρπάξει μέρος της επιτυχίας τους. 
Ένα τέτοιο παιδί 23 ετών, είναι η Βούλα Παπαχρήστου, πρωταθλήτρια νεανίδων στην Ευρώπη σε δυο διαδοχικές διοργανώσεις το 2009 και το 2011, πρωταθλήτρια Ελλάδος και κάτοχος μιας από τις καλύτερες φετινές επιδόσεις στον κόσμο (14,77 μ. στο πρόσφατο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Τουρκίας). Μια πρωταθλήτρια που όλοι οι Έλληνες ήλπιζαν πως θα ανέβει στο βάθρο των Ολυμπιακών αγώνων και θα δοξάσει τη μικρή αλλά υπερήφανη χώρα μας.
Τα όνειρα όμως, αυτού του κοριτσιού αλλά και όλων των Ελλήνων για μια παγκόσμια διάκριση, ήλθε να τα σβήσει ένας δουλοπρεπής και χαμηλοϋψής  πολιτικάντης, ο οποίος δεν μπόρεσε να καταλάβει ένα αφελές αστείο που έκανε η αθλήτρια, αναπαράγοντας μέσω του twitter της το παρακάτω μήνυμα: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!». Έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες αποκεφάλισε τη Βούλα, αποκλείοντάς την από την Ελληνική αποστολή, τάχατες γιατί επέδειξε ρατσιστικά φαινόμενα που δεν συνάδουν με το Ολυμπιακό πνεύμα.
Ο κ. Κούβελος είναι εκείνος που ντρόπιασε την Ελλάδα όταν μας πήραν πίσω την διοργάνωση των Μεσογειακών αγώνων του 2013 (Πρόεδρος Επιτροπής Διεκδίκησης Μεσογειακών αγώνων 2013). Είναι ο άνθρωπος που μέσα στην οικονομική κρίση του λαού μας, έβγαζε τα χρήματά του στο εξωτερικό και η Ελληνική βουλή, έψαχνε δήθεν για το ποιος είναι ο αποστολέας. Είναι ο άνθρωπος στον οποίο, με την ιδιότητά του ως Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, έδινε η αμαρτωλή Siemens διαφημιστικές χορηγίες για εκδηλώσεις στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, οι οποίες είχαν χαμηλή συμμετοχή θεατών και δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη. Είναι ο σύζυγος της κ. Μπακογιάννη που ως Υπουργός Εξωτερικών της πατρίδας μας, στήριξε το σχέδιο ΑΝΑΝ στην Κύπρο, ετάχθη υπέρ της εγκατάστασης των πυραυλικών συστημάτων των Η.Π.Α. σε Τσεχία και Πολωνία, δημιουργώντας διπλωματικό επεισόδιο με την Ρωσία με την αψυχολόγητη στάση της, ήταν αρνητική στην δημιουργία του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη και δέχθηκε να παραβρεθεί ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων στην Σύνοδο των μελών-κρατών του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα το 2008, μεταφερόμενος στην Ελληνική Επικράτεια, με αεροσκάφος που έφερε τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Παρ΄όλα αυτά, ο κ. Κούβελος δεν γνωρίζει πως «Μηδενί δίκην δικάσης, πριν αμφοίν μύθον ακούσης»;
Γιατί κ. Κούβελε, η Γερμανία, υπεύθυνη των δυο παγκόσμιων πολέμων που αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα – είμαστε ένα από τα θύματά τους – φρόντισε να προστατέψει την σημαιοφόρο της αθλητικής αποστολής της, Νατάσσα Κέλερ, διαγράφοντας άμεσα τον λογαριασμό του twitter της που έγραφε: «Το Ολυμπιακό χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Ελληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλάκες, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν δανεικά». Γιατί, με το αξίωμα του αρχηγού της Ελληνικής αποστολής δεν διαμαρτυρηθήκατε  για την εξύβριση ενός ολόκληρου λαού από τη δήλωση της «Ηδυμιγούς χαμούρας» (κατά Κώστα Ζουράρι); Γιατί αυτοί και όχι εσείς, είχαν την πρόνοια να προστατέψουν την αθλήτριά τους και το λαό τους, όταν το σχόλιο της Γερμανίδας αθλήτριας ήταν τελείως άστοχο και προσβλητικό, αντίθετα με της Βούλας, που στο κάτω-κάτω ήταν σχόλιο που απεικόνιζε το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή τη λαθρομετανάστευση;
Αυτή λοιπόν, η Νατάσσα Κέλερ, όπως και η Άνγκελα Μέρκελ που αιματοκυλεί την ανθρωπότητα με τις φασιστικές θεωρήσεις της, για τρίτη φορά στη νεώτερη  ανθρώπινη ιστορία, από οικονομικής πλευράς τώρα, είναι απόγονοι του Χίτλερ, ο οποίος στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου το 1936, έφυγε εκνευρισμένος μη μπορώντας να αντέξει πως ο μαύρος Τζέσε Οουεν, έπαιρνε μπροστά του ένα-ένα τα μετάλλια, καταρρίπτοντας το μύθο της αρίας φυλής. Είναι απόγονοι εκείνων των βάρβαρων Γερμανών, που μαζί με Σκανδιναβούς, Φράγκους, Άγγλους, Σάξονες, Γάλλους και Ενετούς, πιθήκιζαν προστατεύοντας τη γύμνια τους με προβιές ζώων, όταν στην Ελλάδα τη Χρυσή εποχή γεννιόνταν οι τέχνες, οι επιστήμες, ο πολιτισμός, η Δημοκρατία. Είναι αυτοί που ζούσαν κλέβοντας και σκοτώνοντας, καταληστεύοντας το 1204 τους αναρίθμητους για την εποχή θησαυρούς της Πόλεως, ενώ στρατιές αυτών που αυτοαποκαλούνταν «Σταυροφόροι», τους μετέφεραν στις χώρες τους. Πολλά είναι εκείνα τα Βυζαντινά Ιερά κειμήλια που κοσμούν σήμερα τα μουσεία των Βρυξελών, του Λονδίνου, της Νυρεμβέργης, των Παρισίων και πολλών άλλων Ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων. Το τραγικότερο όμως, είναι πως αυτοί οι βάρβαροι κατέστρεψαν πολλά από τα Ιερά κειμήλια από την αμάθειά τους και την αδυναμία τους να εκτιμήσουν την Ιστορική τους αξία. Έτσι, λιώνοντάς τα δημιούργησαν τόνους χρυσού που στην συνέχεια τους βοήθησε να αναπτυχθούν.
Αυτά, λοιπόν, τα σιχαμερά ερπετά, αντί να ευχαριστούν καθημερινά, για την ύπαρξή τους, τους Έλληνες, τολμούν και προσβάλλουν το Έθνος τους.  Ένα Έθνος που είναι ποτισμένο από το πνεύμα του Αριστοτέλη, του Σόλωνα, του Σωκράτη, του Πλάτωνα, τη γενναιότητα και τη φιλοπατρία του Λεωνίδα, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Παπαφλέσσα και τόσων άλλων που συνθέτουν την περήφανη Ιστορία του και έχει μάθει να πολεμά και να αντιστέκεται. Ένα Έθνος που έχει μάθει να πολεμά για την Ελευθερία του, μην υπολογίζοντας το αίμα που θα χύσει, εμπνεόμενο από τους αγώνες και τη θυσία των προγόνων του, αλλά και από τον Εθνικό του Ύμνο, που αποτελεί ωδή στην Ελευθερία: «Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή, σε γνωρίζω από την όψη που με βία μετράει τη γη. Απ΄τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα Ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά….»!!
Συνεπώς, όλοι αυτοί οι βάρβαροι θα πρέπει να γνωρίζουν, πως το ανάχωμα των επεκτατικών σχεδίων τους, λέγεται Ελλάδα. Γι΄αυτό, προσπαθούν να εξαγοράσουν, άλλωστε, τους σύγχρονους ντόπιους εφιάλτες που θα τους διευκολύνουν στην υλοποίηση του ιμπεριαλισμού τους.
Η προσβολή, λοιπόν, της πατρίδας μας μέσω της αποπομπής της Βούλας από τους δικούς μας αγώνες, είναι μια ακόμα σταγόνα που κάποια στιγμή θα κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει. Και τότε θα ξεσπάσει η οργή που θα σαρώσει όλους εκείνους που καπηλεύονται τα Ιερά και τα Όσια της Ελληνικού Έθνους. 


Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος


~