Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη
Κάθε χρόνο σου ζητώ, να μου φέρεις κάτι. Φέτος αλλάζουνε τα πράγματα. Δεν θέλω να μου φέρεις, κάτι. Θέλω να μου πάρεις.

Θέλω να πάρεις από κοντά μου, το γραμματοκιβώτιο με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τους φακέλους της εφορίας με την έκτακτη εισφορά, και τις άλλες ειδοποιήσεις της εφορίας. Θέλω να μου πάρεις το άγχος που έχω συνεχώς και την θλίψη που νιώθω καθημερινά. Ξέρεις εσύ.


Θέλω να μου πάρεις, την Μέρκελ, τον Σαρκοζί, τον Τόμσεν, την Λαγκάρντ, τον Αλταφάζ και όσους άλλους βλέπω κάθε βράδυ στον ύπνο και στον ξύπνιο μου. Μαζί με αυτούς θέλω να μου πάρεις όσους μαυρίζουν την ζωή τη δική μου και όλων όσων συζητώ, τον Λουκά, τον Γιώργο, τον Αντώνη και τον άλλον τον Γιώργο. Θέλω να πάρεις όλους τους ψεύτες και τους απατεώνες που θέλουν να με σώσουν χωρίς να με έχουν ρωτήσει και χωρίς εγώ να θέλω να σωθώ από αυτούς. Ξέρεις εσύ.


Θέλω να μου πάρεις, τα δελτία ειδήσεων… μάλλον όχι τα δελτία ειδήσεων αλλά όσους είναι μέσα, ή περίπου όλους. Ξέρεις εσύ. Θα σου το έχουν ζητήσει και άλλοι.


Θέλω να μου πάρεις, επίσης, όλους αυτούς που με κοροϊδεύουν μέσα στα μάτια μου, νομίζοντας ότι εγώ δεν το καταλαβαίνω και μαζί με αυτούς θέλω να μου πάρεις την αγωνία που μου προκαλούν. Και την αηδία. Και την σιχαμάρα. Ξέρεις εσύ.


Θέλω να μου πάρεις όλους τους εφιάλτες και από τα κακά όνειρα, άφησε μου μόνο την ώρα που ξυπνώ και συνειδητοποιώ ότι ήταν όνειρο. Επίσης θέλω να μου πάρεις και τα καλά όνειρα. Αυτά μεγαλώνουν την ανασφάλειά μου. Δεν είναι πολλά έτσι κι αλλιώς.


Θέλω να μου πάρεις τα μάτια των άλλων, που με κοιτάνε συνεχώς. Αυτό δεν το αντέχω καθόλου. Όπως δεν αντέχω τα δάκρυα. Δεν φταίνε αυτοί. Εγώ φταίω, αλλά επειδή δεν μπορείς και δεν πρέπει να πάρεις εμένα, πάρε αυτούς.


Θέλω να μου πάρεις ότι τόλμησα να σκεφτώ και δεν τόλμησα να κάνω. Γιατί με εμπόδισες;


Θέλω να μου πάρεις τα λόγια που δεν ειπώθηκαν ποτέ, και τα γέλια που δεν έγιναν ποτέ. Έτσι κι αλλιώς μου είναι ποια άχρηστα. Για τα λόγια που ειπώθηκαν δεν σου ζητάω τίποτα, γιατί έτσι κι αλλιώς τα πήρε ο αέρας. Ξέρεις εσύ.


Θέλω να μου πάρεις τον κομπασμό και την έπαρση που κυβερνάει, τον τόπο μας. Όλους αυτούς του ανίκανους και όλους εκείνους τους αδίστακτους. Πάρε μαζί τους και ότι σάπιο και σαθρό, είπαν και έφτιαξαν. Ξέρεις εσύ.


Θέλω ακόμη, να μου πάρεις την σιγουριά που είχα για το αύριο και τον φόβο που έχω για το σήμερα, εγώ και όλοι οι υπόλοιποι.


Θέλω τέλος, να μου πάρεις, όλες τις άσχημες μέρες που έρχονται. Ακούω ότι θα είναι πολλές. Και αν δεν μπορείς να πάρεις το «άσχημες», πάρε τουλάχιστον το «πολλές».


Σε ευχαριστώ που με διάβασες.


ΥΓ. Επίσης ξέρω εδώ και χρόνια ότι δεν υπάρχεις, αλλά φέτος δε με νοιάζει. Ξέρεις εσύ.


 


Πηγή:

~ Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

(Καν)ένας στο χώμα, δεκάδες στον αγώνα...

 
Δεν θα σταθώ στο θέαμα με τις νεκροφόρες που «παρέλασαν» χτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έχουμε δεί και πιο περίεργα πράγματα και ποιος ξέρει πόσα θα δούμε ακόμα. Θα σταθώ όμως στα αιτήματα των ανθρώπων που τις οδηγούν, τα οποία μου φαίνονται πολύ δίκαια:
Από πού κι ως πού είναι ΙΧ αυτά τα οχήματα;
Εδώ μιλάμε για τον ορισμό αυτού που λέμε «επαγγελματικό». (Πώς αλλιώς να πάει ο ξαπλωμένος;)
Έλεος πιά.




Πηγή:

~

Χρίστος ή Χρήστος; Τι σημαίνει η λέξη Χριστός;

Χρίστος και Χρήστος: πρόκειται για δύο ομόηχες λέξεις, που, συχνά, συγχέονται . Το όνομα Χρίστος παράγεται από το χριστός (< κεχρισμένος < ο φέρων το χρίσμα < αρχ. ελλ. ρήμα: χρίω). Χρησιμοποιήθηκε ως επιθετικός προσδιορισμός της λέξης Ιησούς (Ιησούς Χριστός). 
Άρχικά, η λέξη “χριστός” προσδιόριζε οτιδήποτε έχει επαλειφθεί με μύρο ή αλοιφή και χρησιμοποιήθηκε για να μεταφραστεί η εβραϊκή λέξη masiha< Μεσσίας (: μτφ χριστός, ο αλειμμένος με ειδικό έλαιο, που προέβλεπε ο εβραϊκός νόμος για τους ιερείς).
 Έτσι η ελληνοεβραϊκή φράση Ιησούς Χριστόςδηλώνει τον κεχρισμένο από το Θεό, τον Σωτήρα (πβ. Ιωάνν. 1,41: ευρήκαμεντον Μεσσίαν, ό εστίν ερμηνευόμενον τον Χριστόν).
 Η λ. Ιησούς προέρχεται από την εβραϊκή Yesuah και είναι συντετμημένη μορφή του Yehosuah (μτφ: ο Γιαχβέ είναι σωτηρία). Το όνομα Χρίστος είναι η φυσική κατάληξη της λ. Χριστός (με αναβιβασμό τόνου)

Η ελληνική λέξη Χριστός (: αλειμμένος) είναι η πιο δημοφιλής λέξη στον πλανήτη, επειδή ονομάστηκε έτσι ο ιδρυτής της Χριστιανικής θρησκείας (< Cristo, Christ, Crist, Христос, Kristu…)

Η γραφή Χρήστος παράγεται από το ρήμα “χρή” και προσδιορίζει αυτόν που ζει με τους πρέποντες κανόνες, τον ηθικό (π.χ. “τα χρηστά ήθη”).
 
 
 

~

Απόφαση σκάνδαλο για το Μακεδονία Παλλάς

Τα παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων του Μακεδονία Παλλάς συνεχίζονται από την εργοδοσία και τη διοίκηση του ΙΚΑ. 
Να θυμίσουμε ότι τα προβλήματα για το ξενοδοχείο ξεκίνησαν το Νοέμβριο, όταν, μετά τη λήξη του μισθώματος, υπήρξαν σοβαρές διαφωνίες ανάμεσα στην επιχείρηση και το ΙΚΑ για το ύψος του ενοικίου.

Το ΙΚΑ προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την επιλογή νέου μισθωτή, ενώ ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη που κατέχει το ξενοδοχείο, απέστειλε επιστολή προς τους 120 εργαζομένους στην επιχείρηση, με την οποία τους γνωστοποιούσε την διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου στις 27 Δεκεμβρίου και «τη λήξη της συνεργασίας τους».
Δύο μήνες μετά η ιδιοκτήτρια εταιρία και η διοίκηση του ΙΚΑ φαίνεται ότι καταλήγουν σε συμφωνία, που αφορά όμως την...
παράταση της μίσθωσης για μερικούς ακόμη μήνες και με ένα εξευτελιστικό ποσό ως ενοίκιο.

Βάσει της συμφωνίας και προκειμένου να μην μπει «λουκέτο» στο γνωστό ξενοδοχείο μέχρι την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού για την εκμίσθωση του σε νέο επενδυτή, η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 9 μήνες και μέχρι τότε συμφωνήθηκε το ξενοδοχείο να συνεχίσει τη λειτουργία του με την υπάρχουσα διεύθυνση, καταθέτοντας το συμβολικό τίμημα των 5.000 ευρώ / μήνα και εγγυητική επιστολή της τάξης των 100.000 ευρώ.
Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε και η ανάκληση των αποφάσεων που αφορούν την επιβολή ποινικής ρήτρας για την καθυστέρηση καταβολής μισθωμάτων.
Το σύνολο του εργατοϋπαλληλικού προσωπικού που ήδη απολύθηκε, λαμβάνοντας και τις αποζημιώσεις του, συμφωνήθηκε να επαναπροσληφθεί στο 95% μέσα σε διάστημα δύο μηνών.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό πρόκειται για δωράκι του ΙΚΑ στην οικογένεια Δασκαλαντωνάκη- κολλητοί φίλοι του κ.Πάγκαλου και συμπεθέρια του Σηφουνάκη- που όχι μόνο διατηρεί το κτίριο χωρίς ενοίκιο επί της ουσίας, αλλά διαγράφονται και τα ενοίκια που δεν πλήρωσε και απολύει προσωπικό χωρίς να τηρεί στοιχειωδώς τους νόμους περί ομαδικών απολύσεων.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων υποστηρίζει ότι η ολιγοήμερη διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου είναι προσχηματική, ώστε η εταιρεία να αποφύγει τις συνέπειες των ομαδικών απολύσεων που πραγματοποίησε το διάστημα Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου και απαιτεί στο σχέδιο να συμπεριληφθεί ρήτρα για την επαναπρόσληψη όλου του προσωπικού και με το παλιό εργασιακό καθεστώς της πλήρους απασχόλησης.
Όσο για την κουβέντα περί κρατικών εσόδων και έλλειψης ρευστού στα ταμεία, θα τα καλύψουμε από τους φόρους των εργαζομένων του ξενοδοχείου που ξαναπιάνουν δουλειά…
 
 
 

~

Γεννήθηκαν τρίδυμα στην Πάτρα με… 10 χρόνια διαφορά!

Τα δύο από τα τρία παιδιά, γεννήθηκαν 10 ολόκληρα χρόνια μετά τη σύλληψή τους! Το αγοράκι και το κοριτσάκι γεννήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο.
Όπως γράφει η εφημερίδα «Κόσμος», το ζεύγαρι είχε πάει σε Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης τον Σεπτέμβριο του 2001. Με την πρώτη προσπάθεια εξωσωματικής τότε, το ζευγάρι απέκτησε ένα υγιές κοριτσάκι.
Υπήρχαν όμως άλλα δύο γονιμοποιημένα ωάρια, τα οποία καταψύχθηκαν και παρέμειναν στην κρυοσυντήρηση για.....
περισσότερα από 10 χρόνια.
Τον Μάρτιο του 2011 το ζευγάρι πήγε ξανά στο κέντρο και από τα αυτά τα δύο ωάρια, που είχαν γονιμοποιηθεί πριν 10 χρόνια, γεννήθηκαν τώρα ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι!
Όπως διαβάζουμε στο Dete.gr το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο στον κόσμο που «τρίδυμα» παιδιά γεννιούνται με τόσο μεγάλη διαφορά ηλικίας!
 
 
 

~

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ

 
Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να ταχθεί υπέρ της ανακριτικής άποψης που ζητούσε να οδηγηθεί στη φυλακή ο αρχιμανδρίτης.
Προφυλακιστέος κρίνεται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων της Μονής με το ελληνικό δημόσιο. Μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, κατά την ολοκλήρωση της απολογίας του πριν λίγες ημέρες για το θέμα της προφυλάκισης, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε με βούλευμά του, που εκδόθηκε σήμερα, Παρασκευή, να ταχθεί υπέρ της ανακριτικής άποψης που ζητούσε να οδηγηθεί στη φυλακή ο αρχιμανδρίτης.
Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Ματζούνης ήταν αυτός, μετά την απολογία του ηγούμενου, που έκρινε ότι στον κατηγορούμενο πρέπει να επιβληθούν, αντί της προφυλάκισης, περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα), καθώς και χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ.
Το Συμβούλιο, ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε χθες ο ηγούμενος, τάχθηκε τελικά υπέρ της γνώμης της ανακρίτριας, Ειρήνης Καλού και έτσι ο ηγούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.


Πηγή: www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

~

Eίμαι περήφανος που δεν είμαι γερμανός!!!, 27 λόγοι και ένα παράπονo!!!

Είμαστε περήφανοι που δεν είμαστε γερμανοί. Διαβάστε τους λόγους για τους οποίους είμαστε τόσο περήφανοι:

1) Πίνω νερό όταν διψάω και μπύρα όποτε θέλω διότι το νερό εμφιαλωμένο ή βρύσης δεν είναι ούτε...
στυφό, ούτε άνοστο, ούτε πανάκριβο.

2) Με χοντρές, αθλητικές, λευκές κάλτσες φορώ αθλητικά παπούτσια και όχι σανδάλια...

3) Δε μου χρειάστηκε ποτέ να στήσω μνημείο – υπόλειμμα κανενός τείχους αίσχους για να μου θυμίζει κατάπτυστη διχοτόμηση του έθνους μου, φοβούμενος πιθανή επανάληψη στο μέλλον.

4) Έχω θετική σκέψη, αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη και χωρίς να καταναλώσω απίστευτες ποσότητες αλκοόλ.

5) Δεν πιστεύω σε φυλετικές ή άλλες ανωτερότητες, αλλά στο σεβασμό της αξίας και στην προστασία κάθε ανθρώπου.

6) Δεν προκάλεσα δύο δηλωμένους, κι έναν τρίτο υποβόσκοντα, παγκόσμιους πολέμους.

7) Δεν αιματοκύλησα την ανθρωπότητα, δε σκότωσα αμάχους, δεν κατεδίωξα φυλές ή άλλα έθνη, δεν έστησα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δεν υπέταξα λαούς, δε ρήμαξα χώρες.

Για την παρασκευή σαπουνιού περιορίζομαι στη χρήση ελληνικού ελαιολάδου.

9) Δε χρωστάω πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικά δάνεια.

10) Δεν σφετερίστηκα ξένους πολιτισμούς κι αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες (γιατί διέθετα δικούς μου), δεν κατέκλεψα αρχαιότητες, δεν υφάρπαξα αγάλματα και θησαυρούς.

11) Δεν είμαι απόγονος του Αδόλφου Χίτλερ.

12) Κάνω την αυτοκριτική μου. Αργά, ανώφελα, άκαιρα ίσως. Έχω κάνει λάθη, πολλά και μοιραία, πλην όμως τ’ αναγνωρίζω και πολεμάω. Όπλα δεν καταθέτω, άλλωστε, δεν το έκανα ποτέ (θα το θυμάσαι άσπονδε φίλε γερμανέ, όταν γύρευες να με λειώσεις με τη μπότα της βέρμαχτ…). Κριτής των πάντων, διαιτητής και νταβατζής δε χρήζομαι. Δε μου ταιριάζει ο ρόλος ούτε του δοσίλογου, ούτε του χαφιέ.

13) Χαμογελώ και στη χαρά και στην απόγνωση. Ξέρω, σε προβληματίζει, άσπονδε φίλε γερμανέ, αλλά τι τα γυρεύεις… Είναι στο DNA μου το γέλιο, δουλειά δική μου!

14) Επάνδρωσα τις βιομηχανίες της Γερμανίας με φιλεργατικούς, φιλότιμους, φιλήσυχους Έλληνες μετανάστες (γκασταρμπάιτερ) κρατώντας τους τεμπέληδες, ανεπρόκοπους κι άχρηστους στη χώρα μου.

15) Διέδωσα σε όλους την αξιοπιστία των Siemens συσκευών γερμανικής κατασκευής και χρεώθηκα το σκάνδαλο του χρηματισμού, της μίζας και της δωροδοκίας, αφού έκανα γαργάρα την ευθύνη του γερμανού που δωροδόκησε. Η ενοχή βαραίνει μόνον εκείνον που δωροδοκεί; Μάλλον…

16) Χαίρομαι και τον ήλιο και τη θάλασσα της μεσογείου… Κλισέ, αλλά αληθές. Κι έχω μια μικρή υποψία ότι σ’ ενοχλεί, άσπονδε φίλε γερμανέ…

17) Στην ταβέρνα κερνάμε (άγνωστη έννοια)…. Ποτέ ρεφενέ, ποτέ ο καθένας τα δικά του, ποτέ κομπιουτεράκι – γερμανικό σύστημα, όπως είθισται να λέμε εμείς οι ταπεινοί οφειλέτες σου.

18) Δανείζομαι, δεν αντιλέγω. Πληρώνω ακόμη τις πληγές παλιών και πρόσφατων κατακτητών που θώπευαν στο λίκνο τους οι χώρες οι δήθεν προοδευμένες κι αξιοζήλευτες, με μηχανισμούς, συστήματα, προγράμματα σαν τη δική σου.

19) Δε σκύβω το κεφάλι, κι είναι κουσούρι μου. Θα βόλευε καλύτερα να προσαρμοζόμουν στο νταχάου ή το άουσβιτς… Τι σου θύμισα τώρα;;;

20) Το γλωσσικό μου ιδίωμα μου επιτρέπει να προφέρω οποιαδήποτε ομιλούμενη γλώσσα χωρίς να αντηχεί διαταγή, επιβολή ή κακόηχη προφορά.

21) Δεν επέλεξα την Αγγέλα. Μου την επέβαλαν. Μα τι φάτσα; Προτιμώ τα playmobil…

22) Δεν αποδίδω στους άλλους, και δη στους Έλληνες, τις ευθύνες για όλα τα δεινά από γεννήσεως κόσμου.

23) Δε συνοδεύω όλα τα πιάτα μου με βραστό λάχανο, βραστές πατάτες και λουκάνικο…Έλεος, λίγη φαντασία δε βλάπτει…

24) Διαθέτω ανοιχτά καταστήματα γιορτινές ημέρες, αν και τεμπέλης, για να προσφέρω καφέ ή φαγητό…

25) Γιορτάζω κι άλλες μέρες πλην Χριστουγέννων, σε πείσμα των καιρών, της κατοχής, της ύφεσης και της εξαθλίωσης.

26) Υποθάλπω πρώτα τους συνανθρώπους μου και στη συνέχεια τα ζώα.

27) Έχω οικογένεια σφιχτή γροθιά. Ενοίκιο δεν πληρώνω στους γονείς μου, παρότι ζω μαζί τους, κι ας ενηλικιώθηκα προ πολλού. (Φρόντισαν άλλοι να μην μπορώ να ζήσω μόνος).

Ένα παράπονο έχω μόνο:
Συναίσθηση δεν έχω της αξίας μου, της ιστορίας, της δύναμής μου, των δυνατοτήτων, των αξιώσεων, της μεγαλοσύνης μου. Κι εδώ είναι που δεν έχεις φταίξει μόνον εσύ, άσπονδε φίλε γερμανέ… Έφταιξαν άλλοι, μαζί ή πριν από σένα…. Ο τελευταίος λόγος, όμως, είναι δικός μου, δεν αργεί κι είναι προς όλους σας…




Πηγή:

~ Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Κλείνει το πρώτο δημόσιο νοσοκομείο

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, έχει ρίξει όλη του την προσοχή στην κούρσα για τη διαδοχή του Γ. Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ (κάνοντας δημόσιες σχέσεις), τα δημόσια θεραπευτήρια καταρρέουν το ένα μετά το άλλο!
Το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», που καλύπτει υγειονομικά
όλους τους κατοίκους του νομού Δωδεκάνησου αλλά και εκατομμύρια τουρίστες, φαίνεται ότι θα είναι το πρώτο θεραπευτήριο του ΕΣΥ που θα βάλει λουκέτο εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού!
Σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου, από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως και το τέλος του 2011 θα έχουν αποχωρήσει συνολικά 113 εργαζόμενοι. Ομως από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δεν φαίνεται να υπάρχει η διάθεση να αναπληρώσει τα κενά που δημιουργούνται, παρόλο που είναι ενήμερη για τις τραγικές ελλείψεις και τις δυσλειτουργίες που αυτές προκαλούν στο θεραπευτήριο.
Για λόγους ασφαλείας των ασθενών, λοιπόν, από 1ης Ιανουαρίου 2012 «απαγορεύονται τα τακτικά χειρουργεία και οι τακτικές εισαγωγές μέχρι την έλευση του απαιτούμενου προσωπικού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο διοικητής Μιχαήλ Κόκκινος στην ανακοίνωσή του με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2011, προφανώς μην έχοντας άλλη επιλογή. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «με ευθύνη των συντονιστών διευθυντών θα λειτουργούν 12 κλίνες το πολύ σε κάθε πτέρυγα».
Αξίζει να τονιστεί ότι στις 30 Σεπτεμβρίου αποχώρησαν από το νοσοκομείο 23 εργαζόμενοι γιατί έληξαν οι συμβάσεις αορίστου χρόνου που είχαν, ενώ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011 θα φύγουν άλλοι 40 συμβασιούχοι, 49 λόγω συνταξιοδότησης και ένας νοσηλευτής.
Τραγικές ελλείψεις και σε άλλα νοσοκομεία
Τραγικές είναι οι ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας που καλύπτει (στις εφημερίες του) τους κατοίκους όλης της δυτικής Αττικής και του Πειραιά. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της πενταμελούς επιτροπής της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) προς τη διοίκηση, οι γιατροί δεν διαθέτουν τα αυτονόητα για να κάνουν τη δουλειά τους, όπως για παράδειγμα αποστειρωμένα γάντια ή φιαλίδια αιματολογικών εξετάσεων.
Όπως αναφέρουν οι γιατροί στον διοικητή, διαπιστώνονται καθημερινά ελλείψεις σε σύριγγες, αποστειρωμένα γάντια, φαρμακευτικό βαμβάκι, ουροσυλλέκτες (μάλιστα, οι ελάχιστοι που έχουν απομείνει είναι ελαττωματικοί), νάρθηκες, ακόμη και οξυζενέ. Δεδομένου ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινώσουν την απόφασή τους για «εμπάργκο» υλικών στο ΕΣΥ και οι προμηθευτές υγειονομικού υλικού της χώρας, τίθεται θέμα ασφαλείας στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στα νοσοκομεία.
Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που το νοσηλευτικό προσωπικό, για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά του, αγοράζει από το φαρμακείο φθηνά υλικά, όπως π.χ. ελαστική ταινία επικόλλησης, για να μπορέσει να κολλήσει τους επιδέσμους, όπως σημείωσε ο κ. Παπανικολάου.
Αξίζει να τονιστεί ότι ελλείψεις σε βασικά υλικά έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα νοσοκομεία, όπως στο Ασκληπιείο της Βούλας, που δεν έχει φιαλίδια για αιμοληψίες.
Υπό… προθεσμία τελεί όμως και το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, καθώς όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, το νοσοκομείο δεν μπορεί να εφημερεύσει το νέο έτος λόγω έλλειψης προσωπικού. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωσή τους, η έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία μειώνονται οι ο οργανικές κλίνες από 100 σε 80, υποβαθμίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα και θέτει ζήτημα ασφαλούς λειτουργίας του, αφού λόγω της λήξης της θητείας όλων των επικουρικών γιατρών δεν θα μπορεί να εφημερεύσει με ασφάλεια μετά το τέλος Ιανουαρίου του 2012.




~

ΔΙΑΦΗΜΙΖΕ ΤΗΝ ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Διαφήμιζε τη χασισοφυτεία του στο Ίντερνετ, ένας 31χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες στο Ίλιον, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και για καλλιέργεια δενδρυλλίων... 
κάνναβης. 
Αρχικά από την Δίωξη Ναρκωτικών, εντοπίσθηκαν σε ιστοσελίδες του διαδικτύου αναρτημένες φωτογραφίες και βίντεο με καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης από τον δράστη, ο οποίος χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο. Από ηλεκτρονική έρευνα στη συνέχεια εξακριβώθηκε η ταυτότητα του και εντοπίστηκε η κατοικία του, που χρησιμοποιούσε
αποκλειστικά για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. 
Κατασχέθηκαν ένα κιλό και 400 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 19 δενδρύλλια, 18 μισοξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης, 180 δισκία VULBEGAL και δύο λαμπτήρες πυρακτώσεων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 
 
 
 

~

Αφηγήσεις ανθρώπων της διπλανής πόρτας περιλαμβάνει η πρώτη Τράπεζα Αναμνήσεων, που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα

Δέχεται μόνο κεφάλαια μνήμης, καταθέσεις «ψυχής», αναλήψεις προσωπικών ιστοριών και επενδύσεις στο παρελθόν. Ο λόγος για την Τράπεζα Αναμνήσεων, έναν θεσμό που μετά την εμφάνισή του σε δεκάδες χώρες όλου του κόσμου, δημιουργήθηκε και στην Ελλάδα.
Η ελληνική Τράπεζα Αναμνήσεων είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2011, με σκοπό τη διαφύλαξη και προώθηση της Ιστορίας και του Πολιτισμού, μέσω της προβολής της ατομικής και συλλογικής μνήμης, την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των νέων γενεών, για τη σπουδαιότητα της διατήρησης της συλλογικής μνήμης και τη γεφύρωση του χάσματος των γενεών, μέσω της αναγνώρισης του σημαντικού ρόλου της Τρίτης Ηλικίας στην εξέλιξη της κοινωνίας και του πολιτισμού.
«Η Ιστορία δεν είναι ένα μάθημα βαρετό. Η Ιστορία είναι στη διπλανή πόρτα, στην κυρία που έζησε την πείνα και τη φρίκη του πολέμου, στο ζευγάρι που μετανάστευσε, στις εμπειρίες των προηγούμενων γενεών. Πολλοί από εμάς αναπολούμε τις ιστορίες που ακούγαμε από τους παππούδες μας. Με το πέρασμα του χρόνου εκτιμούμε την αξία τους και συχνά ανατρέχουμε σε αυτές για να αντλήσουμε έμπνευση. Η Τράπεζα Αναμνήσεων έχει σκοπό να μεταφέρει λίγη από αυτή τη μαγεία σε όποιον αφιερώσει λίγα λεπτά για να διηγηθεί, λίγα λεπτά για να ακούσει», εξηγεί η Μαρίνα Σαρλή, εκ των δημιουργών του ελληνικού εγχειρήματος.
Προσθέτει ακόμα ότι «η ιδέα μου ήρθε όταν έμεινα έγκυος και πέθανε η γιαγιά μου. Τότε σκέφτηκα ότι η κόρη μου δεν θα έχει την ευκαιρία να ακούσει ποτέ τις ιστορίες που άκουσα εγώ από τη γιαγιά μου. Τα μαθήματα ζωής που παίρνεις από τις ιστορίες αυτές είναι εντυπωσιακά, γι’ αυτό και πρέπει να τις διατηρήσουμε».
Η ελληνική Τράπεζα Αναμνήσεων απαρτίζεται από εθελοντές, «εξερευνητές αναμνήσεων» αποκαλούνται, οι οποίοι με τη βοήθεια μίας βιντεοκάμερας, ενός κινητού τηλεφώνου ή ενός μαγνητοφώνου καταγράφουν τις αναμνήσεις των συνανθρώπων τους. Η εθελοντική συμμετοχή είναι αναγκαία για την επιτυχία του εγχειρήματος. «Θέλουμε να συνεργαστούμε και με σχολεία, προκειμένου να κατανοήσουν οι νέοι τη σημασία του παρελθόντος», τονίζει η κ. Σαρλή.
Οι αφηγητές, που πρέπει να έχουν γεννηθεί πριν από το 1950, δίνουν τη μαρτυρία τους αυθόρμητα και είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν το θέμα που θα αφηγηθούν, με μόνο περιορισμό το σεβασμό ηθικών και νομικών κανόνων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της απήχησης που έχει στους αφηγητές αυτή η πρωτοβουλία αποτέλεσε ο 84χρονος Νίκος Πατρίκιος, ο οποίος έλεγε συγκινημένος στους εκπροσώπους της Τράπεζας Αναμνήσεων πως όταν ήταν μικρός οι παππούδες αποτελούσαν σημείο αναφοράς για την οικογένεια, ενώ σήμερα πηγή γνώσης για την οικογένεια αποτελούν τα εγγόνια που χειρίζονται την τεχνολογία και αντίθετα οι ηλικιωμένοι αισθάνονται περιττοί.
Το οπτικοακουστικό υλικό με ιστορίες, αναμνήσεις και βιώματα απλών ανθρώπων που παράγεται, αρχειοθετείται διαδικτυακά με βάση τη θεματολογία του. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στην ελληνική Τράπεζα Αναμνήσεων 40 ιστορίες δέκα ανθρώπων. Οι προσωπικές ιστορίες είναι διαθέσιμες μέσω της ιστοσελίδας www.bankofmemories.gr (θα είναι πλήρως εμπλουτισμένη με υλικό στις αρχές Ιανουαρίου).
Επίσης, πρόσφατα οι Τράπεζες Αναμνήσεων της Ιταλίας και της Ελλάδας έλαβαν χρηματοδότηση από τη δράση «Active European Remembrance» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να καταγράψουν τις αναμνήσεις των τελευταίων επιζώντων από στρατόπεδα συγκέντρωσης και την κατάρτιση εκπαιδευτικού προγράμματος για τη διδασκαλία των γεγονότων του Β’ Παγκοσμίου πολέμου στα σχολεία με διαδραστικό τρόπο.
Να σημειωθεί ότι η ελληνική Τράπεζα Αναμνήσεων είναι εταίρος του διεθνούς μη κερδοσκοπικού προγράμματος «MEMORO-The Bank of Memories» (http://www.memoro.org). Η πρώτη Τράπεζα Αναμνήσεων- μέλος του δικτύου «Memoro» δημιουργήθηκε στην Ιταλία το 2007. Τράπεζες Αναμνήσεων έχουν δημιουργηθεί, επίσης, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ισπανία, στην Αγγλία, στις ΗΠΑ, στην Αργεντινή, στο Πουέρτο Ρίκο, στη Βενεζουέλα, στο Καμερούν και στην Ιαπωνία. Σύντομα θα προστεθούν στο δίκτυο οι Τράπεζες Αναμνήσεων του Βελγίου, της Πολωνίας και της Κολομβίας.
Μέχρι σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν συλλεχθεί περισσότερα από 1.700.000 βίντεο, ενώ περισσότερα από 3.500.000 άτομα έχουν επισκεφθεί τις ιστοσελίδες του Memoro.
Αναμνήσεις…
Η 88χρονη Ερασμία Ραφτοπούλου έχει να διηγηθεί μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, «πρώτη ύλη» για χολιγουντιανές επιτυχίες. Συγκαταλέγεται στις νύφες που γνώρισαν τους μέλλοντες συζύγους τους από φωτογραφία και στα τέλη της δεκαετίας του ’40 πήγε στην Αυστραλία προκειμένου να παντρευτεί. Μέχρι εδώ η ιστορία της παραπέμπει στις «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη. Ωστόσο, η συγκεκριμένη πτυχή δεν αποτελεί το μόνο ενδιαφέρον στην ιστορία της, καθώς στην Αυστραλία γνώρισε και έναν ακόμα πολύ σημαντικό άνδρα της ζωής της, τον μετανάστη πατέρα της. «Είχα αγωνία, γιατί θα έβλεπα για πρώτη φορά τον πατέρα μου που είχε φύγει όταν η μαμά μου είχε μείνει έγκυος», θυμάται.
Η Πηνελόπη Πατρικίου γεννήθηκε το 1935. Ο σύζυγός της, Νίκος Πατρίκιος πήρε την απόφαση το 1947 να φύγει από την Ιθάκη και να μεταναστεύσει στη Νότια Αφρική. Περίπου δέκα χρόνια μετά τον ακολούθησε και η κ. Πηνελόπη. Όπως εξιστορεί, έφυγε πεινασμένη από την Ελλάδα και η Νότια Αφρική της φάνηκε αρχικά παράδεισος. «Όταν φτάσαμε στο Ντέρμπαν είδα ένα παράδεισο, δεν έβλεπα τίποτα άλλο, πράσινο και λουλούδια. Μείναμε δύο μέρες εκεί και φύγαμε για το Γιοχάνεσμπουργκ, όπου η διαδρομή είχε πράσινο και απέραντες εκτάσεις. Έβλεπες πέρα μακριά και νόμιζες ότι ο ουρανός είναι ενωμένος με τη γη», περιγράφει. Ωστόσο, σύντομα αντιλήφθηκε πόσο έντονος ήταν εκεί ο ρατσισμός εναντίον των μαύρων συνανθρώπων τους. «Κατάλαβα πως είμαι σε μία χώρα που δεν μπορώ να μιλάω με όλους τους ανθρώπους. Υπήρχε ο ρατσισμός, πολλοί άνθρωποι τον ένιωθαν χωρίς κακία, έτσι ήταν ο νόμος και έτσι έπρεπε να κάνουν. Ο μαύρος να μην κάθεται στο τραπέζι σου, να μην κάθεται στο εστιατόριο που κάθεσαι εσύ, ο μαύρος να κατεβαίνει από το πεζοδρόμιο όταν περνούσε ο λευκός», αναφέρει.
Η Ειρήνη Λαζαρίδη Ποικιλίδη γεννήθηκε στην Τραπεζούντα το 1928 και περιγράφει τη ζωή της οικογένειάς της, μία από τις τελευταίες τρεις οικογένειες που έζησαν στην Τραπεζούντα μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών και αυτό επειδή είχε ρώσικο διαβατήριο. «Επειδή δεν είχε ελληνικό σχολειό, πήγαμε σε τουρκικό. Καλά περάσαμε όσο ήμασταν εκεί, δεν μας πείραξαν. Τα σπίτια μας τα πήρανε, είχαμε ένα μόνο που με το δικαστήριο το κρατήσαμε και εκεί μέναμε. […]Η μαμά μου έλεγε στο σπίτι να μιλάτε ελληνικά, έξω να μιλήσετε τούρκικα. […] Εκεί πολλοί ήταν κρυφοί χριστιανοί, αλλά φύγανε», θυμάται. Το 1949 η οικογένειά της μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη.
Η 79χρονη Χριστίνα Κουβαρά περιγράφει την περίοδο της Κατοχής και την πείνα που βίωσε σε μικρή ηλικία. Όπως θυμάται, δεν θα είχε καταφέρει να επιζήσει εάν δεν συναντούσε έναν Αυστριακό στρατιώτη, θαμώνα στο καφενείο των γονιών της, ο οποίος της έδινε φαγητό, επειδή του θύμιζε τη συνομήλικη κόρη του!
Μαρία Κουζινοπούλου




~

ΤΩΡΑ : Ανακοίνωση Κουρή για το ΑΛΤΕΡ - 48 ώρες απομένουν για την σωτηρία του ΑΛΤΕΡ

 
Ο εκδότης Γιώργος Κουρής εξέδωσε ανακοίνωση για τις εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Η ανακοίνωση του Γ.Κουρή έχει ως εξής...

«Η οικογένεια Κουρή σε μια ύστατη προσπάθεια διάσωσης του Alter Channel, προκάλεσε χθες το απόγευμα συνάντηση – συζήτηση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ με την συμμετοχή εκπροσώπων των δύο πλευρών και των δικηγόρων τους. Οι προτάσεις της οικογένειας Κουρή, η οποία με χίλια ζόρια κατόρθωσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον σοβαρού και αξιόπιστου επενδυτή, ο οποίος προς τιμή του αρνήθηκε να δεχθεί την εξασφάλιση του με την υποθήκευση σημαντικού ακινήτου που του προσφέρθηκε, απορρίφθηκαν χωρίς καμία αντιπροσφορά από τους εργαζομένους...


Ύστερα από αυτό η οικογένεια Κουρή, η οποία κατά τη διάρκεια του τελευταίου δωδεκάμηνου έχει διαθέσει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ δικά της χρήματα, καλεί για τελευταία φορά τους εργαζομένους να συμβάλουν στη σωτηρία του καναλιού και την εξυγίανση της λειτουργίας του.


Και επειδή αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να σέρνεται, οι σχετικές προτάσεις ισχύουν μόνο για 48 ώρες απο σήμερα 22/12/11 και ώρα 20:00. Είναι προφανές ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν έχει νόημα η συνέχιση της διαδικασίας του Αρθρου 99 και είναι αναπόφευκτη η ενεργοποίηση των άλλων γνωστών διατάξεων του πτωχευτικού κώδικα, γεγονός που θα οδηγήσει το κανάλι σε πτώχευση οπότε θα χαθούν τα πάντα μαζί με τις σχετικές συχνότητες οι οποιες θα περάσουν στο κρατος.


Και δύο σημαντικές παρατηρήσεις:


α) Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας προς τις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες στο σύνολό τους σχεδόν αποδέχθηκαν την κεφαλοποίηση των χρεών μας.


β) Για το σημερινό κατάντημα του καναλιού δεν υπάρχει καμία απολύτως δική μας ευθύνη γιατί ούτε συμμετείχαμε ενεργά στη Διοίκηση ούτε και ασκήσαμε ποτέ Διαχείριση στην εταιρία. Επομένως όσοι, δολίως και συκοφαντικά ισχυρίζονται το αντίθετο, να είναι σίγουροι ότι σύντομα θα λογοδοτήσουν στα ποινικά και αστικά δικαστήρια.


Τέλος, δηλώνουμε οτι μετα την παρέλευση του 48ωρου αποδεσμεύουμε όλα τα πρωτοκλασσάτα και ηγετικά στελέχη του Alter, χάρη στα οποία το κανάλι είχε καταλάβει την πρώτη θέση στην ενημέρωση, τους ευχαριστούμε θερμά που περίμεναν τόσους μήνες γιατί είχαν πιστέψει την προσπάθεια μας για την επαναλειτουργία του σταθμού και είναι πλέον ελεύθεροι να διαπραγματευτούν την επόμενη εργασία τους". 
 
 
 

~

QUO VADIS? – ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ Ή ΣΤΟ ΡΕΜΑ;

 
Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος
Quo vadis? Που πάμε αλήθεια; Από Μνημόνιο σε Μνημόνιο, από  μέτρα σε μέτρα, από εξουθένωση σε εξαθλίωση, χωρίς προοπτική, χωρίς ελπίδα και η Τρόϊκα το βιολί της. Όταν λέμε τρόϊκα, εννοούμε τους εξής δύο, την κ.Μέρκελ. Στον τρίτο αυτό παγκόσμιο πόλεμο, οικονομικό αυτή τη φορά, πάλι η Γερμανία πρωτοστατεί, πάλι η Γερμανία στο τέλος θα ζημιωθεί  Όσο για μας, μπροστά γκρεμός και πίσω ρέμα, τι θα επιλέξουμε; Στο γκρεμό θα τσακιστούμε, στο ρέμα θα πνιγούμε;
Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι το δημόσιο χρέος θα γίνει ποτέ βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο, με όποιο κούρεμα; Τότε γιατί μας δανείζουν; Για να φθάσουμε στο 1920, όπως λένε, το χρέος μας να είναι το 120% του ΑΕΠ και τούτο με τιςαισιόδοξες προοπτικές, οι οποίες μέχρι τώρα ουδέποτε επαληθεύτηκαν. Δηλαδή για να πετύχουμε ότι είχαμε το 2009! Τότε γιατί το 2009 δεν μας άρεσε και προσφύγαμε σε «διασώστες», «μνημόνια» και τα τοιαύτα; Είμαστε εμείς ανόητοι ή εκείνοι μας παγίδευσαν; Ή και τα δύο;
Επομένως προκύπτουν δύο καίρια ερωτήματα. Γιατί η Τρόϊκα μας δανείζει; το ένα και το δύο γιατί εμείς δεχόμαστε δάνεια με τέτοιους σκληρούς όρους; Είναι πλέον φανερό ότι οι δανειστές μας αυτό που επιδιώκουν είναι να αντικαταστήσουν τα «έωλα» ομόλογα που έχουν με άλλα εγγυημένα με το δημόσιό μας πλούτο και επειδή ξέρουν καλά ότι δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τα ξεπληρώσουμε, θα πάρουν κοψοχρονιά όλη τη δημόσια περιουσία, επίγεια, υπόγεια και υποθαλάσσια, χωρίς να αποφύγουμε την χρεοκοπία!
Εμείς; Τι κάνουμε εμείς; Με το φόβητρο της χρεοκοπίας και την δήθεν ανάγκη πληρωμής μισθών και συντάξεων, δεχόμαστε να κόβουμε μισθούς και συντάξεις μέχρι εξαθλίωσης, την κατάρρευση της οικονομίας μας με αποτέλεσμα τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη και η ανεργία να ανέρχεται σε ανησυχητικά επίπεδα. Όλα αυτά, με ό,τι συνεπάγεται, χωρίς ελπίδα σταματημού, την κοινωνία σε απελπισία αφού δεν προβλέπεται καμιά βελτίωση και αφού έχουμε παραδοθεί πλήρως και ακολουθούμε πιστά τις επιταγές τους. Όλα αυτά επαναλαμβάνονται και επιδεινώνονται με κάθε επόμενη «δόση» του δανείου!!! Και όλα αυτά για να μη χρεοκοπήσουμε λέει.
Τι σημαίνει χρεοκοπία που μας έχουν τρομοκρατήσει; Στάση πληρωμών σημαίνει. Στο εσωτερικό έχουν ήδη σταματήσει οι πληρωμές. Δεν υπολείπεται λοιπόν να σταματήσουμε και τις πληρωμές προς τα έξω, δηλαδή τις δόσεις του δημόσιου χρέους. Αυτό είναι όλο και θα αισθανθούμε ελεύθεροι.
Αν η υποτέλειά μας στην Τρόϊκα είναι ο γκρεμός, η χρεοκοπία είναι το ρέμα. Στο γκρεμό θα τσακιστούμε σίγουρα. Στο ρέμα υπάρχει ελπίδα να κρατηθούμε από κάποιο κλαδί του ρέματος και να γλιτώσουμε. Ας επιλέξουμε λοιπόν το ρέμα που υπάρχει ελπίδα να επιβιώσουμε και τότε όλα θα τακτοποιηθούν με λιγότερες θυσίες και δεινά από τώρα.
Οι όποιες συνέπειες θα είναι αντιμετωπίσιμες με σύνεση, ορθολογισμό, υπομονή και προ πάντων ενότητα. Πέραν του γεγονότος ότι ενδέχεται να μας συγκρατήσουν πριν το γκρεμό και πριν το ρέμα, με εναλλακτικές λύσεις που πάντοτε υπάρχουν.




~

BBC: Ελλάδα- Γιατί είναι ο ασθενής της Ευρώπης...

Υπό τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Κρίση: Γιατί η Ελλάδα είναι ο ασθενής της Ευρώπης» το BBC αποκαλύπτει πώς η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει θέσει σε κίνδυνο το δικαίωμα των πολιτών στην κρατική ιατρική περίθαλψη, εξετάζοντας τις επιπτώσεις της κρίσης στο σύστημα υγείας.

Η ανταπόκριση από την Αθήνα εστιάζεται σε μία γυναίκα από τη Σάμο, την Marina Derdevian, η οποία αφού έχασε.....
τη μικρή επιχείρησή της λόγω χρεών προς τις τράπεζες, υπέστη εγκεφαλικό με αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε καροτσάκι. Στη συνέχεια διαγνώστηκε με καρκίνο, αλλά οι γιατροί διέκοψαν τις θεραπείες της λόγω απλήρωτων ασφαλιστικών εισφορών.

Όταν οι κοινωνικές υπηρεσίες ανέλαβαν την υπόθεσή της, την μετέφεραν παρά τη θέλησή της σε γηροκομείο στην Αθήνα, με την ίδια να αναρωτιέται εάν αξίζει να πεθάνει επειδή η χώρα της αντιμετωπίζει οικονομική κρίση και το σύστημα υγείας έχει αποτύχει να καλύψει τις ανάγκες ανθρώπων σαν εκείνη.

Το BBC σημειώνει ότι στο πλαίσιο των βάναυσων περικοπών ο προϋπολογισμός για τα νοσοκομεία έχει μειωθεί έως και κατά 40%, επιβαρύνοντας ένα σύστημα υγείας που αντιμετώπιζε ήδη ελλείψεις σε προσωπικό και υλικό και σε ορισμένες περιπτώσεις φαινόμενα διαφθοράς.

Και όλα αυτά την ώρα που όλο και περισσότεροι πολίτες χαμηλών εισοδημάτων, αλλά και από τη μεσαία τάξη, χάνουν την πρόσβασή στο ΕΣΥ.

Εκπρόσωπος των Γιατρών του Κόσμου εξηγεί ότι εν μέσω κρίσης είναι πολύ πιο πιθανό για κάποιον να διστάσει να δώσει τα λεφτά που απαιτούνται για κάποιες κρίσιμες εξετάσεις και θεραπείες, όπως για παράδειγμα η χημειοθεραπεία για καρκινοπαθείς.

Επικαλούμενο στοιχεία από έκθεση της ιατρικής επιθεώρησης Lancet, το BBC αναφέρει ότι περίπου το 15% των Ελλήνων που επηρεάζονταν από την κρίση το 2009 ήταν λιγότερο πιθανό να αναζητήσουν ιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη σε σχέση με το 2007. Το ποσοστό αυτό εκτιμάται ότι σήμερα είναι υπερδιπλάσιο.

Πάντως ότι το ελληνικό κράτος έχει επικρίνει τα πορίσματα του Lancet ως πρώιμα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Ευθύμιος Καρδάρας τονίζει ότι διώκονται όσοι γιατροί ζητούν φακελάκι από ασθενείς και ότι δεν έχει υπάρξει καμία εντολή άρνησης ιατρικής περίθαλψης σε ανέργους.

Το ρεπορτάζ του BBC υπενθυμίζει ότι πριν από περίπου μία δεκαετία το ελληνικό σύστημα υγείας κατατασσόταν 14ο παγκοσμίως στη λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με τα πιο αποδοτικά εθνικά συστήματα υγείας. Ωστόσο, από τότε, όπως σχολιάζει το BBC, οι προσπάθειες παροχής πλήρους περίθαλψης σε όλους τους Έλληνες έχουν προσκρούσει σε ισχυρά συμφέροντα, κυρίως ιδιωτικών γιατρών και κλινικών. Αποτέλεσμα αυτού είναι ένα «ετοιμόρροπο και υποχρηματοδοτούμενο σύστημα υγείας», που λειτουργεί με λιγότερο του 9,6% του ελληνικού ΑΕΠ και με τη μεγαλύτερη αναλογία γιατρών προς ασθενή, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο. όλο και περισσότεροι Έλληνες απευθύνονται σε κλινικές, που μέχρι πρότινος θεωρούνταν ότι κάλυπταν κυρίως ανάγκες αλλοδαπών.

Σημειώνεται επίσης η αύξηση κατά 40% των αυτοκτονιών και η επανεμφάνιση ασθενειών όπως φυματίωση, ελονοσία και ηπατίτιδα.

Επίσης, τονίζεται ότι αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων HIV κατά 52% μόνο για φέτος. Η άνοδος αυτή οφείλεται κυρίως σε ενδοφλέβια χρήση ουσιών, ενώ το Lancet ανέφερε ότι ορισμένοι ασθενείς μολύνονται εσκεμμένα για να αποκτήσουν πρόσβαση στο επίδομα των 700 ευρώ και στο φαρμακευτικό πρόγραμμα για ναρκομανείς.

Στο ίδιο ανησυχητικό πλαίσιο εντάσσεται και η αύξηση της συχνότητας μη-ασφαλών σεξουαλικών πρακτικών, με όλο και περισσότερους νέους και νέες να καταφεύγουν την ίδια στιγμή στην πορνεία.

Ο εκπρόσωπος των Γιατρών του Κόσμου σημειώνει ότι η κατάσταση γίνεται χειρότερη, την ώρα που τουλάχιστον το 20% του πληθυσμού της χώρας εξωθείται σε συνθήκες φτώχειας.



Πηγή:

~ Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

«Από την τσέπη μας» τα φάρμακα από 1η Ιανουαρίου

«Από την τσέπη μας» τα φάρμακα από 1η Ιανουαρίου

Σε αναστολή της πίστωσης στα ασφαλιστικά ταμεία προχωρούν από την 1η Ιανουαρίου οι φαρμακοποιοί, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Παράλληλα, ξεκινούν γενικές συνελεύσεις σε όλους τους συλλόγους της χώρας, προκειμένου να προγραμματιστούν κινητοποιήσεις διαρκείας.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ανακοίνωσε τη σχετική απόφαση σήμερα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, τονίζοντας ότι οι φαρμακοποιοί αντιμετωπίζουν πολύ άσχημες οικονομικές συνθήκες που έχουν καταστήσει αδύνατη τη λειτουργία των καταστημάτων τους.
Παράλληλα, ο πρόεδρός του, Θεόδωρος Αμπατζόγλου ανέφερε ότι τα χρέη των Ταμείων προς τους φαρμακοποιούς της χώρας ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ. Οι προμηθευτές ζητούν από τους φαρμακοποιούς άμεση εξόφληση ή μεγάλες προκαταβολές και 800 φαρμακεία οδηγούνται σε κλείσιμο το επόμενο διάστημα.
Υπενθυμίζεται ότι οι φαρμακοποιοί ζητούν:
* Να υλοποιηθούν άμεσα οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για αποπληρωμή των πολύμηνων καθυστερήσεων και να ξεκαθαριστούν οι ημερομηνίες πληρωμών, όπως προβλέπει η ελληνική και η κοινοτική νομοθεσία.
* Να παρέμβει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να αρθεί η πιστωτική ασφυξία η οποία οδηγεί τα φαρμακεία σε οικονομική αδυναμία λειτουργίας, καθώς οι προμηθευτές συντονισμένα έχουν σταματήσει την πίστωση.
* Να στηριχθεί η αποστολή και ο κοινωνικός ρόλος του φαρμακείου και να σταματήσει το συνεχές κλίμα αβεβαιότητας που πλήττει φαρμακοποιούς και ασφαλισμένους.
Σημειώνεται ότι αντίστοιχη απόφαση είχε ληφθεί και στις αρχές Οκτωβρίου με ημερομηνία εφαρμογής την 1η Νοεμβρίου, ως μέσο πίεσης στην κόντρα με την κυβέρνηση για την απελευθέρωση του κλάδου και του ωραρίου λειτουργίας.



Πηγή: ethnos

~

Νοθεία στα καύσιμα των στρατιωτικών τζιπ και των αρμάτων μάχης

Νοθεία στα καύσιμα των στρατιωτικών τζιπ και των αρμάτων μάχης
Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε τρεις μονάδες στην Κεντρική Ελλάδα.


Νοθεία στα καύσιμα που χρησιμοποιούν τα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων διαπιστώθηκε μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενήργησε το Γενικό Χημείο του Κράτους. Οδηγοί εκατοντάδων τζιπ, αλλά και αρμάτων μάχης είχαν διαπιστώσει ότι καμιά φορά κάτι δεν πήγαινε καλά με τους κινητήρες. Εγινε καταγγελία στους αρμόδιους αξιωματικούς και ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Κ. Σπηλιόπουλος διέταξε να πραγματοποιηθούν έλεγχοι.

Οπως «Το Βήμα» πληροφορείται, στις 26 Οκτωβρίου διενεργήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα καύσιμα κίνησης που χρησιμοποιούσαν τρεις μονάδες στην Κεντρική Ελλάδα (ποιες ακριβώς μονάδες ελέγχθηκαν βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας) και ιδού τα αποτελέσματα, σύμφωνα με το πόρισμα που έχει συνταχθεί και παραδόθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας:

- Τα καύσιμα και στις τρεις μονάδες «ήταν μη κανονικά», περιείχαν ουσίες επικίνδυνες για τον κινητήρα των οχημάτων.

- Στις δύο από τις τρεις μονάδες τα καύσιμα ήταν και νοθευμένα με νερά ή κατάλοιπα πετρελαιοειδών.

Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας έδωσε αμέσως εντολή να παραπεμφθεί η υπόθεση για ανάκριση στον Εισαγγελέα Στρατοδικείου Λάρισας και με έγγραφό του ζητούσε έως τις 15 Νοεμβρίου να διενεργηθούν έλεγχοι στα καύσιμα όλων των μονάδων (περιλαμβανομένων και της Πολεμικής Αεροπορίας) και τα πορίσματα να αποσταλούν στο υπουργείο. Μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου το βράδυ καμία μονάδα δεν απέστειλε τα αποτελέσματα του ελέγχου που έπρεπε να διενεργήσει.

Με νέα εντολή του ο υφυπουργός, αφού επιμένει στους ελέγχους, διευκρινίζει ότι «ο έλεγχος θα πρέπει να αφορά στο στάδιο της προμήθειας των καυσίμων, όσο και τη μεταφορά των καυσίμων σε στις μονάδες».

«Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε έως το τέλος τους ελέγχους για να διπιστώσουμε την έκταση της νοθείας, δεν μπορεί ορισμένοι να κερδοσκοπούν εις βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων», είπε ο κ. Σπηλιόπουλος, μιλώντας στο «Βήμα».
 
 
 

~

ΥΦΕΣΗ -ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ- 20% ΚΑΙ 1 ΣΤΟΥΣ 4 ΑΝΕΡΓΟΣ!

Ρεπορτάζ : Χρήστος Μέγας
(από την Ελευθεροτυπία)
Ενα στα 5 ευρώ θα «χάσει» η ελληνική οικονομία από την τρέχουσα κρίση. Και ενώ οι συνθήκες προοιωνίζονται «ισπανικά ποσοστά ανεργίας», ο «ελληνικός Στρατός προμηθεύεται (και) εσώρουχα από την Κίνα». Οι επισημάνσεις αυτές, όπως και ο... 
κίνδυνος της απειλούμενης κοινωνικής έκρηξης, προέρχονται από τη χθεσινή εσπερίδα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), με τίτλο: «Από την κρίση στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη». Και αυτή η υποχώρηση του εθνικού προϊόντος «δεν συμβιβάζεται με ειρηνικές περιόδους», σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο. Μάλιστα, σημείωσε ότι η ύφεση θα ανέλθει στο 20% του ΑΕΠ (αθροιστικά από το 2008 μέχρι και το 2012), ενώ περιέγραψε και ποσοστά ανεργίας αντίστοιχα με της Ισπανίας (κοντά στο 25%).

Ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε το α' δίμηνο του νέου έτους ως το πλέον κρίσιμο για τη διάσωση της χώρας, καθώς «έχουμε φτάσει σε ένα επιχειρησιακά κρίσιμο σημείο, αλλά (η διάσωση) δεν έχει ολοκληρωθεί». Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι οι διαπραγματεύσεις για το νέο Μνημόνιο (για το νέο πακέτο διάσωσης των 130 δισ.) θα αρχίσουν στις 16 Ιανουαρίου και μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου πρέπει να εκταμιευτούν (σ.σ. δεσμευτούν) 89 δισ. ευρώ».

Σε αυτό το σημείο έβαλε εμμέσως κατά του προέδρου της Ν.Δ., Α. Σαμαρά, λέγοντας: «Δεν υπάρχει τώρα διαπραγμάτευση, υπογραφή, κύρωση μιας συμφωνίας και μιας δανειακής σύμβασης και μετά (σ.σ.: τις εκλογές) το όνειρο μιας επαναδιαπραγμάτευσης. Τώρα είναι η ώρα των προτάσεων, των ιδεών, του συσχετισμού των δυνάμεων. Τώρα πρέπει να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μέσα σε ένα σκληρό ευρωπαϊκό συσχετισμό συντηρητικών δυνάμεων».

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος δεν αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που συνεπάγεται η νέα δανειακή σύμβαση, ενώ για τη φετινή απόκλιση του προϋπολογισμού (πρόσθετο έλλειμμα 2 δισ. ευρώ) είπε ότι θα καλυφθεί «από την ωρίμανση των υφιστάμενων μέτρων».

Αναφορικά με την ανάπτυξη, συνέδεσε ακόμη και τα οδικά έργα με τα προβλήματα (άντλησης κεφαλαίων) των τραπεζών, αλλά έσπευσε να αναθεωρήσει και αυτά καθεαυτά τα έργα, συνδέοντάς τα ακόμη και με τη σκοπιμότητά τους (σ.σ.: σε αυτό το μέγεθος), αναφέροντας χαρακτηριστικά τη «μείωση του μεταφορικού έργου», που, εν τω μεταξύ, έχει επέλθει (λόγω της κρίσης). Ενώ έκανε λόγο για σχεδιασμό «μιας άλλης περιόδου εθνικής αμερημνισίας». Η όλη συλλογιστική παραπέμπει σε αναθεώρηση του μεγέθους των εκτελούμενων έργων, οδηγώντας σε μια μακρά περίοδο οικονομικής καθήλωσης της χώρας...

Ανοίγοντας την εσπερίδα, ο πρόεδρος της ΟΚΕ, Χρ. Πολυζωγόπουλος, αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις «που πλήττουν ανεπανόρθωτα τις εργασιακές σχέσεις», προειδοποιώντας ότι «δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική ειρήνη χωρίς συλλογικές συμβάσεις», καταφεύγοντας ακόμη και στο παράδειγμα της Αργεντινής. Ειδική μνεία έκανε για τα 15 δισ. των λιμναζόντων κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Και επανέφερε την πρόταση της ΟΚΕ για ένα «νέο αναπτυξιακό πρότυπο, με βασικές συνιστώσες την αναπτυξιακή και περιβαλλοντική αειφορία, την κοινωνία της γνώσης, την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, μίλησε για υπερφορολόγηση και «ανοχή στη δημόσια σπατάλη σαν (στοιχείο) ανακατανομής του πλούτου». Ειδική μνεία έκανε για τη νοοτροπία, και μεταξύ των επιχειρηματιών, ότι η ανάπτυξη αποτελεί κρατικό προϊόν, ενώ αναφέρθηκε στη μελέτη της McKinsey, που προτείνει ορισμένες επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Για να απαντήσει αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, σημειώνοντας ότι ορισμένες επενδυτικές προτάσεις «δεν αποτελούν αναπτυξιακό κύμα πάνω σε συγκεκριμένο μοντέλο που χρειάζεται η χώρα, ώστε να υπάρξουν οικονομική μεγέθυνση και απασχόληση».

Με το στίχο «τίποτε δεν έχει αλλάξει» παρομοίασε το πολιτικό σύστημα, βάζοντας σ' αυτό ακόμη και τα συνδικάτα, ενώ με τη συνέχεια του τραγουδιού, «τίποτε δεν είναι όπως παλαιά», περιέγραψε «την ανασφάλεια και την κατάσταση υστερίας που βιώνουν οι πολίτες».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο ελληνικός Στρατός προμηθεύεται εσώρουχα από την Κίνα, ενώ κλείνουν οι επιχειρήσεις στην ημεδαπή, ανατροφοδοτώντας την ανεργία.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δ. Ασημακόπουλος, αναφέρθηκε στο «σύνδρομο του τις πταίει» και τελικά μοιάζει η ευθύνη να μεταβιβάζεται στην «κακούργα κοινωνία». Και επισήμανε ότι η κοινωνία «βρίσκεται στα όρια της στάσης πληρωμών, ακριβώς γιατί αδυνατεί να πληρώσει».

Τέλος, τάχθηκε κατά της φοροελάφρυνσης των επιχειρηματιών (!), ζητώντας ένα φορολογικό σύστημα υπέρ της παραγωγής, «χωρίς να μεταφέρονται κέρδη στην άυλη οικονομία».
 
 
 
 
 

~

Κυκλοφόρησε το ανέκδοτο μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου «Τα παιδιά του Σπάρτακου»

Στις προθήκες των βιβλιοπωλείων βρίσκεται από σήμερα το ανέκδοτο μυθιστόρημα, της συγγραφέως- δημοσιογράφου Διδώς Σωτηρίου, με τίτλο «Τα παιδιά του Σπάρτακου».
Η παρουσίαση του άγνωστου βιβλίου, έγινε σήμερα μεταξύ φίλων και δημοσιογράφων, από τον Νίκο Μπελογιάννη - γιο του Νίκου Μπελογιάννη και της Έλλης Παππά, και την Έρη Σταυροπούλου- καθηγήτρια φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία και επιμελήθηκε το βιβλίο.
Ανάμεσα στα 600 χειρόγραφα, που βρέθηκαν και μελετήθηκαν από το πατάρι του σπιτιού της Σωτηρίου αλλά και από τη θυρίδα της στην Εθνική Τράπεζα, στο Σύνταγμα, βρέθηκε το αποσπασματικό μυθιστόρημα, με τίτλο «Τα παιδιά του Σπάρτακου».
Η καθηγήτρια φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Έρη Σταυροπούλου, διάβασε για πρώτη φορά τα χειρόγραφα, το 2003. Η ταξινόμηση, κράτησε αρκετό διάστημα όπως αποκάλυψε, η ίδια, ενώ εκτός από τα χειρόγραφα, υπήρχαν και δύο σημειωματάρια με συνεντεύξεις Θρακιωτών.
«Την αρχική υπόθεση του βιβλίου (Τα παιδιά του Σπάρτακου), εμπνεύστηκε η Σωτηρίου όταν επισκεπτόταν την αδελφή της Έλλη Παππά, στις φυλακές, στα τέλη της δεκαετίας του 50 και στις αρχές της επόμενης». Ακούγοντας αφηγήσεις πολιτικών κρατουμένων, γυναικών από την Θράκη, πήρε αφορμή για να σχεδιάσει ήρωες και περιστατικά του έργου της», εξήγησε ο Νίκος Μπελογιάννης,
Το μυθιστόρημα, ξεκίνησε να το δουλεύει το 1963 μετά το βιβλίο της «Τα ματωμένα χώματα», ενώ κατά την διάρκεια της δικτατορίας, νοίκιασε, θυρίδα στην Εθνική Τράπεζα και κάθε φορά που ολοκλήρωνε δύο κεφάλαια, έπαιρνε από το σπίτι της στα Βασιλικά Ιστιαίας, το λεωφορείο για την Αθήνα, για να τα κρύψει στη θυρίδα.
Αφού δημοσιεύτηκε το βιβλίο «Κατεδαφιζόμεθα», ξεκίνησε πάλι να μελετά «Τα παιδιά του Σπάρτακου», το 1990, καθώς όμως είχε άλλες υποχρεώσεις και λόγω της επιβαρυμένης υγείας της , δεν κατάφερε να το ολοκληρώσει.
Η πρώτη σημαντική ταξινόμηση του βιβλίου, έγινε από τον Νίκο Μπελογιάννη - ο οποίος ήταν εξοικειωμένος με τη γραφή της συγγραφέως - και τον εκδοτικό οίκο Κέδρος, μετατρέποντας τα χειρόγραφα σε ηλεκτρονική μορφή.
Η Έρη Σταυροπούλου ανησυχώντας στην αρχή, για το αποτέλεσμα και την ολοκλήρωση του βιβλίου, ανέφερε, πως δεν πρόσθεσαν ούτε μία λέξη, καθώς η ίδια ανακάλυπτε σταδιακά πως το μυθιστόρημα, ήταν σχεδόν ολοκληρωμένο, χωρίς κενά για τον αναγνώστη.
Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται στη Θράκη των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα και την Αθήνα της πρώτης μετεμφυλιακής περιόδου. Κεντρικό θέμα του είναι η συνδικαλιστική και αντιστασιακή δράση των ηρώων, που εμπνέονται από την επανάσταση του Θρακιώτη σκλάβου Σπάρτακου και από τα ιδανικά της Αριστεράς, σε μία εποχή που ο τόπος βιώνει δραματικές στιγμές.
Β. Παπατζίκου




~

Περί ενότητας

Βλέποντας την προσπάθεια αναρρίχησης φαύλων στοιχείων μέσα στο πολύμορφο σαθρό περιβάλλον της κρίσης, μου έρχονται στο μυαλό οι παρακάτω σκέψεις. Όχι μόνο για τους Κουίσλινγκς του καιρού μας, αλλά και για τους λογής καιροσκόπους.

Σκέψεις προς αναζήτηση ενότητας.

Άραγε οι ανά θρησκεία παράδεισοι χωρίζονται με συρματόπλεγμα; Η κόλαση φαντάζει κοινή, ένα καζάνι χωρίς σύνορα και παραμελημένη, μα τόσο ενωμένη. 

Οι πολλές καλές προθέσεις όταν δεν μπορούν να συμφωνήσουν οδηγούν στην καταστροφή και στο μηδέν. Η πλαστικότητα του ηθικού κινδυνεύει από την ευλυγισία των ανήθικων στοιχείων που με θράσος προωθούν το συμφέρον τους. 




~

Και ποιος σας είπε ότι θα μπορείτε όλοι να συντηρήσετε τα παιδιά σας;



«Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Συγγνώμη»
Γονείς σε απόλυτη φτώχεια ζητούν να αφήσουν το παιδί τους στα χωριά SOS
 
Της Μαριλης Μαργωμενου.

Η Αννα ήταν ακόμα στον παιδικό σταθμό. Είχε πάει απόγευμα και η

~ Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Χρυσάφι σε δημοπρασία για το καταστατικό ίδρυσης της Apple!


Το αυθεντικό καταστατικό της Apple από το 1976, πουλήθηκε σε δημοπρασία για 1.590.000 δολάρια...
Αν και αρχικά η αξία του υπολογιζόταν κάπου στις 100 με 150 χιλιάδες, τελικά κατέληξε στα χέρια του Eduardo Cisneros, CEO της Cisneros Corporation, για την δεκαπλάσια σχεδόν τιμή.

«Είμαι πολύ χαρούμενος να κρατάω στα χέρια μου ένα κομμάτι της αμερικάνικης "και όχι μόνο" ιστορίας», έγραψε ο Cisneros στο Twitter.
Τα έγγραφα περιλαμβάνουν το καταστατικό ίδρυσης της Apple Computer και είναι υπογεγραμμένα από τους Steve Wozniak και Steve Jobs, καθώς και μια δήλωση αποχώρησης από τον Ronald Wayne.

 
 
 

~ Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011