Έφυγε  άλλη μια υπέροχη φωνή και παρουσία που κέρδισε επάξια τον τίτλο «βασίλισσα της Disco» η Donna Summer.
Σφραγίζοντας την δεκαετία του 70′ με τα τραγούδια της που ακόμα ξεσηκώνουν όλες τις γενιές, ξεκίνησε να τραγουδά γκόσπελ στη χορωδία της εκκλησίας της.
Το 1971 κυκλοφορεί τον πρώτο της δίσκο και από το 1975 διαπρέπει μαζί με τον Ιταλό παραγωγό της Τζόρτζο Μορόντερ κάνοντας όλη την Αμερική και την Ευρώπη να σιγοψιθυρίζει το «Love to Love You Baby».
Το κορίτσι από τη Βοστώνη απλώνει τη φωνή της παντού και ξεσηκώνει εκατομμύρια κορμιά στους ρυθμούς του «Hot Stuff» και του εμπνευσμένου και απαράμιλλου «I Feel Love».
Η κίνηση και η ερμηνεία της γίνονταν προτροπή, που σε συνδυασμό με το είδος της μουσικής που τραγουδούσε, κατάφερνε να εξάπτει ξεχασμένες αισθήσεις.
Η Donna Summer με τα τραγούδια της, απελευθέρωνε όλα όσα δεν τολμούσαμε να εκφράσουμε με λόγια και πράξεις, μέσα από τον ρυθμό και την χορευτική δεινότητα.
Υπήρξε η πρώτη καλλιτέχνιδα που κατάφερε να έχει τρεις συνεχόμενους διπλούς δίσκους στην κορυφή του Billboard, ενώ ήταν και η πρώτη που κατάφερε να έχει τέσσερα singles στην κορυφή της Αμερικής μέσα σε διάστημα 13 μηνών.
Ο καρκίνος νίκησε και αυτήν, που στα 63 χρόνια της ετοίμαζε καινούργια δουλειά, που πιθανότατα θα προσέθετε άλλο ένα Grammy στην πλούσια συλλογή της.