Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Δωρεάν φροντιστήριο από εθελοντές φοιτητές

~ Πέμπτη 17 Μαΐου 2012
«Τα παιδιά είναι πιο άνετα απέναντι μας. Εκφράζουν οποιαδήποτε
απορία τους χωρίς δισταγμό, επειδή είμαστε σε κοντινές ηλικίες
και θεωρούν ότι τους καταλαβαίνουμε καλύτερα»

Κοζάνη

Μία ομάδα φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αντιλαμβανόμενη την οικονομική κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και την δυσκολία της ελληνικής οικογένειας να πληρώνει φροντιστήρια, αποφάσισε να παρέχει εθελοντικά μαθήματα σε μαθητές της Γ' Λυκείου για φέτος.
.

To opencourse έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα περίπου στο χώρο του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, σύμφωνα με πρόγραμμα που έχουν συντάξει οι εθελοντές-φοιτητές.
Οι συμμετέχοντες- εθελοντές είναι 25 άτομα, από τις δύο πολυτεχνικές σχολές των Μηχανολόγων Μηχανικών και των Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Ανάμεσα τους, εκτός από φοιτητές συμμετέχουν και διδακτορικοί φοιτητές, αλλά και καθηγητές.
«Θέλουμε μ' αυτή μας την κίνηση να δείξουμε ότι ως φοιτητές είμαστε ενεργοί και πρόθυμοι να προσφέρουμε τις γνώσεις μας για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε την κοινωνία. Δεν είμαστε αργόσχολοι, που πίνουμε καφέ όλη μέρα, όπως πιστεύουν πολλοί» τονίζει ο κ.Φίλιππος Καλλιάρας, δευτεροετής φοιτητής στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και από τους πρωτεργάτες στο Opencourse.
Τα μαθήματα αφορούν την τεχνολογική και την θετική κατεύθυνση και πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση. Οι μέχρι τώρα μαθητές είναι πέντε, αλλά ευελπιστούν να μεγαλώσει σύντομα ο αριθμός, καθώς τα ωράρια είναι ευέλικτα και προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες και το χρόνο των παιδιών.
«Δεχόμαστε μηνύματα και από φοιτητές, που χρειάζονται βοήθεια για τα μαθήματα των σχολών τους και έχουμε σκεφτεί από το καινούριο σχολικό και ακαδημαϊκό έτος να προσφέρουμε μαθήματα ιντερνετικά, αλλά και συμβουλές και οδηγίες σχετικά με εργασίες και απορίες» προσθέτει ο κ. Καλλιάρας.
«Τα παιδιά είναι πιο άνετα απέναντι μας. Εκφράζουν οποιαδήποτε απορία τους χωρίς δισταγμό, επειδή είμαστε σε κοντινές ηλικίες και θεωρούν ότι τους καταλαβαίνουμε καλύτερα» αναφέρει ο κ. Λέανδρος Καμινάς, πρωτοετής φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και εθελοντής-καθηγητής.
«Πιστεύουμε ότι θα ενεργοποιηθούν και άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα από την δράση μας και θα συνδράμουν κι εκείνοι, γιατί ο εθελοντισμός λείπει από την Ελλάδα» αναφέρει ο κ. Καλλιάρας. 
Πέρσα Κούσουλα για το http://www.tovima.gr







Share