Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Τετ-α-τετ Λαμπρινίδη-Νταβούτογλου στη Νέα Υόρκη

~ Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Τετ-α-τετ Λαμπρινίδη-Νταβούτογλου στη Νέα Υόρκη
Η ένταση που επιχειρεί να "στήσει" η Αγκυρα στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, με αφορμή την έναρξη των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.Την ανάγκη αποφυγής κινήσεων που δημιουργούν περιβάλλον αστάθειας, σε μια ευαίσθητη περίοδο για όλη την περιοχή υπογράμμισε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών κατά τη συνάντηση του με τον ομόλογό του.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Λαμπρινίδης επανέλαβε την ανάγκη για μείωση της έντασης, καθώς και το γεγονός ότι οι τουρκικές ενέργειες δεν συμβάλλουν στη διατήρηση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, με τις έρευνες για φυσικό αέριο στην αποκλειστική της οικονομική ζώνη, εξασκεί αυτονόητα κυριαρχικά δικαιώματα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, που δεν αμφισβητούνται από κανένα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τουρκικής πλευράς διατυπώθηκαν οι πάγιες θέσεις που έχουν παρουσιαστεί και δημοσίως. Η τουρκική πλευρά ισχυρίζεται ότι απαντά σε μονομερείς ενέργειες (των Ελληνοκυπρίων) και ότι δεν επιδιώκει τη δημιουργία περαιτέρω έντασης.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, συζήτησαν επίσης θέματα διμερούς συνεργασίας και την προετοιμασία που γίνεται και από τις δυο χώρες για την πραγματοποίηση του επόμενου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, για το οποίο πρόθεση και των δυο κυβερνήσεων είναι να γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα, σ' έένα κλίμα κατάλληλο για να μπορέσει να είναι παραγωγικό.


Πηγή:



Share