Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Μνημονιακοί και σταγονίδια.

~ Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Συνεχίζει να σπαράσσεται η Νέα Δημοκρατία με απρόβλεπτες συνέπειες, εξ αιτίας της όψιμης μνημονιακής στροφής της και της συμμετοχής στην συγκυβέρνηση των μνημονιακών δυνάμεων της χώρας. Όπως γίνεται αντιληπτό από τον καθένα, μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμορφώνονται ήδη δυο τάσεις. Εκείνη των μνημονιακών και εκείνη των αντιμνημονιακών. Σήμερα είδαμε τις δύο αυτές τάσεις να εκδηλώνονται από δύο εκπροσώπους της κάθε πλευράς. Από τον κ. Χατζηγάκη, ο οποίος....
χαρακτήρισε τους αντιμνημονιακούς ως «ακροδεξιά σταγονίδια», που φέρουν την ταμπέλα της Λαϊκής Δεξιάς, κάνοντας τα στελέχη του ΛΑΟΣ να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας και τον κ. Καμμένο, ο οποίος μίλησε για νεοφιλελεύθερους και για μνημονιακό κόμμα.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ωραίο είναι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και η παραμονή μας στην Ευρωζώνη και μάλιστα θα δικαίωνε την όψιμη μνημονιακή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, ως μια παραχώρηση για την παραμονή μας, πολλώ δε μάλλον που η ΝΔ ήταν εκείνη που χάραξε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αλλά δυστυχώς το πράγμα δεν τραβάει. Και το νέο μνημόνιο, πολύ περισσότερο από το πρώτο, είναι αδύνατο να εφαρμοστεί. Η καταχρέωση της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη, όπως και η έξοδος από το ευρώ.

Επομένως έχει δίκιο η αντιμνημονιακή πλευρά που πιστεύει ότι πρέπει να απεμπλακούμε το ταχύτερο από αυτή τη διαδικασία, πριν ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία και εξαθλιωθεί ο λαός. Πριν νομιμοποιήσει η ΝΔ με την ψήφο της και το πρώτο μνημόνιο που κατηγορούσε.

Άλλο είναι να συμμετέχεις ισότιμα και υπερήφανα και άλλο είναι να παραμένεις ευρωλιγούρης, τη στιγμή που δέχεσαι ληστεία της περιουσίας σου και γερμανικές κλωτσιές. 




Πηγή:



Share