Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Όλα τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών από Πάτρα και Αχαϊα- Στη δημοσιότητα η "μαύρη λίστα"

~ Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Όλα τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών από Πάτρα και Αχαϊα-  Στη δημοσιότητα η "μαύρη λίστα" Περιλαμβλάνονται ουκ ολίγες επιχειρήσεις που έχουν πτωχεύσει

Περιλαμβλάνονται ουκ ολίγες επιχειρήσεις που έχουν πτωχεύσει

Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα  την πολυαναμενόμενη λίστα των μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου.  Η «μαύρη λίστα» αφορά τις επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ, για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.
Το μέτρο προβλέπεται στη νομοθεσία και ενεργοποιείται από το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών που φθάνουν τα 41 δισ. ευρώ.
Συνολικά αναρτήθηκαν τα στοιχεία 6.000 νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλύτερες από € 150.000. Το σύνολο των οφειλών που περιλαμβάνονται στον πίνακα ξεπερνά τα € 30 δισ. από τα € 42 δισ. συνολικά των ληξιπροθέσμων οφειλών. Θα ακολουθήσει η ανάρτηση των ληξιπροθέσμων οφειλών φυσικών προσώπων μετά την ολοκλήρωση της υπό εξέλιξη διαδικασίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την επιτάχυνση της οποίας έχει ζητήσει το Υπουργείο Οικονομικών.
Η λίστα αυτή περιλαμβάνει πολλές εταιρείες, ποδοσφαιρικές και ομάδες μπάσκετ και πολλές δημόσιες επιχειρήσεις με πρωταγωνιστή τον ΟΣΕ, που φαίνεται πως είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του δημοσίου με τα χρέη του να ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Ανάμεσα στους μεγαλοοφειλέτες υπάρχουν και πολλοί Πατρινοί και Αχαιοί, μερικοί εκ των οποίων είναι πολύ γνωστοί, όπως και οι εταιρείες τους. Ανάμεσα στους οφειλέτες είναι πολλοί που έχουν πτωχεύσει ή έχουν μετακομίσει σε άλλες χώρες. Οι Πατρινοί μεγαλοοφειλέτες ξεπερνούν τους 93.





Share