Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Έγγραφες δεσμεύσεις από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ζητούν οι Ευρωπαίοι

~ Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011
Την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα για διαπραγματεύσεις προανήγγειλε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην κοινή συνέντευξη τύπου μετά το Eurogroup ζητώντας παράλληλα έγγραφη διαβεβαίωση από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της 26ης Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. θα κληθούν να ... υπογράψουν πως θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις του πακέτου διάσωσης. "Ζητήσαμε ενότητα στην Ελλάδα όπως σε Πορτογαλία και Ιρλανδία" πρόσθεσε ο Γιούνκερ για να ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα δεν είναι ξεχωριστή περίπτωση. "Πως να πείσουμε τους ευρωπαίους να δείξουν κατανόηση (Ολλανδούς, Γερμανούς κλπ) όταν μέσα στην Ελλάδα δεν υπάρχει συναίνεση για εργασία από κοινού" αναρωτήθηκε.
Την ίδια ώρα ο επίτροπος για θέματα Οικονομίας, Όλι Ρεν, τόνισε πως εάν η Ελλάδα δεσμευθεί για τα παραπάνω, η 6η δόση θα μπορούσε να καταβληθεί στην Ελλάδα και μέσα στο Νοέμβριο.
Παράλληλα τόνισε πως "θέλουμε να στηρίξουμε την Ελλάδα αλλά θα πρέπει και η χώρα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της" πρόσθεσε ενώ πρόσθεσε πως "πιστεύω δεν είμαι ο μόνος που εξέλαβε την ανακοίνωση για το δημοψήφισμα σαν ένα ρήγμα στην εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα".
Σε ερώτηση για το μερίδιο της αποτυχίας που αναλογεί στην τρόικα, έριξε το φταίξιμο στα στατιστικά στοιχεία που είχε για την οικονομία της Ελλάδας και δεν ήταν επαρκή αλλά και στην φοροδιαφυγή που απέτυχε να εντοπίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. "Στο κάτω κάτω η ελληνική κυβέρνηση και κοινωνία έχει την ευθύνη για την φοροδιαφυγή" κατέληξε στις δηλώσεις του.
 



Share