Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Πλήρες αδιέξοδο

~ Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Πλήρες διαγράφεται αυτή τη στιγμή το αδιέξοδο στις προσπάθειες για τη συγκρότηση μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Η Νέα Δημοκρατία, παρά τις έντονες πιέσεις που δέχεται πλέον και από το εξωτερικό, αρνείται να προσέλθει στη συζήτηση όσο ο πρωθυπουργός δεν παραιτείται και όσο η κυβερνητική πλειοψηφία δεν αποδέχεται το αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες. 
Το πρωί ο Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να εκφράσει τη βούληση του προκειμένου να σχηματιστεί κυβερνητικό σχήμα με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή. Κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Παπανδρέου είπε: «Στόχος μου να κάνω ό,τι μπορώ για να δημιουργήσω μια ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας. Εγώ δεν είμαι κολλημένος στην καρέκλα και θα κάνω ό,τι μπορώ προς αυτή την κατεύθυνση». Ο κ. Παπανδρέου συμπλήρωσε ότι η συνεργασία είναι απαραίτητη, ώστε η χώρα να μην πάει αυτή τη στιγμή σε εκλογές. «Βλέπω ότι υπάρχει επί της ουσίας συναίνεση και δεν βλέπω γιατί δεν μπορεί να υπάρξει και στην πράξη» συνέχισε, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και στους κινδύνους να βρεθεί η χώρα εκτός του πυρήνα της Ευρωζώνης. Ο κ. Παπούλιας απάντησε ότι είναι ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους μας. «Προσωπικά αφιερώνω όλες μου τις δυνάμεις για να υπάρξει μια συναίνεση για το καλό όλων μας».
Ακολούθησε συνάντηση Παπανδρέου-Βενιζέλου, ενώ την ίδια στιγμή άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για το ποιος θα μπορούσε να ηγηθεί ενός συναινετικού σχήματος. Έτσι, πέρα από το σενάριο κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ υπό τον κ. Βενιζέλο, επανήλθε το όνομα του κ. Παπαδήμου, ενώ ακούστηκαν ως και τα ονόματα των αντιπροέδρων της Ν.Δ, Δήμα και Αβραμόπουλου. Το όνομα του νέου πρωθυπουργού θεωρείται καταλύτης και για τη στάση που θα τηρήσει ο ΛΑΟΣ, όπως είπε ο Γ. Καρατζαφέρης, ενώ απευνθύνθηκε για άλλη μια φορά προς τον Α. Σαμαρά, ζητώντας του να συναινέσει. Ωστόσο ο κ. Σαμαράς ήταν αρνητικός ακόμα και μετά τις έντονες πιέσεις που του άσκησε το Βερολίνο που, μέσω του ΕΛΚ, χαρακτήρισε ανεύθυνη τη στάση του. Με δήλωση του τι προσπαθεί να δεσμεύσει τους πάντες και ότι χτες ευτέλισε το Κοινοβούλιο, καθώς ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για να παραιτηθεί, αλλά δεν παραιτήθηκε, τουλάχιστον όχι ακόμη, όπως είπε. Απευθυνόμενος στο ακροατήριο του Ευρωπαίκού Λαϊκού Κόμματος, από το οποίο πιέζεται να δεχθεί την πρόταση Παπανδρέου, είπε: «τη δανειακή σύμβαση τη δεχόμαστε, τους στόχους τους δεχόμαστε, τις διαρθρωτικές αλλαγές τις δεχόμαστε, όπως ακριβώς έκανε ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο.»
Τα κόμματα της Αριστέρας επανέλαβαν το αίτημα τους για εκλογές. 




Πηγή:



Share