Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

"Καμπανάκι" για την τιμή της βενζίνης που κατέρριψε κάθε ρεκόρ με 2 ευρώ ανά λίτρο

~ Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

«Καμπανάκι» κτύπησε στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη όπου, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, η τιμή της βενζίνης έφθασε τα 2 ευρώ... Πρόκειται για νέα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά των καυσίμων, που πλήττουν, εκτός των άλλων, τον τουρισμό, στην πιο κρίσιμη περίοδο…
Το ακριβότερο βενζινάδικο εντοπίζεται στην Κάρπαθο με 2 ευρώ το λίτρο, ενώ, ακολουθεί το Ηράκλειο όπου η υψηλότερη τιμή είναι 1,999 ευρώ. Πάλι στην Κρήτη, αυτή τη φορά στο Λασίθι, η αμόλυβδη έχει φτάσει να πωλείται 1,995 ευρώ. Και στον Πειραιά, όμως, υπάρχει πρατήριο με τιμή 1,992 ευρώ.Την ώρα, που οι αντιδράσεις του καταναλωτικού κοινού εντείνονται, με ζητούμενο την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το πρακτορείο Bloomberg, η Ελλάδα βρίσκεται, πλέον, στη λίστα των χωρών με τις δέκα υψηλότερες τιμές βενζίνης, παγκοσμίως! Σε ελάχιστες χώρες του κόσμου μπορεί κάποιος να βρει ακριβότερη βενζίνη απ' ότι στην Ελλάδα. Τέτοιες είναι η Νορβηγία (2,16 ευρώ), η Τουρκία (2,12 ευρώ), το Ισραήλ (1,98 ευρώ), και το Χονγκ Κόνγκ (1,84 ευρώ).


Πληροφορίες: naftemporiki.gr
Πηγή:http://blogariseto.blogspot.gr



Share