Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Πρεμιέρα σήμερα για τα Μερκούρεια

~ Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Πρεμιέρα κάνουν σήμερα τα «Μερκούρεια 2012», που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης - Συκεών από...σήμερα έως τις 30 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης». 
Το πρόγραμμα:

■21/08: “Γιατρός με το στανιό”. Παράσταση με τους Σταύρο Νικολαΐδη, Ελένη Ουζουνίδου και Περικλή Καρακωνσταντόγλου. Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος.

■22/08: “Ο επιθεωρητής” του Νικολάι Γκόγκολ. Παράσταση με τους Παναγιώτη Μπουγιούρη, Νικολέττα Βλαβιανού και Δημήτρης Μυλωνάς. Σκηνοθεσία: Άρης Αλεξάνδρου.

■23-24/08: “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” του Ευρυπίδη. Παράσταση με τους Στέλιο Μάινα, Μηνά Χατζησάββα, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ιωάννα Παππά και Γιάννη Στάνκογλου. Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης. Μουσική: Κωνσταντίνος Βήτα.

■26/08: “Μανδραγόρα” του Ν. Μακιαβέλι. Παράσταση με τους Ξανθή Γεωργίου, Άρη Τσαμπαλίκα και Αθηνά Τσικνιά. Σκηνοθεσία: Παντελής Παπαδόπουλος.

■28/08: “Λιολά” του Λουίτζι Πιραντέλο. Παράσταση από τους σπουδαστές του α’ και του β’ έτους του Θεατρικού Εργαστηρίου “Θέσπις” του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

■30/08: “Ενός λεπτού σιγή”. Πρόκειται για μια επιλογή και σύνθεση κειμένων των Βασίλη Αμανατίδη και Τάσου Ράτζου, βασισμένη, μεταξύ άλλων, σε ποιήματα των Καβάφη, Ελύτη, Σολωμού, Πολυδούρη, Καρυωτάκη, Χριστιανόπουλου, Εμπειρίκου και Χειμωνά.


Info: 
Ανοιχτό Θέατρο Συκεών “Μάνος Κατράκης”, 
Στρ. Στ. Καλάρη, 
τηλ. 2310 679104



Share