Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Πέθανε ο Tony Nicklinson που ικέτευε για ευθανασία

~ Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

 
Πέθανε ο Tony Nicklinson, ο άνθρωπος που έδωσε αγώνα για να τερματίσει τη ζωή του, τελικά λυτρώθηκε...Ζητούσε απεγνωσμένα να του επιτρέψουν να πεθάνει με αξιοπρέπεια και δε του το επέτρεψαν. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη μετά την αρνητική απόφαση του δικαστηρίου να αφαιρέσει τη ζωή του με ευθανασία.
Ο Tony που είχε μείνει παράλυτος μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο υπέστη κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Ελλάδα, το 2005, άφησε χθες την τελευταία του πνοή, μία εβδομάδα αφότου είχε χάσει τη δίκη για να του επιτραπεί το δικαίωμα στην ευθανασία.
0 58χρονος έπαθε πνευμονία για την οποία δεν ήθελε θεραπεία, ενώ επί πολλές ημέρες δεν είχε δεχτεί ούτε να φάει. Η σύζυγός του Jane και οι κόρες του Lauren και Beth ήταν συνεχώς στο πλευρό του, ενώ ο ίδιος πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ζήτησε από την οικογένεια να ανεβάσει ένα τελευταίο μήνυμά του στο Twitter που προδίδει το μεγαλείο της ψυχής του "Αντίο κόσμε, η ώρα έφτασε. Διασκέδασα!".
Η μόνη επιλογή που του έμενε ήταν να αρνηθεί την θεραπεία που τον κρατούσε μέχρι σήμερα στην ζωή και να σταματήσει το φαγητό, όπως και έκανε.Ο θάνατος του, σύμφωνα με τον γιατρό που τον εξέτασε, προήλθε από πνευμονία και από έλλειψη τροφής.
Τελικά, αναγκάστηκε να υποστεί ένα μαρτυρικό θάνατο, όπως μαρτυρική ήταν και η ζωή του τα τελευταία χρόνια.Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να διερευνήσει τα αίτια του θανάτου, παρά το γεγονός ότι ήταν τόσο κοντά στη δικαστική προσπάθειά του να τερματίσει τη ζωή του. Η ευθανασία και η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι παράνομες στη Βρετανία.





Share