Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Στη φυλακή για 21 χρόνια ο μακελάρης της Νορβηγίας... Άντερς Μπρέιβικ!!

~ Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Σώας τα φρένας έκρινε το δικαστήριο του Οσλο ότι έχει ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος δικάστηκε σήμερα για μια από τις χειρότερες σφαγές που έχουν διαπραχθεί ποτέ στην Ευρώπη σε καιρό ειρήνης.
Το δικαστήριο αποφάσισε πως ο Μπρειβικ είναι ποινικά υπεύθυνος για τις δολοφονίες 77 ανθρώπων τον Ιούλιο του 2011 στη νορβηγική πρωτεύουσα και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 21 χρόνων.

Συγκεκριμένα, στις 22 Ιουλίου 2011, ο Μπρέιβικ σκότωσε αρχικά οκτώ ανθρώπους με μια βομβιστική επίθεση εναντίον της έδρας της κυβέρνησης στο Όσλο και στη συνέχεια άλλους 69, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν έφηβοι, ανοίγοντας πυρ σε μια θερινή κατασκήνωση της οργάνωσης νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια.

Η ψυχική υγεία του είναι σπαζοκεφαλιά για τους επίσημους ψυχίατρους που άλλοι μεν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι ψυχωτικός και πάσχει από "σχιζοφρενική παράνοια" και άλλοι ότι είναι αρκετά υγιής πνευματικά για να τιμωρηθεί ποινικά για τα εγκλήματά του. Τελικά το δικαστήριο απεφάνθη ότι έχει σώας τας φρένας.






Share