Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Νύχτες Πρεμιέρας: Αυλαία με Μαριόν Κοτιγιάρ

~ Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Νύχτες Πρεμιέρας: Αυλαία με Μαριόν Κοτιγιάρ

Η Μαριόν Κοτιγιάρ ανάμεσα στον σκηνοθέτη Ζακ Οντιάρ (αριστερά) και τον συμπρωταγωνιστή της Ματίας Σένερτς στην παρουσίαση της ταινίας «De rouille et d'os» εφέτος στο φεστιβάλ των Κανών,


Ζουμπουλάκης Γιάννης 

Ενας δύσκολος ρόλος σε μια ωραία ταινία για μια ιδιαίτερη φεστιβαλική έναρξη,

Με την καταθλιπτική μεν αλλά εξαιρετικά αισιόδοξη δε ταινία «Rust and Bone» / «De rouille et d' os» («Σκουριά και κόκαλο») του διακεκριμένου γάλλου σκηνοθέτη Ζακ Οντιάρ, στην οποία η γαλλίδα ηθοποιός Μαριόν Κοτιγιάρ πετυχαίνει μία από τις πιο δύσκολες ερμηνείες της καριέρας της, θα ανοίξει η εφετινή αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote. Ενας θεσμός που τον ερχόμενο Σεπτέμβριο κλείνει τα 18 χρόνια ζωής. 

Η τελευταία δημιουργία του Ζακ Οντιάρ, γνωστού στην Ελλάδα από την καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του «Προφήτη», είναι μια συγκινητική ιστορία αγάπης η οποία με ποιητικό τρόπο διαπραγματεύεται το μελόδραμα μέσα από μια κλασική ερωτική ιστορία: ένας νεαρός άστεγος, πατέρας ενός παιδιού (Ματίας Σένερτς), γνωρίζει μια εκπαιδεύτρια φαλαινών (Μαριόν Κοτιγιάρ) που έπειτα από ένα τραγικό ατύχημα χάνει και τα δυο της πόδια. Μαζί θα μάθουν να περπατάνε ξανά από την αρχή. (Δείτε κείμενο για την ταινία μετά την παρουσίασή της στο εφετινό Φεστιβάλ Καννών, εντός διαγωνιστικού προγράμματος)

Εφέτος, από τις 19 ως και τις 30 Σεπτεμβρίου, ο κινηματογραφικός θεσμός της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στους κινηματογράφους Odeon Οπερα 1 & 2 (Ακαδημίας 57), Δαναός 1 & 2 (Λ. Κηφισιάς 109) και Ιντεάλ (Πανεπιστημίου 46) περιλαμβάνοντας από πολυαναμενόμενες πρεμιέρες και σπάνια μουσικά ντοκυμαντέρ ως θεματικά αφιερώματα και σπάνια κινηματογραφικά αριστουργήματα.

Το «Rust and bone» θα διανεμηθεί αργότερα στην Ελλάδα.






Share