Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Wikileaks και η μπάλα στην εξέδρα.

~ Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011


Ο Κλεισθένης γράφει.

Η Ελληνική κοινωνία δέχεται καταιγισμό πληροφοριών δήθεν απόρρητων που κατά περίεργη σύμπτωση δημοσιεύονται την κατάλληλη στιγμή.
Μπαράζ δημοσιεύσεων και αναλύσεων για τις σχέσεις Ελλήνων πολιτικών και όχι μόνο με την «αμαρτωλή» Αμερικανική πρεσβεία.
«Έλα παππού μου να σου δείξω τ’ αμπελοχώραφά σου».
Περιμέναμε τα wikileaks για να μας ενημερώσουν για το τι συμβαίνει εδώ και πολλές δεκαετίες.
Η αντίληψη των Αμερικανών ότι η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο τους και η δουλικότητα των πολιτικάντηδων στους Αμερικανούς είναι γνωστά στον Ελληνικό λαό και τα κούφια λόγια για εθνική ανεξαρτησία, ισχυρή Ελλάδα κτλ δεν πείθουν κανένα.
Τι προσφέρει η δημοσιοποίηση των εγγράφων που κατέχουν και διαρρέουν τα wikileaks; Ποιους εξυπηρετούν; Πως βρέθηκαν στα χέρια τους και ποιοι συνέργησαν; Με ποιους σκοπούς;
Σ’ αυτά τα ερωτήματα δεν απαντούν όσοι παρουσιάζουν τα έγγραφα χρησιμοποιώντας τα κατά το δοκούν.
Ο σκοπός της δημοσιοποίησης των εγγράφων είναι για την ενημέρωση των πολιτών;  Ποιος εγγυάται ότι δεν χρησιμοποιούνται έντεχνα για να επηρεαστεί η κοινή γνώμη προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση με δεδομένο ότι ο χρόνος δημοσιοποίησης επιλέγεται απ’ αυτούς που κατέχουν αυτά τα έγγραφα;
Η καταδίκη των πολιτικάντηδων για τέτοιες συμπεριφορές είναι δεδομένη στην λαϊκή συνείδηση και τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν επισφραγίζουν την ανάγκη για αλλαγή του πολιτικού συστήματος και επαναπροσδιορισμό των σχέσεών μας με τους Αμερικάνους αλλά και την ΕΕ.
Πιστεύει έστω και ένας Έλληνας ότι οι πολιτικάντηδες δεν συμπεριφέρονται με την ίδια δουλικότητα στους Γερμανούς, τους Εγγλέζους ή τους Γάλλους;
Όταν ο πατριωτισμός των Ελλήνων πολιτικών σχετίζεται με την πολιτική τους σταδιοδρομία τότε υπάρχει σαπίλα και πρέπει να ξεριζωθεί σαν καρκινικός όγκος.
Όταν η πολιτική τους σταδιοδρομία δεν εξαρτάται απ’ την λαϊκή θέληση αλλά από την  έξωθεν στήριξη τότε το σύστημα χρειάζεται αλλαγή και ανατροπή.
Όλα τα άλλα είναι για επικοινωνιακή κατανάλωση. 



Share