Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

«Στροφή» στη γεωργία

~ Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο κάτοικοι των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης δηλώνουν το ενδιαφέρον τους να επιστρέψουν στην ύπαιθρο και να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή, όπως προκύπτει από μελέτη του υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αν και η μελέτη στο σύνολο της θα παρουσιαστεί εντός των επόμενων ημερών, ο υφ.Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ.Δριβελέγκας παρουσίασε αυτό το στοιχείο κατά την υπογραφή των πρώτων συμβάσεων μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης για την Κεντρική Μακεδονία.

«Ήδη φτάσαμε στις 4.000 αιτήσεις πανελλαδικά και υπογράψαμε συμβόλαια στην Ξάνθη, στην Καβάλα και στη Θεσσαλονίκη» τόνισε ο Γ.Κορμέντζας, αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφερόμενος στη διαδικασία μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης, η οποία άρχισε πριν από περίπου 5 μήνες σε 17 περιφερειακές ενότητες σε όλη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον κ.Κορμέντζα κάθε Πέμπτη θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ οι νέες μισθώσεις γης με απώτερο στόχο έως το καλοκαίρι να έχουν μισθωθεί 10.000 αγροτεμάχια που αντιστοιχούν σε εκτάσεις περίπου 100.000 στρεμμάτων.

Πρώτη σε αριθμό αιτήσεων περιφερειακή ενότητα είναι αυτή της Θεσσαλονίκης, τόνισε ο κ. Δριβελέγκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι «το υπουργείο έχει στην κατοχή του πάνω από 11 εκατομμύρια στρέμματα γης. Από αυτά, τα οκτώ είναι δασικά και τα 3 καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Έως τώρα, όμως, δεν υπήρξε καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων του υπουργείου. Ωστόσο, με τον νόμο που «πέρασε» πρόσφατα, θα δημιουργηθεί βάση δεδομένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ που θα αποτελέσει το πρόκριμα για το κτηματολόγιο».






Share