Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Νεκρός ο δολοφόνος της Τουλούζ - Αντιστάθηκε μέχρι την τελευταία του πνοή ο δράστης - Τρεις αστυνομικοί τραυματίες

~ Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012


Μετά από σχεδόν 36 ώρες αγωνίας, η αυλαία στο θρίλερ της Τουλούζ έπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης....


όταν ο Μοχάμεντ Μεράχ έπεσε νεκρός από τα πυρά της ομάδας RAID που εισέβαλε το διαμέρισμα όπου είχε ταμπουρωθεί ο φερόμενος ως δράστης των δολοφονιών σε Τουλούζ και Μοντομπάν.


Πόλεμος νεύρων αστυνομίας-δράστη
Όσο ο χρόνος κυλά, οι αστυνομικοί φαίνεται ότι έχαναν την υπομονή τους. Και έμοιαζε να έχουν αποφασίσει να προκαλέσουν την ψυχολογική κατάρρευση του δράστη.

Το θρίλερ στην Τουλούζ ξεπέρασε τις 30 ώρες Ο Μοχάμεντ Μεράχ δεν παραδόθηκε ούτε το απόγευμα ούτε το βράδυ της Τετάρτης όπως είχε υποσχεθεί. Παραμένει ταμπουρωμένος στο διαμέρισμά του.

Ο πόλεμος νεύρων ανάμεσα στον δράστη και στην αστυνομία ξεκίνησε λίγο πριν από το μεσημέρι. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν κινητικότητα έξω από το κτίριο, εκτιμώντας πως ίσως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την εισβολή της ομάδας RAID στο διαμέρισμα του Μεράχ. 
Το παράθυρο του διαμερίσματος όπου κρύβεται ο δράστηςΤο παράθυρο του διαμερίσματος όπου κρύβεται ο δράστης
Νωρίτερα, από το πολιορκημένο κτίριο ακούστηκαν τρεις νέες εκρήξεις. Ειδικός ασφαλείας που βρίσκεται στο σημείο είπε στο BBC ότι οι αστυνομικοί φαίνεται να χάνουν την υπομονή τους και τώρα θέλουν να βγάλουν τον ύποπτο από το διαμέρισμα «ζωντανό ή νεκρό». 

Λίγο μετά τις εκρήξεις, ασθενοφόρο και πυροσβεστικά οχήματα βρέθηκαν στην περιοχή. Ένα πυροσβεστικό έχει μπλοκάρει την είσοδο του κτιρίου και τη... θέα στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους. 






Share