Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Με τη …βούλα, αναδρομικά το αφορολόγητο, ενώ ο Βενιζέλος έδειξε και 30.000 απολύσεις

~ Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011
 


“Πιστεύει κανείς ότι σε 900.000 υπαλλήλους, δεν είναι το 3% πλεονάζοντες;” αναρωτήθηκε
Ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα αποστείλει επιστολή στην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Κριστίν Λαγκάρντ, με την οποία θα δεσμεύεται (πολιτικά) ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση τιςπροηγούμενες εβδομάδες θα υλοποιηθούν κατά γράμμα και δεν θα υπάρξει καμία απόκλιση. Αυτό αποκάλυψε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών σε συνέντευξη τύπου που έδωσε λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ. Επιπρόσθετα θα υπάρξει και μια δεύτερη επιστολή προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η οποία θα υπογράφεται από τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο και θα περιλαμβάνει επακριβώς όλα τα νέα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί άλλα και όσα θα ληφθούν σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα πρώτα.
Ο κ. Βενιζέλος απεκάλυψε ότι η περίφημη επιστολή προς την επικεφαλής του ΔΝΤ δεν έχει σταλεί ακόμα παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών τα προηγούμενα 24ωρα.
Ο ίδιος, επίσης, “έδειξε” και προς τις 30.000 απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο, διερωτώμενος χαρακτηριστικά πώς “είναι δυνατό να πιστεύει κανείς ότι από τους 900.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο δεν υπάρχει ένα 3% που είναι πλεονάζοντες;”..
Ως προς το αφορολόγητο, ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι τα 5.000 ευρώ θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2011, ενώ το αφορολόγητο θα μειωθεί και στους νέους κάτω των 30 ετών και τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών, με εισοδήματα αποκλειστικά από συντάξεις,
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε ότι τελικά τα στελέχη της τρόικας θα έλθουν στην Αθήνα την τρέχουσα εβδομάδα χωρίς όμως να αποκαλύψει την ακριβή ημερομηνία της άφιξης τους.
Πληροφορίες από το ΔΝΤ πάντως αναφέρουν ότι ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημέρα αν και κάποια διεθνή πρακτορεία σε ρεπορτάζ τους επισημαίνουν ότι «οι τρεις ισχυροί της τρόικας προσγειώνονται αύριο Τετάρτη στην Αθήνα».
Επίσης, τόνισε ότι παρά τις έντονες φήμες που υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες δεν πρόκειται να αποφασιστεί από την Γερμανία haircut 50% στα ελληνικά ομόλογα.
Ο υπουργός χαρακτήρισε ως ασφάλιστρο κινδύνου το ειδικό τέλος στα ακίνητα, ενώ ανακοίνωσε ότι η απόφαση για την επόμενη δόση θα ληφθεί μέσα στον Οκτώβριο.
Υπογράμμισε ότι τα μέτρα έχουν ληφθεί και ανακοινωθεί αλλά πως «θα εξετάσουμε με την Τρόικα συμπληρωματικά στοιχεία», ενώ ήταν κατηγορηματικός ότι δεν ισχύουν οι φήμες για τροποποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.
Επίσης είπε ότι είναι ισοδύναμη με πολεμική ήττα η αποτυχία του προγράμματος προσαρμογής, προσθέτοντας ότι αν η Ευρώπη δεν σώσει την Ελλάδα, δεν μπορεί να σώσει τον εαυτό της.
Παράλληλα επιτέθηκε στη ΝΔ τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν μπορεί να εξηγήσει διεθνώς πώς η αντιπολίτευση προτείνει φοροαπαλλαγές, την ώρα μάλιστα που του τίθεται συνεχώς στο εξωτερικό το θέμα της έλλειψης πολιτικής συναίνεσης


Πηγή:



Share