Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Πολιτικό άσυλο στον Ασάνζ από τον Ισημερινό, δυσανασχετούν Βρετανία και Σουηδία

~ Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

 

Την απόφαση του Ισημερινού να παραχωρήσει πολιτικό άσυλο στον ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει καταφύγει στην πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ρικάρντο Πατίνο. «Ο Ισημερινός αποφάσισε να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ μετά το αίτημα που είχε απευθύνει στον πρόεδρο», δήλωσε ο Πατίνιο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίτο.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισημερινού, αν ο Ασάνζ εκδοθεί από τη Σουηδία στις ΗΠΑ δεν θα αντιμετωπίσει μια δίκαιη δίκη, ενδέχεται να δικαστεί από στρατοδικείο ή ειδικό δικαστήριο, ακόμη και να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών.
Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Σουηδία έχουν απορρίψει αιτήματα να παράσχουν εγγυήσεις σχετικά με την ασφάλεια του Ασάνζ, επεσήμανε ο Πατίνιο. «Είμαστε απογοητευμένοι από την ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών του Ισημερινού ότι η χώρα του χορήγησε πολιτικό άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ», δήλωσε από την πλευρά του εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.
Στο μεταξύ, η Σουηδία απέρριψε «με τον πιο έντονο τρόπο κάθε κατηγορία» ότι η δικαιοσύνη της χώρας δεν θα διασφαλίσει στον Ασάνζ το δικαίωμα στην υπεράσπιση, δήλωσε σήμερα ο σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλτ.
Ο Ασάνζ ζητούσε να του επιτραπεί να πάει στον Ισημερινό, για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου διώκεται με την κατηγορία βιασμού δύο γυναικών. Ο ιδρυτής του WikiLeaks βρίσκεται στην πρεσβεία του Ισημερινού στο δυτικό Λονδίνο εδώ και δύο μήνες, θέλοντας να αποφύγει έκδοσή του στη Σουηδία, στην οποία και συμφώνησε η Μ. Βρετανία.






Share