Έρχονται αυξήσεις στα βασικά είδη διατροφής
Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
~
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJBpQ1qjW2G3eiZPfj0v-i3lRT_Ut8jeCYX6Bdun-wCOa-ahIRrgH8rbIki2LuSE099SCOK-fg98P54yWF-eEvCDH8wBC9xnYw5lmsPqbHwqWb9YFPdTs5BGikskK3i8cd0J8TuKDqrv0/s400/27fc689b67a243b6da73b4755fbd6c95_XL.jpg)
Επιπλέον ανατιμήσεις σε κρέας, γάλα και ψωμί
Νέο φθινοπωρινό "κύμα" ακρίβειας έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικογένεια που θα βλέπει το καλάθι της να γεμίζει όλο και πιο δύσκολα.
Οι αυξήσεις θα είναι 5% -10% και θα αφορούν βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως κρέας, γάλα, γαλακτοκομικά ίσως και ψωμί σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος". Αιτία των ανατιμήσεων είναι η μικρή σοδειά δημητριακών παγκοσμίως και ο διπλασιασμός, σχεδόν, της τιμής των ζωοτροφών. Η απειλή των αυξήσεων στο ράφι είναι σοβαρή και το μόνο εμπόδιο που θα συναντήσει στην εγχώρια αγορά είναι η οικονομική αδυναμία των καταναλωτών και η μειωμένη ζήτηση που συντηρούν συνθήκες πίεσης των τιμών προς τα κάτω.
Μιλώντας στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής κτηνοτροφίας, Παναγιώτης Πεβερέτος ανέφερε ότι το κόστος παραγωγής για κτηνοτρόφους έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Εκτιμάται ότι οι ζωοτροφές σε σχέση με πέρυσι έχουν αυξηθεί κατά 50%, σύμφωνα με μετριοπαθείς και συντηρητικές εκτιμήσεις: η σόγια από τα 40 λεπτά που κόστιζε πέρυσι στον κτηνοτρόφο, φέτος έχει φτάσει στα 70 λεπτά, ενώ το καλαμπόκι, που είναι η κύρια ζωοτροφή απαραίτητη σε κάθε κτηνοτροφική εκμετάλλευση από τα 17-20 λεπτά που έχει πέρυσι, ανοίγει τώρα νέα σοδειά στο επίπεδο των 30 λεπτών.
Διαβάστε τους σχετικούς πίνακες.
Οι αυξήσεις θα είναι 5% -10% και θα αφορούν βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως κρέας, γάλα, γαλακτοκομικά ίσως και ψωμί σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος". Αιτία των ανατιμήσεων είναι η μικρή σοδειά δημητριακών παγκοσμίως και ο διπλασιασμός, σχεδόν, της τιμής των ζωοτροφών. Η απειλή των αυξήσεων στο ράφι είναι σοβαρή και το μόνο εμπόδιο που θα συναντήσει στην εγχώρια αγορά είναι η οικονομική αδυναμία των καταναλωτών και η μειωμένη ζήτηση που συντηρούν συνθήκες πίεσης των τιμών προς τα κάτω.
Μιλώντας στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής κτηνοτροφίας, Παναγιώτης Πεβερέτος ανέφερε ότι το κόστος παραγωγής για κτηνοτρόφους έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Εκτιμάται ότι οι ζωοτροφές σε σχέση με πέρυσι έχουν αυξηθεί κατά 50%, σύμφωνα με μετριοπαθείς και συντηρητικές εκτιμήσεις: η σόγια από τα 40 λεπτά που κόστιζε πέρυσι στον κτηνοτρόφο, φέτος έχει φτάσει στα 70 λεπτά, ενώ το καλαμπόκι, που είναι η κύρια ζωοτροφή απαραίτητη σε κάθε κτηνοτροφική εκμετάλλευση από τα 17-20 λεπτά που έχει πέρυσι, ανοίγει τώρα νέα σοδειά στο επίπεδο των 30 λεπτών.
Διαβάστε τους σχετικούς πίνακες.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgS2JxigQSid8ISRtKB9z5V4WKMLy9r8CiFjtLJaIuSolVaXDsN0yCkgenvzyCmTz0YdddYEnJX6dcDf9E88wdKrhuX66NX48vIpE5K6yyGYZXJa352_i6wwGkG6aITf1erOJLG3IxPQ2k/s640/food1.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhS42MkjmxwZLT4RHsngDi9n8PHMy2gU-1mxdaMflu73z_OGE8hgYWrIaEZ_5-L3NMI7jKJCyEX__qxczKemGGqZsLMJSyY5oAhNOzn3XSdb8Id7mw8r6GSu96YvZ8NO8zMPgixK7GL7P4/s640/food2.png)