Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Έρχονται αυξήσεις στα βασικά είδη διατροφής

~ Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Επιπλέον ανατιμήσεις σε κρέας, γάλα και ψωμί 
Νέο φθινοπωρινό "κύμα" ακρίβειας έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικογένεια που θα βλέπει το καλάθι της να γεμίζει όλο και πιο δύσκολα.
Οι αυξήσεις θα είναι 5% -10% και θα αφορούν βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως κρέας, γάλα, γαλακτοκομικά ίσως και ψωμί σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος". Αιτία των ανατιμήσεων είναι η μικρή σοδειά δημητριακών παγκοσμίως και ο διπλασιασμός, σχεδόν, της τιμής των ζωοτροφών. Η απειλή των αυξήσεων στο ράφι είναι σοβαρή και το μόνο εμπόδιο που θα συναντήσει στην εγχώρια αγορά είναι η οικονομική αδυναμία των καταναλωτών και η μειωμένη ζήτηση που συντηρούν συνθήκες πίεσης των τιμών προς τα κάτω.

Μιλώντας στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής κτηνοτροφίας, Παναγιώτης Πεβερέτος ανέφερε ότι το κόστος παραγωγής για κτηνοτρόφους έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Εκτιμάται ότι οι ζωοτροφές σε σχέση με πέρυσι έχουν αυξηθεί κατά 50%, σύμφωνα με μετριοπαθείς και συντηρητικές εκτιμήσεις: η σόγια από τα 40 λεπτά που κόστιζε πέρυσι στον κτηνοτρόφο, φέτος έχει φτάσει στα 70 λεπτά, ενώ το καλαμπόκι, που είναι η κύρια ζωοτροφή απαραίτητη σε κάθε κτηνοτροφική εκμετάλλευση από τα 17-20 λεπτά που έχει πέρυσι, ανοίγει τώρα νέα σοδειά στο επίπεδο των 30 λεπτών.

Διαβάστε τους σχετικούς πίνακες.








Share