Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Από τους 300 μόνο 35 αρνήθηκαν το βουλευτικό αυτοκίνητο και μόνο ένας όλα τα προνόμια

~ Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012


Δεν μπορούν και δεν θέλουν να αποχωριστούν τα προνόμια οι εκπρόσωποι του έθνους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΕΘΝΟΣ, μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της Βουλής, δόθηκε στους βουλευτές ο φάκελος, με τις παροχές που υπάρχουν από το Κοινοβούλιο. Μεταξύ άλλων τα γραφεία, οι υπάλληλοι, τα κινητά και τα αυτοκίνητα.

Για πρώτη φορά όμως στο περιεχόμενου του φακέλου υπήρχε σχετικό έγγραφο για εκείνους που ΔΕΝ επιθυμούν να πάρουν το αυτοκίνητο που τους διαθέτει η Βουλή.


Μόλις 35 όμως έκαναν χρήση αυτού του εγγράφου. Οι υπόλοιποι το έστειλαν για.. ανακύκλωση.


Μεταξύ αυτών ήταν 11 νεοεκλεγέντες βουλευτές και 24 «παλιοί» βουλευτές.


Όλων των προνομίων παραιτήθηκε ο βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ Παύλος Σιούφας . Με δήλωση του στη βουλή αρνήθηκε το αυτοκίνητο που δικαιούνται οι βουλευτές, τα επιδόματα ενοικίου πολιτικών γραφείων,τα επιδόματα για ξενοδοχειακές διανυκτερεύσεις, τις ατέλειες, τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, τα επιδόματα για μετακίνηση ως βουλευτής επαρχίας!

Ημαρτον ρε,πόσα επιδόματα δικαιούνται οι εθνοπατέρες μας;και μετά κατηγορούν τους δημοσίους υπαλλήλους γιατί παίρνουν επιδόματα τα οποία δεν είναι παρά αυξήσεις του μισθού των!


Από τους νέους βουλευτές μόλις οι 11 απαρνήθηκαν του προνομίου και μεταξύ αυτών είναι οι βουλευτές της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης, Φωτεινή Αραμπατζή, Βασίλης Κικίλιας, Ανδρέας Ψυχάρης, αλλά και ο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μπάρκας,


Από τους παλαιότερους βουλευτές δεν ξεπερνούν τους 24 αυτοί που δήλωσαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής πως θα αρκεστούν στο δικό τους, προσωπικό όχημα για τις μετακινήσεις τους.


Μεταξύ αυτών είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που το είχε παραδώσει από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας αλλά και ο Προκόπης Παυλόπουλος.


Η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της Ηλία Κασιδιάρη, θα προμηθευτεί τα βουλευτικά αυτοκίνητα προκειμένου, όπως λέει, να τα παραχωρήσει σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό που αναφέρει η Χρυσή Αυγή δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής και άρα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.







Share