Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Κουτσοί, στραβοί στον άγιο Παντελεήμωνα.

~ Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Γράφει ο Αιτωλός.
Πανστρατιά θέλει ο Σαμαράς. Πανστρατιά με όσους έβριζε μέχρι χθες. Πανστρατιά με όσους έδιωξε πριν λίγο καιρό.
Η δικαιολογία για την πανστρατιά; Ο κίνδυνος να γίνει κυβέρνηση της
αριστεράς που θα καταστρέψει τον τόπο.
Η πικρή αλήθεια για την αναγκαιότητα πανστρατιάς; Η διατήρησή του στην ηγεσία της ΝΔ που θα κριθεί μετά την πανωλεθρία της ΝΔ στις εκλογές.
Ο Σαμαράς είχε την χρυσή ευκαιρία να γίνει ηγέτης αλλά δεν αρκεί μόνο η ευκαιρία αλλά χρειάζεται και το τσαγανό, χρειάζεται και η φυσιογνωμία, χρειάζεται και η παλικαριά, χρειάζεται και τριβή με την κοινωνία που βράζει, φτωχοποιείται και εξαθλιώνεται.
Ο Σαμαράς και τα “μπουμπούκια” που τον συμβουλεύουν είναι υπεύθυνοι για το τραγικό αποτέλεσμα της 6ης Μάη και για το τραγικότερο αποτέλεσμα που θάρθει στις 17 του Ιούνη.
Αν ο Σαμαράς ήταν από πάστα ηγέτη δεν θα παρέμενε στις συμβουλές των παρατρεχάμενων που έχει μαζέψει αλλά θα πήγαινε κατ΄ευθείαν στον λαό της ΝΔ που βοούσε και εκλιπαρούσε να παραμείνει η ΝΔ στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο.
Όσο η ΝΔ ήταν κατά των καταστρεπτικών μνημονίων αύξανε τα ποσοστά της σιγά-σιγά. Το αν θα έφτανε στην αυτοδυναμία κανείς δεν μπορεί να το ξέρει αλλά ότι θα ήταν πρώτο κόμμα με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό είναι σίγουρο.
Ο Σαμαράς αντί να ακούσει τον κόσμο της ΝΔ άκουσε τα νεοφιλελεύθερα γεράκια που έχει ακόμη στο κόμμα και που είναι υπεύθυνα για την ήττα Καραμανλή το 2009 αλλά και την καταστροφική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Καραμανλή.
Φίλε Σαμαρά, μείνε αγκαλιά με τα νεοφιλελεύθερα “πατριωτικά” στελέχη και τα δίκτυα, ο κόσμος της ΝΔ θα βρει άλλο δρόμο στην χειρότερη ή άλλον αρχηγό στην καλύτερη. Εσύ πάντως τελείωσες. Καλά πολιτικά σαράντα.

 


Πηγή:



Share