Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Άνοιξε η Αμυγδαλέζα!

~ Κυριακή 29 Απριλίου 2012


 
Θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ
Μεταφέρθηκαν παρά τις έντονες αντιδράσεις, από κατοίκους και φορείς, λίγο μετά τη 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής οι πρώτοι 56 μετανάστες στο πρώτο κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το επόμενο διάστημα αναμένεται να μεταφερθούν και οι υπόλοιποι 164 από τους συνολικά 220 που είχε ανακοινώσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στις εγκαταστάσεις βρίσκεται και το ΚΕΕΛΠΝΟ που θα πραγματοποιεί υγειονομικές εξετάσεις στους μετανάστες.
Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρχικά στην Αμυγδαλέζα θα οδηγηθούν συνολικά οι 220 παράνομοι μετανάστες, και έως τις 15 Μαΐου θα φτάσουν τους 1200.
Παράλληλα ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε σημερινή του δήλωση, ανέφερε πως “με την Αμυγδαλέζα αποδεικνύουμε ότι μια κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να λειτουργεί ακόμη και λίγες μέρες πριν τις εκλογές”.
Επίσης τόνισε ότι σέβεται απόλυτα τις αγωνίες και τους φόβους των τοπικών κοινωνιών, ενώ υπογράμμισε πως “είμαι βέβαιος, όμως, ότι θα καταλαγιάσουν μόλις ζήσουν στην πράξη τη λειτουργία των Κέντρων Κλειστής Φιλοξενίας και δουν ότι η εγκληματικότητα περιορίζεται και οι συμμορίες δεν έχουν πια έδαφος να κινηθούν. Δεν θα κάνουμε τη χάρη αυτών που θέλουν μια Πολιτεία άπραγη, γυμνή και ανοχύρωτη, για να λεηλατούν σε βάρος της”.
“Τηρούμε τη νομιμότητα, εφαρμόζουμε ευρωπαϊκές λύσεις, προστατεύουμε τα συμφέροντα της κοινωνίας αλλά και τα δικαιώματα των ίδιων των παράνομων μεταναστών. Η Ελλάδα διαθέτει συντεταγμένη Πολιτεία με υποδομές και πολιτικές, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι”, σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Το επόμενο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών θα κατασκευαστεί στη Δεσκάτη Γρεβενών.






Share