Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Οπλοστάσιο – μυστήριο με Καλάσνικοφ στη Λούτσα

~ Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Δεκάδες Καλάσνικοφ, Μ16, Μ1, Τόμσον και Στάγιερ, καθώς και χιλιάδες σφαίρες εντοπίστηκαν στην τριώροφη κατοικία στην Αγία Μαρίνα της Αρτέμιδας
ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ
Κομβόι με… φορτηγάκια επιστράτευσε η ΕΛ.ΑΣ.για να μεταφερθεί ο οπλισμός στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες
Δεκάδες Καλάσνικοφ, Μ16, Μ1, Τόμσον και Στάγιερ, καθώς και χιλιάδες σφαίρες εντοπίστηκαν στην τριώροφη κατοικία στην Αγία Μαρίνα της Αρτέμιδας
Ολα τα ενδεχόμενα εξετάζει η αστυνομία για τη μεγάλη ποσότητα όπλων που βρέθηκαν χθες το πρωί σε διαμερίσματα τριώροφης κατοικίας στην Αγία Μαρίνα της Αρτέμιδας.
Καλάσνικοφ, Μ16, Μ1, Τόμσον, εκατοντάδες σφαίρες, ανταλλακτικά όπλων και διάφορα άλλα αντικείμενα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες.
Ο αριθμός των όπλων φτάνει να εξοπλίσει έναν… λόχο, αφού, όπως έγινε χθες γνωστό, τα αντικείμενα, τα οποία ήταν μέσα σε κουτιά, υπερβαίνουν τα πενήντα. Για να τα μεταφέρει η ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποίησε φορτηγάκια, τα οποία σε… κομβόι μετέφεραν τον οπλισμό στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.
Το κτίριο στο οποίο βρέθηκε ο οπλισμός ανήκει σε ευκατάστατο δικηγόρο από τα Σπάτα, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας.
Οπλοστάσιο - μυστήριο με Καλάσνικοφ στη Λούτσα
Εως χθες το βράδυ ο δικηγόρος δεν είχε βρεθεί για να καταθέσει και όποιος επικοινωνούσε μαζί του, του έλεγε ότι ήταν στο εξωτερικό. Στο σπίτι του, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν διάφορα άλλα όπλα, τα οποία, όπως είπαν συγγενείς του, τα κατέχει νόμιμα. Παράλληλα, ανέφεραν ότι ο δικηγόρος είναι και συλλέκτης.
Για την υπόθεση προσήχθησαν αργά χθες το βράδυ η σύζυγος του δικηγόρου και ένας φίλος του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε μικρή απόσταση από το σπίτι βρέθηκε και άλλο διαμέρισμα επίσης με όπλα.
Ο χρόνος λειτουργίας του οπλοστασίου, καθώς και οι… πελάτες του, είναι πλέον το ζητούμενο για την αστυνομία.
Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται ο οπλισμός να ανήκει σε κύκλωμα λαθρεμπόρων από χώρα του εξωτερικού, χωρίς, όμως, να αποκλείουν και το ενδεχόμενο να τον είχαν κρύψει «ακραίες εθνικιστικές ομάδες», προκειμένου να τον «χρησιμοποιήσουν για την υποστήριξή τους».
Την υπόθεση ερευνά η Κρατική Ασφάλεια και όπως ανέφεραν αξιωματικοί της, η ποσότητα των όπλων και ο τύπος τους ξεφεύγει από τα δεδομένα μικρής ομάδας…
Τα κουτιά με τα όπλα βρέθηκαν τοποθετημένα σε όλα τα διαμερίσματα του κτιρίου, εκτός από αυτό στο οποίο στεγάζεται ένα τεχνικό γραφείο.
Οπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., εκτός από τα Καλάσνικοφ υπήρχαν ακόμη τα σύγχρονα πολεμικά όπλα Μ16, παλιά όπλα τύπου Μ1, επίσης παλιά αυτόματα τύπου Τόμσον, σύγχρονα όπως Στάγιερ και χιλιάδες σφαίρες.
Βρέθηκαν, επίσης, φόρμες παραλλαγής και δεκάδες κομμάτια οπλισμού, τα οποία όταν συναρμολογηθούν θα αυξήσουν κατά πολύ τον αριθμό των όπλων που υπήρχαν στον κτίριο της Αγίας Μαρίνας. Ακόμη, μέσα στα κουτιά βρίσκονται διάφορα άλλα αντικείμενα, ο αριθμός των οποίων είναι τόσο μεγάλος, που θα πάρει μέρες έως να καταγραφούν και να μετρηθούν. Ο εντοπισμός του οπλοστασίου έγινε έπειτα από πληροφορίες που είχε η ΕΛ.ΑΣ.
Οπως είπαν κάτοικοι της περιοχής, στον χώρο που βρέθηκε ο οπλισμός είχαν να δουν άνθρωπό πριν από τα Χριστούγεννα.
Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του τριώροφου
Από τα έδρανα στα γήπεδα
Σχεδόν 1,5 χρόνο παρέμεινε στην προεδρία του Αήττητου Σπάτων ο δικηγόρος στον οποίο ανήκει το ακίνητο, όπου εντοπίστηκε το οπλοστάσιο. Οσοι τον γνωρίζουν, τον περιγράφουν ως παράγοντα με φιλοδοξίες.
Θρυλείται ότι στο διάστημα της ενασχόλησής του με την ποδοσφαιρική ομάδα των Σπάτων, η οποία συμμετέχει στον 9ο όμιλο του Περιφερειακού πρωταθλήματος (Δ’ Εθνική) δαπάνησε περί τις 100.000 ευρώ για την ενίσχυση του συλλόγου, ποσό μικρό σε σχέση με την οικονομική επιφάνεια και την ακίνητη περιουσία, την οποία διαθέτει.
Ο δικηγόρος, πρώην πρόεδρος σπανίως παρακολουθούσε τους αγώνες της ομάδας του. Εδειχνε πολυάσχολο άτομο, ήταν ήσυχος και ποτέ του δεν προκαλούσε. Την ομάδα την εγκατέλειψε στα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.
Ομως, από τις αρχές του καλοκαιριού έδειχνε πως δεν είχε την ίδια ζέση με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν οικονομικά προβλήματα και οι παίχτες να απόσχουν τρεις φορές από τις προπονήσεις.


ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ/Εθνος







Share