Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι.

Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ένας ήλιος που όμοιός του δεν υπάρχει αλλού και ας είναι όταν δεν τον έχουμε να τον αναζητάμε και όταν έρχεται να τον διώχνουμε.

Άνθρωποι γαρ είμαστε...

Τι καταλαβαίνω και τι πράττω…

~ Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Τι καταλαβαίνω και τι πράττω…
Η Γερμανία λόγω της ΕΕ δε χρειάζεται να επέμβει στρατιωτικά.
Άλλωστε τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει είναι σε πλήρη
αναλογία με τις συνθήκες επιβίωσης πλέον εν καιρώ πολέμου.
Όλα αυτά τα 2 χρόνια που είμαι άνεργος και προσπαθώ να βρω δουλειά σκέφτομαι τα πάντα ή τουλάχιστον ότι θεωρώ εγώ τα πάντα και θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις, τις ιδέες και τις ενέργειες μου.

Γνωρίζουμε όλοι ότι
το 1914 ξεκίνησε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος κατά τον οποίο η Γερμανία ήταν πρωτομάστορας. Αυτός ο πόλεμος στοίχισε τις ζωές εκατομμύριων ανθρώπων και την τραγική υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης εκατομμύριων άλλων.

Μερικές δεκαετίες αργότερα,
η Γερμανία για άλλη μια φορά δημιουργεί έναν ακόμα Παγκόσμιο Πόλεμο το 1939 με πάνω από 60 εκατομμύρια νεκρούς και παράλληλα την εξαθλίωση, την πείνα και την δυστυχία των ζώντων. Σε εκείνο τον πόλεμο η Γερμανία υπέστη τρομερές ζημιές από τους συμμάχους και το νέο διαιρεμένο κράτος φάνηκε ότι είχε μάθει από τα λάθη του. Αυτό είναι αλήθεια καθώς η Γερμανία πλέον δεν κάνει στρατιωτικές επιθέσεις. Δεν βροντοφωνάζει ότι επιτίθεται σε μια χώρα με σκοπό να την υποτάξει.

Η Γερμανία το 2010 ξεκίνησε να κατηγορεί το Νότο της Ευρώπης για οκνηρία, διαφθορά και εμπαιγμό εις βάρος των άλλων χωρών
. Η ίδια χώρα που είναι υπεύθυνη για τις δυστυχίες και θανάτους εκατομμύριων κατηγορεί τους άλλους για κόστος ζωής που δεν μπορούν να καλύψουν. Αυτή την φορά λόγω της ΕΕ δεν χρειάζεται να επέμβει στρατιωτικά• άλλωστε δεν είναι προς το συμφέρον της. Τα μέτρα λιτότητας όμως που επιβάλλει σε Ελλάς, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Ιταλία είναι σε πλήρη αναλογία με τις συνθήκες επιβίωσης πλέον εν καιρώ πολέμου.
Ακόμα πιο χαρακτηριστικό της όλης σύγκρισης είναι οι κλασσικοί σύμμαχοι της, Αυστρία, Φιλανδία, τώρα και Ολλανδία. Άρα μέσα σε μια περίοδο 100 χρόνων το ίδιο κράτος έχει κάνει 3 πολέμους. Είναι σίγουρα το πιο αλαζονικό, φιλοπολεμικό και επιθετικό κράτος της Ευρώπης. Καταλαβαίνω ότι ακόμα θεωρούν ότι είναι η Άρια φυλή και θέλουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να κυριαρχήσουν έστω και συγκαλυμμένα μέσω της ΕΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση δυστυχώς είναι οι προδότες (Εφιάλτες) της εποχής μας
. Έχουν παραδοθεί άνευ όρων στην πολιτική λιτότητας που επιβάλλει το Βερολίνο καθώς αυτούς δεν τους αγγίζουν τα μέτρα.

Θεωρούν ότι ο λαός είναι ακόμα πρόβατο και θα τους ξαναψηφίσει
. Οι δημοσκοπήσεις τους λένε ψέματα για να επηρεάσουν. Οι προεκλογικές τους εκστρατείες είναι τηλεοπτικές ψευδαισθήσεις. Δεν είδα καν πλάνα του κόσμου από την πρώτη προεκλογική ομιλία του Σαμαρά στην Καλαμάτα, μόνο διάβασα σε κάποιο ιστολόγιο ότι σύνθημα του είναι η ανάπτυξη (και καλά).

Ο Βενιζέλος έφαγε γιαούρτι από συνταξιούχο στο συνέδριο του κόμματος του.


Το σάπιο δικομματικό σύστημα πεθαίνει
και όσο πιο γρήγορα πεθάνει τόσο πιο γρήγορα θα ανασάνει ελεύθερα ο λαός.

Τα αντανακλαστικά του όμως είναι καλά και παρόλο την κατρακύλα του οργανώνεται με την βοήθεια από έξωθεν δυνάμεις (Γερμανία).

Όταν ο Σόϊμπλε, ο Γιουνκερ και άλλοι λένε για συνέχιση της οικονομικής βοήθειας προς την χώρα μας εννοούν ότι θέλουν να μείνει ο δικομματισμός και μάλιστα να συγκυβερνήσει κιόλας για να έχουν μεγάλη πλειοψηφία
. Αν αυτοί θέλουν να γίνει έτσι τότε σίγουρα δεν είναι για καλό δεδομένου ότι αυτά τα 2 κόμματα φέρανε την καταστροφή της χώρας μας.

Εδώ
χρειάζεται πραγματικά ομόνοια και συνοχή από τον ελληνικό λαό. Εγώ όσο μπορώ γράφω σε ιστολόγια και προσπαθώ να πείσω όσους γίνεται να μην ψηφίσουν ποτέ ξανά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Να ψηφίσουν οτιδήποτε άλλο όχι όμως ένα κόμμα πολύ ακραίο.
Αρκετές φορές τα σχόλια μου σε ιστολόγια λογοκρίνονται αδίκως ή καθυστερούν υπερβολικά να αναρτηθούν.
Γι’ αυτό χρειαζόμαστε όλοι. Όλοι πρέπει να βγούμε έξω, να μιλήσουμε, να επιχειρηματολογήσουμε και να πείσουμε ακόμα και τους μνημονιακούς έλληνες ότι δεν πρέπει να ψηφίσουμε ποτέ ξανά τα δυο κόμματα που μας κυβέρνησαν επί 38 χρόνια και κατέστρεψαν ακόμα και τις επόμενες γενιές κάνοντας τες τα δουλάκια των ξένων.
Να γράφουμε ο,τι μπορούμε στα ιστολόγια, να σχολιάζουμε τις ειδήσεις των ιστοσελίδων ενημέρωσης, να παροτρύνουμε τον κόσμο να ψηφίσει την αλλαγή μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Η ελευθερία και η ευημερία μας είναι στα δικά μας χέρια
.
Η δημοκρατία, μια έννοια που δημιουργήθηκε εδώ, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ακυρώσει όλη αυτή την εξαθλίωση και να δικαιώσει τον λαό που δεν φταίει για τα δεινά που του επιβάλλονται
. Δεν θα είναι εύκολο γι’ αυτό χρειάζεται όλοι να κινητοποιηθούμε.
Όσο πιο πολλοί είμαστε τόσο πιο δυνατή η δημοκρατία
.

Εάν συμφωνείτε παρακαλώ διαδώστε και πράξτε ανάλογα.

 
 



Share